אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש גוף קירור שקט לסוקט 478(למחשב של אחי) אם אפשר לתת גם לינק לביקורות תודה לעוזרים
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הבאתי מיפן את 2 החלקים בעלות כוללת של 2000 שקל.. ;D תמונות : http://planet.nana.co.il/venom21/PICT0003.JPG http://planet.nana.co.il/venom21/PICT0004.JPG ואפילו קצת OC.. http://rotter.name/User_files/nor/422ebb6c72913dad.jpg עוד יש לי קצת בעיות אז בנצ'מארקים אין.. הSPD של הזכרונות הוא 2-2-2-5 משום מה וכל תזמונים אחרים שאני שם במניואל גורמים לצפצופים..
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מחשב חדש ( יחסית ) עם פנטיום 4 2.26 לוח אם של Gigabyte 8IEXP ו 756MB DDR333 של Kingston כרטיס מסך מסוג GeForce 4 Ti4400 של MSI מומהר ל 320*680 והעיניין הוא כזה: המעבד רץ ב 2.9Ghz והוולט שלו כרגע לאחר שעשיתי מוד לרגליי המעבד הוא 1.850V במקום ה 1.500V המקורי. הזיכרון רץ במהירות של 342Mhz עם וולט של 2.8V ובס של CAS 2.3.3.6 @ 171Mhz ( עובד גם ב CAS 2.2.2.5) משום מה אני לא מצליך לעבור את ה 3Ghz למרות שלפי הבנתי הזכרון הנ"ל אמור לעבוד במקסימום מהירות של 210-214MHz! (ואין לי בעיות של קירור או חום במערכת, הכל פיקס). גם בתיזמונים שונים איטיים או מהירים אני לא מצליך לייצב את המהירות על יותר מ 2.95Ghz @ BUS*175Mhz . איופה לעזאזל אני טועה ? תודה מראש !
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פתחתי היום את המארז להתקין את הפורטיסימו 2 החדש שקניתי וחשכו עיניי... כמויות אבק עצמות כיסו כ ככל פינה ופינה במארז, ועל המאווררים המצב היה מחפיר, פשוט שכבה של מספר מילימטר של אבק עבה, וקשה ! עבדתי שלוש שעות על נקיונות וסידורים בפנים ! שלוש שעות !! הנה דוגמא לאבק, ושתבינו, ניקיתי את המארז לפני כחודש ! מה אני רוצה ? עצות איך להלחם בו, עם מינימום איבוד זרימת אויר... ותראו את זה : אמנם התגברתי על זה, אבל זה לא עסק ככה, ואני בטוח שיש דרך אחרת, ולווא דווקא פילטרים רגילים :-/ עצות ? איך אצלכם זה נראה ?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד פנטיום 4 2.6 (ראו תמונה) לוח אם Asus P4P800 קירור זלמן 7000B-Cu למעבד וזכרונות 2*256 DDR 400mhz של NANYA מה היכולות של האובר קלוק של המחשב שלי, ואיך אני עושה זאת (אני קצת נוב בכל מה שקשור לאוברקלוק למעבדים (אני תןתח בכרטיסי מסך) אז אני מעדיף להשתמש בתוכנה)??? תודות מראש [attachment deleted by admin]
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איך עושים oc למעבד אינטל 2.4, מה צריך להגדיר? צריך לשנות משהו בחומרה?
-
המוטו הוא יותר פרקטיקה, פחות כל השאר בערך. אם זה יצא יפה בסוף אז אחלה, בונוס ודבר אחד נוסף, רעש הוא לא שיקול, מבחינתי אפשר לכבות את המחשב כשהולכים לישון. נכון, אני לא רוצה לחיות עם ג'מבו 747 בסלון, אבל אני מעדיף מאוורר שיעבוד על 12V עם שליטה של פוטנציומטר וסל"ד גבוה מאשר אחד שנותן סל"ד בסיסי נמוך יחסית. כמובן שאני פתוח לתובנות בנושא, כך שאם יש סתירה בין הבקשות שלי או לחילופין אפשר לקבל גם פרקטיקה, יופי ושקט אז הרווחתי אפילו שלוש פעמים. הלאה, לנושא עצמו. המארז, שלצערי אין לי מושג אפילו איך לקרוא לו הוא בעל המידות הבאות. גובה 41 ס"מ רוחב 20 ס"מ עומק 43 ס"מ מבחינת מאווררים קיימים מאוורר אחד מתוך שניים אפשריים בחזית המארז (80 מ"מ) מאוורר אחד מאחורה (80 מ"מ) פרט לאפשרות הברורה…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שיעמם לי קצת, החלטתי לעשות אוברקלוק קצת יותר קיצוני ולראות למה המחשב הזה מסוגל... אני חייב לציין, הזכרונות האלה פשוט מדהימים... הם PC3000, בדואל, ורק על 2.8 וולט... המתחים הם: מעבד: 1.65 (1.5 Default) צ'יפסט: 1.6 זכרונות: 2.8 כרטיס מסך: 1.5 אני יתן לתמונות לדבר בעד עצמם... מעבד (220x10.5):
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
השאלה בכותרת... חיפשתי פה: http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_striker_ii_formula/6.htm הדרכה איך לעשות, אבל לא הבנתי כלום ולא מצאתי איפה משנים את ה FSB של המעבד.. אשמח אם תדריכו אותי מהתחלה עד הסוף... מה לשנות, איפה ולמה..
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את המפרט בחתימה ואני מעוניין לבצע OC אבל אני לא יודע ממה להתחיל אז בבקשה תעזרו לי תודה לכל העוזרים
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי משחה טרמית אתמול היא בצבע כחול המוכר בחנות אמר שהיא ממש טובה...עלתה לי 50 שקל...אבל היא כחולה לא יודע משהו לא ניראה לי...מה אתם אומרים לרענן משחה?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי קירור סטוק של אינטל, מעבד I7 860 , נמצא בOC ממש מינימלי של 2.93 במקום 2.8, הטמפ' בIDLE עומדת על 55 מעלות. הטמפ' במאמץ מגיעה ל100 מעלות עם PRIME 95. בדקתי גם בביוס , הטמפ עומדת של עם 58 מעלות. הנה תמונות שמראות את זה. גם של REAL TEMP גם של CPU-Z וגם של PRIME. אם אתם אומרים שהמעבד לא מורכב טוב, אז בדקתי את זה עכשיו פעמיים (הרכבתי כבר המון גופי קירור, זה לא פעם ראשונה). כל הבדיקות נעשו שהמארז פתוח, יש זרימת אוויר ממש טובה במחשב. מקדימה למטה מכניס אוויר, בתור המארז איפה שהכוננים של ה5 וחצי יש מאוורר ממש חזק של איזה 90CFM, עוד מאוורר של 110 CFM מאחורה שמוציא אוויר, ומאוורר נוסף של 110CFM שמוציא אוויר. מה יכול לגרום לטמפ כזאת גבוהה? יש מצב שזה הקירור הזה שהוא פשוט כזה מעפ…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שרשום בנושא אני מתכנן לעשות lapping למעבד שלי ו OC עד לקצה גבול היכולת ורציתי לדעת, איזה קירור כדאי לי לקנות? לא קירור מים, הכוונה לאוויר. המעבד שלי הוא q6600 (stepping) G0 לוח אם - asus p5kc מארז thermaltake armor (למקרה שתרצו לדעת אם יהיה מקום לקירור) יש כאלה אומרים מוגן 2 ויש שאומרים דברים אחרים, אז אני שואל אתכם חבר'ה, שיותר מומחים ממני אה ועוד משהו, אם הספק שלי הוא 450w של seasonic זה אמור להשפיע משמעותית על ביצוע ה OC?
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום לכולם .... אני רוצה להחליף את הקירור סטוק של הכרטיס מסך שלי לקירור הזה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2893 ורציתי לדעת אם הוא מתאים לכרטיס מסך שלי ... GIGABYTE PCI-EX GeForce 6600GT 128MB DDR3 128 BIT TH VIVO TV/O -GV-NX66T128VP - BULK
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרה לגבי זיכרונות Kingston HyperX PC2-6400 CL4 2G 800MHZ - http://www.kingston.com/HyperX/products/khx_ddr2.asp למה המחשב שלי מזהה אותם כ- PC2-5300 667MHZ למרות שהלוח תומך בתגר 800 - Gigabyte GA-965P-DS4 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2423 ואיך באמת לעשות OC לזיכרונות אלו? Cheers Alroit
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום החלטתי שאני רוצה למערכת השנייה שלי קירור מים.. התקציב שלי הוא בערך 2000 ש"ח פלוס משלוח ומכס אם יהיה. הבנתי שקירור מים זה רק מחול אז אני מביא לכם להתעסק עם זה.. התקציב הוא פלוס מינוס כך שאפשר.. המערכת. i7 920 X58-UD4P cm690 אני מבקש בבקשה עזרה..אני סומך עליכם על הכסף שלי שתביאו לי משהו טוב. ואני לא מבקש משהו מסין מורכב.. תרכיבו לי מפרט..צינורות והכל. תודה יתותחים.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לא ידעתי איפה בדיוק לשים את הנושא הזה , אז סורי בקצרה , היה לי " היה " מאורר זלמן CU7000 נראה לי , 90מ"מ עם קירור מנחושת לתושבת 478 . בגלל טעות אנוש שלי המאורר נשבר ( נשברו 2 כנפיים מהמאורר ) ולא יכלתי להישתמש בו יותר . אז השאלה שלי , איזה מאורר אני יכול לשים במקום המאורר של הזלמן הקיים ? והאם זה ישב טוב , או במקרה אחר .. לשים על הצלעות מאורר מאורר של 120 או 80 מ"מ ולהצמיד אותו לצלעות . האם זה יתן לי קירור טוב כמו קודם או שזה יהרוס לי את כל העסק ותעלה הטמפ' .. אם תרצו תמונות העלה לכם , מה שקרה לזלמן המסכן הזה :'( תודה לכולם ול"ט
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, בשבוע האחרון ניסיתי לעשות OC למעבד, כיוונתי ל- 4.3 Ghz. התחלתי עם שינוי של המכפלה ל-43, ביטול Turbo, מתח vCore של 1.2 ולאט עליתי ל- 1.23 (אחרי בדיקות יציבות). בדקתי כמה שעות עם OCCT, כמה הרצות של IBT והכל היה בסדר, הבעיה היא שתמיד ב-PRIME אני מקבל שגיאה אחרי 3-5 שעות של הרצה, ואני לא רוצה להעלות את המתח מכיוון שהטמפרטורות כבר מגיעות ל-90c. קראתי קצת באינטרנט (ביקורות שונות ופורומים) לפני שניגשתי לפתוח את הדיון פה, על הלוח אם שלי, על הקירור, על המעבד, על הכל בערך, ולא היתה ביקורת אחת שמתקרבת לרמה הירודה של יכולת ה-OC הזאת, לא במתח ולא בטמפרטורות. הטמפרטורות האלה גבוהות, בדרך כלל אופייניות ל-OC של 4.5 ומתחים 1.25-1.3 במערכות דומות לשלי, וגם המתח שנדרש גבוה, בדרך כ…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם יש בארץ חנות שמוכרת מאווררי מארז של noiseblocker ? אם אין, מאיזו חנות אמינה בחו"ל ניתן להזמין? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
טוב לאחר שבקרוב אני יתקין את קירור המים שיש ברשותי , רציתי לעשות כמה שינוים כרגע עד שיגיע בלוק קירור מים זמין ל 9800GX2 של EVGA לארץ. זה המארז הנוכחי שלי: השינוי יהיה: 1.הכרטיס קול יעלה לחריץ PCI עליון. 2. הכרטיס מסך ירד לחריץ PCI-E התחתון 3. יחתך חור למאורר 120 מ"מ בחלק התחתון של המארז בערך איפה שנמצא עכשיו כרטיס הקול 4.סידור המאוררים יהיה כאשר א. המאוררים על הרדיאטר יוציאו אוויר מחוץ למארז. ב. המאורר האחורי זה שליד ה IFX-14(שהוא כבר לא יהיה) יוציא אוויר. ג. מאורר ל Bay של הדיסקים הקשיחים יוציא אוויר. ד. ה Bay של הדיסקים הקשיחים מקדימה יכניס אוויר. ה. המאוררים על הדלת יוציאו אוייר. ו . המאורר התחתון שיחתך יכניס אוויר לכייון כרטיס המסך. ראשית …
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו מוכן להסביר לי מה זה ועל מה שמים את זה? (זה מתאים רק למאווררי קופר אורב או גם לVOLCANO למיניהם?)
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עשיתי oc עצום לכרטיס מסך של אחותי GEFORCE 2 MX 200 כאשר בהתחלה המהירויות היו - ליבה 175 זיכרון 165 וOC ל- ליבה 270 זיכרון 185 היגעתי למהירות העצומה במעבד בקח ששמתי היטסינק של סוקט A (היטסינק הישן שבא עם המעבד) והנה כמה תמונות :תיכנסו לפה פה יש את התמונות... גם פה יש עוד תמונה....
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקנתי קולר 620 (קירור מים של אנטק) על i5 2500K (בלי OC כרגע) ויש לי לוח של גיגה בייט ככה שאני משתמש ב touch bios בשביל לקרוא את הטמפרטורה של המעבד בביוס מתוך windows. עכשיו שאני משווה בין מה שהביוס מדווח בוינדוז לבין real temp, speedfan וכל התוכנות האלה זה מראה הפרש של כמעט 10 מעלות ממה שהביוס מדווח. בביוס אני מקבל בין 30 ל- 32 מעלות. ובתוכנות צד שלישי אני מקבל ~ 40 מעלות. אני שובר ת'ראש ומנסה להבין למה, ואיזה מהם זה הנכון, הנטייה שלי היא לכיוון הביוס אבל עדיין...יש פה סוג של "מסתורין" שלא עליתי עליו עדיין. תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות משהו שמצריך ממני לדים. עכשיו יש לי 2 אופציות: לחבר ל5V של הספק או ל12V שלו את הלדים, אני צריך לחבר בסה"כ 6 לדים. איך אני מחשב איזה נגד אני צריך? ואיך לחבר אותם? הלדים צורכים 2.7V תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-