עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום רב, במארז שלי המאווררים כבר עושים יותר מדי רעש.....יותר סטטי ושימון לא עוזר. אני אשמח להחליפם - אם אפשר הצעה למאווררים של 120 ו140 MM ההכי שקטים שאפשר לרכוש ? (וכמובן שיועילו גם)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by d.k.,

היי, קיבלתי לפני כמה ימים מחשב חדש, לפי המפרט: מעבד: phenom 2 940 לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 כרטיס מסך: palit gts 250 מארז: coolermaster sileo 500 קירור למעבד: scythe zipang כונן קשיח: WDC-WD5000AAKS הדגש היה על שקט, אבל לקחתי OC של חנות, אני יודע שהמארז לא מתאים לזה, אבל סיקרן אותי לבדוק את היכולת של המחשב... כשקיבלתי את המחשב עם OC הוא הגיע ל3600Mhz אבל הטמפ' הייתה באיזור 55 מעלות במנוחה כשהמאוורר של CPU עובד על 940 RPM. הורדתי את הBIOS לdefault והטמפ' של CPU ירדה לאיזור של 46 מעלות במנוחה והמאוורר לאיזור 830 RPM. אחרי שהרצתי בדיקת OCCTP, הטמפ' במאמץ הייתה באיזור 60-61 מעלות, אחרי רבע שעה של בדיקה וRPM כ980. מה יכולה להיות הסיבה לטמפ'? +המלצות... הטמפ' אחרות: לוח אם…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. היי אחרי הרבה זמן של חוסר זמן, מצאתי בפורים כמה שניות כדי לעשות איזה משהו... המסך LCD ניראה ממש מדליק אז אני רוצה לבנות אותו אבל.... יש לי כמה שאלות: 1. אם אתם מחברים את המסך למחשב, איך אחרי זה אתם מחברים את הפרלל החוצה (סאת אומר, הרי צריך לעשות איזה חור כדי להוציא את הכבל אל מיחוץ למחשב, לחיבור LPT שעל הלוח אם) 2. למה צריך בכלל את ה RIBBON CABLE? 3. אם אני יקנה מסך עם אותו בקר, אבל יותר גדול זה ישנה משהו? 4. (בהקשר ל 1) החיבור עם הפרלל לא מסורבל, ומגושם אם מחברים את הצג מיחוץ למחשב (כמו שראיתי תמונות של מישהו שעשה את זה חיצוני, שיושב על כן קטן)? תודה, ותשתדלו לעזור מהר (אני רוצה לקנות את זה מחר (יום שלישי) בבוקר, אחרת אני לא יספיק )

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by SeeYouInHell,

היי אני צריך למראז שלי שני מאווררים 12 ס''מ שקטים וזולים סביבות 40-50 לאחד אחד לקדימה ואחד לצד עכשיו יש לי אחד אחורי שמוציא אוויר הקדמי רצוי שיכניס כמובן והזה בצד יהיה על הכ''מ ככה שאני לא יודע אם הוא צריך להכניס או להוציא את השאלה הזו אני משאיר למומחים פה אין חברה מועדפת אך יש רצון לחברה אמינה כמו scyth artic וכו'

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by mushon26,

קניתי מחשב לא מזמן ולאחרונה התברר לי שאין בו מאוורר בכלל עכשיו אני צריך לקבל מאוורר מהחנות שקניתי ממנה, אבל אני לא יודע מה אני אמור לקבל ואני מפחד שיתנו לי משהו פשוט. קודם כל יש לי מארז צ'נברו XPIDER וספק Enermax 420W מעבד AMD Athlon 64 3000 Socket 939 זיכרון 512MB *2 (מצטער אם לא צריך את כל הפרטים אבל רשמתי שיהיה). איזה קירור כדאי אני הייתי אמור לקבל עם המארז (אם בכלל יש סוג ספציפי), ועל איזה קירור הייתם ממליצים להוסיף (אולי אפילו להחליף את הקירור שאמור להגיע המארז). הייתי רוצה שהמאוורר(ים) לא יהיה רועש, בגבולות שאני גם אוכל לישון ;D קצת בלילה. אני אשמח לדעת לאיזה סוג של מאוורר אתם רושמים (עדיף מלוג'יק פי.סי) . תודה לכל העוזרים/ות מודה לכם/ן מראש מוש

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by shloosh,

האם טמפ של 48-51 מעלות היא סבירה למעבד i5 760 ? אל תשכחו שמדובר בקיץ החם הזה... המעבד באוברקלוק קטן מ-2.8 ל 3.1 והזכרונות מ1333 ל- 1470 במאמץ מגיע ל62-65 , ויש לומר שהמחשב לא נמצא כמעט במאמץ... אני רק גולש וקצת מוזיקה ,ופה ושם סרטים. ועוד משהו... מאיזה חנות אני יכול להזמין קירור לסטיקים של קינגסטון שיש לי?? הם לא זכרונות שמיועדים לאוברקלוק,ואני קצת מפחד עליהם... בינתיים המחשב עובד טוב ואפילו לא העליתי מתח למעבד ולזכרונות... מה שמגביל באוברקלוק לזיכרון זה בעצם הטמפ'? אם הטמפ' טובה והזיכרון יציב אז הכל בסדר? מה כדאי לקנות? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by אוריפ,

גם אוורסט וגם CPU-Z אומרים שהמתח של המעבד שלי הוא 1.44 למרות ששמתי אותו בביוס ל1.475V... יכול להיות?

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Sooki,

היי, קניתי מחשב חדש לא מזמן. עקב כך שבמחשב הקודם היו לי תמיד בעיות חימום החלטתי להשקיע יותר בקירור התקנתי גוף קירור ו-3 מאווררים נוספים במארז. אבל עכשיו הבעיה שלי היא שהמחשב שלי פשוט הפך לשואב אבק! הפתחים של המאווררים במארז פשוט מפוצצים באבק, המארז מבפנים מלא בגושים של אבק. ניסיתי לנקות את המארז בעזרת בקבוקי לחץ האוויר האלו אבל אחרי שבוע המצב חזר לקדמותו. יש מה לעשות בעניין? עצות? אני מניח שאני לא היחיד בעולם שזה קרה לו (אפילו שלא מצאתי פיתרון בחיפוש) תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by dwking3,

שלום עשיתי oc למעבד והגעתי ל3.5 ghz. במהלך בדיקת מאמץ בocct המחשב נתקע הטמפרטורה הגיעה ל67 מעלות. הטמפרטורה המקסימלית של המעבד היא 74 מעלות. השאלה שלי היא עד כמה ghz כדי להגיע כדי לשמור על איזון המערכת וממה הבעיה נבעה? תודה מראש לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by adamginz,

ובכן אני קיבלתי היום 0310 L כלומר מתח נמוך אבל... לצערי הוא לא עבר את ה1650 מגה הרץ אז כמובן שאני יחליף אותו , אבל זה מעורר בך הקונה חשש , האם להסתכן או לא?!? אני מחליף ל 0311 עם מתח גובה. שאר פרטי המערכת החדשים: Geil ultra platinum 3500 cas2 3-3-6 הזכרונות מורשים ב3.1 מתח epox 8rga+ cooled by vantec iceberg cooper ( no aluminium)1

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by yuval48,

לאחר שעה וחצי שהמחשב דולק..לא ככ במאמץ וזה אחרי ניקוי שימון ומשחה טרמית והחלפת מאוררים לכ.מסך

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני לא רוצה שהמחשב יתחמם ויתחיל לעשות בעיות וישרפו חלקים וכו' וכו'... מזגן יעזור? מערכת קירור? ספק כח? תודה לעונים , VL.

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by yohan_bar,

שלום לכולם תודה מראש למי שיגיב לפני כמה חודשים החלפתי מעבד מp2.4c ל - p3.2e (פרסקוט בתושבת 478) אני משתמש בלוח של אביט IC7 עכשיו אני יודע שלוחות של אביט מראים 10 מעלות מעל לטמ"פ האמיתית של המעבד אני עדין עם הקירור סטוק שהגיע עם המעבד בשעת מעמץ (משחק + אי מיול) אידה32 מראה לי שהמעבד עומד על 70 מעלות !!! אז נוריד 10 עדיין 60 מעלות ? ידעתי שפרסקוט מתחמם אבל זה ממש מוגזם , והמחשב שלי נמצא בתנאים די טובים מארז של טרמלטק אלומינום 7 מאווררים כבלית מעוגלים אני חייב להחליף גוף קירור אבל אני לא מוצא גוף שיתן תוצאות ממש טובות פרט לקירורי מים למינהן אני מוכן להשקיע מה אתם מציעים לי לעשות?

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by swisaman,

מעבד נחמד מאוד לOC 58 מעלות מאמץ מלא,מוגן 2. אני ינסה למשוך עוד קצת =)

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. לאחר כמה ימים של התבלבלות עם עצמי, אני חושב שהגעתי להחלטה על מה שאני רוצה... ( תרגישו חופשי לבלבל אותי שוב ) המטרה: OC ברמה בינונית +- רכיבים: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 Tray אוורור למעבד: Arctic-Cooling Freezer XTREME Extremely Quiet Twin Tower Solution לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3L זיכרון: G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Dual Chanel CL4-4-4-12 מארז: Silverstone TEMJIN SST-TJ05S ספק: PCP 500W כרטיס מסך: GAINWARD GTX260 GOLDEN SAMPLE EDITION -RETAIL - 55nm - 216 SP האם שילוב הרכיבים מבחינת יכולת קירור וOC נראה לכם? או שהייתם מחליפים משהו? (האם המאוורר מתאים ללוח האם ולמארז? זיכרון/כרטיס מסך ראוי לOC, וכד' ?) תודה עריכה: מבחינת OC, האם תהיה חשיבות משמ…

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by ZaKeN17,

שבת שלום לכולם, ברשותי מעבד מסוג Intel דגם E8400 (דואל קור) לאחרונה המעבד שלי עובד על טמפ' גבוהה (עפ"י התוכנה RealTemp ) המחשב הגיע למקסימום 62 מעלות והמינימום מעלות - 40. פתחתי את המחשב והחלפתי משחה טרמית, שמתי לך שישנם חריצים בפלטה התחתונה של גוף הקירור (זו שמונחת על המעבד) ולשם המישחה בורחת. המשחה אינה מכסה את רוב שטח המעבד. אציין שעקב החום פתחתי את דלת המארז והשארתי אותה פתוחה על מנת להקל על המעבד, אך עדיין המחשב מגיע ל 60 מעלות ואפילו מעט יותר בזמן מאמץ. גוף הקירור בו אני משתמש - CoolerMaster Hyper TX3 והוא הומלץ לי ע"י איש מכירות של Skypc. האם הטמפ' נורמלית? האם יכול להיות גורם אחר לחום הגבוהה או שגוף הקירור דפוק? אשמח אם תוכלו להדריך אותי מה לעשות. תודה, מאור

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכולם אילתרתי צלעות קירור על-ידי חיתוך גוף קירור של מעבד ,את הצלעות קירור בכוונתי לחבר בחיבור קבוע לזיכרונות של כרטיס מסך ישן שבכוונתי לעשות לו המהרה, בשוק יש מגוון מישחות טרמיות ,השאלה היא- האם יש משחות טרמיות שהן גם בעלת יכולת הדבקה ואם כן מה היא המשחה הטובה ביותר ואיפה ניתן להשיגה הערה:ידיד שלי סיפר לי שהוא שמע שיש 2משחות טרמיות שיתכן שהן גם מדביקות אחת בשם נאנו טרם בלו והשנייה ארקטיק אלומינה אז אם למישהוא מכם יצא להשתמש במשחות האלה או אחרות לשימוש דומה אני אשמח לשמוע על הניסיון שלו ,לטובה ולרעה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אחרי שהמעבד שלי הגיע לטמפרטורה 105 צלסיוס.. ניקיתי אותו מאבק והחלפתי מאוורר.. זה המאוורר החדש: Arctic Cooling Freezer 7 Pro הוא עובד על פריאון שעובר בצלעות קירור.. עלה 180 שקל.. מה דעתכם עליו? ושאלה נוספת, אפילו אחרי שיש לי יחידת קירור חדשה והמחשב שלי נקי מאבק... הטמפרטורה שלו נעה סביב ה50 מעלות.. מה אני יכול לעשות כדי להוריד את הטמפרטורה?

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. פתחתי לפני כמה ימים דיון, עכשיו, איזה קירור מהרשימה הבאה כדאי לקחת? ZALMAN CNPS7000B-AlCu- רשום באתר של זלמן שהוא מתאים למעבד שלי - Athlon XP והליבה של Palomino.. אני מתאר לעצמי שזה אמור להתאים, אבל זה לא תלוי גם בלוח אם? Thermalright SP-97 with Enermax 92m"m Fan-רשום באתר של Thermalright שהוא מתאים ל-Athlon XP Palomino, אז אמור להתאים. Thermalright SLK-947U with Enermax 92m"m Fan-גם רשום שאמור להתאים. Thermaltake SilentTower on 2500RPM 90m"m Single Fan-אני לא יודע אם זה מתאים למעבד שלי, מישהו יכול לבדוק לי? שבדקתי היה רשום שזה מתאים ל-64 ביט 3000+.. אבל אני לא בטוח :[ אני לא יודע אם זה מתאים למעבד וללוח שלי אני מפחד תגידו לי אם זה מתאים באתרים של Thermalright וש…

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by קישקשתא,

שלום, אני צריך עזרה ממכם בבחירת קירור מים - המפרט של המחשב - 4770K Z87 EXTREME 780GTX HYPERX 2133MHZ SEASONIC 1000W CORSAIR 900D הלופ המתוכנן עד כה - החלקים שנבחרו עד כה - התקציב - 1000 דולר לחלקים עצמם. משלוח וביטוח לא כלול בתקציב. דרישות - אדום, קר, יעיל, זול. שדרוג לעתיד - 780 נוסף עם בלוק נוסף, יכנס ללולאה הזאת. השאלות - * האם יש צורך במתאם/צינור/תצורה אחרת של חיבור המשאבה והקיט של BP על מנת שישבו אחד על השני? - האם המתאם שבתוך הקיט עושה את העבודה הזאת? * האם ישנם מספיק פיטינגים? יותר מידי? פחות מידי? - בכוונה בחרתי בXSPC בגלל המחיר, אולי בהמשך אני ישקול שוב את המחירים המטורפים של BP. * מה אתם אומרים על הלופ? נכון? שיפורים? ואם אתם רוא…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by FatherBoard,

הורדתי את התוכנה בהמלצתכם, אבל התוכנה משוגעת לגמרי. קודם כל, היא מראה לי טמפרטורות מטומטמות כמו 170- מעלות (מתחת לאפס) וכלה ב-90 מעלות חום בלתי אפשריות. ניסיתי לשנות את הגדרות החיישנים אבל זה לא עוזר. (כאילו דהה, אני לא גר לא באנטרטיקה ולא על השמש). חוץ מזה, שמכל שלושת המאווררים שלי, היא מזהה רק אחד, וגם זה רק ע"י חיישן מסכן אחד. כל שאר החיישנים בכלל לא עובדים. ולסיום, בכלל לא מצאתי שום אפשרות לשינוי מהירות המאוורר. (לוח המדדים של זה הוא סתם חתיכה לבנה עם שעונים כמו במכונית). ??? :AR15: הקיצר, השתגעתי לגמרי מהתוכנה הזאת. אנא הסבירו לי למה כל הבלבול הזה קורה?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אוקיי התחלתי עכשיו לעשות את הOC עכשיו אחרי שהקפצתי ב 20MHZ (כן אני ממש בהתחלה) שמתי ב בתוכנה CPU Z שהמתחים למעבד עלו ל 1.264 המתחים המקסימלים למעבד שלי לפחות ממה שבדקתי הם 1.25 אני צריך עכשיו לשנות בביוס שהמתחים לא ישתנו אוטומטית? אם אני לאא אשנה המתחים ימשיכו לעלות ? שיניתי את המתחים לידני והמתחים לא עלו יותר אז כנראה נפתרה הבעיה האם בדיקה של עשר דקות באורטוס מספיקה בין עליה של 10MHZ כל פעם או שצריך יותר? ודרך אגב יש את האפשרות HT משהו שיש אותה רק במעבדי א.מ.ד לא שיניתי בה כלום..אם זה בסדר ? (שמתי לב שככל שאני מעלה את תדר הבאס זה עולה ביחד איתו...יש לזה הגבלה?אושזה לא משנה?) בספיד פן יש את temp1 2 3 מה זה? ומה הטמפרטורה המקסימלית שלהם? שימו לב לתמונה...מה מ…

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום לכולם, זה זמן מה שאני נמצא עם יחידת הקירור MUGEN-3. הגיע הזמן סוף סוף לעשות OC. לשמחתי יש לי מעבד מסידרת הבלאק אודיישן של AMD אז החיים דיי קלים עבורי. כל מה שיש בין הייתר לעשות זה לעלות מכפלת (המעבד בעל מכפלת פתוחה) הגעתי לX18.5 כרגע המעבד עומד על 3.7, הרצתי OCCT למשך שעה ולא היו שגיאות. אני יודע שזה לא מספיק אבל זה רק בשביל לראות שהכל בסדר לפחות בהתחלה. תוצאות: בזמן הבדיקה המעבד היה על 52 מעלות. המאורר היה על 1100RPM לערך (כנראה שהאופציה PWM לא גרמה לו לעבוד עד קצה היכולת - ככה אני חושב..) סה"כ נחמד אני חושב.... הבעיה והשאלה: במידה ואני מנסה לעלות מכפלת לX19 אני נתקל בזמן הרצת הבדיקה/מבחן במסך בלו סקריין הוא דיי מהיר וגורם למחשב לעשות ריסט, הספקתי לקרוא…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by shai87,

יש לי מחשב נייד בגודל 13.3 . הבעיה שלו היא מיקום הדיסק קשיח שהוא בדיוק מתחת ליד. הטמפרטורה של המעבד יחסית סבירה,אני לא מחפש קירור כדי לשמור על הנייד כי בסך הכל הוא לא מחשב חם ויש 5 שנות אחרויות, אני מחפש קירור שיקרר חיצונית את המחשב וארגיש זאת על גבי המחשב, לא אכפת לי שזה שקרי והוא לא יוריד הרבה את טמפרטורות הרכיבים. האם יש חיה כזאת? בכל מקרה התקציב הוא עד 250 שקלים. תודה רבה ושנה טובה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by r1plet,

מתכנן לעשות OC לE5200 שלי בעוד מספר שבועות, לוח האם הוא MSI G31M3-F http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=G31M3-F&class=mb עם ALPINE 7 PRO פשוט, משום שלוח האם שלי כאמור לא מאפשר העלאת מתחים כמעט בכלל, אני לא מצפה לעבור את ה3.7. השאלה שלי היא האם מישהי התנסה עם הלוח אם הספציפי או דומים לו? עד כמה הוא יעיל ולמה אפשר לצפות? :s05:

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים