אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אני כבר 7 שנים עם המארז והגיע הזמן להחליף מאוררים. אני צריך את עזרתם לגבי בחירת מאוררים. אני צריך להוסיף 3 של 120מ"מ 1 של 140מ"מ הדבר הכי חשוב שתהיה סירקולוציה של אויר תקינה נושא הרעש לא מפריע..
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ובכן אני קיבלתי היום 0310 L כלומר מתח נמוך אבל... לצערי הוא לא עבר את ה1650 מגה הרץ אז כמובן שאני יחליף אותו , אבל זה מעורר בך הקונה חשש , האם להסתכן או לא?!? אני מחליף ל 0311 עם מתח גובה. שאר פרטי המערכת החדשים: Geil ultra platinum 3500 cas2 3-3-6 הזכרונות מורשים ב3.1 מתח epox 8rga+ cooled by vantec iceberg cooper ( no aluminium)1
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי שאלה ישאיזה שהוא חומר שקל להשיג והוא מפזר חום טוב ואני יוכל לחבר אותו לחלקים במחשב? אם כן איפה אני יכול להשיג אותו?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, קיבלתי לפני כמה ימים מחשב חדש, לפי המפרט: מעבד: phenom 2 940 לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 כרטיס מסך: palit gts 250 מארז: coolermaster sileo 500 קירור למעבד: scythe zipang כונן קשיח: WDC-WD5000AAKS הדגש היה על שקט, אבל לקחתי OC של חנות, אני יודע שהמארז לא מתאים לזה, אבל סיקרן אותי לבדוק את היכולת של המחשב... כשקיבלתי את המחשב עם OC הוא הגיע ל3600Mhz אבל הטמפ' הייתה באיזור 55 מעלות במנוחה כשהמאוורר של CPU עובד על 940 RPM. הורדתי את הBIOS לdefault והטמפ' של CPU ירדה לאיזור של 46 מעלות במנוחה והמאוורר לאיזור 830 RPM. אחרי שהרצתי בדיקת OCCTP, הטמפ' במאמץ הייתה באיזור 60-61 מעלות, אחרי רבע שעה של בדיקה וRPM כ980. מה יכולה להיות הסיבה לטמפ'? +המלצות... הטמפ' אחרות: לוח אם…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אחרי הרבה זמן של חוסר זמן, מצאתי בפורים כמה שניות כדי לעשות איזה משהו... המסך LCD ניראה ממש מדליק אז אני רוצה לבנות אותו אבל.... יש לי כמה שאלות: 1. אם אתם מחברים את המסך למחשב, איך אחרי זה אתם מחברים את הפרלל החוצה (סאת אומר, הרי צריך לעשות איזה חור כדי להוציא את הכבל אל מיחוץ למחשב, לחיבור LPT שעל הלוח אם) 2. למה צריך בכלל את ה RIBBON CABLE? 3. אם אני יקנה מסך עם אותו בקר, אבל יותר גדול זה ישנה משהו? 4. (בהקשר ל 1) החיבור עם הפרלל לא מסורבל, ומגושם אם מחברים את הצג מיחוץ למחשב (כמו שראיתי תמונות של מישהו שעשה את זה חיצוני, שיושב על כן קטן)? תודה, ותשתדלו לעזור מהר (אני רוצה לקנות את זה מחר (יום שלישי) בבוקר, אחרת אני לא יספיק )
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד בגודל 13.3 . הבעיה שלו היא מיקום הדיסק קשיח שהוא בדיוק מתחת ליד. הטמפרטורה של המעבד יחסית סבירה,אני לא מחפש קירור כדי לשמור על הנייד כי בסך הכל הוא לא מחשב חם ויש 5 שנות אחרויות, אני מחפש קירור שיקרר חיצונית את המחשב וארגיש זאת על גבי המחשב, לא אכפת לי שזה שקרי והוא לא יוריד הרבה את טמפרטורות הרכיבים. האם יש חיה כזאת? בכל מקרה התקציב הוא עד 250 שקלים. תודה רבה ושנה טובה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פתחתי לפני כמה ימים דיון, עכשיו, איזה קירור מהרשימה הבאה כדאי לקחת? ZALMAN CNPS7000B-AlCu- רשום באתר של זלמן שהוא מתאים למעבד שלי - Athlon XP והליבה של Palomino.. אני מתאר לעצמי שזה אמור להתאים, אבל זה לא תלוי גם בלוח אם? Thermalright SP-97 with Enermax 92m"m Fan-רשום באתר של Thermalright שהוא מתאים ל-Athlon XP Palomino, אז אמור להתאים. Thermalright SLK-947U with Enermax 92m"m Fan-גם רשום שאמור להתאים. Thermaltake SilentTower on 2500RPM 90m"m Single Fan-אני לא יודע אם זה מתאים למעבד שלי, מישהו יכול לבדוק לי? שבדקתי היה רשום שזה מתאים ל-64 ביט 3000+.. אבל אני לא בטוח :[ אני לא יודע אם זה מתאים למעבד וללוח שלי אני מפחד תגידו לי אם זה מתאים באתרים של Thermalright וש…
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי וינדוס 7 (אני חושב שזה חשוב) ויש לי כרטיס מסך ATI SAPPHIRE HD4650 512MB עכשיו מהירות שעון הסטוק שלו היא: CORE CLOCK:600MHZ MEMORY CLOCK:400MHZ עכשיו ניסיתי לעשות OC עם הATI OVERDRIVE אבל שאני עושה OK או APPLY זה חוזר למהירות ברירת מחדל. הATI TOOL בכלל לא עובד אצלי כי הוא נתקע משום מה. והRIVA TUNER גם בכאילו עושה OC והכל אבל בפועל הטמפ והכל נשארים באותו מצב. איך עושים את זה כמו שצריך?מה צריך להגדיר?בביוס התדר PCI הוא על 100
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה... לא ידעתי איזו כותרת לבחור אבל זהו המצב יש לי כרגע את הכרטיס gigabyte gtx 460 1gb והמתח אצלו עכשיו על 1.087 והמהירויות ליבה 850 זיכרונות 1000 (שהסטוק זה ליבה 715 וזכרונות 900 ) עכשיו הזמנתי כרטיס חדש gigabyte gtx 460 super overclock edition מגיע עוד כמה ימים והמהירויות שלו הן בסטוק זיכרונות 1000 וליבה 815 ואני בטוח שאיתו אני אוכל להגיע לאוברקלוק רחוק מאוד... השאלה שלי היא בעצם בsli לפי איזה מהירויות שני הכרטיסים ייפעלו ביחד הנמוך? הגבוהה? או כל אחד והמהירויות שלו? ועוד שאלה קטנה על הדרך המפרט שלי בצד הספק יחזיק את כל העסק הזה? תודה רבה לעוזריםם
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שבת שלום לכולם, ברשותי מעבד מסוג Intel דגם E8400 (דואל קור) לאחרונה המעבד שלי עובד על טמפ' גבוהה (עפ"י התוכנה RealTemp ) המחשב הגיע למקסימום 62 מעלות והמינימום מעלות - 40. פתחתי את המחשב והחלפתי משחה טרמית, שמתי לך שישנם חריצים בפלטה התחתונה של גוף הקירור (זו שמונחת על המעבד) ולשם המישחה בורחת. המשחה אינה מכסה את רוב שטח המעבד. אציין שעקב החום פתחתי את דלת המארז והשארתי אותה פתוחה על מנת להקל על המעבד, אך עדיין המחשב מגיע ל 60 מעלות ואפילו מעט יותר בזמן מאמץ. גוף הקירור בו אני משתמש - CoolerMaster Hyper TX3 והוא הומלץ לי ע"י איש מכירות של Skypc. האם הטמפ' נורמלית? האם יכול להיות גורם אחר לחום הגבוהה או שגוף הקירור דפוק? אשמח אם תוכלו להדריך אותי מה לעשות. תודה, מאור
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב נייד Compaq CQ61 שקניתי לא מזמן, חשבתי אם לפתוח את הנושא כאן או בפורום מחשבים ניידים, אבל החלטתי שבסוף פה.. אם זה לא המקום אז תעבירו בבקשה אממ בנוגע לבעיה, המחשב מעט מרעיש, זה סביל, הבעיה היא שאני נמצא איתו בכיתה ולפעמים יש שקט ואני לא יודע אם שומעים את זה ממש כי עוד לא ניסיתי להפעיל את המחשב כשהיה שקט, אבל לדעתי שומעים אפילו במעט את הרעש וזה קצת לא נעים, במיוחד במיוחד כשמפעילים בהתחלה את המחשב המאווררים על מלוא העוצמה ונרגעים אחרי כמה שניות, זה מעצבן. בדקתי דרך ה BIOS משהו בקשר למאוררים ולשליטה בהם ולא מצאתי משהו מיוחד מלבד איזו פונקציה שקוראים לה Fan Always on , וזה מסומן, עכשיו לא ידעתי מה יקרה אם אני יבטל את זה אז לא רציתי לגעת, מלבד זה לא היה שום…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מי יותר טוב מכולם פה ? ולמה הוא יותר טוב מאחרים ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 Arctic Cooling Freezer 13 Scythe YASYA Scythe Katana 3 Scythe Mugen II Noctua NH-D14 חשוב כמה שפחות רעש שיעשה ! תודה
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם אני אוסיף עוד שני סטיקים של גיגה האם זה ישפיע על הOC או שאני אגיע לאותם תוצאות שהייתי מגיע עם שני סטיקים של גיגה?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם תודה מראש למי שיגיב לפני כמה חודשים החלפתי מעבד מp2.4c ל - p3.2e (פרסקוט בתושבת 478) אני משתמש בלוח של אביט IC7 עכשיו אני יודע שלוחות של אביט מראים 10 מעלות מעל לטמ"פ האמיתית של המעבד אני עדין עם הקירור סטוק שהגיע עם המעבד בשעת מעמץ (משחק + אי מיול) אידה32 מראה לי שהמעבד עומד על 70 מעלות !!! אז נוריד 10 עדיין 60 מעלות ? ידעתי שפרסקוט מתחמם אבל זה ממש מוגזם , והמחשב שלי נמצא בתנאים די טובים מארז של טרמלטק אלומינום 7 מאווררים כבלית מעוגלים אני חייב להחליף גוף קירור אבל אני לא מוצא גוף שיתן תוצאות ממש טובות פרט לקירורי מים למינהן אני מוכן להשקיע מה אתם מציעים לי לעשות?
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחר כמה ימים של התבלבלות עם עצמי, אני חושב שהגעתי להחלטה על מה שאני רוצה... ( תרגישו חופשי לבלבל אותי שוב ) המטרה: OC ברמה בינונית +- רכיבים: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 Tray אוורור למעבד: Arctic-Cooling Freezer XTREME Extremely Quiet Twin Tower Solution לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3L זיכרון: G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Dual Chanel CL4-4-4-12 מארז: Silverstone TEMJIN SST-TJ05S ספק: PCP 500W כרטיס מסך: GAINWARD GTX260 GOLDEN SAMPLE EDITION -RETAIL - 55nm - 216 SP האם שילוב הרכיבים מבחינת יכולת קירור וOC נראה לכם? או שהייתם מחליפים משהו? (האם המאוורר מתאים ללוח האם ולמארז? זיכרון/כרטיס מסך ראוי לOC, וכד' ?) תודה עריכה: מבחינת OC, האם תהיה חשיבות משמ…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחר החלפת המאוורר שנשרף בלוח אם הנה הטמפ' החדשות . מאוורר 120MM מכניס מקדימה מאוורר 120MM מוציא מאחורה 80MM מוציא מלמעלה. קירור שבא עם הכרטיס מסך ביג טייפון על המעבד הטמפ'' http://img524.imageshack.us/my.php?image=2323dq4.jpg עכשיו בצד שמאל שמתי תמונה של התוכנה speedfan. מישהויכול להסביר לי עליה? האם הטמפ' בסדר לאוברקלוק של המעבד והכרטיס מסך? (בקרוב ירכש קירור חדש לכרטיס מסך)
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי. המחשב שלי מתחמם מאוד בזמן האחרון ורציתי לקרר אותו קצת, לצורך העניין קניתי מאוורר חדש 120 מ"מ. אני מתכוון להוסיף אותו ובתקווה מאוור נוסף שאני אציל מספק כוח ישן (בעזרת המדריכים מהאתר). מה שרציתי לדעת זה איזה מאווררים כדאי לי לשים שיזרימו אויר פנימה, ואיזה יוציאו אותו החוצה? (במידה והשאלה לא הייתה ברורה - שהמאוורר הגדול יכניס אויר והקטן יוציא, או שהקטן יכניס אויר והגדול יוציא?) המון תודה! יגאל
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, החלטתי להתנסות ב- O/C למעבד ושמתי לב שכאשר אני מתכוון לשנות את ה- SPD, יש משהו לא ברור: אני לא מבין מה ההבדל בין הערכים שציינתי בכותרת, מלבד העובדה שהאות בסוף מסמלת את ה- FSB. מה מסמלים המספרים? ניסיתי לחפש בגוגל אך ללא הועיל, אולי לא הזנתי את מילות החיפוש הנכונות. אודה מאודה לעזרה. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
גם אוורסט וגם CPU-Z אומרים שהמתח של המעבד שלי הוא 1.44 למרות ששמתי אותו בביוס ל1.475V... יכול להיות?
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מערכת: Asus P5B Deluxe (bios 0804) E6600 B4 stepping 6 Corsair XMS2-6400C4 2GB Enermax Liberty 620W ThermalTake BigTyp 120 VX @ 1300RPM יציב לחלוטין ב-3.2GHz, vcore=1.38V, mem=888MHz 4-4-4-12 2.1V, FSB=355MHz ניסיתי להעלות את הבאס ל-400MHz, אבל המחשב לא היה יציב, למרות שהעלתי את ה-vcore ל-1.45V. הזכרון עובד יציב לחלוטין גם ב-900MHz 4-4-4-12 (2.1V, לכן כשאני משנה את היחס מעבד:זכרון ל-1:1 אני יודע שהזכרון הוא לא הסיבה כשהוא עובד רק ב-800MHz 4-4-4-12. שאלות: 1. מהי הגדרת הביוס ב-P5B Deluxe המקבילה להגדרת ה-MCH voltage בלוחות אחרים? 2. מה משמעות שלושה ביפים שמשמיע ה-P5B Deluxe כאשר אני מדליק את המחשב באוברקלוק גבוה יותר מ-3.2GHZ ל-E6600 (המחשב נדלק אחרי השמעת שלושת הביפים ומ…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב , הגיע הזמן להחליף קירור למעבד שלי ( בחתימה ) הטמפ' עבודה ב IDLE היא סביב 50 מעלות ובמאמץ ( משחקים ) עובר את 60-65 . חשבתי לקנות את הזלמן 7700 עם האלומיניום המלא במחיר של 270-280 שקל. לפי ביקורות שקראתי הוא אמור לעזור לפחות ב 5-10 מעלות שזה קריטי. לגבי המערכת קירור מים של TT ( הבסיסית שלהם ) אין לי מושג . מה שאני יודע זה שזה 100 שקל יותר , אבל אם היא תשפיע בצורה טובה יותר מהזלמן אז אני אשקיע את ההפרש במחיר. זו המערכת - http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_394&products_id=859 במידה ויש המלצות אחרות במחיר של עד 400 ש"ח שיתן שיפור רציני אשמח לשמוע. תודה רבה.
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי בעיה , התוכנה לא עולה אצלי . המחשב שלי זה i5 750 ; p55a ud3 ; HD 5850 ;4gb memory מערכת הפעלה XP . למה זה קורה ? יש למישהו מושג? כי אני לא יכול להמשיך בOC בעזרת CCC שהרי זה מגביל אותי עד 1125\775 ניסיתי MSI Afterburner אבל שם זה לא נותן להעלות בגלל ההגבלה של CCC . אם למישהו יש מושג לגבי הבעיה אשמח לשמוע . תודה .
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם המאורר הזה טוב בשביל מעבדי AMD ATHLON XP וT-BIRD 1.4 : : : ? : : : הנה התמונה של המאורר ;D
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי! יש לי 8800 GTS 512 האחרון והיתי מעונין לבצע OC חשבתי על כמה אמצעי קירור והיתי מעונין לשמוע כמה דעות! מי שהוא מכיר את החברה DUORB? http://www.thermaltake.com/product/Cooler/VGAnCHIPnMEM/CL-G0102/cl-g0102.asp#feature אשמח לשמוע עצות גם ממי שלא מכיר!! ובנוסף לפי דעתכם בשיפור של עד כמה אחוזים אני יגיע? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי שהמעבד שלי הגיע לטמפרטורה 105 צלסיוס.. ניקיתי אותו מאבק והחלפתי מאוורר.. זה המאוורר החדש: Arctic Cooling Freezer 7 Pro הוא עובד על פריאון שעובר בצלעות קירור.. עלה 180 שקל.. מה דעתכם עליו? ושאלה נוספת, אפילו אחרי שיש לי יחידת קירור חדשה והמחשב שלי נקי מאבק... הטמפרטורה שלו נעה סביב ה50 מעלות.. מה אני יכול לעשות כדי להוריד את הטמפרטורה?
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-