עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי, יש לי את המארז S340. בזמן האחרון הוא עושה רעש וזה דיי מטרטר אותי, החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המאוררים יש לי רק 2 שקיבלתי עם המארז, אחד למעלה ואחד מאחורה לפי מה שהבנתי, זה שלמעלה מכניס אוויר וזה שמקדימה מוציא, זה נכון או שההפך? והכי טוב שיהיה 3 מאווררים 2 שמכניסים אוויר ואחד שמוציא, השאלה איך אני מתכת אותם שיעבדו לפי רצוני, והאם זה נכון בכלל? אשמח לקצת הבהרה, אני דל ידע בקשור הקשור לקירור המארז

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Psychopath,

Okay, here's my CPU status as we speak: AMD Athlon, 2362MHz, 512KB (0% Load) @ 50°C (Fan @ 4272 RPM), Core @ 1.936V / Case @ 28°C I'm a little afraid such a temperature / voltage could be lethal for the CPU :\ Should I be glad and leave it this way or downclock ? When i just leave the CPU at 11x200mhz i don't have to raise voltages at all, and thus.. 31c-35c temperatures... P.S. Will cleaning the HSF and entire cooling system (all fans .. but still) from dust help lowering the temps?

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. למעבד - i5. המחשב הולך להיטלטל הרבה מאוד, אז אני לא רוצה קירור כבד מידי, שיפול. לדעתי - צריך קירור עם פלטה אחורית. יש המלצות?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Moon-Mage,

ניסיתי לשחק קצת עם OC דרך רייזן מאסטר ולמרות ש5 ליבות מקבלות את ההמהרה מצוין ליבה 6 אצלי פשוט תקועה על 3360 לא משנה מה אני שם, מישהו אולי נתקל בתופעה הדיי מוזרה הזאת? מצורפת תמונה מרייזן מסטר בזמן הרצה של cinebench הטמפרטורות היו מתחת ל75 אם זה משנה(למרות שהליבה ככה כל זמן שיש עומס גם לפני שהטמפרטורה עולה)

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. אני מניח שחלק מכם הסתבכו בלהתאים את הבלוקים השונים לחומרה שלכם. אדי מEK, יצר מדריך בו אתם בוחרים את החומרה שלכם, ולבסוף - אתם מקבלים תוצאות אפשריות עבור כל רכיב. כל שנותר לכם הוא לאתר את הפריט בחנות שאתם רוצים (דוגמת PPCS, FROZEN, SIDEWINDER ), ולהזמין http://www.coolingconfigurator.com/home

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by warezon,

חשוב לציין המחשב לא יעבור אובר קלוק לכן לא צריך לחפש קירור עם יכולו מטורפות. מה שאני מחפש זה קירור קצת יותר יעיל מהסטוק שיהיה שקט בכל מצב ויעשה את העבודה בצורה טובה+. אשמח לקבל המלצות במחירים של עד 200 ש"ח

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by ToMuSH,

שלום, אני בעזרת השם קונה שבוע הבא מעבד E5200 ואיתו לוח חדש, זה: http://tahlit.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=1222088&seaWordPage=%D7%9C%D7%95%D7%97+%D7%90%D7%9D 1. עכשיו, אני רוצה לדעת אם החברה הזו, ASROCK, היא חברה שאפשר לסמוך עליה, ז"א האם היא איכותית? 2. האם ספק ENERMAX 350W יחזיק את המערכת עם OC דיי רציני? (לכיוון ה- 4GHZ יחד עם קירור חזק, בסגנון V2 של OCZ) 3. אמרו לי שאני יכול להגיע איתו עד ל 4GHZ בערך, ואני סתם רוצה לדעת בשביל ידע כללי וכי זה מסקרן אותי, איך אני יכול לראות את זה? איזה נתון מראה זאת שם? אני יודע שזה מכפלה כפול תדר באס או משהו, אבל לא מצאתי משהו כזה.. בקישור שהבאתי ניתן לראות את ה"מפרט" של הלוח הזה. תודה מראש ולילה טוב.

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by Black_Citadel,

היי. אני רוצה לקנות אחד מהמאוררים הללו אבל קשה לי קצת להחליט מצב אחד אני רוצה גם שקט וגם קירור איכותי... אני לא אוברקלוקר.. Igloo 7200 Light: 20dbA Speed (RPM) 1,900 Airflow (CFM) 29.20 Igloo 7200: 26dbA Speed (RPM) 2,400 Airflow (CFM) 35.04 עכשיו, האם תוספת הקירור של ה7200 הרגיל שווה את ההפסד של 6 דציבל מה7200LIGHT ? אני שוב מדגיש, אני לא אוברקלוקר... אהה אגב מגיע עם המאורררים האלו משחה טרמית ?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by ydob,

ערכתי בדיקה בOCCT למעבד למשך 6 דקות כאשר RealTemp רץ ברקע ולתדהמתי ליבה אחת של המעבד הגיעה ל71 מעלות, כאשר שאר הליבות נמצאות על 65 לערך. באתר של אינטל נרשם כי אין לעבור 71.4 מעלות. שלי מאד גבולי... מצורף לינק : Uploaded with ImageShack.us מפרט בצד. יש להדגיש כי אינני משתמש בקירור סטוק אלא בTT V1. המאוורר של הV1 ישב במבחן על 2100RPM. המעבד לא הומהר. מאוורר אחורי במארז הוחלף לSFLEX 1200. בדקתי כי הקירור מהודק ומישחה טרמית הוחלפה לפני כחודש-חודשיים. מה ניתן לעשות ???

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. יש לי קירור סטוק של אינטל, מעבד I7 860 , נמצא בOC ממש מינימלי של 2.93 במקום 2.8, הטמפ' בIDLE עומדת על 55 מעלות. הטמפ' במאמץ מגיעה ל100 מעלות עם PRIME 95. בדקתי גם בביוס , הטמפ עומדת של עם 58 מעלות. הנה תמונות שמראות את זה. גם של REAL TEMP גם של CPU-Z וגם של PRIME. אם אתם אומרים שהמעבד לא מורכב טוב, אז בדקתי את זה עכשיו פעמיים (הרכבתי כבר המון גופי קירור, זה לא פעם ראשונה). כל הבדיקות נעשו שהמארז פתוח, יש זרימת אוויר ממש טובה במחשב. מקדימה למטה מכניס אוויר, בתור המארז איפה שהכוננים של ה5 וחצי יש מאוורר ממש חזק של איזה 90CFM, עוד מאוורר של 110 CFM מאחורה שמוציא אוויר, ומאוורר נוסף של 110CFM שמוציא אוויר. מה יכול לגרום לטמפ כזאת גבוהה? יש מצב שזה הקירור הזה שהוא פשוט כזה מעפ…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אני לא מצליח להעלות את התדר ל220*15, כרגע אני על 215 יציב(עבר בדיקות מאמץ רבות בין היתר S&M וPRIME95) כאשר הסטוק היה 200. העלתי את המתח עד ל1.3V(המתח סטוק היה 1.2) וזה יציב והטמפרטורה של המעבד לפי SPEEDFAN לא עוברת את ה-50 במאמץ. ב218 המחשב מדי פעם עובד כאשר בריסט המחשב לא מצליח לבצע POSTלפעמים וב-220 המחשב פשוט לא עושה POST אף פעם. יש לי לוח אם של MSI 945P פלאטינום, ספק כוח 500W של EZCOOL וזיכרונות של OCZ 667MHZ 2*1GB. לא נגעתי בשאר המתחים רק במתח של המעבד. עברתי על מאגר ההמהרה וראיתי שאצל הבחור הזה http://hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=908 התדר של הPCI-E היה הבעיה, אבל אצלי אין אפשרות לAUTO, רק להגדיר בין 100 ל-120. יש רעיונות?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by natanel102030,

אהלן אני עם מארז Corsair Air 540, מעבד 6700, עם GTX1080 ולוח H170-Gaming 3 של Gigabyte. כרגע מאוכלסים לי שני סלוטי 8G DDR4 בדואל צ'אנל ואני לא יכול להוסיף עוד שניים מהסיבה שהקירור הנוכחי שלי, I30 CO פשוט תופס מקום של אחד ( וסלוט בודד של 8 פשוט לא סימטרי לי, לא בעין ולא כ24GB במחשב ). מחפש קירור טוב יותר. מתעקש על זה שיהיה שקט באותה המידה. מעדיף אוויר כי זו פחות תחזוקה ובואו לא נתווכח שאין באמת הבדלים עם קירורים טובים, כי אין ( מניסיון עם הI30 CO שעולה חצי מקירור מים ). כן, הוא ממש לא אמור להתחמם מדי אבל אני רוצה להיות בראש שקט. תודה רבה לכולם

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  13. Started by thebenjamin,

אני לפני קניית מחשב ואני מתלבט בין המעבדים ובOC שאפשר לעשות להם מבחינת תקציב אני יכול לקנות AMD PHENOM II X4 940 עם קירור OCZ VENDETTA ולוח אם טוב לOC ולעשות OC רציני או לקחת Q5500 עם לוח אם סטנדרטי ולעשות OC קטן עם קירור BOX... איזו מהאפשרויות תיתן לי ביצועים עדיפים?

• 27 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. ככה הציעו לי את הוולקנו הזה יחד עם smart fan 2 : http://www.thermaltake.com/products/heatsink/v9.htm המחיר הוא 99 שקלים חדשים רציתי לדעת אם הוא טוב , למעבד 1.7 0.13 מיקרון והאם למישהו יש את הלוח EPOX EP-8K9A2 KT 400 שנמצא בקישור כאן: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_290_372&products_id=2592 והאם הוא טוב לאובר קלוקינג?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום, אני קונה מחשב חדש לשימושים משרדיים שיהיה מבוסס על : מעבד AMD Athelon2 x3 445 לוח אם GIGABYTE GA-MA78LMT-USH2 זיכרון פנימי של 4 GB מארז Antec NSK 4482 יחד עם הספק שמגיע איתו. וללא כרטיס מסך פרט לזה שמובנה בלוח אם. אני רוצה לקנות מאוורר איכותי למעבד כדי לקבל מערכת כמה שיותר שקטה. מתלבט בין כמה אפשרויות ולא מצליח להחליט מי המאורר השקט ביותר (שעדיין יספק לי קרור ראוי למעבד): Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 Arctic-Cooling Freezer 64 LP Schyte Katana 3 (האם בכלל עובד עם תושבת AM3?) אשמח לקבל פידבקים בנושא. בנוסף, האם זה נכון שדגמים המסומנים LP של Arctic-Cooling מתוכננים כך שיהיו שקטים יותר מאשר מאוורים מקבילים ללא סימון זה? תודה, סטאס.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. כמו שברור מהשאלות שלי אני מאד חדש בתחום האוברקלוקינג יש לי את המערכת הבאה: מעבד i5 750 עם קירור Scythe Ninja 2 Rev B 8Gb זיכרון בשני סטיקים של 4Gb Kingston Hyperx Genesis 1600Mhz לוח אם של Gigabyte GA-P55-US3L עם ביוס מעודכן F7 ספק של Seasonic S12 Energy Plus 650W ומארז של Lian-Li PC-A17 Black קראתי לא מעט על המהרה של המעבד שלי (עם קירור אוויר בלבד) ורוב התוצאות היו סביב ה 4.2GHz ע"י העלאת המהירות שעון ל 200 ואת המכפלה ל x21 וככה מקבלים 4.2 אצלי הלוח לכאורה תומך x21 אבל כשאני מסמן x21 ויוצא מהביוס הוא חוזר ל x20 ולכן העלתי רק ל 200X20=4.0GHz למה אין לי אפשרות לשמור על x21? בבדיקה בprime95 אני מקבל אחרי מספר דקות טמפרטורות של מעל 90 כשבאתר של אינטל מצויין לא לעבור 73, ברור…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום לכולם, המאוורר של הנייד הישן שלי החל להרעיש לאחרונה. הזמנתי מאוורר חלופי. עד שהוא יגיע - הסתכלתי על סרטונים כיצד להתקין פתרונות קירור וראיתי שהם תמיד שמו משחה תרמית. מצד שני פתרון הקירור שלהם היה סוג של heatsink או משהו כזה. בנייד שלי יש בסה"כ מאוורר פשוט שצמוד למעבד, אני חושב. (זה מחשב vostro 1320). האם במקרה כזה יש בכלל טעם במשחה תרמית? או שזה אדיוטי? תודה לכם.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אז ככה החלטתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי אתמול, הכרטיס הוא ראדון 8500 הדבקתי לו היטסינק של מעבד פנטיום 800 והתחלתי באוברקלוק העלתי את מהירות הליבה ל 305 ואז הכרטיס התחיל להיות לא יציב והיו טקסטורות שבורות וכל זה... אז חשבתי שלא הדבקתי טוב את ההיטסינק כי זאת היתה הפעם הראשונה שלי וחשבתי ששמתי יותר מידי דבק טרמי (arctic alumina) אז שמתי את הכרטיס שוב במקפיא(אחרי 10 שעות) התחלתי להוציא את ההיטסינק ולא הצלחתי... אז לקחתי מברג אבל לא הצלחתי ! ואז אמרתי "על החיים ועל המוות" ולחצתי בכוח ו....הופ!! ההיטסינק נפל על השולחן ביחד עם הליבה :cwm13: חשבתי לעצמי WTF? ואז קיבלתי שוק של החיים שלי ! אבל למזלי (או שלא) הליבה עצמה לא נתלשה אלא רק החלק הברזלי הזה שעליה אז הדבקתי את החלק …

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by dino,

איך עושים oc למעבד אינטל 2.4, מה צריך להגדיר? צריך לשנות משהו בחומרה?

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by מוטי יאיר,

אשמח עם תעזרו לי: ביום יום טמפ' המעבד שלי נמצאת (ללא מאמץ וללא OC) על 54/5 שזה גם גבוה ואז נכנסתי לOC העלתי את המהירות ל 178 FSB ןהתחלתי את PRIME95 בבדיקה של הturtle test . בכל אופן בשורה השנייה של הבדיקה הטמפ' קפצה ל 61 מעלות!!!יש לי את המארז הנ"ל http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm מחובר אליו מאוור אחד מוציא, אחד מכניס, ומאוורר של VENTAC על המעבד עוד לפני כמה שעות בדקתי את האופציה להוספת מאוורים ואז ראיתי שיש מקום (ז"א עוד חוט חשמל )אחד פנוי להוספת מאוורר, אז פתחתי את 2 הדלתות של מארז והוא פתוח משני הצדדים. זה לא אמור להיות יותר טוב ממאווררים? (אגב יחסית המחשב נמצא בתוך ארונית לא ממש סגורה אבל היא מתח לשולחן ממש בצד כך שממש אוויר לא מגיע לשם אבל בכל זאת) מה ל…

21. http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20X4%209850%20Black%20Edition%20-%20HD985ZXAJ4BGH%20(HD985ZXAGHBOX).html רכשתי את המעבד הזה. חברים, אשמח אם תמליצו לי על אמצעי הקירור הטוב ביותר לתושבת 940 אבקש שההמלצה שלכם לא תהיה מוגבלת במחיר. אם תרצו, אפשר גם שתמליצו על שני אמצעי קירור, כול אחד בקצה האחר של תקציב - נמוך וגבוה. המערכת תעבוד על משחקים כבדים, הרבה סרטים, כולל חיבור קבוע לטלויזיה בסלון, לצפיה דרך מערכת קולנוע ביתית, כמובן אינטרנט(בדרך כלל פתוחים כ- 10 דפים עת ובעונה אחת), תוכנות שיתוף (אמיול, ביטורנט), ייתכן שיופעלו מס' מהפונקציות הנ"ל בעת ועונה אחת, ועוד. המעבד יופעל במארז, עם הזכרון, כרטיס מסך והדיסקים הקשיחים המתוארים במפרט המחשב שלי, ועם לוח 940 משודרג ובדג…

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. חבר'ה, מכרתי את ה-XTX והתחדשתי ב-8800GTS 512. מידע על ה-GTS עם קירור סטוק הוא עשה ב-3DMARK06 12,500 ובקרייסיס בבדיקת ה-GPU הוא עשה 44FPS בממוצע. טמפ' מנוחה - 61 טמפ' מאמץ - 77 8800+S1 טמפ' מנוחה - 31 טמפ' מאמץ - 44 OC קליל של -1074\784 ב-3DMARK06 התוצאה: 13,041 קצת תמונות:

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. בלי להתייחס לרעש - רק לקירור

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. המאוורר ממש כמעט חדש שמעתי שיש בכפר סבא אבל זה רחוק

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. מה הקירור (לא פסיבי) הכי טוב למעבד עד 300-350 ש"ח? הצעות מאעתר TMS בלבד.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים