אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אהלן. עד עכשיו ישב לי על המעבד Ultima 90i עם מאוורר אימתני ועשה עבודה יותר מבסדר. עבד אחלה. אני רוצה להחליף אותו. למה ? ככה בא לי. אחרי בירורים וקריאת מידע לרוב והשוואות וחיפושים וטחינת מוח מרובה, הסתבר ש MUGAN II נותן כרגע את יחס העלות תועלת הכי משתלמים. אפשר להשיג אותו ב KSP ב 195 שקלים. רק מה ... הוא ענק וכבד 880 גרם ללא מאווררים !! וגם תופס נפח ... אללה יוסטור. הצעות ?
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רכשתי כרטיס מסך giga-byte 7300 gt (pci expres gv-nx73t256d-rh( וטמפרטורת הכרטיס במצב מנוחה 63 מעלות ואחרי מישחק של שעתיים (ghost recon 2) הטמפרטורה מגיעה ל 83-85 מעלות האים זה בסדר ? היתקשרתי לחנות המחשבים והם טענו שזה נורמלי והכרטיס הזה עובד בטמפרטורות אלו מה עלי לעשות?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
את המערכת אפשר ליראות בצד <<<<<- *עידכון:* אני עכשיו על באס של 333*9 על PCI נעול ב-100 FBS 1333 מתח 1.34375V, המערכת לא קורסת אבל יש שגיאה ב-PRIME95, מה לעשות?
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז... כמה אומץ היה לכם? בבקשה תציינו את סוג הליבה וגוף הקירור שאתם משתמשים בו.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הבעיה שלי היא כזאת: לפני כשנתיים קניתי מחשב נייד (lenovo G560) כשהפעלתי אותו הטמפ' שלו במנוחה הייתה בסביבות ה 40 מעלות. לאט לאט עם הזמן הטמפ' עלתה וכיום היא בסביבות ה 55~60 מעלות במנוחה. (במאמץ זה כמעט 100 מעלות, ממש קצת מתחת למקסימום - 105). עשיתי ניקוי אבק לפני כחצי שנה עם תוצאות לא מעודדות של כ 5 מעלות מטה (אני מציין שהטמפ' לא הפסיקה לעלות עם הזמן). לאחרונה העליתי השערה שהבעיה היא במשחה הטרמית. השאלות: - האם זה מה שיפתור את הבעיה? - משחה מומלצת? (אני מעדיף מ KSP , עד 50 ש"ח) - כמות מומלצת (2 משטחים, מעבד + כרטיס מסך)? - ראיתי פה פעם מדריך שמסביר איך למרוח משחות טרמיות, משום מה לא מצאתי אותו - אשמח ללינק. =עריכה: מצאתי. תודה מראש! הערות: - מעבד: i5 430m…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב לא משהו עם מארז לא משהו של EZCOOL אבל יש לי הרבה מאווררים (5 מאווררים ) וסירקולצייה טובה ואני לא יודע למה אני מתחיל להזיע לקחתי את המחשב שלי לחנות שממנה קניתי את המחשב והם החליפו לי משחה טרמית במעבד וספק כוח ולספק כוח אין מאוורר גדול מתחת וגם הסידור כבלים שלי נורא ואיום !!!!!! הכל מבולגן אני לא יכול לעשות כלום עם זה .... : ] יש מצב שהחום הנוראי בא מהספק כוח או מהאי-סידור כבלים ? וד"א יש לי קירור סטוק למעבד ובמאמץ הוא מגיע ל48 מעלות ! ועוד משהו ... : הTMPIN1 בתוכנה HWMonitor זה הטמפ' של הלוח אם ? כי אם כןן הוא הגיע לי במאמץ ל42 מעלות ... ): יש לי אחלה מאווררים ואחלה סירקולצייה מארז חרא וסידור כבלים חרא ספק לא מי יודע מה מה כדאי לי לעשות בנוגע לזה ? להחלי…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם אני די חדש באוברקלוקינג ואני רוצה לעשות למעבד שלי קצת אוברקלוקינג אז ככה זה המפרט שלי: לוח אם: גיגהביט ga-p35-s3g מעבד: intel c2d e8200 זיכרון: 2*2 גיגה של קינגסטון 2* 512 מגה יונדאי או משהו סתם משהו שבא עם המחשב זיכרונות הם 800mhz קיירור למעבד:igloo 5062 טמפרטורה של המעבד במאמץ 55 (לליבה המקסימלית) בשיא החום 38 לא במאמץ בשיא החום עם מישהו יוכל לעזור לי בנתונים שצריך להכניס בשביל אוברקלוקינג נחמד אני לא רוצה משהו מטורף משהו כמו 2.8-3.0 במקום 2.6 למעבד שיהיה משהו בטוח.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חבר'ה, אני בשלבי OC דיי מתקדמים, אני מבצע בדיקת מאמץ כבר 8 דקות ,הכל נראה בסדר, מתי להפסיק?
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! יש לי את הקירור Scythe Mugen 3 ואני רוצה להוסיף לו עוד מאוורר כדי לשפר את הביצועים שלו ואני צריך את הקליפסים שתופסים את המאוורר לקירור מצאתי אותם באיביי אבל המשלוח ממש יקר ואולי לא ישתלם http://www.ebay.com/itm/Scythe-Type-B-Fan-Clip-SCY-12FC-B-/280966372299?pt=US_Fan_Heatsin_Brackets_Accs&hash=item416ae69bcb איפה אפשר לקנות אותם בארץ\חו"ל ביותר זול? תודה! עריכה: משום מה האתר של KSP לא עובד אבל הבנתי שהם מוכרים את זה ב 20 שקלים תודה בכל מקרה
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ניסיתי למצוא באתרים של חנויות שאני מכיר בלוק קירור מים..ומצאתי רק אחד של זלמן שנראה לי סתם גדול ומיותר אני יודע שיש בלוק פשוט יותר, רק לא מצליח למצוא אותו...איפה בעצם משיגים? יותר פשוט אגב, בעיקר בפרמטרים של התקנה ומחיר עריכה: מסתבר שהנציגים של פנדה עוזרים... הגיוני של הבלוקיחם עולים 290 ומעלה? ולשאלה העיקרית... כמה פרקטי הרעיון של לבנות מערכת בתוך צידנית? המערכת אמורה להיות ללא רדיאטור, כי התפקיד של הרדיאטור הוא רק להגדיל את שטח הפנים כדי שהמים יתקררו מהר יותר...ככה הבנתי הרעיון הוא לבנות שני מיכלי מים, האחד שאליו יתנקזו המים וסביבו יהיה קרח יבש, והמיכל השני יקבל מים מהמיכל הראשון ע"י צינורות, וממנו לתוך הבלוק. הסיבה שהמיכל הראשון בצידנית היא כדי לשמור על הקרח…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. עשיתי אוברקלוק למעבד (ראו מפרט) שניסיתי לעלות יותר המסך פשוט לא הגיב למחשב לא ידעתי מה הבעיה אז שלחתי תמחשב לתיקון והם אמרו לי שאין בעיה והמחשב בסדר והם לא נגעו בוא תראו מה עשיתי: העלתי את הבאס 240-245 חילקתי את הזכרונות ל166 והורדתי את המכפלה ל 4x מה הבעיה פה?? מה עוד הייתי צריך לעשות?? כדיי שזה לא יקרה יכול ליהיות בגלל המתח? הוא אצלי על startup אני צריך לשים אותו על משהו אחר אולי? תודה.. ד"א השירות של "נועה מחשבים" גרוע המחשב חזר עם מדבקות על המארז והכרטיס מסך רופף ולא מוברג עד הסוף ויש מלא שריטות ממש גועל נפש
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות 4300, אבל אני רוצה להוריד לו את המכפלה ל8, הדבר אפשרי בכלל בלוח 965 כמו הגיגה בייט DS3? שנית, הבנתי שיש עם המעבדים האלה בעיה של באס, בגלל הסטראפים. האם לדעתכם, בעולם מושלם, אמורה להיות בעיה לעבוד עם המעבד הזה על 3.2 בבאס 400? כמובן שהקירור והזכרונות מתאימים לעניין. תודה ענקית לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב, הלכתי ללוג'יק כבר פעמיים, בפעם הראשונה קניתי את כל המפרט, אחרי זה עשיתי שינויים. בהתחלה אמרתי שאני אקנה את ה 5700 של איגלו, אחרי זה המוכר שכנע אותי שאני יקח ביג טיפון, ואתמול הלכתי שוב והחלפתי בחזרה לאיגלו 5700, בגלל שדר. נוב הביא לי טבלה שמראה שה 5700 נותן טמפרטורות יותר נמוכות. אני עכשיו צריך את עזרתכם, שתעזרו לי מה לקחת, עם ביקורות שיגבו את מה שאתם אומרים, עדיף יותר מביקורת אחת. ביום שני כנראה אני ילך לקחת את המחשב... בבקשה תענו מהר. תודה רבה לכם. עריכה: ושחכתי, אני רק רוצה ביצועים, לא משנה לי הרעש.. תודה.
-
- 34 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי מעבד AMD ATHLON XP 1600+ EPOX 8HKA+ AND VOLCANO 6CU+ HSF אני מעוניין להוריד את טמפ המעבד שעומדת כיום עם 45 במנוחה השאלה היא מה עדיף מה יוריד יור מעלות משחה טרמית או מאוורר 80 ממ שיוציא אויר חם מהמאוורר?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי OC לכרטיס המסך 460 GTX 768 האשלה שלי אם אני יכול להמשך עוד ללא הלעת מתחים: המעלות בסיום עם 47 תודה לעוזרים ... http://www.up2me.co.il/v.php?file=15123755.jpg
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, לפני דיי הרבה זמן הלך לי הלוח אם והחלפתי אותו (לא בגלל סיבות של מעבד - בגלל זכרון שקיצר את כל הלוח) אבל מאז, כל התוכנות מתעקשות שהטמפרטורה של המעבד היא בסביבות ה77-80 מעלות (ושהטמפרטורה של הלוח 39). יש לי פנטיום 3 450MHZ. יש מאוורר שאמור להכניס אוויר למארז (אבל לא מדווח על מהירות), מאורר נוסף (עם צלעות קירור באורך משתנה שקניתי מזמן ואין לי מושג מה הדגם) על המעבד (4000 סל"ד) ועוד ומאורר על הכרטיס מסך שלא קשור לסיפור. המחשב לרוב פתוח (כלומר צד אחד שלו חסר). חוץ מכל זה, נראה לי שהספק נורא קרוב למעבד (הם דיי צמודים בגלל הצורה של המארז). חוץ מזה שהוא מדווח שיש לו טמפרטורה גבוהה, אין לו שום בעיה של התקעות או משהו כזה.. למישהו יש רעיון מה הסיפור של הדבר הזה? חשבתי…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי בעיה קטנה עם הקירור שרכשתי (noctua) חיברתי טוב למערכת אך שתי המאווררים שיש בקירור אינם מסתובבים... נכנסתי לביוס ושיניתי שם ב- smart fan control mode לאפשרות PWM. אבל הבנתי שאשרות זאת בוחרים רק למי שיש חיבור 4 פינים. ניסיתי גם לשנות לVOLTAGE והמאוורים לא מסתובבים אלא רק באפשרות של PWM. ידוע לכם למה והאם זה בסדר להשאיר אפשרות זאת ? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הנחתי את ידי על מאוורר 120*120*35 (אני חושב) עם מהירות משתנה אוטומטית חייתי במיוחד (של שרת Compaq Proliant) אבל החיבור שלו קצת מאוד לא סטנדרטי. יש 4 חוטים, צהוב, אדום ו2 שחורים. מתוך ידיעה שזה שונה במאווררים מאשר לחיבור של ההארד-דיסקים נמנעתי מלחבר אותו בינתיים. למישהו יש מושג איזה חוט הולך לאן כדי שאני אוכל להכניס את המנוע סילון הקטן הזה מול הCPU במקום המאוורר הקטן והרעשני שיש שם עכשיו? (המאוורר הזה משמש בד"כ לקירור של 2 מעבדי פנטיום 1000 במערכות שצריכות להיות זמינות 100% מהזמן, אני חושב שהוא יספיק לשלי... 8) )
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התקנתי כרטיס HD4850 חדש, מאז הטמפ' במארז עלתה בצורה משמעותית הבעייה העיקרית היא שהכרטיס מאד גדול ולכן "חוצה" את המארז לשני חלקים ולכן פוגע קשות בסרקולציה (כמו כן התקנתי ספק חדש SEASONIC אבל לא נראה לי שהוא הגורם הבעייתי). טמפ' המעבד (E4400) עלתה ל 50 במנוחה, וטמפ' הגשר הדרומי עלתה ל 89 . כרגע יש לי מאוורר אחד שהגיע עם המארז ומאוורר נוסף 80 מ"מ של ARCTIC, שניהם ממוקמים בחלק העליון. הבעייה העיקרית שלי היא שאין לי הרבה מקום במארז להוסיף עוד מאווררים (אין הכנות לברגים). אשמח מאד אם יש לכם רעיונות כיצד לפתור את הבעייה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המעבד נכשל בקטע שבצד ימין איפה שכתוב 2 משהו והזיכרון נכשל בשלב הראשון למה זה? את המפרט שלי תראו פה <<<<<<<<<<<
-
- 29 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו ראה את זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=1105 מי קנה? למי יש? מאיפה הוא מקבל נתונים? (לוח?) והשאלה החשובה ביותר, האם הנתונים יהיו מדוייקים - כדי להצדיק את הקניה.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי OC לכרטיס מסך שלי GTX 260 של ASUS: Engine: 800Mhz Shader: 1650Mhz Memory: 2700Mhz ייתכן שמשחקים מסויימים לא מגיבים טוב עם OC וכתוצאה מכך יורד הFPS?? ועוד שאלה: הכרטיס שלי יתחמם גם אם הוא לא בעבודה רצינית בגלל הOC הזה?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי אופטרון 170 העלתי לתדר באס 290 במכפלה 10 ככה שאני עומד על 2.9 תדר זכרונות 590 (מסוגלים לעבוד ב 600) חודש שלם ה oc היה יציב בכל הבדיקות ופתאום ביום בהיר התחיל לקרוס........ מישהוא מכיר את התופעה? אני לא מצליח לייצב אותו על 2.9 שוב
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עושה בדיקות מקיפות למחשב כדי לראות מה לשפר\להחליף במחשב לקראת כרטיס המסך החדש שאמור להגיע. כרגע על מחשב לאחר פרמוט, טמפ' המעבד ללא מאמץ הן 42-44 שזה סביר בהחלט. אך שניות לאחר הפעלת OCCT, קופץ לי ל-86-90 מעלות והבדיקה נעצרת. בביוס ה-CPU מראה 65 מעלות, זה תקין? עכשיו, מבחינת מערכת היא מקוררת, בתוך המארז 34 מעלות. הקירור אצלי הוא די פשוט כי המעבד הוא לא K, לכן לא השקעתי בו- ARCTIC Freezer i11. יש צורך בהחלפת קירור? או שפשוט מריחת משחה תפתור את הבעיה?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני חושב שהכותרת מדברת בעד עצמה תשובות בבקשה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-