אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אוקיי כמו שהבנתי הלוח אם שלי די מתאים לאוברקלוק וגם מהמעבד אני אמור להוציא תוצאה לא רעה ורק הזכרונות המסריחים זה מה שמגביל אותי אז כמו שהסבירו לי אני שם את הזכרונות על 333mhz ועל תיזמונים 3-3-3-8 ובהגדרות שם החלפתי משהו ל 2T לא זוכר איך קוראים לזה ואת המכפלה אני שם על X5 אני מעלה את המתח על המעבד מ 1.4 ל 1.5 כמו שבנתי האוברקלוק אמור ללכת די חלק עד שהזכרונות מגיעים בחזרה ל 200mhz לא? כי אני מצליח להעלות את המעבד עד ל 235X11 שזה 2588MHZ והזכרונות במצב הזה על 184MHZ בערך ואני חושב שאני יכול להמשיך יותר אבל אני לא מצליח להעלות יותר ובדיקת הSUPERPIE אפילו ב 236 כבר נכשלת כאשר ב 235 הכל עובד חלק למישהו יש מושג מה מגביל אותי? ואיך אני פותר את זה?
-
- 3 תגובות
- 541 צפיות
-
-
היי כולם ! הבוקר התחלתי להכין את הבלוק, ניסרתי שתי פלטות נחושת בעובי 5מ"מ, ברוחב ובאורך 3 ס"מ. לאחר מכן התחלתי לסלול תעלה בעומק 3 עד 4 מ"מ באחת הפלטות, תעלה בצורת האות ח'. נעזזרתי במקדחה מיוחדת, בראשי חריטה מיוחדים לדרמל, ולבסוף ראשי שיוף של הדרמל בשביל גימור התעלה, והחלקתה, כאשר במהלך העבודה, מים זרמו בקביעות על הפלטה בכדי לקרר אותה מהחום הנגרם מהקדיחות והשיופים. בשלב הבא, קדחתי שני חורים בקוטר 10מ"מ על גבי הפלטה השניה, כאשר תכננתי שכל חור יהיה מעל כל קצה של התעלה, כאשר שתי פלטות הנחושת חופפות זו לזו. הלחמתי בעזרת גז שתי חתיכות צינור נחושת 10מ"מ חיצוני, 8מ"מ פנימי אל תוך שני חורי ה-10מ"מ בפלטה השניה. אר כך, הנחתי את הפלטה עם התעלה על משטח חלק מיוחד, (עם התעלה כל…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
יש לי בעיה שפשוט כל המחשב שלי הצחיל להתחמםםם ממששששששששששששש. פעם המעבד שלי היה על 35 מעלות כך גם הלוח והארד דיסק 40 עכשיו אחרי שעשיתי OC של 200 מגה הרץ עם ספק ג'נרי הטמפ עלתה בטירוף ל 50 במנוחה וכך גם הלוח אם לא יורד מ 45. הורדתי את ה OC ובכול זאת אותו דבר הכול ממש חפ וניקתי את המחשב עם פן ונתתי לחברה שממנה קניתי את המחשב שישימו לי מחדש משחה טרמית וכו על המעבד ולא עזר עדין טמפ מפחידה .
-
- 3 תגובות
- 415 צפיות
-
-
Amd Athlon 3500 Venice Core לוח אם שאני לא זוכר =\ (המחשב עוד לא אצלי) 1 giga ram 7600GT אני רוצה לקנות קירור כלשהו למעבד ולכרטיס מסך על מנת להגיע לאוברקלוק הכי גבוה שאני יכול להגיע עם שניהם... התקציב - בסביבות ה800 - 1000 שקל... (אם חובה, אפשר לחרוג ופשוט אחכה יותר להרוויח ת'כסף). מה הקירור הכי טוב שאני יכול להשיג להם?
-
- 7 תגובות
- 520 צפיות
-
-
אז לפני ההסבר,המארז הוא- Fractal Design ARC הבעיה היא פשוטה מאוד-כל ה3 מאוררים לא עובדים.... בדקתי שם בפנים והכל מחובר כראוי... אני חושב שהבעיה בקונטרולר של המאוררים(שבPCI-הוא ממש פשוט-רק כיוון עוצמה לא יותר מזה...)אפשר לעקוף את זה?ולבדוק שזו הבעיה? ועוד שאלה קטנה... הצצתי אל תוך הספק שלי...יכול להיות שאין לו מאוורר ?? סליחה על הבורות פשוט אני לא מבין גדול... תודה... אם זה קשור לפורום אחר אז סליחה
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
יש עוד מישהו שנתקל בתוכנה easy tune גם בגירסה 4 וגם ב-5 שלא מציגה טמפ' ומהירויות מאווררים (האופציה כבויה) עם הלוח הזה או לוח אחר דומה של ג'יגה ביית? אחרי מאמץ רצוף של 100% CPU בעת צריבת DVD עם נרו למשך יותר מחצי שעה רצופה (הצריבה אמורה לקחת שעתיים ויותר)הטמפ עולה ל-80 מעלות (לפי אוורסט) והמחשב נכבה (מעבד AMD 64 3000) ואי אפשר להשלים את הצריבה... זה סביר או שמעבד כזה אמור לעבוד בלי הפסקה על 100% בלי להתחמם ולהכבות גם במשך שעות ברציפות?
-
- 2 תגובות
- 446 צפיות
-
-
http://www.aceshardware.com/read.jsp?id=60000268
-
- 3 תגובות
- 837 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 2.0 ו512X2 DDR400 של KINGSTON PC3200 לוחאם של ASUS P4P800-X . עשיתי OC והגתי למהירות שעון של 2.3 אבל כשאני עושה בדיקה עם PRIME 95 אחרי 5 דקות הוא עושה ארור ולא ממשיך את הבדיקה ומה אתם מצעים לעשות?
-
- 12 תגובות
- 981 צפיות
-
-
עשיתי OC קטנטן AXP 2500+@3200+ א. אחרי הOC הטעינה של הווינדוסלוקחת יותר זמן ... זה מצב נורמלי ? (אחרי שהפס הכחול זז לוקח יותר זמן מבעבר) ב. התמתח לפי הביוס הוא 1.7 האם מתח כזה ( גבוה או לא לפי שיקולכם) נורמלי לOC כזה קטן ? ג. שיניתי תזמונים שלהזכרונות ל2 מאפיינים ל CAS ולRAS (משהו כזה) המחשב לא היה יציב אז העליתי תמחתח ל2.7 . עד מתי סביר להעלות (שהם לא ישרפו או משהו כזה) ? ד. בביוס יש לי לשנות יחסים הכי נמוך אצלי זה 3\3 אבל יש דבר כזה "BY SPD" זה אומר 1:1 ?
-
- 9 תגובות
- 709 צפיות
-
-
האם קיים כזה דבר שלקחו ביוס מוכן מחברה ,נגיד ASUS , והעבירו אותו מוד כדי שתהיה האפשרות להעלות מתחים למתחים יותר גבוהים מאשר מה שאפשר עם הביוס המקורי?? ???
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Gigabyte GZXX1CASNS Triton Silver Full Tower Case 1 387 ¤ Arctic-Cooling Highend Low Noise Freezer 7-Pro CPU Cooler for P4 Socket 775 1 167 ¤ Intel Core2 Duo 2.13GHz 2MB E6400 Box CPU 1 1475 ¤ Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 1 373 ¤ DFI Infinity Intel 975X/G Socket 775 Motherboard 1 1060 ¤ Twinmos 512MB DDR-II DDR 533 Memory 2 480 ¤ Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 1 392 ¤ Leadtek PX7600GS Extreme TDH PX76GS25EX PCI-e 256MB Retail Video Card 1 774 ¤ סה''כ: 9 5108 ¤ זהו המפרט... האם אפשר לעשות לו OC עם הרכיבים הקיימים? האם צריך לקנות רכיבים נוספים? האם OC ישפר בצורה רצינית את הביצועים?
-
- 4 תגובות
- 426 צפיות
-
-
מהן העלויות של OC ובסופו של דבר האם זה משתלם כלכלית ? לדוגמא: אני מתלבט בין קנייה של E6600 או E4300 שאותו אמהיר למהירות של 2.4 ג'יגה הרץ. השאלה היא האם את החסכון בעלות המעבד אני אשלם בחשבון החשמל ?
-
- 7 תגובות
- 686 צפיות
-
-
אני לא יודע היכן לקבע את המאוורר שנמצא מתחת לצורב. האם כדאי להצמיד אותו לקירור של המעבד עם אזיקון-מצד ימין שלו? או איפה שהוא כרגע יהיה עדיף? והכרטיס מסך האם כדאי שהוא יהיה ככה צמוד לספק? או כדאי להעלות אותו לPCI שלמעלה? אבל אז הוא יהיה צמוד לNB-ששם יש מאוורר קטן. בהתחשב במצב הקיים שמתואר למטה היכן יהיה הכי כדאי לשים את הכרטיס מסך ואת המאוורר? תיאור מצב קיים: משמאל לTUNIQ יש שם מאוורר SCYTHE 110CFM למעלה יש 2 מאווררים שמוצאים אחד של 85CFM ועוד אחד מה שהיה בטוניק(לא יודע כמה CFM אבל אני מניח סביבות 75) בחלק הקידמי למטה במארז יש אחד שמכניס -גם SCYTHE 110 CFM. ובדלת ממש מול הכרטיס מסך עוד אחד של SCYTHE 110CFM. עריכה: אופס שכחתי את התמונה חח [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט שלי הוא: p4 3Ghz s-478 prescott asus p4s800d-x 2Xkingston 1Gb 4ooMhz קירור סטוק עשיתי אוברקלוק ל-3.6 ללא בעיות או התחממות, לאחר שהעלתי ל-3.7 נתקעתי בשלב ה-post החזרתי את ההגדרות ל-3.6 ומשום מה המחשב מזהה רק 1GB מתוך 2GB לאחר מכןביצעתי את הפעולות הבאות: - החזרתי ל-3Ghz - איפסתי את ה-bios, ועדכנתי אותו - בדקתי את כל אחד מהזכרונות וכל אחד מהסלוטים - כולם תקינים האבסורד הוא ש-cpuz ו-everest מזהים לי 2 GB בעוד ה-xp מזהה 1 אני מעוניין להבין את הסיבה לתופעה הזו ואת הדרך לתקן אותה תודה
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי זכרונות של pqi 667 הורדתי את הזיכרונות ל 400 בשביל שלא יגבילו אותי,הצלחתי להגיע ל 2.97 אחרי זה המחשב לא רוצה לעלות, אני עכשיו משחק עם ההגדרות אבל למי שיש נסיון עם הלוח לא יזיק לי טיפים........
-
- 4 תגובות
- 573 צפיות
-
-
אז ככה יש לי Radeon 9600 SE 128MB ברירת מחדל: Core-324 Mem-203 וזה די חלש הייתי אומר (טוב גם הכרטיס מסך לא הכי חזק )... ניסיתי מספר פעמים לעשות OVERCLOCK ובמקום להעלות זה הוריד את הביצועים גם בדקתי בEVEREST וזה אימת את זה שזה מוריד את הביצועים לעומת הברירת מחדל .. ואז קראתי במקום מסויים שבכלל 9600 חסומים לOVERCLOCK ושלא ניתן לעשות להם OVERCLOCK... עכשיו הבעיה שלי זה לא בטמפ' שמתי מאוורר גדול בדיוק 2ס"מ מול הכרטיס מסך... כל מה שאני מעוניין לעשות זה OVERCLOCK... אם מישהו יכול לעזור לי בהתחשב לכל מה שרשמתי למעלה אני אשמח ואודה לו מאוד... רצוי שגם מי שעוזר לי ניסה את התוכנה על המחשב שלו אם לא לא נורא אני אנסה ... תודה מראש...!!!
-
- 1 תגובה
- 471 צפיות
-
-
-
הדלקתי היום בבוקר את המחשב, ומייד נכנסתי ל BIOS לראות את הטמפרטורה של המעבד. התוצאה הינה 64 מעלות ! טמפרטורת המארז 24 מעלות. נראה לי לא הגיוני שהמעבד מגיע לטמפרטורה כזו תוך 10 שניות ! מדובר ב אתלון 2500 עם מאוורר spire whisper rock 4. לוח גיגהבייט ga-7n400-l נקנה לפני יומיים מ PCH. מה דעתכם ? האם הסנסור דפוק ?
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני מרכיב מפרט למחשב וכרגע זה המפרט מעבד E5200 לוח אם p43 ds3l של gigabyte כ.מסך עוד לא סגרתי אבל בסגנון ה 9600GT \ HD4670 הארד דיסק 500 GB זכרון 4GB מעוניין באוברקלוק בינוני למעסד ולכ.מסך... 1.קראתי באתר על קירור של shyte ninja rev2 שהוא טוב , האם זה מצדיק את הבחירה? רועש מדי? מה הפרמטרים שלו ? כי המליצו לי גם על freezer7pro השאלה מה כדי , מה מתאים, והאם שווה לשים את ה80 שקל יותר על הנינג'ה.? 2. איזה מארז לבחור? - שיתאים לקירור , והבנתי שיש דבר כזה מארזים עם מסנן אבק וזה נשמע רעיון מצויין מכיוון שיש לי המון אבק בחדר אבל איזה לבחור , הכוונה היא לבחור בהכי זול כן.. 3.יותר קשור לפורום ספקים, אבל אני ישאל, איזה ספק לשים? של איזה חברה? צריך משהו זול ,בטוח …
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
-
-
עכשיו גמרתי להרכיב מחשב חדש עם מעבד XP2500+ עם קירור: Spire FridgeRock CPU Cooler for AMD . המעבד מתחמם מאד. המחשב נדלק על 60 מעלות ועולה ל80 והלאה. המאוור מגיע רק ל3200 3300 סיבובים בעוד שבמפרט של ספייר כתוב 3500 -4200 +- 10%. משהו פגום?
-
- 14 תגובות
- 817 צפיות
-
-
תראו דוגמא: SYSTEM BUS שלי אמור להיות 400 נדמה לי, עכשיו אחרי אוברקלוק שרק העלתי את הבאס מ100 ל 110 הסיסטם באס שלי עלה ל440 עכשיו תראו בשתי "פרוייקטים" שונים של אותו בן אדם ב OCDB רואים דברים שונים: http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=210 http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=159 נכון בלינק הראשון רואים שהוא העלה מעל 500 סיסטם באס ובלינק השני רק 400 ומשהו.. אבל תסתכלו בצד בפרטי "מהירות באס"
-
- 4 תגובות
- 557 צפיות
-
-
ללוח DS3 של ג'יגה בייט יש תוכנה - EASY TUNE, אתם בטח מכירים... היא טוענת שלמעבד יש טמפ' של 44 במנוחה, וללוח 38. בEVEREST כתוב שללוח האם יש טמפ' של 44. אין שם CPU אבל יש משהו שנקרא AUX. הכוונה למעבד? EVEREST טוען של-AUX יש טמפ' של 38, ואם זה המעבד אז זה בדיוק ההיפך. ואגב - 44 מעלות ללוח זה סביר? הוא גם מתחמם מאוד תחת SNM... ומגיע ל-60. המעבד, לעומת זאת, אפילו ב-100% מאמץ, לא עולה מעל 40 (יש לי קירור של AVC - 3 HEATPIPES). הגיוני?
-
- 6 תגובות
- 486 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להזמין מהחנות SKYPC.co.il מחשב HTPC מבוסס i3. אפשר המלצה לקירור למעבד, שיהיה שקט, בתקציב 100-150 ש"ח? המארז המיועד הוא ANTEK NSK 2480 תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי בעיה מעצבנת בOC שאני מעלה את מהירות הזכרונות מעל 1066 המחשב פשוט לא עולה גם בוולטאז' 2.3 הוא לא עולה אין לי מושג מה לעשות אני רוצה להריץ אותם ב1200 או אפילו ב1333 המפרט שלי הוא כרגע Q6600@3.2 Striker 2 Formula 4GB 4X1 Kingstone HyperX 1066 SLI @2.16V הזכרונות בביוס במצב Unlinked, ניסיתי גם להעלות אותם בLinked שהבאס היה על1400 במחלק 5:4 זה נתן 1120Mhz, גם לא עבד. אני פשוט תקוע... :(
-
- 4 תגובות
- 664 צפיות
-