עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by 00Amir,

חשבתי לבנות מערכת קירור מים למעבד (בלבד בשלב הראשון), אני הולך להשתמש במים קרים. אני הולך לפרק מערכת של תמי4 מיני ומזה לבנות את המערכת... נתקלתי בבעיה שלמעשה בגלל הפרשי הטמפ' של המים(15 מעלות) לבין הטמפ' של החדר והמעבד נוצר מצב של "הזעה" של הצינורות והחלקים שבהם מועברים המים... אני פוחד שהסיפור ינזל לי על המעבד והכ.מסך והמחשב... חשבתי לעשות ציפוי של חומר מבודד לצינורות אך אני לא בטוח שזה יספיק... למישהו יש ניסיון עם קירור מים קרים למחשב? דבר נוסף - חשבתי לקחת את הגז קירור של אותו תמי4 מיני ופשוט לשחרר אותו לתוך המחשב אבל גם אז נתקלתי בבעיות הזעה כי הגז לח.. לסופו של החלטתי שאני אשאר עם הגז אבל יעביר אותו דרך צלעות חיצוניות אשר יספגו את הלחות - וכך אני אקבל אוויר קר מאוד ו…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. אני מקווה שפתחתי את הת'רד במקום הנכון... בזמן האחרון התחילה לי תופעה של התחממות יתר של המערכת (בעיקר כרטיס המסך) בזמן מאמץ ממושך כשאני משחק במשחקים שונים, דבר שגורם לתקיעה של המערכת ולפעמים גם קריסה טוטאלית. השגתי שני מאווררים ענקיים וחזקים שאני מעוניין לחבר למערכת שלי. צריכת החשמל שלהם היא 35W לענק ו- 15W לגדול. מפרט המערכת שלי רשום למטה. בנוסף, כדי לחבר את המאווררים אני צריך לעשות איזה קומבינה עם הספק כח כי אין להם חיבור רגיל. פירקתי אותם מאיזה שרת ישן והם מתחברים עם שני פינים לחוטי חשמל שמספקים את הפלוס והמינוס. השאלה היא האם הספק כוח יחזיק מעמד או שאני צריך לקנות חדש?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. אני רוצה להשקיט את מאוורר הדלתא שיושב לי על הוולקנו 6CU+ בכך שהוריד לו את כמות הזרם שהוא מקבל עכשיו השאלה היא איפה אני יכול למצוא פוציומטר לחיבור אחד בלבד? בארץ ובחול תשובות יתקבלו בברכה 8)

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. מצורף קובץ עם נתונים קיימים עכשווים. מעוניין לבצע המהרה ללא הוספת רכיבים ותוספות "מקצועיות". לא מבין בהמהרה, בחנות אמרו לי שהמחשב טוב מאוד לביצוע המהרה. תודה. [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by AcidBurn10,

שלום לכולם חג שמח ושנה טובה ! אני צריך המלצה לקירור טוב למעבד Q6600 G0. כרגע אני לא עושה OC , כנראה בעתיד הלא רחוק.... אני רוצה קירור איכותי טוב ושקט . חשבתי על ה - Tuniq Tower 120 .. אבל מה שמציק לי בו זה המאוורר הפנימי. מישהו יודע אם אפשר להחליף את המאוורר הזה במקרה והוא נשרף?? ראיתי גם את ה-Ninja Plus Rev. B וה-Zalman CNPS9500 ואת ה-Scythe "INFINITY" 5Heat Pipes CPU Cooler. מה עדיף מביניהם ????? ה-Tuniq?? כולם בסביבות אותו מחיר... בין 250 ל-300. וזה מה שמתאים לי. תודה לכולם ושוב חג שמח !

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום לכולם, אני בשלבים של הרכבת מערכת חדשה ומחפש להתאים קירור למעבד בכותרת אני מתלבט כרגע בין שני קירורים: - Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B - שהמליץ לי עליו YairZ - Zalman CNPS10X Extreme האם יש קירור אחר שאתם ממליצים עליו ? אני מוכן להשקיע עד כ-300 ש"ח בקירור למעבד ולא מעוניין בקירור מים תודה

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. אני מחפש מכשיר שיוכל לעזור לי לראות את זרימת האוויר במחשב כמו המכשיר שבו משתמשים במנהרות רוח. אם לא מכשיר אז דרך . נמאס לי לנחש מה קורה במחשב שלי מעין מוט שמשחרר עשן או חומר אחר הנראה בעין בלתי מזוינת.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. יש לי כרגע מעבד פנטיום 4 2.4B 533 ואני חושב שהוא נדפק בגלל שהוא עבד חודשיים ב 1.85 וולט ועכשיו כשהחלפתי לוח אם, וזכרונות, הוא לא רוצה לעבור לי את ה 2.6 ג'יגה הרצים באוברקלוק, וכן, פתחתי על זה דיון, וכבר חשבנו על כל האפשרויות, וזה המעבד, סתכלו על המפרט שלי ותראו את שאר המערכת. 1 )שאלה שלי היא האם כדאי לי להחליף את המעבד הזה באותו סוג של מעבד, אני מתכוון לגרסת ה B או שבכלל אני יקח את ה C שעובד ב 800 באס, אבל הבעיה היא שהזכרונות שלי הם 400 מגה הרץ ועם מעבד של 800 באס אני לא יצליח לעשות כלום באוברקלוק אבל מצד שני אלו מעבדים יותר טובים באוברקלוק. 2 )וגם חשבתי בכלל לקחת את ה 2.4B או להחליף ל 2.6B אבל השאלה שלי היא האם יש סטפינג למעבדי פנטיום 4? או שזה סטפינג אחד לכל המעבדים מאו…

• 30 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by ran07,

שלום יש לי כרטיס מסך ATI 4850 gigabyte והמאוורר עושה רעש כזה ,לא משהו שניקוי או שימון יכול לעזור פשוט זה מרעיש ככה. אני מחפש קירור בין 100-200 שפשוט יהיה שקט בעיקר, אני לא עושה OC יש לי מחשב דיי פשוט מה אתם אומרים על ‎Accelero TWIN TURBO PRO ‏Arctic Cooling‎ עולה 160 שקל הוא שקט ? או משהו של זלמן שהוא יותר זול כמו ‏Ruby Orb Silent שעולה 135 שקל דרך אגב אפשר פשוט להוריד את המהירות של המאוורר ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום אנשים! סוף סוף קיבלתי סטרייקר חדש (לישן מת הNB). ניסיתי לעשות אוברקלוק בדיוק עם אותם ההגדרות כמו שבלוח הישן אבל אני מקבל את הדבר הבא: BCCode: 1e BCP1: FFFFFFFFC0000005 BCP2: FFFFF80001CA62B9 BCP3: 0000000000000000 BCP4: FFFFFFFFFFFFFFFF OS Version: 6_0_6002 Service Pack: 2_0 Product: 256_1 זה מופיע אחרי מסך כחול כשהוינדוס עלה. יש מושג למישו מזה? ועוד דבר... את ההגדרות לא הוצאתי משום פרופייל שמור אלה הכנסתי אותם ידני, כך שזה לא יכול להיות הבעיה.

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אני לא יודע אם זה שייך לקירור או למודינג אז שמתי את זה פה. תמיד אני רואה שעושים מאוורר למעלה שיוציא אוויר ומאווררים מאחורה וקדימה אבל למה לא לעשות מאוורר בתחתית המארז שיוציא אוויר וגם יתן אור מתחת למארז ? בטוח שיש אנשים שאין להם מקום מתחת למארז והרבה יגידו שאין בזה תועלת כי המאוורר חסום בערך 50% בגלל הכרטיס מסך או כל כרטיס אחר שנמצא מעליו וגם בגלל שהוא למטה אז אין לו ממש מקום להוציא את האוויר אבל מבחינה של סירקולציה זה מעולה לדעתי וגם מוציא את כל האבק שמצתבר בתחתית המארז. אם תוכלו להביא לי סיבות למה כן ולמה לא זה יהיה מעולה! תודה רבה

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by Idanp,

מדהים http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1507822

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אם כן כמה עולה בערך הדבר הזה למטר ואני רוצה לדעת בביטחון אם משהו יכול להגיד לי גם איך להגיד להם את השם של זה כי גומי U הם בחיים לא יבינו מה אני רוצה או באיזה מחלקה........ ובזיגזג אין =\

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by kokoki,

היי חברים, אני מתכנן לקנות מחשב מבוסס I7-13700k, האם קירור מים 280mm יעשה את העבודה? לא אבצע OC למעבד. בנוסף, איך הביצועים של הקירור של גיגהבייט - AORUS-WATERFORCE-X-280 ? ואם 280mm לא יספיק אז ה360mm של הדגם הזה. פשוט אוהב איך שהוא נראה. תודה רבה. נ.ב. שאלתי את אותה השאלה לפני כמה ימים בפורום מעבדים בטעות ולא הצלחתי למחוק משם, כאן זה יותר מתאים.

15. המפרט מעבד: AMD ATHLONX XP 1700 סטפינג: JIHUB0302 קירור: THERMALIGHT AX-7 זכרון: WINBOND 512DDR PC3200 cl 2.5 BH-5 לוח: EPOX 8RDA PLUS העלתי את ה VOLTAGE אחרי זה ל 2.050 V בליבה (יש לי עד 2.200) ואת ה FSB ל 200 ואת המכפלה ל11.5 יצא לי 2300MHZ אבל זה לא היה מספיק יציב ולא הצלחתי לקחת תמונות

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by The_Byter,

שקט, יעיל, קטן

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Bug2000,

הוא בא אם מאורר או לא ? כי קניתי לאח שלי אחד כזה והוא בא בלי מאורר כלל אבל יש לו היטסינק יותר גדול מן הרגיל אבל נראה לי שהתקיעות עצלו במחשב באות בגלל ההתחממות של הכרטיס כאשר נגעתי בהיטסינק לא הצלחתי להחזיק את היד עליו יותר מ 5 שניות...

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. הנה מפרט המחשב : board : ASUS TUSL2-C with BIOS Version 1012 CPU : Intel Celeron Tualatin 1.2Ghz HeatSink : Volcano 7+ Memory : Kingston SDRAM 256Mb PC133 אלה הרכיבים הבסיסיים. אין ללוח הזה אפשרויות O/C מדהימות ובכל זאת חשבתי שאוכל להגדיר מהירות FSB של 133 מגה הרץ לזיכרון ולמעבד ואז התדר של ה-PCI הוא 33 מגה הרץ ללא O/C בכלל. בדקתי שיש קירור כמו שצריך , בדקתי מתחי VCORE שונים (הלכתי אפילו עד המקסימום שהלוח מאפשר-1.8 וולט) ובכל זאת, המחשב נתקע באיזשהו שלב (זה קורה באקראי ולא בשלב מסוים) של טעינת WINDOWS XP PRO. גם אם פעם אחת המחשב כן עולה עד הסוף זה לא מספיק ובפעם הבאה הוא שוב יתקע האם זה אומר שהמעבד שלי פשוט לא מאפשר O/C של 400 מגה הרץ מסכנים ?? אולי זאת בעיה אחרת ? או…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by DAVIDKI19,

המעבד במנוחה עובד על 50-52 מעלות זה בסדר? במאמץ הוא מגיע ל75 מעלות בדקתי אותו בOCCT אחרי 2 דק' הוא מגיע ל90..... על קירור סטוק? zalman cnps 9900 חשבתי על הקירור הזה איך הוא? או COOL MASTER V8 מה אומר נתון שעות העבודה שלהם? אצל הראשון 50000 הקול מסטר 40000 ?? עד כמה הטמפ' של המעבד תירד? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. היי שלום לכולם, מאוד שמח שקיים פורום ואתר כל כך מקצועי בארץ בתחום החומרה, אני אישית חושב שזה עוזר להמון אנשים. אוקי אז לענייננו אתמול קיבלתי את מחשבי החדש שהשקעתי בו סכום לא קטן ולצערי הרעש שציפיתי לקבל מהמחשב הוא יותר גדול ממה שחשבתי שיהיה. אני מאלה שלא רק שאוהבים שקט, אלא לא רוצים לשמוע את המחשב בכלל. כאילו שאני יבוא למחשב ואני לא ידע אם הוא דלוק או לא, רק שאני יראה את הנורה שמראה לי שהמחשב דלוק, זה המצב שאני רוצה להגיע אליו. אז ככה, המארז שיש לי הוא של חברת Thermaltake Soprano DX VE700BWS מארז נורא מרשים, במארז הוסיפו לי ספק של Thermaltake ה 400W שלהם עם מאוורר ל 120MM שלפי הבדיקות שלי הרעש לא מגיע ממנו. לגבי המאוורר של המעבד, יש איוורר שקט מאוד של חברת AC. בקיצור לאחר…

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. היי, תגידו, אני צריך לרכוש את המוצרים הללו : washer מספר 6 ברגים 32 על 1.25 אינטצ' ראשית מה התרגום של washer לעברית ? (אום ??) שנית מה המידות הישראליות לברגים ? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Mafteah,

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU - [691 NIS] Motherboard : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) - [552 NIS] Memory : GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Ultra Memory - [725 NIS] חשבתי על אלה מה אתם אומרים?

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by zahiz007,

שלום חברים, התחלתי לשחק prototype, ואחרי 10 דקות בערך המשחב התחיל ל"זמזם" לי... צריפתי שני קבצים: 1. בזמן מנוחה. 2. בזמן השחק. המחשב: Q6600, P35, 2 GB, 9600gt, מסך 22". מארז רגיל וללא קירור מיוחד. ללא OC. תודה רבה! צחי [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. עשיתי אנדרקלוק למעבד 6000x2 מ 3.0 ל 2.6 רק אני רוצה להיות בטוח ולא לחשוש שאולי טעיתי במשהו {שאולי לא הבנתי נכון} נכנסתי ל power user overclock settings שם כתוב cpu ratio ושיניתי אותו מ default ל x13 2600 יש אפשרות לשנות גם כן בחצאים ל x12.5 2500 אם תוכלו לענות לי על שני השאלות הבאות 1 }האם עשיתי נכון ולא טעיתי באיזה משהו? או ששכחתי להגדיר בנוסף עוד משהו? 2} האם המעבד שלי עכשיו בטוח נמצא על 65w אחרי הירידה ל 2.6 ? {כי המעבד הקודם 5600 89w גם כן נשרף לי ורק המעבד שהיה לי לפני שנה 4600 65 w החזיק לי כמו שצריך ולכן אני רוצה את המעבד שלי גם 65w } 3 } האם יש תוכנה שאני יכל לבדוק כמה וואלט המעבד שלי לוקח עכשיו ? תודה מראש

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by b_e_n_i,

שלום החלטתי שאני רוצה למערכת השנייה שלי קירור מים.. התקציב שלי הוא בערך 2000 ש"ח פלוס משלוח ומכס אם יהיה. הבנתי שקירור מים זה רק מחול אז אני מביא לכם להתעסק עם זה.. התקציב הוא פלוס מינוס כך שאפשר.. המערכת. i7 920 X58-UD4P cm690 אני מבקש בבקשה עזרה..אני סומך עליכם על הכסף שלי שתביאו לי משהו טוב. ואני לא מבקש משהו מסין מורכב.. תרכיבו לי מפרט..צינורות והכל. תודה יתותחים.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים