עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by e-d-a,

בגלל שהרעש מפריע לי החלטתי להוריד את הוולט של המאוררים לחמש או שבע, והקפדתי שהם יקבלו כבל לבד בלי שום סי די או הארד דיסק, אז איך אני הוףך אותם עכשיו לחמש\שבע וולט? וכמה זה ישפיע לי על המעלות ?

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by ProSoldier,

שלום. אני רוצה לקנות קירור למעבד AMD Athlon 64 3500+ Integrated into Chip FSB Socket 939 חשבתי לקנות את הקירור Thermalright XP-120 בפנדה את הקירור הזה במלאי. איפה אני יכול לקנות בארץ את הקירור 120XP חוץ מפנדה? ודיברתי עם אחד מהעובדים שלהם והוא אמר לי שה-Thermalright 90 XP יותר טוב. מה דעתכם? מה יותר כדאי לקנות? את ה-120XP או ה- 90XP? התקציב לקירור למעבד הוא 300 ש"ח לא כולל המאורר חריגה עד 50 ש"ח אם זה שווה את החריגה.

• 41 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. המחשב המדובר: לוח EP43-DS3L שאר הפרטים בחתימה. משום מה, המאוורר של המעבד, V1, מסתובב על מהירות מקסימאלית, למרות שבביוס מוגדר על SMART. אין לי אפשרות לשלוט על שאר המאווררים המחוברים ללוח עם SPEEDFAN (הגדרתי אותו כמו שצריך). למישהו מכם, יש מושג למה זה קורה?

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. יש לי שרת 1U מעבד : core 2 duo e6660 socket 775 לוח אם של asus 2GB ddr 2 320GB sata 2 של וואסטרון דיגיטל.. מארז 1U ספק 250W יש לי בעיה חמורה עם הקירור של השרת , על המעבד יושב מאוור של THERMALTAKE 1U 775 . הרצתי תוכנה לבדיקת קירור , והמעבד שלי בשעת עומס עומד על חום של 80 - 85 מעלות וכאשר המחשב לא תחת לחץ הוא עומד על 60 -64 מעלות. לפי מה שזכור לי המאורר מסתובב בין 4300 - 4700 rpm כאשר הוא נוטה לכיוון של 4300 הבדיקה הזאתי נעשתה כאשר השרת היה פתוח , אני לא בדקתי כאשר המארז סגור. מה אתם מציעים לי לעשות?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום השתמשתי בערך שבוע ב 2600K מומהר ל 4.6. השבוע הורדתי אותו חזרה לתדר הטבעי שלו - 3.4. היכן ההמהרה הזאת באה לידי ביטוי מלבד מבחנים סינטטים? במחשקים הפריימים זהים. בעת פעולות רגילות בתוך windows - הכל זהה. אז "מה הקטע"? :

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. מחר אני יביא עוד תמונות אם אתם רוצים תמונות מאיכות יותר גבוהה רק תגידו

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Spootnik,

טוב חברה הוספתי מאוורר של 80 מ"מ על המארז + מאוור ענק של 120מ"מ על הצד וזה הוריד לי ב 12 מעלות האם זה הגיוני? יש לי 22 מעלות עכשיו במעבד מקודם היה לי 35 לינק לתמונה למטה. עכשיו האם זה יספיק לי לקרר ת 805D אחרי אוברקלוק אני צריך טמפרטורות ל 805D שאני אדע האם זה פועל טוב תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by BlackFly,

שלום!! יש לי כרטיס מסך מסוג : Elsa Gladiac 920 Geforce3 ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק, האם זה כדאי? ואם כן...אז באיזה תוכנה להשתמש? תודה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by lol_minbet,

לכל החברים שמתקשים באוברקלוק לHD4890 עם מתחי הסטוק, הינה מדריך קליל שיסביר איך להגיע ל1000MHZ לליבה ו1200MHZ לזיכרון בקלי קלות : Increasing Voltages & Extreme OC HD 4890 Using RivaTuner http://vr-zone.com/articles/increasing-voltages--extreme-oc-hd-4890-using-rivatuner/6880.html?doc=6880

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by yoav9,

Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver + חלון + hardcano 2 + עוד חור למאוורר למעלה!! OWNZ רציני הקטע!! יש יש יש יש סוף סוף מארז לא שבור ודלוח... יהיה פיצוץ!

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by ksn1981,

שלום לכולם, מחפש קירור ל- i5-760 ללא OC, קראתי על (Thermaltake silent 1156) שהוא טוב, ובפורום כאן על (‏Freezer 7 Pro Rev.2).. מה ההבדל.. המלצות אחרות ? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by 1stcowgirl,

יש לי בקר מאוררים : Scythe Kaze Master Pro http://www.scythe-eu.com/en/products/pc-accessory/kaze-master-pro-525.html כתוב שיש לו שליטה של 5V עד ל 12V. אם המאורר נותן 1300RPM כשהוא ב 5V, האם ניתן להוציא ממנו יותר סיבובים אם נעלה את המתח?... (נגיד ל 8V?) . עריכה: עדכון: כשאני מסובבת את כפתור השליטה עד הסוף... כל מאורר מסתובב אך-ורק במהירות שהייתה מצויינת במפרט שלו! אי אפשר להוציא יותר סיבובים! כנראה אצטרך לרכוש אחד עם יותר סל"ד שאלה: משהו מכיר את ה KAZE MASTERPRO? האם יש אופציה ל אוטומטי? שיזהה לבד מתי להעלות ולהוריד מהירות (על איז טמפ לשמור?)

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום לכולם! ברשותי מארז של NZXT LEXA BLACKLINE שאיתו הגיעו 3 מאווררי 120 מ"מ מתוצרת NZXT גם כן. המאורז שקט מאוד על גבול החרישי, אבל לדעתי המאווררים שלו לא דוחפים מספיק אוויר (אני מנקה את הפילטרים כל שבועיים בערך) לכן החלטתי להחליפם. חשוב לי מאוד השקט. אני לא כל כך מבין ברמות הדציבלים השונות... מה המקסימום DBA שאני צריך לחפש, שעדיין יחשב מאוורר שקט? יש למישהו המלצות? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. שלום יש לי מיני-מחשב שמריץ Windows, וב-BIOS שלו, במסך Thermal Settings, אני רואה את ההגדרות הבאות: לגבי ההגדרה "S3/CS Thermal Trip Point", אני יכול להסיק מהשם שזה אומר שבטמפרטורה שמוגדרת שם (100 מעלות) המחשב אוטומטית מעביר את עצמו למצב Sleep Mode. אבל מה זה Active Thermal Trip Point ו-Passive Thermal Trip Point? מה יקרה בעצם בכל אחת מ-2 הטמפרטורות שנקובות בשני המצבים האלה (85 ו-90)? תודה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by AxeOr,

\\\

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Alroit,

שלום לכולם שמעתי מהמון אנשים/ חברים שהם שמים נוזלי קירור איכותי של יצרני מכוניות כמו של פורד מקורי או פולסווגן מקורי האם זה נכון לעשות? ראיתי גם בהרבה סרטוני הדרכה שרובם שמים רק מים מזוקקים בלבד - האם זה טוב? האמת די קשה להשיג נוזל קירור יעודי - כבר ניסיתי ללא הצלחה רבה. אשמח להשכיל בנושא [br]פורסם בתאריך: 13.12.2010 בשעה 18:49:41

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אז ככה זה מפרט המחשב שלי CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ Motherboard Name Gigabyte GA-M56S-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) DIMM4: G Skill F2-6400CL5-2GBPQ (כן המחשב שלי ישן.. יש בעיות כלכליות אם מישהו יכל לתרום לי מעבד אני אשמח ) הקירור שיש לי כרגע הוא מוג'ן 2 מארז CM590 אם זה קשור ויש בעיה שאני עושה OC אני מגיע תמיד ל-2.8 .. שאני עולה המחשב לא עולה ..הגעתי עם המתח למקסימום של המעבד הזה.. אני חושב שמשהו בעבודה שלי לקוי.. ואם המחשב כן עולה בסוף אז בבדיקה או שהוא נותן אירור או שהמחשב קופא מראה מסך כחול וחוזר להתחלה אשמח אם מישהו ממכם יגיד לי איך הוא היה מתעסק עם הביוס הזה.. מה היה מעל…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Arik.G,

איזה כיף זה חורף!!! 2384 מגהרץ על 30 מעלות במנוחה. החלון פתוח מאוד קר בחדר. אני עכשיו בודק טמפ' במאמץ (את הקירור אתם יכולים לראות בחתימה שלי) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. הנה מפרט המחשב : board : ASUS TUSL2-C with BIOS Version 1012 CPU : Intel Celeron Tualatin 1.2Ghz HeatSink : Volcano 7+ Memory : Kingston SDRAM 256Mb PC133 אלה הרכיבים הבסיסיים. אין ללוח הזה אפשרויות O/C מדהימות ובכל זאת חשבתי שאוכל להגדיר מהירות FSB של 133 מגה הרץ לזיכרון ולמעבד ואז התדר של ה-PCI הוא 33 מגה הרץ ללא O/C בכלל. בדקתי שיש קירור כמו שצריך , בדקתי מתחי VCORE שונים (הלכתי אפילו עד המקסימום שהלוח מאפשר-1.8 וולט) ובכל זאת, המחשב נתקע באיזשהו שלב (זה קורה באקראי ולא בשלב מסוים) של טעינת WINDOWS XP PRO. גם אם פעם אחת המחשב כן עולה עד הסוף זה לא מספיק ובפעם הבאה הוא שוב יתקע האם זה אומר שהמעבד שלי פשוט לא מאפשר O/C של 400 מגה הרץ מסכנים ?? אולי זאת בעיה אחרת ? או…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום לכולם, ראיתי ברשימת חברות של הפורום שיש כמה חברות, וראיתי בפורומים אחרים שאנשים נגיד קונים בלוק מים של XSPC ומשאבה של חברה אחרת וכל מיני MIXים מגוונים.. ואני ראיתי גם מישהו שנתן למישהו אחר תמונה עם מפרט של קירור מים.. ואני לא יודע באיזה אתר או מקום אני יכל לבצע את זה.. אז באיזה אתר אני יכל לבנות "מפרט" חלקים של מערכת קירור מים מכל מיני חברות? נ.ב.- אם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי איזה חברה טובה במה(XSPC טובה בבלוקים וכד'..), ומה הכי כדאי, זה יהיה מצויין !! שבועעע טווווב לכולם !!

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by קפלן,

היתה לי בעיית חום גבוה במחשב נייד (acer 5715z, נקנה לפני כחמש שנים). הטמפרטורות היו נוסקות מהר למעלה מ80 מעלות, והיה נכבה בתכיפות. חשבתי להחליף מאוורר, אבל כשפירקתי את המאוורר, גיליתי שיש מסנן בין המאוורר לבין הברזל (לא יודע איך קוראים לזה). .המסנן היה מאובק וסתום כמעט לחלוטין, ובשלבי התפוררות. משכך, זרקתי אותו, החזרתי את המאוורר והנה פלא - גם בזמן מאמץ המחשב מגיע ל40-50 מעלות. השאלה שלי היא האם זה בסדר שאין לו מסנן. אם היה כנראה שצריך, לא? והאם כדאי לי בכל זאת להחליף מאוורר בגלל התיישנות (באיביי, 40 ש"ח)? וגם: בזמן פירוק המאוורר פירקתי גם את מערכת הברזל שמוליך את החום מהמעבדים למאורר. האם אני צריך לשים משחה טרמית מחדש? (כך הבנתי מאיזה הודעה פה). תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. אם אני עושה אוברקלוקינג למעבד אינטל פנטיום 4 ויקרה משהו אז האחריות יכסה את זה?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Vatos-Locos,

יש לי מארז סימבדה (נדמה לי שזה נקרא מידי) מאורר ג'נרי 80ממ מקדימה למטה מתחת להרדיסק מכניס אוויר בכמות לא גדולה (ששמתי את הסמארט פאן 2 שם הוא עשה המון רעש בגלל שהגריל חתוך וכנראה היו שריקות בגלל החוזק של הסמארט עם החתיכות ברזל הקטנות שנשארו מסביב..) סמארט פאן 2 (פועל על 2800 סלד למען השקט הטוב) מוציא אוויר מאחורה מתחת לספק ומאורר 70מ"מ (3700 סל"ד) של ספיר (שבא בתור מאורר למעבד) מחובר למפרצים של ה 5.25" וזורק אוויר לכיוון המעבד והמאורר על המעבד ספארק 7+ (על 4200 סל"ד למען השקט הטוב) על הפרספקט אני לא מוכן לעשות מאורר כי אני אוהב את החלון שלי כמו שהוא ולא רוצה מאורר שיהיה תקוע לי באמצע החיים ומאורר בגג שיוציא אוויר זה גם סיפור כי צריך מקדח כוס לברזל וגם נראה לי שהסמארט פאן 2…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by BenBezalel,

שלום לכולם, אחרי שנמאס לי מהמאוורר הרגיל של INTEL למעבדים שלהם, אני מעוניין להצטייד בגופי קירור למעבד ולכרטיס מסך. התקציב הוא 300+- המלצות? תודה!!

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. טוב אתמול בערב והיום מ 8 בבוקר (הרגע חזרתי) ניסיתי לצוד לי רדיאטור למערכת קירור המים. (היתי בכל המוסכים סאזור התעשיה בחולון , ראשון , ומגרשי גרוטאות באזור.) אך לצערי בעלי מוסכים וכמה מגרשי גרוטאות הסתכלו אלי כאילו אני יצור ירוק שבא ממאדים, ואין להם מושג מה אני רוצה מהם. ומה סך הכל ביקשתי מהם , "רדיאטור של אופנוע , או רדיאטור כמה שיותר קטן" . ולבסוף מצאתי שני מוסכים של אופנועים, באחד מהם הוא אמר שאולי יהיה לו שבוע הבאה , הוא ממש לא בטוח ואולי זה יעלה 300 שקל!!. ובשני הוא אמר שיש לו בכל הגדלים אפילו יותר קטן ממה שאני צריך , משומשים אבל בסיסבות 500 שקל, ישר ברחתי משם. וגם שלחו אותי לרחוב הרצל שיש שם הרבה מוסכים של אופנועים, אבל אני משער ששם יהיו אותם המחירים. אם מישהו יוכל…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.