אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ברצוני לשדרג את המערכת שלי למערכת גיימר בינוני-גבוה. כרגע בבעלותי כרטיס 4850 TOXIC של ספיר, אני מעוניין לקנות עוד אחד. אני מתכוון להשתמש בלוח של גיגהבייט GA-MA790X-UD4P ומעבד 7750 שאני הולך להמהיר אותו ל 3.2\3.3. אני בטוח שאתם שואלים את עצמכם איך זה שייך לפורום אוברקלוקינג, השאלה שלי היא האם ה 7750 מומהר יהווה צוואר בקבוק של קרוספייר של שני כרטיסים 4850 מומהרים (לא משהו רציני, 50-75 לליבה ו 100 לזכרונות)? האם הלוח יהיה פלטפורמה טובה למערך כזה? מה תהיה הצריכה המשוערת של כל המערכת? חשוב לציין שהמסך שבבעלותי הוא סמסונג 220P. תודה מראש ולילה טוב enkm
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
קניתי אתמול מעבד intel 5200, הוא בא עם קירור glacialtech Igloo 5058 אני חשבתי שיביאו לי קירור מקורי של אינטל ולא את החרטא הזה, שהוא עם רק 3 חוטים ומסתובב על 2700 RPM ועושה רעש (אמנם רעש יחסית חלש, אבל יש למה לשאוף..) אבל אני שם לב שיש לקירור הזה יתרון, והוא שהמאוורר שלו מתחבר עם 4 ברגים רגילים ובעצם אפשר להחליף אותו (תראו פה: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2299&page=2) השאלה היא אם כל מאוורר 8 סנטימטר יתאים? אני לא מבין גדול בקירורים. ואין ולא יהיה OC כמובן (הייתי קונה משהו יותר גדול אם הייתי מעוניין). האם אפשר להחליף למאוורר pwm של AC, אחד מאלה למשל: http://www.arctic-cooling.com/catalog/main.php?cPath=3_46 בלי לדאוג? יש פרמטרים שצריך לברר במאוור…
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
כמו שילוב של GPU-Z עם Furmark ו...ATI tool ? נראה כלי מגניב ביותר, מבית techpowerup הורדה: http://www.techpowerup.com/downloads/1383/GPUTool_Community_Technology_Preview_1.html מקור: http://www.geeks3d.com/?p=4014 (אם צריך אפשר להעביר לפורום אוברקלוק וקירור)
-
- 54 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
יש לי מערכת מבוססת I7 ואני מעוניין להכיר קצת יותר את דרך הפעולה של המערכת והמונחים המיוחדים לה לקראת אוברקלוק עתידי (ברגע שאני אמצא קירור נורמלי). מונחים כמו UNCORE SPEED,QPI,BCLK חדשים לי ואני מחפש מדריך שיסביר על העניין (במיוחד אם יש מדריך שמסביר על ההבדלים בין אוברקלוק לI7 לבין מערכות מבוססות FSB שבהן אני כן יודע לבצע אוברקלוק)
-
- 6 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום לכם ברשותי ההמפרט הבא : לוח מסוג MSI P45 DIAMOND 4G Kingstone DDR3 1333Mhz לגבי המעבד האפשרויות שיש לי היםו הם :Q8200 או E6750 השאלות שלי היא: 1) איזה מעבד מתאים יותר ל OC 2) האם יש לכם הוראות ספציפיות לגבי הלוח הנ"ל איך לבצע OC נורמלי? 3) ללוח הנ"ל יש גופי קירור וכן תשתית לקירור מים לגשרים הצפוני והדרומי ורציתי לדעת במידה ואעשה OC האם אהיה חייב להוסיף את הקירור מים למערכת? 4) לגבי המעבד, איזה גוף קרור אתם ממליצים עבור OC לא חריג השימוש במחשב הוא בעיקר למשרד + קצת משחקים(לא רציניים) תודה ויום טוב
-
- 2 תגובות
- 465 צפיות
-
-
לא מתוכנן אוברקלוק. חשוב שיהיה שקט ככל האפשר. וכמובן שגם חשוב שיהיה מקרר יעיל ואיכותי.
-
- 5 תגובות
- 694 צפיות
-
-
אוקי. קיבלתי את המחשב החדש. ואני מוכן להתחיל עם הOC. אני לא בא לשבור שיאים, לכן לא השקעתי מעל ומעבר במפרט, אבל אני מעוניין להוציא מהמפרט את המירב. המפרט: E5200 Freezer 7 pro של AC P5KPL-CM המדריך להמהרת המעבד באתר, היה רשום קודם כל לבדוק יציבות, לכן כרגע אני מריץ את S&M. כרגע הוא על 25 דקות. (5 דקות לסיום) אבל שום דבר לא מובן לי שם, פשוט לחצתי RUN. אז איך זה הולך? בסוף ההרצה הוא יביא לי הודעה לגבי הטמפרטורות? או שאני אמור להסתכל בזמן ההרצה?
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי אני מקווה שיש פה אנשים שמכירים לוחות אם של DFI אז לגבי המפרט שלי - הכל רשום בצד (איפה שרשום מפרטים) יש לי קירור אויר חזק אני לא מפחד מחום וכו' הבעיה שאני ממש אבל ממש צריך לשים VOLTAGE גבוהה למעבד שלי כדי שאצליח לעשות OC ולהשאר יציב (אני מחפש ממש סופר יציבות!, כלומר להריץ OCCT במשך כמה וכמה דקות טובות וכנל לעוד פעלות כבדות). לדוגמא עבור 3.8 ג'גה הרץ אני לא נגעתי בכלום חוץ מן המכפלה (העלתי ל 9.5) ושמתי VOLTAGE של 1.43 או משהו כזה כדי שיהיה ממש סופר יציב. לשנות FSB ניסתי, ובכלל אבל בכלל לא יציב (אפילו שהעלתי לדוגמא מתחים של זיכרון לממש גבוהים, וזה DDR3 ככה שאין סיבה). בכל מקרה, בעיקר אשמח לעזרה ממי שמכיר לוחות אם של DFI עם ה BIOS שלהם ושאוכל להבין מה אני עושה ל…
-
- 9 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום. הנייד שלי קצת מזיע בחום של הקיץ ואני רוצה לקנות משטח קירור וזאת כי אני משתמש במחשב 12+ שעות רצוף ביום ללימודים, המחשב לא רותח אבל אני מעדיף אותו קר וגם הHD מחמם לי את היד וזה מציק. כמו שציינתי למעלה יש לי התלבטות קשה בין שני גופי הקירור שמופיעים בכותרת וזאת כי : 1) למרות שבשניהם המשטח העליון עשוי מאלומיניום בזלמן המשטח נראה יותר מאסיבי ואיכותי ובשני המשטח נראה כמעיין רשת דקה. (שלא נראה לי "שמושכת" את החום מהנייד אלא סתם לגימיג) 2) הזלמן יותר יקר מ NotePal Infinite ב 110 שח.. שזה לא מעט, ועולה 300~ שח. אבל אני מוכן להשקיע כי בכל זאת זה הוצאה חד פעמית השאלה שלי היא איזה מהם הכי משתלם כי אם הזלמן יתן לי בסופו של דבר מעלה שתיים פחות אז אין לי סיבה לקחת אותו (אם בכלל הוא…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי כ. מסך GAINWARD GTX260 GOLDEN SAMPLE הידוע בקרור הNON REFERENCE האיכותי שלו. שמתי לב שישנם הבדלים של 6-13 מעלות בין הCORE TEMP אותה מציגה לי RIVATUNER 2.24 למה שמציגות לי EVEREST וOCCT, כשהRIV TUNER היא זו שתמיד מראה את הטמפ' הנמוכה יותר. השאלה פשוטה - למי להאמין? סקרין לכל העניין: (אין צורך להתייחס לטמפ', הטמפ' הרבה מעל 30מע' בחדר כרגע...) האם הגיוני שRIVA TUNER בעצם מראה לי את טמפ' הMEMORY של הכרטיס כCORE TEMP?
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
יש!!! סוף סוף ארטיפקטים ;D הגעתי עד עכשיו לזה.. 800@675 1150@1100 אם אני ממשיך מעבר יש ארטיפקטים (FAR CRY 2), הדרייבר הפסיק לעבוד בזמן בדיקה בOCCT..(ניסיתי רק פעם אחת)... השאלה שלי היא למה? הטמפרטורות נמוכות, מקס' 75 מעלות בOCCT... אולי אני לא מעלה בצורה נכונה\מאוזנת? עד עכשיו היה יציב..
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי PALIT 4850 SONIC והקירור שבא איתו מהמפעל רועש מאוד (על 100% מהירות מאוורר) והכרטיס נמצא על 60 מעלות בIDLE. האם כדאי לי להחליף את הקירור הנ"ל בACCELRO REV 2 + TURBO MODUEL (שיושב אצלי בבית מהכרטיס הקודם) מבחינת טמפרטורות (מבחינת רעש אין ספק).
-
- 6 תגובות
- 680 צפיות
-
-
היי, יש לציין שהמחשב בן חצי שנה, ועבד יופי עד עכשיו. פתאום, ביום בהיר אחד, המחשב נתן לעצמו ריסט. בלי מסך כחול, בלי שום התראה - ריסט. מאותו רגע כל פעם שהלוגו של Windows עלה, המחשב נותן לעצמו ריסט (אין מסכים כחולים). לפעמים הוא אפילו מצטיין ומכבה את עצמו. הנחתי שהבעיה הינה בעיית תוכנה, אז התקנתי מחדש את Windows. החלק ה - DOS-י של ההתקנה עבר בשלום, וברגע שהמחשב הגיע לחלק ה - Windows-י של ההתקנה, שוב הוא נתן לעצמו ריסט. לאחר בדיקה, שמתי לב שהטמפרטורה של המעבד עולה לאזור ה - 75 מעלות מיד לאחר הריסט. אי לכך, שמתי משחה תרמית חדשה, וקיוויתי לטוב. אממה - המחשב עדיין נותן לעצמו ריסטים, והמעבד שוב מגיע ל - 75 מעלות. יש למישהו רעיון? המפרט של המחשב: מעבד AMD Athlon 5200+ עם קירור סט…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל יש לי מעבד E8400 קירור CM 212 HYPER מארז CM690 המעלות קצת עלו עם הקיץ ואני רוצה להוריד המאווררים במארז שלי ככה : (ויש עוד אחד על הדלת של המארז) (התמונה לא שלי.. מפורום אחר) למי שלא רואה גם למעלה יש 2 מאווררים עכשיו למעטה בין הPSU לHDD יש עוד מקום למאורר חשבתי לשים שם 120MM חשבתי על זה: (כדי להכנס צריך ללחוץ על עיר) http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7587 גם 2000RPM גם לד ורק 50 שקל נראה נחמד בקשר למעבד יש לי קירור CM212HYPER ויש לו מצד אחד מאוורר ומהצד השני מקום לעוד אחד אז איזה כדאי לקחת? ורק צריך לחבר אותו לקירור והוא יפעל? בלי לחבר ללוח אם או לספק? כי המאוורר שכבר מחובר לקירור לא מחובר לכלום לפי מה שאני רואה תודה
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני עומד לקנות בקרוב מחשב חדש. המעבד יהיה Dual Core E6300 עם TDP של 65W. המחשב משמש גם כמחשב אישי וגם כמחשב לעבודה. אני לא מתכוון לשחק על המחשב, ולא מתוכנן OC. מבחינת שימושים, אני מתעסק קצת בוירטואליזציה, בעריכה גרפית קלה, כתיבת קוד, ועוד שימושים לא תובעניים מדי. יחד עם זאת, לא מעט פעמים המעבד עובד למשך פרקי זמן של כמה שעות בעומס של 50-80 אחוז. אני מחפש קירור שקט (די חשוב לי), וכזה שיקרר את המעבד בצורה טובה באותם פרקי זמן בהם הוא עובד בעומס. כדי לעזור לסירקולציה (במארז יהיו גם 3-4 הארד דיסקים) ולפיזור החום באופן כללי אני מתכנן לבנות את המחשב במארז Full Tower, אם כי אני עדיין לא יודע מהו הדגם הספציפי בו אשתמש. אני מניח שיעלו פה המלצות ל-Freezer 7 Pro, ורציתי להקדים ו…
-
- 10 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום וסופ"ש מהנה לכולם אתמול החלפתי לוח אם לאחר שהאחרון היה מיושן במידה והחל להראות תקלות מעבר לזה גם התושבת שמחזיקה את המערכת קירור של המעבד נשברה וגוף קירור ישב עם 3 אזיקונים לפני כשנה המעבד החל להראות התחממות נוראית כשהוא עבד עם הקירור סטוק המעפן אז קניתי את ה 64pro של arctic cooling הכל היה על מי מנוחות, במצב אידיאלי המעבד ישב על פחות מ20 מעלות ותחת מאמץ ארוך וכבד הוא ישב על 50 אך לאחרונה התחילו הבעיות של החימום והוא הגיע למצב שבאידיאל הוא יושב על 50 מעלות ובמאמץ המחשב היה פשוט נכבה (כשהוא הגיע לטמפ' של 110 מעלות) החלטתי לנקות את המחשב מאבק ולהחליף את המשחה הטרמית. כנראה שבמהלך הוצאת הגוף קירור שברתי את התושבת ולא ממש הצלחתי לפתור את הבעיה למרות שהצלחתי להוריד את הטמפ…
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אובר קלוק 1 למעבד שלי 8400 9X400 זכרונות על 801 PCI E מקובע למאה. להלן תמונה של פריים 95 וטמפרטורות. קירור של SCYTHE NINGA PLUS מאורר על RPM מקסימלי של 1000. עכשיו השאלה היא האם הטמפ תקינות כמו כן אם אחליף מאורר למאורר שמגיע לRPM של 2000 יהיה לי הבדל משמעותי בטמפ? תודה לכולם מראש [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, טוב אני די מנוסה באוברקלוק (אני עושה ככה מדי פעם, לפעמים מוריד, לפעמים מחזיר, לפעמים מעלה, ובחיים לא נתקלתי בתופעה מוזרה כזאת באוברקלוק). עשיתי הכל כמו שצריך (לנעול את התדר על 100, זכרונות לנעול בCL שלהם, שלצערי שלי הם CL5, בלה, בלה..), ונשארתי עם אותו וואט שהיה בתדר המקורי (1.3250, ב-OCCT וב-CPU Z משום מה זה כותב 1.28), עד שבאחת מבדיקות המאמץ (אני מבצע בדיקת מאמץ של 25 דקות כל 10MHz שאני מעלה למעבד), התוכנה כתבה לי שיש error ב-core 2. בסדר, שיערתי שזה בגלל המתח הנמוך (למזלי הרב, הרבה יותר נמוך ממה שציפיתי), והעלתי אותו פעם אחת (אם אני לא טועה ל-1.33 משהו, שוב ב-OCCT וב-CPU Z כותב לי שזה מעט מתחת). שוב בדיקת מאמץ, והפעם-כיבוי של המערכת. העלתי את התדר בעוד טיפה, אותה …
-
- 5 תגובות
- 543 צפיות
-
-
זה מה שיש לי עכשיו הטמפרטורות במנוחה 33 במאמץ 63 לתת עוד קצת במתח ולהגיע ל 500 FSB ? או שהמתח מספיק גבוה ואני יפגע במעבד ?
-
- 5 תגובות
- 616 צפיות
-
-
יש לי את המעבד הזה וראיתי הרבה אנשים שמגיעים איתו ל 3.4GHZ מינימום . אני משום מה תקוע איתו ב 3GHZ. כשהוא על 3GHZ הוא עובד טוב ועובר prime95 כמה שעות טובות. כשאני שם אותו על 3.02GHZ הוא קורס בערך דקה אחרי שאני מפעיל את המחשב, אפילו בלי מאמץ. לחשוב ש 20MMHZ מבדילים בין יציב ללא יציב בכלל.... והעלאת מתחים לא עוזרת אם אני שם נגיד על 3.05GHZ המחשב לא נדלק בכלל - צריך להוציא את הסוללה ולהכניס מחדש. הטמפרטורות הן בערך 55-60 מעלות במאמץ - סביר לקירור שלי (זה קירור לא סטוק אבל די דומה בביצועים, משהו כזה של CM אבל לא כתוב עליו דגם) מה לעשות עם הבעיה הזו? *עריכה* שחכתי לציין - למרות שהזיכרונות 667MHZ הם לא מגבילים בכלל והם עכשיו על תדר 629MHZ וזה עוד עם יחס של 8:6 אני יכול להוריד ל …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב ואני צריך המלצות לקירור למעבד אבל שיהיה משהו רציני ומחיר לא בשמיים.. אם אתם צריכים את המפרט תגידו לי.. ועוד פעם שהקירור יהיה טוב לא צעצוע .. אה ד"א המעבד הוא OC עריכה : מפרט : מעבד Intel Core 2 Quad Q9400 Tray לוח אם Gigabyte GA-EP45-UD3LR כונן קשיח Hitachi Deskstar 3.5 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ כרטיס גרפי TwinTech nVIDIA GeForce GTX 260 896MB (216) DDR3 PCIe צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD מארז ללא ספק Raidmax Sagitta II ספק כח CoolerMaster eXtreme Power Plus 460W כרטיס קול Creative Sound Blaster 5.1
-
- 5 תגובות
- 467 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את המעבד Athlon 64X2 4600+ באובר קלוק קטן -2.7 GHZ עם קירור סטוק. לא מזמן גם התקנתי בקדמת המחשב מאוורר 12 ס"מ. בזמן האחרון עם ההתחממות האקלימית במדינה, שמתי לב שהטמפרטורות במחשב שלי נסקו. לפני כחודש הטמפרטורה במנוחה הייתה 43 מעלות וכרגע היא עומדת על 53~ בממוצע (גם בשעות הלילה). לא בדקתי את המעבד במאמץ. אשמח לדעת אם הטמפרטורה הזאת במנוחה למחשב היא סבירה ובנוסף שיטות לשיפור הטמפרטורה במחשב. הכרטיס מסך שברשותי הוא ה-Nvidia 8800GTS 512MB 92G שהטמפרטורה כרגע במנוחה היא 61 מעלות. האם זה בסדר? תודה רבה. [br]פורסם בתאריך: 10.06.2009 בשעה 23:24:49 טוב זה כבר מוזר: אני באמצע התקנה של המשחק "אבטיפוס" והמעבדים על טמפרטורה 63!
-
- 30 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב כבר בערך 5 שנים,והבעיה היא במעבד: פנטיום 4 - 2.80GHz, סוקט 478, פרסקוט. הוא נמצא בחום מתמיד, ועם כמה חלונות ie של ynet וHW, ועוד תוכנה קטנה או 2 (בהחלט לא מאמץ גדול מידי), הוא הגיע היום ל- 77 מעלות! אני מבין שהמצב מאוד מסוכן, ואני רוצה להחליף את הקירור שלו, כרגע אני עם קירור הסטוק. מצורפת תמונה של cpu-z, everest, ותוכנה שהגיעה עם הלוח אם שלי - core center. הדגשים בבחירת הקירור החדש: - שלא יהיה מסובך מידי להרכיב את הקירור (למרות שבגדול אני די חושב שאני אסתדר עם רובם) - עד 150 ש"ח - עדיף עם משחה טרמית מובנת, אלא אם כן יש לכם המלצה אחרת... - אני לא מתכנן שום oc, למקרה שהיה ספק. 1. מצאתי כמה קירורים מעניינים: Scythe: Kama Cross Samur…
-
- 6 תגובות
- 792 צפיות
-
-
-
- 6 תגובות
- 705 צפיות
-
-
אני לפני קניית מחשב ואני מתלבט בין המעבדים ובOC שאפשר לעשות להם מבחינת תקציב אני יכול לקנות AMD PHENOM II X4 940 עם קירור OCZ VENDETTA ולוח אם טוב לOC ולעשות OC רציני או לקחת Q5500 עם לוח אם סטנדרטי ולעשות OC קטן עם קירור BOX... איזו מהאפשרויות תיתן לי ביצועים עדיפים?
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-