אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
נעשה את זה מהר: עשיתי OC לE8400 עד ל3.8GHZ. העלתי את המתח של המעבד עד ל1.328 בשביל לעשות יציבות למעבד. העלתי את המתח של הNB ב0.1V גם כן בשביל יציבות. עכשיו בדקתי יציבות בPRIME95, הטסט הראשון, שמשתמש רק במעבד עובד, שום ERRORים. הטסט השלישי, שמשתמש בהרבה RAM, ישר נותן לי ERROR אחרי איזה 5 שניות. מה היני יכול לעשות?
-
- 26 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי E5200 שעומד כרגע על 3GHZ יציב 24/7, לא הצלחתי להגיע ליציבות אפילו ב3.1GHZ, בסה"כ 100MHZ יותר. ניסיתי כל קומבינצית מחלק זכרון/מכפלה, שום דבר לא נותן לי להתקדם. הטמפ' במאמץ לא עוברות את ה-55מע'. הקרור שלי בסיסי למדי, AC ALPINE 7 PRO, ועוד במארז ג'נר שבקרוב יוחלף בCENTURION 590 עם 120 מכניס ו120 מוציא מקדימה ומאחורה, שני מאווררי 90 להוצאת אוויר בחלקו העליון של המארז ומאוורר 80מ"מ שקט בצד השני שישב על לוח האם ואיזור המעבד, בקיצור - הקרור רק ישתפר. חוששני שמה שמגביל אותי זה לוח האם, MSI G31M3-F, עד כמה שידוע לי - אין אפשרות לשנות את מתח המעבד בלוח האם הזה, תקנו אותי אם אני טועה. הזכרונות שלי הם OCZ VALUE DDR2 800MHZ, לא נדמה לי שהם אמורים להווה בעיה כלשהי, מה …
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם ב OC הרציני (אם אפשר לקרוא לזה ככה) הראשון למחשב שלי. לקח לי 3 שעות, שוטטתי באינטרנט והשוואתי מתחים של אנשים שהגיעו לתדר 3.8 עם המעבד הנ"ל. הכנסתי ממוצע של המתחים ושיחקתי איתו קצת לאחר מכן. בסופו של דבר הצלחתי להגיע לתדר 3.7999 ולא ל 3.8 אבל מספיק טוב בשבילי. צירפתי תמונות טמפ' של המעבד בבדיקות של PRIME ומה שנשאר לי בלילה זה להריץ MEMTEST. אני מקבל קריאות שונות מהביוס וקריאות שונות מ CPUZ לגבי המתח של המעבד , בביוס הגדרתי אותו על 1.386 וב CPUZ הוא מראה לי קפיצות בין 1.32-1.34. בעקרון הבנתי שאסור/או לא מומלץ לעבור את 1.4 ולכן אני לא אקח את הסיכון. ככה שמה שמקביל אותי כרגע הוא המתח למעבד. בעקרון הטמפ' לא עולה על 60 מעלות. ועוד יש מקום מבחינת מה…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, לפני דיי הרבה זמן הלך לי הלוח אם והחלפתי אותו (לא בגלל סיבות של מעבד - בגלל זכרון שקיצר את כל הלוח) אבל מאז, כל התוכנות מתעקשות שהטמפרטורה של המעבד היא בסביבות ה77-80 מעלות (ושהטמפרטורה של הלוח 39). יש לי פנטיום 3 450MHZ. יש מאוורר שאמור להכניס אוויר למארז (אבל לא מדווח על מהירות), מאורר נוסף (עם צלעות קירור באורך משתנה שקניתי מזמן ואין לי מושג מה הדגם) על המעבד (4000 סל"ד) ועוד ומאורר על הכרטיס מסך שלא קשור לסיפור. המחשב לרוב פתוח (כלומר צד אחד שלו חסר). חוץ מכל זה, נראה לי שהספק נורא קרוב למעבד (הם דיי צמודים בגלל הצורה של המארז). חוץ מזה שהוא מדווח שיש לו טמפרטורה גבוהה, אין לו שום בעיה של התקעות או משהו כזה.. למישהו יש רעיון מה הסיפור של הדבר הזה? חשבתי…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב! היום שמתי לב שאני יכול לחבר רק שלוש מאווררים ללוח אם. אם אני ארצה לחבר 4 אני לא אוכל? תודה מראש!
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה עדיף לי לקחת? זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1404&products_id=5820 או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_926_1614&products_id=4943 ולמה? תודה מראש!
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רק לידע את הקהל פה...ישנה תוכנה המאפשרת לבדוק האם PAT באמת מופעל בלוח שלכם 875\865 - דבר חשוב למדי גם בזמן OC. התוכנה: ftp://ftp.heise.de/pub/ct/ctsi/ctiaw.zip למידע נוסף: http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=49613
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד E8400 עם הקירור המקורי, והוא נעשה קצת רועש לאחרונה... אני מחפש קירור שקט יותר ויעיל יותר, בסביבות ה100-150 (אם יש המלצות ממש טובות אז אפשר גם ביותר) אני אשמח גם לדעת איך בדיוק אני מתקין אותו... תודה, תומר
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הHR-03 שלי סוף כל סוף הגיע איתו הגיע הiXTREMA PRO QUIET FAN של SILENX (המאורר ענקי למרות שזו פעם ראשונה שאני רואה 120MM בגודל אמיתי): עם הHR-03 הגיע מדריך קצר איך לחבר את המאוורר אבל לא הבנתי ממנו כמעט כלום ולא הצלחתי להביא למאורר תפיסה טובה אז אם למישהו יש את הHR-03 או יודע איך ויוכל להביא לי הסבר קצר אני אודה לו מאוד. תודה
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לגבי המאוורר העליון, הבנתי כי מדובר בבעיה ידועה, השאלה היא האם יש פתרון כלשהו לעניין (אני בספק שהחלפת מאוורר תעזור)? המפרט שיושב במארז הוא HD4850+Accelero S1 ללא מאוורר, PHENOM 965 עם קירור סטוק, ספק Corsair 450VX. מחפש להוסיף מאוורר שישב על כלוב ה-HD האמצעי, כך שיעיף אוויר על כרטיס המסך ולכיוון המעבד. חשוב שהמאוורר יהיה שקט. כמו כן, מתלבט האם יש צורך לשים מאורר לקשיחים שיושבים בכלוב התחתון - הכלוב מלא כבלים, ולא מאוורר במיוחד, אך השאלה היא האם ה-HD באמת צריכים מאוורר משלהם? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שבת שלום אני מתחדש במעבד וצריך קירור חדש יש המלצות לקירור עד 200 ש"ח? חשוב שיהיה שקט. אם יש ביותר זול אפילו יותר טוב. לוח אם H81 HDS מעבד I5 4590 מארז ANTEC ONE כ.מסך HD7950
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כרגע אני על 3.7 יציב עם מתח של 1.4 במאמץ מגיע לי מקסימום ל 54-55 עכשיו אני רוצה לעלות ל 4GHZ המעלות במאמץ יגיעו עד ל 65-67 ו AMD אומרת ש 62 מקסימום אז מה אתם אומרים זה קריטי ?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתלבט על איזה משחה טרמית כדי לי. מה יותר מומלץ mx2 של ארקטיק או את זה- http://www.skypc.co.il/pl_product~TR-TH-CO~18~0.htm תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מאוד מקווה שיש דרך בכלל לעבור את ה 3.73 בכל אופן, המפרט שלי: E8400 Gigabyte GA-P43-DS3L Connect3D HD4870 1G G.Skill DDR2 800MHz PC6400 CoolerMaster Real Power Pro 550W בנוסף לכך הקירור למעבד הוא CoolerMaster Hyper 212 והמארז הוא NZXT tempest. מבחינת טמפ' לא צריכה להיות בעיה, על FSB של 415, עם מתח של 3.250, הטמפ' מגיעה ל 43 במאמץ. אוקיי אז ככה... כרגע כמו שאמרתי המעבד נמצא על 3.737, והזכרונות על 830. כל ניסיון לעלות את ה FSB מעבר ל 415, המחשב פשוט ישר נכבה, ולא מגיע ל POST. ניסיתי להעלות את המתח למעבד, לזכרונות, ולגשר הצפוני, אבל אין לזה כל השפעה. הורדתי את המכפלה ל 7, ועל FSB 420, עדיין לא עבד. העלתי את המתח לזכרונות ל 2.1 (למרות שזה היה ורוד) ותיזמונים …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי בעיות חום (מעבד על 44~ מעלות במנוחה בימים חמים אלו) - כנראה שהסידור שלי לא אופטימלי. כן דאגתי לסידור של הכבלים בתוך המארז כך שיפריעו מה שפחות. יש לי כרגע 4 מאווררים 12cm. 2 עם PWM שנשלטים ע"י ה-BIOS בהתאם לממאוורר המעבד. 2 עם מהירות קבועה ונמוכה 1000+1300 RPM. בהמשך יהיה לי עוד אחד של 12cm PWM מצורף תרשים של המארז, ספק הכח נמצא למטה. הסידור עכשיו הוא 1- מכניס אוויר,PWM 5+6- מוציאים אוויר, מהירות קבוע 4- מוציא אוויר, PWM 2+3 - גריל פתוח (12cm) איך מומלץ לסדר בהנחה ויש לי כבר את המאוורר החמישי?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רק אחרי שקניתי את המעבד התחלתי לחשוב בכלל על אוברקלוקינג ולכן הקירור שיושב עליו הוא בסך הכל Hyper 212 Evo. לפי מאמרים וכתבות הבנתי שמעבדי Haswell מגיעים עם טווח אוברקלוק מאוד גדול, חלק מהמעבדים מגיעים ל 4.8GHZ על קירור אוויר וחלק בקושי מגיעים ל 4.3GHZ. השאלה שלי... האם הקירור שלי מספיק טוב לאוברקלוק?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעוניין איזה מאוורר מומלץ להלביש משני צידי THERMALRIGHT דגם ULTIMA-120 EXTREME ? תודה מראש !!!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם כן...איך הוא לעומת הBIG TYPHOON? תודה מראש...
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בשאיפה לכ OC: ~3G בסטוק הלוח: ga-P35-DS3L זכרון: OCZ CL4 plalinum 800 קרור ALPINE 7 ARCTIC מה עדיף משתי האפשרויות האלו: 1. BUS - 333 , מכפל 9 , זכרון - 800 במכפל 2.4 2. BUS - 300 (עגול...), מכפל 10 , זכרון 750 במכפל 2.5 3. בחירה אחרת באילוצי מכפלי הזכרון שמצויים בלוח ?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חשבתי על מאוור רצחני לקירור, המוד הולך ככה. דבר ראשון אנשים, הרעש, למי שלא אכפת מהרעש זה המאוור בשבילו. מי שיודע, בכל פן (זה של השיער) יש מאוור שמעיף אויר בצורה מאיימת, פשוט מאוורר חזק מאוד!. בצורה שלו, המאוור הזה מאורך, ויש לי חיבור של 12V אם אני זוכר טוב. אז בניתי לי מן תושבת כזאתי למאוור, שתתאים לי לצלעות קירור (הסטוק של אינטל) ואת המאוור חיברתי עם ממיר מתח אל החשמל של הבית, של ה220V, שממיר את המתח בדיוק למאוור. בקיצר, יש לי עכשיו מעבד פנטיום 4 2.400 שעובד ברעש של מטוס סילון, אבל על טמפרטורה של 16מעלות במנוחה וכ25 במאמץ. בקרוב תמונה של המערכת הזאתי. * איפה שרשום CPU FAN, זה השתמשתי במאוורר של המעבד כדי לקרר את הגוף, עשיתי מוד של חריץ PCI מאחד המדריכים פה באתר,…
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ את Aerocool HB-101, וכמה הוא עולה?
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המעבד נכשל בקטע שבצד ימין איפה שכתוב 2 משהו והזיכרון נכשל בשלב הראשון למה זה? את המפרט שלי תראו פה <<<<<<<<<<<
-
- 29 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
WELL, נו לאן אתם חושבים אני כבר יכול להגיע עם העגלה הזאת ? כך גם אני חשבתי..עד ששייפתי את ההיטסינק המקורי, החלפתי משחה טרמית (לאחת זולה מ10% כסף - סתם קקה..) והתחלתי להעלות את הבאס ה דיפולט שלי זה 133 והזכרונות ג'נריים כאלו (משהו PGI, עלו 800 ש"ח בזמנו..) התחלתי להעלות... אני מגיע ל 700MHZ עולה ועולה ל775MHZ עולה עוד... ל825MHZ ועוווווד עד ל 900MHZ !! נו מה אתם אומרים ?? תשלחו\ תעלו ללדטא בייס כי לי אין מושג למי לפנות. הנה תמונה: תאדדדדם : תעלו את זה בקשה ל OC דאטה בייס ............
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ככה עם האצבע פשוט ? ובאיזה צורה ? שמעתי על כוכבים וזה..... מתקין ברגעים אלו ממש את ה פריזר 64, אודה לכם על תגובה מהירה !
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני יכל לבדוק טמפ' של ציפט? ואני רוצה לשים עליו מאוורר, לשים שדוחף עליו אויו או שואב ממנו אוויר? ואיזו ליבה יותר טובה לOC E3 או E6?
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-