עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by IME3,

איך בדיוק אנשים מגיעים לאובקלוקים גבוהים של 4+ גיגה ואפילו 3.6 במבט ראשון זה נראה שהמהירות זכרון מונעת ממני להגיע לשם הנה כמה אפשרויות שהייתי רוצה לנסות אני הייתי מרוצה להגיע ל 3.6 עם מכפלה 9 בזכרון אבל בביוס אין לי מכפלה כזאת רק 8 ו 10 ו 10 מביא את הזכרון ל 1720 ותאמת שהסתכלתי בביוס זה לא מדוייק לפי מה שאני זוכר הקפיצה הייתה ל 1800 והבחירה מתחת הייתה 1500 או משהו כזה האם כל האנשים שעושים אוברקלוק מקפיצים את המהירות של הזכרון בצורה כזאת? אין לי מושג למה זכרונות מסוגלים אבל ממש לא נראה לי שאני יהפוך את ה 1600 קרוסייר שלי ל 1800 ככה סתם והלוח עצמו יכול לעבוד על באס של 170 ואפילו פתחתי את המחשב על 200 ו הורדתי את כל השאר נמוך ועלה רק אני לא אוהב שמתח עולה יו…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. אם ידוע אנא כתבו לכמה ג'יגה הרץ הוא יגיע בערך ובכמה מעלות.תודה.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום ! אני טירון באוברקלוק ולא מבין בזה כלום. אני מקווה שתגלו אליי קצת סבלנות. יש לי כרטיס מסך 6200 NVIDIA של LEADTEK. התקנתי את התוכנה RivaTuner 2.0 RC 15.5 במחשב. שמעתי שאפשר להגדיר את הNVIDIA 6200 בכך שיתפקד בידיוק כמו 6600. אמנם ביצעתי חיפוש בפורום על הנושא ומצאתי דיונים על כך הבעיה שמדובר באנשים שמבינים שמתדיינים על דברים יותר מתקדמים שדיי מבלבלים ולא משהו כמו הדרכה מ-א' ועד ת' למישהו מתחיל בצורה פשוטה שאין לו ניסיון בזה. הבנתי שצריך לפתוח 4 צינורות נוספים מתוך 8. שצריך לצרוב ביוס על הכרטיס. שצריך להעלות את המהירות של הזיכרון ואפילו את המתחים. מצאתי חצי מדריכים פה ושם. אבל מכיוון שזה כרוך בסיכונים אני לא רוצה לנסות ככה סתם דברים מבלי להתייעץ, ועוד כשמדובר בכרטיס ח…

• 30 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. אני זקוק בבקשה לקירור למעבד עד 500 שקלים. אם אפשר שיהיה מנעה מחשבים.. תודה

• 33 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by ScreameR,

זה לפנטיום אחד שלי :*)))

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. אתמול התקנתי בלוק קירור לכרטיס, ועשיתי כמות נכבדת של נסיונות OC... שהתחילו הארטיפקטים, התחלתי לרדת בהדרגה הבעיה שהם לא יורדים גם במהירויות המקוריות... האם הלך הכרטיס או שיש מה לעשות עוד?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2822

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by Chevy,

צריך עוד לשים את הכבלים המעוגלים וגם לשים Wire Sleeving. בינתיים שמתי רק את המאוורר + כבל IDE אחד... אני אעדכן בהמשך.. זה לא ממש מודינג, אבל תנו לי "לחוות את הרגע" ;D :lsvader:

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Ran21,

אהלן אני מעונין ליקנות קירור למעבד לטובת oc, המעבד שלי הוא i7 930 2.8 ghz אני מעונין לעשות oc בגלל שאני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך r9 290x בשביל למנוע צוואר בקבוק. עכשיו אני לא יודע לכמה ghz אני ימהיר עדיין אבל מתוכנן oc כבד. התקציב שלי הוא בסביבות ה 900 שקל עם אפשרות לחריגה לא מאסיבית. אני לא מבין בקירורים בכלל, אין לי מושג בזה בגלל זה אצטרך פירוט בהסברים בבקשה. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. אני יודע שכשמעלים את הבאס אז מהירות כל הרכיבים גדלה השאלה היא איך אני יודע כמה זה משפיע על כל רכיב? נגיד הpci איך אני יודע כמה הוא?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אנשים... קודם כל אני שמח שאני הצלחתי להצחיק אותכם (אני אומר את זה כבר עכשיו) יש לי פנטיום 233 (יאללה תצחקו) ;D יש מצב שאני יכול לעשות לו אוברקלוק או משהו?! אני יעשה הכל בשביל שהוא יעבוד מהר יותר ממה שהוא עכשיו... מה לעשות אין לי כרגע תקציב לשפר אותו או לקנות חדש אז בנתיים צריך לעשות כל מה שאפשר... בחייאת תעזרו לי

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by portance,

אוקיי זה הסיפור קניתי מחשב לפני שנה מאייבורי והמחשב רועש מאז ומתמיד, ככה שאף פעם לא השארתי את המחשב דולק כל הלילה כי הוא נמצא במרחק של מטר מהמיטה שלי ואין מצב שאני יושן עם רעש כזה. בזמן האחרון קיבלתי החלטה שאני רוצה לעשות שהמחשב שלי יהיה שקט בשביל שאני יוכל להוריד דברים בלילה. תמיד חשבתי שהרעש בא מהמאורר של המעבד, המאורר שיש לי הוא המאורר המקורי שבא עם המעבד שלי Pentiom D 805 2.6 GHZ, אבל אתמול בלילה פתחתי את המארז ועצרתי את המאורר של המעבד עם היד ועדיין יש רעש חזק, ככה שאני די בטוח שהרעש בא מהמאורר של הספק כוח. הספק כוח שיש לי, אין עליו אפילו שם של חברה מה שכתוב עליו זה Switching Power Supply. חשבתי על ללכת לחנות מחשבים ולקנות מאורר שקט לספק כוח. יש כזה דבר בכלל? דרך אג…

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by AMYAS,

שלום, אני רוצה להחליף את המאוורר של המעבד, במקום הסטוק של אינטל לשים Arctic Alpine 11 Pro Rev.2. הבעיה היא שזה מאוורר קצת יותר גדול ולוח האם יחסית קטן - Gigabyte B360M DS3H. אני חושש שהמאוורר לא ייכנס בגלל שיתנגש עם הסלוטים של ה-DDR. אני משתמש כרגע רק ב-2 סלוטים של DDR, הסלוט הקרוב ביותר למעבד פנוי. לא מתכוון לשנות את זה בקרוב. עוד לא קניתי את המאוורר. מישהו יכול לעזור - האם המאוורר מתאים בגודל?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  14. Started by ben_amitai,

יש לי מעבד E6300 עם קירור ה טוניק הידוע. המעבד במנוחה מגיע ל 54-57 מעלות ועכב זה הפסקתי את הOC (לא הגעתי רחוק מדי, 2.4-2.8 ) המשחה טרמית שנמצאת היא האורגינלית של הטוניק ואני זוכר שנתקלתי בבעיות עם המריחה שלה, היא הייתה ממש סמיכה. קיצר אני רוצא שתמליצו לי על משחה טובה, שלא תיהיה סמיכה כל כך. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by naknir,

אהלן חברים, אני קורא כאן בפורומים השונים כל הזמן על אוברקלוקינג וכבר התחלתי להשתגע כי אני בעצם לא ממש יודע מה זה..... הבנתי שזה כאילו להביא את החומרה כמה שיותר קרוב לגבולות היכולת שלה מבלי לפגוע בה ובכך לקבל תוצאה מהירה יותר... אבל אני אשמח ליותר פרטים. האם קיים אתר שמסביר בו הכל על אוברקלוקינג - מה זה? איך עושים את זה? מי יכול לעשות את זה? איזה חומרה מומלצת לאוברקלוקינג? וכו'... נורא אשמח אם תעזרו מבלי לכעוס, ניר.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. Started by BeNzZy-BoY,

הייתי היום ב- pch וקניתי לי את רב המפרט עכשיו לפני שהייתי אצלם החלטתי שאני הולך על TT volcano 6cu בתור מאוורר למעבד אבל כשהיית שם אחד מהמוכרים אמר לי שאי אפשר לשים אותו על המעבד שאני קניתי (amd 2500 barton) טוב בסדר הקשבתי לו ובסוף הלכתי על הוולקנו 11+.. עכשיו אני רוצה לדעת אם מה שהם אמרו לי זה באמת נכון שאי אפשר לשים את הוולקנו 6 עם הלוח שלי ? הם אמרו לי שהמהירות שלו לא טובה או שהיא מהירה מדי או שהוא ישרף או משהו כזה נראה לי סתם בלבלו לי בשכל..

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by My_T,

שלום, אני מתכנן לרכוש כרטיס מסך חדש (gtx 460) בעקבות המלצה פה בפורום, ואמרו לי שהמעבד קצת יגביל את הביצועים של הכרטיס מסך. מה שכן, אמרו לי גם שאני יכול לבצע OC למעבד והוא יפעל מצוין עם הכרטיס מסך. אז בגלל שאני לא מבין ב-OC וזה יהיה הראשון שלי, אני מעדיף להסתכן כמה שפחות ולהמהיר אותו רק עד לרמה שבמשחקים אני אוכל לנצל את המקסימום של הכרטיס מסך ושל המעבד. אז, כמה כדאי לי להמהיר אותו? אני גם יכול לקנות קירור למעבד ולא להישאר עם הסטוק, ראיתי שהמליצו בעבר בפורום קירור על זה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=10258 אבל ליתר ביטחון אני אשאל שוב בפורום קירור בהתאם למהירות שתמליצו לי פה (אם אפשר לשלם פחות, למה לא? ) תודה מראש לכל העוזרים!

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by SuB,

שלום! עקב פריצת ה-LCD לאחרונה למודינג בפורום זה (אני רואה שרבים שואלים שאלות על LCD ומתעניינים בקניית מסך מסוג זה) עלה בראשי רעיון (שאני מוכן לעזור בישומו) לפתוח FAQ, רשימת תוכנות ושאר דברים שקשורים ב-LCD בת'רד דביק. עלה בראשי רעיון זה כיוון שאני בעצמי התלבטתי רבות באיזה תוכנה להשתמש (לקח זמן לא מועט גם למצוא לינקים לתוכנות), וגם במהלך הגדרת ה-LCD וגם לאחר התקנת העזרים שתוכנות LCD זקוקות (PORT95 וכדומה) נתקלתי בבעיות, באגים ועוד.. מה דעתכם מנהלים? אפשר גם להכניס את זה לדביק של האוברקלוקינג ולשנות את שמו של הדביק ל-"רכיבי אוברקלוקינג ומודינג מומלצים" או להוסיף דביק של "רכיבי מודינג מומלצים" ולשלב בו רכיבים שונים (לא רק של LCD) עריכה- עלה לי רעיון זה לאחר שראיתי בפורומים ש…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. אתמול בשיא החום המחשב שלי פשוט רתח ברמות מפחידות מעבד ה Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz שלי כול כך התחמם שלא יכולתי לפתוח את המארז בידיים חשופות. אז אחרי שקראתי את הביקורת באתר על אלוף הקירור: Thermalright Ultra 120 eXtreme קניתי אותו מחנות בראשון לציון ועכשיו המעבד שלי יותר קר מטמפרטורת החדר ראו תמונה מצורפת אני באמת לא מצליח להבין, איך כמה מוטות אלומיניום יכולים לעשות עבודה יותר טובה ממאוורר ומוטות קירור ביחד ? אבל אני כן יכול לומר לכול מי שדואג למחשב שלו הקיץ הזה, תיתן בהשקעה של הקירור הזה, ולא תתחרט. ועוד דבר בנוסף לקירור קניתי מאוורר לחבר עליו, ועכשיו אני חושב שזה היה ממש לא נחוץ. [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. זה המפרט : COOLERMASTER CM 690 + WINDOW w/o PSU ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME SCYTHE S-FLEX 120mm 1600rpm x3 ועוד מאוור של המארז מקדימה שמכניס אוויר INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9400 : "SLB6B" - BOX GIGABYTE GA-EP45T-UD3R אני לא נגעתי בכלום בBIOS כי אין לי ממש מושג מה לעשות . המחשב הגיע היום אז אין בו אבק וגם את החיווט עשו לי בחנות והוא טוב לפי תמונות שראיתי פה. עשיתי בדיקת PRIME95 ותוך שתי דקות הראה לי 103!!!! מעלות לא יודע אם זה הגיוני אני מפחד לעשות עוד בדיקה כזאת בשביל תמונה. הנה תמונה במנוחה : נ.ב : למה לפעמים זה מראה לי 1.999 GHZ ואז זה קופץ ל2.66 כמו שצריך להיות ? עריכה : תמונה אחרי בדיקת מאמץ -

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. קניתי אתמול מחשב: AMD ATHALON XP 2500 BOX+ORIGINAL COOLER NF7 KINGSTON 256MB 400DDR WD 80GB 7200RPM 8MB BUFFER LITE ON 52X32X52 מארז- לקחתי אחד ישן שהיה לי שיש בו מקומות לשני מאווררים 80MM, אחד מקדימה ואחד מאחורה. בנוגע למאווררים אני יודע שאני צריך להוביף עוד וששני מאווררים 80 מ"מ לא מספיקים, אבל אפילו אם אני אוסיף עוד מאווררים הטמפרטורה של המעבד שלי תשאר גבוהה: 45 מעלות במנוחה ולא יודע כמה מעלות במאמץ כי אני מפחד שהמעבד ישרף. אני חושב שהטמפרטורה כל כך גבוהה בגלל הקירור המקורי שבא עם המעבד, נדמה לי הוא לא שווה כלום. אז בבקשה תמליצו לי על קירור למעבד שיהיה זול אבל שיביא תוצאת טובות. דרך אגב אני לא זקוק לקירור הכי מתקדם כי אני רק משחק על המחשב ולא מתעסק עדיין ב-OC וכו'. בבק…

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by dardanadg,

שלום, לי יש במחשב 4 מאווררים של 80 מילימטר ועוד אחד של 120 (בנוסף לכך גם 2 קתודות נאון). הספק הוא ספק פשוט של 300 וואט שבא עם המארז. עכשיו, אני בבית מקפיד על צריכת חשמל נמוכה מטעמים כספיים. השאלה שלי היא האם ההשפעה של המאווררים בעניין צריכת החשמל שלהם, היא משמעותית עד כדי כך שיש לי צורך בדאגה של סגירת המחשב לעיתים קרובות. כלומר האם יש הבדל גדול בצריכת החשמל של המחשב עם כמות המאווררים שציינתי (לא לשכוח את הניאון), או, לצורך העניין, רק עם מאוורר אחד\שניים?! אני מצפה לתשובה ותודה רבה לכם... ;D

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. צריך מאוורר אחורי למארז Tagan EL DIablo מהחנות SKYPC שהמאוורר יהיה חרישי [120mm[

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. יש לי כמצויין למעלה AMD אם לוח GIGABAIT אם הלוח קיבלתי תוכנה לאובר קלוקינג אני מעיל אותה וכשאני נותן לא מספר מסויים לעלות עליו אני רואה את המספרים מתחילים לטפס וברגע שזה מטפס מעל אזור מסויים המחשב קופץ לריסטארת AMD Athlon XP K7 1700 לוח של GIGABAIT

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by ofir8715,

שלום. אני צריך עזרה בבחירת קירור למעבד מסוג: Intel Core i5 3570K. חשבתי לקנות מאייבורי אחד מאלה: Scythe Katana 4 ₪130 Scythe Mugen 3 ₪200 Scythe Ninja 3 RevB [₪195 Noctua NH-U12P SE2 ₪235 Noctua NH-D14 ₪320 אני מתכנן OC בסביבות ה- 4.5GHZ ואני רוצה שהקירור יהיה כמה שיותר שקט ויעיל. על איזה קירור הייתם ממליצים? והאם Intel Core i5 3570K BOX יכול לענות על הדרישה? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים