עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by omrit,

שלום, לפני שאני מזיז את הג'מפר על הלוח שלי ונותן 3.5V לזכרונות, אני צריך לקרר אותם.... יש לי מאוורר 80mm סביר- לא חזק במיוחד, איפה אני יכול לשים אותו כדי שיקרר ביעילות את הזכרונות? צירפתי 2 תמונות של המחשב... תודה! [attachment deleted by admin]

• 35 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אהלן, הרבה זמן שלא כתבתי כאן... יש לי Athlon 2 x3 445 עם קירור סטוק. לפני הפתיחה של הליבה הרביעית הטמפ' הייתה עומדת על כ-75 מעלות במאמץ, העניין הפריע לי אבל המחשב עבד אז התעלמתי. אחרי פתיחת הליבה הרביעית, הטמפ' במאמץ מגיעה ל90+ ואז המחשב קורס. יש לציין שלא החלפתי משחה תרמית מאז קניית המחשב, וכנראה שזה עוד גורם לכך שהמעבד בבסיס שלו חם. אני רוצה לשדרג את הקירור הנוכחי. חשבתי על FREEZER 13 CO של ARCTIC.(נכנס בתקציב, והביקורות טובות) השאלה אם הוא יעשה את העבודה, או שכדאי לקנות משהו טוב יותר? מוגן 4 וכד' אשמח לעזרתכם, אריאל

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Screw_Master,

אני רוצה לבדוק יציבות של אוברקלוק. פעם הייתי עושה את עם IntelBurnTest, היום אני לא בטוח איזה תוכנה מאמצת את המעבד הכי הרבה. בכל מקרה, אני עכשיו עם OCCT, ורוצה לדעת איזה מבחן להריץ: את ה-Linpack, שהוא גם 64 ביט, או את הסטנדרטי, שעליו ממליצים יותר בסטיקים פה. אני רוצה להריץ את הבדיקה ל-8 שעות, בשביל לדעת שהמעבד יציב ברמה גבוהה. חוץ מזה, איך עובד עניין קריאת הטמפרטורה? היא מדויקת או שלהסתמך על תוכנה אחרת? ולאיזה קו אדום מומלץ לא להגיע? איפה לעצור?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום חברים, ברשותי המפרט הבא, ממתין לקירור מעבד לשם הרכבה: Intel i7 2600K Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 4GB G.Skill rawjigs WD 1TB Blue Sata3 SilverStone SG05B לראשונה הזמנתי Scynth Shuriken כי אמרתי, מה כבר יכול להיות. אבל אז במחשבה שניה אמרתי לעצמי שאולי המעבד קצת יסבול, אני אסבול מרעש, ולכן באתי להתייעץ עמכם. המארז הוא ITX קצת לחוץ, אבל יחד עם זאת המעבד לא יעבור שום OC ובשלב ראשון גם ללא כ. מסך חיצוני. חשוב לי מאוד השקט, אך לא על חשבון יכולות הקירור (המעבד יעבוד קצת, תלת מימד, 1080 וכו') ראיתי שKSP (בעעע) מוכרים Corsair H60 במחיר שאני מוכן לשלם. אך השאלה שלי האם יש צורך ? או יתרה מזאת, האם זה מערכת מומלצת, שקטה ומקררת כמו שצריך ? האם הShuriken לא יהווה פתרון טוב למעבד 95W ?…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by yair_h,

יש לי P4 1.3Ghz עם זכרון 384Mb RDRAM PC800 בSISOFT SANDRA אני מקבל את ההודעה הבאה Tip T2509 - Memory bus speed seems low. Check that you are running it at the correct speed. Fix: Most modern (5x85 class or later) computers use bus speeds of 66MHz or higher. If yours is lower you may be able to increase it, depending on processor. אבל הFSB אצלי על 3X99Mhz כלומר 396 מה"צ ומאחר ו הזיכרון הוא pc800 לא ברור לי היכן הבעיה בכלל (חוץ מזה שבפנטיום עסקינן :-/) ראה תמונה מצורפת. מישהו יכול להסביר לי מה סנדרה רוצה ממני

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by dan9,

מה זה ביוס לכרטיס מסך? היכן אני משיג את זה? ולמה זה טוב?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by tronado,

האם יש להם בכלל יבואן בארץ? לפי מה שראיתי הקירור הכי חדש שלהם שמוכרים בארץ הוא לפני שנתיים.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by giliboy,

אוקי אנשים אני תריך עזרה...... התחלתי בבניה של המערכת הזאת ואני צריך פה עזרה... 1.לאחר שהלחמתם וסידרתם את החוטים, חיתכו חוטים שחורים כמספר המפסקים, בערך באורך החוטים שהלחמנו קודם (חוטי הפאזה), והלחימו אותם בצד אחד. אותו דבר עשו עם כל הפאזות של המפסקים איזה צד?? 2.את הקצוות של המפסקים אפשר לחבר בכמה דרכים למאווררים, אני השתמשתי ב-לוסטרקלמרה בגלל הקושי להסיג מתאמי 4, או 3 פינים. חברו את החוטים ל-לוסטרקלמרה ואת החוטים השחורים (-) ביחד עם ה- של הנורות כך: איזה קצבות?? כל מה שנשאר זה החוט האמצעי ואיפה בלוסטרקלמרה אני מחר אתה חוטים?? 3.השלב הבא הוא לחבר מתאם 4 פינים לשני הקצוות של החוטים השחורים ושל המפסקים שהלחמנו קודם. יש לחבר את החוטים למתאם כך שהחוטים של המפסקים יתחברו ל12…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by shlomid,

אני לא מתכוונן למרוח אף אחד ולא סתם לסחוב אבל יש באפשרותי ( אפשרותי מציאותית מאוד ) להשיג את המעבד הנ"ל בסטפינג הזה בכמות עכשיו המטרה שלי היא פה שלא אתקע עם יותר מידי מעבדים כאלה , כי זה לא ממש עוזר לי להחזיק כאלה בבית. אז אני מבקש שכל מי שבאמת רציני ורוצה שירשום פה את עצמו. המחיר צפוי להיות אטרקטיבי ומשתלם. תרשמו בכיף, יש זמן עד שבוע מהיום אולי טיפה יותר בברכה...

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום לכולם, החלטתי סוף סוף לנסות ולבצע OC למחשב קראתי המון, המון חומר, גם פה וגם בפורומים אחרים ברשת שהגעתי אליהם אחרי חיפושים בגוגל ע"פ המעבד שלי ולוח האם קראתי גם את ה"סטיקי" פה בפורום אבל בסופו של דבר אני מתחיל להתבלגן כדי לעשות סדר בראש אני שואל פה (: מעבד Q6600 1. בכל מיני פורומים בחו"ל ראיתי שאומרים לא לעבור את רף ה 60-65 מעלות אבל מחיפוש פה (וגם במקומות אחרים) ראיתי שאומרים לא לעבור את ה70-75. עד כמה שניתן, מי צודק? 2. שאלה שניה וכנראה קשורה גם לראשונה, אני מקבל קריאות שונות מ Real Temp לעומת Core Temp. קראתי המון וכל מקום אומרים דברים שונים. בסופו של דבר אני רואה ש RT עובדת אצלי ע"פ TJ של 90 בעוד CT עובדת ע"פ TJ של 100. מהעמוד הבא, אני רואה שהTJ צר…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by FatherBoard,

הזמנתי סוף-סוף ולאחר שחסכתי מספיק כסף את כל הרכיבים למודינג מארה"ב. זה כולל: 1 - מארז אלומיניום מדהים + 3 חלונות (בצדדים ולמעלה) 2 - 3 קתודות אור קרות 3 - 2 מאווררים עם 3 לדים צבעוניים 4 - מאוורר עם גריל בצורת גולגולת 5 - כבלי IDE\FLOPPY מעוגלים, צבעוניים ושקופים. ושאר ממתקים... עכשיו, אני די חדש בכל הנושא הזה של מודיג, וגם לאחר שקראתי כמה מדריכים ועשיתי חיפוש באתר לא כ"כ הבנתי לאן מחברים את הקתודה הקרה. במדריכים רואים כמו מין כרטיס כזה עם חיבור של 2\4 פינים ואליו מחברים את הקתודה. מה זה הדבר הזה? מחברים את ישירות לספק עם היציאת 5\12 V הרגילה? ועוד משהו - איזה ספק אתם חושבים שאני צריך בשביל שיחזיק את כל זה + צורב + DVD + שני הרדיסקים + פנטיום 4 2000 + ג'4 טי4200 ? 350 W…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by TomB,

מישהו כאן יכול לחסוך לי את החיפוש? חוץ מ"קשיוף" יש עוד חנויות יחסית זולות עם מגוון רחב? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום לכולם, קראתי פה הרבה ת'רדים לגבי ה-8800 וה- 2900 ממה שהבנתי ה- 2900 נראה עדיף קצת מבחינת ביצועים אבל יש לו בעיה של חום ורעש. רציתי לדעת עד כמה זה קריטי , השקט מאוד חשוב לי (המחשב אצלי בחדר שינה). ואם הוא רועש האם יש דרך להפחית את הרעש לרמה נסבלת? אני ממש מתלבט בין 2 הכרטיסים, אז אם יש עוד איזה יתרון\חיסרון שאתם יכולים לחשוב עליו לגבי אחד מהם אני אשמח לשמוע. תודה :

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. יום רביעי (10.8.05) קניתי את הקירור, אבל רק היום היה לי זמן להרכיב אותו. כשהמוכר הביא לי אותו, נבהלתי קצת מהגודל שלו :errrr: , אבל מתרגלים... הנה כמה תמונות שלו: ההרכבה היתה די פשוטה. חוץ מהעובדה שהיה צריך להוציא את הלוח מהמארז. בקופסה מגיע מדריך אחד צבעוני ואחד שחור לבן, , אבל מובן מאוד. הקירור מגיע עם משחה תרמית (בשקית ), אבל אני מרחתי MX-1. אני רוצה להגיד לכל מי ש"מפחד" מהגודל והמשקל של הקירור הזה, שאין מה לדאוג. הדרך שבה הוא מחובר ללוח היא חזקה מאוד. ואם הלוח מוברג טוב למארז, אז לא יקרה כלום. אני חייב לציין, שהקירור דיי מקשה על להגיע למקומות מסויימים במארז. לדוגמא, השתגעתי עד שהצלחתי לחבר את המאורר (שמתחת לכ.מסך) ללוח. (כי החיבור שלו נמצא בין…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by קיפוד,

שלום לכולם אני חושב שיש לי בעיה עם הטמפ' של הדיסק הקשיח הוא מגיע במאמץ ל56C יש לי שני מאווררים של 120MM אחד עליו ואחד מוציא אויר מהמארז ובנוסף המחשב ללא כיסוי האם אתם מכירים תושבות לקירור הדיסק הקשיח ? ועד כמה הם יעילות?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by mrbig,

חשבתי על סילנסר -אבל מצאתי רק לגירסת PCI-X מישהו יודע אם זה זהה ?? אולי זה כמו 6600 AGP ?? לא מצאתי -תודה על העזרה!!!

• 30 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by ehh,

מבקש המלצות לקירור שקט עד 400 ש"ח. במחירים כאלה עדיף קירור נוזלי או קירור אוויר? מתכנן לעשות OC למעבד.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום לכם, רכשתי את המארז Enermax Chakra והוא כולל מאוורר 25cm בפאנדל הצדדי, כאשר אני יכול לקבוע ע"י כפתור את כיוון הסיבוב של המאוורר (לשם הכנסת אוויר או הוצאת אוויר) או לכבות אותו לחלוטין. בתחילה חשבתי להוסיף 2 מאווררים של 12cm - אחד בקידמת המארז לשם הכנסת אוויר ואחד מאחור לשם הוצאת אוויר, כאשר מאוורר ה-25cm ישמש להכנסת אוויר. בסופו של דבר שיניתי את דעתי והחלטתי לרכוש בתחילה רק מאוורר אחד של 12cm שיוציא אוויר ולמקם אותו בחלקו האחורי של המארז, ובהמשך להוסיף מאוורר בקידמת המארז במידה ואזדקק לכך. אשמח לקבל המלצות למאווררי 12cm איכותיים ושקטים שמוציאים אוויר, וכמובן שאשמח לעצות אחרות בנוגע לכמות המאווררים וסוגם (הכנסת/הוצאת אוויר). לגביי תקציב למאוורר בודד - אני מניח שסביב ה-…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by ychig,

יש לי e4300@3GHZ (בOC) הTJ.max 100) Core Temp) מציג 58-60 במנוחה, לעומת הReal temp שמציג 47~, (הTJMAX כנראה 90) לפי טבלת הTJMAX מהסטיקי http://www.tomshardware.co.uk/intel-dts-specs,news-29460.html , הוא אמור להיות 70 או 80 :s05: ? מהי הטפמ' האמתית? תודה עדכון----- עדכנתי לגרסא האחרונה של Core temp, ההTj max ירד ב5C , עדיין גבוה מהReal temp

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אני לא מצליח להעלות את התדר ל220*15, כרגע אני על 215 יציב(עבר בדיקות מאמץ רבות בין היתר S&M וPRIME95) כאשר הסטוק היה 200. העלתי את המתח עד ל1.3V(המתח סטוק היה 1.2) וזה יציב והטמפרטורה של המעבד לפי SPEEDFAN לא עוברת את ה-50 במאמץ. ב218 המחשב מדי פעם עובד כאשר בריסט המחשב לא מצליח לבצע POSTלפעמים וב-220 המחשב פשוט לא עושה POST אף פעם. יש לי לוח אם של MSI 945P פלאטינום, ספק כוח 500W של EZCOOL וזיכרונות של OCZ 667MHZ 2*1GB. לא נגעתי בשאר המתחים רק במתח של המעבד. עברתי על מאגר ההמהרה וראיתי שאצל הבחור הזה http://hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=908 התדר של הPCI-E היה הבעיה, אבל אצלי אין אפשרות לAUTO, רק להגדיר בין 100 ל-120. יש רעיונות?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by BeNzZy-BoY,

הייתי היום ב- pch וקניתי לי את רב המפרט עכשיו לפני שהייתי אצלם החלטתי שאני הולך על TT volcano 6cu בתור מאוורר למעבד אבל כשהיית שם אחד מהמוכרים אמר לי שאי אפשר לשים אותו על המעבד שאני קניתי (amd 2500 barton) טוב בסדר הקשבתי לו ובסוף הלכתי על הוולקנו 11+.. עכשיו אני רוצה לדעת אם מה שהם אמרו לי זה באמת נכון שאי אפשר לשים את הוולקנו 6 עם הלוח שלי ? הם אמרו לי שהמהירות שלו לא טובה או שהיא מהירה מדי או שהוא ישרף או משהו כזה נראה לי סתם בלבלו לי בשכל..

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by kip,

הי, יש לי את המפרט שבצד. רוצה להוסיף מאורר מקדימה ומתלבט. ראיתי את זה http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=CF-1412B ונראה מעניין. המון אוויר נכנס אבל כנראה לא שקט במיוחד. איך הוא יחסית למאורר שמגיע עם המארז? ניתן לשים 12\14 ס"מ. יש הצעות? היה מאוורר מבצע על 12 של CM ב IQPC אבל זה נגמר... מה זה PWM? איך עדיף ךחבר מאוורר? מה ההבדל בין החיבורים? תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום חברים, אני מתעתד לקנות את המפרט הבא: AMD AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX, יחידות 1 ₪750.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1756 OCZ Vendetta CPU Cooler, יחידות 1 ₪120.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=752 Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2, יחידות 1 ₪425.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1739 A-DATA 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme, יחידות 1 ₪285.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1930 Palit ATI Radeon HD4870 Dual Sonic Edition 1GB GDDR5 PCIe, יחידות 1 ₪951.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1482 Samsung 500GB HD501HJ - SATA II 7200rpm 16MB , יחיד…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Bengo5,

הוצאתי את הקירור שעליו יש את המאוורר... איך אני מוציא את המאוורר? ואפשר לסגנן איזה קירור טוב? ישלי 2 קירור סטוק של מעבד.. ושלוש מאווררים של 80

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Moon-Mage,

ניסיתי לשחק קצת עם OC דרך רייזן מאסטר ולמרות ש5 ליבות מקבלות את ההמהרה מצוין ליבה 6 אצלי פשוט תקועה על 3360 לא משנה מה אני שם, מישהו אולי נתקל בתופעה הדיי מוזרה הזאת? מצורפת תמונה מרייזן מסטר בזמן הרצה של cinebench הטמפרטורות היו מתחת ל75 אם זה משנה(למרות שהליבה ככה כל זמן שיש עומס גם לפני שהטמפרטורה עולה)

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.