עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dudu26,

המערכת שלי מתחילה להתגבש, מחשב שקט מאוד ל-OC בינוני. e6400, 965P-DS4, 2GB 800mhz cellshock, 7900GS. החלטתי לוותר על קירור ל-GS כי הוא שקט יחסית (לעת עתה). כמו כן הבנתי שלא יהיה צורך בקירור לצ'יפסט עם ה-DS4. נשאר קירור למעבד: 1. SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM ב-270 ש"ח http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138 האם הוא במלאי? ואם לא, מה הצפי? 2. Big Typhoon רגיל - 250 ש"ח. 3. Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes ב-250 ש"ח. אני קונה Antec P180. השקט מאוד חשוב לי. תודה!

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by oranet,

קניתי מחשב חדש (אחרי ברורים מסוימים בפורם) המחשב מיועד לשימוש תוכנות גרפיות (אדובי בעיקר) לוח אם: ASUS P9X79 מעבד: INTEL 3930K : CORE I7, S2011, 3.2GHz - BOX קירור למעבד: Noctua NH-D14 SE2011 CPU Cooler זכרונות: ‎32GB 4x8GB Corsair Vengeance Quad Channel כרטיס מסך: MANLI GTX580 1536MB GDDR5 - RETAIL דיסק קשיח :Intel 120GB SSD 510 Series Sata III 2.5'' דיסק קשיח:DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III ספק כוח: High Current Gamer 750W Active PFC 13.5cm PSU מארז: Phantom 410 NZXT איזה רמת אוברקלוק מומלצת פה אציין שתוכנות אדובי משתמשות רבות במעבדי הCUDA של כרטיס המסך וקידודים מעמיסים רבות על המעבד כמו כן התוכנות הנ"ל יודעות היטב להשתמש בכמות כזו של זיכרון תודה לכל המגיב…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום לכולכם וחג שמח, אני מקווה שזה המקום לדיון למרות שזה ללא OC. הרצתי OCCT למשך 5 שעות והייתי שמח אם מישהו יוכל לומר לי האם התוצאות תקינות: http://postimg.org/gallery/2a78nbu6/ מה שאני חושב שאינו תקין זה הקפיצות מתח, האם זה נכון? הקירור של המעבד הוא סטוק... התחלתי להריץ את הבדיקות כיוון שהמחשב קרס לי מספר פעמים ( blue screen או פריזים) כאשר שמתי אותו על הגדרות TURBO או יותר מזה (בהגדרות זיכרון בBIOS), וכאן הרצתי ללא טורבו. תודה על העזרה!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by ברק דדון,

שלום לכולם יש לי לוח MSI Z270 PRO CARBON ומעבד I7 7700K עשיתי דליד למעבד וכרגע המעבד נמצא על 5GHZ עם מתח 1.38 וטמפרטורה מקסימלית של 70 מעלות האם זה בסדר ל7\24 מה המתח המקסימלי שאינטל אומרים שאפשר לתת למעבד הזה? והאם כדאי למשוך אותו יותר?

5. Started by xtineR,

המחשב חדש בOC של 3.7 אבל כרגע שמתי לב שאחרי שעתיים של משחק ב BAD COMPANY ואללה ה NB הגיע ל 115C ?????? מה אני יכול לעשות עם זה ? http://img525.imageshack.us/img525/6...fafaffafaf.jpg

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by FatherBoard,

הזמנתי סוף-סוף ולאחר שחסכתי מספיק כסף את כל הרכיבים למודינג מארה"ב. זה כולל: 1 - מארז אלומיניום מדהים + 3 חלונות (בצדדים ולמעלה) 2 - 3 קתודות אור קרות 3 - 2 מאווררים עם 3 לדים צבעוניים 4 - מאוורר עם גריל בצורת גולגולת 5 - כבלי IDE\FLOPPY מעוגלים, צבעוניים ושקופים. ושאר ממתקים... עכשיו, אני די חדש בכל הנושא הזה של מודיג, וגם לאחר שקראתי כמה מדריכים ועשיתי חיפוש באתר לא כ"כ הבנתי לאן מחברים את הקתודה הקרה. במדריכים רואים כמו מין כרטיס כזה עם חיבור של 2\4 פינים ואליו מחברים את הקתודה. מה זה הדבר הזה? מחברים את ישירות לספק עם היציאת 5\12 V הרגילה? ועוד משהו - איזה ספק אתם חושבים שאני צריך בשביל שיחזיק את כל זה + צורב + DVD + שני הרדיסקים + פנטיום 4 2000 + ג'4 טי4200 ? 350 W…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. ערב טוב , הגיע הזמן קצת לחשמל את הסמפרון שלי , אני יודע (בערך לעשות אוברקלוק , אבל עם הייעוץ וההכוונה שלכם אני חושב שאני אגיע לתוצאות הרבה יותר טובות ממה שאני יכול לעשות לבד ) . תמונות מהביוס: http://shokata.co.il/files/84210637.jpg http://shokata.co.il/files/69719436.jpg http://shokata.co.il/files/14871734.jpg http://shokata.co.il/files/72392275.jpg http://shokata.co.il/files/35611652.jpg http://shokata.co.il/files/43359613.jpg http://shokata.co.il/files/89040829.jpg http://shokata.co.il/files/12395242.jpg http://shokata.co.il/files/68821036.jpg גיא,המודר של הפורום הזה אמר לי לנעול את הPCIe ועוד כל מיני , ממדריכי אוברקלוק אני לא אלמד הרבה, ניסיתי . מישהו מוכן לעזור לי…

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by ksn1981,

שלום לכולם, יש לי ת'רד אחר לגבי OC ספציפי שאני מבצע.. בת'רד הנוכחי, אשמח אם תוכלו לעזור לי עם מספר שאלות על Sandy Bridge Overclocking בכללי.. תודה רבה לעוזרים ----------------------------------------------------------- אנא תקנו או אשרו את הבא: א- מגדירים את נתוני הזיכרון לרמת אחת לפני המוצהר עליו (שלא יגביל בינתיים). מעלים את המכפלה ומעלים בהתאם את מתח המעבד CPU_VOLTAGE כך שיהיה היציב המינימאלי (הבדיקה נעשית דרך תוכנות מאמץ וניטור). ובסוף מחזירים את נתוני הזיכרון לרמה המוצהרת עליו מה שאולי יצריך העלאה קטנה במתח בקר הזיכרון VCCIO.. עדיף לא לשנות את מתח המעבד (אך לא הליבות) VCCSA שאחראי בין היתר גם על בקר הזיכרון. ב- אם מדובר באוברקלוק שיושב על קצה ההגדרה של "לא מס…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. טוב לאחר שבקרוב אני יתקין את קירור המים שיש ברשותי , רציתי לעשות כמה שינוים כרגע עד שיגיע בלוק קירור מים זמין ל 9800GX2 של EVGA לארץ. זה המארז הנוכחי שלי: השינוי יהיה: 1.הכרטיס קול יעלה לחריץ PCI עליון. 2. הכרטיס מסך ירד לחריץ PCI-E התחתון 3. יחתך חור למאורר 120 מ"מ בחלק התחתון של המארז בערך איפה שנמצא עכשיו כרטיס הקול 4.סידור המאוררים יהיה כאשר א. המאוררים על הרדיאטר יוציאו אוויר מחוץ למארז. ב. המאורר האחורי זה שליד ה IFX-14(שהוא כבר לא יהיה) יוציא אוויר. ג. מאורר ל Bay של הדיסקים הקשיחים יוציא אוויר. ד. ה Bay של הדיסקים הקשיחים מקדימה יכניס אוויר. ה. המאוררים על הדלת יוציאו אוייר. ו . המאורר התחתון שיחתך יכניס אוויר לכייון כרטיס המסך. ראשית …

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by EagleX2,

בבקשה תמליצו לי על היטסינק עד 300 ש"ח... דרך אגב איך הגוף הזה:Thermaltake P4 Spark 7+ Highest Performance Cooler?

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום לכולם, כמו שרשום בנושא אני מתכנן לעשות lapping למעבד שלי ו OC עד לקצה גבול היכולת ורציתי לדעת, איזה קירור כדאי לי לקנות? לא קירור מים, הכוונה לאוויר. המעבד שלי הוא q6600 (stepping) G0 לוח אם - asus p5kc מארז thermaltake armor (למקרה שתרצו לדעת אם יהיה מקום לקירור) יש כאלה אומרים מוגן 2 ויש שאומרים דברים אחרים, אז אני שואל אתכם חבר'ה, שיותר מומחים ממני אה ועוד משהו, אם הספק שלי הוא 450w של seasonic זה אמור להשפיע משמעותית על ביצוע ה OC?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by edi,

בעקבות המפרטים המומלצים שבאתר קניתי מחשב מבוסס AMD 1700+ ואני ממש מתחרט על שלא בחרתי סלרון או פנטיום. הסיבה היא שאת כל הכסף שחסכתי בהעדפת ה-AMD גיליתי שלאט לאט אני מוציא על פתרונות קירור למפלצת הזאת הטמפ' מזנקת בקלילות אל מעל 60 מעלות ובמשחקים כבדים המחשב כובה (וזה גם שיפור שלמזלי הוכנס למעבדי AMD אחרת הוא היה נשרף לי ביום הראשון כשהפעלתי אותו ללא משחה טרמית בטעות) עכשיו בקיץ, עם כל החמסינים חבל לי על הזמן... ולא חשבתי אפילו על לעשות לו OVER CLOCKING

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום לכולם, שנים שלא ביקרתי פה ושנים שאני לא מתעדכן בענייני החומרה והקירור .... אז ככה, עכשיו יש לי את ה VANTEC AERO FLOW (סוקט 478)שהמאורר שלו גוסס (פעם פועל פעם לא), מאחר ואני גם ככה לא מרוצה כל כך מהגוף קירור הזה החלטתי לקנות גוף קירור חדש - זול, טוב ושקט. חשבתי על ה THERMALRIGHT SLK948U הוא עולה בפנדה רק 145 שח ואני משלב את זה עם מאורר של זלמן 92ממ ב 45 שח. זה יוצא 200 שח וזה סביר בשבילי, השאלה שלי היא האם יש משהו טוב יותר במחיר הזה? למיטב ידעתי THERMALRIGHT עדיין שולטים בכל מה שקשרו לקירור טוב(אני צודק?) ? תודה מראש.

• 35 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by The Coolest,

שלום, עשיתי חיפוש קצר ולא הגעתי למסקנה ברורה מה עדיף. אני מתכנן לקנות לעצמי מארז בקרוב מאד. ככל הנראה זה הולך להיות הTT EUREKA או GB AURORA 570. עכשיו אני מנסה להחליט על קירור שקט למעבד. המעבד יעבור OC. בגדול כרגע אני מסתכל על 3 עיקריים: 1) Scythe Infinity 2) Sunbeam Tuniq Tower 3) TT BigTyphoon VX מכל הביקורות שקראתי הם היו בערך שווי ערך גם ביכולת הקירור וגם ברמת הרעש. אני רוצה לבחור את הקירור הכי טוב מביניהם (או משהו אחר שאפשר להזמין כבר היום\מחר) באותה רמת מחיר. מה דעתכם בעיניין?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by yakir8,

שלום אני התחיל ואומר שזה בשביל XBOX 360. ערכתי שינוי במתחים למאווררים שלו כך שהם יעבדו תמיד במתח מקסימלי שלהם(12V) אך כמו שאפשר להבין הרעש שהם מיצרים מכך ממש חזק! אז חשבתי לקנות שני מאווררים של מחשב(כי יש מבחר גדול יותר) בגודל המתאים ולמקם אותם במקום. עכשיו הנתונים התכנים של המאווררים המקוריים הם: DC Power 12V (at 5v) Speed: 4600RPM Air flow: 29CFM Loudness: 41d(B)a עכשיו המאווררים שמצאתי שנותנים לי זרימת אוויר דומה לזאת מבאים אותי גם לרמת רעש כמעת דומה משהו כמו 35-38DB. אך אם אני יורד בזרימת האוויר לרמה של 16CFM עוצמת הרעש צונחת ל17DB השאלה שלי כזאת. אם ההבדל בזרימת האוויר משמעותי ומשפיע(כי גם ככה הXBOX הוא מכשיר חם)? ואם מאוורר של 35DB הוא יהיה שקט יותר ברמה שאני יוכל…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אני בדיוק בשלבי OC למעבד והגעתי כבר ל419 FSB, הבעיה שאחרי 3 וחצי שעות בOCCT הוא נותן לי ארור, ניסיתי להעלות מתח ואחרי שעתיים ו-40 דקות שוב ארור. ניסיתי עוד קצת מתח ועדין אחרי 3 שעות נתן לי ארור. הזיכרונות בOC קטן (על 833) והם על 6 6 6 18 שאין לי מושג מה זה אומר. בינתיים ניסיתי להוריד ל-418 ואת הזיכרונות שמתי על 5 5 5 15(שראיתי שאנשים שמים את ככה) ואני בודק כרגע עם PRIME95. כדאי להעלות מתח לגשר צפוני? אולי גם לזיכרונות? נ.ב, מ420 אין POST והעלתי עוד מתח גם בשביל לבדוק. מקריאות פה בפורום ובגוגל כנראה שזו המגבלה של הלוח אז אני מנסה לייצב על 419 ובזה אני אסיים.

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by SubX,

חוץ מזה שזה מעבד מטורף-משתלם, החלטתי לעלות לו קצת את דופק הלב בסיס המפרט: מעבד: <מי לא ראה בכותרת ?> לוח אם: ASUS M4A89GTD PRO/USB3 זכרון: G.Skill NQ 1333MHz כרטיס מסך: Sapphire-ATI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 ספק: Corsair CX 600W קירור: Scythe Mugen II * הוא יציב בs&m במהירות של 4.3GHz במתח סולידי של 1.5v ובטמפ' יפה יחסית של 60 מעלות במאמץ. * הצלחתי להוציא מקסימום של 4.4GHz עם האימות של CPU-Z ועם הרצה יפה של 1M בSuperPI (המתח לא מרחם והוא עמד על 1.6V) : *בהתחשב בזאת שהתוצאות האלה הן על שישה ליבות, המעבד הזה הוא יותר מאחלה לאוברקלוקינג . מצאתי שמתח אופטימלי לOC מקסימלי עם מעבדים אלה הוא סביב ה1.55v - 1.6V , טווח המתחים האלה הוא גבוה ויגרום להתחממות יתר…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by izikd,

היי, לפני כשבועיים רכשתי את ה AC Freezer 64 LP. חיברתי אותו וישר איך שהפעלתי הוא התחיל להרעיש בצורה נורא מחרידה. הרבה יותר מהקרור סטוק, שהוא אמור להיות שקט בהרבה ממנו. גיליתי שהבעיה נעוצה בזה שבביוס הוא היה מוגדר על PWM ולא עם DC, מה שמוזר לי, כי כפי שאני מבין הוא אמור להיות דווקא PWM. עכשיו הוא אומנם יותר שקט, אבל בכל"ז כאשר הטמפ' עולה הוא מתחיל להסתובב מהר יותר, ועושה רעש נורא מחריד. אני רק אזכיר שהגרסת LP אמורה להיות יותר שקטה מהרגילה משום שהיא מיועדת יותר לHTPC. מישהו נתקל בזה? יש פתרון? תודה, איציק.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום ברשותי מחשב עם מעבד Q6600 עם קירור סטוק והוא מתחמם מאוד. במינימום הוא על 45-47 מעלות אבל בשימוש הוא מגיע ל80 ואף יותר בקלות. אני לא מריץ משחקים כבדים בכלל אבל אני ממיר סרטים בתוכנה format factory ושם המעבד עולה לטמפרטורות גבוהות מאוד והרמקול מתחיל להשמיע צפצופים ואז אני חייב להפסיק את ההמרה עד שיתקרר. זה לא היה תמיד ככה, זה קרה בתקופה האחרונה וניסיתי להחליף משחה טרמית וזה עזר ממש טיפה. המארז הוא gigabyte 3d aurora, צירפתי תמונה שלו ושל הטמפרטורה במאמץ כשאני ממיר סרטים ויש לציין שבימים האחרונים קצת קר אז הוא טיפה פחות מתחמם כמובן. מה אתם מציעים לי לעשות? חשבתי אולי להחליף את הקירור באחד סביר שיעשה את העבודה... יש קירור שיהיה מתאים לי עד 100 שקל? אם לא אפשר לחרוג טיפה…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. הצלחתי להעלות ליבה ל: 460 זיכרנות ל: 330 בינתיים עובד טוב עבר בדיקה ב-Atitool לא ממש מתחמם בוא נגיד ככה מה דעתכם איך אני בודק אם יש שיפור רציני בכרטיס?! תודה ענקית לעזורים,

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. האם יש בארץ חנות שמוכרת מאווררי מארז של noiseblocker ? אם אין, מאיזו חנות אמינה בחו"ל ניתן להזמין? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  22. יש לי מעבד AMD3000+ בסוקט 754 והוא חם בטירוף. המעבד נמצא על 45~ מעלות ב-IDLE ו-55~ מעלות במאמץ והמחשב כל הזמן עושה ריסטים במשחקים בגלל החום אני משער. יש לי את המארז COMPUCASE LX-6821 שבא עם מאוורר 120 שמכניס אויר מאחור והוספתי SF2 שיוציא אוויר מהצד של המארז וחוצמזה יש לי את הגוף קירור סטוק שבא עם המעבד. יש לי אפשרות להשיג עוד 2 מאווררי SF2 אבל אין לי איפה לדחוף אותם במארז כי אין בשבילם מקום. אם יש לכם אולי פתרון נורמלי לקירור המעבד שלא יגרום לי לפשוט את הרגל או סתם משהו שיפסיק את הריסטים הבלתי-נסבלים אז אני אשמח אם תעזרו לי.

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. בזמן האחרון בדקתי את הטמפרטורה של המעבד ואפילו תחת עבודה רציפה הוא לא עבר את ה 35 מעלות תפסתי אותו גם במינימום של 15 מעלות .. המעבד הוא פנטיום 3 800 ...

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. השאלה בכותרת... חיפשתי פה: http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_striker_ii_formula/6.htm הדרכה איך לעשות, אבל לא הבנתי כלום ולא מצאתי איפה משנים את ה FSB של המעבד.. אשמח אם תדריכו אותי מהתחלה עד הסוף... מה לשנות, איפה ולמה..

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by os87,

הצלחתי להבין שאני צריך להפריד את בסיס של הגוף קירור מהגוף עצמו ואז להבריג אותו ללוח אם ורק אחרי זה להבריג את הקירור עצמו לבסיס שלו. הסתבכתי עם זה... יש שמה שני ברגים שלא מחוברים לכלום ואין לי מושג איך להוציא אותם משם.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים