עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לאחר כמה ימים של התבלבלות עם עצמי, אני חושב שהגעתי להחלטה על מה שאני רוצה... ( תרגישו חופשי לבלבל אותי שוב ) המטרה: OC ברמה בינונית +- רכיבים: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 Tray אוורור למעבד: Arctic-Cooling Freezer XTREME Extremely Quiet Twin Tower Solution לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3L זיכרון: G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Dual Chanel CL4-4-4-12 מארז: Silverstone TEMJIN SST-TJ05S ספק: PCP 500W כרטיס מסך: GAINWARD GTX260 GOLDEN SAMPLE EDITION -RETAIL - 55nm - 216 SP האם שילוב הרכיבים מבחינת יכולת קירור וOC נראה לכם? או שהייתם מחליפים משהו? (האם המאוורר מתאים ללוח האם ולמארז? זיכרון/כרטיס מסך ראוי לOC, וכד' ?) תודה עריכה: מבחינת OC, האם תהיה חשיבות משמ…

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. לי יש מעבד AMD ATHLON 64BIT 3200+ Venice core המארז שלי הוא: thermaltake sviking ואני רוצה להחליף מאורר אבל אני הייתי רוצה לדעת מה גודל המאורר איך אני יכול לדעת? ועם מישהו יכול להגיד לי זה יהיה נחמד. ועם תעזרו לי לבחור מאורר אז בכלל זה יהיה נחמד =] אני רוצה לשים שתי מאוררים. איזה לשים ואיזה גודל. תבדקו מכאן: http://www.noacomp.co.il/category.asp?catcode=538

• 30 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by ברק דדון,

שלום לכולם יש לי לוח של MSI Z270 PRO CARBON ומעבד I7 6700K ועשיתי אוברקלוק ל4.6 ומבחינת המתח אני לא רומה לעלות יותר מדיי ושיניתי קצת את הBASE CLOCK מ100 ל101 וזה שיפר קצת את הביצועים האם זה יכול לגרום נזק שמעלים את הBCLK? הבנתי שזה מאיץ את כל מה שיש בלוח. עד כמה אפשר להרים את התדר מבחינת שזה לא יגרום נזק חלק אומרים 103 וחלק אומרים יותר אשמח לעזרה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Slayer,

ליפני שאני קונה כרטיס חדש, יש לי כרגע gf2 mx200 64mb, (חברה אין לי מושג, כשקניתי אותו עוד הייתי די מטומטם, שאלתי אותם איזה חברה זה הם אמרו של נוידיה, בכל זאת התעקשתי ושאלתי איזה חברה ייצרה את הכרטיס, לא את השבב, ואמרו לי נוידיה, אמרתי טוב נו אני לא כזה מבין אולי הם מייצרים גם כרטיסים.. ככה שאני לא יודע על קירור\מהירויות\כלום) חשבתי לנסות לסחוט מהקיים מה שעוד נשאר בו, לפי מה שהבנתי אני צריך לדעת ת'מהירויות שלו כרגע, בקשר לקירור, כמו שאמרתי אין לי ממש מושג, אבל כשפתחתי פעם אחרונה את המחשב, שמתי לב שיש שם מאורר די קטן שלא מסתובב הכי חלק, הוא עושה כמה סיבובים מהירים, מאט טיפה בסיבובים וממשיך ביותר מהר, אז בקיצור אני לא יודע אם הקירור הזה טוב בכלל, הוא לא נראה מקרר משהו.. למיש…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by RonCohen,

לפני שאני עובר לקירור עביר רציתי קודם להבין עד הסוף מזה בכלל קירור מים כי זה נושא גדול אז קצת שאלות אחרי שקראתי את הסטיקי1.איזה דברים צריך להתחשב בהם כשבונים מערכת חוץ מאיזה רכיבים צריך לקנות(משעבה , רדיאטור מיכל בלוק) דברים שמעבר?2.כל כמה זמן המערכת צריכה "תיחזוק" ומה זה כולל התיחזוק בדיקת נזילות שמעתי שלפעמים יש בתוך המערכת בועות אוויר שצריך להוציא.....3.למה אנשים פה ובכל הפורומים מתנגדים כל כך לקיטים של מערכות?4.כמה כסף צריך להכין כדי לקנות מערכת טובה שהיא רק למעבד? ואם אני יכול להביא באופן אישי חלקים מארה"ב5.אפשר המלצות על חברות וביקורות אתרים כתבות (לא משנה אנגלית) כדי ללמוד עוד לפני שאני קונה6.כמה מערכת שלמה יכולה לצרוך(וואט מספק)?? יש למטה בקשות על מפרט עד 300$ למר…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by mushon26,

קניתי מחשב לא מזמן ולאחרונה התברר לי שאין בו מאוורר בכלל עכשיו אני צריך לקבל מאוורר מהחנות שקניתי ממנה, אבל אני לא יודע מה אני אמור לקבל ואני מפחד שיתנו לי משהו פשוט. קודם כל יש לי מארז צ'נברו XPIDER וספק Enermax 420W מעבד AMD Athlon 64 3000 Socket 939 זיכרון 512MB *2 (מצטער אם לא צריך את כל הפרטים אבל רשמתי שיהיה). איזה קירור כדאי אני הייתי אמור לקבל עם המארז (אם בכלל יש סוג ספציפי), ועל איזה קירור הייתם ממליצים להוסיף (אולי אפילו להחליף את הקירור שאמור להגיע המארז). הייתי רוצה שהמאוורר(ים) לא יהיה רועש, בגבולות שאני גם אוכל לישון ;D קצת בלילה. אני אשמח לדעת לאיזה סוג של מאוורר אתם רושמים (עדיף מלוג'יק פי.סי) . תודה לכל העוזרים/ות מודה לכם/ן מראש מוש

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by dan9,

הי! יש לי 8800 GTS 512 האחרון והיתי מעונין לבצע OC חשבתי על כמה אמצעי קירור והיתי מעונין לשמוע כמה דעות! מי שהוא מכיר את החברה DUORB? http://www.thermaltake.com/product/Cooler/VGAnCHIPnMEM/CL-G0102/cl-g0102.asp#feature אשמח לשמוע עצות גם ממי שלא מכיר!! ובנוסף לפי דעתכם בשיפור של עד כמה אחוזים אני יגיע? תודה

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. אני לא מבין מה קורה פה כבר חודשיים אני על OC למעבד ל 2.8 פתאום יום אחד אני רואה זה חזר ל1.8 לסטוק והכל מקונפג כמו שצריך בביוס ובכל זאת זה על 1.8... ניסיתי לבטל את ההגדרות ולהחזיר אותם שוב לOC ועדיין לא קורה כלום מה זה הדבר הזה?

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. פתחתי לפני כמה ימים דיון, עכשיו, איזה קירור מהרשימה הבאה כדאי לקחת? ZALMAN CNPS7000B-AlCu- רשום באתר של זלמן שהוא מתאים למעבד שלי - Athlon XP והליבה של Palomino.. אני מתאר לעצמי שזה אמור להתאים, אבל זה לא תלוי גם בלוח אם? Thermalright SP-97 with Enermax 92m"m Fan-רשום באתר של Thermalright שהוא מתאים ל-Athlon XP Palomino, אז אמור להתאים. Thermalright SLK-947U with Enermax 92m"m Fan-גם רשום שאמור להתאים. Thermaltake SilentTower on 2500RPM 90m"m Single Fan-אני לא יודע אם זה מתאים למעבד שלי, מישהו יכול לבדוק לי? שבדקתי היה רשום שזה מתאים ל-64 ביט 3000+.. אבל אני לא בטוח :[ אני לא יודע אם זה מתאים למעבד וללוח שלי אני מפחד תגידו לי אם זה מתאים באתרים של Thermalright וש…

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום, יש לי וינדוס 7 (אני חושב שזה חשוב) ויש לי כרטיס מסך ATI SAPPHIRE HD4650 512MB עכשיו מהירות שעון הסטוק שלו היא: CORE CLOCK:600MHZ MEMORY CLOCK:400MHZ עכשיו ניסיתי לעשות OC עם הATI OVERDRIVE אבל שאני עושה OK או APPLY זה חוזר למהירות ברירת מחדל. הATI TOOL בכלל לא עובד אצלי כי הוא נתקע משום מה. והRIVA TUNER גם בכאילו עושה OC והכל אבל בפועל הטמפ והכל נשארים באותו מצב. איך עושים את זה כמו שצריך?מה צריך להגדיר?בביוס התדר PCI הוא על 100

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. קירור נוזלי "סופג" את החום מהר יותר שהמעבד מסיים משימה הטמפ, יורדת מהר יותר האם זה יכול לעזור ל LOW FPS 0.1 1 % ? ההנחה היא: שהתכונה הזאת משאירה את המעבד בתדר גבוהה ויציב לאורך זמן וככה לא נוצרים "לאגים" אגב משחקי ESPORT כמו VALORANT CSGO תודה עריכה: כדאי קירור טוב

12. איך אני בודק אם הכרטיס באמת מגיע עם OC ? אם איזה תוכנה כי אני לא מבין כלום ב NVIDIA ובכל תוכנה אחרת זה מראה לי שבתאכלס אין לו OC הוא על 1800 MEMORY אבל בכל מקרה אני רוצה לוודא

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  13. Started by aquarius,

איך בנוי קירור גז שאלה פשוטה שמצפה לתשובה פשוטה

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by SilentBob,

שלום לכולם אחרי שעשיתי לממעבד הE8400 שלי OC עד שהיגע למהירות ליבה של 3.82 GHZ,אני צריך כמה עצות כיצד לייצב אותו... קודם כל,אני משתמש בלוח ASUS P5N-D,וארבעה סטיקים של ג'יגה זיכרון 800MHZ(מהם הווינדוס אקספי 32 ביט רואה רק 3 ג'יגה...) אז ככה,המעבד מקבל מתח של 1.35 וולט,הזכרונות מקבלים 2.09 וולט(חוץ משני אלה,כל שאר המתחים בAUTO) הזכרונות בתזמון 5-5-5-15(התזמון המקורי 4-4-4-12) טמפרטורת המעבד במנוחה על פי REAL TEMP היא 42 מעלות בערך...אבל תחת OCCT במאמץ היא עולה מעל ל60 מעלות... תדר הPCI-E על 100 בכל מקרה,המחשב אינו יציב,ונתקע לעיתים קרובות..אני צריך עזרה בלייצב אותו.. המחשב נתקע לא בהכרח במאמץ,ולכן אני מניח שהבעיה היא לא התחממות יתר...ניסיתי להוסיף מתח למעבד(עד 1.375 וולט),אב…

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by AA123,

אני מקווה שאני בפורום הנכון [מה שלא קורה לי הרבה בזמן האחרון] אז ככה.. אני צריך תוכנה שתראה לי את הטמפ' במחשב, התוכנה שבא עם המחשב נדפקה.. יש לי אוורסט, אמרו לי שזה יכול אבל היא לא מראה לי מעלות.. צריך להגדיר אותה ? או אולי תוכנה אחרת ? תודה ויום טוב אלון

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אחרי שהמעבד שלי הגיע לטמפרטורה 105 צלסיוס.. ניקיתי אותו מאבק והחלפתי מאוורר.. זה המאוורר החדש: Arctic Cooling Freezer 7 Pro הוא עובד על פריאון שעובר בצלעות קירור.. עלה 180 שקל.. מה דעתכם עליו? ושאלה נוספת, אפילו אחרי שיש לי יחידת קירור חדשה והמחשב שלי נקי מאבק... הטמפרטורה שלו נעה סביב ה50 מעלות.. מה אני יכול לעשות כדי להוריד את הטמפרטורה?

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by kinggil,

שלום. כאשר קיבלתי את המחשב שלי ממישהו קרוב הייה על המעבד משחה טרמית בצבע לבן, והמעבד הייה מקסימום 37 מעלות. כיום יש לי משחה מוליכה שאני שמתי ב 15 שקל והמעבד 67 מעלות מקסימום!, כדאי לי לקנות את ה?Arctic Silver 5? וזה יוריד במעלות?

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אם אני אוסיף עוד שני סטיקים של גיגה האם זה ישפיע על הOC או שאני אגיע לאותם תוצאות שהייתי מגיע עם שני סטיקים של גיגה?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by adamginz,

ובכן אני קיבלתי היום 0310 L כלומר מתח נמוך אבל... לצערי הוא לא עבר את ה1650 מגה הרץ אז כמובן שאני יחליף אותו , אבל זה מעורר בך הקונה חשש , האם להסתכן או לא?!? אני מחליף ל 0311 עם מתח גובה. שאר פרטי המערכת החדשים: Geil ultra platinum 3500 cas2 3-3-6 הזכרונות מורשים ב3.1 מתח epox 8rga+ cooled by vantec iceberg cooper ( no aluminium)1

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Armageddon1,

יש לי בעיה , התוכנה לא עולה אצלי . המחשב שלי זה i5 750 ; p55a ud3 ; HD 5850 ;4gb memory מערכת הפעלה XP . למה זה קורה ? יש למישהו מושג? כי אני לא יכול להמשיך בOC בעזרת CCC שהרי זה מגביל אותי עד 1125\775 ניסיתי MSI Afterburner אבל שם זה לא נותן להעלות בגלל ההגבלה של CCC . אם למישהו יש מושג לגבי הבעיה אשמח לשמוע . תודה .

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by -Tal-,

שלום אשמח לקבל המלצה לקירור מעבד E7500 לוח אם Gigabyte GA-EP43-UD3L מארז CoolerMaster Sileo 500 המליצו לי על SCYTHE KAMA ANGLE ב 135 ש"ח אבל לא שמעתי עליו כ"כ ... התקציב הוא עד 150 ש"ח תודה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by אלבר,

מה דעתכם על הקירור הנ"ל? האם מפריע לזכרונות גבוהים? נראה לי סבבה, 210 ש"ח בארץ. מעבד: Core i5 750 (1156) לוח: Intel DP55WB זכרונות: 4x2 G.SKILL RIPJAWS מארז: antec 300 בהתחלה חשבתי על מוגן 3, אבל דאגתי שיגע בזכרונות כאן אני רואה שהנוקטואה מקרר יותר טוב http://www.rwlabs.com/article.php?cat=&id=454&pagenumber=6 ובאותו מחיר.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Sp_RuS,

:כמה הכי הרבה מעלות הצלחתם להוריד בעזרת שימון מאווררים, ניקוי אבק, ומריחת מישכה טרמית? אני ניקיתי אבק, ושימנתי מאוררים, והורדתי את טמפ המעבד מ 42 ל 39. ואת טמפ המארז ב 4 מעלות. אני מאוד מופתע... **נבדק בעזרת easytune5 נו של גיגבייט...

24. Started by BenK,

הלו.... יש לי 3d prophet 4500 64 mb של hercules..... מגיע עם מאוורר אני רוצה לעשות לו OC...... איך אפשר... ושמעתי שאפשר דרך הדרייברים החדשים לעשות OC אז אם מישהו יודע זה יעזור .........

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Fridge,

יש לי חלון גדול ויש עליו מלא סריטות חלקן גדולות וקטנות האם ישנה דרך או ספרי להעלים אותן? תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.