אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש תוכנה שבה אפשר לעשות OC למעבד? תוכנה שמפעילים בווינדוס עצמו.
-
- 2 תגובות
- 402 צפיות
-
-
שלום כולם, אני רוצה לעשות OC למעבד שלי.. ויש לי כמה שאלות לפני הכל.. ראיתי שצריך לשנות את היחס בזיכרון.. למה ? הרי זה לא מאט אותו.. ועל איזה יחס מדובר ? בין ה-BUS ל DRAM או FSB ל DRAM.. וראיתי גם שצריך לשנות את המטחים למעבד ולזיכרונות.. איך למה ומתי ? תודה לעונים. נ.ב המחשב שלי זה Q6600 זכרונות OCZ DDR2 800MHZ לוח אם גיגהבייט GA-P35-DS3L
-
- 3 תגובות
- 488 צפיות
-
-
בלי ללכת לאקסטרים? לוח: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2630#ov מעבד: http://ark.intel.com/products/35300/Intel-Pentium-Processor-E5300-2M-Cache-2_60-GHz-800-MHz-FSB זיכרונות: 2X2GB DDR2 עם צלעות קירור GSKILL - 800MHZ קירור למעבד - SONIC TOWER http://www.tomshardware.com/reviews/10-mammoth-cpu-coolers,1053-12.html כרגע פאסיבי לחלוטין (ללא מאוורר - אוסיף כמובן). מארז ANTEC SOLO עם מאוורר NOCTUA 120MM בודד ב-PULL מאחור: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811129018 מן הסתם אוסיף אחד ב-PUSH מלפנים. מתכנן OC בלי להשתגע ושלא יחייב תחזוקה ובקרה תמידית - למה סביר לצפות במפרט הנ"ל? הערה: יש לי E8400 ממחשב אחר עם לוח אם תקול - פשוט אין לי כ…
-
- 12 תגובות
- 9.3k צפיות
-
-
שלום קודם כל אני פעם ראשונה עשיתי oc. יש לי amd 3000 ונכנסתי שם לבאיוס. עכשיו שם היו שני אופציות. אחת, להגדיל את את מהירות השעון בX1000 , X1300 , X2000 וכדו'.. שמתי על X2000 וראיתי בCPUZ שבמקום 1.0 GHZ נהיה 2.0GHZ. אחרי זה נכנסתי שוב לבאיוס והיתה שם עוד אופצייה שאני לא זוכר את שם, משהו CPU MHZ והיא היתה על אופצייה האוט', הכנסתי לשם ערכים של 250. המערכת לא עלתה אחרי זה.. אז הוצאתי את סוללת הליטיום ואז המערכת עלתה.. הפעם הכנסתי שם את הערכים של X2000 ו235 וכל היה בסדר והCPUZ הראה 2.13 GHZ אז נסיתי לשים 240 ושוב המערכת לא עולה. הוצאתי מלא פעמיים את הסוללה וזה לא עוזר. המחשב פשוט לא עולה. הוא עושה שני ציפצופים חלשים כשמדליקים אותו (כמו הצליל של השלט המזגן אבל חלש) אז מה נשאר ל…
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה שמתי לב שהמעבד בOC שלילי של 14 ומשהו אחוז!(שימו לב לOC של המעבד): עכשיו, לפני שאני משנה את זה לחיובי, רציתי לשאול האם זה אפשרי. ספק כוח: 350W EZCOOL (בקרוב עובר ל350W FSP). לוח אם: MSI P965. טמפ' לוח אם: 35C במנוחה. טמפ' מעבד: 35C-40C במנוחה. מאווררים: 140 מ"מ ו80 מ"מ. ^^ הנותנים של הטמפ' לפי EVEREST.. האם אני יכול? ואם כן כמה? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עשיתי OC לPENTIUM 4 WILLAMTE CORE 1.7 הבאתי אותו ל 2100 עכשיו הטמפ' במנוחה זה 25 ובמאמץ 40 זה גבוהה מדי במאמץ או שאני יכול לסחוט ממנו עוד קצת OC?
-
- 1 תגובה
- 410 צפיות
-
-
אחרה שהגיע הקירור והספק החלטתי להתפרע.. הטמפ' נורמליות ביותר 30-35+- מנוחה ו40-45 במאמץ...(בדיקת 95% מאמץ עם .S&M..).. אני לא מצליח לעלות יותר מFSB של240MHZ המחשב מגיע לווינדוס אבל עושה מסך כחול וריסטרט... העלתי את המתח ל1.4 עדיין אותה בעיה.. אם אני מנסה לעלת יותר מ1.45V המחשב מסרב לעלות מכיוון שאין מאוורר שמחובר ליציאה של הקירור של המעבד..(ST).. יש עצות...(מאוורר אני יקנה בקרוב..).. [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב.... הכרטיס מסך שברשותי הינו: Gigabyte 8800GT 512MB ZALMAN COOLING TYPE B הוא בא עם קירור של ZALMAN VF 830 עשיתי לו OC מ: 700/1715/1840 ל: 743/1820/2066 תמונות למטה, אשמח לחוות דעת ואיך בדיוק אני יכול לשפר את אה OC? אגב ניסיתי לעלות את אה MEMORY ל 2100 ז"א 1050 וניהיו ארטיפקטים כאלו קטנים פעם ב... ובתוצאה הסופית קיבלתי ממש קצת וכאשר ה MEMORY CLOCK על 2066 אני קיבלתי יותר. תודה רבה. [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אז ככה קיבלתי מחשב חדש.. מפרט: Intel Q6600 G0 מעבד GIGABYTE GA-P35-DS3L לוח אם Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Ultra 2X זכרונות (4G) BFG 8800GTS 512MB G92 כרטיס מסך Corsair HX520W ספק כח Thermalright Ultra -120 eXtreme קירור למעבד + 2 מאוורים 120 (TT THUNDERBLADE) WINDOWS XP SP2 מערכת הפעלה עשיתי OC למעבד ולכרטיס מסך: CPU: 3.5Ghz מתח : 1.402 טמפ': במאמץ - 54 במנוחה - 30 יציב בטון! GPU : GPU Clock: 790Mhz Shader : 1959Mhz Memory : 2000 קירור סטוק בלי מודים מאוור על 100 אחוז טמפ': מאמץ - 54-53 מנוחה - 40 יציב בטון! 3DMark 05 Score: 17980 3Dmarks מה אתם אומרים? יש הצעות לשינויים? יש לי שאלה.. יש בעיית DROP מתח רצינית.. אני שם בביוס מתח למעבד…
-
- 8 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אז ככה אני עכשיו במחשב עם משחה טרמית!!! ולפני כן הSF2 שלי היה סתם במארז כי אין לי עדיין את הSK7 אז הצלחתי לעשות קומבינה ולשים אותו על ההיטסינק המקורי שלי של AMD והנה לכם הOC שלי לבינתיים עד שאני יביא את ה SK7!! שאז אני יעשה משהו תותח! אבל אני רואה שאין את ה SK7 בארץ אז אם אתם יכולים להמליץ לי על איזה משהו טוב וחזק? http://www.pictor.co.il/sty/PicStorage/42758/1628580.JPG הנה הטמפ' בזמן שאני משתמש במחשב!! כי אין לי מושג איך מפעילים ת פריים 95 אם אפשר עזרה בזה! מה אתם אומרים?
-
- 14 תגובות
- 859 צפיות
-
-
לצערי תוצאות הOC לא כאלה מרשימות, וזה בגלל הלוח המעצבן שלי שלא מוכן לתת מתח למעבד יותר גבוה מ1.30, לדעתי אם הלוח היה נותן יותר מתח הייתי יכול להגיע בקלות ל3 ג'יגה. אני מקווה שמתישהוא באמצעות עדכון ביוס הלוח יוכל לתת יותר מתח למעבד, אגב עד לפני כמה ימים לא הייתי יכול לשנות גם את המכפלה של הHT, וMSI שיחררו עדכון ביוס שנותן אפשרות לשנות את המכפלה הזאת, אז אולי יש למה לצפות בעתיד. זה דגם לוח חדש, שמבוסס על צ'יפסט חדש (NF560) ועל פי ביקורות שקראתי הצ'יפסט הזה אמור להיות חיית אוברקלוקינג. אני יכול להגיע גם לOC של 2.75 אבל המחשב לא יציב ב100 אחוז. ועכשיו לשאלות, 1) כמו שאתם רואים לא שניתי את המכפלה של הHT, הסיבה לכך היא שהמחשב עובד יציב מאוד גם שהHT מוגדר למהירות שכ…
-
- 11 תגובות
- 979 צפיות
-
-
הצלחתי להגיע איתו ל 2.9 ויצב משהו לא נתן לי בעבר המעבד בחניקה וממש בחניקה הגיעה לטפמ של 65 אם להוריד את ה oc? ה cpu היה ב 100% שימוש במשך של 5 דקות
-
- 13 תגובות
- 660 צפיות
-
-
יאלה נפרסם גם פה: המערכת מעבד: אינטל פנטיום 4 דגם 630 מהירות 3.0 מתח התחלתי 1.38 זכרון: SPECTEC במהירות 533 התחלתית מתח 1.8 קירור: סטוק סופר פאי התחלתי: 46 שניות די טרנטה, אבל עוד מעט צבא אין לי כוח לשדרג הOC הותחל די חפיף דרך התוכנה של ג'יגבייט (החליפו לי אותו במסגרת אחריות במקום לוח אינטל שלא איפשר לי-לכו תבינו טכנאי מאפיונר תוצאות: מעבד: 3.7ghz זכרון: כמעט 666 צילום תוך כדי, רק 50% למעבד כי כנראה זה מנצל טרד' אחד בלבד, כל התהליכים סגורים חוץ מנחוצים סיום: כמו כן, נתתי מתח 1.45 למעבד, אפשר לראות שקצת הגזמתי אבל לא היה לי כוח\זמן לבדוק יסודי. בערב נסדר הכל דרך הביוס+נראה עוד כמה אני יכול להגיע (לא נתקלתי במסכים כחולים תוך כדי התהליך, אבל כששיחקתי בבי…
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
-
-
עשיתי מ 560/350 ל600/380 בati tool אני לא מרגיש שיניו במשחקים הטמפ לא עוברת את 54 אבל במבחן שלsm שזה די כבד לכרטיס לא עובר את 68 עכשיו הוא כזה קריר בגלל שיש מולו שני מאוורים של 92mm אחד עובד ב6000rpm[sunon] ושני יותר חלש 3500rpm עכשיו אני לא מריגש שינוים במשחקים אין artfacts אבל אם אני מעלה עוד קצת המחשב נתקע חשבתי על לעשות pincel mod אבל אז לא יהיה לא אחריות אני מיואש
-
- 11 תגובות
- 648 צפיות
-
-
יש לי מעבד E6550. בביוס שיניתי את המכפלה שתהיה קבועה על 7 (במקום 6) ואת מהירות הזכרון שיניתי ל-430 מה"צ במקום 400, אבל משום מה זה לא תופס כשאני מעלה את ויסטה/ווין 7. איך אני פותר את הבעיה? מצורף סקרינשוט של CPUZ. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
היי אני עובד כרגע בתדר 3.3Ghz שזה - fsb 330 במכפלה X10 , הקירור שעל המעבד הוא TL Ultra 120 עם שני מאוורירי 12מ"מ , זיכרונות - geil 2x1024MB 800Mhz ddr2 CL4 GEIL64002GDCCL4 יחס הזיכרונות - 1:1 מתחים - 1.4150v למעבד 1.95V לזיכרונות כרגע מוגבל משום מה בגלל הטמפרטורה (~ +67 במאמץ של prime blend ב 11 שעות) , המערכת יציבה אבל אם אני מעלה ממש קצת במתח המעבד , אני מקבל אי יציבות - מה שגם עוצר את התקדמות העלאת התדר . תמונה של CPU-Z - http://img116.imageshack.us/my.php?image=94699912mf7.jpg מה אני צריך לעשות מכאן ? אולי שינוי תזמונים ? אולי המעבד עצמו לא טוב ? אשמח לכל עזרה שתוכלו לתת לי לילה טוב וסוף שבוע נעים .
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי לוח אם של Gigabyte ולביוס שלי הוא קורא Cmos או משהו כזה. פישפשתי בנבחיו ולא מצאתי איפה עושים אוברקלוק.... בטוח מכירים פה את הלוח הזה אז מישהו יכול לתת טיפה עזרה? אני מחפש איפה נועלים מתחים (ליתר בטיחות) ואיפה משנים את הFSB שלו....
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות OC,אבל אני חושש שבגלל טעות אחת קטנה כל המחשב ישרף ולא יהיה לי מחשב איך מתחילים בתהליך?יש לי מעבד QX9770,ככה שלעשות לו OC אין בעייה,אבל צריך לברר כל מיני דברים לפני זה? צריך קירור טוב בשביל OC?
-
- 6 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אז ככה ! ניסיתי לקרוא איך לעשות OC למחשב כלשהו, הבנתי בערך שמדובר בVOLT 'ים ובמהירות לוח או משהו כזה, הורדתי תסיסופטסנדרה הזאת, שתגיד לי מה המעבד שלי - אבל מה עושים??? ואיך אני יודע לכמה לשנות תמתח או מה זה ה FSB??? ואל תגידו שיש איזה מדריך, כי אין פה כלום! הכל כללי מידי... תעזרו בבקשה.
-
- 5 תגובות
- 727 צפיות
-
-
יש לי P4 1.7 - 423 עם לוח אם אינטל GARIBALDI I850. רציתי לעשות OC, ולשם כך, הומלץ לי על הלוחות של ASUS ו GIGABYTE. (לא ניתן לעשות OC בלוחות של אינטל) עוד נאמר לי, שלא ניתן לבצע OC לכל המעבדים מהדור הזה. (0.18 מיקרון!?) שאלותי: 1. האם ישנו סיכוי שלא ניתן לבצע OC למעבד שלי? (אם כן, האם יש דרך לבדוק זאת?) 2. אם ניתן לבצע OC, בכמה ניתן לשפר את מהירות המעבד? 10%? 20%? או יותר?
-
- 6 תגובות
- 912 צפיות
-
-
השתעשתי במחשבה לעשות קצת OC למחשב החדש שלי (במפרט). בין השאר בעיקר כדי ללמוד מה איך ולמה. השאלה אם יש טעם בכלל לעשות OC שפוי? כי זה לא נראה שיתן לי הרבה.
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה יש לי ספק גנרי של 400 וואט ( ככה לפחות אומרת המדבקה ) אני באובר קלוק דיי עצבני ולאחרונה שמתי לב דרך תוכנה שהמתח שמספק הספק שונה מאוד ממה שצריך להיות במיוחד במתח של ה- 5 וולט במקום 5 וולט אני מקבל 4.7 במצב מנוחה, וכאשר המחשב במאמץ המתח יורד עד ל 4.5 ואפילו מתחת. מחומר שקראתי באינטרנט בהנתי שזה לא טוב ויכול להוו סיבה לאי יציבות וניפילות. רציתי לדעת האם יש אמת בדבר? והאם ספק טוב של חברה טובה כמו HEC או ENERMAX יתפקדו טוב יותר תודה
-
- 5 תגובות
- 582 צפיות
-
-
אוברקלוק זה כזה דבר ממכר. הרצון להגיע עוד ועוד ועוד לא עוזב. הלילה בשעה 1 לפנות בוקר לערך, המחשב שלי נפל חלל. אתמול, לאחר שבמשך חודשיים החזיק עם אוברקלוק ל3.5 ג'יגה, החלטתי להגיע לגבולות חדשים בזכות הפריזר 7 פרו שקניתי. ואיך אפשר להאשים אותי? טיפסתי ל3.8 ג'יגה, ומד הטמפ' הראה במאמץ מלא - 48 מעלות מקסימום. עם כאלה טמפ' מצויינות לפנטיום D רותח המיוצר ב90 ננומטר, איך אפשר לעמוד בפיתוי ולא לעלות עוד ועוד למעלה? האמת בשלב זה 3.8 ג'יגה הספיקו לי. כרגיל, התחלתי בבדיקת העומס השגרתית - Large FFTs בשני PRIME95 שונים - אחד לכל ליבה. שמח ומאושר ראיתי איך הבדיקה ממשיכה והכל טוב ויפה. אחרי כחצי שעה של בדיקה נוכחתי לדעת שהמעבד עושה throttling. חשבתי לעצמי, איך זה יכול להיות? המעבד קפוא!…
-
- 67 תגובות
- 4k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה בדיוק OC? אבל הסבר מעבר לזה שזה "המהרה בעיברית",איך בדיוק זה מתאפשר? איזה רכיבים מומלצים\חובה לOC?
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
Intel Pentium 4, 2600 MHz Intel Rock Lake D865PERL) NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB) 512 DDR טמפ' המעבד במנוחה 34 מעלות לפי אוורסט *אין לי מערכת קירור למחשב,רק מאוורים..
-
- 2 תגובות
- 467 צפיות
-