אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום, כבר כמה שנים שאני לא בתחום המחשבים, וכפועל יוצא, גם לא באוברקלוק וחומרה. המחשב הנוכחי שלי נקנה לפני כ- 7 שנים (AMD Athlon) ועובד על קירור ביג טייפון באוברקלוק של בערך 50% קבוע. אני מתכנן לרכוש מחשב חדש עם המעבד הזה ולוח מבוסס Z68. לאחר שקראתי את הנושא שבדביק על כך שהמעבדים החדשים לא מתמודדים יפה עם עליות מתח, חשבתי לעצמי אם יש טעם בכלל להשקיע בקירור שהוא מעבר לסטוק ? האם ללא תוספת מתח, קירור ב- 250 ש"ח יוביל לשיפור ניכר מאשר קירור סטוק? האם אחרי תוספת מתח, קירור ב- 250 ש"ח ישמור על המעבד בטמפרטורה סבירה? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי אתמול את ה-oc הראשון שלי עם מעבד 2600 ברטון, הרמתי בהתחלה ל-2700 חחח היה יציב, 2800 היה יציב, (הרמתי את הבס ל-179 בלוח epox 8rda3+) הרמתי ל-185 הלוח התחיל לשיר שירים.............. והיתי צריך לאפס את הביוס על ידי הוצאת הסוללה והכנסתה מחדש מה עשיתי לא נכון?,אגה שמתי לב שהזכרונות שלי מעודכנים בנוגע למהירות by spd לשים את זה על אותו בגלל ששמתי לב שככל שאני מעלה את הבס המהירות שלהם גוברת, זה צריך להיות כהה?? (אגב זיכרון של-512 ddr 400 mhz geil +cooling) אז אני צריך לקבוע את המהירות שלהם ידנית? או לעשות משהו עם המכפלה אולי אפילו להקפיץ קצת מתח??
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הם בסדר? כי זה נראה מאוד גבוה באחד מהכרטיסי מסך... כרגע מחוברים שני מסכים.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לפני מספר ימים קניתי את הכרטיס Sapphire 6850 והחלטי לבצע לו OC קטן. קראתי את הסטיקי לגבי ה MSI Afterburner וראיתי שמומלץ שם לבצע בדיקת מאמץ עם ATITOOL. לאחר ביצוע הבדיקה הגעתי לתדר 1150 לזכרונות, אך כשהפעלתי את Crysis 2 קיבלתי ארטיפקטים שנעלמו לאחר שהורדתי את התדר ל1100. יש תוכנת מאמץ יותר טובה שאני אוכל לקבל ממנה נתונים יותר אמינים? אך מצד שני שלא יעמיסו וישרפו את הכרטיס (כמו FURMARK)
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. כרגע יש לי מאוורר רגיל של INTEL וכבר נמאס לי מהרעש שלו ואני רוצה לשדרג , אני מחפש משהו כמה שיותר שקט מהחנות KSP או IVORY במחיר 200 שקל שיתן לי תוצאות מקסימליות במינימום רעש , כנראה שאני אלך לקנות היום . תודה מראש עריכה: עכשיו אני מתלבט בין ה-Freezer 7 Pro ל-Scythe Mugen II . איזה כדאי? יש אולי קירור אחר שעדיף מהם? אגב צריך לקנות גם משחה תרמית נכון? זה לא בא כלול?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי כרטיס מסך - hd5850 היה מומהר ל 1125\900 1.2V החזרתי את השעון של הליבה והזיכרון לאחור למצב סטוק , ועכשיו כשאני מעלה את התדרים ל775 ליבה ו1125 זיכרון בזמן dual monitor הצג השני מרצד , מה הסיבה ? הסרתי את הדריבר והתקנתי מחדש.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב! יש לי מעבד intel pentium 3.0 northwood. (עם קירור מקורי שבא עם המחשב) המעבד כשהוא במנוחה נמצא על 33 מעלות, וכשהוא במאמץ הוא יכל להגיע ל -45 מעלות. אני מעוניין לקנות את גוף הקירור הידוע ה- BIG TYPHOON. עכשיו יש לי מספר שאלות: 1) מה הטמפרטורה המקסימלית שמעבד זה יכל לפעול בו מבלי שיפגע. 2) כמה מעלות בערך אתם מעריכים שהקירור הזה יוריד. 3) האם הוא מתאים לביצוע OC דיי רציני. 4) האם אתם ממליצים על קירור אחר עד סכום של 250-300 ש"ח. 5) כמה אמורות להיות המעלות של המעבד עם גוף קירור בסיסי במאמץ ובמנוחה. אשמח מאוד אם תענו לי על כל התשובות, ואעדיף אם תרשמו על איזה תשובה אתם עונים. תודה מראש בר!
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן לכולם, אני יודע שאם אני רוצה למדוד טמפרטורת מאמץ לגשר הצפוני, אני מריץ בדיקה משותפת ב-ORTHOS למעבד + זיכרון ככה שגם הגשר הצפוני מתאמץ, השאלה היא איך מנטרים את הטמפרטורה הזאת, כאילו, עם איזה תוכנה. בתודה , אורן.
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני שואל בשביל חבר ( שלא רשום כאן בפורום ) הוא מחפש קירור יעיל ולא מצריך התקנה מסובכת - משהו שיעשה את העבודה כמו שצריך והכי חשוב יוריד את הטמפ' !! מצאתי באייבורי קירור של Arctic Cooling Accelero Xtreme IV הבעיה היא שלא רשום שם 290 , רק 280x אני לא יודע מבחינת מידות אם זה יתאים - אני גם לא חושב שצריכה להיות בעיה עם זה, אבל בשביל להיות בטוח אני שואל אתכם . https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12734 יש לו r9 290x עם קירור ריפרנס ! - שואב אבק תעשייתי מגיע ל 90 מעלות בעבודה - חייב קירור כמו שצריך ! * ראיתי שיש גם פתרונות קירור מים לכרטיס ( השאלה היא איך זה באמת ) ? * אופציה להזמין מאייבי גם בא בחשבון תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי Voodoo3 3000 ונפל לי הקירור פסיבי (שלי בלי ברגים הוא מודבק) מישהו יודע איך אפשר להדביק אותו והוא יקרר באותה מידה שהוא קירר לפני שהוא נפל????????
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי אנטק 300 (עם שני מאווריי 120 מקדימה (מכניסים), 120 אחד מאחור (מוציא), ו 140 מלמעלה (מוציא). קירור למעבד- ביג טייפון. יש לי מאוורר 140 מ"מ ושני מאווררי 80 מ"מ טובים "ספייר", שאין לי מה לעשות איתם. אני אשמח אם למישהו יש במקרה רעיון לאיך אפשר לשפר את זרימת האויר בעזרתם?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מארז מגעיל. לא יודע מאיזה סוג אפילו (איך אני בודק?). לפתוח אותו, אני צריך להרים את כל 3 הצדדים שלו (עליון, ימני ושמאלי) שמחוברים יחד!! איכס. החלטתי ללכת נגד זה. חתכתי את הצד השמאלי. עשיתי לו גם חלון. אבל איך? לא עם דרמל, לא עם מסורית, אלא מסור דיסק. פתאום נזכרתי שאבא שלי עובד עם דברים כאלה ושיש לו מסור דיסק. היה איכותי. מחר אני אשייף, ליופי. זה יצא ישר מאוד. אני אחבר את זה חזרה, זה הולך להיות דלת עם צירים. וההתחלה של פרויקט גדול מאוד מתחילה. נ.ב. איך אני מוריד את הצבע של המארז? עם מה?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יודע ששניהם טובים.. תמליצו לי על איזה ללכת.. ה bigtyphoon http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0114bigtyphoon/cl-p0114.htm או ה XP-120 http://www.thermalright.com/a_page/main_product_xp120.htm תודה..
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז החלטתי לעשות oc בפעם הראשונה ואני רוצה עצות לפני שאני מתחיל כמו איך לעשות בלי לגרום לחלקים להישרף או להישחק הרבה יותר מהר, וגם כל המפרט שלי נמצא פה תראו ותגידו לי מה אתם חושבים על התוצאות (אני ינסה בכל מקרה), ושימו לב שהזכרונות שלי עם 2.5 cas איך אני מוריד ל2 בלי שיהיה ריסטים? (ראיתי מישהו מהאתר שעשה את זה) עשיתי אבל הווינדוס בכלל לא עלה היה ישר ריסט עם מסך כחול, וגם אני רוצה לדעת עם יש שיפור גדול\מורגש אחרי שאני יוריד את ה-cas ל2? ובכללי כל עצה שיש לכם למי שעושה oc פעם ראשונה (הדגשתי את השאלות פחות או יותר)
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה המצב אנשים? אז ככה: אני מתכנן כרגע בניית מערכת קירור מים, שאמורה לקרר בעתיד(בינתיים הכל בתיאוריה) Amd Mobile XP 2600+ OCZ 433MHz 2-2-3-6 Platinum Abit NF7-S ואולי גם איזה כרטיס מסך בהמשך... ראיתי את המערכת קירור החדשה שיצאה(נדמה לי של TT לא TT אלא זלמן Reserator) שם הם השתמשו במיכל בגודל 2 ליטר בערך ו"עטפו" את המיכל בצלעות קירור, והקירור היה סביר, אך לא יותר מזה. מצד אחד אני רוצה אוברקלוק טוב, אבל מה שיותר חשוב פה הוא השקט. אז השאלה היא אם מיכל בגודל של 14-15 ליטר בערך ושטח מגע של בערך 1800 סמ"ר עם האוויר, יקורר מספיק באופן פסיבי ויחסוך ממני את השימור ברדיאטור? או שאני אהיה חייב להוסיף איזשהו אמצעי קירור אקטיבי? (המארז פתוח מאחד מצדדיו באופן קבוע בכדי ליצור אוורור טב…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב חדש , כל הטמפרטורות תקינות , מעבד , הליבות , הכל בגדר הנורמה ,ואפילו נמוך, רק לוח האם קצת חם. האם זה תקין? האם הקריאה נכונה? האם אני צריך להתחיל לדאוג? המחשב חדש. המחשב עובד ללא דופי ולוח האם לא עולה על 51 מעלות. בנוסף power aux נמצא על 124 c שני ה core על 35 מעלות. והמעבד על 17 מעלות. המדידה נעשתה ב pc wizard . מארז comucase 6a19 מעבד E-5200 ספק hec 450 . לוח אם אינטל DG31PR חג שמח ותודה מראש לכל המשיבים.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני רוצה לדעת מהי הטמפרטורה המקסימלית של המעבד הזה (e7200) כי הוא הגיע לי פעם ל 77 ולא קרה כלום אז אני רוצה לדעת מהי הטמפרטורה שכבר נחשבת לגבוהה במעבד הזה עריכה : שאמרתי 77 מעלות התכוונתי לכל ליבה לא למעבד עצמו תודה לעוזרים
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום קיבלתי מפרט מזיג זג שאותו הזמנתי הנה הוא: מעבד- q6600 קירור למעבד-SUNBEAM TUNIQ TOWER 120-BLU LED FAN לוח אם-- גיגבייט GA-P35-DS3L ספק כוח- ENERMAX MODU82 525W כרטיסי זיכרון -2GB X2 SAMSUNG DDR II 800 דיסק קשיח- - Seagate 500GB SATA2 7200RPM 32MB כרטיס מסך - GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB NX88T512HP GV מארז- P182 ואני חייב לשאול אתכם משהו מה ההבדל בין הטוניק הזה לבין הרגיל שגם עולה פחות? מה זה רק הצבע והאורות הכחולים? כי אין לי גם ככה חלון במארז ככה שאני לא צריך את זה בכלל.. גם יש לי הרגשה שהמוכר דחף לי את זה כי יש להם אותו במלאי.. והאם אתם ממליצים לי להשאר עים הקירור הזה או שיש משהו יותר טוב ושקט למחירו? אשמח לעזרכתם מחר זה דד ליין אחרון לשינוי, תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Mugen 2 Rev. B יש אחד מאוורר ,אני רוצה עוד מאוורר אחד או החלפה 2 מאווררים יותר מתקדם וקירור יותר ? http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/kama-flow-2-120.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/scythe-s-flex-12cm-case-fan.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/slip-stream-120-pwm.html http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/kama-flex-pwm-120.html מה עדיף? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה, כבר הבנתי שכבלים מעוגלים זה שימושי מאוד, ושזה נותן יותר מרחב גדול יותר במארז ומשפר את זרימת האוויר. אבל אף פעם לא הבנתי מה העיקרון בקניית הכבלים הללו - האם אתה קונה מן ''עטיפה'' כזאת, ובאופן מסוים מלביש על הכבלים הנוכחים? או, כשאתה קונה כבלים מעוגלים אתה חייב להחליף את הכבלים הקודמים של רכיבי המחשב? עוד כמה שאלות- 1. מהם סוגי הכבלים המעוגלים? אנא ציינו את כולם, תודה 2. ראיתי באתר PCH, שהכבלים המעוגלים נמכרים לפי אינצ'ים, כלומר, ואני מצטט: Vantec 18" Floppy Black. אז על מה האינצ'ים משפיעים? הכבלים נמכרים גם לפי סנטימטרים, אז מה הסנטימטרים משנים? 3. הם גם נמחרים לפי מהירות (ATA133). אז על משפיעה המהירות? האם להארדיסק שהמהירות שלו היא ATA133 צריך לקנו…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קונה את המחשב שלי מrsm ובמלאי שלהם יש את הקירור המומלץ פה: Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1366. אבל הייתי רוצה לקבל תשובה לשאלות: האם יש הבדל בביצועים בין הדגם הרגיל של Katana 3 לדגם הזה, כיוון שזה rev.2? האם הוא מתאים למעבדי AMD AM3? באם התשובה שלילית לאחת השאלות איזה קירור אחר כדאי לקחת בחנות rsm?/ תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מאיפה אני יכול לקנות מאוורר פשוט למארז לא מעל 150 ש"ח חוץ מזיגזג. ??? ??? ???
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הטמפ' מאמץ של הנינגה אצלי היא 63 עם שני אורטוס בכמה דקות. אני יודע שזה לא תקין עפ"י שאצל AnnadTech היה להם כ50 מעלות במאמץ (ועוד עם X6800) אבל לא ידוע כמה טמפ' החדר שהם השתמשו היה ,והחדר שלי הוא 30-32. מה דעתכם? דבר שני: רק ההיטסטיק בלי המאורר, יש לי 47-50 מעלות במנוחה (בדקתי דרך הביוס) האם לפי זה ולפי הטמפ' בחדר שלי ,ההיט סטיק מורכב היטב? חשבתי הבעיה של המאורר של סייפ ואני רוצה לקנות חדש אבל אני מתייעץ קודם איתכם תודה לעונים תמונה למי שיהיה צריך:
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך להתקין איציק חדש על איזה banshee שיש לי. הבעיה היא שהוא (זה שכרגע נמצא עליו) מחוזק עם איזהשהוא דבק ותפסנים. שמעתי שתנועות סיבוביות לא טובות, אני לא רוצה לעשות ניסויים, רק לקחת את הדרך הכי בטוחה. נ.ב זה לא כדי להעלות את הביצועים, פשוט האיציק שיש עליו כרגע גורם לו להיתקע.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-