אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
מפרט: Intel Celeron 3 800 לוח Asus 256 Ram כרטיס מסך Asus שהיו שתי מאווררים מנוחה - 40 - 43 המאמץ הכי גבוהה - 71 מעלות שיש 4 מאווררים מנוחה - 37 - 40 המאמץ הכי גבוהה - יכול להגיד ל 90 !!! אני מוריד עכשיו מקאזזה ! והמחשב הגיע ל - 69 אלה טמפ' יותר טובות ??? איך אני יוכל להוריד עוד את החום ?? (בלי להוציא עוד כסף !!!)
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום,אני מתכנן לקנות מערכת קירור מים שכוללת : משאבה : Swiftech MCP655 12 VDC Pump צינור : Tygon 3/8id 5/8od נוזל קירור (כנראה) : Fluid XP+ Extreme 32 oz או Fluid XP+ Ultra 32 oz בלוק ציפסט : Swiftech MCW30 Chipset Water-block בלוק כ מסך : Swiftech MCW60 Graphics Card Liquid Cooler - Retail מיכל מים : מיכל גדול ביותר שאני קונה בארץ ומשפץ...נראה לי שהוא מכיל יותר מליטר נוזל.. עכשיו השאלו שלי הם : האם יש לכם משהו לשפר במערכת ? מה יותר טוב מבין 2 הבלוקים שציינתי בכותרת? איזה נוזל יות טוב מבין השניים ? בתודה עידו
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי בבית כמות נכבדת של משחה טרמית (לא דבק טרמי), עכשיו מן הסתם היא רק מעבירה חום ולא מדביקה... אז חשבתי אם אני יקח איזה דבק שיכול לעמוד בחום של הצ'יפ ( צ'יפסט, מעבד, כרטיס מסך וכו') ולערבב את הדבק עם המשחה במינון כלשהו כך שזה גם ידביק וגם יעביר חום... זה אפשרי? דרך אגב-אל תציעו לקנות דבק טרמי כי על הרעיון המקורי הזה כבר חשבתי
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מקווה שפתחתי את הת'רד במקום הנכון... בזמן האחרון התחילה לי תופעה של התחממות יתר של המערכת (בעיקר כרטיס המסך) בזמן מאמץ ממושך כשאני משחק במשחקים שונים, דבר שגורם לתקיעה של המערכת ולפעמים גם קריסה טוטאלית. השגתי שני מאווררים ענקיים וחזקים שאני מעוניין לחבר למערכת שלי. צריכת החשמל שלהם היא 35W לענק ו- 15W לגדול. מפרט המערכת שלי רשום למטה. בנוסף, כדי לחבר את המאווררים אני צריך לעשות איזה קומבינה עם הספק כח כי אין להם חיבור רגיל. פירקתי אותם מאיזה שרת ישן והם מתחברים עם שני פינים לחוטי חשמל שמספקים את הפלוס והמינוס. השאלה היא האם הספק כוח יחזיק מעמד או שאני צריך לקנות חדש?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום... קניתי את הרכיבים הבאים ורציתי לדעת האם הם מספיקים לC@ נורמלי למעבד הזקן שלי (נשמע מטורף נכון? למה לקנות למעבד כזה זקן חלקים שהשווי שלהם פחות או יותר מחשב חדש) http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/overview.asp?pro_id=53 http://www.pcdiscount.co.il/Product.asp?productid=70 x2 http://raidmax.com/specs/cobra.htm האם צריך להוסיף עוד משו?
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הלוח אם: DFI lanparty nF4 ultra-d המאוורר שעל הnorth bridge הלך. תוצאה - הטמפ' שם על 70!, הוצאתי אותו והלכתי לחפש בכל מיני חנויות מאוורר חדש ללוח. אין שום חנות שחיפשתי (אזור ר''ג) גם אלקטרוניקה וגם מחשבים שמוכרת כזה דבר. רק זיגזאג מוכרים, אבל הגדלים הם ענקיים, מעל המאוורר נמצא הכרטיס מסך, לכן אין מקום לקירור גדול עליו. עזרה!!!
-
- 33 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, איכשהו המעבד שלי הומהר ל 3Ghz והזכרונות ל 1333Mhz. עכשיו ווינדוס מסרב לעלות ומודיע על שגיאות. איך אפשר לבטל את זה? או ריסט ל CMOS? הלוח אם שלי זה gigabyte p55a ud3 rev 1.0 תודה
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צריך מאוורר אחורי למארז Tagan EL DIablo מהחנות SKYPC שהמאוורר יהיה חרישי [120mm[
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלוב רב, אני מחפש קירור למעבד על מנת לעשות OC למעבד הנ"ל, מבלי לפרק את הלוח לשם ההרכבה. האם FREEZER 7 PRO REV.2 של ARCTIC COOLING יספיק לי? המארז הוא דיי חם, לא ממש מאוורר. המהירות של המעבד בסטוק היא 3GHZ, שזה 333*9. אני עכשיו על 400*8, עם הקירור המקורי של אינטל. רוצה להיות ב 400*9. ה-TDP של המעבד בסטוק היא 65W. יש חשיבות לשקט, אבל לא מכרעת.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שרשום בנושא אני מתכנן לעשות lapping למעבד שלי ו OC עד לקצה גבול היכולת ורציתי לדעת, איזה קירור כדאי לי לקנות? לא קירור מים, הכוונה לאוויר. המעבד שלי הוא q6600 (stepping) G0 לוח אם - asus p5kc מארז thermaltake armor (למקרה שתרצו לדעת אם יהיה מקום לקירור) יש כאלה אומרים מוגן 2 ויש שאומרים דברים אחרים, אז אני שואל אתכם חבר'ה, שיותר מומחים ממני אה ועוד משהו, אם הספק שלי הוא 450w של seasonic זה אמור להשפיע משמעותית על ביצוע ה OC?
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, קניתי 5מאוורים איפה ובאיזה כיוון כדאי לי למקם אותם? וגם איזה מערכת שליטה במאוורים (פנל בקרה) כדאי לי ליקנות? (עד 380 ש"ח)
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
יש לי כמצויין למעלה AMD אם לוח GIGABAIT אם הלוח קיבלתי תוכנה לאובר קלוקינג אני מעיל אותה וכשאני נותן לא מספר מסויים לעלות עליו אני רואה את המספרים מתחילים לטפס וברגע שזה מטפס מעל אזור מסויים המחשב קופץ לריסטארת AMD Athlon XP K7 1700 לוח של GIGABAIT
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
3DMARK הכרטיס הוא: GEFORCE 2 MX 400 MSI 64MB SDRAM
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי BFG 8800GTS OC2 320 MB ורציתי לעשות לו עוד אוברקלוק אז ככה: בליבה הגעתי עד ל-650Mhz בזכרונות הגעתי עד ל-1950Mhz ב-2000Mhz קרסו לי המחשקים ונוצרו עיוותים. עכשיו כמה שאלות האם אין צורך לשנות את המתח לכרטיס מסך, כרגע הוא נמצא על 3.24? איך עושים אוברקלוק ל-Shader מישהו יודע? דרך אגב האוברקלוק יציב במשחקים והמאורר של הכרטיס מסך פועל על 100%. ועכשיו הטמפרטורות במנוחה לאחר האוברקלוק בלי מזגן בחדר: GPU: 49 GPU DIODE: 58 GPU MEMOREY: 49 GPU AMBIENT: 46 ועכשיו טמפרטורות במאמץ לאחר אוברקלוק בלי מזגן בחדר: GPU: 57 GPU DIODE: 65 GPU MEMOREY: 57 GPU AMBIENT: 52 רק להזכיר לכם שהכרטיס מסך כבר ב-OC2 שנעשה על ידי המפעל. תגובות בבקשה.
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, רכשתי מחשב חדש שכנראה יגיע בסוף השבוע או בתחילת שבוע הבא. הדבר המתבקש הוא לעשות בדיקות מאמץ ולראות שהטמפרטורות טובות בכדי לא להסב נזק. הבעיה היא שאינני מבין חצי דבר וצריך את עזרתכם. אשמח לקבל המלצה לאיזושהי תוכנה שיכולה להפעיל עומס על המעבד והכרטיס מסך. המעבד המדובר הוא ryzen 5 3600 עם הקירור שמקבלים איתו (זה בדיוק החשש שלי). כמו כן איך אני יכול לבדוק שהמאווררים, הן של המעבד והן של המארז עובדים במהירות הנכונה? תודה !
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום... יש לי מחשב דיי ישן, פנטיום 4 1500, אני לא יודע איזה מעבד זה אם זה פרסקוט... הטמפ' שלי במנוחה כשהחדר בשיא החום הוא על 44-46 ובשיא המאמץ הוא על 49.5-50 הטמפ' האלה בסדר ? ולפי מה אני יודע איזה סוג של מעבד יש לי? עוד שאלה...אפשר לעשות oc למעבד 1500? :s05: תודה
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, רכשתי לא מזמן לוח אם מסוג EP43-DS3L יחד עם מעבד E8400 + קירור XIR2300 של נקסוס והתחלתי היום לעשות אובר קלוק. לבדיקת טמ"פ בזמן מאמץ מלא הרצתי את CORE TEMP ואת SPEED FAN וכשהגעתי בסך הכל לתדר של קצת מעל ל-3.2GHZ בCORE TEMP אחת הליבות הגיעה כבר ל-73 ובספיד פן ל-72. דוקא לפי S&M שאיתה הרצתי את בדיקת המאמץ המעבד הגיע למקסימום 60 מעלות שזה סביר ביותר לאותו שלב באוברקלוק לפי דעתי אבל לא רציתי לסמוך על זה כי ההפרשים גדולים מדי. אני הבנתי שבCORE TEMP הטמ"פ הם לא בהכרח מה שרואים אלא זהו ערך שיש לחסר מהTJMAX שאצלי הוא 100 מעלות ומה שמקבלים זהו המרחק במעלות מהטמ"פ המסוכנת שבא המעבד מוריד הילוך, אבל בספיד פאן עדיין מופיע לי 72 מעלות אז אני חושב שהגעתי כבר לקצה היכולת. אני ש…
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Okay, here's my CPU status as we speak: AMD Athlon, 2362MHz, 512KB (0% Load) @ 50°C (Fan @ 4272 RPM), Core @ 1.936V / Case @ 28°C I'm a little afraid such a temperature / voltage could be lethal for the CPU :\ Should I be glad and leave it this way or downclock ? When i just leave the CPU at 11x200mhz i don't have to raise voltages at all, and thus.. 31c-35c temperatures... P.S. Will cleaning the HSF and entire cooling system (all fans .. but still) from dust help lowering the temps?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני התחיל ואומר שזה בשביל XBOX 360. ערכתי שינוי במתחים למאווררים שלו כך שהם יעבדו תמיד במתח מקסימלי שלהם(12V) אך כמו שאפשר להבין הרעש שהם מיצרים מכך ממש חזק! אז חשבתי לקנות שני מאווררים של מחשב(כי יש מבחר גדול יותר) בגודל המתאים ולמקם אותם במקום. עכשיו הנתונים התכנים של המאווררים המקוריים הם: DC Power 12V (at 5v) Speed: 4600RPM Air flow: 29CFM Loudness: 41d(B)a עכשיו המאווררים שמצאתי שנותנים לי זרימת אוויר דומה לזאת מבאים אותי גם לרמת רעש כמעת דומה משהו כמו 35-38DB. אך אם אני יורד בזרימת האוויר לרמה של 16CFM עוצמת הרעש צונחת ל17DB השאלה שלי כזאת. אם ההבדל בזרימת האוויר משמעותי ומשפיע(כי גם ככה הXBOX הוא מכשיר חם)? ואם מאוורר של 35DB הוא יהיה שקט יותר ברמה שאני יוכל…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צריך עוד לשים את הכבלים המעוגלים וגם לשים Wire Sleeving. בינתיים שמתי רק את המאוורר + כבל IDE אחד... אני אעדכן בהמשך.. זה לא ממש מודינג, אבל תנו לי "לחוות את הרגע" ;D :lsvader:
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בשלבים של הרכבת מערכת חדשה ומחפש להתאים קירור למעבד בכותרת אני מתלבט כרגע בין שני קירורים: - Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B - שהמליץ לי עליו YairZ - Zalman CNPS10X Extreme האם יש קירור אחר שאתם ממליצים עליו ? אני מוכן להשקיע עד כ-300 ש"ח בקירור למעבד ולא מעוניין בקירור מים תודה
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני לא מבין גדול בגופי קירור. המליצו לי בעבר בפורום לרכוש את Mugen-2. המאוורר שלו בניגוד לגופי קירור אחרים ממוקם מהצד ולא מעל הגוף עצמו האם לא יותר הגיוני \ יעיל שבגוף קירור, המאוורר יפנה לכיוון פתחי האיוורור שבצידו של המארז?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תגידו מארז מחשב מזכוכית יקרר או יחמם? חשבתי על זה, אולי אני אבנה מארז מזכוכית, זה יהיה בסדר מבחינת טמפרטורה? (עוד מעט אני אעלה שירטוט של המארז) נ.ב. הפורום הזה נראה לי הכי מתאים לפתיחת התראד הזה, אם זה לא במקום אז תגידו לי.
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את הזכרון הזה http://www.thinkcomputers.org/index.php?x=reviews&id=388&page=1 איך ממהירים אותו ל- AMD Athlon X2 4200 שמבצע OC הורדתי כבר ל- 333 MHZ שאלה האם 266 MHZ נמוך מידיי ? הזיכרון יכול להגיע עד 3 V כרגע נמצע על 2.85 V
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-