אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
היי מחפש מאוורר 120 מ"מ למארז עם דגש על ביצועים מקסימליים - אם אפשר שיהיה גם שקט יחסית מה טוב אין מגבלת תקציב תודה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
בעקבות המפרטים המומלצים שבאתר קניתי מחשב מבוסס AMD 1700+ ואני ממש מתחרט על שלא בחרתי סלרון או פנטיום. הסיבה היא שאת כל הכסף שחסכתי בהעדפת ה-AMD גיליתי שלאט לאט אני מוציא על פתרונות קירור למפלצת הזאת הטמפ' מזנקת בקלילות אל מעל 60 מעלות ובמשחקים כבדים המחשב כובה (וזה גם שיפור שלמזלי הוכנס למעבדי AMD אחרת הוא היה נשרף לי ביום הראשון כשהפעלתי אותו ללא משחה טרמית בטעות) עכשיו בקיץ, עם כל החמסינים חבל לי על הזמן... ולא חשבתי אפילו על לעשות לו OVER CLOCKING
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ביצעתי OC די קל לכרטיס 8800 GT (קירור סטוק) דרך NTUNE- העלתי מהירות CORE וזכרון והשארתי את המאוורר על שליטה אוטומטית. לאחר חצי שעת משחק הכרטיס הגיע לטמפ גבוהה מדי ונתקע, די רגיל עד כאן. אבל הבעיה כאן לדעתי היא שהמאוורר שלו פשוט המשיך לעבוד על המהירות הרגילה (29%), ואת זה אפשר לדעת בלי בעיה לפי כמות הרעש שהמאוור הזה עושה. אם אני מגדיר ב NTUNE שהמאוור יעבוד כל הזמן על 100% (וגם על הרבה פחות מהר) הכרטיס לא נתקע (הוא כמובן נשאר על טמפ יותר נמוכות). אבל ככה הוא כמובן הרבה יותר רועש. מה שאני רוצה לדעת זה למה המאוורר לא מגביר את מהירות העבודה שלו כשהוא מוגדר על הגדרה אוטומטית של NVIDIA, כשתחת הגדרה זו המאוורר אמור לפעול על 100% כשהטמפ מגיע ל 80 מעלות (לפי RIVATUNER)?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
השאלה בכותרת... חיפשתי פה: http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_striker_ii_formula/6.htm הדרכה איך לעשות, אבל לא הבנתי כלום ולא מצאתי איפה משנים את ה FSB של המעבד.. אשמח אם תדריכו אותי מהתחלה עד הסוף... מה לשנות, איפה ולמה..
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את המפרט בחתימה ואני מעוניין לבצע OC אבל אני לא יודע ממה להתחיל אז בבקשה תעזרו לי תודה לכל העוזרים
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אז הסיפור מתחיל כך: יש לי מעבד AMD כנראה במהירות 1000MHZ. קיבלתי אותו ואת הלוח שמתאים לו מלפני כמה זמן. רק רציתי לבדוק אותו אם אולי כדאי להשתמש בו... חיברתי את החוטים וכל.... וראיתי שאחרי עשר דקות חום המעבד מגיע ל64מעלות...כשנגעתי ב- HEATSINK (מקווה שאמרת נכון) זה היה חם למדיי. בו זמנית חום הלוח היה בערך 32 מעלות שזה בסדר... מה קרה למעבד...אני לא כל-כך מבין במעבדים האלה....יש לי על מה לדאוג...ואם כן, אז מה עושים??? נ.ב.: 1 הלוח הוא:A7A266 של אסוס 2 אני לא בטוח לגבי מהירות המעבד כי יש אפשרות בכיוון המהירות בביוס לשנות לשתי מהירויות "אוטומטיות" 1000MHZ או 1333MHZ טוב....מקווה שתוכלו לעזור לי....תודה בכל אופן...! עשיתי עריכה13-11-03 ... ואני יודע שאני מקפיץ את ההודעה …
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי פה הרבה ת'רדים לגבי ה-8800 וה- 2900 ממה שהבנתי ה- 2900 נראה עדיף קצת מבחינת ביצועים אבל יש לו בעיה של חום ורעש. רציתי לדעת עד כמה זה קריטי , השקט מאוד חשוב לי (המחשב אצלי בחדר שינה). ואם הוא רועש האם יש דרך להפחית את הרעש לרמה נסבלת? אני ממש מתלבט בין 2 הכרטיסים, אז אם יש עוד איזה יתרון\חיסרון שאתם יכולים לחשוב עליו לגבי אחד מהם אני אשמח לשמוע. תודה :
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המערכת שלי מתחילה להתגבש, מחשב שקט מאוד ל-OC בינוני. e6400, 965P-DS4, 2GB 800mhz cellshock, 7900GS. החלטתי לוותר על קירור ל-GS כי הוא שקט יחסית (לעת עתה). כמו כן הבנתי שלא יהיה צורך בקירור לצ'יפסט עם ה-DS4. נשאר קירור למעבד: 1. SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM ב-270 ש"ח http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138 האם הוא במלאי? ואם לא, מה הצפי? 2. Big Typhoon רגיל - 250 ש"ח. 3. Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes ב-250 ש"ח. אני קונה Antec P180. השקט מאוד חשוב לי. תודה!
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב לאחר שבקרוב אני יתקין את קירור המים שיש ברשותי , רציתי לעשות כמה שינוים כרגע עד שיגיע בלוק קירור מים זמין ל 9800GX2 של EVGA לארץ. זה המארז הנוכחי שלי: השינוי יהיה: 1.הכרטיס קול יעלה לחריץ PCI עליון. 2. הכרטיס מסך ירד לחריץ PCI-E התחתון 3. יחתך חור למאורר 120 מ"מ בחלק התחתון של המארז בערך איפה שנמצא עכשיו כרטיס הקול 4.סידור המאוררים יהיה כאשר א. המאוררים על הרדיאטר יוציאו אוויר מחוץ למארז. ב. המאורר האחורי זה שליד ה IFX-14(שהוא כבר לא יהיה) יוציא אוויר. ג. מאורר ל Bay של הדיסקים הקשיחים יוציא אוויר. ד. ה Bay של הדיסקים הקשיחים מקדימה יכניס אוויר. ה. המאוררים על הדלת יוציאו אוייר. ו . המאורר התחתון שיחתך יכניס אוויר לכייון כרטיס המסך. ראשית …
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב.. אחרי שחרשתי קצת על הפורום, ועדיין לא מצאתי הרבה תשובות, אני אשאל את זה: אני רוצה לעשות OC למעבד שלי - Athlon Tbird 1400mhz, אני ממש לא רוצה להוסיף קירור, כרגע הוא עובד (באמת ברגע זה, אבל הוא דולק מהצהריים כבר - עכשיו 22:10) על 55 מעלות, לא ממש מציאה, אבל תגידו אתם כבר עד איפה בערך אני אוכל להגיע. אין לי יותר מדי מידע על מה שהולך לי בתוך המארז, די כללי: לוח אם - ASUS A7M266 Socket A (רק לאחרונה התברר לי שזה לוח ל2 מעבדים? אבל כשפתחתי לא ראיתי מקום לעוד אחד, נו מילא.., ואין לי מושג מה זה הסוקט איי הזה) זיכרון - DDR 266 256mb (אין מושג איזה חברה, ואגב לפי הטקסט של המפרט זה PC266, אבל אני מניח שהם התכוונו לDDR 266 (יש כזה דבר אני חושב ) הספק אין לי מושג, אני חו…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתכנן OC למעבד ורציתי לדעת איך הקירור של cM S 200 http://www.intera.co.il/index.php?target=products&product_id=883
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מקווה שפתחתי את הת'רד במקום הנכון... בזמן האחרון התחילה לי תופעה של התחממות יתר של המערכת (בעיקר כרטיס המסך) בזמן מאמץ ממושך כשאני משחק במשחקים שונים, דבר שגורם לתקיעה של המערכת ולפעמים גם קריסה טוטאלית. השגתי שני מאווררים ענקיים וחזקים שאני מעוניין לחבר למערכת שלי. צריכת החשמל שלהם היא 35W לענק ו- 15W לגדול. מפרט המערכת שלי רשום למטה. בנוסף, כדי לחבר את המאווררים אני צריך לעשות איזה קומבינה עם הספק כח כי אין להם חיבור רגיל. פירקתי אותם מאיזה שרת ישן והם מתחברים עם שני פינים לחוטי חשמל שמספקים את הפלוס והמינוס. השאלה היא האם הספק כוח יחזיק מעמד או שאני צריך לקנות חדש?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סתם רציתי לשתף אותכם בתמונות ותוצאות... Room Temp: 24c Specs: GA-P35-DS3 Rev1.0 - F4 OCZ 4X1GB Rev2 @ 960MHz (5-7-7) --------------------------------------------- E6750 Stock Cooling @ 3.20 GHz - IDLE 10 min E6750 Stock Cooling @ 3.20 GHz - ORTHOS 8 min E6750 @ 3.20Ghz Thermalright Ultima 90+ iXtrema SilenX IXP-64-11 - IDLE 10 min E6750 @ 3.20Ghz Thermalright Ultima 90+ iXtrema SilenX IXP-64-11 - ORTHOS 8 min
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה החלטתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי אתמול, הכרטיס הוא ראדון 8500 הדבקתי לו היטסינק של מעבד פנטיום 800 והתחלתי באוברקלוק העלתי את מהירות הליבה ל 305 ואז הכרטיס התחיל להיות לא יציב והיו טקסטורות שבורות וכל זה... אז חשבתי שלא הדבקתי טוב את ההיטסינק כי זאת היתה הפעם הראשונה שלי וחשבתי ששמתי יותר מידי דבק טרמי (arctic alumina) אז שמתי את הכרטיס שוב במקפיא(אחרי 10 שעות) התחלתי להוציא את ההיטסינק ולא הצלחתי... אז לקחתי מברג אבל לא הצלחתי ! ואז אמרתי "על החיים ועל המוות" ולחצתי בכוח ו....הופ!! ההיטסינק נפל על השולחן ביחד עם הליבה :cwm13: חשבתי לעצמי WTF? ואז קיבלתי שוק של החיים שלי ! אבל למזלי (או שלא) הליבה עצמה לא נתלשה אלא רק החלק הברזלי הזה שעליה אז הדבקתי את החלק …
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, בשבוע האחרון ניסיתי לעשות OC למעבד, כיוונתי ל- 4.3 Ghz. התחלתי עם שינוי של המכפלה ל-43, ביטול Turbo, מתח vCore של 1.2 ולאט עליתי ל- 1.23 (אחרי בדיקות יציבות). בדקתי כמה שעות עם OCCT, כמה הרצות של IBT והכל היה בסדר, הבעיה היא שתמיד ב-PRIME אני מקבל שגיאה אחרי 3-5 שעות של הרצה, ואני לא רוצה להעלות את המתח מכיוון שהטמפרטורות כבר מגיעות ל-90c. קראתי קצת באינטרנט (ביקורות שונות ופורומים) לפני שניגשתי לפתוח את הדיון פה, על הלוח אם שלי, על הקירור, על המעבד, על הכל בערך, ולא היתה ביקורת אחת שמתקרבת לרמה הירודה של יכולת ה-OC הזאת, לא במתח ולא בטמפרטורות. הטמפרטורות האלה גבוהות, בדרך כלל אופייניות ל-OC של 4.5 ומתחים 1.25-1.3 במערכות דומות לשלי, וגם המתח שנדרש גבוה, בדרך כ…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בבקשה תמליצו לי על היטסינק עד 300 ש"ח... דרך אגב איך הגוף הזה:Thermaltake P4 Spark 7+ Highest Performance Cooler?
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עשיתי oc עצום לכרטיס מסך של אחותי GEFORCE 2 MX 200 כאשר בהתחלה המהירויות היו - ליבה 175 זיכרון 165 וOC ל- ליבה 270 זיכרון 185 היגעתי למהירות העצומה במעבד בקח ששמתי היטסינק של סוקט A (היטסינק הישן שבא עם המעבד) והנה כמה תמונות :תיכנסו לפה פה יש את התמונות... גם פה יש עוד תמונה....
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. יש לי מעבד אינטל 1.7 ווילימט עם HSF COOLERMASTER COPPER FAN 2500RPM והטמפ שלי להלן: במאמץ של משחק עלוב וישן כמו קאונטר שאין בו הרבה 3D זה כלומר אם אני יריץ ספלינטר ישרף המעבד ובמנוחה שאני גולש זה ככה: אני יכול להרגיש את האיטיות של המחשב זוחל עם המעלות האלה.. עכשיו, יש בחנות "כשיוף" בירושלים משחה טרמית של 5 שקל מעבירה חום כזה.. זה יעזור? זה טוב שיהיה? והשאלה הכי חשובה, וולקנו 7 פלוס יקרר את המעבד הזה? למי יש את המאוורר ויכול לתת חוות דעת? אין לי כסף להוסיף לוונטק המצויין הוולקנו האפשרות היחידה שלי תודה
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פתחתי היום את המארז להתקין את הפורטיסימו 2 החדש שקניתי וחשכו עיניי... כמויות אבק עצמות כיסו כ ככל פינה ופינה במארז, ועל המאווררים המצב היה מחפיר, פשוט שכבה של מספר מילימטר של אבק עבה, וקשה ! עבדתי שלוש שעות על נקיונות וסידורים בפנים ! שלוש שעות !! הנה דוגמא לאבק, ושתבינו, ניקיתי את המארז לפני כחודש ! מה אני רוצה ? עצות איך להלחם בו, עם מינימום איבוד זרימת אויר... ותראו את זה : אמנם התגברתי על זה, אבל זה לא עסק ככה, ואני בטוח שיש דרך אחרת, ולווא דווקא פילטרים רגילים :-/ עצות ? איך אצלכם זה נראה ?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ככה הציעו לי את הוולקנו הזה יחד עם smart fan 2 : http://www.thermaltake.com/products/heatsink/v9.htm המחיר הוא 99 שקלים חדשים רציתי לדעת אם הוא טוב , למעבד 1.7 0.13 מיקרון והאם למישהו יש את הלוח EPOX EP-8K9A2 KT 400 שנמצא בקישור כאן: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_290_372&products_id=2592 והאם הוא טוב לאובר קלוקינג?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שאלה קטנה: איך אני מוריד את ההיטסיק מהצ'יפ..? אחרי שניתקתי את התופסים שלו הוא לא ממש רוצה לצאת, ואני מפחד למשוך אותו. אני רוצה לשים שם משהוא אחר ששיפצתי (spire חתוך לחצי עם מאורר של hi-coolבצד שלו).
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הOC הנוכי שלי הוא: FBS-260MHz CPU multipliyet 10x ; RAM: DDR333 (166mhz) 2.5-3-3-7 2T 2.7v CPU/12(ram-cpu ratio); HTT x4 1.6v CPU speed 2.6GHz ; cpu voltage 1.6v הלוח שלי זה MSI K8N Neo4-F לינק לדף הלוח מאתר החברה : http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=652 גרסת הבאיוס שלי היא 1a ומשום מה אני לא מצליח לעדכן ל-1b בכל פעם שאני מנסה להעלות באס מעל ל-MHz275 ומוריד מכפלת מעבד ל-x8 המחשב לא נדלק ויש צורך לאפס את הבאיוס.. תזמוני הזיכון 2.5-3-3-7 166MHz גם ניסיתי להורית אותם ל-133 הורדתי מכפלת HTT ל-X3 מתח מעבד over cpu vid 6.6% = 1.6v וכל פעם שאני מנסה להעול למעבד מתח המחשב לא נדלק האם הלוח מתאים ל-OC גבוהה יותר מהקיים? ומה ניתן לעשות??? …
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, שנים שלא ביקרתי פה ושנים שאני לא מתעדכן בענייני החומרה והקירור .... אז ככה, עכשיו יש לי את ה VANTEC AERO FLOW (סוקט 478)שהמאורר שלו גוסס (פעם פועל פעם לא), מאחר ואני גם ככה לא מרוצה כל כך מהגוף קירור הזה החלטתי לקנות גוף קירור חדש - זול, טוב ושקט. חשבתי על ה THERMALRIGHT SLK948U הוא עולה בפנדה רק 145 שח ואני משלב את זה עם מאורר של זלמן 92ממ ב 45 שח. זה יוצא 200 שח וזה סביר בשבילי, השאלה שלי היא האם יש משהו טוב יותר במחיר הזה? למיטב ידעתי THERMALRIGHT עדיין שולטים בכל מה שקשרו לקירור טוב(אני צודק?) ? תודה מראש.
-
- 35 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אחרי שפתחתי ת'רד על אפשרויות לקירור אוויר, התחלתי לחשוב על קירור מים. אז ככה, אני מחפש מערכת שלמה (בלוק לCPU, בלוק לGPU, רדיאטור, צנרת ומשאבה) בתקציב של בערך 1500 שקלים. אני מעדיף לקנות בארץ אבל אין לי בעייה להזמין מחו"ל. אני אשמח להמלצות והצעות. תודה מראש!
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-