עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. מישהו יכול להסביר לי בבקשה כיצב מבצעים אוברקלוק עם כל השלבים בלי להרוס את רכיב החומרה [במקרה זה מעבד E6750] ? תמונות ייתקבלו בברכה! פשוט בכמה אחוזים צריך להעלות כל תכונה כל פעם , כל כמה זמן לבצע בדיקה, באילו תוכנות אתם ממליצים להשתמש וכו' =] :iamstupid: :lamer:

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. סיימתי להרכיב מערכת מחשב הכוללת \ Q9300 + GIGA-BYTE EP35C-DS3R זכרון CORSAIR דגם TWIN2X4096-6400C4DHX Cas4 הספק לבינתיים הוא גנרי כזה עם 500WATTS מתוכנן לרכוש בקרוב מאד ENERMAX 525WATTS המארז הוא THERMALTAKE KANDALF LCS שבא עם קירור מיים אנקלודיד !! אם רוצים אצרף תמונה למחשב !! העיקר שב BIOS טמפרטורת המעבד היא 24 מעלות !!! האם זה הגיוני ????????? אני חשבתי שקירור מיים יביא את המערכת ל 10 מעלות לפחות

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום לכולם... יש לי כרטיס 6800LE, רציתי לדעת קצת יותר על האפשרות לפתוח צינורות...מה זה אומר ואיך מנסים לבצע... אם יש קישור למדריך אני אשמח לקבל אותו... עדיף בעברית ואם אין מדריך כזה אז אולי מישהו יוכל לעזור לי באאי סי קיו...

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by elyaz,

בשעה טובה התחדשתי לי ב3600 אני מתכוון להמהיר אותו קלות איזה ספק יהיה עדיף על מנת שהמערכת תהיה יציבה 550W https://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=EA550G-Pro&cart=1577227437102538829 או 650W https://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=EA650G-Pro&cart=1577227437102538829 אני יודע שזה הפרש של 30 ש"ח השאלה אם יש הצדקה או ש650W זה אוברקיל? תודה

5. Started by t-macc,

האלן ריציתי לדעת איך אני יכול לדעת באיזה יחס אני נמצא מבלי להסתכל על תוכנות שונות. שאלה שנייה הבנתי שלא תמיד משתמשים ביחס של אחד לאחד,ריצתי לדעת למה,הרי איזה אינטרס יש לי לעלות באס באחד ושהזכרון יעלה בשתיים או שלוש וכו,אז אני יהיה ב OC ‎ לזכרונות,ושאלה אחרונה בכל לוח ניתן לשנות את היחסים בצורה שונה?כלומר אצלי יש 800 667 533 וכו יש לוחות שזה מוצג באופן שונה?ושאלה אחרונה באמת על כמה אני צריך לשים את הזכרון כדי להיות ביחס אחד לאחד?באס 200 בסטוק , באוברקלוק 230 תודה רבה(אבי)

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by lalnage,

קניתי את ה Thermaltake Big Typhoon CL-P0114 מה ההבדל בינו לבין ה- Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310? ממש ממש דחוף. האם צריך בשניהם לפרק את הלוח אם?

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by AxeOr,

הוצאתי את המאוורר כדי לנקות אותו [מאוורר של המעבד ] ושכחתי מהמשחה הטרמית , עד כמה זה קריטי ? האפקט של המשחה נהרס או משהו ברגע שמוציאים את המאוורר מהמעבד ? כמה זה נורא ?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Idan-h,

המפרט למטה בחתימה הטמ"פ של המחשב במנוחה לוח - 33 מעבד - 35 קירור אינטל + 3 מאוררים 80 מילימטר( 2 מכניסים 1 מוציא). FSB133 מכפלה 18 בעיקרון אני רוצה להגיע ל2600MHZ עם מה שיש לי. כלומר להעלות את הFSB ל144. אפשרי? דרך אגב שינוי כזה יביא לתוספת של 22MHZ לזכרון (11*2), האם זה מסוכן לזכרון כמו שלי? מה אתם אומרים? תודה רבה לכל העוזרים.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by rank,

מה אתם אומרים על הv8 , הוא יחסית שקט ? , ועל מה אתם הייתם הולכים ?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by alon06100,

יש איזה מדריך שמראה איך עושים OC? זו פעולה שכדי לעשות אותה אני צריך לפתוח את המחשב ולטכנת אותו או שזה יותר פשוט ועושים את זה דרך הWINDOWS

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by s0p3r,

המאוור (כולל הגוף קירור כמובן), מיועדים לסלון. אני רוצה להרכיב על הגוף קירור, לד לתאורה. הלד הספציפי הזה יכול להגיע לטמפרטורה גבוהה יחסית ללדים אחרים, לכן אני צריך קירור אקטיבי(עם מאוורר). אבל לא צריך משהו רציני, משהו כמו : Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 יהיה מספיק טוב לקירור. זה גם מה שהתכוונתי לקנות, אבל השאלה היא האם המאוורר הזה שקט? ואם לא יש לכם המלצות למשהו שכן שקט, כמובן עדיף שייקח כמה שפחות חשמל, כי אני מתכוון להוסיף עוד כמה כאלה בעתיד. זה יהיה נסתר, אבל אני לא מעוניין שיהיה רעש של מאוורר. המאווררים היותר יקרים, האם גם צורכים יותר חשמל?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by syp34892,

אז דבר ראשון היי!, קוראים לי יובל ונראה לי שזו ההודעה הראשונה שלי בפורום. המערכת שלי: לוח אם: Gigabyte P35 S755 מעבד: Q6600 קירור למעבד: Zalman 9700 Led כ. מסך: nVidia geForce 9800 GT זכרון פנימי: 1GB x 4 DDR II 677hz קירור נוסף: 12ממ בגב המארז, שואב אוויר. אז זה הולך ככה: כבר עשיתי קלוק למעבד מ 2.6 ל 3.0 ... כרגע עובד חלק... אני רוצה למשוך יותר מהמעבד (אני עובד בתלת מימד, אי לכך כל כח רינדור שאני מרוויח מאוד חשוב לי). אני מודד טמפרטורות עם EVEREST (כדאי למדוד עם משהו אחר?) כרגע במאמץ הוא לא עובד לי את ה 52C... (עוד לא ניסיתי להעלות אותו יותר > אבל) ממה שהבנתי מאנשים, שכרגע מה שמגביל אותי זה זה הזכרון הפנימי ... אם אני אקנה זכרון של 1066HZ אני אוכל למשוך יותר?. עוד שאל…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. משום מה בזמן האחרון נדמה לי שהמחשב מרעיש הרבה יותר מבעבר. פתחתי אותו, יש לי מאוורר מארז אחד גדול, ועוד מאוורר על צלעות הקירור של המעבד. עצרתי את המאוורר הגדול (מארז) - כמעט ולא השפיע על הרעש. עצרתי את המאוורר המעבד - הרעש פסק כמעט לחלוטין. הדיוט כמני הצליח להסיק שמאוורר המעבד הוא המרעיש פירקתי אותו, ניקיתי ושימנתי אותו מעט - החזרתי,כלום לא השתנה. המאוורר הוא אותו אחד שהגיע עם מעבד ה AMD - לא רכשתי משהו מיוחד : CPU COOLER SPIRE BSLL BEARING DV 12V SAFETYAPPROVED DC FAN לא אכפת לי לרכוש אוורר אחר, אבל לדעתי המאווררים היותר "טובים" גם מרעישים יותר, או באופן שווה למאוורר הזה, ולא פחות... מה ניתן לעשות כדי לקבל קצת יותר שקט בבית הזה ?!?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. היי, אחרי המון קריאה בכל האתר החלטתי לעשות מוד למחשב שלי. אני רוצה (להתחיל עם) לעשות: *חלון במארז, שבו יהיה מאוורר (אולי מואר), שיכניס אוויר על הBridge *להוסיף מאוורר בחלק העליון של המארז, להוצאת אוויר חם *להוסיף מאוורר בחלק האחורי של המארז, להוצאת אוויר *לחתוך את החלק הקדמי של המארז, כי יש שם מאוורר כרגע, שבקושי יכול להכניס אוויר בגלל העיצוב המטומטם של המארז *אולי להוסיף עוד מאוורר מקדימה, לצורך הסימטריות *כמובן לעגל כבלי IDE ולהוסיף לדים צבעוניים בתוך המארז אני מחפש המלצות למאווררים טובים (אולי עם אפשרות לשליטה על מהירות הסיבוב, או לפחות מד), ובכלל על המוד בכללי. עוד משהו, התוכנות Everest וSpeedFan מראות שני דברים שונים בנוגע לטמפרטורות, כאילו כל אחת מייחסת מד אחר למעבד…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום לכולם. מחפש HSF עבור מעבד AMD X2 3800 בתקציב על עד 150. מגבלות: 1. לא מעבר לגובה של 12.5 ס"מ 2. כמובן שקט ככל שניתן 3. ללא הרכבה של עוגנים נוספים מעבר לתושבת הלוח המקורית. 4. לא מתוכנן OC אשמח להצעות

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. המחשב הוא E4300 עם 2 ג'יגה בייט זכרון 800MHZ כרגע המחשב נמצא ב-OC של 3000 MHZ ספק כוח 470WAT של THERMALTAKE אני רוצה שתייעצו לי איך להגיע איתו ל-3400MHZ כך נראה הביוס כרגע, מה אפשר לשפר?

• 29 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. אוקי אנשים יש לי בעייה יש לי מארז נחמד וטוב אבל midi twor והוא עמוס עכשיו בגלל שיש ימבה כוננים וימבה חיבורים אז עד לא מזמן המארז היה נאה כמו גוננגל עם כול החוטים אז סידרתי אותם וככה אבל עדיין המעלות על הפנים 50 מנוחה 60 מאמץ אני מיואש לגמרי ואז הגיע המשיח (או שלא) הביג טיפון קניתי אצל זיגזג באתי הביתה ואמרתי וואלה היום זה היום באתי להרכיב וככה הרכבתי אבל שסגרתי את דלת המארז ובדקתי תמעלות נפלה נשמתי הדלת יושבת על המאווור וזה גם הסביר תשריקות שהיו וקיצר זה סתם משקולת חסרת תועלת אז אמרתי טוב יאלה נביא קרור אחר מישהו המליץ לי על הארטיק קולינג 64 אבל הוא עם המוארר לכיון הספק ובסדיור חוטים שלי כול החוטים הוצמדו לאזור הזה אז עכשיו אני בדילמה קשה 1 לקנות קרור קטן וטוב כד…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Iceon,

יש לי מעבד I7 4770 וה4770K לא היה במלאי באותו זמן וכבר הייתי כמה חודשים בלי מחשב ומאוד מיהרתי לקנות אחד וקניתי בסופו של דבר RAMPAGE EXTREME Z87 ו4770 I7 ורציתי לשאול האם לשים עליו CORSAIR H100I מתאים?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by aboren,

הבן שלי רוצה להתקין על המחשב שלו קירור מים. הסוקט הוא 1151. איזה קירור הייתם ממליצים. אני באילת בקרוב ורציתי לעבור לקנות לו. בערך 300-400 ש"ח תקציב. האם יש משהו כזה? תודה אביב

20. Started by shay2028,

יש לי מעבד פנטים 2.8 פרסקוט ישן בן 5 שנים שמתחמם בזמן האחרון בצורה מוגזמת 60 מעלות במנוחה ועד 75 מעלות במאמץ. ידוע לי שפרסקוט הם מעבדים חמים אך מה שמוזר לי הוא שזו בעיה שטיפלתי בה לפני שלוש שנים בצורה הזו: החלפתי מארז מפשוט לטרמלטק סופרנו עם שלוש מאווררים והחלפתי את הקרור סטוק של המעבד לביג טיפון - הבעיה נפתרה הטמפרטורות ירדו ל 40 מנוחה 55 מאמץ. היום החלפתי משחה למעבד ארקטיק סילוור וניקיתי אבק בצורה יסודית ולמרות זאת עדיין הטמפרטורות 60 במנוחה ו 75 במאמץ המחשב לא באוברקלוק . מה גורם לחום הזה למרות משחה חדשה ניקוי אבק מארז עם 3 מאווררים וביג טיפון?

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. שלום לכולם, יש ברשותי מעבד q6600 stepping g0 ולוח gigabyte ds3l-p35 כבר מספר שנים. לאחרונה התחלתי להתעניין באוברקלוקינג. יש לי מספר שאלות: 1. נכון להיום אני בלי אוברקלוק, עם מאוורר סטוק. מבדיקת טמפרטורות שביצעתי באמצעות CoreTemp ו-SpeedFan קיבלתי שבמצב IDLE הטמפרטורות שלי הן באיזור ה-55-60 מעלות, ובמצב STRESS מגיעים גם עד ל-80 מעלות. למרות שזה קירור סטוק, האם זה תקין? 2. כאמור, אני מחפש לעשות אוברקלוק. לשם כך דרוש קירור טוב. אשמח לקבל המלצה לפתרון קירור (אוויר) טוב ופשוט להתקנה. אני מחפש יחס עלות/תועלת טוב. חשוב לי שיהיו ביצועי קירור טובים, אך גם חשוב לי שיהיה שקט ככל שניתן (כמובן, במסגרת מחיר סבירה). אשמח לייעוץ מהמומחים! תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Dimka,

אני לא חדש בתחום המחשבים, ואפילו די מכיר (תאורטית) את נושא קירור המים, אך מעולם לא התנסיתי בזה. חקרתי קצת על קירור מים וראיתי שניתן לקנות מערכת די זולה ~650 ש"ח וגם קיבלה ביקורות ממש טובות ברשת: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=21948 כמה שאלות בנושא: 1. ראיתי שכל המערכות מבוססות על נוזל קירור שנקרא Ethylene glycol, למה הוא בריכוז קטן? מה יעשה ריכוז של נגיד 60-80% במקום 30% כמו שמוכרים? פה ושם דיברו על חומר שנקרא HFE שזה סוג של שמן, מאיפה משיגים? 2. איפשהו תמיד ידעתי ש"אם בונים מערכת קירור מים, עדיף לבנות לבד ויצא יותר זול", אבל משום מה כמה שלא ניסיתי להתאים חלקים, זה יוצא יותר יקר (!). 3. אני לא מפחד לבנות עם חלקים נפר…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום לכולם מזמן אני לא פעיל כבר חחח טוב אז ככה אני קונה מחשב לגרפיקה כבדה: מעבד Q6600 לוח : http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4410 זיכרון: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4626 אני צריך חוות דעת על הלוח והזיכרון הנ"ל האם הלוח הזה טוב? איך בOC? והאם שווה הזיכרון הזה טוב לOC (האם יסגור 1066?) והאם הוא שווה את המחיר? אם יש לכם אמלצה ללוח או זיכרון אחר שיש בKSP בטווח המחירים הנ"ל אני ישמח לישמוע OC לא חדש לי אבל אני ישמח לקבל חוות דעת על החלקים הנ"ל תודה לכולם!

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום לכולם. אני קונה מחשב בזמן הקרוב עם מעבד Q6600 ו2900XT, ורציתי לשאול כמה שאלות. מצאתי שאפשר לקנות ב46 ש"ח קירור לכרטיס המסך שמתחבר דרך SOLT בפאנל האחורי: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=1575 הוא אמור לקרר את הכרטיס מסך בכמה מעלות, אבל אני לא יודע אם הוא בכלל מקרר או עד כמה הוא מרעיש, והאם הוא בכלל שווה את חריץ של הPCI הזה? בכל מקרה, אם אני יקנה אותו, זה ישאיר לי 100 ש"ח לקירור למעבד (מה שקשה למצוא היום דברים טובים בתקציב הזה) ב150 ש"ח (עם ויתור על הקירור לכרטיס המסך) מצאתי את אלו: http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=TT-CL-P0092&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=AC-FREEZER-7-PRO&Cat2Cat1ID=18&am…

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים