אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
ובמאמץ מסוגל להגיע ל90c אולי יותר ואני לא יודע על זה? בקיצור האם כבר קיימים בארץ קירורים לכרטיס הזה?והאם אלו טמפרטורות נורמליות?אם לא מה אני יכול לעשות כדיי לקרר אותו? בץודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני קונה עכשיו מחשב חדש עם מעבד פנטיום D 920 או 820 עדיין לא החלטתי... אבל לא בזה העניין...קראתי במס' מקומות של הקירור של אינטל לא מספיק טוב ורועש.. עכשיו השאלה איזה קירור למעבד עדיף: 1. טרמלטייק ביג טייפון 2. ארקטיק פריזר 7 פרו אם מישהו יוכל לתת לי השוואה בינהם אני אשמח, אני יודע שיש להם פער של 100 ש"ח במחיר , אבל עדיין אני מעוניין לדעת מי נותן תמורה יותר טובה לכסף. תודה לעוזרים.
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה קורה אחים שלי? הכל טוב? אני מחפש מאוורר חזק שקט ושיעשה את העבודה שלו טוב למעבד p31000 fcpga אז אם יש לכם הצעות תעזרו לי אבל שלא יהיה מסובך להרכבה ולא יעלה יותר ממ150 ש"ח בכל מקרה תודה רבה יאללה ביי
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המעבד והלוח אם שלי מאוד חמים (המעבד כמעט תמיד עומד על 50 מעלות, והלוח כמעט תמיד על 40 מעלות). דיי מזמן קניתי מאוורר של THERMALTAKE(זה עם הלדים בכחול ואדום) למארז, ומאז נראה לי החום עוד יותר עלה . ניקיתי את המאוורר של הCPU מאבק, וזה הוריד את הטמפ בכמה מעלות, אבל הוא עדיין חם. חשבתי אולי לקנות עוד מאוורר למארז... אולי זה יעזור. בכל מקרה יש לכם איזה עצות איך להוריד את החום? בלי שום קשר חשבתי להחליף למארז יפה (עם חלון) משהו בתקציב של עד 600 שקל, שיהיה יפה ושל חברה נורמלית, והכי חשוב שיהיה מקום למאווררים, ונראה לי שזה יעזור להוריד את החום, למישהו יש הצעות למארזים בתקציב של 600 ש"ח? ושאלה אחרונה: בלוח אם שלי (INTEL D845PESV) יש רק 2 כניסות למאווררי מארז, זאת ואמרת שאני יכול לה…
-
- 35 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום חברי הפורום, אני חידשתי אתמול משחה טרמית על המעבד והטמפ' עלתה ב 10 מעלות במנוחה (!) אני שמתי די הרבה משחה (תראו תמונה ) , האם זה יותר מדי, כמה צריך ? המשחה היא zalman super thermal grease אז ככה, התמונה הראשונה זה לפני חידוש הגריז והשניה אחרי [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! בביוס שלי יש אפשרות לקבוע באיזה יחס יעבדו הזכרונות וה-FSB. האפשרויות הן 2, 2.66, ו-3. המעבד שלי עובד על 230 FSB והזכרונות ביחס של 2, מה שנותן לי מהירות זכרון של 460MHZ. הזכרונות שלי יכולים לעבוד במהירות 533, אך אם אני מעלה את היחס ל-2.66 הם כבר עולים מעל 600MHZ, וזהו OC גדול מדי בשבילם בהנחה שמדובר בזכרון שאינו מיועד ל-OC רציני במיוחד. מה עדיף לי לעשות? אני מפחד להעלות את ה-FSB כי אני אתקל בחוסר יציבות של המעבד ובטמפ' אסטרונומיות... רעיונות? תודה!
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי ברשימת חברות של הפורום שיש כמה חברות, וראיתי בפורומים אחרים שאנשים נגיד קונים בלוק מים של XSPC ומשאבה של חברה אחרת וכל מיני MIXים מגוונים.. ואני ראיתי גם מישהו שנתן למישהו אחר תמונה עם מפרט של קירור מים.. ואני לא יודע באיזה אתר או מקום אני יכל לבצע את זה.. אז באיזה אתר אני יכל לבנות "מפרט" חלקים של מערכת קירור מים מכל מיני חברות? נ.ב.- אם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי איזה חברה טובה במה(XSPC טובה בבלוקים וכד'..), ומה הכי כדאי, זה יהיה מצויין !! שבועעע טווווב לכולם !!
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי בקר מאוררים : Scythe Kaze Master Pro http://www.scythe-eu.com/en/products/pc-accessory/kaze-master-pro-525.html כתוב שיש לו שליטה של 5V עד ל 12V. אם המאורר נותן 1300RPM כשהוא ב 5V, האם ניתן להוציא ממנו יותר סיבובים אם נעלה את המתח?... (נגיד ל 8V?) . עריכה: עדכון: כשאני מסובבת את כפתור השליטה עד הסוף... כל מאורר מסתובב אך-ורק במהירות שהייתה מצויינת במפרט שלו! אי אפשר להוציא יותר סיבובים! כנראה אצטרך לרכוש אחד עם יותר סל"ד שאלה: משהו מכיר את ה KAZE MASTERPRO? האם יש אופציה ל אוטומטי? שיזהה לבד מתי להעלות ולהוריד מהירות (על איז טמפ לשמור?)
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך מצורפת תמונה .. הטמ"פ לא עוברת את ה55 מעלות במאמץ במנוחה 42/3 אחרי הOC הליבה בהתחלה 550MHZ זיכרונות 700 אחרי OC ליבה 617MHZ זיכרונות 805MHZ בEVERST הוא מראה לי תוצאה טיפה שונה :s05: [attachment deleted by admin]
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השאלה יותר קשורה לטמפרטורה שתיווצר בתוך המארז או גם בגלל גם הטמפרטורה של המעבד ואים כדי מה המידות הכי כדאיות לבנית מארז
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברשותי מארז של NZXT LEXA BLACKLINE שאיתו הגיעו 3 מאווררי 120 מ"מ מתוצרת NZXT גם כן. המאורז שקט מאוד על גבול החרישי, אבל לדעתי המאווררים שלו לא דוחפים מספיק אוויר (אני מנקה את הפילטרים כל שבועיים בערך) לכן החלטתי להחליפם. חשוב לי מאוד השקט. אני לא כל כך מבין ברמות הדציבלים השונות... מה המקסימום DBA שאני צריך לחפש, שעדיין יחשב מאוורר שקט? יש למישהו המלצות? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אז התפנה לי קצת זמן רתמתי את אחי למשימה ועשינו שני מודים ללוח שלי הראשון הוא וולט דרופ שמטפל בסטית המתחים הבעייתית בלוח הזה והשני הוא וי קור שנותן תוספת מתח מעבר למה שיש בביוס שניהם נבדקו והם עובדים מצויין אבל את תוצאות האוברקלוק תקבלו במועד מאוחר יותר בינתיים כמה תמונות כמו שאתם רואים בניתי כרטיס קטן שיתפוס את שני הטרימרים לצערי התיכנון היה מעט לקוי ולכן אחד מהם לא יושב טוב (יתוקן בהמשך) הוולט דרופ עובד מצויין ואין סטיה בין המתח שבוחרים בביוס לבין המתח שמקבלים המוד השני נותן מתח בערך עד 2 וולט במקום 1.7 בביוס
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש והוא הגיע היום, מפרט בקצרה - 7700K , 16GB RAM 3000,ZOTAC GTX 1080 TI AMP EXETREME המחשב עובד, הכרטיס מסך עובד אבל המאוררים שלו לא עובדים בכלל בשום טמפרטורה. עכשיו ראש השנה ועד שיטפלו לי בתקלה יקח זמן , אולי יש פתרון שאני לא מכיר? כל עזרה תתקבל בברכה! שנה טובה!!! פירסמתי גם בפורום כרטיסי מסך.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים ברשותי: Q6600 2GB 8800GS ומותקנים מחשב כ4 מאווררים: 1. ספק 2. מתחת לספק 3.על הכרטיס מסך והמעבד 4. בחלק הקדמי באזור הUSB ובתוכנת FANSPEED הוא מראה לי 2 מאוררים בלבד בנוסף, שמתי לב במשחקים הטמפרטורה עולה עד 59 מעלות! בנוסף - המאורר שמתחת לספק לא עובד בכלל. רציתי לדעת האם יש דרך להגיד את המאוורים שיש במחשב? יכול להיות שהמעבד לא מודע שיש את כל המאווררים ולכן הוא לא מקרר מספיק טוב? אשמח לדעתכם. תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למזלי החלטתי לבדוק שוב מהיכן מגיע הרעש שמחרפן אותי ולהפתעתי גיליתי שזה לא הפריזר אלא המאורר העליון של האנטק 300 שלי. אני צריך המלצה אם כך למאורר 140mm כמה שיותר שקט וכמובן מומלץ כמה שיותר זול. כדי שלא תבזבזו זמן להציע לי, הוא כבר ברמה הנמוכה ביותר
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ZALMAN CNPS6500B-Cu שעולה 170 שקל או AX-478 יחד עם vantec stealth שעולים יחד משהו כמו 250 שקל. אם אפשר בבקשה לקבל בעד ונגד שני האופציות הללו.. טכנית גם עם אוברקלוקינג (1.8@2.7 הוא לא עובר ת'40 מעלות עם המאוורר המקורי) אז לא יודע כמה אני צריך משהו חזק כלכך.. השאלה עם שווה להשקיע ב AX-478. נב, יש לי זלמן CNPS6000-Cu ל XP2100 שלי, אז אני מהיכרות אישית עם הזלמנים האלה, זה פשוט דבר נפלא. אבל בכל זאת אני מתעניין לדעת קצת יותר על שניהם לפני שאני קונה.
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זה המפרט שלי כרגע: האם הייתם ממליצים להוסיף קירור למארז? אם כן, איפה ועל איזה מאוורר הייתם הכי ממליצים (במחיר נמוך ככל האפשר)? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי רכישת שני מאווררי ארטיק קולינג וירידה משמעותית ברעש המחשב (היה לי קודם טרמלקטייק...) אני מתלבט על החלפת מאוורר המעבד שלי בדגם שלהם אבל יש לי בעיה.יש שני דגמים כמעט אותו דבר. ההבדל ביניהם הוא פונקציה שניקראת PWM והתג מחיר הוא 40 ש"ח.אני לא ממש הבנתי מה זה עושה ואני לא עוסק באוברקלוק ואשמח לקבל הבהרה מה הדבר הזה.מקריאה באתר החברה אני הבנתי שזה בקרה בתור המאוורר היקר יותר שאין בזול.אשמח להסבר מבעלי ניסיון יותר חכמים ממני. 170 PWM 130 בלי PWM. תודה רבה על התגובות.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש קירור שהוא יותר טוב מה MUGEN II ל סוקט AM3 בסביבות ה 200 ושלא יהיה עצום המארז שלי לא יכל להכיל דברים עצומים יש לי את ה TT V3
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חב'רה אני מעוניין להחליף את המוגן שלי למשהו יותר חזק אז השאלה היא עם הH70 יותר חזק מהנוטיקה D14 תודה לעוזרים.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המעבד שלי 3500+ venice core. מגיע ל220mhz עם מכפלה של 11 כלומר 2400 בערך. כל העלאה של mhz נוספת תוקעת את הWIN אחרי כמה שניות. הבורד A8N SLI לא נותן להעלות את המתח למעבד מעל 1.5V. הHTT שלי נעול על *3 והזכרונות על CL 2.5. השאלה שלי היא איך אפשר לטפס עוד למעלה? הטמפ' של המעבד- במנוחה בערך 41 מעלות, ובעומס של PRIME95 בסביבות 48-49. מה הטמפ' המקסימליות שהמעבד הזה יכול לעבוד? (מומלצות?) המפרט של המחשב שלי מצורף בחתימה.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! רציתי לשתף אתכם במקרה שלי בכדי שאולי תשפכו קצת אור על המקרה. ביצעתי קנייה אצל הדובים של גופי קירור ושאר מודינג למיניהם.(ברוך נתן אחלה שירות). בין השאר: 1.Zalman CNPS7000B-Cu LED 92MM 2.Zalman Vga Cooler VF900-Cu Led אז ככה... הזלמן של הכ.מסך מעולה! הוא מוריד 10 מעלות במצב מנוחה וקצת פחות במאמץ. הבעיה מתחילה עם הגוף קירור למעבד,הוא לא רק שלא הוריד לי את החום אלא העלה אותו במעלה(מצב מנוחה)! מישהו יכול לעזור לי עם הבעיה הזו? הערות: 1-ניקית את הגריז התרמי היישן לחלוטין ומרחתי אחד חדש של זלמן(לא זה שבא עם הג"ק) 2-הגוף קירור יושב מצויין על המעבד. 3- הסרקולציה של המארז רק נהיתה יותר טובה כי שמתי כבלים מעוגלים. 4- קצת תמונות: א. ב. התמונה הראשונה היא …
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, המידע בפורום עזר לי היום והחלטתי גם לנסות לעשות OC, הבעיה הכי גדולה שלי היא החום המעבד מגיע בעבודה מאומצת עם OCCT ל 70 מעלות . בגדול אני די מתחיל בנושא וקראתי את המדריכים בפורום, הסופתי רק מהירות ל CPU מבלי לגעת בנושא ההספקים (חשמל) מה אפשר לשנות/להוסיף כדי להנות מOC של 3400 באופן קבוע? ??? יחס FSB:DRAM = 1:1 האם כדאי לשנות הזכרונות במקור 1066 ומצויידים בצלעות קירור- REAPER OCZ מעבד : Q6600 זכרון : 2X2G 1066 REAPER OCZ לוח : EP43-D53L ספק : GYRO 500W כוננים : DVD + 2X250G מארז : רגיל זול (ללא חברה) מאווררים - 2 שהגיעו עם המארז (רוחב כ9 ס"מ 12V) מקדמת המארז מכניס אוויר - ובצד המארז מוציא אוויר מאוורר CPU - מקורי שמגיע עם המעבד עד לאן אני יכול להגיע עם הנתונים…
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני תקוע עם pentium e6300 על 3800mhz, יש לאן להתקדם או שאפשר להפסיק לנסות? המצב הוא כזה: קירור - מעבד TT BigTyp 120VX, מאוורר 20cm בגג המארז שמוציא אוויר, 12cm קדמי שמכניס אוויר ו12cm אחורי שמוציא אוויר. מעבר לזה יש את המאווררים של הספק והכ. מסך. מתחים - לא נגעתי, הכל על Auto. מעבד - 362*10.5. זכרונות - 1GB X2, 512MB X2, ארבעתם 667mhz. שמתי 2.000D ככה שעכשיו הם ב724mhz. לוח אם - GB EP43-DS3L. טמפ' מקסימום במאמץ - 67 מעלות. הרצתי את הבדיקה הרגילה וLinpack של OCCT במשך כמה שעות והכל יציב, ברגע שאני מנסה לעלות ל3900mhz אני מתחיל לקבל שגיאות. ניסיתי להעלות מתחים (1.9v לזיכרונות ועד 1.35v למעבד) וזה לא עזר, יכול להיות שזה פשוט המקסימום שאפשר להוציא מהמעבד? ניסיתי גם להוריד את …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-