עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by tamir245,

שלום רב, המפרט שלי הינו - CM690,Q9550,GA-EP45DSL. לאחר שתפסתי קריזה וסידרתי את המאוררים במארז שלי נתקלתי במס' בעיות. יש לי קירור למעבד - MUGEN ומסתבר שהמאוורר עליו לא עובד,ניסיתי לחבר אותו לנק' אחרות ללא הצלחה,בנוסף הלהבים שלו בצורה ידנית מסתובבים בצורה די "קשה".האם מישהו יודע האם יש עליו אחריות?או האם ניתן לעשות איתו משהו? לבינתיים שמתי את הS-FLEX 1200RPM על המוג'ן ומסתבר שהוא משמיע זמזום - פיצ' די גבוה ובלתי נסבל. בדקתי שהוא יושב טוב ומחוזק לקירור ללא שינוי,איך אני מצליח להוריד לו RPM לכיוון ה600-700 אולי שם זה יפתר,לא הצלחתי דרך SPEEDFAN וET6. לבינתיים ניתקתי אותו. יש לי את הKAZE 140MM שמוציא אוויר מלמעלה,ואת הCM הסטנדרטי של המארז מלמטה שדוחף אוויר. בנוסף,המאוורר האחור…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by the ultimate,

האם אפשר לדעת מה היתרונות של כל אחד ואיזה יותר שווה? חשבתי על הBT אבל הוא מסובך מאוד להרכבה ופירוק - מול הנינג'ה שלא דורש פירוק לוח.. תודה

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. הזכרןות הישנים 2 ג'יגה SUPER-TALENT 667mhz cl5... החדשים 2 ג'יגה corsair xms 2 880mhz cl4 לא יודע מה הולך פה הישנים עבדו על 305.Mhz הזכרונות החדשים שהם הרבה יותר מקצועיים ואיכותיים עובדים רק על 306mhz אני משתגע כבר. מתחנן לעזרה להלן תמונות מהCPU-Z של לשונית הזכרונות. מי שיכול לעזור לי שיסתכל ויגיד לי מה הולך שם, אני לא יודע איך לקרוא את זה. תודה!!!!!! [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. sorry no hebrew yet in this computer, check the temperatures! that isn't good is it? just how bad is it? what should i do and how? thanks i use: k8nxp-sli fx-55 two nvidia 6800U(PCX) i got a good case with few fans which seems good (but i don't know too much about fans) :\ [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by SixKiller,

שלום עשיתי למעבד שלי אוברקלוק Barton 2500 AQXEA באס172(166) מכפלה13(11) 1833@2236 מעלות 52 אני רוצה לדעת אם זה טוב סביר או מה שיש לכם להגיד... ואני יכול עוד להעלות אבל אני פשוט רוצה לסתפק בזה ולא בהכי טוב... ועשיתי לו מבחן מאמץ בערך 40 דקות עם התוכנה Toast ואני רוצה לעשות גם לכרטיס מסך ואני רוצה לדעת אם זה לא ישנה כלום שיהיה גם למעבד וכרטיס מסך... הטמפרטורכה במעבד היא 31....

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by swisaman,

אוברקלוק דיי מוצלח קשה להגיע עם AMD לתדרים היותר גבוהים(4GHZ+) לוח אם:GIGABYTE GA-790XT-USB3 זכרונות:Kingstone 1333mhz CL9 קירור:Mugen II מידע על הOC והמתחים: Clock Ratio: x16 NB Freq: 1464mhz CPU Freq:244 PCIE Clock 100 HT Freq 1464mhz MEM Clock: 1300mhz CL9@cl7 Volt: CPU Vol: 1.425 NB/Pcie/pll col: 1.860 SB/HT Col: 1.260 NB Vol:1.280 DRAM Vol:1.515 Uploaded with ImageShack.us בקרוב OC לE5200 לסביבות ה3.7 GHZ תגובות על הOC הזה יתקבלו בשמחה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Bone-Breaker,

הוא בא עם 5 מאוורים מורכבים בתוכו או עם 5 מקומות למאווררים ??? לא מצאתי שום פורום לכתוב בו את זה :-\

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by charly0,

חברה יצאה גירסה נוספת ל scythe Ninja ונראה לי שההבדל הוא שאיבזרו אותה כך שתתאים באופן חלק ללוחות עם סוקט 775 כלומר עבור מעבדי ה CORE 2 DUO מישהו יודע למי מהחנויות בארץ יש את זה כבר או שכולם מחזיקים מלאים ישנים ? לינק לגירסא החדשה NINJA PLUS Rev.B : http://www.scythe-usa.com/product/cpu/026/scnj1100p.html לצורך השוואה הנה הגירסה שהפסיקו לייצר (הישן) : http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום, אני מתכנן לבנות פאנבאס, שבו יהיה מצב לשים את המאווררים על 7 וולט. מהי הנוסחא לחישוב ההתנגדות של הנגד, כאשר המתח ההתחלתי הוא 12V?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by ScreameR,

אמנם לא פוסט קלאסי בפורום קירור, אבל מי מבין כמוכם בקירור? הארון במזנון שלי שמכיל את המדיה (HTPC, YES MAX TOTAL, PS3, DVD) ר-ו-ת-ח. חשבתי לקדוח בגב המזנון ולהתקין וונטה 120 מ"מ שקטה מאוד, השאלה היא אם זה יעיל לדעתכם, ואם כן עדיף שהיא תינק או תזרוק אוויר? האם אולי עדיף לקדוח שני חורים שאחד יונק והשני זורק? והאם קיימת באמת וונטה שקטה מספיק כדי שתוכל לפעול בזמן הקרנת סרט בלי להפריע. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by wares2002,

עשיתי שלוש חורים בצד שמאל שמתי שלוש מאוררים של 80ממ CASE FUN !! שמכניסים אוויר קר!! שמתי עוד מאורר קטן למלא שגם מכניס אוויר קר ומאורר מאחורה שמוציא את כל האוויר ועוד מאורר קטן שמכניס אוויר מקדימה! עכשיו כל זה הביא את ה DURON 1200 שלי לרדת מ 46 מעלות ל 33 והלוח אם שלי ירד מ 34 ל 23 !!! ענק השקעה של 40 שקל על מאוררים! הורידה לי 12 מעלות ממעבד ו 10 מעלות מהלוח!! שווה! עכשיו כמה OC אני יכול לעשות?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Surgeon13,

מצאתי אצלי שני מאווררים של חברת גלוב פאן, אחד בערך 9X9 ס"מ והשני 8X8 ס"מ. האם הם שווים משהו בקירור והאם יש טעם לשים אותם במארז שלי לעזור קצת?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by rafi-s-,

איך הלוח הזה לאובר DFI LANPARTY UT nF4 SLI-DR קישור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_822_823&products_id=11718

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. היחידה שאני מכיר זה פנדה(http://www.pandas.co.il) איזה עוד יש?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by OfirOfir,

שלום, אני מעונין להחליף במארז שלי את מאווררי ה-120mm מקדימה ומאחורה בדגש על כאלה שיהיו שקטים אך אפקטיביים. בדגש על שקטים כמה שאפשר. אודה להמלצה על דגם מומלץ, עד 100-150 ש״ח למאוורר (יש עדיפות ל-Noctua?). תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. Started by 1nstall,

היי כידוע לחלק ממכם קניתי מארז אנטק ובאחד התראדים, supergohan הציע לי לעלות תמונות אז הינה הם: http://photos.walla.co.il/ts.cgi?user=eitv אז זה בערך סביבת המחשב. ומאז שהמארז אצלי והsp-94 וה coolmaster cooldrive 4 המעלות צנחו!!! . המחשב שלי היה 50 מעלות במנוחה 58 מעלות במאמץ. עכשיו הוא 20 מעלות במנוחה ו28 מעלות במאמץ. ולפי דעתי כל ההשקע של 1350 שקל על הקירור והמארז שווה ביותר. שבוע הבאה יהיה כנראה גם חלון אז אני יעדכן!! !! תודה לholy על תיקון הלינק!! !! :clapper:

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. איך שאני מגדיר משהו שונה בביוס, אבל כמו שצריך אפילו בקפיצות קטנות. המחשב לא עובר את הבדיקה של הזכרון . במצב רגיל המערכת יציבה אפילו הספקתי לשחק קצת בWOC על ויסטה 64 משהו הזוי כאן....

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by c12c12,

קודם כל שלום לכולם אני חדש פה בפורומים... אז ככה שלשום שמתי לב שהמחשב מתחיל לעבוד לאט (במיוחד במשחקים), פתחתי את המארז וראיתי שהמאוורר של המעבד לא מסתובב, אני לא כל כך מבין בזה אבל ניסיתי כמה דברים פשוטים כמו לנקות אותו טוב טוב (למרות שהוא גם ככה היה נקי), לנתק אותו ולחבר מחדש... ועדיין לא עזר, בקיצור אני רוצה לקנות מאוורר חדש ואני רוצה המלצה, ראיתי כבר בנושאים הנעוצים שרשום איזה מאווררים מתאימים למעבד שלי אבל אני מעדיף לרשום פה את הדגם המדוייק ושתמצליצו לי בהתאם Intel 2 due E8400 3.00ghz, 4 gb RAM, ati rdeon 4800 HD אם צריך עוד משהו אני אבדוק.. בכל אופן אשמח להמלצה איזה מאוורר לקנות

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by t83,

היי אחרי שלושה ימים דיי מתישים הצלחתי לייצב על 4.8 מתח בביוס 1.38v סיים בהצלחה 20 סיבובים בVery High בIBT מריץ פריים בקלות ובקרירות לעומת הIBT מקסימום מעלות 71בפריים ו82 בIBT הHT כבוי כרגע,לא משתמש ביכולות האלו ממילא בחודשים הקרובים קיבלתי תוצאות טובות יותר בIBT ככה לא מצליח להוריד את את הLLC אל מתחת ל1 מתוך 5 , ניסיתי להעלות מתח ולהוריד LLC ,לא הצליח מה אפשר לעשות עם זה לדעתכם? אם ירד הLLC ירדו כמה מעלות,עד כמה שהבנתי בכלל,כל עצה תתקבל בברכה,ההבנה שלי לא גדולה במיוחד בOC הקירור הוא TRUE 120 מזדקן בכבוד ספק crosair vx550 מצרף גם באנצ' של crucial M4 64Gb הלוח עם הביוס האחרון 1.30 הכונן עם firmware 0309 תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by efee123,

שלום, לאחרונה לקחת מחשב נייד בן 5 בערך והפכתי אותו למחשב לסלון. המחשב מהסדרה copmaq q61 . הבעייה העיקרית היא כשהמחשב סגור ומחובר לטלויזייה הוא מתחמם בצורה היסטרית והמאוורר שלו נשמע למרחקים הבעייה העיקרית היא שגם כשהמחשב פתוח הוא מתחמם(לא ככה) בצורה משמעותית. אני לא מעוניין שהמחשב יהרס כתוצאה מנזקי חום כאלה ואחרים לכם אני פונה אליכם לעזרה. אני זקוק להמלצה מה ניתן לעשות לגבי החום של המחשב שיהיה שקט ככל הניתן ועם ניראות סבירה(זה נמצא בסלון). בהתחלה חשבתי לבנות סוג של פלטה כזאת עם כמה מאווררי 12'' אבל נראה לי יהיה יותר חכם להתייעץ איתכם קודם תודה!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Xyloidd,

שלום לכולם. אני נמצא כשבוע לאחר בניית מחשב חדש; https://pcpartpicker.com/list/RJBxdm (ומספר לא קטן של מאווררים). אחרי הרבה עבודה עם הראם (שלא נמצא ב-QVL של הלוח וייתכן שזה שורש כל הבעיות...) הגעתי ל-3600CL14 יציב ב-100% במתחים מאוד נמוכים (1.42v Dram, 1.075v SoC), מצ"ב תמונות של כלל המידע הנחוץ (עבר Membench, שכחתי לצלם): הבעיה היא שאני לא מצליח להגיע ליציבות ב-FCLK\MCLK של 1867. כאמור, ההגדרות הנוכחיות יציבות מאוד במתחים מאוד נמוכים, כך שאני בספק שמדובר בבעיה של בינינג. ב-1867, המחשב מגיע לווינדוס, אך לקראת סוף Membench קורס עם 0 Mem Errors במהלך הבדיקה, מה שגורם לי לחשוב שהבעיה נמצאת ב-Infinity Fabric ולא ב-…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. יש לי שתי שאלות: 1. האם קרור טוב יותר של המחשב ישפר את ביצועיו - גם בלי OC - או במילים אחרות אם אני לא מתכוון לעשות OC במחשב חדש שאני קונה, האם כדאי להשקיע בקרור. 2. באיזה אתר הייתם ממליצים לי לרכוש חומרה למחשב (לוח, מעבד וזיכרון) - גם לגבי מכיר וגם לגבי אמינות. את האמת יותר לגבי אמינות כי הבדלי המחירים לא משמעותיים. כחו בחשבון שאני צריך את עזרתם בהרכבת המחשב עצמו. בתודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by dids22,

שווה לי לעשות לו oc?? יש לי עכשיו 700 מגה הרץ אם אני יעשה אז אני ירגיש שינוי?? אם כן אז במה ??הוא יעלה את ווינדוב מהר יותר?? הקיצר אפשר איזה הסבר קטןן

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by idok,

שלום, אני לא יודע אם אתם זוכרים את המודינג שעשיתי לפני שבוע-שבועיים בערך.... קדחתי אז בחלון שלי שני מאווררים עם קטודות... בקיצור עלה לי אתמול רעיון... (תמונה מצורפת של המארז שלי מקדימה...תסלחו לי על הפלאש...) יש לי במארז 4 מפרצי 5.25" ואחד מהם תפוס על-ידי הצורב. חשבתי...למה לא להוציא את הפלסטיקים השחורים האלה מהמפרצים, לשים שם חלון מפרספקט, ולתקוע שם מאוורר 80 מ"מ עם קטודה כחולה...ושהוא יכניס אוויר למארז (בנוסף לירוקה שיש לי בחלון של המארז. הייתה גם כחולה UV אבל היא נשברה ). מה אתם אומרים? הסירקולציה אצלי במארז היא: -מאוורר 80 מ"מ מקדימה מאחורי ההארדיסק מכניס אוויר. -מאוורר 80 מ"מ מאחורה מתחת לספק מוציא אוויר. -מאוורר 80 מ"מ בחלון בפינה השמאלית-תחתונה מכניס …

25. Started by elyaz,

תסלחו לי על השאלת תם, אבל יכול להיות שהספק שלי לא מספיק חזק ל OC? יש לי HD4850 של sapphire וספק כוח Hec Compucase True 400W ניסיתי לעשות קצת אוברקלוק לכ"מ שלי, ולא הצלחתי להגיע לתוצאות מי יודע מה (690 MHz למעבד וקצת מאוד לזיכרון) ?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים