עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yohan_bar,

שלום לכולם תודה מראש למי שיגיב לפני כמה חודשים החלפתי מעבד מp2.4c ל - p3.2e (פרסקוט בתושבת 478) אני משתמש בלוח של אביט IC7 עכשיו אני יודע שלוחות של אביט מראים 10 מעלות מעל לטמ"פ האמיתית של המעבד אני עדין עם הקירור סטוק שהגיע עם המעבד בשעת מעמץ (משחק + אי מיול) אידה32 מראה לי שהמעבד עומד על 70 מעלות !!! אז נוריד 10 עדיין 60 מעלות ? ידעתי שפרסקוט מתחמם אבל זה ממש מוגזם , והמחשב שלי נמצא בתנאים די טובים מארז של טרמלטק אלומינום 7 מאווררים כבלית מעוגלים אני חייב להחליף גוף קירור אבל אני לא מוצא גוף שיתן תוצאות ממש טובות פרט לקירורי מים למינהן אני מוכן להשקיע מה אתם מציעים לי לעשות?

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by d.k.,

היי, קיבלתי לפני כמה ימים מחשב חדש, לפי המפרט: מעבד: phenom 2 940 לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 כרטיס מסך: palit gts 250 מארז: coolermaster sileo 500 קירור למעבד: scythe zipang כונן קשיח: WDC-WD5000AAKS הדגש היה על שקט, אבל לקחתי OC של חנות, אני יודע שהמארז לא מתאים לזה, אבל סיקרן אותי לבדוק את היכולת של המחשב... כשקיבלתי את המחשב עם OC הוא הגיע ל3600Mhz אבל הטמפ' הייתה באיזור 55 מעלות במנוחה כשהמאוורר של CPU עובד על 940 RPM. הורדתי את הBIOS לdefault והטמפ' של CPU ירדה לאיזור של 46 מעלות במנוחה והמאוורר לאיזור 830 RPM. אחרי שהרצתי בדיקת OCCTP, הטמפ' במאמץ הייתה באיזור 60-61 מעלות, אחרי רבע שעה של בדיקה וRPM כ980. מה יכולה להיות הסיבה לטמפ'? +המלצות... הטמפ' אחרות: לוח אם…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום, החלטתי להתנסות ב- O/C למעבד ושמתי לב שכאשר אני מתכוון לשנות את ה- SPD, יש משהו לא ברור: אני לא מבין מה ההבדל בין הערכים שציינתי בכותרת, מלבד העובדה שהאות בסוף מסמלת את ה- FSB. מה מסמלים המספרים? ניסיתי לחפש בגוגל אך ללא הועיל, אולי לא הזנתי את מילות החיפוש הנכונות. אודה מאודה לעזרה. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. 30-35 בלי מאמץ 44-48 עם מאמץ (עכשיו אני סתם מקודד XVID ל SVCD זה טוב?

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום יש לי Leadtek GEFORCE 6800GS ועם התוכנה של Leadtek בווינדוס ניתן לשנות את מהירות המאוורר שעל הסינק האם אפשר לשנות את המהירות באופן תמידי? ברגע שאני עושה RESTART מיד שומעים את המאוורר שם חורש עד שהווינדוס עולה חזרה ??? תודה,

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. אני לא מבין מה קורה פה כבר חודשיים אני על OC למעבד ל 2.8 פתאום יום אחד אני רואה זה חזר ל1.8 לסטוק והכל מקונפג כמו שצריך בביוס ובכל זאת זה על 1.8... ניסיתי לבטל את ההגדרות ולהחזיר אותם שוב לOC ועדיין לא קורה כלום מה זה הדבר הזה?

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by adamginz,

ובכן אני קיבלתי היום 0310 L כלומר מתח נמוך אבל... לצערי הוא לא עבר את ה1650 מגה הרץ אז כמובן שאני יחליף אותו , אבל זה מעורר בך הקונה חשש , האם להסתכן או לא?!? אני מחליף ל 0311 עם מתח גובה. שאר פרטי המערכת החדשים: Geil ultra platinum 3500 cas2 3-3-6 הזכרונות מורשים ב3.1 מתח epox 8rga+ cooled by vantec iceberg cooper ( no aluminium)1

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by קישקשתא,

שלום, אני צריך עזרה ממכם בבחירת קירור מים - המפרט של המחשב - 4770K Z87 EXTREME 780GTX HYPERX 2133MHZ SEASONIC 1000W CORSAIR 900D הלופ המתוכנן עד כה - החלקים שנבחרו עד כה - התקציב - 1000 דולר לחלקים עצמם. משלוח וביטוח לא כלול בתקציב. דרישות - אדום, קר, יעיל, זול. שדרוג לעתיד - 780 נוסף עם בלוק נוסף, יכנס ללולאה הזאת. השאלות - * האם יש צורך במתאם/צינור/תצורה אחרת של חיבור המשאבה והקיט של BP על מנת שישבו אחד על השני? - האם המתאם שבתוך הקיט עושה את העבודה הזאת? * האם ישנם מספיק פיטינגים? יותר מידי? פחות מידי? - בכוונה בחרתי בXSPC בגלל המחיר, אולי בהמשך אני ישקול שוב את המחירים המטורפים של BP. * מה אתם אומרים על הלופ? נכון? שיפורים? ואם אתם רוא…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Holy,

איך הקירור Stock שמגיע עם המעבדים? 1. כמה הוא מתאים ל-OC? 2. איך הוא מבחינת קירור? 3. איך הוא מבחינת רעש? 4. האם מומלץ לקנות קירור אחר? איזה קירורים שקטים מומלצים? (אם יש שליטה על מהירות המאורר אז עוד יותר טוב)

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by SeeYouInHell,

היי אני צריך למראז שלי שני מאווררים 12 ס''מ שקטים וזולים סביבות 40-50 לאחד אחד לקדימה ואחד לצד עכשיו יש לי אחד אחורי שמוציא אוויר הקדמי רצוי שיכניס כמובן והזה בצד יהיה על הכ''מ ככה שאני לא יודע אם הוא צריך להכניס או להוציא את השאלה הזו אני משאיר למומחים פה אין חברה מועדפת אך יש רצון לחברה אמינה כמו scyth artic וכו'

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אוקיי אז ככה אני רוצה שתמליצו לי על מארז טוב שיקרר את כל המערכת בצורה טובה שיבואו איתו לפחות 3 מאוררים רצוי שיהיה עם חלון אם יש בו פיצ'רים אז למה לא ו.... שיכלול ספק כח 400W לפחות. רצוי שהמארז לא יעבור את ה 700 ש"ח. אני מעדיף שתראו לי קודם את המארזים הזולים של ה500 ש"ח ואם לא יתאים לי נדבר על ה 700 תודה לכולכםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם :-*

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אני שבוע הבא צריך לקנות מחשב אז לפני שאני קונה אני חייב לדעת כמה דברים אני רוצה לקנות מעבד e4300 ולעשות אוברקלוק ולהגיע איתו ל e6700 לא יותר מיזה כי זה מספיק לי 1}איזה מאוורר מומלץ לקנות שלא יתקצרו ימיו של המעבד בכלל {שמעתי שאפשר לעשות לו אוברקלוק אפילו עם הסטוק אבל אני מוכן להשקיע איזה 150 ש"ח על מאוורר טוב}איך המאוורר הזה?> ZALMAN CPU COOLER CNPS7000-ALCU FOR INTEL&AMD S462/478/754/939 2}האם עם הלוח הזה >GIGABYTE GA-965P-S3 אני יוכל להגיע איתו ל e6700 בלי בעיות במשך הזמן ?>יש גם את הלוח הזה GIGABYTE GA-965P-DS3 מה לקחת? 3}האם המארז ביחד עם הספק הזה מספיקים לאוברקלוק >COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN שא…

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by r1plet,

מתכנן לעשות OC לE5200 שלי בעוד מספר שבועות, לוח האם הוא MSI G31M3-F http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=G31M3-F&class=mb עם ALPINE 7 PRO פשוט, משום שלוח האם שלי כאמור לא מאפשר העלאת מתחים כמעט בכלל, אני לא מצפה לעבור את ה3.7. השאלה שלי היא האם מישהי התנסה עם הלוח אם הספציפי או דומים לו? עד כמה הוא יעיל ולמה אפשר לצפות? :s05:

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. פתחתי לפני כמה ימים דיון, עכשיו, איזה קירור מהרשימה הבאה כדאי לקחת? ZALMAN CNPS7000B-AlCu- רשום באתר של זלמן שהוא מתאים למעבד שלי - Athlon XP והליבה של Palomino.. אני מתאר לעצמי שזה אמור להתאים, אבל זה לא תלוי גם בלוח אם? Thermalright SP-97 with Enermax 92m"m Fan-רשום באתר של Thermalright שהוא מתאים ל-Athlon XP Palomino, אז אמור להתאים. Thermalright SLK-947U with Enermax 92m"m Fan-גם רשום שאמור להתאים. Thermaltake SilentTower on 2500RPM 90m"m Single Fan-אני לא יודע אם זה מתאים למעבד שלי, מישהו יכול לבדוק לי? שבדקתי היה רשום שזה מתאים ל-64 ביט 3000+.. אבל אני לא בטוח :[ אני לא יודע אם זה מתאים למעבד וללוח שלי אני מפחד תגידו לי אם זה מתאים באתרים של Thermalright וש…

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אהלן, יש לי HD4870 שהגיע עם קירור מהחברה (CONNECT3D), עכשיו הקירור דווקא נראה די רציני, אך הטמפרטורה עדיין די גבוהה.. (80 מעלות במאמץ..), אני מודע לזה שהכרטיס בנוי לטמפרטורה כזאת, אך בכל זאת הוא מחמם לי את כל האזור (ולכן גם הזכרונות מתחממים יותר), גם הייתי רוצה לעשות לו קצת OC ולכן הייתי רוצה להוסיף לו גוף קירור נוסף, אני מתכנן לקנות את הTWIN TURBO, אך ניתן להוסיף את הקירור הזה על הצד השני של הכרטיס מסך? או שאולי כדאי לי בכלל להחליף את הצדדים של הקירורים (ז"א להשים את הTWIN TURBO בצד המעבד של הכרטיס מסך, ואת הקירור המובנה בצד השני של הכרטיס מסך) האם זה יהיה אפקטבי? מישהו ניסה את זה? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by psybrain,

יש לי מארז של אנטיק 280 ויש לו מאחורה שליטה על מהירות המאווררים ... על איזה מהירות אני צריך לשים ? אין אפשרות שזה יהיה אוטומטי ? מתי שצריך להיות מהיר אז לבד מאיץ וכשצריך מהירות איטית זה מנמיך ? ואני רוצה להוסיף עוד מאוורר מקדימה איך אני אשלוט עליו?</blockquote>

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by 00Amir,

יש דבר כזה דבק שהוא גם משחה טרמית?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום אני חדש בתחום האובר קלוק יש לי מעבד q6600 (לא g0 ) עשיתי אובר קלוק מ 2.4 ל3.33 ! ;D האם המעלות בסדר ובכלל זה בסדר ? http://img294.imageshack.us/my.php?image=overclockravivvq7.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=tempun0.jpg http://img352.imageshack.us/my.php?image=000wk3.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=002ea3.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=007yb0.jpg כשסגרתי תמארז המעלות עלו בערך ב- 2-4 מעלות...

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום רב, במארז שלי המאווררים כבר עושים יותר מדי רעש.....יותר סטטי ושימון לא עוזר. אני אשמח להחליפם - אם אפשר הצעה למאווררים של 120 ו140 MM ההכי שקטים שאפשר לרכוש ? (וכמובן שיועילו גם)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. בשאיפה לכ OC: ~3G בסטוק הלוח: ga-P35-DS3L זכרון: OCZ CL4 plalinum 800 קרור ALPINE 7 ARCTIC מה עדיף משתי האפשרויות האלו: 1. BUS - 333 , מכפל 9 , זכרון - 800 במכפל 2.4 2. BUS - 300 (עגול...), מכפל 10 , זכרון 750 במכפל 2.5 3. בחירה אחרת באילוצי מכפלי הזכרון שמצויים בלוח ?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by alord,

שלום. לאחר שננעלתי על המפרט אני רוצה לוודא שהמפרט לפי הבנתכם יתן לי יכולת לO.C רציני הדרישות הם שהמחשב יעבוד עם משחקים סרטים ושיהיה שקט (כי הוא בחדר שינה)- מועד החלפת מחשב בעוד כ-4 שנים אל תדאגו לתקציב יכול להיות שינוי של כ-400 ש"ח הערות לפני הצגת המפרט 1. לפי דעתי יש מקום לשקול קרור אחר (לפי המלצתכם-רק רצוי שקט) שיתאים לO.C של כ-4GHZ 2.במפרט מוצג לוח אם אך יש לוח שיש לי התלבטות בקשר אליו .יש פרטים בסוף המפרט המפרט שלי כרגע: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1398 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤508 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ¤533 כמות:1 http://skypc.co.il/…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. אוקיי התחלתי עכשיו לעשות את הOC עכשיו אחרי שהקפצתי ב 20MHZ (כן אני ממש בהתחלה) שמתי ב בתוכנה CPU Z שהמתחים למעבד עלו ל 1.264 המתחים המקסימלים למעבד שלי לפחות ממה שבדקתי הם 1.25 אני צריך עכשיו לשנות בביוס שהמתחים לא ישתנו אוטומטית? אם אני לאא אשנה המתחים ימשיכו לעלות ? שיניתי את המתחים לידני והמתחים לא עלו יותר אז כנראה נפתרה הבעיה האם בדיקה של עשר דקות באורטוס מספיקה בין עליה של 10MHZ כל פעם או שצריך יותר? ודרך אגב יש את האפשרות HT משהו שיש אותה רק במעבדי א.מ.ד לא שיניתי בה כלום..אם זה בסדר ? (שמתי לב שככל שאני מעלה את תדר הבאס זה עולה ביחד איתו...יש לזה הגבלה?אושזה לא משנה?) בספיד פן יש את temp1 2 3 מה זה? ומה הטמפרטורה המקסימלית שלהם? שימו לב לתמונה...מה מ…

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Skytalon,

אחרי שבניתי מפרט של מחשב שאני הולך לרכוש התחלתי שאולי כדאי לי לעבור לקירור מים ומשום שאין לי שום מושג איך בונים כזה דבר או מה עדיף אמרתי לעצמי עדיף לשאול אנשים אחרים. המארז הוא PC-P80. מעבד i7-990 אין לי מושג כמה עולה מערכת קירור מים אז אני אגיד עד בערך... 1000 שקל? החלקים שאני מעונין לקרר הם כמובן המעבד ו-SLI 580GTX. תודה על העזרה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by SilentBob,

שלום לכולם אחרי שעשיתי לממעבד הE8400 שלי OC עד שהיגע למהירות ליבה של 3.82 GHZ,אני צריך כמה עצות כיצד לייצב אותו... קודם כל,אני משתמש בלוח ASUS P5N-D,וארבעה סטיקים של ג'יגה זיכרון 800MHZ(מהם הווינדוס אקספי 32 ביט רואה רק 3 ג'יגה...) אז ככה,המעבד מקבל מתח של 1.35 וולט,הזכרונות מקבלים 2.09 וולט(חוץ משני אלה,כל שאר המתחים בAUTO) הזכרונות בתזמון 5-5-5-15(התזמון המקורי 4-4-4-12) טמפרטורת המעבד במנוחה על פי REAL TEMP היא 42 מעלות בערך...אבל תחת OCCT במאמץ היא עולה מעל ל60 מעלות... תדר הPCI-E על 100 בכל מקרה,המחשב אינו יציב,ונתקע לעיתים קרובות..אני צריך עזרה בלייצב אותו.. המחשב נתקע לא בהכרח במאמץ,ולכן אני מניח שהבעיה היא לא התחממות יתר...ניסיתי להוסיף מתח למעבד(עד 1.375 וולט),אב…

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים