אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
המחשב שלי חם, ואני קונה 3 מאווררים 80 מ"מ בשביל לשנו את זה (וגם ראשי חיתוך לדרמל :devilfork: ) אני רוצה לדעת כמה דברים: 1)איזה מאווררים אתם ממליצים במחיר זול יחסית שלא עושים אור. 2)כמה הם יעילים ורועשים 3)איזה מאווררים שכן מאירים אתם ממליצים במחיר נורמלי (לא מעל 70 שח) 4)כמה הם יעילים וכמה רועשים כמובן עם השוואה לקודמים 5)אם אפשר לחבר מאוורר שמאיר ללוח אם ששולט ב RPM ומה יקרה לאור כשהמאוורר יאט. התוכנית שלי: 1)מאוורר הגנרי שלי ילך קדימה איפה שלא רואים ויכניס אוויר ויקרר את הדיסק בקשיח 2) מאוורר 80 מ"מ מאחורה מוציא 3)שני מאווררים 80 מ"מ למעלה אלא אם כן אתם ממליצים על 120 אחד? אוויר יכול להכנס מחורים בלמטה של הדלת. תודה
-
- 14 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אני לא כזה מתעסק באוברקלוק אבל התדר הנמוך של המעבד הזה די מעצבן(2.33GHZ למי שלא יודע) אז אולי אני יעשה איזה OC קטן משאני יודע בOC זה רק לשנות את הFSB ואני לא יודע במה לגעת עוד(נגיד תדר של הזכרונות RAM או הVOLTAGE ודברים כאלה) יש לי לוח אם GB EP43-DS3L וזכרונות של KINGSTON 800MHZ וCL6 נראה לי העלתי את התדר של המעבד ל2.8GHZ בלי לגעת בשום דבר אחר(השארתי את המכפלה על 7) וכשאני מנסה להעלות עוד זה לא נותן לי בעיקרון אני רוצה להגיע ל3 זה אפשרי?
-
- 14 תגובות
- 820 צפיות
-
-
תיאור קצר של המארז (מצטער שאין תמונה): ATX רגיל (חדש, בתול) עם מקום ליחסית הרבה מאווררים (4*80ממ מקדימה, 2*80 מאחורה, 1*80 על הרצפה + איפה שבא לקדוח). התאוריה - חשבתי לעצמי, אולי במקום לפתוח חורים בכל מקום במארז, אני יאטום את הפאנלים (עם טייפ איטום) כך שהקופסא במשהו שקרוב ל -AIRTIGHT, אז אני מחבר מאווררים שמוציאים אוויר מאחורה ולמעלה (כמה? נראה איך המרגש), ולבסוף אני אקדח סטים של חורים קטנים בפאנלים במקומות שאני רוצה אוויר נכנס. סימני השאלה - 1. עד כמה יהיה אפשרי לאטום את המארז? 2. האם מצב של תת לחץ יעשה יותר רעש? 3. שאלת מיליון דולר - האם זה יכניס מספיק אוויר? אני קצת (מאוד) בלחץ אז אני לא מבטיח להתחיל פרויקט היום, אבל בבקשה שתפו ברעיונות...
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני חודש בערך קניתי מחשב חדש אחרי 5 שנים עם פנטיום 4.. בגלל שאז הטמפרטורה הגבוהה לא הדאיגה אותי בשל המעבד החם ההוא עכשיו אני מעוניין לדעת מה קורה אצלי עכשיו והאם הכל תקין ומבחינת OC עד כמה אפשר אולי לעשות במקרה ואני ארצה.. כרגע המעבד במנוחה כאשר הוא רץ על 2.0 גיגה הרץ בטמפרטורה של 40 מעלות לליבה הראשונה והשניה ונע בין 43-44 בליבה השלישית והרביעית. הלוח שברשותי הוא P5Q. האם הטמפרטורה היא טובה ועד כמה אני יכול לפי הערכתכם לעשות OC אם ואני ארצה..
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מאוד מקווה שיש דרך בכלל לעבור את ה 3.73 בכל אופן, המפרט שלי: E8400 Gigabyte GA-P43-DS3L Connect3D HD4870 1G G.Skill DDR2 800MHz PC6400 CoolerMaster Real Power Pro 550W בנוסף לכך הקירור למעבד הוא CoolerMaster Hyper 212 והמארז הוא NZXT tempest. מבחינת טמפ' לא צריכה להיות בעיה, על FSB של 415, עם מתח של 3.250, הטמפ' מגיעה ל 43 במאמץ. אוקיי אז ככה... כרגע כמו שאמרתי המעבד נמצא על 3.737, והזכרונות על 830. כל ניסיון לעלות את ה FSB מעבר ל 415, המחשב פשוט ישר נכבה, ולא מגיע ל POST. ניסיתי להעלות את המתח למעבד, לזכרונות, ולגשר הצפוני, אבל אין לזה כל השפעה. הורדתי את המכפלה ל 7, ועל FSB 420, עדיין לא עבד. העלתי את המתח לזכרונות ל 2.1 (למרות שזה היה ורוד) ותיזמונים …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי זה היה ב100% מאמץ http://your-images.org/pics/356fc080d43d1196ae64afaab57e9e4e.JPG עכשיו לפני זה, ההפרש בין הcores היה בסביבות ה15 מעלות[!] זה הגיוני? והטמפ' סבירות ב100% מאמץ? E8400 @ 3.64 ו freezer 7 pro וכרגע במנוחה הטמפ' 50-59 אגב, לא שמעתי שהמאורר התחיל לפעול יותר מהר..זה הגיוני? אם לא,יש דרך לשלוט על המאורר ? [רק לא ספידפאן]
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היום קיבלתי את הקירור החדש ויצא לי לליבה 405 ולזיכרון (אחרי ששמתי עליו גם צלעות) 360... זה אמור להיות כזה נמוך :-X ?? פשוט ציפיתי ליותר..
-
- 14 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי מחשב חדש בן כמה חודשים עם מעבד 805 אינטל . עכשיו ראיתי עם האוורסט שהטמפ' קצת גבוהות למעבד ...אז קניתי גוף קירור חדש . את הדגם הזה : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8512 עכשיו אני קצת מבולבלת...על גב הגוף קירור הזה יש ריבוע ועליו שכבה מאוד דקה של חומר בצבע אפור (תרמי?) ..לא ידעתי שזה משחה עד שנגעתי קצת עם האצבע. השאלה שלי האם זה בעצם המשחה התרמית של הקירור ואז אני לא צריכה לקנות משחה בנפרד (ARCTIC SILVER לפי מה שמומלץ כאן) .. במידה וזה המשחה ,האם אני צריכה פשוט להחליף את הקירור וזהו (ואז יהיה מגע של המשחה על המעבד במשחה של הגוף קירור) או שצריך גם להחליף את המשחה המקורית שיש על המעבד או להסירה בכלל ?? אני מקווה שלא סיבכתי ...אני פשו…
-
- 14 תגובות
- 989 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD ATHLON 1400 MHZ הטמפ' שלו בימים חמים אלו שכמובן גם החדר שלי דיי חם כי המזגן לא עובד היא 60 מעלות כשאני רק גולש באינטרנט, הטמפ' של הכרטיס מסך שלי GEFORCE 2 ASUS V7700 PRO DELUXE 64 MB SGRAM היא 58, הלוח אם מגיע ל37 והכל זה בערך שאני רק גולש ולא משחק. יש לי מאוורר קידמי שמכניס אוויר, מאוורר אחורי של הספק שמוציא אוויק ומול המעבד יש מאוור שמכניס אוויר(בדלת הצדדית), גם על הכטיס מסך והמעבד יש מאוור שהוא המאוור שקיבלתי כשקניתי אותם. מה עליי לעשות? האם זה בסדר? תנו לי עצות אני מוכן להשקיע כסף כדי לראות תוצאות אך לא קירור מיים. יש לציין שהמחשב שלי לא עבר אובר קלוק ואני לא מתכוון לעשות לו אובר קלוק וכל המאווררים תקינים. תודה על העזרה אוהד 8)
-
- 14 תגובות
- 935 צפיות
-
-
ככה המעבד עשיתי לו OC 3K ואני רוצה להמשיך עם זה עד כמה שאפשר... וכרטיס מסך אצלי רותח מחום במנוחה...60 מעלות אז אני חייב לו קירור... התקציב שלי 500 ש''ח אפשר קצת לחרוג... תודה, רפי.
-
- 14 תגובות
- 784 צפיות
-
-
-
- 14 תגובות
- 8.8k צפיות
-
-
שלום ביצעתי עכשיו OC העלתי את הבאס מ199.50 ל204 (בעזרת התוכנה CLOCKGEN) אוקיי הכול טוב ויפה עשיתי בדיקת PRIME 95 למשך חצי שעה ככה והיא הייתה בסדר.... לאחר מכן הפעלתי את המחשב מחדש הווינדוס עלה... נכנסתי לCPUZ וכל ההגדרות חזרו לקדמותם... כאילו הבאס חזר להיות ל199.50... למה זה ? איך אני פותר את הבעיה ?
-
- 14 תגובות
- 795 צפיות
-
-
בלוח שלי אני יכול לשנות את המכפלה של הQPI רק בין 32 ל 36 וכתוצאה מזה אני לא מצליח להגיע לתדר של 2000MHZ בזיכרונות למה זה? והאם יקרה משהו עם הQPI יהיה 6.4GB? הכל במפרט...
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
את האחורי מחברים כך שיוציא אויר החוצה, את הקדמי מחברים כך שיכניס אויר לתוך המארז. או שחיברתי לא נכון...? יש סיבה אחרת שיכול להיות שבגללה sflex אחד שקט לגמרי וsflex שני עושה רעש של טרקטור? אולי לא חיברתי לחשמל המתאים אחד מהם? בנוסף - את המאורר של המעבד (מאורר סטוק של נינג'ה 2) חיברתי ללוח אם ל sys_fan. זה בסדר? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי... יש עליו את הגוף קירור המקורי ואני מפעיל את המאוורר על 100% והטמפ' במנוחה 50 מעלות ובמאמץ 59 מעלות... המהירות המקורית : 513/792 ניסיתי 610/950 ושיחקתי קריסיס במשך חצי שעה רצוף והכל היה תקין והטמפ' לא עברה את ה70 מעלות... לאן אני יכול להמשיך? מה המקסימום במספרים שלא כדאי לעבור ? ומה הטמפ' שלא כדאי לעבור? ואיך אני יודע בוודאות שזה יציב? תודה לעוזרים! נ.ב. אני משתמש בRiva Tuner 2.02
-
- 14 תגובות
- 684 צפיות
-
-
יש לי מעבד אינטל והקירור של המעבד הוא של אינטל המקורי(רגיל) יש לי תוכנה של הלוח ששם רשום חום מעבד לוח מארז ורשום שם גם את סיבוב המאורר של המעבד פתאום התוכנה מצפצפת ואני רואה שהמהירות של הסיבוב של האוורר אפס פתחתי את המארז וכשהמחשב דולק סיבבתי אותו כמה פעמיים והוא חזר לפעול השאללה איםזה קרה במקרה או שיש לי בעיה במאוורר ? או יש איזה בעיה אחר?????????
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לחבר שלי יש בעיה בOC לGTO2 הוא עשה OC לכרטיס והגיע ל504\570 ואז המחשב עשה ריסט. הכרטיס אמור להגיע ליותר לא? זה המפרט: AMD ATHLON 64 3200 BOX DDR RAM 512*2 3200 samsung DFI NF4 ULTRA SATA-II 939 HEC 400W TR-TF תודה
-
- 14 תגובות
- 604 צפיות
-
-
טוב ככה אני רוצה ליקנות קירור למעבד ואמרו לי בהתחלה BT ואז ראיתי שיצא חדש VX אבל הוא עדיין לא הגיע לארץ ואמרו לי שהוא יגיע עוד כמה חודשים ועכשיו ראיתי את המאוורר של הזלמן הזה והוא נירא דיי טוב אבל עדיף לחכות ל BT VX או ליקנות את הזלמן הזה ?? ואם יש משהו אחר שהוא טוב ותומך בכל התושבות החדשות של INTEL ו AMD אז תציעו לי משהו עד 250 - 300 ZALMAN CNPS9500 AM2 http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.asp?idx=202&code=005 Big Typhoon VX http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/cl-p0310/cl-p0310.asp יש לי AMD 3000+ 939
-
- 14 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום , עשיתי OC ל 4.5 המערכת שלי זה i5 2500K ,560ti ,ga-z68a-d3-b3 ,8ram,mugen 2 את PCH CORE שמתי על 1.340 ואת cpu pll על 1.9 כל השאר לא התעסקתי אתם השארתי על auto . הפעלתי את הטורבו כבתי את האופציות של צריכת חשמל וכו .. בבדיקת מאמץ עם OCCT הגעתי ל77 מעלות , בזמן מנוחה המעבד על 45-55 מעלות (אני אעשה עוד אחת בהזדמנות ואעלה את התוצאות) עכשיו מה שלא מצאתי זה איפה לכבות את הspread spectrum ואני רוצה לקבוע shutdown temperature ל90 ,לא מאצתי גם איפה . יש לי ביוס F6
-
- 14 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
מאחר שהטוניק טוור יהיה רק עוד חודש בארץ בכל החנויות ! ואני קונה מחשב השבוע אשמח לחוות דעת על המפרט :] אז אני צריך להחליט על קירור שמשתווה פחות או יותר לטוניק באיכותו ובקירור הטוב שלו שיתאים לי למחשב כי אחרי הכל אני עושה OC אז אני צריך קירור טוב. אז מה אתם ממליצים? :] תקציב? 300 שקל פלוס מינוס ואם ממש צריך אז יש אפשרות לחריגה עדיף שיהיה מ-SKYPC
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היא בממוצע 69 אבל אחרי הלילה היא בערך 50 יש לי AMD DORUN 1100 עם לוח אם של GIGABYTE 198זיכרון מה צריך תרשמו . אני בתהליכים לקנות מאוררים למארז אבל אני מסתבך אז אני תקוע . לא ייודע בסופו של דבר מה לקנות. סידרתי היום קצת את כל החוטים במארז הוצאתי את הכונן הנשלף של הדיסק הקשיח הוא היה מאוד מפריע במארז הקטן שיש לי מה כדאי לעשות . ד.א גם הטמפרטורה של לוח האם גבוה אבל היא לא קבועה בכלל ממוצע:41-50
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין להחליף קירור ל3 תחנות עבודה בעלות קירור סטוק של אינטל. מדובר על מחשבי C2D ללא אוברקלוק וללא עומס מיוחד. מחפש קירור שקט, אמין וזול לתחנות אלו. אשמח להמלצות. כמו כן - האם כדאי לחכות לBLACK FRIDAY?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם! התקנתי בשעה טובה וויסטה.. והטמפרטורה של הלוח אם עלתה לי ב10 מעלות! והמאוורר שלו עובד על 4400 RPM ובXP הוא עבד ב6500 RPM!! וגם הטמפרטורה של המעדב וההארד דיסקים עלתה! יש לכם מושג למה זה קרה? ומה אפשר לעשות כדי להוריד את הטמפרורה של הלוח ושאר הרכיבים ??? תודה מראש אריאל
-
- 14 תגובות
- 614 צפיות
-
-
בחודש האחרון יש רעש מהמחשב וככל הידוע לי רעשים מגיעים מהמאוורר. האם כדאי לנקות אותו או שהגיע הזמן להחליף? ואם להחליף-האם רק את המאוורר או גם את המעבד? (המחשב באוקטובר יהיה בן 3 שנים)
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני מקווה שתוכלו לעזור לי אני מעוניין לקנות קירור למעבד שלי ויש לי שתי התלבטויות: איזה מבין המקררים יותר טוב? והאם הם בכלל מתאימים למעבד שלי? הנה קישור לקירור של המעבד http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=za-7000ac http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cm-a4 והנה תמונות של הלוח שלי http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/g/u/y/f/a/r/a/n/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200504131816439672/200506292356469555/IMG_0050.jpg http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/g/u/y/f/a/r/a/n/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200504131816439672/200506300002473095/IMG_0051.jpg בקשה עזרו לי תודה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-