עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by gal.w,

האם קירור כזה הוא אופציה רצינית לעבודה עם מחשב? הרי צריך כמויות גדולות מאוד מהחומר המקרר שמתאדה בקצב מאוד מהיר....

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by hagay21,

יש לי מאוורר מקורי של אינטל עם היטסינג מקורי 80 מ"מ פנטיום 4 והמאוורר מסתובב רק 2750 rpm??????

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by benyben,

שלום. יש לי מעבד Q6600, ולוח אם של DFI, עם קירור יעודי של Zalman. שמתי לב ב BIOS [ואפרט ואוסיף תמונות בהמשך] שיש אפשרות להמהיר את המעבד ל 3.2 [כרגע נמצא על 2.4]. א-ב-ל, אני לא מבין בתחום. [רכשתי את המחשב ממכר שגר רחוק מאוד] מדוע שאבחר כן ל OC, ומדוע שאבחר שלא? האם יש סיבה שלא לעשות OC? אם השימושים חשובים, אומר שאני לא "משתמש כבד" או גיימר רציני [יש לי בסך הכל שני משחקים על המחשב]. אבל עדיין השאלה שעולה היא - יש סיבה לא להמהיר?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by adamginz,

אני עושה הזמנה מJabtech הם התחילו לשלוח לארץ במחיר סביר של 20 $ ואני מתלבט בין שני הסינקים . אני אישית מעדיף את הSwiftech כי אני לא אוהב את כל הגודל והנחושת שיש בThermalright במיוחד שהם מציגים ביצועים שווים. מה אתה חושבים?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by NI4NI,

אני מתכנן אוברקלוק וצריך סטיק זכרון של 512MB PC3200. עכשיו תגידו לי אם מה שאני אומר הוא נכון: הבנתי שזכרונות של קורסאייר הם טובים מאד לצורך העניין, אבל יקרים. WINBOND נחשבים גם טובים לאוברקלוק אבל עולים פחות. התכוונתי לקנות בארץ זכרון WINBOND (המחיר כיום בערך 440 שקל) אבל עכשיו מצאתי פתאום אתר בארה"ב שמוכר 512MB של קורסאייר ב 102$, שזה יוצא בערך אותו מחיר ואפילו טיפה יותר זול (חבר יכול להביא לי את זה אז אני לא צריך דמי משלוח). השאלה שלי היא האם כדאי ללכת על הקורסאייר ? האם יש הבדל משמעותי ביניהם או שלא צריך להתלהב ?

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by dotans,

איזה קירור שקט יותר? Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 Scythe Shuriken Scythe Big Shuriken Scythe Katana 3

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by JSK,

תראו, רק עכשיו שמתי לב לזה אבל קניתי את המפרט שבצד לפני כשבועיים שלושה ורק עכשיו שמתי לב ש CPU-Z אומר שהמעבד על 1.875GHZ. הגיוני? חזוב לציין שלא ביצעתי שום OC.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by ben96,

מפרט : מעבד : e7400 2.8Gh core 2 duo לוח אם : Gigabyte Ep43-ud3l כרטיס מסך : gigabtye Hd 6850 oc מהמפעל זיכרונות : שתי סטיקים של 2GB RAM 800Hz DDR2 דיסק קשיח : 500GB ספק : Sseasonic s12 bronze 620W מארז : מארז של ivory עשיתי OC פעם ראשונה לE7400 עם קירור סטוק. הגעתי ל3.5Ghz, ועצרתי בגלל שהטמפרטורות היו על 67 +- יום למחרת גיליתי שהמתחים שלי היו במצב AUTO והבנתי מפורום אחר, שזה לא טוב... שיניתי את כל המתחים לNORMAL ועכשיו המחשב עובד רגיל רק שאני עושה בדיקת מאמץ בOCCT, הוא עושה לי את השגיאה בכותרת, פותח את התיקייה עם התמונות על הבדיקה, וזהו... התקנתי מחדש את התוכנה, עדיין יש בעיה. העלתי מתח בVCORE הזה פעמיים. הגעתי ל1.3 וזה עדיין עושה את הבעיה ! עכשיו חזרתי למתחים NORMAL, ו…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. הזכרןות הישנים 2 ג'יגה SUPER-TALENT 667mhz cl5... החדשים 2 ג'יגה corsair xms 2 880mhz cl4 לא יודע מה הולך פה הישנים עבדו על 305.Mhz הזכרונות החדשים שהם הרבה יותר מקצועיים ואיכותיים עובדים רק על 306mhz אני משתגע כבר. מתחנן לעזרה להלן תמונות מהCPU-Z של לשונית הזכרונות. מי שיכול לעזור לי שיסתכל ויגיד לי מה הולך שם, אני לא יודע איך לקרוא את זה. תודה!!!!!! [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Vloody,

מחשב פשוט ובסיסי. עושה טיפה רעש ואני מעוניין שיהיה שקט לחלוטין. מפרט: מעבד - Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz לוח אם - Gigabyte G31M-S2L כרטיס מסך - Sapphire Radeon HD 5450 זכרון - 2GB כרגע יש סך הכל 4 מאווררים במחשב: מאוורר מעבד, מאוורר ספק, מאוורר מארז אחורי(מתחת לספק) , מאוורר מארז קדמי (איפה שהכניסות USB). המאוורר של הספק והמאוורר הקדמי שקטים מאוד, לא שומעים אותם. המאוורר של המעבד והמאוורר האחורי לעומתם עושים קצת רעש. זה לא משהו רציני אבל ללא ספק שומעים את המחשב והייתי רוצה שהמחשב יהיה שקט לגמרי. אני לא עושה שום אוברקלוקינג וממה שאני מבין יכול להיות שבשביל המעבד יספיק רק גוף קירור, ללא מאוורר. אולי אני טועה. המעבד רץ כרגע על 49-50 מעלות (ליבה אחת), 46-47 מעלות (ליבה שני…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by pringles,

אני די מתלבט אם כדאי להשקיע בקירור למעבד ולכרטיס מסך ולמשוך את האוברק' ובכך לחסוך כמה אלפים שגם ככה עכשיו אין לי. המפרט שלי כתוב בצד חוץ מהספק שהוא: סיסוניק 430. הטמפ במארז בקיץ עכשיו בין 43 ל 37 כשאין מזגן פועל.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by grove,

אם אפשר כמה טיפים קטנים לעשות ספציפית OC על הלוח אם הזה יש לי זכרונות של OCZ OCZ Reaper HPC OCZ2RPR10662G 2X2GB אשמח לכל עזרה מאוורר למעבד Zalman CNPS9700 NT

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by leahd3,

סרטון קצת ארוך שמסביר על OC עם @shar00750 שהוא אוברקלוקר מספר 1 בארץ ומקום 36 בעולם. אני מתנצל על זוויות צילום גרועות, שרון די הפתיע אותי והגיע בהפתעה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by rani,

אז ככה יש לי מעבד P4 3 Ghz תושבת 478 וקירור Big Typhoon המארז שלי מאורר ב5 מאוורים מארז (צבוענים ) ומאווררים על הספק. אז בעיקרון יש פוטנציאל. עשיתי כבר בעבר אוברקלוק ל3.6 אבל כשעשיתי את האוברקלוק ירדה לי מהירות הזיכרון בדרך. ובואו נגיד כזה דבר ני חובבן כי הדבר היחידי שאני עושה זה מעלה את המיהרות בכול מכפלה טיפה ומעלה את הזרם בדרגות לפי מה שנירא לי...כול הקטע של הבדיקות אני ממש לא מבין. כמובן שקראתי את המדריך לאוברקלוק אבל הוא לא ממש עזר לי. בקיצור, כשאני עושה אוברקלוק אני צריך להשנות אותו ל1על1 ולא להשאיר אותו על אוטומטי כדי שמהירות הזיכרון לא תרד? ובואו נגיד שאני רוצה להגיע ל3.8 כמה זרם אני צריך להוסיף למעבד? ומה אני בדיוק צריך לראות בתוכנות לבדיקת יציבות (וכמובן ש…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by benyben,

שלום. חדש כאן. רציתי לשאול האם OC דורש לוח אם מתאים (מכיוון שההמהרה דורשת יותר מהלוח גם כן), או שאין קשר בין הפעולות, ו OC מצטמצם למעבד בלבד? שאלה שנייה (ברשותכם): האם גם הזכרון נדרש לעמוד ב"לחצים" אחרים בעקבות ההמהרה? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Ev,

יש לי מעבד E6300 ולוח VM900M של גיגהביט לאחר חיפוסים אינטנסיביים ברשת ובביוס הבנתי שאין ללוח זה אפשרויות OC בביוס (90% שזה נכון, אשמח לגלות אחרת) השאלה היא האם אני יצליח לעשות OC דרך תוכנה או שלא? (ז"א האם התוכנה צריכה שהאופציה תהיה גם בביוס או שהיא עוקפת את זה איכשהו)

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by ido-nava,

אהלן, יש לי מארז Thermaltake SHARK שקניתי אי שם ב-2006. למארז עצמו יש 2 מאווררים (מסוג: 120x120x25 mm, 1400rpm, 21dBA), כאשר אחד מהם נמצא בקדמת המארז ואחד מאחורה (איפה שהיציאות של הלוח אם). אם אני לא טועה, אז המאוורר הקדמי מכניס אוויר והאחורי מוציא. לאחרונה שמתי לב שהמאוורר האחורי לא עובד.. ואם אני נותן לו "תנופה קלה" אז הוא מתחיל להסתובב אבל ממש ממש לאט. כנראה שאני יצטרך לקנות חדש... אשמח אם תגידו לי איזה ותמליצו לי על אחד זול יחסית ושקט. על הדרך, אשמח אם תגידו לי אם יש בעיה בשאר המאווררים והאם הטמפרטורות של המערכת טובה.. צירפתי קובץ עם כל הנתונים. קישור למפרט של המארז: http://uk.thermaltake.com/products-m...?id=C_00000088 תודה רבה ! עריכה: קירור הספק הוא פאסיבי, לכן …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Guarding angel,

הקירור הפסיבי הכי מוזר שראיתי על כרטיס כולשהו

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by b_e_n_i,

מאוורר כלשהו נשאר על 4500 פלוס מינוס RPM וזה חופר אש ! מישהו יכול להגיד למה זה ככה ? המעלות בסדר גמור..בערך 40 באינטרנט.. אני מפחד שהמחשב יתחיל לעוף !

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by eliil1,

יש לי על הTRUE מאורר של 90 מ"מ , כדאי להחליף אותו ב120 מ"מ ? או שזה אמור להיות 90 מ"מ ? תודה.

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by eliezerbh,

שלום הרכבתי מערכת עם לוח של GIGABYT מדגם X79-UD5 עם מעבד i7-3930K ללוח יש אפשרות להעלות את מהירות המעבד (OC) אבל את התוכנה ששולטת ב אוברקלוק ה EASYTUNE 6 אני לא מצליח להתקין. בכל פעם שאני מנסה להתקין אותה אני מקבל הודעה please remove easytune6 first! כאשר מעולם לא התקנתי שום EASYTUNE 6 ההתקנה בכלל מבוצעת על מחשב חדש לחלוטין !!! האם יש למישהו פיתרון ?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Ewingum,

אני רוצה לקנות את הAX7, אבל בכל המבחנים שראיתי בדקו אותו עם מאווררי דלתא ודומיהם, שהם צועקים "ביצועים", אבל תרתי משמע, הם באמת צועקים... עכשיו, אני אוהב מה שנקרא בפי העם "שקט", אז אני לא מתכוון לשים איזה 80mm אימתני של דלתא או משהו כזה... אז, שתי שאלות: 1) איזה מאוורר 80mm הוא טוב, איכותי, דוחף הרבה אוויר ושקט (אין התפשרות על השקט) 2) איך יהיו הביצועים אז של הAX7 עם מאוורר שקט ולא "ביצועים"? כי בכל המקומות בדקו אותם עם דלתאות וכאלה...

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אני פשוט רואה הרבה אנשים שחושבים לקנות קירור TEC בהספק נמוך ולשים אותו עם קירור אוויר, הנה כאן יש הדגמה למה לא כדאי: http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1895934,00.asp

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. היי, יש פה אולי כמה אנשים שזוכרים אותי, פעם הייתי כל יום באתר הייתי כל היום מיתעסק ב-OC אפשר להגיד שהייתי מטורף בקשר לזה(כל זה לפני בערך 7-9 חודשיים). אבל מאז לא יצא לי להיתעניין ביכול עניין ה-OC ויושב אצלי בחדר קרוב לחצי שנה מאך-1 (קירור גז) שהגיע הזמן שאני ינצל אותו קצת... וסוף סוף היתפנה לי כסף בשביל ליקנות מערכת לOC מטורף ולכן אני מבקש המלצה ללוח, זיכרון יש לי (CORSAIR 512MB 3500 C2 ) ומעבד אני כניראה יקנה A64 3500

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by rafi-s-,

1 הקירור הזה מקרר גם את הזכרונות? 2 הוא מוציא את האוויר החם החוצה? תודה

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.