עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Bug2000,

סתם מעניין לדעת אם יש חיה כזאת בארץ ...

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. שלום לכולם, אנ יקונה מחשב חדש ואני צריך מאווררים למחשב ולמארז. המארז הוא CM 690 , והוא כולל כבר 3 מאווררים ואנ יקונה עוד 2 שהם SCYTHE S-FLEX 120mm 1200rpm. בשביל הקירור של המעבד חשבתי על SCYTHE S-FLEX 120mm 1900rpm. עכשיו קצת שאלות לגבי אלה: 1)כמה מאווררים אני יוכל לישלוט אליהם דרך הלוח הזה: EP43-DS3L?. 2)איזה דגם של מאוורר כדי לקנות לקירור של המעבד שאפשר לישלוט עליו אנא ציין דגם וחברה,(אלא אם כן אתם חושבים שהמאוורר שציינתי למעלה לא מתאים).

• 27 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. הכרטיס מסך שלי על 72 מעלות במנוחה מרוב שחם פה בחדר לפעמים. שהיה יותר קר הוא היה 50 ומשהו במנוחה. בזמן האחרון יש חמסינים מטורפים ואין לי מזגן בחדר והמארז שיש לי פשוט ולא מקרר את המערכת כמעט. יש לי X1950XT ואני מפחד להפעיל משחקים שאני רואה שזה 72 במנוחה. איך אני יכול לקרר אותו? אני יכול להתקין לו קירור טוב יותר ב SKYPC? או שהם לא עושים את זה? ואם לא אז מה אני יכול לעשות?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by YokataShogo,

כפי שאתם יכולים לראות יש לי שתי כרטיסי 7800GTX 512MB, אחד של ג'יגהבייט ואחד של XFX. עכשיו, את ה- XFX יש לי כבר מספר חודשים וקניתי לו קירור של זלמן בחו"ל ואילו את ה- ג'יגהבייט קניתי מחבר שלי ב- 600 שקל לפני כמה זמן (וגם פתחתי על זה ת'רד בפורום כרטיסי מסך) ועוד לא הספקתי לקנות לו קירור. עכשיו השאלה שלי האם כדאי לי להשיג עוד VF900 בשביל הכרטיס השני במחיר 34$ שאני יודע שהוא קירור טוב מאוד וגם זול אבל אם אני רוצה לעשות OC גדול לכרטיסים הוא יכול להיות רועש. או לקחת את הדבר הזה- http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6089 שעולה 68$, מקרר את שתי הכרטיסים ביחד ולא רועש בכלל. המארז שלי מאוד שקט ומקורר ואם אני מגביר קצת את הזלמן אז הוא הדבר הכי רועש במארז אז בבקשה אם י…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by the_saint,

יש לי זיכרון ddr basic 2100 ushkin ולוח אם asus a7v-266 רציתי לדעת אם מישהו יכול לעזור לי לכוון את הגדות הזיכרון על המקיסימום מבחינת cas חוצמזה יש לי מעבד אתלון 1.4 ורציתי לדעת עד כמה אני יכול למתוח אותו עם המעבד הסטנדרטי שלו (spire) עכשיו הוא רץ על 1430 והטמפרטורה שלו אותו דבר

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by The_Byter,

אין מילים... to the high FSB club

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. כמה פינים התקעמו... איך מיישירים אותם? - תוקן הבעיה החדשה היא שהגוף קיררור נעלם... איפה אפשר לקנות גוף קירור נחמד לפנטיום אחד? יש לי מאורר 120 מ"מ

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. איזה גופי קירור הכי זולים יש היום למעבד Q8400 ללא אוברקלוק, שיכולים לתפקד במצב פסיבי בתוך מארז עם מאוורר אחד? מדובר במפרט די בסיסי הכולל כרטיס מסך 8500GT בעל קירור פסיבי, 4GB זיכרון, והארדיסק 500GB של היטאצ'י שכמעט ולא מתחמם. כל הסיפור הזה יושב במארז מעפן ב130שח הכולל ספק כח מאוד מרעיש "400W" של חברה לא ידועה. מה שאני צריך לעשות זה להשקיט את המערכת עד כמה שאפשר. דבר ראשון שעשיתי זה החלפת המאוורר של ספק כח לדגם שקט 1200RPM של Scythe, והחלפת מאוורר במארז לדגם שקט 120ממ של אותה חברה. והדבר האחרון שעדיין מרעיש זה הקירור Intel של המעבד. בינתיים מה שמצאתי זה Mugen2 שמוכרים בKSP ב150שח, אבל לדעתי זה קצת overkill למחשב הזה. השאלה: האם יש גופי קירור פסיביים בתקציב יותר נמוך, שיכול…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. לא היה לי זכרון נוסף זמין, לכן הSingle Channel, אחרת הייתם רואים עוד איזו שנייה אחת פחות בSuper PI. זהירות, לשים אטמי אזניים

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by TZuKi,

משהו שאני צריך לדעת?? (עקרונית הכל, בתכנון יש את הקריאה של "המדריך ל OC" חלק I ו- II באתר זה.....)

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by FeedMe,

מראש: אולי זה לא המקום לבקש. אם זה אכן לא, סליחה ושמנהלי הפורום יעיפו את זה מפה. ;D אני התחלתי בפרוייקט של קירור גז (בעזרת שחר ואליאור, תודה לשניכם ) השגתי חלק ניכר מהרכיבים (למרות שבגלל ההפגזות היו עיכובים לא מתוכננים :'() עכשיו אני צריך למצוא טכנאי קירור שיוכל: להחליף שמן במדחס (משמן של R22 לשמן של R507, לרתך את החלקים, למלא גז, לוודא שאין נזילות ולעזור בנושא הבידוד. תאריך היעד שלי לביצוע הדברים האלה הוא בערך אמצע אוגוסט, אני עוד צריך לגרד תקציב לכמה דברים. אם יש מישהו עד אזור ת"א (כולל) שיכול לתת לי הצעת מחיר ודרכי יצירת קשר, אפשר גם ב-PM (הודעה אישית), במייל או במסנג'ר. תודה רבה מראש (אה, ואליאור, אני אקח את ההצעה שלך אם לא יציעו לי שום דבר יותר אטרקטיבי, אבל…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by hck,

שלום! היתה לי בעיה בהתקדמות של OC לפני כמה זמן, וכמה גולשים בפורום כאן אמרו לי היכן יכולות להיות הבעיות. קודם כל, זה המפרט: מארז: ג'נרי, עם תוספת מאווררים (גם למעלה). ספק: ג'נרי. לוח אם: ABIT AI7 מעבד: P4 2.8 HT 800Hz זכרונות: ADATA 2x512Mb 500Hz (כרטיס מסך:Geforce FX 5900XT Gigabyte) הגעתי איתו לOC (הכי יציב) של 3600Hz -באס 257 , עם טמפרטורה של - CPU:50, PWM:53 . (** הכי מצחיק, שבלי OC הטפמרטורות כמעט זהות - הבדל של 2-3 מעלות) הבעיות שאמרו לי כאן היו, שכנראה הספק לא עומד בעומס, או שהסטפינג של המעבד לא טוב. אז הנה השאלות שלי: א. איזה ספק חזק ויציב אני יכול לרכוש, או לחלופין, האים יש מארז טוב (איוורור וכ"ו) שכולל ספק טוב (כמובן בתוספת קטנה) ואז אני ארוויח פעמי…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. SCYTHE MUGEN II REVB האם הוא שקט?

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Gimel,

שמתי במחשב מעבד Q6600. במהירות סטוק הוא מגיע לאיזה 68 מעלות במאמץ. זה נורמאלי? שמתי לו בינתיים קירור של אינטל שהיה מיועד לפנטיום D (עם ליבת נחושת) האם AC פריזר 7 יהיה מספיק טוב למעבד הזה?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. המלצה למים מזוקקים טובים למערכת קירור מים - מחשב ביתית? לינק או מקום לקנות למים שכאלה שטובים מנסיון של אנשים.. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  16. ערב טוב, לפני פחות משבוע אחי קנה מחשב,ומה שעניין אותו יותר מהכל זה הטמפ' האם הטמפ' של המעבד והלוח נורמליים?(יחסית לפרסקוט...?) עריכה: על המעבד יש קירור סטוק 120 או 92MM אם אני לא טועה,הוספתי תמונה של המארז מבפנים... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. אני חדש בתחום המחשבים (אני יודע לבנות מחשב אבל אין לי ידע מעשי כ"כ) ורציתי לשאול-האם קירור "מיוחד" משתלם ביחס עלות vs תועלת (בלי קשר לשקט,רק שזה לא יהיה יותר מרעיש מהסטוק). כמובן אחרי ביצוע OC. אני מתכוון לכל סוגי הקירורים-אוויר,מים וכ"ו. דבר שני-האם צריך מארז "מיוחד" בשביל להכניס קירור מים או עוד מאווררים? או חייבים מארז full tower? הבנתי שאפשר גם במארז רגיל רק ששם זה בלאגן וצריך לעשות קדיחות וכ"ו. מצטער אם האשכול הזה קצת סיתמי,אני רוצה להיכנס לתחום ואני לא יודע כ"כ מאיפה להתחיל... תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by Shay2111,

איזה צינור יתאם לי למחברים האלה XSPC G1/4" to 14/10mm PETG https://www.amazon.co.uk/XSPC-Triple-Fitting-Black-Chrome/dp/B00ZC0Q2FK לינק לצינורות http://www.frozencpu.com/cat/l2/g59/c681/list/p1/XSPC_Products-XSPC_Tubing_.html?id=HwBnG778

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  19. הינה ווידאו של אחד עושה את המודינג עם מאורר 80mm http://www.youtube.com/watch?v=dCG3FEzUesg הוא טוען שזה הוריד לו ב6 מעלות במנוחה ו9 בעומס זה הגיוני או בולשיט? אין מצב שהמאוורים מבטלים אחד את השני או שהמאורר הנוסף לא משפיע/פוגע ? לא בטוח שזה הפורום הכי נכון אבל נראה לי הכי מתאים מאחר ומדובר ב"מודינג" די פשטני

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. והאם כדי לקחת אותם למעבדת מחשבים שינקו או יחליפו את המאורר?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by se7en,

יש לי פריזר ישן שעובד. חשבתי לשים בפנים את המחשב ושברתי את הראש איך לעזאזל אני נפטר מהלחות שתהרוג את המחשב :hanged:. אתם מכירים את השקיות הקטנות של החומר סופג לחות ששמים בכל מיני ארגזים כדי להגן על סחורה רגישה ללחות. אולי אני אפוצץ את הפריזר בכאלה ואשים שם את המחשב (7- מעלות) לא רע. מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by 1nstall,

סיקור על ניקוי האבק במארז

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. היי יש לי כרטיס מסך GEFORCE6800GT כבר כמעט 3 שנים. בחצי שנה האחרונה הביצועים במחשב ירדו וזה נהיה מורגש בהגזמה. שמתי לב שהטמפרטורה המקסימלית לפני שהמחשב נותן לי הודעה על חום יתר היא 120c(הרבה בתוך הקו האדום). לצורך העניין ניקיתי אבק באופן יסודי ממש לקח לי 5שעות, את כל המחשב מאווררים וכו'. המחשב יראה שיפור טוב מאוד כמעט 10c אפילו, אבל הכרטיס מסך עדיין בוחש לו שמה בקו האדום 111c ודרך אגב זה על משחק חלש ביותר. אני מאמין שהצורה בא ניקיתי את המחשב זהה לאיך שהמחשב שלי היה בשנה הראשונה לקנייה אבל הטמפרטורה לא מספקת אותי ואני מתחיל לחשוב שהכרטיס נדפק אולי למרות שהוא לא עושה שום בעיות. אם אני פשוט אשאל חנויות מחשבים אני לא אקבל תשובה טובה כמו שאתם תוכלו לספק לי בקשר לזה! Nvid…

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. אוקיי אז מי שזוכר את היום הלוהט שהיה שלשום ובדק מה הטמפרטורות של רכיבי המחשב שלו באותו יום,ספק אם נשאר אדיש. בכל אופן אני ממש התחלתי להבהל חחחח כרטיס עם במהיריות סטוק הגיע ל 82C במאמץ לא יכלתי להשאר אדיש והייתי חייב לחשוב על פתרון יעיל וזול כי להשקיע על קירור לכרטיס במהירויות סטוק אני לא ישקיע (לא שווה פשוט,מספיק שהכרטיס עלה יקר..אז להוסיף עוד קירור ב 150-200 שקל?! בשביל ה 5 מעלות שהוא יוריד.ממש לא לעניין) הנה הפתרון שלי (תמונה אחת שווה 1000 מילים כמו שאומרים) ועכשיו לפרטים : כרטיס המסך : 6800GT (מהירויות סטוק) טמפרטורות לפניי : 49-52C Idle - 75-82C Load טמפרטורות אחריי הוספת הקירור : 40-44C Idle 65-68C Load טמפרטורות ב OC למהירויות של 68UT שהם 400/1.10 45-46…

• 30 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. התקנתי היום EVGA Superclock שיושב אצלי כמה שנים בארון למעבד, i5 4570. טכנית הוא לא תומך בתושבת אבל 1155 ו-1150 זהים מהבחינה הזו והכל יושב טוב. המאוורר הקודם עבד והסתובב, ככה שהחיבור על הלוח תקין. אבל כשאני מחבר את המאוורר למעבד של EVGA, הלד נדלק אבל המאוורר לא מסתובב, זה נראה כאילו הוא מנסה להתניע ולא מצליח. הוא נותן סיבוב קצרצר ואז נתקע, ככה כל כמה שניות. ניסיתי לשנות את ההגדרות בלוח האם, לשים מהירות מקסימלית, ידנית וכו'- כלום. לחבר אותו לחיבור של מאוורר למארז שעובד- כלום. ניתקתי את המאוורר מגוף הקירור, למקרה שמשהו איכשהו חוסם אותו- אותו דבר. כשאני מנסה לסובב ידנית את המאוורר הוא מסתובב, ככה שזה לא שהוא תקוע. אם אין ברירה אקנה מאורר רגיל למארז של 120 מ"מ ואשי…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים