אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
עד איזה טמפ' אני יכול להגיע ולהיות בטוח שזה בסדר באוברקלוק למעבד 2500K?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי לוח אם GA-P35-DS3L שאני נועל את הבאס על 100mhz ואת הזכרון על 2 אני שם לב שאם אני מעלה את הוולטאג' , אני לא יכול להגיע ליותר מ 3.6 GHZ כי המהירות של הזכרון מגיעה ל 800MHZ. אני צודק ? זו המהירות המכס' שניתן להגיע אליה תיאורטית ?
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום... יש לי חבר... נראה לי שתדעו כבר מי זה שהוא בפורום הזה..(כבר לא זמנית) והמערכת שלו היא על 22 ו21..... עולה יורד עולה יורד.... זה לא כבר מסוכן מדי?
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. יש לי מעבד אינטל 1.7 ווילימט עם HSF COOLERMASTER COPPER FAN 2500RPM והטמפ שלי להלן: במאמץ של משחק עלוב וישן כמו קאונטר שאין בו הרבה 3D זה כלומר אם אני יריץ ספלינטר ישרף המעבד ובמנוחה שאני גולש זה ככה: אני יכול להרגיש את האיטיות של המחשב זוחל עם המעלות האלה.. עכשיו, יש בחנות "כשיוף" בירושלים משחה טרמית של 5 שקל מעבירה חום כזה.. זה יעזור? זה טוב שיהיה? והשאלה הכי חשובה, וולקנו 7 פלוס יקרר את המעבד הזה? למי יש את המאוורר ויכול לתת חוות דעת? אין לי כסף להוסיף לוונטק המצויין הוולקנו האפשרות היחידה שלי תודה
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה החלטתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי אתמול, הכרטיס הוא ראדון 8500 הדבקתי לו היטסינק של מעבד פנטיום 800 והתחלתי באוברקלוק העלתי את מהירות הליבה ל 305 ואז הכרטיס התחיל להיות לא יציב והיו טקסטורות שבורות וכל זה... אז חשבתי שלא הדבקתי טוב את ההיטסינק כי זאת היתה הפעם הראשונה שלי וחשבתי ששמתי יותר מידי דבק טרמי (arctic alumina) אז שמתי את הכרטיס שוב במקפיא(אחרי 10 שעות) התחלתי להוציא את ההיטסינק ולא הצלחתי... אז לקחתי מברג אבל לא הצלחתי ! ואז אמרתי "על החיים ועל המוות" ולחצתי בכוח ו....הופ!! ההיטסינק נפל על השולחן ביחד עם הליבה :cwm13: חשבתי לעצמי WTF? ואז קיבלתי שוק של החיים שלי ! אבל למזלי (או שלא) הליבה עצמה לא נתלשה אלא רק החלק הברזלי הזה שעליה אז הדבקתי את החלק …
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים האם מישהו יכול להמליץ על מאוורר סוּפר שקט לחלק הקדמי של המארז (R4 של FRACTAL)? לחילופין, אני שוקל לקחת את המוורר שהגיע עם המארז ומתפקד כ-EXHAUST, לשים אותו מקדימה, ולשים EXHAUST אחר במקומו לא בטוח מה עדיף אשמח להמלצות ועצות האם ה-AF או ה-SP של CORSAIR שווים משהו? האם הם באמת שקטים? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני כרגע על 419X9 שזה לצערי המקס של הלוח , הכל תקין כולל טמפרטורות המחשב עולה ללא בעיות , משחקים פועלים חלק ואם שיפור בFPS , אבל OCCT וPRIME95 נכשלים תוך כמה שניות , איך אני יודע לאן בדיוק להוסיף מתח? והאם זה בכלל בגלל המתח? עריכה : נתתי לכל מתח ככה: לVCORE נתתי 1.35 לזכרונות 1.9 ש1.8 זה נורמל לכל השאר הוספתי +1/2 כאילו איפה שבוחרים מתח אז נגיד יש 1.3 ו 1.4 אז הוספתי 0.1 או 0.2 אני עוד מאט יעשה שוב בדיקה אחרי ששיניתי הכל, בנתיים 10 דקות היה הכל בסדר , אבל 419 זה המקס? אני לא יכול לעשות כלום בקשר לזה שהמחשב לא נדלק אפילו ב420?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש מכשיר שיוכל לעזור לי לראות את זרימת האוויר במחשב כמו המכשיר שבו משתמשים במנהרות רוח. אם לא מכשיר אז דרך . נמאס לי לנחש מה קורה במחשב שלי מעין מוט שמשחרר עשן או חומר אחר הנראה בעין בלתי מזוינת.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום החלטתי שאני רוצה למערכת השנייה שלי קירור מים.. התקציב שלי הוא בערך 2000 ש"ח פלוס משלוח ומכס אם יהיה. הבנתי שקירור מים זה רק מחול אז אני מביא לכם להתעסק עם זה.. התקציב הוא פלוס מינוס כך שאפשר.. המערכת. i7 920 X58-UD4P cm690 אני מבקש בבקשה עזרה..אני סומך עליכם על הכסף שלי שתביאו לי משהו טוב. ואני לא מבקש משהו מסין מורכב.. תרכיבו לי מפרט..צינורות והכל. תודה יתותחים.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חושב שיש לי בעיה עם הטמפ' של הדיסק הקשיח הוא מגיע במאמץ ל56C יש לי שני מאווררים של 120MM אחד עליו ואחד מוציא אויר מהמארז ובנוסף המחשב ללא כיסוי האם אתם מכירים תושבות לקירור הדיסק הקשיח ? ועד כמה הם יעילות?
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך להחליף את הקירור ARACTIC 7 שלי למשהו חדש כי הוא לא עומד בחום של Q6600 בדקתי עברתי על כמה מאות ביקורות ומצאתי מספר קירורים שקיימים בחנויות בישראל השאלה איזה מהם הכי קל והכי שווה מבחינה כספית שלא צריך להשקיע 100 שקל יותר בשביל 1C פחות. אם תזרקו כמה שמות ידועים שאני אחפש עליהם ועדיף לי קירור שלא צריך להוציא את הלוח אם בשביל לחבר, יחסוך לי הרבה כאב ראש אם יש כזה, וגם יש את CROSAIR H60 ראיתי שיש קירור LIQUID, הנה בערך מה שהסתכלתי מבחינה כספית וביצועים Thermaltake Frio OCK CPU Cooler CLP-0575 Corsair Hydro H60 High Performance Liquid CPU Cooler ה H50 הצליח לקרר טוב מאוד בהרבה מבחנים Noctua NH-D14 CPU Cooler אומרים שהוא אחד הטובים Scythe Mugen 3 CPU Cooler האם הו…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
צריך המלצה למאווררים שקטים וטובים. הם בשביל שתי המקומות באחורה של המארז... עריכה: עוד פרטים: יש לי 2 של 8CM מאחורה. 1 של 8CM בצד. 1 של 8CM למעלה. 1 של 12 מקדימה. אני צריך עזרה באיזה סוג של מאווררים לקנות (חברה וכאלה..) וגם איך לשים נגיד להוציא אוויר, להכניס אוויר... מה הכי כדאי?.... המארז: gamer 8020 http://www.sd-com.co.il/ProductDetails.aspx?pid=2379
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לעשות OC למעבד, כרגע הוא עומד על 2.4Ghz ואני רוצה להגיע איתו לפחות ל-3.0Ghz ראיתי שיש את הקירור - AC Freezer 7 Pro Rev.2, ואת גרסת ה-Extreme. השאלה האם אוכל להגיע איתם ל-3.0Ghz? מה שכן, השקט חשוב לי מאוד, כרגע יש לי קירור סטוק של אינטל והוא יחסית שקט אך השאלה איך ה-AC לעומתו מבחינת שקט (ל2 הגרסאות, למרות שנראה לי שהExtreme יהיה יותר מדיי גדול למארז שלי מכיוון שיש לי מאוורר 120 של TT מתחת לספק.) תודה רבה לעוזרים נ.ב. מבחינת תקציב 150-250, אם אפשר פחות מבחינתי בסדר ראיתי שה-AC עולה 125 +- השאלה איך המוצר בהשוואה למחיר. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ עריכה…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! קניתי לפני כמה חודשים את ה dell inspiron n5110 מחשב חזק עם מעבד I7 שעובד בצורה יפה.. עד עכשיו לא היו לי בעיות איתו.. אחי התקין משחק בשם dead island ואחרי זה שעה-שעתיים של משחק המחשב פשוט נכבה, ע"פ הטמפרטורה של הפלסטיקה של המחשב המחשב התחמם יותר מידי ונכבה בצורה מבוקרת.... אני משתמש באופן קבוע בלוח קירור שקניתי (אחד מהארץ ועוד איזה 2 מהאיביי) הבעיה היא שהם לא מספיק מקררים אותו, גם שאני עובד ביום קריר שכזה ברשת המחשב מתחמם.. לפי קריאה ברשת המחשב הזה ידוע כמתחמם.. חשבתי על לבנות משטח קירור משלי, יש לי כמה שאלות בנושא.. איפה אני מוצא מאיפה המחשב מוציא אוויר ומאיפה הוא מכניס אוויר?? זה משהו שלא מצאתי... אם יש מישהו שמכיר ויודע איך לבנות? יש לי ידיי…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את כ.המסך Radeon X1900 XT http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5682 מקבלים איתו בנעה את הקרור Arctic-Cooling Accelero X2 שמעתי שהוא שקט וטוב לינק לקרור: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=90&data=2&disc= 1. מה מספר ה DBA שיש לו? 2. זה נכון שהוא מספק רק 9.82 CFM ? (אם זה נכון אז זה ממש קצת כי מאוורר למארז ->אפילו הכי קטן=8 ס"מ , יכול לספק יותר עוצמה=28CFM ועדיין להיות שקט=20dB ו http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=95&data=2&disc ו http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=83&data=2&disc
-
- 40 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בעיה מוזרה. רציתי לעשות עכשיו OC קטן ל3GHZ וגם לזכרונות. אני עושה הכל כמו שצריך, מפעיל את המחשב מחדש ואז בודק בCPU-Z והכל על סטוק. לא מבין מה זה ??? כשאני חוזר לביוס הFSB חזר לסטוק אבל התיזמונים של הזכרונות נשארו על מה ששיניתי וגם אותם לא רואים בCPU-Z. יש למישהו הסבר? אני עם לוח אם Asus Striker Formula II עם מערכת ווינ7אולטי64ביט. (זה לא פעם ראשונה שאני עושה OC עם הביוס הנוכחי שלי כך שאני לא מבין את הבעיה) תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
ובכן, המערכת חדשה לגמרי המעבד מגיע במהירות בסיסית של 3.2 ועם תוכנת EASY TUNE 6 שמגיעה כאחד מתוכנות העזר בתוך דיסק ההתקנה של הלוח המעבד מתחיל במהירות התחלתית של 3.8 אבל לא מצליח לעבור אפילו לא לדרגה הבאה שהיא 4 ובכל פעם שאני מנסה לעלות למהירות 4 המחשב עושה ריסטארט ומודיע לי שהגדרות האוברקלוק לא מתאימות ולכן הביוס יאפס לברירת מחדל ! למישהו יש רעיון מה לעשות בכדי להגיע לאוברקלוק של 4 או 4.2 ? נ.ב. הלוח הזה וכן הלוח UD3 ידועים כלוחות שהיו להם בעיות התחממות עד כדי שריפה ולכן ב GIGABYTE שיחררו עידכון הנקרא F7 שכנראה מגביל את האוברקלוק בלוחות אלו ומגן על צ'פים בלוח שנוטים להשרף. השאלה היא אם העידכון הזה לא חוסם לחלוטין את אפשרות האוברקלוק ? או שזו טעות שלי בהגדרות ? תודה מראש לכ…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בלי להתייחס לרעש - רק לקירור
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חבר שלי החכם עשה אוברקלוק רצחני 160X12.5 עם מעבד TBIRD 950 ולוח ASUS A7V133. ואחרי שהוא הגדיר המחשב לא נדלק, ומאתמול הוא לא מצליח להפעיל את המחשב, חוץ מהמאוררים ונורות. יש דרך לאפס את הביוס בג'מפר או דרך אחרת? או בכלל לגרום לו לעבוד.
-
יש ברשותי מחשב בן שנתיים. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג - battlefield bad company 2 ו-call of duty modern warfare 2. התייעצתי עם האנשים בפורום מפרטי מחשב לגבי שדרוג, כדי לאפשר לי לשחק במשחקים הנ"ל בהגדרות גבוהות ברזולוציה 1680*1050, והם יעצו לי לא לשדרג כלום, אלא להתייעץ עם כאן בנוגע לאורקלוקינג למעבד, כדי לסחוט ממנו את המיטב. השאלה היא האם המעבד שלי ב-2.8-3.0 GHZ יראה שיפור משמעותי לעומת המתח המקורי. וזו המערכת שלי: לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe BOX קירור למעבד: Scythe Kama Cross מארז: ANTEC P182 3x120MM Black ספק: Thermaltake Though Power 600W 48A/12V 4XRails SLI כונן קשיח: Western Digital 640Gb 16MB AAKS כרטיס מסך: Palit Ra…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות את הקירור הזה של ThermalTake: (http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0391/cl-p0391.asp) יש לי לוח P35-DS4 של ג'יגה בייט. ללוח יש צלעות קירור די גדולות, ואני חושש שהם יפריעו לקירור. מישהו יודע אם זה מתאים? למישהו יש לוח כזה וניסיון עם קירורים מהסוג הזה? אולי חשוב לציין שכל 4 הסלוטים של הזכרון תפוסים, ככה שאם הוא מפריע לזכרון זו גם בעיה. (למרות שאני מאמין שהוא לא אמור להפריע..) ובכלל, איך הקירור הזה? אני יודע שיש קירורים יותר טובים ממנו, אבל אני מחפש גם משהו שיראה טוב, וגם יחסית למחיר לדעתי הוא נותן תפוקה לא רעה.. לא? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב יש לי לוח אם של Matsonic דגם ms7127c . {VIA Apollo PRO} מעבד PIII 700 FSB100 ... אני עכשיו עובד על 112FSB והמעבד על 784MHz ... כשאני מגביר את ה FSB ל 124 המעבד עובד על 868MHz אבל הווינדוס לא עולה .. (ניסיתי כל ווינדוס ) . עכשיו אפשר להמהיר את המעבד על ידי הגברת המתח אבל כשאני משנה לx8 , הוא משום מה לא עובד על X8 אלה חוזר לX7 . אז יש לי עכשיו 112x7=786MHz ... אז אני רוצה להוציא יותר מהמעבד . בקשר לקירור אין לי בעיה , חבר שלי קיבל Volcano 7+ אז לקחתי לו את HSF הקודם שלו מהAMD ... אז עומד לי עכשיו קירור דיי חזק. והטמפ' על 30 מעלות .. אז אני חושב שאפשר להוציא עוד מיץ ממנו . כל תגובה תתקבל ... וגם מישהו שממהיר את ה PIII שלו שיספר עד איפה הגיע .
-
שלום לכולם, קראתי פה הרבה ת'רדים לגבי ה-8800 וה- 2900 ממה שהבנתי ה- 2900 נראה עדיף קצת מבחינת ביצועים אבל יש לו בעיה של חום ורעש. רציתי לדעת עד כמה זה קריטי , השקט מאוד חשוב לי (המחשב אצלי בחדר שינה). ואם הוא רועש האם יש דרך להפחית את הרעש לרמה נסבלת? אני ממש מתלבט בין 2 הכרטיסים, אז אם יש עוד איזה יתרון\חיסרון שאתם יכולים לחשוב עליו לגבי אחד מהם אני אשמח לשמוע. תודה :
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-