עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אוקיי, אז ככה, לאחר 8 שנים שאני קורא בתחום, ועוד לא יצא לי לעשות אוברקלוק למעבד בעצמי, החלטתי שזה הזמן, שכן מכונת המשחקים שבניתי לפני שנה וחצי (ראה מפרט) הפכה לעגלה ממצועת. מעבד: AMD ATHLON 64 3200+ VENICE CORE BW-E6 ABIT KN8 ULTRA TWINMOS 512MB DDR400 CL2.5 פעמיים ביוס: AWARD PHOENIX מה שעשיתי זה: ביטלתי את הCOOL N QUIET SPREAD SPECTRUM ו CPU THERMAL TROTTLING לא היה לי בBIOS. שמתי SHOTDOWN TEMPERATURE על 58 MEM DIVIDER לא היה לי בBIOS (וואט דה פאק?) CPC שמתי על 1 ENABLE DRAM BANK INTERLEAE עשיתי ENABLE PCI-E פשוט השארתי על 100MHZ, אין לי שום אפשרות LOCK שם... עכשיו, אפילו אם אני מעלה את ערך הFSB בMHZ בודד, המחשב לא מגיע לשלב הPOST ואני צריך לאפס את הCMOS…

• 31 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by yot,

קניתי לא מזמן מאוורר למארז 80 מ"מ. ויש לי שתי שאלות: 1)איפה אני יכול למצוא מישהו שייקדח לי את החור? 2) זה משנה אם אני קודח עם מקדח כוס של עץ למרות שיש לי מארז אלומניום? תודה.

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. ממש בימים אלא אני הולך לסיים את מה שהתחלתי לפני דיי הרבה זמן - כשנתיים... הנה כמה תמונות לטעימה...

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by RONEN1N,

ה-cpu שלי מתחמם בצורה נוראה בזמן האחרון וכל כמה דקות נכבה לי המחשב היה לי וירוס אבל אני חושב שהצלחתי למחוק אותו ואני חושב שקוראים לוירוס boot משהו תודה מראש לכל העוזרים והמנסים לעזור

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by yarin153,

היי אני כרגע משתמש בקירור ZALMAN CNPS5X הוא אצלי כבר שנתיים ובשנה האחרונה הוא עושה קצת זמזומים החלטתי להשקיע לרגל הכניסה לקבע ולקנות קירור מים CORSAIR H110 יחד עם המארז NZXT PHANTOM 530 השאלה שלי היא האם הקירור מים יהיה שקט יותר מהZALMAN ? המחשב משמש אותי לגיימינג (אם כי רק בכניסה לקבע אני גם יקנה כ.מסך חזק סוף סוף)

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Y@M,

אהלן אנשים בגדול, זה המצב: אני לא תחום למעלה/למטה בכסף. רוצה מחשב מעולה שיעבוד מעולה לשנים הקרובות, עם יכולת להריץ משחקים על Settings מקסימליים. כן מנסה להשיג Value יחסית סביר, ככה שנניח אני לא רוצה סתם להשתגע עם SLI של GTX 1080. אני בטוח שזה יתן אחלה תוצאות, אבל נראה לי שכולם פה מבינים שזה לא קוסט אפקטיבי. זה מה שיצא לי לבנות. אני ממש אשמח לשמוע דעות, סומך עליכם שיש לכם הצעות לשיפור. (כל דבר יעזור ממש! ממקום הקנייה ועד המאווררים). המון תודה לכם! עריכה: גיליתי שיצאתי קצת אהבל. מעניין כמה עייף הייתי כשלא שמתי לב באיזה פורום פרסמתי. אשמח אם אחד המנהלים יוכל להעביר לפורום הרלוונטי (: מפרט ראשון (דרך סטארט…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. "ספריי" אוויר בלחץ יחסית גבוה. איזה חנויות מוכרות? עדיף בת"א.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. אהלן חברים הבעיה היא כזו - למאוורר שהוצאתי מהספק ( אנרמקס Modu 425W ) אין חיבור שמתאים בלוח אם, איך אני משפצר אותו שייכנס? המאוורר נקרא - Two ball bearing והוא נשלף יפה עם המסגרת וכבל קצר מורכב מארבע גידים - כחול, אדום שחור לבן עם תקע קטן ולבן בעל ארבעה שקעים. תודה.

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. כרגע אני עם spire easy strame 3 שעובד על 3900 סל"ד - דיי שקט.. חמוד מאוד, סקסי אבל המעבד שלי כמו שהזכרתי בהודעה הקודמת, סלרון 2.4 במנוחה על 45 מעלות, בעבודה על 55 מעלות. ללא מזגן עם מזגן, 5 מעלות פחות במנוחה וגם בעבודה. הציעו לי על tt spark7 שעובד על 6000 סל"ד השאלה שלי היא, האם הכסף שווה ? (אני לא מיליונר..) האם הוא יראה תוצאות תאחלס?, יתן שיפור מספק? האם ההרכבה שלו קלה?- מה קורה עם משחה טרמית, צריך למרוח לבד? מסופק עם המוצר? על האיזי סטרים 3 היה ריבוע (על הסטיק) של משחה טרמית ככה שלא הייתי צריך למרוח כלום... ובכלל מי שיש לו את הספרק7 או שיצא לו לעבוד, להרכיב אותו. מוזמן לתת עליו ביקורת בכל נושא שהוא ומי שממליץ על קירור אחר, גם כן מוזמן לשפוך ----------------…

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by ehh,

חיפשתי באיביי והמשלוח ממש יקר יחסית לגודל של המוצר.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by urich,

האם הוא יתאים לxp1900 מעבדים יותר מהירים בעתיד בתוך מארז סטנדרטי (2 או 3 מאוררים)

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. אהלן הקיץ.. אחח הקיץ.. אני [tt]שונא[/tt] את הקיץ! "בזכותו" ה4850 שלי עם קירור הסטוק שלו, אשר נמצא בANTEC 300, מת מחום. במנוחה הטמפ'(עם מאוורר על 45%) מגיעה לכ85 מעלות(!), דבר אשר מביא לקריסה של משחקים מעט כבדים(לא בדקתי לאיזו טמפ' הוא מגיע במאמץ, חבל לי על הלב שלי). סידור הכבלים באנטק לא רע, יש בו את הפריזר XTREME ועוד 3 מאווררים שהגיעו עם המארז(שמתי על מדיום בגלל החום הכבד). בחורף כמובן לא היו בעיות. עכשיו אני מתלבט בין 2-3 מאווררים לבין קירור לכ. מסך+אולי מאוורר צדדי. אגב, לפי REAL TEMP טמפ' המעבד שלי(E7200) היא בסביבות ה36 במנוחה ובמאמץ הטמפ' נשארת באיזור הבטוח. אני צריך עזרה לא רק בבחירת המוצר, אלא גם בבחירת החנות(לרשותי כרטיס אשראי ). תודה, דניאל.

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. המפרט בקיצור: E6600, P5B DLX, NINJA, P180, CROSAIR XMS2 DDR2 800MHZ CL4 בחדר ממוזג + מארז פתוח. OC בקיצור: FSB-400MHZ, DDR2-800MHZ-4-4-4-12, CPU-3600MHZ-X9 VMEM=2.1V VCORE=1.35V טמפ' במנוחה - 53 מעלות. ברגע שאני מפעיל STRESS TEST באמצעות EVEREST המעבד מגיע ל-65 מעלות ב-50% ומתנתק ב-100% עם 84 מעלות (אלא מה ). עם VCORE נמוך יותר הלוח כבר לא מגיב. מה קורה כאן? הרי ראיתי המון מקרים של OC למערכות דומות שהיו כבדים וקרירים יותר. אשמח ליעוץ מהממומחים כאן. תודה, TMP

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. אהלן לכולם. ברשותי מחשב ישן מבוסס Pentium D (כפולי הליבות הישנים) על לוח אם MSI PM8PM. על המעבד מורכב גוף קירור Freezer 7 Pro. מאז יומו הראשון, הלה עובד קשה (לפי ה BIOS על 3000 סל"ד). לא ידעתי להעריך כמה הוא רועש, עד שקניתי את המחשב החדש (עם MUGEN II). לא מדובר ברעש של בלאי, אלא ברעש עבודה קשה.. השאלות שלי למעשה הן: 1 - האם זה נורמאלי שהמאוורר הנ"ל יעבוד כל כך קשה ויעשה רעש? האם זהו סוג המאוורר או שמא הוא דורש החלפה? 2 - כמו כן, האם לוח האם שלי בכלל מאפשר "ויסות" של המהירות, או שמא עובד תמיד על המקסימום ולכן הרעש? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by haKo$,

בדקתי בכמה אתרים את הביקורות עליו ונכתב שהוא ממש מומלץ, העיניין הוא האם למשהו יש נסיון איתו והאם הוא שווה את ההשקעה.. יש לציין שיש לי מעבד Q6600 B3 ואני מתכוון לעשות OC למחשב ואני רוצה להגיע ממהירות 2.4 ל-3HZ, ועוד דבר יש לי מארז soprano האם הוא מפסיק גדול שV1 יכנס לתוכו?

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by The_Byter,

יש כבר שש יחידות מעובדות בדרך לחריטה, דיווחים ותמונות בהקדם

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. הי, באחת המדריכים בפורום ראיתי שהציעו לשמן עם WD40 מאווררים במחשב והבנתי שזה ממש לא מתאים. מה לגבי "ספריי סיליקון"? מתאים? יש משהו אחר שעדיף? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by איש מטורף,

מהו טווח הסטיה המותר במסילות ה12V, 5V ו- 3.3V? ושאלה נוספת: למה בחיבור הסאטה שקיבלתי עם הספק יש חמישה חוטים - הרגילים, וחוט נוסף כתום שאיני מבין למה הוא משמש?

19. Started by MoRtZkInG,

http://www.bit-tech.net/review/321/1] שימו לב לביצועים המוזרים של הTRSP94.... והאם החברה שמשום מה אוהבת כתום הצליחה סוף סוף להביא משהו טוב שלא מרעיש כמו אפאצ'י?

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by Omry,

http://tms.co.il/product/6321 ראיתי ש-TRUE רגיל עולה 440 בערך אם הוא מתאים ל-LGA1366, ככה שאם הגרסא מנחושת באמת מתאימה, אני מאמין שאקנה אותה במקום.. וויתרתי גם על קירור המים, יותר מדי התעסקות

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by amisha,

מתחים : זיכרונות 2.85V מעבד 1.6V את התזמונים אני זוכר למחצה CAS 2.5 והאחרון 7 אני לא יודע מה לעשות , יש הצעות ??

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by ShadowFlame,

אני מתכוון לקנות בקרוב מארז חדש, שבו אני אתעלל המון. כרגע יש לי מארז שהוא די יפה, אבל יש לו דפנות עם ציפוי פלסטיק, אבל לא כזה צמוד, אלא הפלסטיק עגול, ויש בינו לפח (השטוח) רווח גדול של אויר. משמע לא ניתן לעשות איתו הרבה. בכל מקרה, אני רוצה לקנות מארז יחסית גדול (רצוי לגובה), כמה שיותר פשוט מבחוץ, וכמה שיותר טוב מבפנים. רצוי גם המון מקום מקדימה, ודפנות שנוח לפרק. אני משיג את זה דרך אבא שלי שיכול להשיג לי דברים בלא הרבה יותר מהמחיר שקונים בו מספקים (הוא עבד בחברת מחשבים). אבל בכל זאת גם עדיף כמה שיותר זול. אם אתם יכולים, תביאו לינקים ואפילו תמונות... תודה. עריכה: שכחתי לציין כי על המארז להתאים ללוחות של פנטיום 3 (הלוח שלי ספציפית הוא מסדרת CUV4X-C של אסוס)

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. אהלן , החלטתי לשדרג את הזיכרון במחשב שלי מ4 ג'יגה ל8 ג'יגה , אבל עלו לי כמה שאלות עקרוניות לפני שאני משדרג ואין יותר טוב מאשר להתייעץ עם אנשי הפורום לפני. קצת רקע : המחשב שלי (מפרט בתחתית ההודעה) נמצא בOC יציב על 3.8GHZ ואני רוצה לשמור אותו כך , לא הצלחתי למצוא אף חנות שמוכרת את אותו סט זכרונות שכרגע מותקן לי (4GB DDR2 800mhz OCZ EL Platinum XTC Dual Channel) מה שהיה מקל עלי מאוד .. וזה העלה אצלי כמה שאלות ... 1. הזכרונות הנוכחיים שלי עובדים על 2.1V ..האם אני יכול לקנות זכרונות לצורך ההרחבה שעובדים ב1.8V ? או שאני חייב שגם החדשים יעבדו ב 2.1V 2. עד כמה העובדה שבמחשב יהיו 2 סוגי זיכרון שונים עשוי להשפיע על יציבות המערכת ?..אני מדבר במצב הנוכחי של אוברקלוקינג . 3. למישהו י…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. הוצאתי ים כסף על הקירור והדברים מסביב ורציתי לדעת עם הטמפ" סבבה??? ד.א מי שרצה לדעת על השקט של האורורה אני חייב לציין שאין הבדל ברעש אם הוא דלוק או כבוי זה לא יאמן הוא ממש חרישי וגם את הטוניק לא שומעים כאילו הוא לא שם בכלל... אז מה אתם אומרים....? ה.מ הוא X1950PRO והל.אם הוא gigabyte p35 ds3r Temperatures Motherboard 41 °C (106 °F) CPU 26 °C (79 °F) CPU #1 / Core #1 42 °C (108 °F) CPU #1 / Core #2 39 °C (102 °F) CPU #1 / Core #3 35 °C (95 °F) CPU #1 / Core #4 40 °C (104 °F) GPU 47 °C (117 °F) GPU Ambient 42 °C (108 °F) WDC WD3200AAKS-00SBA0 35 °C (95 °F)

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. מחשבי : מעבד :478 HT P-4 3 Ghz לוח אם :ASUS p4s800d זיכרון : פשוט 512 חברה לא ידועה מארז : שוכב פשוט קטן ב http://www.lamir.co.il/product.asp?product=10798 ספק : גנרי פשוט קירור מע: סטוק פשוט כונן קשיח: שלוש של WD 40 + 80G +G250 1 )הספק חייב ללכת \ להחליף את המאורר של הספק 2) חייב ללכת מרעיש מאוד WD 40 3) מאווררים למעט מאורר המעבד שקטים ולא מפרעים לי הם הם שקטים אבל סתם גנררים FRD 4 UTOPIA CASE לא משהו אבל שוכב. מצב מהירות מהוור המעבד כיום הוא 3700\ מצב רעש מה לעשות. קניתי מאורר שקט NTITA רעש במצב שקט הוא 18DBA ל 4.39 CFM זה המקום כונן 3.5 אינץ רועש 9.85CFM ל מתחת ל 35DB להוציא חום שאלות !!! 1)יש דרך למדוד את הרעש שכל קוממפוננט עושה (תוכנה שמקליטה) ו מחשבת את…

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים