עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום ברשותי מחשב עם מעבד Q6600 עם קירור סטוק והוא מתחמם מאוד. במינימום הוא על 45-47 מעלות אבל בשימוש הוא מגיע ל80 ואף יותר בקלות. אני לא מריץ משחקים כבדים בכלל אבל אני ממיר סרטים בתוכנה format factory ושם המעבד עולה לטמפרטורות גבוהות מאוד והרמקול מתחיל להשמיע צפצופים ואז אני חייב להפסיק את ההמרה עד שיתקרר. זה לא היה תמיד ככה, זה קרה בתקופה האחרונה וניסיתי להחליף משחה טרמית וזה עזר ממש טיפה. המארז הוא gigabyte 3d aurora, צירפתי תמונה שלו ושל הטמפרטורה במאמץ כשאני ממיר סרטים ויש לציין שבימים האחרונים קצת קר אז הוא טיפה פחות מתחמם כמובן. מה אתם מציעים לי לעשות? חשבתי אולי להחליף את הקירור באחד סביר שיעשה את העבודה... יש קירור שיהיה מתאים לי עד 100 שקל? אם לא אפשר לחרוג טיפה…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by tomerdx111,

יש לי מעבד Q6600 והוא חם מאוד 70+ וביצועים גרועים הכרטיס מסך של GTX 650 בBF3 מדיות 20~30 FPS עם אני יחליף קירור הטמפרטורה נמוכה המיצועים היו טובים

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. יש לי מעבד שמגיע לטמפרטורות מטורפות - גם בלי לעשות כלום, הוא לא הגיע עם מאוורר מקורי - למרות שזאת הית הדרישה שלי אלא עם מעבד תחליפי מישהו יכול לומר לי האם באמת כמו שסיפרו לי "המאווררים של אינטל" לא שווים כלום - ושאכן המאוורר התחליפי הזה הוא יותר טוב משל אינטל מקורי ? לי זה נראה כמו מעבד ב50 ש"ח שחוסך לחברה לרכוש מעבד + מאוורר מקורי בחבילה אחת מקורית ואיכותית, לא פחות מגירסת BOX ובמקום זה שמים לך מעבד שהגיע בסוג של "תפזורת" בלי מאוורר מקורי ככה גורמים לך גם לשלם יותר על כביכול תוספת "מאוורר" ובמקום לשדרג לך את הקירור - משנמכים לכם גם את הקירור וגם את המעבד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ShowImage.asp?path=1_144165899.jpg&msgid=144165899

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Alroit,

שלום לכולם אשמח לעזרה לגבי זיכרונות Kingston HyperX PC2-6400 CL4 2G 800MHZ - http://www.kingston.com/HyperX/products/khx_ddr2.asp למה המחשב שלי מזהה אותם כ- PC2-5300 667MHZ למרות שהלוח תומך בתגר 800 - Gigabyte GA-965P-DS4 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2423 ואיך באמת לעשות OC לזיכרונות אלו? Cheers Alroit

• 27 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by OCer,

קניתי את המעבד עם Z68 ורציתי לעשות לו OC, אז קניתי לי TT Frio ואלה התוצאות.. תנו חוות דעת זה אחרי בדיקת מאמץ של 6 שעות עם תוכנת Prime_95 מתח המעבד על 1.385v http://prntscr.com/4lite

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by tzviran,

מתברר לצערי שאין לי חיישני חום על לוח האם. איך אני יכול בכל זאת למדוד טמפרטורה? ??? תודה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. אני רוצה להשקיט את מאוורר הדלתא שיושב לי על הוולקנו 6CU+ בכך שהוריד לו את כמות הזרם שהוא מקבל עכשיו השאלה היא איפה אני יכול למצוא פוציומטר לחיבור אחד בלבד? בארץ ובחול תשובות יתקבלו בברכה 8)

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by o.s,

שלום, אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי ולפני שאני מתחיל אני רוצה לדעת האם הטמפ' שלו כעת תקינות או לא. מפרט: E6300 965p-DS3 2GB ram 667MHZ FSP 350W אלו הטמפ' של המעבד ב 2 תוכנות שונות שבדקתי: (עם מינ' תוכנות שרצותן) 1)TAT - 42 מעלות ל 2 ה CORE. SPEED FAN(2 CPU - 31 CORE 1+2 - 42 בעזרת ה TAT בדקתי מה קורה אם אני שם המעבד על 100% עבודה , ואחרי 4 דקות שני ה CORE היו על 64 מעלות! האם זה טוב,תקין? לפני שבדקתי את זה ניקיתי את כל המאווררים (לפני שניקיתי הטמפ' היו 7-10 מעלות יותר) בנוסף למעבד מחובר ה BLUE ORB וחוץ מזה יש לי עוד 3 מאווררים של 120MM. האם לפי הנתונים האלה אני יכול לעשות OC ל 2.8MHZ? אני מצרף תמונה של פנים המארז כי אני לא בטוח שהמאווררים בפנים מסודרים נכון , המאוורר שסמ…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Slayer,

טוב.. אחרי שחרשתי קצת על הפורום, ועדיין לא מצאתי הרבה תשובות, אני אשאל את זה: אני רוצה לעשות OC למעבד שלי - Athlon Tbird 1400mhz, אני ממש לא רוצה להוסיף קירור, כרגע הוא עובד (באמת ברגע זה, אבל הוא דולק מהצהריים כבר - עכשיו 22:10) על 55 מעלות, לא ממש מציאה, אבל תגידו אתם כבר עד איפה בערך אני אוכל להגיע. אין לי יותר מדי מידע על מה שהולך לי בתוך המארז, די כללי: לוח אם - ASUS A7M266 Socket A (רק לאחרונה התברר לי שזה לוח ל2 מעבדים? אבל כשפתחתי לא ראיתי מקום לעוד אחד, נו מילא.., ואין לי מושג מה זה הסוקט איי הזה) זיכרון - DDR 266 256mb (אין מושג איזה חברה, ואגב לפי הטקסט של המפרט זה PC266, אבל אני מניח שהם התכוונו לDDR 266 (יש כזה דבר אני חושב ) הספק אין לי מושג, אני חו…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by meidan,

הי, יש לי בעיה. המעבד שלי מגיע לטמפרטורות גבוהות מדי עד כדי כך שהוא גורם למחשב לעשות restart. אחרי כמה דקות של מאמץ הוא יכול לעבור את ה 80 מעלות. ניקיתי את המאוורר ואת ה heatsink ומרחתי מחדש משחה תרמית אבל זה לא עזר. אני חושב שהבעיה היא במתח שמגיע למעבד כי התוכנה NVMonitor מראה 4.1V.... מצ"ב צילום מסך. נשמע לכם הגיוני? אם כן, אז איך אני מוריד את המתח? אם לא, אז תמליצו לי על תוכנה אחרת למדדידת המתח. תודה [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by omrit,

שלום, לפני שאני מזיז את הג'מפר על הלוח שלי ונותן 3.5V לזכרונות, אני צריך לקרר אותם.... יש לי מאוורר 80mm סביר- לא חזק במיוחד, איפה אני יכול לשים אותו כדי שיקרר ביעילות את הזכרונות? צירפתי 2 תמונות של המחשב... תודה! [attachment deleted by admin]

• 35 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by izikd,

היי, לפני כשבועיים רכשתי את ה AC Freezer 64 LP. חיברתי אותו וישר איך שהפעלתי הוא התחיל להרעיש בצורה נורא מחרידה. הרבה יותר מהקרור סטוק, שהוא אמור להיות שקט בהרבה ממנו. גיליתי שהבעיה נעוצה בזה שבביוס הוא היה מוגדר על PWM ולא עם DC, מה שמוזר לי, כי כפי שאני מבין הוא אמור להיות דווקא PWM. עכשיו הוא אומנם יותר שקט, אבל בכל"ז כאשר הטמפ' עולה הוא מתחיל להסתובב מהר יותר, ועושה רעש נורא מחריד. אני רק אזכיר שהגרסת LP אמורה להיות יותר שקטה מהרגילה משום שהיא מיועדת יותר לHTPC. מישהו נתקל בזה? יש פתרון? תודה, איציק.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אז ככה החלטתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי אתמול, הכרטיס הוא ראדון 8500 הדבקתי לו היטסינק של מעבד פנטיום 800 והתחלתי באוברקלוק העלתי את מהירות הליבה ל 305 ואז הכרטיס התחיל להיות לא יציב והיו טקסטורות שבורות וכל זה... אז חשבתי שלא הדבקתי טוב את ההיטסינק כי זאת היתה הפעם הראשונה שלי וחשבתי ששמתי יותר מידי דבק טרמי (arctic alumina) אז שמתי את הכרטיס שוב במקפיא(אחרי 10 שעות) התחלתי להוציא את ההיטסינק ולא הצלחתי... אז לקחתי מברג אבל לא הצלחתי ! ואז אמרתי "על החיים ועל המוות" ולחצתי בכוח ו....הופ!! ההיטסינק נפל על השולחן ביחד עם הליבה :cwm13: חשבתי לעצמי WTF? ואז קיבלתי שוק של החיים שלי ! אבל למזלי (או שלא) הליבה עצמה לא נתלשה אלא רק החלק הברזלי הזה שעליה אז הדבקתי את החלק …

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. אני לא יודע אם זה שייך לקירור או למודינג אז שמתי את זה פה. תמיד אני רואה שעושים מאוורר למעלה שיוציא אוויר ומאווררים מאחורה וקדימה אבל למה לא לעשות מאוורר בתחתית המארז שיוציא אוויר וגם יתן אור מתחת למארז ? בטוח שיש אנשים שאין להם מקום מתחת למארז והרבה יגידו שאין בזה תועלת כי המאוורר חסום בערך 50% בגלל הכרטיס מסך או כל כרטיס אחר שנמצא מעליו וגם בגלל שהוא למטה אז אין לו ממש מקום להוציא את האוויר אבל מבחינה של סירקולציה זה מעולה לדעתי וגם מוציא את כל האבק שמצתבר בתחתית המארז. אם תוכלו להביא לי סיבות למה כן ולמה לא זה יהיה מעולה! תודה רבה

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. יש ברשותי מחשב בן שנתיים. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג - battlefield bad company 2 ו-call of duty modern warfare 2. התייעצתי עם האנשים בפורום מפרטי מחשב לגבי שדרוג, כדי לאפשר לי לשחק במשחקים הנ"ל בהגדרות גבוהות ברזולוציה 1680*1050, והם יעצו לי לא לשדרג כלום, אלא להתייעץ עם כאן בנוגע לאורקלוקינג למעבד, כדי לסחוט ממנו את המיטב. השאלה היא האם המעבד שלי ב-2.8-3.0 GHZ יראה שיפור משמעותי לעומת המתח המקורי. וזו המערכת שלי: לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe BOX קירור למעבד: Scythe Kama Cross מארז: ANTEC P182 3x120MM Black ספק: Thermaltake Though Power 600W 48A/12V 4XRails SLI כונן קשיח: Western Digital 640Gb 16MB AAKS כרטיס מסך: Palit Ra…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. טוב יש לי לוח אם של Matsonic דגם ms7127c . {VIA Apollo PRO} מעבד PIII 700 FSB100 ... אני עכשיו עובד על 112FSB והמעבד על 784MHz ... כשאני מגביר את ה FSB ל 124 המעבד עובד על 868MHz אבל הווינדוס לא עולה .. (ניסיתי כל ווינדוס ) . עכשיו אפשר להמהיר את המעבד על ידי הגברת המתח אבל כשאני משנה לx8 , הוא משום מה לא עובד על X8 אלה חוזר לX7 . אז יש לי עכשיו 112x7=786MHz ... אז אני רוצה להוציא יותר מהמעבד . בקשר לקירור אין לי בעיה , חבר שלי קיבל Volcano 7+ אז לקחתי לו את HSF הקודם שלו מהAMD ... אז עומד לי עכשיו קירור דיי חזק. והטמפ' על 30 מעלות .. אז אני חושב שאפשר להוציא עוד מיץ ממנו . כל תגובה תתקבל ... וגם מישהו שממהיר את ה PIII שלו שיספר עד איפה הגיע .

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אני מחפש מכשיר שיוכל לעזור לי לראות את זרימת האוויר במחשב כמו המכשיר שבו משתמשים במנהרות רוח. אם לא מכשיר אז דרך . נמאס לי לנחש מה קורה במחשב שלי מעין מוט שמשחרר עשן או חומר אחר הנראה בעין בלתי מזוינת.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by 00Amir,

חשבתי לבנות מערכת קירור מים למעבד (בלבד בשלב הראשון), אני הולך להשתמש במים קרים. אני הולך לפרק מערכת של תמי4 מיני ומזה לבנות את המערכת... נתקלתי בבעיה שלמעשה בגלל הפרשי הטמפ' של המים(15 מעלות) לבין הטמפ' של החדר והמעבד נוצר מצב של "הזעה" של הצינורות והחלקים שבהם מועברים המים... אני פוחד שהסיפור ינזל לי על המעבד והכ.מסך והמחשב... חשבתי לעשות ציפוי של חומר מבודד לצינורות אך אני לא בטוח שזה יספיק... למישהו יש ניסיון עם קירור מים קרים למחשב? דבר נוסף - חשבתי לקחת את הגז קירור של אותו תמי4 מיני ופשוט לשחרר אותו לתוך המחשב אבל גם אז נתקלתי בבעיות הזעה כי הגז לח.. לסופו של החלטתי שאני אשאר עם הגז אבל יעביר אותו דרך צלעות חיצוניות אשר יספגו את הלחות - וכך אני אקבל אוויר קר מאוד ו…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by fire15,

עשיתי oc עצום לכרטיס מסך של אחותי GEFORCE 2 MX 200 כאשר בהתחלה המהירויות היו - ליבה 175 זיכרון 165 וOC ל- ליבה 270 זיכרון 185 היגעתי למהירות העצומה במעבד בקח ששמתי היטסינק של סוקט A (היטסינק הישן שבא עם המעבד) והנה כמה תמונות :תיכנסו לפה פה יש את התמונות... גם פה יש עוד תמונה....

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by The_Byter,

הגיע אלי הערכה החביבה הזו : ואני שמח לבשר שה+1600 XP שלי נפתח בהצלחה ! מי שמעוניין שיצור קשר.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. 1. יש לי מעבד אינטל 1.7 ווילימט עם HSF COOLERMASTER COPPER FAN 2500RPM והטמפ שלי להלן: במאמץ של משחק עלוב וישן כמו קאונטר שאין בו הרבה 3D זה כלומר אם אני יריץ ספלינטר ישרף המעבד ובמנוחה שאני גולש זה ככה: אני יכול להרגיש את האיטיות של המחשב זוחל עם המעלות האלה.. עכשיו, יש בחנות "כשיוף" בירושלים משחה טרמית של 5 שקל מעבירה חום כזה.. זה יעזור? זה טוב שיהיה? והשאלה הכי חשובה, וולקנו 7 פלוס יקרר את המעבד הזה? למי יש את המאוורר ויכול לתת חוות דעת? אין לי כסף להוסיף לוונטק המצויין הוולקנו האפשרות היחידה שלי תודה

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by iveco,

אני מתלבט בין גופי הקירור האלה שיש לי כרגע בבית עד עכשיו הייתי עם ה DEEPCOOL ועשיתי לשניהם בדיקה במאמץ ואלה התוצאות : ה DEEPCOOL שהמשחה הטרמית נמצאת באמצע 51-50 מעלות ה DEEPCOOL שהמשחה הטרמית מרוחה לגמרי 49-50 מעלות ה ZALMAN שהמשחה מרוחה לגמרי 49 מעלות שניהם מראים אותם ביצועים אולי הבדל מעלה אחת לטובת ה ZALMAN ואני מתלבט אם להחזיר את ה DEEPCOOL הוא טיפה יותר שקט 2300 סיבובים במקום 2400 של ZALMAN מה שמשגע אותי שה ZALMAN יש לו זרימת אויר 62 CFM קראתי ברשת וה DEEPCOL יש לו 42-3 CFM ויש להם ביצועים זהים לגמרי יש להם אותו מאוורר 92 מ"מ אבל הגוף קירור של ZALMAN כבד יותר בכמעט 40 גרם והגוף קירור נראה מקצועי יותר , הגוף קירור של ה DEEPCOOL נוצה ממש נוצ…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. סתם רציתי לשתף אותכם בתמונות ותוצאות... Room Temp: 24c Specs: GA-P35-DS3 Rev1.0 - F4 OCZ 4X1GB Rev2 @ 960MHz (5-7-7) --------------------------------------------- E6750 Stock Cooling @ 3.20 GHz - IDLE 10 min E6750 Stock Cooling @ 3.20 GHz - ORTHOS 8 min E6750 @ 3.20Ghz Thermalright Ultima 90+ iXtrema SilenX IXP-64-11 - IDLE 10 min E6750 @ 3.20Ghz Thermalright Ultima 90+ iXtrema SilenX IXP-64-11 - ORTHOS 8 min

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by BeNzZy-BoY,

הייתי היום ב- pch וקניתי לי את רב המפרט עכשיו לפני שהייתי אצלם החלטתי שאני הולך על TT volcano 6cu בתור מאוורר למעבד אבל כשהיית שם אחד מהמוכרים אמר לי שאי אפשר לשים אותו על המעבד שאני קניתי (amd 2500 barton) טוב בסדר הקשבתי לו ובסוף הלכתי על הוולקנו 11+.. עכשיו אני רוצה לדעת אם מה שהם אמרו לי זה באמת נכון שאי אפשר לשים את הוולקנו 6 עם הלוח שלי ? הם אמרו לי שהמהירות שלו לא טובה או שהיא מהירה מדי או שהוא ישרף או משהו כזה נראה לי סתם בלבלו לי בשכל..

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.