אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום התקנתי את התוכנה ופעלתי לפי המדריך ואני פשוט לא מצליח לשלוט במאווררים ( הם מחוברים ב 3 פינים ללוח אמ ) הלוח אמ שלי EP43-DS3L ... הגדרתי בביוס ב PC ( עזרה באנגלית ) את ה CPU Smart Fan ל Auto ( וגם ניסיתי את 2 האפשרויות השניות ) בתוכנה בשלב הזה סימנתי את שלושתם ל Software Controlled עשיתי REMEMBER ואז כתוב נחזור לתוית Speeds, הגדרות מהירויות המאווררים. בעת לחיצה על מאוורר שברשימה תראו הגדרות מהירות למטה. שם תוכלו לבחור את המהירות המינימלית והמקסימלית שלו. למשל המאוורר של המעבד מסתובב לאט מידי כשהוא בIDLE- במנוחה, תוכלו להעלות אותו מעלה. כנ"ל לגבי LOAD- במאמץ. זה מה שעשיתי והורדתי את כל המאווררים ל 10 מקס ו 0 מינימום וכלום לא קרה ... גם במסך הראשי של התוכ…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ראיתי את ה EasyTune6 והיא נראית תוכנה מעולה אבל היא תומכת רק בלוחות P43/P45 של GB יש לי לוח Asus P5KPL-CM שאר הנתונים: Intel Pentium 4 @ 3.03Ghz עם קירור סטוק 3GB RAM (סטיק 2 ג'יגה של PQI, עוד סטיק ג'יגה של קינגסטון, שניהם 667MHZ) כרטיס מסך Club3D 9500GT 512MB ספק ג'נרי 500W TZAG ELITE שמחזיק לי את המערכת בלי בעיה אז אני רוצה תוכנה שאפשר לעשות OC דרך הווינדוס אבל משהו קטן כי אני עם קירור סטוק ומעבד 90NM מסוג פרסקוט שמתחממים בקלות (הטמפ' המנוחה היא 43-46) אז אני רוצה OC קטנצ'יק ל-3.3 בערך.. יש תוכנה שמתאימה ללוח שלי?
-
- 1 תגובה
- 487 צפיות
-
-
לא יודע למה, תמיד הטמפ' של ליבה אחת נמוכה ב5-6 משאר הליבות. בבדיקת מאמץ, שתי ליבות נמצאות איזה 5-8 מעלות מתחת לשתיים האחרות, וזה גם תמיד אותן ליבות! האם זה תקין?
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר בדיקה של מקור הרעש במארז התברר שהמקור המרכזי הוא המאוורר של כרטיס המסך (Leadtek GeForce 8600GT 256MB DDR3 PCIe) ניסתי להוריד אותו מתחת ל-50% בתוכנות: RivaTuner,EVGA Precision להעלות את המהירות אפשר, אך לא ניתן להוריד אותה מתחת ל-50% מה לעשות?
-
- 4 תגובות
- 639 צפיות
-
-
הסבר כללי על הלשוניות לשונית ה- CPU (מעבד) לשונית ה-Cache (זיכרון מטמון) לשונית ה-Mainboard (לוח האם) לשונית ה-Memory (זיכרון) לשונית ה-SPD (נתוני הזיכרון לפי היצרנית) לשונית ה-About (מידע כללי)
-
- 0 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
כן אני יודע שזה נשמע מצחיק,אבל זה מה שהשעמום גורם. יש לי שבוע פנוי מעבודה וסיימתי את כול הפרוייקטים שלי והדבר היחיד שנשא זה הP2 הישן והטוב שלי מפרט: Intel P2 Slot מורכבים לי עליו 2 מאווררים של 6CM עם גריל. לוך של ASUS לא מוצא את הדגם רשום עליו REV.B1. 128X2 MB זיכרון של קינגסטון Nvidia GeForce 2 MX שעבר שיפור קל(גוף הקירור של הכרטיסים האלו קטן מאוד אז חיברתי לו קירור חדש עם מאוורר על לדים וגריל שלMSI). HDD Segate 8.6 GB Medalist. Ezcool 250W 12Cm Fan Creative Sound Blaste 5.1 ;D הסירקולציה במארז מעולה,המעבד עומד על לא יותר מ30 מעלות וזאת למרות שהP2 הוא מאבד חם מאוד. כנ"ל לגבי הכ.מסך. וזה הכול חח:] אני מתכוון להריץ עליו ווינדוס 98SE ואני לא יודע איזה תוכנות י…
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-
-
ראיתי בכמה מקומות שאנשים עושים המהרה ל פנטיום 4 אז רציתי לשאול עד לאיזה רמה אני יוכל לעשות OC עם המפרט שלי תסכלו עליו במפרט יש לי ספק 400Watt האם אני אוכל לעשות לסביבות ה 3.6 GHZ ? או 3.7 איזה קירור אני אצטרך לקנות וכו'.
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
אהלן אנשים. לא מזמן רכשתי את החומרה הבאה: לוח - GIGABYTE EX58-UD5 ספק- TAGAN 1100W מעבד- I7 920 קירור למעבד- TRUE 120 FOR 1366 SOCKT זכרונות- CORSAIR DOMINETOR 3X2 6G 1666 כרטיס מסך- GIGABYTE NVIDIA GTX295 אני חייב לציין שאין לי שום ניסיון בעברי ב-OC זוהי הפעם הראשונה שאני עושה OC למחשב ואני מודע לסכנות שבזה, אז תודה מראש לכל מי שמתכוון להזהיר אותי בנושא. אז ככה הקראתי קצת מאמרים פה מהאתר, ואתרים אחרים, ואפילו מצאתי בגוגל מדריכי OC מאתרים בחו"ל ללחו הזה ולמעבד הזה. התחלתי קצת לפי נתוני OC של אחרים ממעבדים ולוחות כמו שלי. כמובן שהתוצאות שונות במקצת ולכן החלטתי לפנות לעזרה בפורום. אז ככה זהו מדריך שעבדתי לפי מה שנאמר בו, מדריך זה נכתב לפי מה שהבנתי ע"י אחד מאנ…
-
- 66 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
אני ממש חדש בבעולם של המהרות. לפני שקניתי את הכרטיס מסך החדש שלי בכלל לא הייתי צריך OC, אבל הגעתי כרגע למצב שיש לי טיפה צוואר בקבוק. אני לא מצפה להגיע למהירויות מטורפות בגלל שאני נשאר עם הקירור סטוק של המעבד. כרגע במארז יש 3 מאווררים נוספים: 2 של 8 אינצ'.. אחד מכניס אחד מוציא (מכניס לכיוון המעבד/מוציא יושב מתחת לספק), ומאווור 4 אינצ' שיושב על הגשר הדרומי. (מצרף טמפרטורות ומתחים נוכחיים) לכמה המעבד יכול להגיע? ואיך בדיוק אני עושה את זה? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, שאלה בכותרת, תודה.
-
- 9 תגובות
- 731 צפיות
-
-
לאחר שעשיתי OC למעבד, אני רוצה לעשות גם לכרטיס מסך. אני משתמש בתוכנה RivaTuner, אבל איך כדאי לבדוק את יציבות ה OC ? מה הטמפ' המקסימלית שאותה לא מומלץ לעבור ? תודה לעוזרים !
-
- 9 תגובות
- 683 צפיות
-
-
נפרט כדי שהשאלה תהיה מובנת. לאמא שלי יש מחשב עם מעבד סלרון D במהירות 3.06GHZ עם קירור OEM של CM - מרעיש נורא. ברשותי גוף קירור של אינטל שקיבלתי עם המעבד 7200 שקניתי. זה גוף די צנוע, עשוי כולו מאלומיניום (בלי ליבת נחושת) ובלי שטח פנים גדול (Low Frofile). הקירור שמותקן אצל ההורים גבוה/גדול יותר וגם יש לו ליבת נחושת, ועדיין הוא מרעיש כמו טורבינה של תחנת כח. השאלה: א. האם הקירור של אינטל יוכל להתמודד עם החום שסלרון D פולט? ב. הוא אמנם היה שקט מאוד כשהתקנתי אותו על 7200, יכול להיות שעם מעבד חם יותר הוא יצטרך לתת פול גז כל הזמן? זה המקום לציין שהמאוורר של CM, כמה שהוא מרעיש, לא עובד על מתח מלא. ניסיתי פעם להעביר אותו למוד PWM (סתם לראות מה יקרה. יש לו חיבור של 3 גידים) והוא הרע…
-
- 4 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אוקי תראו , עם המון חשש אני חושב שהצלחתי לעשות OC יציב לE8400 מ3.00 ל3.33 אולי זה לא כל כך הרבה אבל פעם ראשונה שלי יש לי קירור arctic cooler 7 כמה אני עוד אוכל להעלות לפי דעתכם? יש פה מישהו שיש לו arctic והוא הצליח לעשות OC" מכובד "?
-
- 3 תגובות
- 568 צפיות
-
-
מסיבה לא ברורה לחלוטין תוכנות לבדיקה טמפרטורה של המעבד מציגות נתונים לא נכונים. בביוס הטמפרטורה של המעבד היא 24 מעלות (E7400 עם קירור עצבני של ZALMAN ומשחה טרמית AC), אבל במערכת הפעלה Real Temp ושאר הסוגים מציגה 38 מעלות, שזו הטמפרטורה הכללית של המערכת לפי הביוס. בקצרה הנתונים לא מדוייקים ואני לא יודע למה. איך אפשר לבדוק?
-
- 7 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום לכם, שאלה בכותרת, תודה.
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס הנ"ל עם קירור של AC Accelero S1 + מאוורר 120MM הטמפ' של הכרטיס במאמץ לא עובר את ה50. כרגע הכרטיס ללא OC. הטמפ' מצוינת,השאלה אם OC יתן תוספת ביצועים שתורגש?
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוקינג למעבד בלי לעלות מטחים ועוד דברים מתקדים שצריך לעשות כי זה רק 20% אוברקלוקינג! בקיצור עשיתי בדיקה ב-OCCT ואני מקבל "קראש קוד 4"מה לעשות כדי שזה יעבוד חלק? http://up40.siz.co.il/up3/mzyu4n4mzwjw.jpg תמונה של הבעיה. ועשיתי בדיקה ב-S&M והכל היה בסדר. ________________ מפרט: E8500 Box DFI LANParty DK X48-T2RS Thermalright Ultra-120 eXtreme Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 XP
-
- 13 תגובות
- 854 צפיות
-
-
הי רציתי לדעת עדיפות מעבדים אחד על גבי השני :1) לא מומהר בתדר סטוקAMD 6000 athlon X2 3GHz 2) intel 2180 מומהר לתדר 3 GHz מה עדיף?
-
- 7 תגובות
- 717 צפיות
-
-
-
אהלן, המצב הוא כזה, כרגע הטמפרטורה של הכרטיס Idle היא 40C בזמן שהמאוורר מסתובב על 60% (אוטומטי בלי שנגעתי בכלום) זה קורה במצב ברירת המחדל בלי OC לכרטיס למיטב הבנתי אין שום סיבה ממשית לשמור את הכרטיס בטמפ נמוכה כזאת ולא יקרה לו כלום אם הוא ישמר על 50C ב Idle מצב שקורה כשאני מוריד ידנית(לאחר שהדלקתי את הAti overdrive) את המאוורר ל50% (מתחת לתחום הזה אין לי עניין להוריד כי כבר לא שומעים את המאוורר) עכשיו הבעייה היא שאם אשנה את המהירות ל50% קבועה ידנית אז כשהכרטיס יתחמם באמצע משחק המאוורר לא יפעל מספיק מהר כי הוא תקוע על 50% הדרך היחידה שחשבתי עליה היא מעבר בין פרופילים בתוך ה CCC דבר מציק בפני עצמו, לכן רציתי לדעת האם יש דרך להוריד את מהירות סיבוב המאוורר במצב בר…
-
- 1 תגובה
- 567 צפיות
-
-
קניתי היום את הכרטיס הנ"ל, הרכבתי והכל עובד חלק בדקתי יחד עם המוכר בחנות והוא אמר שהספק שצריך זה מינימום 350W, ויש לי אחד כזה, של ENERMAX 353W) ENERMAX אפילו. פינקו אותי בעוד 3W המטורפים האלה ) קיצור, אני יכול לעשות OC לכרטיס המסך? אני יודע שכשעושים OC לכרטיס המסך אז כשמופיעים כל מיני קווים וצורות מוזרות יודעים שהגענו למקס' ושצריך להוריד את התדר, אבל כשאין מספיק WATTS לכרטיס, מה קורה? איך יודעים שזה מה שקורה?
-
- 7 תגובות
- 713 צפיות
-
-
-
שלום חברים, קניתי מחשב חדש שיגיע שבוע הבא. החברה ממנה אני קונה מבצעת OC עד 40% ללא תוספת תשלום.. השאלה היא האם כדאי לעשות עכשיו או להמתין שהמחשב יתיישן קצת.. השימושים שלו בעיקר משחקים (רמת ה GTA האחרון) ועבודה בסביבות וירטואלית (VMWARE). זה המפרט: לוח אם GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 38492 3 פאנל בקרה "5.25 CoolerMaster Aerogate II Black ALD-V02 4 מעבד AMD Phenom II X4 920 Box AMD1281 5 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4850 OC Edition 512MB DDR3 PCIe CGAX-4852DDO 6 כונן קשיח Hitachi Deskstar 500GB SATA2 16MB Deskstar500S 7 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ F2-8000CL5D-4GBPQ 8 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD GSA-GH22L 9 מארז כולל ספק CoolerMa…
-
- 7 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום המעבד כנראה, E7400, לא החלטתי סופית עדיין (אולי 8400 ) צריך המלצה ללוח טוב בסביבות 500-600 תודה
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
יש לי את המארז COOLERMASTER HAF 932 יש שם מאוווררים ענקים השאלה שלי זה אם לחבר אתם ישירות ללוח אם או לספק זה לא יכול לפגוע בלוח אם? במידה וכן לחבר ללוח אם אם אפשר להגיד לי לאן כי יש שם חיבר ל 8 מאווררים
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-