עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by NadavAfuta,

היי חבר'ה, ברשותי כבר מספר שנים i7 920, ציפוי D0 וקירור של Scythe Mugen II. המעבד בOC ל3.8ghz, זכרונות DDR3 1600mhz (כרגע עובדים על 1440mhz). המארז שלי הוא Coolermaster RC690. הבעיה שלי היא שבעצם למעבד טמפרטורות Idle גבוהות יחסית 47+ ובLoad של Prime95 בכלל הוא מגיע ל82-83. מה יכול להיות הגורם לכך? האם אני צריך לנסות להושיב מחדש את הMugen II (שזה אומר גם לנקות את השכבה של הדבק הטרמי ולמרוח חדשה), ואם כן, מה הדרך הכי מומלצת לעשות זאת? בנוסף, הזמנתי 3 מאווררי Scythe GT 120mm 1850RPM, איפה הכי יהיה כדאי למקם אותם? אולי בכלל שווה להשתמש באחד מהם כדי להחליף את המאוורר שבא עם הMugen? כל עצה תעזור לי פה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אני רוצה לקנות את כ.המסך Radeon X1900 XT http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5682 מקבלים איתו בנעה את הקרור Arctic-Cooling Accelero X2 שמעתי שהוא שקט וטוב לינק לקרור: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=90&data=2&disc= 1. מה מספר ה DBA שיש לו? 2. זה נכון שהוא מספק רק 9.82 CFM ? (אם זה נכון אז זה ממש קצת כי מאוורר למארז ->אפילו הכי קטן=8 ס"מ , יכול לספק יותר עוצמה=28CFM ועדיין להיות שקט=20dB ו http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=95&data=2&disc ו http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=83&data=2&disc

• 40 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by tronado,

האם יש להם בכלל יבואן בארץ? לפי מה שראיתי הקירור הכי חדש שלהם שמוכרים בארץ הוא לפני שנתיים.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום, יש לי מחשב ישן בעל מאוורר 80mm קדמי רועש, והייתי רוצה להחליף אותו באחד שקט יותר. המאוורר הזה הוא המאוורר היחידי במארז (חוץ מהקירור של המעבד והספק כמובן). התקציב הוא עד סביבות ה50 ש"ח, כי אין טעם להשקיע יותר מדי במחשב הזה. מפרט המחשב: P4 2.6Ghz Northwoord 1G RAM 6600GT עם קירור פסיבי עריכה: מצאתי את המאוורר הזה http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=17766 כדאי ללכת עליו?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by e-Pit@m,

אני מתכנן כבר המון זמן לבודד את המארז .. בעזרת ספוגים. אך, אני מעוניין למצוא סוג של בידוד שבצד החיצוני שלו הוא חלק.. כלומר.. לא בעל מרקם ספוגי שמזמין אבק לנוח עליו.. במשך תקופה ומשנה ציבעו.. ולאחר חצי שנה נראה כמו עור מקומט... למישוה יש הצעות לגבי בידוד מתאים? או יוכל ליעץ קצת מניסיונו?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. האם קיימת תוכנה שאני שולט בכמות העומס שהיא 'מפילה' על המחשב וסוג העומס? (למשל הכפלות והעלאת חזקות של מספרים ראשוניים לעומת לקחת סתם מספר לחבר אותו לעצמו לשמור עוד מספר נוסף לזיכרון וגם אותו לחבר לעצמו (אלו סתם דוגמאות)) . תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by ehh,

מבקש המלצות לקירור שקט עד 400 ש"ח. במחירים כאלה עדיף קירור נוזלי או קירור אוויר? מתכנן לעשות OC למעבד.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. אחרי שפתחתי ת'רד על אפשרויות לקירור אוויר, התחלתי לחשוב על קירור מים. אז ככה, אני מחפש מערכת שלמה (בלוק לCPU, בלוק לGPU, רדיאטור, צנרת ומשאבה) בתקציב של בערך 1500 שקלים. אני מעדיף לקנות בארץ אבל אין לי בעייה להזמין מחו"ל. אני אשמח להמלצות והצעות. תודה מראש!

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by ad112,

התקציב - 200 ש''ח כמה שיותר מאווררים. מארז: Cm690 מאוורר קדמי + אחורי + צדדי באו עם המארז. מאוורר עליון 80MM מוציא . קירור המעבד הוא big typhoon לא VX. מרעיש גם כן. מחפש דרכים להשקטת המארז + המלצה על מאוררים שקטים ומקררים מאזור ר''ג\ת''א. תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. ואם כן, אז באיזה הספק.

• 35 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by edi,

בעקבות המפרטים המומלצים שבאתר קניתי מחשב מבוסס AMD 1700+ ואני ממש מתחרט על שלא בחרתי סלרון או פנטיום. הסיבה היא שאת כל הכסף שחסכתי בהעדפת ה-AMD גיליתי שלאט לאט אני מוציא על פתרונות קירור למפלצת הזאת הטמפ' מזנקת בקלילות אל מעל 60 מעלות ובמשחקים כבדים המחשב כובה (וזה גם שיפור שלמזלי הוכנס למעבדי AMD אחרת הוא היה נשרף לי ביום הראשון כשהפעלתי אותו ללא משחה טרמית בטעות) עכשיו בקיץ, עם כל החמסינים חבל לי על הזמן... ולא חשבתי אפילו על לעשות לו OVER CLOCKING

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. יש לי מעבד AMD3000+ בסוקט 754 והוא חם בטירוף. המעבד נמצא על 45~ מעלות ב-IDLE ו-55~ מעלות במאמץ והמחשב כל הזמן עושה ריסטים במשחקים בגלל החום אני משער. יש לי את המארז COMPUCASE LX-6821 שבא עם מאוורר 120 שמכניס אויר מאחור והוספתי SF2 שיוציא אוויר מהצד של המארז וחוצמזה יש לי את הגוף קירור סטוק שבא עם המעבד. יש לי אפשרות להשיג עוד 2 מאווררי SF2 אבל אין לי איפה לדחוף אותם במארז כי אין בשבילם מקום. אם יש לכם אולי פתרון נורמלי לקירור המעבד שלא יגרום לי לפשוט את הרגל או סתם משהו שיפסיק את הריסטים הבלתי-נסבלים אז אני אשמח אם תעזרו לי.

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום אני בונה מחשב קטן בתצורת micro atx. המעבד יהיה i5 2500 ולא מתוכנן אוברקלוק. מכיוון שרוב גופי הקירור הרגילים והמומלצים למעבד גדולים מדי עבור מארז micro atx חשבתי על גוף קירור בעל פרופל נמוך כמו scythe shuriken. האם גוף קירור כזה יספיק כדי לקרר את המעבד שלי ? אשמח גם לשמוע על המלצות אחרות. תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. המוטו הוא יותר פרקטיקה, פחות כל השאר בערך. אם זה יצא יפה בסוף אז אחלה, בונוס ודבר אחד נוסף, רעש הוא לא שיקול, מבחינתי אפשר לכבות את המחשב כשהולכים לישון. נכון, אני לא רוצה לחיות עם ג'מבו 747 בסלון, אבל אני מעדיף מאוורר שיעבוד על 12V עם שליטה של פוטנציומטר וסל"ד גבוה מאשר אחד שנותן סל"ד בסיסי נמוך יחסית. כמובן שאני פתוח לתובנות בנושא, כך שאם יש סתירה בין הבקשות שלי או לחילופין אפשר לקבל גם פרקטיקה, יופי ושקט אז הרווחתי אפילו שלוש פעמים. הלאה, לנושא עצמו. המארז, שלצערי אין לי מושג אפילו איך לקרוא לו הוא בעל המידות הבאות. גובה 41 ס"מ רוחב 20 ס"מ עומק 43 ס"מ מבחינת מאווררים קיימים מאוורר אחד מתוך שניים אפשריים בחזית המארז (80 מ"מ) מאוורר אחד מאחורה (80 מ"מ) פרט לאפשרות הברורה…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by KoM,

לגלרייה

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Gangster,

מה הטמפרטורה של המעבד? הלוח אם? וההרדיסק מישהוא יכול לעזור ?? תודה !

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by MUSHROOM2354,

נחשב לקירור טוב? אני רוצה לקנות אותו בשביל מעבד I9 7920X או I9 7940X(עוד לא החלטתי איזה מהמעבדים אני קונה)ואני לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג תודה מראש לתשובות

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  18. אני קונה את הכבל הזה http://www.pch.co.il/docs/pd-83220401.htm ורוצה לחבר אותו לסי די ולצורב, אבל סי די וצורב עובדים על 33 או ו-66 ATA והכבל הוא 133 ATA עכשיו אני רוצה לדעת אם יהיה לי בעיה לחבר את הכבל הזה אליהם? (אנשים שכבר יש להם ככה מחובר בבקשה להגיב) וגם כן אם יש למישהו מושג מה המרחק בין החיבור שלו של הלוח אם לבין החיבור של ה-slave? (שזה השני ולא הראשי)

• 27 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by dan9,

מה זה ביוס לכרטיס מסך? היכן אני משיג את זה? ולמה זה טוב?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by ofir123,

היי, אני רוצה לקדוח פתחי איורור כמוהו http://buyom.fcpages.com/side.JPG איך אני יוצר את הגלים האלה? לשרטט אני לא יודע, אז אני מחפש שבלונה או משהו.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Godlike4ever,

המפרט שלי פה בצד ימין העלתי כל פעם בכפילות של 10 עד שהגעתי בינתיים ל3.46GHZ המעבד שלי זה Core i5 760 נכון לעכשיו זו התמונת מצב ב CPU-Z הטמפ' במנוחה 40-50, כל מה שקשור לוואט אני לא הכי מבין אז לא נגעתי ובגלל זה לא העלתי יותר מידי /up203.siz.co.il/up3/wyzkyyzgyjv2.jpg תוסיפו HTTP או תדביקו בשורת כתובות

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום, יש הרגע מבצע ב IVORY קירור מיים ב 195ש"ח Thermaltake BigWater A80 הנה קישור: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6251 אני לא ממש חובבת של אינטגרציה בין מיים ואלקטרוניקה, אבל בימים אלו שבחוץ מגיע ל 41 מעלות אני הייתי רוצה לקרר יותר את המעבד. כרגע יש לי את ה ZALMAN SZ CC92HS זה הפשוט שנראה כך: אז מה דעתכם על ה Thermaltake BigWater A80 ----------------------------------------------------------------------------- אז לאחר נבירה מעטה הבנתי שהקירור מיים הוא לא....ALL THAT. אז אולי מישהו יכול להמליץ לי על קירור ל 2500K שיהיה יעיל ושקט עד 250ש"ח?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by ofirshaked,

שלום לכולם, אני חדש פה, והייתי רוצה פתרון פשוא לקירור המעבד: AMD ATHLON XP 2000 על לוח אם של GIGABYTE. המעבד עם המאוורר הנוכחי עומד על 85 מעלות. מכיוון שאני לא יכול להגיע למהירות של 1.6GH, (הלוח אם לא מאפשר לי) אני נאלץ לעבוד במהירות של 1250MH. איך בשם האלוהים אני פותר את זה? אודה להתייחסותכם, אופיר.

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אני בדיוק בשלבי OC למעבד והגעתי כבר ל419 FSB, הבעיה שאחרי 3 וחצי שעות בOCCT הוא נותן לי ארור, ניסיתי להעלות מתח ואחרי שעתיים ו-40 דקות שוב ארור. ניסיתי עוד קצת מתח ועדין אחרי 3 שעות נתן לי ארור. הזיכרונות בOC קטן (על 833) והם על 6 6 6 18 שאין לי מושג מה זה אומר. בינתיים ניסיתי להוריד ל-418 ואת הזיכרונות שמתי על 5 5 5 15(שראיתי שאנשים שמים את ככה) ואני בודק כרגע עם PRIME95. כדאי להעלות מתח לגשר צפוני? אולי גם לזיכרונות? נ.ב, מ420 אין POST והעלתי עוד מתח גם בשביל לבדוק. מקריאות פה בפורום ובגוגל כנראה שזו המגבלה של הלוח אז אני מנסה לייצב על 419 ובזה אני אסיים.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by ProSoldier,

שלום. אני רוצה לקנות קירור למעבד AMD Athlon 64 3500+ Integrated into Chip FSB Socket 939 חשבתי לקנות את הקירור Thermalright XP-120 בפנדה את הקירור הזה במלאי. איפה אני יכול לקנות בארץ את הקירור 120XP חוץ מפנדה? ודיברתי עם אחד מהעובדים שלהם והוא אמר לי שה-Thermalright 90 XP יותר טוב. מה דעתכם? מה יותר כדאי לקנות? את ה-120XP או ה- 90XP? התקציב לקירור למעבד הוא 300 ש"ח לא כולל המאורר חריגה עד 50 ש"ח אם זה שווה את החריגה.

• 41 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.