עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קניתי לפני כחצי שנה מחשב חדש והעברתי את הישן לבת שלי בת ה4.5 והוא גם מחשב הורדות. אשתי התלוננה על הרעש של המאווררים אז הלכתי על פיתרון קצת מפגר- ניתוק מאווררים מרעישים. המיקום של המארז גם לא אידאלי ולא מאפשר לו לנשום כלכך (מקום בתוך ארונית). המחשב הזה מתחמם נורא והקיץ רק מתחיל . הוא לא הכי עושה צרות לפעמים הוא עושה reset על דעת עצמו אבל יכול להיות שזה בגלל העדכונים של windows . בקיצור אני צריך המלצות איך להשקיט ולקרר אותו . תקציב בערך 200 שקל או כמה שפחות - אני חושב לקנות כמה מאוררי 120ממ חדשים או משהו כזה אולי אפשר לנקות את הישנים?! אם זה מסובך אני פשוט אקנה חדשים. מבחינת חנויות אני גר ברחובות ועובד בקריית שדה התעופה . יש לי אפשרות להגיע לזיגזג, KSP בילו סנטר, ivory גם ק…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. דוד שלי עשה אוורקלוק למעבד שלו עם הקירור המקורי של הפנטיום 4, מ-2000MHZ הוא הגיע ל-2670, משהו כמו 133MHZ FSB. המחשב יציב מאוד, והטמפרטורות 47 בטעינה מלאה, ו-42 במצב מנוחה, סביר?

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Spyro,

שלום, אני רוצה ללמוד קצת על איך עושים OC לזכרונות, למעבדים וכו'... במקום לבקש ממשהו בפורום לבזבז זמן יקר להסביר לי, חשבתי שבטח יש מדריכים שיכולים ללמד אותי את הבסיס. אם משהו מכיר מדריך טוב לOC עדיף בעברית כמובן אבל אין בעיה גם באנגלית אני אשמח לקרוא אותו. או אם למשהו יש דרך יותר טובה להתחיל ללמוד על OC אני גם אשמח לדעת מה מי ואיך...

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. Started by waizman,

אוקיי, חיפשתי בארגז כלים שלי מקדח רגיל, ונתקלתי בדבר הבא - מקדח שמזכיר את החפרפרת הזאת של שרדר מצבי הנינג'ה... זה הדבר הכי קרוב שהצלחתי לצייר... חסר כישורים שכמוני... קיצר, אם מישהו מכיר את המקדח הזה, רציתי לדעת אם אני יכול לחורר איתו את המארז (חורים למאווררים).

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. רכשתי לאחרונה כרטיס מסך-gigabyte windforce hd 7950. התחלתי לעשות לו oc וראיתי שאין באפשרותי להעלות מעבר ל 1100mhz,ניסיתי בכמה תכנות והאופציה חסומה בכל אחת מהן.(חושב לי להדגיש שהבעיה היא לא יציבות בתדר מעל 1100mhz,או טמפרטורה אלה אין לי את האפשרות הפיזית להעלות את התדר מעל זה). השאלה שלי האם המצב הזה קבוע ואי אפשר לשנותו? אם אפשר לשנותו,כיצד? לצרוב bios של חברה אחרת לכרטיס? חשבו לציין שבmsi afterburner אפשרתי את מצב unofficial overclocking אך ברגע שמעלים מעבד ל1100mhz המסך מתחיל לרצד ואני חייב להוריד את התדרים חזרה ולהוריד את הunofficial overclocking. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את הבעיה,שכן זה בזבוז של הכרטיס שהוא אוברקלוקר מצוין ולא יכול למצות את הפוטנציאל המלא של…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by sababchik,

שלום לכולם! הזמנתי מחשב חדש ויש לי אפשרות לקחת את שני הנ"ל באותו מחיר של 125 ש"ח במי לבחור? OCZ Vendetta http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=752 freezer 7 pro http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspnatania זה המפרט שהזמנתי: Intel® Pentium® Dual-Core E5200 2.5GHZ BOX LGA775, יחידות 1 ¤359 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1380 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤479 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ HK CL4-4-4-12 , יחידות 1 ¤245 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1520 Connect3D Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe, יחידות 1 ¤820 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?product…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by dddd01,

שלום רב, רציתי לדעת לגבי Q9550 , מה הפוטנציאל שלו בOC ? (כפי שלמשל פוטנציאל הOC של הQ6600 הרוב אומרים שהוא 3.6GHZ) . אני שוקל להחליף את הQ6600 למכור אותו ולקנות Q9550 , ובגלל זה אני רוצה לדעת לכמה אפשר פחות או יותר להגיע איתו בOC ? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלןם אני צריך עזרה במציאת גוף קרור לכרטיס מסך GTX 470 אם מישהו מכיר חנות שיש בה ואם בכלל קיים גוף קרור שמתאים לכרטיס הזה כי הרפרנס ממש רועש תודה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. מה עדיף לי לקחת? זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1404&products_id=5820 או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_926_1614&products_id=4943 ולמה? תודה מראש!

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by 00Amir,

טוב , שוב פעם השעות של הלילה עושות את שלהן... משחקים משחקים משחקים , עוד קצת ועוד קצת... ואז זה קורה ! לא בדיוק 5Ghz אלה 5Ghz-8Mhz = 4992Mhz הצלחתי להריץ סופר פי ולמעשה לשבור את השיא שלי ברשימת הטופ 10 תוצאה של 9.178ש' למרות שאני יודע שהחברים עם הסנדי ברידג' כבר מזמן העיפו אותי מצורפים תמונות סופר פי ו CPU Z - התמונות באיכות של איפון 4 כי כאשר פתחתי פוטושופ איבדתי יציבות כבוד רב לקירור ה Mugen 2 שמצליח להחזיק בצורה מעולה! את ציון הנכשל יקבל הלוח אם p55-ud3 (שכמובן לא מתאים לתפקיד) זהו, אני אחזור לשאר הצעצועים שלי עד שאשתעמם שוב [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אודה למי שמספק שירות זה ליצור קשר תודה!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. היי, אני רוצה להגיע ליכולות OC יותר גבוהות עם המעבד שלי ואני חושב שאני הגעתי לגבול עם ה-V1 שלי. לכן חשבתי לעבור למערכת קירור עם מים. עקב ההתעניינות האחרונה שלי ברכישת מערכת זו, אני לא כל כך מתמצא ביכולות ובמחירים של הרכיבים. לכן אני מבקש ממכם, בעלי אותם מערכות קירור, לעזור לי לבחור חלקים. אני מתכוון לרכוש בחו"ל את החלקים כי בפועל זה יוצא יותר זול. איזה שילובים כדאיים לי? קירור רק למעבד? למעבד+לכ.מסך? מעבד+כ.מסך+ערכת שבבים? וכדומה... תודה על העזרה מראש! עריכה: כמו כן, שכחתי לציין, על איזה חנויות אתם ממליצים לרכוש בחו"ל? תודה.

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Scorp!on,

קראתי כבר 200 פעם מדריכים אבל זה נראה לי מסובך מידי. אין לי מושג כמה מתח לתת ואיך להגיע לכל פונקציה בביוס. התהליך גם תלויי באיזה לוח אם מדובר וכמה מתח כבר יש במעבד. אני כבר הרבה זמן רוצה להמהיר את המחשב ל-3GHZ לא הרבה אני יודע אבל איך לעזזל אני עושה את זה ??? מה שמוזר זה שבבדיקה ב-cpuz רשום לי ב-core voltage: 1.296 וזה לא נראה לי הגיוני שזה ככה בסטוק. המחשב בחיים לא עבר אוברקלוק והטמ'פ שלי במחשב מצויינות. הלוח אם שיש לי הוא ASUS MAXIMUS FORMULA ניסיתי לראות סרטונים ב-youtube איך עושה המהרה ל-3ghz ושניסיתי לשנות תאפשרויות בביוס לא מצאתי אותם בכלל. נראה לי שהביוס שלי מסובך מידי אני חייב עזרה בשלבים לאט לאט כי אני לא יבין. תודה למי שעוזר והשמח עם זה יהיה מאנשים מבינים (מנהל …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by yonishema,

יש לי מחשב נייד אייסר מדגם אספיריט 5738G כאשר אני עובד איתו זמן ממושך הוא מתחמם וגם המיקלדת כבר חמה המליצו לי על משטח קירור רוב המשטחים שראיתי הם בגודל של 30 ס"מ אורך והמחשב שלי הוא רחב בעל מסך 15.6 והאורך שלו 38 ס"מ אשמח אם תוכלו להמליץ לי על משטח למחשב שאוכל לפתור את הבעיה אם תוכלו לתת לי קישור למשטח טוב בסביבות מחיר 100-150 ש"ח ואולי פיתרון אחר תנקס

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. טוב - כשבהתחלה קיבלתי את המחשב- הצ'יפסט היה על חום 27-35 מעלות... אח"כ החלפתי למעבד קרור לנוכחי (מופיע במפרט) , את המאוורר סטוק של המעבד תקעתי בדלת המארז והוספתי לכ.מסך את הקרור הנוכחי (מופיע במפרט) ואז דפקתי לו בOב - הגעתי ל250 FSB החום של הלוח אם זינק ל40 מעלות- ייעצו לי כאן להרגיע-אז ביטלתי לבנתיים את הOC והכל פועל במהירויות סטוק רק ש... החום של המעבד ושל הלוח אם - לא נמוכים- המעבד במנוחה על 40 (שזה לא ממש גבוה אבל גם לא נמוך בהתייחס לקרור שיש עליו) אבל מה שיותר מדאיג אותי שהחום של הלוח אם לא יורד מ38 מעלות-כשרוב הזמן הוא על 40... (כל המפרט של המחשב כולל המאוררים מופיעים במפרט) למה זה קורה? ניסיתי לסדר כמה שיותר את החוטים במארז- אבל אין מה לעשות עדיין צפוף שם-…

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Gil28,

הגעתי עד ל- 418X8.5 עם מכפלת זיכרון 2.0 (1836 מג"ה זיכרון) הכל עובד יפה... הבעיה היא להגיע ל-3.6 מעבר (רציתי להגיע ל-4!) המפרט הוא Q9550, ga-ep43-ds3l, 4gb geil cl4 800mhz וקירור ultra 120E + s-flex הטמפרטרות הם 50 מעלות במאמץ מלא והזיכרונות לא מגבילים אותי (הם רצים גם ב-950 MHZ) המתח למעבד כרגע הוא 1.38 למישהו יש מושג מה הבעייה?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by shlomi4i,

מה עושים ?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by gabik,

שלום לחברי הפורום. יש לי מחשב ישן שהתחלתי לעשות OC(זה גם OC ראשון שלי) אז ככה המעבד הוא מעבדP4 2.4 PRESCOTTסקוט 478 לוח אם דפוק P4SP-MX וזכרונות 1GB KINGSTON512X2 ככה את הזכרונות לא נגעתי בהם, מכיוון שהם לא טובים בOC רק במעבד הגעתי למקסימום יציב ב100% ל2.7, (המטרה שלי להגיעה ל3.0 שזב המקסימום בסקלה בביוס בלוח המוזר WTF?) וכאן מתחילות הבעיות של התחלה מחדש או שגיעה בבדיקה אם פרים95.(מעל 2.7) הטמפ במצב מנוחה 24-25 בערב שיחסית קר ובזמן רגיל 28 +- במאמץ מלא של 100% בערך של כמה שעות המעבד הגיעה ל51 אבל בדרך כלל הוא בערך 47 במאמץ מלא של שעה +- הסרקולציה במארז שלי מעולה הוא עבר טיפה קדוחים ומאוררים לשיפור סרקולציה והטמפ',עכשיו חשבתי בהתחלה שהבעיה לא הטמפ' אלה רכיבם גרועים, א…

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by shai888,

מעוניין בקירור זול שיעשה את העבודה ל ‏Core i3 530, אני קונה 2 מחשבים עם המעבד הזה 1 מהם הולך לשמש למשחקים ו1 מהם ולגלישה נטו אני צריך 2סוגים כמו שאתם מבינים .. או סוג אחד זול שיעשה את העבודה.. אפשר כמה הצעות? אני מתכוון לקנות מ KSP אז אם אפשר מהאתר שלהם..

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by THL,

(0.13) אני צריך לדעת לאיזה טמפרטורות הוא מגיע

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by mrbig,

הסבירו לי איך לפתוח 4 צינורות עיבוד נוספים בעזרת התוכנה RIVA TUNER אבל אני לא מצליח (לא יודע איך להעלות את מהירויות השעון והבנתי שיש מה להעלות) בדקתי בתוכנה והגעתי למסך שבו ניתן להעלות את מהיריות השעון (המהיריות המקוריות הם 300 ו 500 ) אבל אני לא מצליח להעביר שם TEST כולם נכשלים לאחר OVERCLOCK וגם TEST במהירות שעון מקורית נכשל אז אני מניח שאני עושה משהו לא בסדר אם אפשר עזרה איך עושים את זה אולי בתוכנה מקורית של NVIDIA או משהו כזה תודה ושבת שלום

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום רב, אני רוצה להמהיר את הE8200 שלי ל3.0GHZ. אני משתמש בזכרונות 800MHZ המכפלה שלו היא 8 ז"א שהFSB שלו היא 333MHZ. ז"א שהיחס בין ה-FSB לזכרונות הוא 4:5 אם אני אעלה את הFSB ל375(כדי להגיע ל3GHZ), זה יעלה לי את הזכרונות למהירות של 938MHZ. האם זה תקין? או שאני צריך להגביל איכשהו את המהירות של הזכרון לפני שאני עושה OC? מקווה שהבנתי נכון את ההסברים ושהחישובים שלי נכונים (-: תודה לכולם אורי נ.ב הזכרונות שלי הם אלה: http://www.patriotmemory.com/products/detailp.jsp?prodline=3&catid=2&prodgroupid=59&id=615&type=1

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Re_Boot,

שלום לכולם אז ככה אני רוצה להתחיל לעשות בנושא של אוברקלוקינג וקירור,וכאילו אני לא יודע מאיפה לומדים. אני רוצה ללמוד את הדברים הבאים: 1)איך מבצעים אוברקלוקינג? 2)איך אני יודע לאיזה מעבד\כרטיס מסך אפשר לעשות אוברקלוקינג ולאיזה לא? 3)מערכת קירור,מה מי מו? איך מתקינים? וכאלה תודה מראש לכולם

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  24. Started by WhiteLen,

היי, יש לי מחשב עם מעבד AMD שפועל בטמפרטורה של בערך 40 מעלות במנוחה. בזמן עיבוד גראפי כבד הטמפרטורה קופצת ל 55-60 והמחשב מתחיל לצפצף ( נדמה לי שהצפצוף מוגדר בביוס ). האם זה נורמלי, יש דרך למנוע ממנו להתחמם ככה בזמן עומס?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים