אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום, אז הסיפור מתחיל כך: יש לי מעבד AMD כנראה במהירות 1000MHZ. קיבלתי אותו ואת הלוח שמתאים לו מלפני כמה זמן. רק רציתי לבדוק אותו אם אולי כדאי להשתמש בו... חיברתי את החוטים וכל.... וראיתי שאחרי עשר דקות חום המעבד מגיע ל64מעלות...כשנגעתי ב- HEATSINK (מקווה שאמרת נכון) זה היה חם למדיי. בו זמנית חום הלוח היה בערך 32 מעלות שזה בסדר... מה קרה למעבד...אני לא כל-כך מבין במעבדים האלה....יש לי על מה לדאוג...ואם כן, אז מה עושים??? נ.ב.: 1 הלוח הוא:A7A266 של אסוס 2 אני לא בטוח לגבי מהירות המעבד כי יש אפשרות בכיוון המהירות בביוס לשנות לשתי מהירויות "אוטומטיות" 1000MHZ או 1333MHZ טוב....מקווה שתוכלו לעזור לי....תודה בכל אופן...! עשיתי עריכה13-11-03 ... ואני יודע שאני מקפיץ את ההודעה …
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי שלום לכולם, מאוד שמח שקיים פורום ואתר כל כך מקצועי בארץ בתחום החומרה, אני אישית חושב שזה עוזר להמון אנשים. אוקי אז לענייננו אתמול קיבלתי את מחשבי החדש שהשקעתי בו סכום לא קטן ולצערי הרעש שציפיתי לקבל מהמחשב הוא יותר גדול ממה שחשבתי שיהיה. אני מאלה שלא רק שאוהבים שקט, אלא לא רוצים לשמוע את המחשב בכלל. כאילו שאני יבוא למחשב ואני לא ידע אם הוא דלוק או לא, רק שאני יראה את הנורה שמראה לי שהמחשב דלוק, זה המצב שאני רוצה להגיע אליו. אז ככה, המארז שיש לי הוא של חברת Thermaltake Soprano DX VE700BWS מארז נורא מרשים, במארז הוסיפו לי ספק של Thermaltake ה 400W שלהם עם מאוורר ל 120MM שלפי הבדיקות שלי הרעש לא מגיע ממנו. לגבי המאוורר של המעבד, יש איוורר שקט מאוד של חברת AC. בקיצור לאחר…
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב חברה הוספתי מאוורר של 80 מ"מ על המארז + מאוור ענק של 120מ"מ על הצד וזה הוריד לי ב 12 מעלות האם זה הגיוני? יש לי 22 מעלות עכשיו במעבד מקודם היה לי 35 לינק לתמונה למטה. עכשיו האם זה יספיק לי לקרר ת 805D אחרי אוברקלוק אני צריך טמפרטורות ל 805D שאני אדע האם זה פועל טוב תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני ממש מתלבט עם לקנות אותו,יש לי איזה בעיה עם הטמפרטורה,היא מגיעה ל60 במנוחה(פנטיום d) אני יודע שה d חם אבל זה מוגזם. אני רוצה לקנות את ה bt ל oc אבל אני פוחד שהלוח ישבר לי כי הוא נוראה כבד,מה אתם אומרים?
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים :-) יש לי מחשב HTPC יחסית חדש, לא השקעתי בקירור כשהרכבתי אותו, ועכשיו אני רוצה לשדרג שם את העסק, בעיקר בשביל לגרום לו להיות שקט (וכמובן שגם ישאר יחסית קריר - אבל יותר חשוב השקט). המעבד שלי הוא G2020 (SOCKET 1155) והמארז הוא - http://www.chyangfun.com/cfi-axx89.html מארז קטן אז אין מקום לקירור מפלצתי. כמו כן אני רוצה להחליף את המאוורר 80 מ"מ שיש שם כרגע במשהו שקט יותר, כל הצעה תתקבל בברכה, ואם יש למישהו רעיון אחר אשמח לשמוע גם כמובן תודה מראש, מתן.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הייי יש ברשותי i7-6850K כבר תקופה, ומרגיש שהגיע הזמן לתת לו דחיפה קדימה בתדר. כרגע משתמש בקירור scythe mugen 3 rev b על הגדרות סטוק. לאיזה קירור הייתם ממליצים לשדרג כדי לסחוט ממנו את הלימון?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איך בדיוק אנשים מגיעים לאובקלוקים גבוהים של 4+ גיגה ואפילו 3.6 במבט ראשון זה נראה שהמהירות זכרון מונעת ממני להגיע לשם הנה כמה אפשרויות שהייתי רוצה לנסות אני הייתי מרוצה להגיע ל 3.6 עם מכפלה 9 בזכרון אבל בביוס אין לי מכפלה כזאת רק 8 ו 10 ו 10 מביא את הזכרון ל 1720 ותאמת שהסתכלתי בביוס זה לא מדוייק לפי מה שאני זוכר הקפיצה הייתה ל 1800 והבחירה מתחת הייתה 1500 או משהו כזה האם כל האנשים שעושים אוברקלוק מקפיצים את המהירות של הזכרון בצורה כזאת? אין לי מושג למה זכרונות מסוגלים אבל ממש לא נראה לי שאני יהפוך את ה 1600 קרוסייר שלי ל 1800 ככה סתם והלוח עצמו יכול לעבוד על באס של 170 ואפילו פתחתי את המחשב על 200 ו הורדתי את כל השאר נמוך ועלה רק אני לא אוהב שמתח עולה יו…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בגלל שהרעש מפריע לי החלטתי להוריד את הוולט של המאוררים לחמש או שבע, והקפדתי שהם יקבלו כבל לבד בלי שום סי די או הארד דיסק, אז איך אני הוףך אותם עכשיו לחמש\שבע וולט? וכמה זה ישפיע לי על המעלות ?
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עשיתי כבר בעבר OC של 8*400 אבל אני רוצה לעשות עם מכפלה 9. אני על 360*9 spread spectrum כולם על DISABLE Pci-ex 100 זיכרונות 1:1 c1e disable אני על מתח 1.365 משו כזה, אני עכשיו יסתכל כמה בדיוק .. אני מעלה כל פעם ליבה אחרת נופלת בבדיקות. ב OC הקודם אמרו לי לשי מתח לגשר ועוד דברים לגשר .. אני לא מבין בזה בגשרים הכוונה .. אם תסבירו לי זה יחסוך לכם זמן =] אז לבינתיים מה לעושת להמשיך להעלות ?
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! וחג שמח השבוע הגיעה אלי המערכת: I7 4770K Scythe grand kama cross rev. b Msi G45 Z87 Gaming 1333 G.Skill Ares 16G Samsung Ssd 840 EVO 120G Toshiba 2T 7200 Seasonic SSP-650RT Active PFC +80 gold כרגע ללא כרטיס מסך מארז: Fractal Design Define R4 עם המאוורים שהגיעו איתו אני חדש לגמרי בנוגע לOC ואתמול זו הייתה הפעם הראשונה שלי שהתחלתי לעשות. תוצאות ביניים: ההגדרות של בBios: ובדיקת יציבות קצרה יחסית בOCCT דבר ראשון, אם עשיתי משהו לא נכון, לא תקין או משהו בסגנון אני אשמח לשמוע ביקורת בונה ולקבל הערות בעניין זה מאוד יעזור! דבר שני: שיפור אני מניח שאני ארכוש עוד שלושה מאוורים Noctua NF-F12 PMW אחד נוסף אל חזית המארז ושניים נ…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב הצלחתי להגיע גם ל 3.4 אבל המחשב לא יציב ..אני לא יודע מה הבעיה .. וזה בטוח לא החום כי קניתי את הגוף הזה http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=nph-1-s ו- http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=as-sil הטמפ ירדו ב20 מעלות במאמץ! במקום 52 הם הכי הרבה היו על 32-33. מישהו יודע למה המחשב לא יציב ב3.4? ..תמונה של לפני ואחרי OC [attachment deleted by admin]
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבר'ה. המעבד שלי נוטה להתחמם יתר על המידה בימים חמים, אז לקראת הקיץ שיגיע אלינו לא עוד הרבה זמן חשבתי לקנות קירור חדש. כרגע יש לי קירור BOX המקורי של אינטל. רציתי לדעת איזה קירורים טובים אתה יכולים להמליץ לי עד סכום של 150 ש"ח? אני לא מתכנן OC או משהו כזה, צריך פשוט משהו שיכול לבלום את החום הזה שפולט המעבד בעומס מלא שלו. ועוד שאלה - הרכבה של גוף קירור מחייבת פירוק של לוח האם? אני פוחד להסתבך עם זה. בלי לפרק את הלוח נראה לי שאני אסתדר. תודה למי שמנסה לעזור. - - - תגובה אוחדה: - - - חשבתי לקחת אולי את ה-Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2, אבל משהו בסיקור הזה לא נראה לי הגיוני - http://www.hardwaresecrets.com/article/Arctic-Cooling-Freezer-7-Pro-Rev-2-CPU-Cooler-Re…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי, רציתי לדעת כמה רחוק אוכל להגיע עם המעבד הזה על הלוח שלי? מבלי לשנות מתחים כמובן. מה שלא הבנתי בעשיית OC זה שאני צריך לשמור יחס של 1:1, יחס בין מה למה?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני ראיתי המון אנשים שמגיעים עם הלוח הזה ל600+ וגם ל650+, לדוגמא: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=191950&page=14 בנתיים אני על 444X6 עוד עושה בדיקות יציבות אך לא מוצא את הGTLים הנכונים בכדי להפעיל את המערכת בלי שתקרוס כעבור כמה דקות. העניין הוא שאם אני משאיר את המחשב ככה סתם עם הבדיקה, הוא לא יקרוס. אך אם אני מתחיל לבדוק דברים באינטרנט ולצפות בתמונות הוא פתאום יכול להיתקע, וזה בגלל הGTL כי לפעמים זה מחזיק הרבה יותר ולפעמים הווינדוס לא עולה בהתאמה לGTL שאני מעלה ומוריד. מישהו יכול לשפוך לי קצת מידע לגבי הGTL כיצד הם מתפקדים? ואיך אני יכול לקבוע מה הכי מתאים בשביל המערכת שלי? העניין הוא שאני לא יודע אם הגעתי לFSB WALL והמעבד יכול עד 470 ויש לי …
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את המפרט הבא intel Q6600 Zalman CNPS9500A LED 92MM Fan Gigabyte GA-P35-DS4 Corsair 2GB Kit PC2-6400 DDR2-800 CL4 Twin2X2048-6400C4 XFX GForce 8800GTS 320MB XXX edition Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0 X2 Antec P182B Corsair HX Series 520W PSU כמו שאתם רואים הקירור הוא שריד מהמחשב הקודם והשאיפה היא להחזיר אותו לשם. אני מאוד מתלבט אם כדאי להיכנס לתחום קירור המים. לאחר חיפוש מעמיק בפורום לא כל כך הצלחתי להרכיב מפרט. לפי מה שראיתי המפרטים שמופיעים בת'רד קירור מים כבר לא ממש מעודכנים, בעיקר לגבי בלוקים. אני מעוניין בקירור למעבד ולכרטיס מסך. לא נראה לי שיש צורך בקירור ללוח, אבל אני פתוח להצעות. בעיקרון אני מדבר על תקציב של עד 2000 ש"ח (כולל משלוח) אבל התקציב גמיש. אי…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, יש לי את המפרט שבצד. רוצה להוסיף מאורר מקדימה ומתלבט. ראיתי את זה http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=CF-1412B ונראה מעניין. המון אוויר נכנס אבל כנראה לא שקט במיוחד. איך הוא יחסית למאורר שמגיע עם המארז? ניתן לשים 12\14 ס"מ. יש הצעות? היה מאוורר מבצע על 12 של CM ב IQPC אבל זה נגמר... מה זה PWM? איך עדיף ךחבר מאוורר? מה ההבדל בין החיבורים? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הוא בא אם מאורר או לא ? כי קניתי לאח שלי אחד כזה והוא בא בלי מאורר כלל אבל יש לו היטסינק יותר גדול מן הרגיל אבל נראה לי שהתקיעות עצלו במחשב באות בגלל ההתחממות של הכרטיס כאשר נגעתי בהיטסינק לא הצלחתי להחזיק את היד עליו יותר מ 5 שניות...
-
הנה מפרט המחשב : board : ASUS TUSL2-C with BIOS Version 1012 CPU : Intel Celeron Tualatin 1.2Ghz HeatSink : Volcano 7+ Memory : Kingston SDRAM 256Mb PC133 אלה הרכיבים הבסיסיים. אין ללוח הזה אפשרויות O/C מדהימות ובכל זאת חשבתי שאוכל להגדיר מהירות FSB של 133 מגה הרץ לזיכרון ולמעבד ואז התדר של ה-PCI הוא 33 מגה הרץ ללא O/C בכלל. בדקתי שיש קירור כמו שצריך , בדקתי מתחי VCORE שונים (הלכתי אפילו עד המקסימום שהלוח מאפשר-1.8 וולט) ובכל זאת, המחשב נתקע באיזשהו שלב (זה קורה באקראי ולא בשלב מסוים) של טעינת WINDOWS XP PRO. גם אם פעם אחת המחשב כן עולה עד הסוף זה לא מספיק ובפעם הבאה הוא שוב יתקע האם זה אומר שהמעבד שלי פשוט לא מאפשר O/C של 400 מגה הרץ מסכנים ?? אולי זאת בעיה אחרת ? או…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ללהקת רוק (אלבום בכורה) דרושים אנשי אינטרנט שרוצים להצטרף ולהוביל פרוייקט יש דומיין יש שרתי אירוח יש טאלנטים שיכתבו באתר ( אנשי עיתונות וסלבריטיז) יש קונטנט מנג`ר דרושים WebMaster WebDesigner עם אוריינטציה פלאשית .... ( : )מעורערים קלות בנפשם - יתרון( האתר מיועד לספק מידע אינפורמטיבי על ההרכב וכן להכיל מידע עיתונאי (רכילותי משהו) מחיי סצינת הרוק בת"א ובארץ. רעיונות יתקבלו בברכה. התנדבותי לפרטים ניתן להשאיר טלפון למיילים הבאים winstonlights@hotmail.co.il Tomer.elbaz@Sap.com
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מארז יחסית שקט, מבעיות חימום של הכרטיס מסך אני מעוניין להוסיף 12 מאוורר לדופן המארז זקוק להמלצה למאוור טוב ושקט, אם יש אפשרות לשלוט במהירות זה יהיה מעולה. בנוסף זקוק להמלצה למאוורר למעבד של מחשב אחר, amd 810Quad שקט וקריר ככל הניתן לא למטרות OC תודה
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מעבד i5 4460 וכ.מסך rx460 amd יש לי מאורר מעבד פשוט של אינטל המאורר הנוכחי בן 3 שנים אבל עובד סבבה ניקיתי אתמול את הצלעות קירור והכנפיים מאבק ושמתי משחה תרמתי חדשה. אני משתמש בreal temp ומשום מה המעבד מגיע לטפרטורות של 70 מעלות שאני משחק משחקים פשוטים כמו cs 1.6 ושאני ממיר וידיאו בHandBrake המעבד מגיע ל100 מעלות אני לא יודע למה זה קורה המאורר מסתובב מאוד מהר קר בבית מאוד אני לא מדליק חימום בכלל בחורף. מה שעשיתי בשביל לתקן את זה הוא להיכנס advanced power options ואז לProcessor power management ולהגביל את Maximum Processor State ל50% ואז הטמפ' של המעבד בc.s 1.6 ירדה ל60 מעלות ובHandBrake ל50 מעלות. המחשב עובד סבבה שהמעבד על 50% אני לא משתמש כבד. השאלה שלי אם אני יקנה…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
זה נחשב טוב? אתמול פתחתי מכפלה עם חבר שעזר לי שבהמשך אני אספר לכם מי זה יש לי זיכרון מסוג xtreme ddr 256 pc 2700 epox 3ka 2000 xp agoia ואני משייט לי על 220 באס ללא תקיעות ורציתי לדעת אם זה נחשב טוב ?
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי, אז התחלתי באוברקלוק למעבד, עדכנתי לגרסא 1.1 של הביוס, אך אני חושב שהיא מזייפת כי לפי הביוס (וסנדרה) אני ב-47-48 ב-Full load ובלי O/C אני ב-39-40 ~ ב- Full load עכשיו אני על 10.5*190, יציב -5 שעות בפריים, בלי VCORE בכלל. אני חושב שאני יכול להגיע הרבה יותר רחוק אבל מה שמונע ממני זה החשש מהטמפ', אם מישהו יכול לעזור לי להשיג את הביוס העדכני ביותר אודה לו מאוד (לוח - Abit nf-7 rev 2) 3D mark score - 8793
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תשמעו, אני כבר כמה זמן עושה מודינג, אני דיי מבין בחשמל ובמחשבים אבל אני לא ממש מבין בשמות של החלקים וכל הדברים. ז"א שאני עשיתי מודינג בעבר, אני יודע להתעסק עם החשמל והמחשב, אבל אני רואה שאתם מדברים פה לפעמים על כמה מושגים שאני פשוט לא מבין (חלק בנושא המחשב וחלא בנושא חשמל). אוקיי, אז יכול להיות שאני אשאל שאלות שאני בעצם יודע מה החלק שעליו שאלתי אבל פשוט לא קישרתי לשם. אוקיי, מה זה הסלוט? בקשר לאמפר, כמה אמפר יש בשקע חשמל רגיל וכמה יש בכבלים שיוצאים מהספק? יש לי עוד כמה שאלות, אבל אלה הראשונות.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם ליפני כשבועיים קיבלתי מחשב חדש מ IQPC עם הכרטיס SPARKLE CALIBRE . http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2050 היה בעיה בגוף קירור והמאווררים בקושי היסתובבו ובקושי קיררו והמחשב קרס לי כמה פעמים בגלל טמפרטורות גבוהות (לפי תוכנות בקרה הכרטיס הגיע לכ - 90 מעלות !!! וקרס) ניסיתי להוציא את הכרטיס ולטפל בבעיה .. אז פתחתי את הגוף וניסתי לימצוא את הבעיה, אך ללא הצלחה. שלחתי לIQPC והם אמרו לי שהם שלחו את הכרטיס ליבואן והוא לא מוכן לטפל בו בגלל ששיחקתי בגוף ואני כניראה הרסתי אותו ... אני יודע בוודאות שאני לא הרסתי אותו וקבילתי מוצר פגום. אל היבואן לא מוכן להקשיב וכניראה האחריות פגה. אז עכשיו יש לי כרטיס 8800GTS כניראה ללא גוף קירור (שאני יוציא א…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-