אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם לא מזמן גילתי את נושא הOC וחשבתי לנסות גם בשביל לקבל קצת ניסון וגם בשביל לחזק את המחשב המפרט שלי : intel core 2 duo E8400 3.0Ghz gigabyte ep35c-ds3r nvidia geforce 9600 gt 512 mb kingston 2048mb DDR2 800 Mhz x2 samsung 320 GB לגבי מארז וספק אני לא יודע את השמות וגופי קירור עדין אין השימוש במחשב הוא לרוב לצורך משחקים רציתי לשאול 1) אם אני יעשה OC למעבד ולכרטיס מסך אני ארגיש בשיפור משמעותי ביצועים? ואם כן באיזה נקודה יהיה אפשר להרגיש את ההבדל? 2)את המחשב קניתי לפני שנתים וחצי ואני לא זוכר שהמעבד היה יקר במיוחד, ואת שם המעבד בדקתי בעזרת התוכנה CPU-Z יכול להיות שיש מעבדים בעלי אותו שם אך כל אחד בנ…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מספר אנשים כבר אמרו לי שחיבור זיכרונות בשיטת Dual DDR כלומר שני סטיקים של זיכרון גורם למאמץ ניכר מהגשר הדרומי החלטתי לבדוק את הנושא והוצאתי את אחד מהסטיקים של הזיכרונות החוצה. מדדתי את הטמפרטורה, במאמץ ובמנוחה וגיליתי שהטמפרטורה צנחה ב- 11 מעלות
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז ככה, מעולם לא ביצעתי אוברקלוק, קראתי פה בפורום ובעוד אתרים אחרים מדריכים וקיבלתי הבנה כללית לנושא אבל לא ממש מדויקת, יש לי כמה שאלות: 1. אחריות - הבנתי שנניח ונשרף כרטיס המסך, אי אפשר לדעת בוודאות אם זה בגלל אוברקלוק או לא, מה הכוונה? כלומר מה אמורים לעשות כביכול כדי שזה לא יראה שביצעתי אוברקלוק ואם יש בכלל מה לעשות? אשמח לשמוע על מקרים בהם מומשה האחריות למרות אוברקלוק וגם מקרים בהם לא מומשה האחריות וכמה זה שכיח. 2. העלאת מתחים - האם בהעלאת מתחים יש סבירות יותר גבוהה שישרף הכרטיס לעומת בלי, והאם אוברקלוק גבוה יחסית ללא העלאת מתח הוא מסוכן יותר מאשר אותו אוברקלוק גבוה עם העלאת מתח? 3. האוברקלוק לכרטיס - אני רוצה להעלות את הכרטיס (דרך OC GURU) למהירות CLOCK של 850-90…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
;D ;D ;D ואני מתכון לכל סוגי המעבדים של AMD במיוחד לT-BIRD 1.4 FSB266 הנה התמונה של המאורר . הוא יפה נכון ;D ;D
-
עוד לפני התקנת מערכת המים חשבתי איפה להתקין את הרדיאטור עם המאורר וכיצד להוציא את האויר החם החוצה שעד שבאה ההברקה http://photos.walla.co.il/ssddssdd כונס האורי עוד לא מכון ולא גמור מה דעתכם לבינתיים *** תוקן הלינק ***
-
- 33 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה האוברקלוק שעשיתי לGeforce2 MX200 ככה היה לפני: וככה אחרי: האם כדאי לי להשאיר את זה?? המחשב יציב וזה בסך הכל הוסיף לי עוד 300 נקודות ל3DMARK חשבתי גם במקום להשתמש בפאוור סטריפ לצרוב את זה לביוס איך אני עושה את זה?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המארז COMPUCASE CI-6A19 בא (מובנה) עם מאוורר 120 מ"מ, כאשר יש הכנה למאוורר 120 מ"מ נוסף בתחתית המארז. לצפייה במיקומי המאווררים - למטה מימין המיקום של המאוורר שצריך להוסיף. (אגב, זה המפרט בערך: AXP 2100 TBRED Winbond DDR 256MB 3200/400Mhz EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 Thermalright SK-7 + Vantec ThermoFlow 80MM COMPUCASE CI-6A19 BLACK HEC 300 ) יש לי מאוורר 80 מ"מ ג'נרי. האם הוא יספיק ? אם לא איזה מאוורר אתם ממליצים? עדיף (ביותר) שיהיה שקט... תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
משהו שאני צריך לדעת?? (עקרונית הכל, בתכנון יש את הקריאה של "המדריך ל OC" חלק I ו- II באתר זה.....)
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בוקר טוב! מקדחות יש לי בבית ולא חסר. יש גם מסור. וגם מסור דיסק (בזה לא נוגעים...מסוכן וגדול מאוד!). יש מצב לקנות ראש שינסר לי חור לחלון? יש כזה דבר? אלמנטרי. אם לא - דרמל - יקר. יש מישהו מאזור המרכז שמוכן להשאיל לי עבודת דרמל? עבודה תעשה במקום, תחת השגחת הבעלים, ויוחזר אליו המכשיר מיד. תודה רבה
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
איזה גופי קירור הכי זולים יש היום למעבד Q8400 ללא אוברקלוק, שיכולים לתפקד במצב פסיבי בתוך מארז עם מאוורר אחד? מדובר במפרט די בסיסי הכולל כרטיס מסך 8500GT בעל קירור פסיבי, 4GB זיכרון, והארדיסק 500GB של היטאצ'י שכמעט ולא מתחמם. כל הסיפור הזה יושב במארז מעפן ב130שח הכולל ספק כח מאוד מרעיש "400W" של חברה לא ידועה. מה שאני צריך לעשות זה להשקיט את המערכת עד כמה שאפשר. דבר ראשון שעשיתי זה החלפת המאוורר של ספק כח לדגם שקט 1200RPM של Scythe, והחלפת מאוורר במארז לדגם שקט 120ממ של אותה חברה. והדבר האחרון שעדיין מרעיש זה הקירור Intel של המעבד. בינתיים מה שמצאתי זה Mugen2 שמוכרים בKSP ב150שח, אבל לדעתי זה קצת overkill למחשב הזה. השאלה: האם יש גופי קירור פסיביים בתקציב יותר נמוך, שיכול…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לא היה לי זכרון נוסף זמין, לכן הSingle Channel, אחרת הייתם רואים עוד איזו שנייה אחת פחות בSuper PI. זהירות, לשים אטמי אזניים
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז כמו שהסברתי אני ממש מיואש. האוברקלוק לא ממש מצליח לי ואני מבקש אם מישהו יכול ללוות אותי לאורך כל הדרך, החל מהתוכנות המתאימות וכלה במתחים. אני אשמח אם מישהו ייענה כי אני לא מצליח להבין את המדריך באתר. המפרט שלי בצד מעודכן, ובכל מקרה מדובר במעבד E6750 על לוח GA-P35-DS4 ו-2GB על 800Mhz. גם דרך הביוס ניתן לבצע את ההמהרה. אני משתמש למטרת האוברקלוק עם התוכנה EasyTune5. הנתונים המופיעים בתצלומי התוכנות הם נתונים של המהרה לא מוצלחת. אם יש עוד תוכנות שאני צריך או עדיפות לתוכנה כזו או אחרת, אני אשמח לדעת. ותודה מראש למי שיהיה מוכן לעזור.
-
- 29 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המליצו לי בפורום אחר באתר זה על Mugen II אבל לאחר בדיקה ראיתי שהוא ממש ענק, ויכול לחסום את הגישה לזיכרונות. מחפש משהו יותר קטן ופחות כבד במשקל (אין כוונה לבצע OC) עד 200 ש"ח. מה דעתכם על 2 אלו ? 1. TT - silent 1156 2. Arctic Cooling - Freezer 7 Pro האם יספיקו למה שאני צריך ? איזה מהם עדיף ? האם יש משהו יותר טוב ולא ענק פיזית? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. אז ככה, כרטיס אחד מבין 4 שהיו לי (כל אחד 512MB) נהרס ועכשיו אני צריך לקנות חדש .. יש לי מעבד E4500 (אני יודע שהוא ישן לא צריך להזכיר לי חח) וכידוע לכם (או לא) הוא בא עם 2.2 Mhz ועשיתי לו OC ל - 2.93 Mhz .. האם הזכרון הזה http://www.skypc.co.il/pl_product~991580ST~15~0.htm טוב ל - OC ?.. לא כל כך שמעתי על החברה הזאת אבל קראתי איזה Review של אתר אוברקלוקרים ואומרים שהוא טוב .. מה אתם אומרים ?.. ועוד שאלה קטנה .. האם Windows 7 32 Bit יזהה 3G ? עזבו שזה יזהה, האם הוא באמת ישתמש ב - 3 GB או שסתם יהיה רשום 3 GB והמחשב ישתמש בפחות ?.. תודה מראש והמשך שבוע טוב, משה
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב, לפני כחודשיים הייתה לי בעיה עם המעבד כאשר בטיפשותי הצאתי את הגוף קירור כדי לנקות אותו והחזרתי מבלי להחליף משחה ת'רמית אז המעבד הגיע לי ל90 מעלות!!! מאז החלפתי משחה ת'רמית והמעבד כרגע עומד על 50 מעלות +- במנוחה המעבד - E6300 ללא OC קירור סטוק עכשיו אני רוצא להחליף את הגוף קירור על מנת שאוכל לעשות OC יפה יש המלציות ? אה והתקציב עומד על משהו כמו 200 ש"ח חשבתי על ה TUNIQ TOWER אבל הוא קצת יקר לי, יש משהו ברמה שלו ויותר זול.....?
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ואני חייב להגיד משהו לפני התוצאות .... אני לא מבין את כל האנשים שמקניטים את הBIGWATER ומערכות דומות ומקטלגים אותן בתור מערכות "זבל" או "לא שוות כלום ....או שהם לא יודעים להתקין מערכות קירור מים או שהם לא ניסו אותן בכלל וסתם מסתכלים על מחיר ומחליטים שכל דבר מתחת ל1000 ש"ח הוא כנראה זבל אנשים ...תנסו בעצמכם ואם אין לכם כסף לקנות ולנסות אז תקראו ביקורות לפני שאתם מגיבים בחוסר ידיעה ( זה הכי מעצבן לראות מישהו שמגיב לשאלה של מישהו אחר בחוסר ידיעה מוחלט וסתם מקלקל לו ) והרי לתוצאות - מערכת BIGWATER עם הWATER LEVEL INDICATOR ובלוק AQUARIOS II לכרטיס המסך טמפרטורות - מעבד - IDLE 23C LOAD 35C כרטיס מסך - IDLE 32C LO…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המלצה למים מזוקקים טובים למערכת קירור מים - מחשב ביתית? לינק או מקום לקנות למים שכאלה שטובים מנסיון של אנשים.. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, רקע: מעבד I7 2600 עם גוף קירור מקורי GTX570 עם חתיכת קירור מארז של גיגהבייט http://www.webjoaquin.com/newtienda/images/260702010.jpg המחשב משמש כמחשב עריכה עם עבודה קשה הטמפ' הם: האם להחליף קירור? לשפר? אשמח לכל תגובה. תודה מראש.
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום לכולם אני רוצה לשדרג את מערכת הקירור של המחשב שלי, מאוורר אחד של המארז נדפק ועכשיו הוא עושה לי המון רעש אז חשבתי שאולי כדאי לשדרג כי גם הקירור של כל המערכת היא לא משהו כי המעבד שלי הקודם הגיע ל60 מעלות ובכל אופן שדרגתי את המעבד שלי לAMD Athlon II X2 250. מה אתם אומרים שכדאי לשדרג במערכת קירור? אני חשבתי אולי את המאווררים של המארז למאווררים שקטים יותר וגם עם שליטה של הfan control שבביוס. אני אשמח להצעות. תודה. המפרט מחשב שלי: AMD Athlon II X2 250 GIGABYTE - Motherboard - Socket AM2+ - GA-MA78GM-S2H (rev. 1.0) ST3500418AS Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 500GB Hard Drive | Seagate Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1 TB G.SKILL PK 4-4-4-12 2GB (1GBx2) (DDR2-800) ANTEC…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יכול להיות שפספסתי אשכול עליו, אם כן אני מתנצל מראש. בכל מקרה אני מתכנן מערכת מחשב חדשה לגמרי מבוססת CORE I7 920... האם הקירור הנ"ל באמת יעיל יותר מהטרמלרייט אולטרה האהוד מאוד פה? קראתי בלא מעט מקומות שהוא עדיף עליו ועד אז הייתי בטוח שאני קונה את הTR... מה כדאי לי לקנות? המטרה היא לעשות אוברקלוק ל920 לאיזור ה4 ג'יגה ולייצב אותו שם בתנאי שהמעלות יהיו אנושיות. תודה מראש לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום! אתמול בערב התחלתי עם ה-OC למחשב שנקנה לאחותי. המעבד הוא AMD 1700 DUT3C בסטפינג של JIUCB שבוע 325. באתר overclockers.com ראיתי המון אנשים שהגיעו לתוצאות מכובדות מאוד איתו (2200-2400), אך אני ניתקעתי ב-2030. הזכרונות הם TWINMOS 3200, והלוח NF7 V.2 עם הביוס המקורי. הבעיה היא לא בטמפרטורה, כי היא עומדת אצלי על 34 במנוחה (לאחר ה-OC ל-2030, לפני היא היתה 29-30), ומעלות הצ'יפסט הם 28-30. אני כרגע ב-10X203. ניסיתי להעלות מכפלה ל-10.5 עם באס של 196 אך המחשב לא עשה POST, ועשה צפצופים כמו של אמבולנס. במכפלה של 11 אני לא מצליח להגיע לבאס של 185 (נראה לי מוזר). לא נגעתי בתזמונים (הם על OPTIMAL, במצבים של טורבו ואגרסיבי המחשב לא עושה POST) והיחס על AUTO. למישהו יש רעיון מה אני…
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, סוף סוף העזתי להתעסק קצת עם המחשב וגיליתי משהו מוזר לגמרי.. הזכרון שלי (בחתימה) לא מצליח להיות יציב בשום מצב אפילו ב600MHZ (המהירות המובטחת שלו).. ניסיתי לשים את המעבד על 1800MHZ בזמן שהזכרון ב600MHZ ו2.8V - לא עבד. ניסיתי לשנות מתחים ולשחרר תזמונים -לא עבד, עדיין הופיעו תוך כמה דקות המון שגיאות בMemtest86.. תוכלו לעזור? כמה HTT צריך לשים ,בין כמה MHZ צריך לשנות את הHTT -ולכמה? (לכמה HTT) על כמה צריכה להיות מכפלת המעבד ומתי היא צריכה להשתנות? ועוד דבר אחרון, מי שיש לו לוח כמו שלי או בכלל מסדרת ה NF4 UT של DFI, תוכלו להגיד לי איזה דברים צריכים להשתנות בזמן האוברקלוק על-מנת שאוכל להגיע למהירויות כמה שיותר גבוהות? תודה לכולם, עמית
-
- 43 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמה פינים התקעמו... איך מיישירים אותם? - תוקן הבעיה החדשה היא שהגוף קיררור נעלם... איפה אפשר לקנות גוף קירור נחמד לפנטיום אחד? יש לי מאורר 120 מ"מ
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-