עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ציוד : מעבד - P4 2.4B לוח אם - GIGABYTE 8PE667 PRO . זכרונות - OCZ 512 DDR PC 2700 . (לא ידוע דגם מדוייק) . קירור מקורי של אינטל על המעבד . טמפרטורות : 45-46 (רגוע) . במאמץ הטמפרטורה לא ידועה אך אני חושב שהיא לא תעבור את ה-50 . אז ככה אנשים המהירות העכשווית של המעבד היא : 3.09 GHZ . שינויים בביוס : DIMM OVERVOLTAGE CONTROL +0.2V - הכי גבוה שאפשר . AGP OVERVOLTAGE CONTROL +0.3V - הכי גבוה שאפשר . CPU VOLTAGE CONTROL 1.725V - זהו המתח הכי גבוה שיש (מתח נורמלי - 1.525) . שאלות : 1. מה אתם אומרים על האוברקלוק ? 2. מה חוסם אותי מלהתקדם ? 3. אם אני אשים זכרונות TWINMOS 512 DDR PC 3200)TMD-50D) אני אוכל להתקדם עוד ב-OC ? 4. שאלה כללית , מי יותר טוב בביצועים - BARTON 2500 +…

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  2. שלום לכולם, יש ברשותי כ1500 שקל להשקיע במחשב. אני עוד מעט אתאר את המפרט, אולי תמליצו לי לחכות ולהשקיע במשהו אחר. המחשב שלי רץ 24 שעות 7 ימים בשבוע ללא הפסקה, ואני צריך שהוא ירוץ בלילה. קניתי קירור פאסיבי לכרטיס מסך לא מזמן, וקירור אחר של Arctic Cooling למעבד (Q6660) בשביל להוריד את הרעש. אבל הרעש עדיין מפריע לי בלילה. האם יש דרך לחסל לגמרי את הרעש שהמחשב מייצר?(חוץ מתפקוד של כונן קשיח כמובן) כולל ספק הכוח? אני רואה שיש מערכות קירור מים עם מאוורר, ואז אני כבר לא רואה את היתרון שלהם חוץ מקירור יותר טוב - שבעצם לא מעניין אותי (OC לא קריטי). אני אשמח אם תוכלו להגיד לי אם יש קירור מים גם למעבד לכרטיס מסך ולספק כוח, ולהמליץ לי על מפרט. ובכלל, האם שווה לי לקנות מארז יותר טוב קו…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by NeverHood,

אפשרות ראשונה Spire EasyStream 3 שכרגע לא מראה תוצאות טובות במיוחד... (40-50 מעלות) במנוחה-מאמץ אפשרויות אחרות : Tt Spark7 Tt Volcano 7 plus Vantec AeroFlow המחירים שלהם בערך אותו דבר... השאלה שלי איזה מומלץ, ולמה? מבחינת ביצועים בשטח בהורדת טמפ' וכמובן גם בקטע של רמת רעש נמוכה!

• 8 תגובות
    • 866 צפיות
  4. Started by amisu,

הזמנתי מחדש חדש, יגיע בשבוע הבא יש ברשותי AC FREEZER PRO (כמעט חדש) מהמערכת הישנה ואני שוקל להעבירו למעבד החדש I5 760. אני מתכנן אוברקלוק קל, האם הוא יחזיק? חשבתי לקנות מוגן 2 אבל איך זה הגיוני שאין לו תמיכה בתושבת 1156? אולי משהו באותו תקציב? 220 ש"ח~

• 4 תגובות
    • 828 צפיות
  5. ביצעתי לזכרונות שלי (ניתן לראות את הדגם במפרט) אוברקלוק. הם היו על תיזמונים של 4-4-3-5 ב 800MHZ. שיניתי את התיזמונים ל 4-4-4-12 ב 960MHZ(כי כמובן זה לא עבד עם התזמונים בברירת מחדל וכמובן ששיניתי את המתח) האם זה באמת עדיף (בגלל שאומנם העלתי את התדר אך שחררתי קצת את התיזמונים). וכמה שיפור לטובה אמור להיות?

• 13 תגובות
    • 796 צפיות
  6. Started by Psy,

מה טמפ' אופטימלית במנוחה לכל אחד מהרכיבים? מעבד intel dual core 2.80 geforce EN7300GT SILENT HDD WD 250 giga אגב צריך להתחשב בעובדה שכבר קיץ, מה ההפרשים ב+ ?

• 3 תגובות
    • 469 צפיות
  7. כי אני חושב לקנות קירור לכרטיס, ולעשות אוברקלוק מ675 מגהרץ ליבה ל800 ומ972 ל1000 זיכרוןן... -האם זה שווה? -איזה קירור יתאים לי? -הספק שלי יחזיק גם קירור וגם OC לכרטיס?

• 10 תגובות
    • 797 צפיות
  8. Started by fuckzone,

[glow=red,2,300][shadow=red,left]http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=4190 אני יודע שזה קירור לצ'פט אבל בעם זה מועיל וקשה לשים את זה?[/shadow][/glow]

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  9. Started by gilad0327,

טוב הצלחתי להגיע גם ל 3.4 אבל המחשב לא יציב ..אני לא יודע מה הבעיה .. וזה בטוח לא החום כי קניתי את הגוף הזה http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=nph-1-s ו- http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=as-sil הטמפ ירדו ב20 מעלות במאמץ! במקום 52 הם הכי הרבה היו על 32-33. מישהו יודע למה המחשב לא יציב ב3.4? ..תמונה של לפני ואחרי OC [attachment deleted by admin]

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by hagay21,

כמו כל אובר קלוקר מתחיל גם אני התעסקתי מעט עם שדרוג המארז הוספתי שתי מאווררי 120 אחד למלמטה ואחד מעל המארז קניתי גוף קירור למעבד spark7+ וגם משחה nenoterm כל המפרט ישב על לוח אם של ג'יגה בייט ga-8sq800 duak ultra אז פרקתי את המאורר הישן והחלפתי עם הספארק החדש אך שחיברתי הכל המחשב פשוט לא עלה פירקתי הכל בחזרה ונחרדתי לגלות כי אחד מהפינים של המעבד התכופף משניסיתי לישרו הוא נישבר לגמריי..... ההמצלמה שלי היא לכל מי שלא מבין או התנסה בעבר על תשחקו באש נאלצתי לקנות לוח אם חדש ומעבד 2.4 800 הרץ חדשים מה שהותיר את הלוח אם שלי שאהבתי חסר בית עד מאוד אם יש למישהוא המלצות מה ניתן לעשות בלוח אם די חדש שאיבד את ביתו מוזמן לפנות אליי 055-544-565 חשבתי על להרכיב מחשב נוסף ולהקים רשת …

• 2 תגובות
    • 541 צפיות
  11. יש לי: AMD 64+ 4800 AM2 etc. Gigabyte GA-M55S-S3 88000GTS 320MB 2GB Kingston 800 Mhz Liberty 400W למעבד שלי יש 2.5 GHZ (בלי שינוי). העלתי את זה ל2.75 GHZ וזה עובד בצורה יציבה, והייתי צריך להעלות 0.05V כדי שזה יעבוד ככה. אני לא מצליח להעלות את זה מעבר, זה נכשל במבחן מאמץ. למה? הטמפ' במאמץ לפי ORTHOS ב2.75 GHZ כבר מגיע ל60 ולפי EVEREST אפילו ל65. יש לי קירור פשוט, ואני מתכנן לקנות את ה- TT120. נ.ב הזיכרונות שלי בדואל (הסטיקים הם לא אחד ליד השני, אלא במקומות 1 ו-3) ומשום מה כשהמחשב עולה ובעוד תוכנות כתוב Single Channel. למה ומה עושים? יכול להיות שזה קשור?

• 3 תגובות
    • 456 צפיות
  12. גוף הנחושת יוצא מיחוץ לפינות גבולות ה בורד ותקע עם אחד הדפנות . אני מעדיף את המאוור הזה מאשר הקטנים יותר השאלה אם אני יכול לעקם את גוף הנחושת כך שלא יגע בדפנות.. או שכדי לקנות מאורר קטן יותר...?? הכוונה ל בורד של ASUS800D

• 2 תגובות
    • 496 צפיות
  13. Started by GhostY,

שלום לכם, רציתי להתעניין האם המערכת שלי תחזיק OC מ 2.4 ל 3.0. חשוב לציין כי הQ6600 בסטפינג B3, ובנוסף למפרט הנוכחי שלי (אשר מופיע באתר) יש גם ארדיסק של WD500GB SATA הפחד שלי שהספק (400W ENERMAX) לא יצליח להחזיק את המערכת..(אפילו אם יצליח ב OC, האם יצליח להחזיק את המערכת בעומס?). אם מישהו ניסה לעשות OC עם מפרט דומה לשלי או סתם מישהו שמבין ויודע, אשמח לתשובה. יום טוב לכם.

• 4 תגובות
    • 564 צפיות
  14. Started by HeaT-SinK,

מה ההבדלים בניהם ? אני יודע ש900A זה לסוקט A בלבד U זה גם לסוקט A וגם ל478 . השאלה העיקרית מה ההבדל בין 900u/a ל 947U ? שאלתי השניה מה עדיף במחינת קירור יעיל יותר SLK 900 או SLK 947 + טורנדו של ואנטק 92 ובורר מהירות או SLK 800 ו סמארט פאן 2 ? אני מניח שהתשובה היא האפשרות הראשונה ... ושלישית מדוע ה SLKL900 זול מהSLK 800 בNEWEGG ? (זה רק מבצע ?)

• 6 תגובות
    • 638 צפיות
  15. אהלן, התחדשתי לאחרונה באסוס K55VM ושמתי לב שהוא מתחמם קצת כאשר הוא עובד, התקנתי את הספיד פאן ובדקתי טמפרטורות. זה המפרט i7 3610QM nvidia 630m 2 gb 4 gm ram ואלה הטמפרטורות: במאמץ: GPU: 80-90 CPU: 80-90 כללי: 60-70 במנוחה: GPU: 46 CPU: 36 כללי: 55 אני רוצה לציין ששוב, המחשב חדש, ולפי אסוס יש לו איזה טכנולוגיית ice cool או משהו כזה. מה דעתכם?

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

השאלה הראשונה היא בקשר ליעילות של הNanotherm BLUE II, עד כמה הוא באמת יעיל? מצאתי ביקורות רק על BLUE 1. היעוד יהיה למעבד (HSF, ספארק 7+) ולקירור של הגשר הצפוני (יש לו איזה קירור של ג'יגה בייט) השאלה השניה, היא הסידור מאוררים. יש לי שני SF2 ועוד מאורר מאותה חברה 60 מ"מ, בספק יש מאורר נוסף שמוציא חום (מעל המעבד) הSF2 הראשון נמצא בקידמת המארז ומכניס אוויר, השני מאחורה מוציא אוויר וה60 מ"מ נמצא גם מאחורה למטה ומכניס אוויר. יש דרך יותר טובה לסדר? תודה.

• 11 תגובות
    • 704 צפיות
  17. Started by Mafteah,

מה ההבדים בין רדיטורים בשביל קירור מחשב לבין רדיטורים של מכוניות/אופנועים?

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  18. עשיתי חיפוש בפורום ועדיין לא הגעתי לתשובה חד-משמעית, ולכן אני מקווה לפתרון בת'רד הזה. 1. האם עדיף א. למרוח את המשחה בצורת כוכב, ב. לפזר אותה בצורה שווה על כל השטח, או ג. לרכז אותה על הליבה? 2. האם אופן המריחה זהה במעבדים ובכרטיסי-מסך? 3. מה שיטת המריחה על זכרונות בכרטיס-מסך? תודה.

• 4 תגובות
    • 657 צפיות
  19. Started by ToMuSH,

שלום, אני בעזרת השם קונה שבוע הבא מעבד E5200 ואיתו לוח חדש, זה: http://tahlit.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=1222088&seaWordPage=%D7%9C%D7%95%D7%97+%D7%90%D7%9D 1. עכשיו, אני רוצה לדעת אם החברה הזו, ASROCK, היא חברה שאפשר לסמוך עליה, ז"א האם היא איכותית? 2. האם ספק ENERMAX 350W יחזיק את המערכת עם OC דיי רציני? (לכיוון ה- 4GHZ יחד עם קירור חזק, בסגנון V2 של OCZ) 3. אמרו לי שאני יכול להגיע איתו עד ל 4GHZ בערך, ואני סתם רוצה לדעת בשביל ידע כללי וכי זה מסקרן אותי, איך אני יכול לראות את זה? איזה נתון מראה זאת שם? אני יודע שזה מכפלה כפול תדר באס או משהו, אבל לא מצאתי משהו כזה.. בקישור שהבאתי ניתן לראות את ה"מפרט" של הלוח הזה. תודה מראש ולילה טוב.

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by עינב,

שלום רב ... אז ככה היום בניתי FANBUS למרות שלקח לי 5 שעות (ואני אפרט למה ).. אז הוא שולט על 5 מאווררים , יש לו שניי לדים אחד ירוק מהירות של 7 V , ולד אדום מהירות של 12V . נעזרתי במדריכים של האתר (hwzone) , כל הכבוד לכם על ההזבר ... אבל יש לכם בעיה אחת במדריך שכדיי שתתקנו .. בעיה רצינית שאם היא לא תתוקן כל FANBUS שיורכב בדיוק איך שרשום במדריך שלכם לא יפעל , וזה למה הקטבים הפוכים במחשב ... משמעותו שהחוט השחור במחבר ליד הצהוב הוא ה+ , והצהוב הוא ה- . ובמדריך שלכם כותב לעשות בדיוק ההפך . אז תשנו את המדריך שלכם , כי הוא לא מדויק . דרך אגב טמ"פ מעבד 28 מעלות , טמ"פ לוח 25 מעלות .... הפרויקט הזה הוא לא הסוף יש לי עוד הרבה רעיונות לשיפור והוספה .. בקרוב מאוד אני אצלם א…

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  21. Started by KF,

שלום רציתי לשאול אתכם אולי מישהו עשה OC עם התוכנה הזאת של אינטל... http://www.intel.com/design/motherbd/software/dcc/index.htm 1)האם מישהו עשה כבר עם התוכנה הזאת OC ? 2)האם היא תוכנה קלה. 3)האם אני יכול להעלות איתה באסים,ולנעול PCI/AGP ? 4)אם אני מעלה את הבאס מ-200 ל215 המחשב יכול להיתקע ? 5)אם המחשב ניתקע,אז אני אבוד ?,כי אני לא יודע איך לאפס את הביוס(וגם אם אני אדע אני לא אדע איך להגדיר אותו.) 6)אם אני מעלה את הבאס של המעבד אז גם הבאס של הזיכרונות עולה,ואז גם המתחים עולים לבד ? 7)האם כדאי לעשות OC צנוע למעבד שלי ? 215X15=3225 (המפרט בחתימה) תודה לכל מי שעוזר לי !!!

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  22. Started by Syrex,

שלום לכולם המפרט הוא: Gigabyte k8n-pro sli עם 25 מעלות Amd athlon 3000 64 עם 39 מעלות power /aux עם 71 מעלות מה מסמל האחרון? יש מאורר אחד במארז שמוציא אוויר,קירור הסטנדרט שבא עם המעבד. הטמפרטורות נבדקו בעזרת Sisoftsandra. המחשב כל כמה דקות משמיע "ביפ",מזה? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 454 צפיות
  23. Started by Eluha,

מע' הפעלה שלי היא VISTA כשה אני משנה בBIOS את הBUS או כול מיני דברים אחרים אני מפעיל את הVISTA כמעט תמיד כשה אני נכנס הוא משגע אותי אם רישוי של תוכנה ( לדעתי בגלל שמתנה כאילו מעבד וזיכרון ) מה אפשר לעשות בכדי למנוע תופעה זו זה ממש מעצבן? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 742 צפיות
  24. Started by Chura,

היי, כבר שמעתי כמה עצות, אך אשמח לקבל עוד כמה. אני בקרוב מאוד רוכש את המארז מוצרט SX, ואני יודע שהוא בינוני באיוורור ובקירור, אבל אין לי אופציות אחרות כי אני צריך התאמה לATX מלא ורוצה שהוא יהיה נמוך (כ10CM) - אשמח להצעות אחרות אם יש. בכל אופן, אני הולך לשים שם לוח P5B DLX WIFI AP ומעבד E6600. כ. מסך יהיה Sapphire 3450 512M. מה דעתכם על אמצעי הקירור שם ? חבר הציע לי לשים מקדימה את זה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2611&products_id=18807 ובצד את זה : http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1703 ועל המעבד : AC 7 מה דעתכם ?

• 7 תגובות
    • 605 צפיות
  25. Started by biodome,

היי חבר'ס אני יכול להחליף למעבד E6600 כנראה וחשבתי אם אני כבר מפרק את הלוח, כדאי על הדרך להתאים קירור שאולי יחזיק את הבובל'ה הזה באוברקלוק (מכפלה 9, באס 333 עם מתח 1.4v, או אולי באס 378 עם קצת יותר מתח) עם קירור פאסיבי. האם ה-Thermalright Ultra 120 Extreme יעמוד במשימה שכזו? או אולי קירור אחר שיש בשוק (אפשר גם להזמין מחו"ל) - אני לא כזה מעודכן במלאי העכשווי.. אבל אני רוצה לנסות לארגן פאסיבי, נמאס לי מהרעש.

• 5 תגובות
    • 591 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.