עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. עשיתי לכרטיס שלי OC עם התוכנה ATI Tray Tools הכרטיס הוא ATI Radeon HD4850 512MB עם הקירור Arctic Accelero L2 Pro התדרים: GPU 710MHZ (מקורי 625) זכרון 1020MHZ (מקורי 993) מתח 1.156V (מקורי 1.044) עשיתי OC אוטומאטי ע"י התוכנה, זאת אומרת העלתי את המתח, הפעלתי את ה 3D Renderer ובחרתי ב Find max for GPU וככה שזה בודק אם יש ארטיפקטים שלב שלב. וככה הגעתי ל 710 בGPU, וכנ"ל גם לזכרון.. (אולי זה היה מגיע ליותר אבל אני הפסקתי כי נראה לי מספיק) לאחר מכן הרצתי בדיקה כללית לחיפוש ארטיפקטים במשך 5 דק' ואחרי זה הרצתי בדיקת מאמץ של חצי שעה בOCCT ושם הטפ' הגיעה למקסימום של 72 מעלות! שהנורמה לכרטיס הזה עם קירור סטוק זה 80~ משום מה כשאני משחק בTEST DRIVE (החדש שיצא לא מזמן) אז המשחק קופא כזה…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. הצלחתי לייצב את ה2500K על 4.4GHZ. בינתיים אני עם vcore של 1.275V ואני עדיין בתהליך של ירידה במתח הבעיה היא שבמתח 1.27V מתי שאני רואה סרטון ביוטיוב יש מסך כחול (לפעמים זה קורה אחרי כמה שניות, לפעמים גם אחרי חצי שעה ביוטיוב) איך זה יכול להיות שהמחשב יהיה יציב בPRIME 95 וOCCT אבל יקרוס דווקא ביוטיוב? יש אולי הגדרה שצריך לשנות?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. עשיתי OC למעבד שלי phenom 2 x4 965 בעזרת התוכנה של הדרייבר של הכרטיס מסך של AMD. עכשיו אל תשאלו למה דווקא מימנה כי יש סיבה וזה לא שאני לא יודע דרך הביוס. קיצר היא בדקה יציבות על כמה תדרים ויצא שעכשיו אני על 4GHZ עם מתח של 1.5V. יכול להיות שניתן עם מתח נמוך יותר אבל התוכנה הזו ישר מעלה ב- 0.1V את המתח בזמן OC. בכל מקרה במאמץ אני נע סביב ה- 75-80 מעלות בעוד שבנתוני היצרן רשום מקסימום 62 מעלות. נדמה לי שהכל יציב אחרי שעה של בדיקת יציבות ועוד כמה שעות משחק בעולם האמיתי. אז אני שואל יש מה לדאוג בגלל הטמפרטורות ולמה לצפות בקיץ...תהיה לפחות קפיצה של 10 מעלות, אני הורג את המעבד לאט לאט? נ.ב: בעבר ביצעתי OC על כ.מסך שהיה יציב לחלוטין ויום בהיר אחד נהרס כליל..אז אני כבר לא סומך ב-…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום לכולם רוכש מחר מערכת htpc עם מעבד a6 3500 המעבד מגיע עם מאוורר ה-box של amd. לא הצלחתי למצוא תשובה קונקרטית ברשת עד כמה המאוורר הזה מרעיש. אני הולך על מערכת שקטה ככל שניתן במסגרת היכולות ללא קירור מים או משהו כזה. המארז הוא fractal design r3, כך שאני מניח שהוא יעשה חלק מהעבודה ויפצה. (לא מעוניין במארז שוכב) השאלה שלי היא האם יש צורך להחליף את המאוורר למאוורר אחר, טוב יותר, שקט יותר? במידה וכן, האם יש המלצות? (ה-a6 3500 הוא בעל תושבת fm1) תקציב- סביב ה150. תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by ASTR4L,

אני צריך קירור זמני והכי זול למחשב עם מעבד 4770k.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Ev,

יש לי מעבד E6300 ולוח VM900M של גיגהביט לאחר חיפוסים אינטנסיביים ברשת ובביוס הבנתי שאין ללוח זה אפשרויות OC בביוס (90% שזה נכון, אשמח לגלות אחרת) השאלה היא האם אני יצליח לעשות OC דרך תוכנה או שלא? (ז"א האם התוכנה צריכה שהאופציה תהיה גם בביוס או שהיא עוקפת את זה איכשהו)

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. התעוררתי לי הבוקר, חזרתי לישון.. התעוררתי לי שוב בצהרים ושמעתי את הטלפון מצלצל, הרמתי את השפורפרת ולשמחתי זה היה השליח של הסינק (שהזמנתי לפני 24 שעות) אוקי הגיע לי עם הסינק כמה אפשרויות לבחירה AMD\INTEL 92\80\70מ"מ הרכבה מהירה\הרכבה איטית בחרתי לי INTEL\80\מהירה המהירה כדרך אגב זה חיבור ישירות על התושבת פלסטיק הקיימת אוקי, הרכבתי את הסינק שמתי את התופסנים, נכנסו דיי בקלות אין מה להגיד אבל משהו פה לא נראה לי, היה לי חשד לא נורא אמרתי זה יעבור.. פירקתי את ההרדיסק בשביל לקחת מאחוריו את המאורר, בווווםםםםם משהו עף לכיווני ממש בתנוחת THE MATRIX התקופפתי בשניה האחרונה, ממש מילימטר ממני התופסן התעופף לו אל תוך חלל החדר טוב האמת הוא פשוט עף לידי ולא ממש שמתי לב.. בכל מק…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by naorai1,

אהלן, אני מחפש לקנות שני מאווררים נוספים לטובת push/pull הייתי מעדיף לקנות כאלה שיתאימו לחיבורים של המערכת (4PIN) שיהיו עם PWM כדי שלא יקדחו לי בראש ושיהיו דומים למקוריים בCFM וAIR PRESSURE כדי שיעבדו ביחד בהרמוניה ובכיף. אפשר לקחת מאווררי 3 פינים ולחבר ללוח אם, אבל יהיה מסובך לסנכרן את המהירויות שלהם עם המקוריים שמחוברים לKraken (תקנו אותי אם אני טועה...) אם אתם מכירים כאלו בארץ או אם יש לכם לינק לאנשהו זה יעזור מאוד, אני לא הצלחתי למצוא מאווררים שעונים על הדרישות בשום מקום... תודה, נאור

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by ccc,

אני מדבר על AXP2400 T-BRED B CORE איך הוא? אפשר להגיע ל 2.8 גה"ץ? על אביט NF 7 REV 2 ולזכרון pc2100

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. כותרת תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by bull,

שלום, בהתחשב במפרט שלי (מופיע למטה) אני חושב שהמעבד הוא צוואר הבקבוק שלי מאחר ואני לא יכול לשנות לו את המכפלה. האם יש לכם המלצות למעבד שיכול להתאים לביצוע אוברקלוק במחיר של עד 500 ש"ח כולל הקירור? כמו כן אני יכול להוריד את סט הזכרונות 2GB במידה והם שונים בהגדרות שלהן מהסט השני. אם יש לכם המלצות אחרות או אם אתם חושבים שאין פה הרבה פוטנציאל למערכת אשמח לשמוע תגובות. אני רוצה לבצע את האוברקלוק כדי לסחוט את המערכת עד כמה שאפשר מבלי לקנות מערכת חדשה. השימושים הם למשחקים כבדים כמו Call of duty crysis וכו'. תודה רבה לכולם Motherboard : Gigabyte GA-EP35-DS3R http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2743#sp CPU : Pentium E6420, 2.13GHz, 1066Mhz, s775, 4MB, DualCore h…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by sAXIn,

מה ידוע לכם חברים, בעניין , שמתי לב שבעלי הTBRED ה-WCPUID מתנהג שונה, לגבי חישוב מהירות מעבד אצלי בPALAMINO זה באס כפול מכפיל אצלם זה שונה ??? ??? ???

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by iamapowerfulwerewolf,

איזה קירור יקרר לי יותר טוב את המעבד מבין הקירורים הבאים: http://ksp.co.il/?select=.1066..39.&list=1&sort=3&glist=1&uin=18755&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 http://ksp.co.il/?select=.1066..39.&list=1&sort=3&glist=1&uin=18496&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 http://ksp.co.il/?select=.1066..39.&list=1&sort=3&glist=1&uin=14222&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 תודה רבה!!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. קראתי פה במספר ת'רדים שאנשים מפחדים להוציא דופן אחת של המחשב כדי לעזור לקירור, מכיוון שסיפרו להם סיפורים שהמחשב יתמלא אבק וחול והטמפרטורות ירקיעו לשחקים תוך זמן קצר. יש משפט שאומר "אין חכם כבעל הניסיון". אני יכול להעיד על עצמי, שמשתמש במחשב ללא דופן כבר שנתיים רצוף (AMD Athlon XP 2ghz), הוצאתי את אחת הדפנות מכיוון שאני ישן בחדר של המחשב, והרעש של המאווררים מפריע לי. ללא דופן, אני יכול לוותר על מאווררי המארז, והמאוורר היחידי שקיים אצלי הוא של המעבד (שמסתובב יחסית לאט, כדי שלא ירעיש). על כרטיס המסך הרכבתי Heatsink גדול של Aerocool שמאפשר לי לעבוד ללא מאוורר (זה היה כאשר היה לי את ה Radeon 9800pro), וכיום כאשר יש לי את ה Gigabyte 7600gs הוא בא מראש ללא מאווורר. הספק פועל ללא…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by iakovl,

אנשים אני יודע שזה מפגר אבל הם בארץ!!! המוצרים שאני צריך המוצרים שכולנו רוצים אבל אין סוף סוף הגיעו Thermalright HR-05 Chipset Cooler Thermalright HR-03 Plus NVIDIA 8800 Vga Cooler Thermalright HR-07 RAM Vga Cooler Noctua NC-06 Chipset Cooler אני בטוח שיוסיפו עוד כמה דברים זה מה שראיתי בנתיים בדובים נקווה שיוסיפו את שאר הדברים כמו אקסטרים 120 השאלה הנשאלת עכשיו היא.... אני משתמש בTT extreme spirit 2 על הNB שלי... פסיבי כמובן... אני גם צריך אחד לNB אבל זה פחות משנה אני אקח 1+1 אם צריך השאלה היא מי משלושתם עדיף? NC-06 ? HR-05 ? TT ES 2 אני יודע גם של HR יש גרסה יותר מעודכנת

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by JUVE,

יש לי מעבד XP 1700 ולוח אם GIGABYTE GA-VTXH PLUS וחום הCPU 58 בזמן השימוש מארז ATX ,משחה טרמית לא יודע המחשב הוא בן חודש כך שיש אחריות מבקש עצות מה לעשות ומה הבעיה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by k6_3m,

אהלן יש לי מעבדQ9300 (ללא OC ) עם קירור סטוק והוא מתחמם יותר מדי מדדתי עם CORETEMP והוא מגיע ל 50-65 מעלות במנוחה, ובשעת מאמץ מגיע גם ל 100!!! ניקיתי אותי מאבק אבל ללא שינוי את המחשב קניתי לפני שנתיים בערך: לוח P35-DS3L של GB מארז SONATA III + ספק 500W של ANTEC כרטיס מסך: 8800GT 512 של GB אני רוצה לציין שבשעת מאמץ הכרטיס מגיע ל 58 שזה מצויין - נמדד עם GPU-Z [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by TRU,

שלום לכולם, התחדשתי ב-HIS HD6950 ICEQ X 2GB לאחר שהחלטתי לעבור לכרטיס שיתמוך בdirectx 11. היה לי לפני זה זוג gigabyte hd 4870 שעשו את עבודתם נאמנה ועכשיו הם מחכים להימכר. בכל אופן, החלטתי לנסות להמהיר את המחשב כמה שאפשר לאחר שקניתי את הכרטיס החדש כי אני רוצה להימנע כמה שיותר מצוואר בקבוק. כרגע אני דיי תקוע על 3.4GHZ ומגיע לצערי לחום גבוהה מדי (כמעט נושק ל70 מעלות לפעמים בCORE אחד שנראה לי שדפוק ואחרים 65-60) להלן המפרט: מארז - coolermaster CM690 - למארז יש 6 מאווררים - אחד מקדימה שמכניס אוויר 140ממ.וכל השאר 120ממ - אחד מאחורה שמוציא. אחד מלמטה שמכניס אוויר, אחד על הדפנה שמקרר את אזור הכרטיסי מסך, ושתיים למעלה שמוציאים אוויר. מאוורים של scythe s-flex ושל coolermaster. המא…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by picasso,

שלום, התקנתי את תוכנת הSPEEDFAN האחרונה. על מחשב P4, 2.6. אני לא מצליח להבין את המקרא מצד ימין. TEMP 2:127C קבוע ! איך אני יכול לדעת איזה טמפרטורה של מה ? TEMP1 TEMP2 TEMP3 ? תודה , רוי ** מצורפת תמונה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by djelectric,

שלום חברי הקהילה היקרים, אני פותח את הדיון הזה על מנת לבדוק את היענות הקהילה על מנת שנוכל להיערך בהתאם מבחינת המקום עצמו. אני מזכיר לכם שכמו בכל שנה גם השנה נקיים באוקטובר את אליפות האוברקלוקינג נושאת הפרסים שלנו. במקום, יהיו גם פעילויות רבות לאורחים, חלוקת פרסים ושלל דברים מעניינים שלא תראו בכל מקום. נכון לכרגע עוד אין לנו מיקום ספציפי ולא תאריך ספציפי, מטרת הסקר הזה היא בדיקת היענות הקהילה בלבד. למי שלא זוכר, הנה תקציר האירוע משנה שעברה: הערות, בקשות - זה המקום.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by adamginz,

http://planet.nana.co.il/bead2216/2600.JPG נו מה אתם אומרים שאני יחליף את ההארד דיסק והכרטיס מסך מ: maxtor 5400 20g riva tnt m64 ל: WD 8 cach 40 g radeon 9000pro אני יגיע ליותר?

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אני פשוט רואה הרבה אנשים שחושבים לקנות קירור TEC בהספק נמוך ולשים אותו עם קירור אוויר, הנה כאן יש הדגמה למה לא כדאי: http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1895934,00.asp

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Arik,

ברצוני לפתוח את המכפלה על ה XP1800 שלי (לוח - MSI KT3 ARU).. אני יודע שאני צריך לחבר את הגשרים של הL1 שלי , אך איך? אם מה? ... תודה...

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by babu,

למעבד Q6700 שאני ייעשה לו OC חזק בעתיד משהו ברמה של ה THERMALLRIGHT ULTRA 120 EXTREME המעבד הוא OEM תקציב הוא 350+/-

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by r1plet,

שלום, יש לי בעיה קטנה בגלל מארז ג'נרי והיא שמאוורר הצד (80מ"מ) השקט של EZCOOL (כן הוא באמת נורא שקט כשהוא לא על הדלת) מרעיש יחסית כשהוא עובר את ה1750RPM פלוס מינוס. כמובן רצתי לסטיקי לנסות את SPEED FAN אבל ללא הצלחה, בביוס יש לי רק אפשרות של SMART CPU FAN TARGET, ובה אפשרויות לטמפ' רצויות אליהם יתכוונן מאוורר הCPU כביכול, ואפשרות נוספת בשם CHASSIS INTRUSION שניתן לכבות ולהדליק, אך חוץ מזה SYS FAN 1 / 2 CONTROL מסומנים באפור ושום הגדרה לא פותחת אותם משום מה.. שום משחק בשתי ההגדרות האלו לא הביא אותי להצלחה בהפעלת SPEED FAN, בסה"כ המטרה היא מאוד פשוטה - להגביל את מאוורר הדלת במחשב - SYS FAN 2 (בSPEED FAN הינו SYS FAN 3) ל1700-1750RPM. לוח האם הוא MSI G31M3-F תודה מראש …

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים