עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ביום שני הצלחתי לסיים לאסוף את הרכיבים בהם חשקה נפשי למערכת החדשה. הרכיבים כמו שמופיעים במפרט כללו : 1. לוח אם abit nf7-sl rev2. 2. מעבד athlonXP 1700+ dlt3c. 3. זכרון 2X256mb kingston hyperX pc3500 CAS2. לאחר הרכבה זריזה ביותר (הרכבתי כבר עשרות מחשבים וזה מעולם לא היה קל יותר - כל הכבוד לabit) ניגשתי למלאכת ההתקנה שארכה עד שעות הבוקר הקטנות (ויכלה להתארך גם יותר ללא עזרתו הברוכה של ארמגדון בעת של מצוקה קשה :-* ) ולכן את האוברקלוק השארתי ליום למחרת... בבוקר - אמיץ ומחוזק מספל מים ירושלמים מגעילים במיוחד (בחסות עיריית/ביוב ירושלים) אמרתי לעצמי - למה לא? השארתי את הכל על דיפולט וכוונתי את מהירות הfsb ל200... לא ממש ציפיתי לבוט ואותו - גם לא קיבלתי - למעשה לא הצלחתי…

• 53 תגובות
    • 3.7k צפיות
  2. Started by WinInc.dll,

יש לי כרטיס מסך FX5200 של NVIDIA עכשיו נראה לי שהכרטיס קצת התמלא אבק והוא מרעיש יוצא רעש כזה מוזר ולפעמים יש שיבושים בתצוגה לא במשחקים אלא בווינדוס כמו שהעכבר מתחיל לרצד על המסך (זז קטוע כזה) עכשיו השאלה שלי היא אם אני ינקה את המאוור של הכרטיס מסך זה ישפר את הביצועים של התצוגה?? תודה לכל העוזרם

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  3. Started by RUJI,

לא ידעתי איפה לשים ת'תמונה מצטער אם עברתי על החוקים... אז ככה, היה לי מאוורר קטן שהיה בזמנו על כרטיס מסך וודו 3 אז שמתי אותו מתחת להארדיסק. הארדיסק היה תמיד על 49-51 מעלות שזה לדעתי רותח מאוד! אבל אחרי ששמתי את המאוורר לא האמנתי כמה זה השפיע! ואני מדבר על מאוורר נורא נורא קטן אבל עוצמתי. גם ניקתי את הגוף קירור של המעבד שהיה על 58 מעלות והטמפרטורות ירדו בצורה משמעותית. הנה:

• 4 תגובות
    • 508 צפיות
  4. Started by go_go,

חברת OCZ הוציאה MEMTEST המבוסס על התוכנה הידועה עם מספר שיפורים ,אני מצרף לינק להורדת התוכנה. ניתן להוריד גירסה ל CD או גירסה ל 1.44 תהנו http://www.ocztechnology.com/displaypage.php?name=ocz_memtest

• 2 תגובות
    • 546 צפיות
  5. ככה זה הולך: יש לי במארז,סכ"ה, 3 מאווררים,אחד שיושב על המעבד,אחד בספק,ואחד קטן על הכרטיס מסך. בזמנו היו לי עוד מאווררים אך הטכנאי הוציא אותם ואמר שזה לא הכרחי( :o,בתקופתו לא הייתי מבין גדול ונתתי לו לעשות מעשה נבזי שכזה.). היום אני מבין שבלי מאווררים במארז יש סיכון גדול לכל החלקים שבו,עקב כך ובגלל שאני רוצה להתחיל עם אוברקלוקינג לאט לאט,החלטתי שיש צורך עז בקירור המערכת. השאלה שלי היא : -איפה הכי כדאי להוסיף מאווררים? -כמה מאווררים כדאי להוסיף? -מה התוכנה הטובה ביותר לבדיקת טמפרטורה? -האם כדאי להשקיע במקום במערכת קירור מים(כמה זה יעלה)? *לפרוטוקול-קראתי את המדריך באתר אך אני מעדיף לקבל חוות דעת ישירה ועדכנית. הנה קישור למארז המרתיע והמצמרר שלי: http://img408.imag…

• 18 תגובות
    • 973 צפיות
  6. Started by Lex,

אז ככה חבר'ה אני מתכוון לקנות מערכת חדשה (אני ינמצא עכשיו בקנדה ) אז חשבתי ככה : מעבד :Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb BOX http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_76_2211&products_id=14618 קירור למעבד :Thermaltake SonicTower Cpu Cooler CL-P0071 + קימבון של 2 או 3 מאווררים של 120 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=9273 לוח אם :ASUS P5B Deluxe Intel P965 Chipset Socket 775 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_1212_1809_2020&products_id=14904 זכרנות :G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBHZ http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2237&product…

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  7. היי. אז תראו, נמאס לי שהמחשב באופן קבוע אצלי על 55-60 מעלות במצב המתנה אם אני משחק, הוא מגיע ל75 מעלות. אם אני סורק עם אנטי וירוס או משהו הוא מגיע ל70..או 65. זה די מרגיז כי אני יכול להפעיל את כל התוכנות האלה ביחד והמחשב יזוז טוב...אבל מבאס שהוא מתחמם. אז מה שעשיתי עכשיו זה פתחתי ת'מחשב, ניקיתי מאווררים והכל, ולקחתי מאוורר ביתי קטן. השארתי את המחשב צד אחד פתוח, לידו שמתי את המאוורר הביתי הקטן..והופ..אני סורק כרגע עם האנטי וירוס וכותב לכם פה את ההודעה וע"פ AsusProbe המעבד שלי 50 מעלות. משהו לא יאומן ולא היה לי ככה אף פעם. אם המחשב סתם במצב המתנה הוא 48. אני מתכוון להיות עם זה כמה ימים (חוץ מהלילה..בלילה זה 55 מעלות אצלי..אז לא נורא) ואקנה בקרוב את אחד המאווררים ש…

• 2 תגובות
    • 525 צפיות
  8. Started by zm13,

טוב זה תמונה של המחשב שלי איפה שהXים הכחולים יש לי מאוורים כמו שאתם רואים אחד על הדלת ואחד בגג המארז שניהם בגודל 80 מ"מ ויש לי עוד 3 מקומות ל80 מ"מ אחד בקדמת המארז ועוד 2 מתחת למעבד עכשיו אני רוצה לדעת איזה סוג של מאוורים יתנו לי קירור שקט וטוב ובאיזה קומבינציה לשים אותם (מכניס/מוציא אוויר) תודה

• 12 תגובות
    • 542 צפיות
  9. הבנתי שיש הרבה ביקורת שלילית על הקירור בסטוק. האם ישנו שיפור כלשהו במעבר ל REV3.3? האם באובר קלוק ממוצע (לצורך העניין נגיד באיזור ה 380 בהנחה ומדובר ע4300 ו אולי באיזור ה 450 עם 6300) יש צורך בשיפור של הקירור? תודה מראש רום. נ.ב, יש הבדלים מבחינת אובר קלוקינג בין DS3 לבין DS3P?

• 2 תגובות
    • 425 צפיות
  10. Started by omrit,

שלום, יש לי אנטק 300 (עם שני מאווריי 120 מקדימה (מכניסים), 120 אחד מאחור (מוציא), ו 140 מלמעלה (מוציא). קירור למעבד- ביג טייפון. יש לי מאוורר 140 מ"מ ושני מאווררי 80 מ"מ טובים "ספייר", שאין לי מה לעשות איתם. אני אשמח אם למישהו יש במקרה רעיון לאיך אפשר לשפר את זרימת האויר בעזרתם?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by ETB,

כרגע טמפרטורת המעבד עומדת על 60 מעלות במארז סגור והלוח על 46 מעלות(המאוורר של הלוח לא עובד כמו כל הלוחות של ASUS :AR15:) שהמערז פתוח גם המעבד וגם ההציפ סט יורדים ב10 מעלות. המארז של Macase KA-k80, והאיטסינק מדגם VOLCANO 6CU(החלפתי אתמול את הSPIRE). יש מאורר מתחת לספק שמכניס אוויר, מאוורר של הספק שגם מכניס אוויר, מאוור בחזית שמוציא אוויר, את המאוור של הSPIRE שקימבנטי שגם יוצאי אויר בחזית. מה אני יכול עוד לעשות בשביל לשפר את הסאונה שיש לי במחשב?? תקחו בחשבון שמיציאתי את כול המקומות הקונבנציונלים להצבת מאוררים.

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. כרגע סיימתי להרכיב את ה6920 החדש שלי. קודם כל אני רוצה להגיד שהמארז ממש יפה יותר מבתמונות והוא שווה את ה350 שקל ששמתי עליו. שמתי Tunderblade במקום המאורר הרגיל שבא עם הנינג'ה ואני רוצה להגיד שהדבר הזה הוריד לי קרוב ל10 מעלות. אם היה לי 32 מעלות במנוחה אני עכשיו על 22 מעלות במנוחה שנראה לי שזאת בעצם טמפ' החדר. במאמץ הייתי מגיע ל40 עכשיו הוא לא עובר את ה34. המארז עצמו מקורר ע"י שתי מאוררים 120mm. אחד שהיה לי על הנינג'ה מדימה ואחד שבא עם המארז מאחורה. המאוררים עצמם ממש שקטים חוץ מהThunderblade שהוא קצת רועש אבל אני שולט עליו עם Speed Fan. עכשיו שהטמפ' צנחו להן אני מבטיח לעלות השגים חדשים של oc. תודה לכל מי שייעץ לי ועזר לי עם המארז, ירון

13. Started by SEangel,

גיליתי שאחת הליבות הנפתחות של המעבד שלי "מתקשה" טיפה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520320.0 האם אפשר באמצעות העלאת מתח (או איזשהי הגדרה אחרת בביוס) ל"רפא" אותה? (אח"כ אולי אנסה להמהיר את המעבד (המכפלה פתוחה אצלו)).

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by prince amir,

סוף סוף אחרי זמן ממשוך קניתי במזל טוב חלקים חדשים, היה התלבטות גדולה בין סלרון לפנטיום 4 אבל המחיר נתן את אותותיו, אז נאלצתי לקנות סלרון, מה שעודד אותי היה הביצועים של ה OC היפים מאוד. רכשתי מעבד סלרון 1.2 256K 0.13 לוח אם TUSL-2 וכרטיס מסך GF2 TI200 64MB DDR + TV OUT במחיר טוב. עכשיו אני הולך לשינוי , א. איזה מאוורר למעבד די טוב , האם GLOBALWIN די טוב ? או TT 7 עדיף. ב.איזה ביצועים אפשר למשוך את המעבד ולאיזה מהירות הכי גבוהה ג. האם צריך לשנות את הביוס ל 133:133:133 וכמה VCORE צריך תודה

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  15. מ5 אלף הוא היגיעה לפי שניים יותר! 10 אלף אבל הוא רותח!! אז זקוק נואשות להמלצות על מערכת קירור לכרטיס מסך

• 7 תגובות
    • 552 צפיות
  16. Started by maphisto,

הצלחתי להוריד ל 40-42 במנוחה ו 45-47 בעומס . להזכיר AMD XP1800@1800 144*12.5 עם הדרגון אורב 3 .

• 3 תגובות
    • 679 צפיות
  17. הנה הלינק שתראו איך אני רוצה שתהיה סירקולציית אוויר : http://i7.photobucket.com/albums/y263/Castor-Troy/midi.jpg -יש לי 2 מאווררים ג'נריים מקדימה שמכניסים אוויר -1 מאוורר טוב עם לד כחול שמוציא אוויר מהצד עכשיו מלמעלה אני צריך לעשות חור ולשים מאוורר mm 80. בסך הכל יוצא שיש 4 מאווררים. 1-איזה אתם ממליצים ושיהיה שקט 2-האם כדאי להחליף את מה שיש לי כבר במארז(הג'נריים בצבע שחור), האם שינוי למאווררים חזקים יותר יביא לשינוי משמעותי ? אם כן איזה לקנות?וכמה עולה 3- יש לי ספק של enermax ver 2 420W , האם המאווררים האלו יתחברו לספק כוח. יישאר מקום לכולם? כי יש גם את הכרטיס מסך שצריך חשמל , 2 הכונני סי די ,רציתי לדעת אם יש שיטה אחרת לחבר את המאווררים של המארז? 4- מה ההבדל בין מאוורר ר…

• 3 תגובות
    • 608 צפיות
  18. Started by y10,

לפני... אחרי.. וכל זה בעזרת שימון מאוורר שחזר לחיים בקידמת המארז והוספת מאוורר ששומן לסוף המארז מתחת לספק ;D ;D

• 11 תגובות
    • 918 צפיות
  19. לאחר קצת מחשבה אמרתי לעצמי אני אנסה להוריד טמפ' של CPU וGPU לפני שיפור היה CPU על 35 וGPU על 60 לאחר שיפור CPU על 30 וGPU על 50 ממש התפעלתי שיפור לא רע מאוורר 1- מכניס אוויר מאוורר 2- מוציא אוויר מאוורר 3- מוציא אוויר מאוורר 4- מכניס אוויר לכיוון מאוורר של CPU (המאוור של CPU לוקח את האוויר מהאמצע ומוציע לצדדים) מאוורר 5- מוציא אוויר מכרטיס מסך הנה תמונה....

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by callMeAl,

מודולי ה-TEC הנמכרים היום מורכבים למעשה מיחידות פלטייר + כרטיס בקרה על מהירות המאוורר ופעילות ה-TEC + רדיאטור ומאוורר. אני עובד עם קירור אוויר TRU120EX ומאחר וטמפ' החדר בקיץ הזה אינה יורדת מ-30 מעלות, חשבתי לשפר את המצב עם: לינק למוצר : http://www.petrastechshop.com/2250tec1.html הרעיון הוא לפרק את גוף הקירור, להכניס את ה-TEC בין המעבד לגוף הקירור ולהצמיד. את ה-TEC אפעיל באופן קבוע (המחשב כל הזמן ב-LOAD מלא) ע"י ספק חיצוני שיופעל ע"י ממסר כשהמחשב מופעל. יתכן שאבצע UNDERVOLT כי אין לי ענין ב-OC של מעל 3.6GHZ. כיום אני על 2.8GHZ יציב 24/7 על עומס מלא (טמפ' של כ-60 מעלות). החיסרון היחיד ב-TEC שאני מוצא הוא בעלות חשמל גבוהה. פרט לזה, אני לא מוצא בעיה טכנית - אני עובד עם…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום למומחי הקירור והשקט, יש לי מחשב בן 4 שגדל עם הזמן... זה המפרט שלו: מארז HEC CompuCase 6AG1B ספק corsair CMPSU-450VX מעבד intel i3 530 2.93GHz קירור מעבד arctic freezer 7 pro 92 mm לוח אם Gigabyte_H55M_UD2H זכרון 8GB מארבעה DDR3 kingston kvr13n9s6/2 pc3-10600 שני כרטיסי מסך פאסיביים Gigabyte nvidia geforce 210 GV-N210SL-1GI 64bit דיסק מערכת הפעלה kingston SSDNow 120GB sv300s37a120g דיסק מידע Seagate Barracuda 500GB 7200RPM 16MB Cache st3500418as דיסק נוסף סתם יושב שם ולא מחובר צורב LG DVD מערכת הפעלה win7 64bit כרגע שני מסכים מחוברים, בשאיפה לגדול לארבעה בעתיד(מערכת מסחר להצגת גרפים). כך נראה המחשב מהצד כשהמארז פתוח: https://drive.google.com/file/d/0BzVK…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אני לא יודע עד כמה הדבר נעשה אצל בעלי קירור המים או שהדבר גם אינטרגרלי אצלם גם. אך רציתי להבהיר כי ישנה דרך להוסיף קירור למערכת מבלי לשנות אותה. הדרך הכי קלה הינה הופסת נוזל אנטיפרייז (ANTIFREEZE ) אולי אתם חושבים כי הדבר נועד רק למכוניות ולמנוע קיפאון של המים, הדבר נכון אבל רק בחלקו. לאנטיפרייז 3 שימושים. 1. מניעת קיפאון מים - דבר אשר מונע מהמים לקפוא ולגרום נזק, לא נראה נכון במחשבים.. 2. שימון מערכת הצינורות והמנועים, האנטירייז מסייע לשימון המנוע המים ומונע חלודה. 3. התפקיד הכי חשוב שאנשים אינם מכירים בשימוש של אנטיפרייז. כאשר מים מתחממים ומתחילים לעבור טמפ של 50 או יותר מעלות, נוצר הפרש זעיר מאוד בין גוף המתכת לבין המים עקב החום. החום איננו מגיע למים ישירות אלא עובר הר…

• 5 תגובות
    • 932 צפיות
  23. Started by BraNco,

שלום לכל המומחים :-) יש לי מחשב HTPC יחסית חדש, לא השקעתי בקירור כשהרכבתי אותו, ועכשיו אני רוצה לשדרג שם את העסק, בעיקר בשביל לגרום לו להיות שקט (וכמובן שגם ישאר יחסית קריר - אבל יותר חשוב השקט). המעבד שלי הוא G2020 (SOCKET 1155) והמארז הוא - http://www.chyangfun.com/cfi-axx89.html מארז קטן אז אין מקום לקירור מפלצתי. כמו כן אני רוצה להחליף את המאוורר 80 מ"מ שיש שם כרגע במשהו שקט יותר, כל הצעה תתקבל בברכה, ואם יש למישהו רעיון אחר אשמח לשמוע גם כמובן תודה מראש, מתן.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום לכולם!!! רציתי להמשיך ולשפר את הכרטיס מסך שלי יש לי RADEON9600 עשיתי OC והגעתי425\220 1. רציתי לדעת איך אני משנה את התדר של הזיכרונות כדי להגיע לתוצאות יותר טובות??? 2. ולאיזה תדרים לשנות?? 3. בATITOOL יש שם אופציה MEM האים שם משנים?? 4. מישהו יודע על ווטל מוד לכרטיס שלי?? ואם כן אפשר בבקשה להרחיב?? תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  25. Started by waizman,

שיעמם לי קצת, החלטתי לעשות אוברקלוק קצת יותר קיצוני ולראות למה המחשב הזה מסוגל... אני חייב לציין, הזכרונות האלה פשוט מדהימים... הם PC3000, בדואל, ורק על 2.8 וולט... המתחים הם: מעבד: 1.65 (1.5 Default) צ'יפסט: 1.6 זכרונות: 2.8 כרטיס מסך: 1.5 אני יתן לתמונות לדבר בעד עצמם... מעבד (220x10.5):

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים