אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אכן זה דבר שנשמע קטלני ביותר!!! מה אתם אומרים יש לזה עתיד בעולם??? מישהו שמע אל זה יותר מאשר כתבו באתר? אם מישהו מצא עוד תמונות של המוצר תפרסמו פה תודה.
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הפורום מוצף ביתרונות האוברקלוקינג ומשתמשים שביצעו OC מטורף ושיפרו את ביצועי המחשב בעשרות אחוזים ואף יותר. השאלה היא אם אפשר לשפר את הביצועים בצורה כל כך משמעותית ב"חינם", מדוע היצרנים לא עושים זאת מלכתחילה? התשובה מהווה למעשה את החסרונות של ביצוע הOC. מעבר לתוחלת חיים מופחתת (בכמה מופחתת?), סיכון המערכת (מי שלא מבין מה הוא עושה עלול להזיק), ואיבוד האחריות על הרכיבים, מהם חסרונות האוברקלוקינג?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש גם שאלות מפגרות (אל תבהלו), אבל זה כדי שאני יהיה בטוח בעצמי. 1)היטסינק זה הצלעות קירור? 2)כשאני קונה מעבד חדש (ואני מרכיב אותו ואת כל שאר המחשב) אני צריך למרוח את המישחה הטרמית או שהוא (המעבד) כבר מגיע עם זה מורכב? 3)המישחה הטרמית משמשת גם כדבק בין ההיטסינק למעבד? 4)במדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=as_apllying2.php המישחה שהוא מורח על ליבת המעבד והמישחה שהוא מורח על ההיטסינק היא אותה מישחה? אם כן אז למה יש לה צבע שונה על כל משטח (שחור וכסף)? אם אני אזכר בעוד שאלות שרציתי לשאול אז אני אוסיף אותן (תבדקו מדי פעם). תודה רבה לכל העונים.
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכם. אני רוצה לדעת מה זה בעצם וולט מוד לכרטיס מסך. אני מבין שזה הוספת מתח (נכון?) אבל מה ההבדל בין זה להוספת מתח מהביוס? ובכלל שפכו את הלב ותגידו כל מה שאתם יודעים על VMODE לכרטיס מסך. זה מעוד מעניין אותי ואני יודע על זה ממש קצת כמו שאתם רואים
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום , יש לי מעבד e2160 ושמעתי שהוא ממש טוב בoc [לדוגמה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=277047.0] הבעיה היא שאבא שלי די מפחד שאני אעשה oc ..מה באמת הסיכוי שיקרה משהו? עכשיו עוד שאלה...האם הקירור שמגיע עם המעבד מספיק לעשות oc או שעדיף לקנות קירור בנפרד? אם כן מה אתם חושבים על artict freezer 7 pro ? יש יותר טובים למחיר שלו [עד 100 שקל] והאם הוא שקט? עכשיו דבר אחרון... לא משנה איפה קראתי -hwzone,dtown,hometheater,gamer,ynet - עדיין לא הצלחתי להבין איך עושים oc . מישהו יכול הגיד פשוט שלב שלב איך עושים? [נכנסים לביוס...ו?] האם הביוס בכל המעבדים אותו דבר או שיש מדריך מסוים למעבדדי אינטל/e2160 ? עד כמה להגביר את הmhz ? תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מודע לזה שצריך OC בנוסף לפתיחת הצינורות ולזה שזה לא בטוח מצליח והכל.. לפי מה שהבנתי בלידטק זה מצליח הכי הרבה לא? זה עובד גם בAGP? אם כן אני אשמח לקבל לינק ישיר אליו באחת מהחנויות שמוכרות אותו. תודה מראש
-
- 29 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני מתכוונת בימים הקרובים לקנות מחשב חדש. אני כבר סגורה על המפרט, אך אני לא יודעת איזה קירור אני צריכה לרכוש. המפרט שאני קונה הוא: XP 2100 עם 8RDA+ ועם ג'יגה זיכרון - 512 *2 (2700), רדאון 9700 של הרקולס. המארז הוא: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case מתכונן אוברקלוק, אך לא בזמן הקרוב, האוברקלוק גם לא יהיה כבד ורציני. עכשיו...בקשר לשאלה... אני חשבתי לקנות קירור למעבד...את ה- Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 CPU Cooler for AMD ולמארז - מאוורר 120 מ"מ שקט שיוציא אויר חם. שאלתי היא האם הקירור הזה מספיק? אם לא אז על מה אתם ממליצים? כמו כן, הV9 טוב? הוא מרעיש? אם הוא לא כל כך טוב, אתם יכולים להמליץ לי על קירור אחר למעבד בערך באותו הסכום? מה…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחפש חיבור לקירור מים ביחידות. יש כמה סוגים אני צריך משהו כזה כמו בתמונה: http://www.watercooling.co.il/wp-content/uploads/2010/05/DD1.jpg את החיבורים שמתברגים לתוך גוף קירור. מי שיודע איפה אפשר לקנות בארץ. בחיפוש באינרנט מצאתי: http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=WC-031-OK בעקרון, זה מה שאני צריך. תודה לעוזרים מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי. אני מתכנן לקנות קירור לכרטיס מסך,ועימו מגיע גופי קירור לזיכרונות. הייתי רוצה לדעת,האם לאחר שאני מדביק את גופי הקירור אני יכול להסיר אותם ללא חשש ובעיה. תודה. MuTaTiOn.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה הן הדרישות להרכבת מערכת קירור מסדרת Hydro X של חברת Corsair
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב חדש לשימושים משרדיים שיהיה מבוסס על : מעבד AMD Athelon2 x3 445 לוח אם GIGABYTE GA-MA78LMT-USH2 זיכרון פנימי של 4 GB מארז Antec NSK 4482 יחד עם הספק שמגיע איתו. וללא כרטיס מסך פרט לזה שמובנה בלוח אם. אני רוצה לקנות מאוורר איכותי למעבד כדי לקבל מערכת כמה שיותר שקטה. מתלבט בין כמה אפשרויות ולא מצליח להחליט מי המאורר השקט ביותר (שעדיין יספק לי קרור ראוי למעבד): Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 Arctic-Cooling Freezer 64 LP Schyte Katana 3 (האם בכלל עובד עם תושבת AM3?) אשמח לקבל פידבקים בנושא. בנוסף, האם זה נכון שדגמים המסומנים LP של Arctic-Cooling מתוכננים כך שיהיו שקטים יותר מאשר מאוורים מקבילים ללא סימון זה? תודה, סטאס.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום קראתי את הנעוץ והורדתי את התוכנות לבדיקות טמפרטורה משהו מוזר ב HWMONITOR הוא רושם לי בסביבות 80 מעלות של ה CPU למרות ששניה לפני ב BIOS הוא הראה לי 27 אותו דבר ב SPEED FAN ב REAL TEMP הוא היה הכי קרוב והראה לי28-30 אבל על כל CORE בנפרד (יש 4) איך אני רואה טמפרטורה (נכונה!) של ה CPU ולא כל CORE בנפרד? אין שום מצב (גם לפי ההתנהגות של המחשב ) שהטמפרטורה עולה מ27 מעלות בביוס ל90 בווינדוס ואחרי שניה יורדת חזרה ל27 בביוס שוב. תודה רבה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
לקירור מוגן 2 על i5 760. הטמפ ירדה ל 29 מ 32. טמפ החדר 26 מע' (מזגן). עכשיו יש שני מאווררים שמכניסים אוויר 8) אפילו הכרטיס מסך ירד במעלה~ כי יש מילימטר וחצי בין הכרטיס מסך למאוורר למה לא עשיתי זאת קודם לכן?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לקחתי פרספקס, לקחתי דרמל, שרפתי לדים, והתחלתי לעבוד..... התוצאה - אובייקט סמלי שימוקם ככל הנראה בחלקו העליון של המארז, מסיבת חוסר המקום בתחתית עקב מיקומו של מיכל המים. איך שלא הבנתם את זה - כרגיל, יש תמונות שיעזרו להבין אשמח לתגובות !
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תראו, אני עכשיו רוצה לקנות לוח אם עם סוקט 478 לOC עצבני... אז איזה לוח אתם ממליצים ?? תקציב זה לא הבעיה תודה רבה
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
IDLE: CPU: 38c System: 36c Gpu: 42c הטמפ' של המעבד נעות בסביבות 36-40 ב-Idle. זה כמובן לא מוצא חן בעיני, ובמיוחד כששני המאווררים במארז על מקסימום וגם ה-Zalman. חשבתי שעם המפרט שלי אקבל תוצאות יותר טובות האם הטמפ' בסדר או שיש מקום להוריד אותה? (את המחשב התקינו לי בחנות, והשתמשו במשחה תרמית של זלמן, אני לא הייתי שם, ולא מתכוון לפרק את המתקן קירור המפחיד הזה ללא סיבה טובה...)
-
- 29 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אנחנו כבר הופכים לשבט קטן הטמפ' עומדת על 33 מעלות במנוחה, בנצ'ים בקרוב. [attachment deleted by admin]
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי במארז 3 מאווררים וחברה שלי "מאיימת" עלי שהיא תרצח אותי בשינה כי היא לא מצליחה להירדם בגלל הרעש שיוצא מהמחשב... ואת האמת היא צודקת רק שלי זה לא ממש מפריע אני ממש לא מבין בתחום הזה של הקירור והחלפת מאווררים ולא יודע איזה מהמאווררים מרעיש..איזה מהם צריך להחליף..לאיזה מאוורר להחליף (אני לא רוצה לקנות שוב איזה מאוורר מעפן שירעיש לי... מה אני יכול לעשות ?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פעם ראשונה שאני עושה אוברקלוק מעבד AMD64 3000+ WINCHESTER לוח גיגהבייט K8NS NFORCE3 250 ULTRA זכרונות קורסייר 1GB 400MHZ הרמתי את ה HT של המעבד ל 220 (כפול 9) והזכרונות עומדים על 440 הנה התמונה הרצתי פריים95 ולא נתקע שום דבר (זה לא גומר הדבר הזה כל הלילה זה לקח!!!) הטמפ' של המעבד עומדת על 35 במצב אידאלי ועם פריים95 הגיע הכי גבוה ל 42 והטמפ' של המערכת עומדת על 32 במצב אידאלי ועם פריים95 הגיע הכי גבוה ל 39 איך התוצאות?? אפשר להמשיך?? אני רוצה להגיע ל 2.2 או 2.4 איך הטמפ'?? זה הכי חשוב לי תודה על העזרה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקיי .. החלטתי לעשות OC למעבד שלי ... אני נמצא על windows vista ultimate 64 bit זכרונות - Twinmos 2*512 667 DDR2 + 1 GB STAREX 667MHZ ddr2 לוח אם abit KN9S BIOs - AWARD9 העלתי ב-200 MHZ עכשיו אני נמצא בתדר עבודה של 2200 MHZ .. עובד פיקס . מרגישי םשיפור .. כן כן . טמפרטורה על 50c יציב .. (נבדק למספר שעות בתוכנה PRIME ) .. מאוורר סטוק !! ********************************************************************** איך אני ממשיך מפה ? מה הפוטנציטל של המעבד הזה ? מתי אני יודע שאני צריך להעלות את המתח למעבד ? אני לא יכול להגיע ל- 2.3 GHZ כי ניסיתי המחשב לא עולה.. אז איפסתי מהג'אמפר את BIOS אם אפשר הדרכה מפה והלאה ?? ה- cTRL+F1 לא עובדדד איך אני נכנס לאפשרויות מתקדמות? מתי אני יוד…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכוווולם.... שמי נדב ואני חדש בפורום זה... רציתי לשתף אתכם בא"ק שלי... ולשאול שאלה.. אז... עשיתי א"ק לר9800פרו שלי... (של גיגהביט..) ואלו הן התוצאות... ( כמובן שבשלבים.. המס' בצד הוא התוצאה ב3דמארק2ק3) 5751 - Catalyst 4.4 core- 378.00 mem- 337.00 @ 6302 - catalyst 4.4 core- 427.09 mem- 365.73 הגעתי גם ל 6400 בלי פגמים אבל לא רציתי להעמיס בלי קירור מקצועי.. מה אתם אומרים על התוצאה ? כמובן... הא"ק הזה הוא על הקירור המקורי... ועל קירור נחמד במארז... על איזה קירור מקצועי אתם ממליצים ? אני רוצה לשאוב עד הפיקסל האחרון... אני חשבתי על הויגיאיי סיילנסר או על הגיאנט 3... מה אתם אומרים ? צודהה
-
- 29 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערכתי בדיקה בOCCT למעבד למשך 6 דקות כאשר RealTemp רץ ברקע ולתדהמתי ליבה אחת של המעבד הגיעה ל71 מעלות, כאשר שאר הליבות נמצאות על 65 לערך. באתר של אינטל נרשם כי אין לעבור 71.4 מעלות. שלי מאד גבולי... מצורף לינק : Uploaded with ImageShack.us מפרט בצד. יש להדגיש כי אינני משתמש בקירור סטוק אלא בTT V1. המאוורר של הV1 ישב במבחן על 2100RPM. המעבד לא הומהר. מאוורר אחורי במארז הוחלף לSFLEX 1200. בדקתי כי הקירור מהודק ומישחה טרמית הוחלפה לפני כחודש-חודשיים. מה ניתן לעשות ???
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חשוב לציין המחשב לא יעבור אובר קלוק לכן לא צריך לחפש קירור עם יכולו מטורפות. מה שאני מחפש זה קירור קצת יותר יעיל מהסטוק שיהיה שקט בכל מצב ויעשה את העבודה בצורה טובה+. אשמח לקבל המלצות במחירים של עד 200 ש"ח
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כמו שברור מהשאלות שלי אני מאד חדש בתחום האוברקלוקינג יש לי את המערכת הבאה: מעבד i5 750 עם קירור Scythe Ninja 2 Rev B 8Gb זיכרון בשני סטיקים של 4Gb Kingston Hyperx Genesis 1600Mhz לוח אם של Gigabyte GA-P55-US3L עם ביוס מעודכן F7 ספק של Seasonic S12 Energy Plus 650W ומארז של Lian-Li PC-A17 Black קראתי לא מעט על המהרה של המעבד שלי (עם קירור אוויר בלבד) ורוב התוצאות היו סביב ה 4.2GHz ע"י העלאת המהירות שעון ל 200 ואת המכפלה ל x21 וככה מקבלים 4.2 אצלי הלוח לכאורה תומך x21 אבל כשאני מסמן x21 ויוצא מהביוס הוא חוזר ל x20 ולכן העלתי רק ל 200X20=4.0GHz למה אין לי אפשרות לשמור על x21? בבדיקה בprime95 אני מקבל אחרי מספר דקות טמפרטורות של מעל 90 כשבאתר של אינטל מצויין לא לעבור 73, ברור…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 3.00GHZ,כשהיה לי את הקירור סטוק לא הצלחתי להירדם בלילה במזל גם השכנים לא התלוננו הוא היה רועש והמעבד במנוחה היה מגיע ל 61-66 מעלות לא יכלתי לסבול את זה יותר והחלפתי אותו בAC ההבדל היה שמיים וארץ! ההתקנה פשוטה סוף סוף היה לי שקט וזה ממש ממש הפתיע אותי המעבד במנוחה כרגע עומד על 40-46 מעלות מיקודם המחשב ניתקע הרבה פעמים ועבד באיטיות מה גם שהAC מפזר אוויר על שאר הרכיבים בתוך המארז ובכך גם הטמפ' של שאר הרכיבים ירדה בקיצור מומלץ בחום אי אפשר לטעות עם הדבר הזה! תתחדשו.
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-