עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dovrich,

יש לי שרוול אוויר שמחובר למארז שנצמד למאוורר של המעבד. השרוול הזה ניתן לכיוון אצלי, פנימה והחוצה, מה מומלץ לעשות? להצמיד את השרוול למאוורר? או שלעשות מרווח מקסימלי בינו לבין המאוורר?

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  2. Started by tzolerguy,

אני מכוון את התוכנה לתדר של 500 עושה את הבדיקה והכל לוחץ על החל ועדיין התדר שלי לא משתנה מי שכול לעזור תודה

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  3. תגידו מה הספקי כוח מוציאים אויר מאחורה הם מוציאים חום או קור והוא גם התחיל להידפק לי קצת הוא התחיל לעשות קצת רעשים שאני מדליק תמחשב והוא מוציא אויר חם זה הגיוני????????. וזהו תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 879 צפיות
  4. Started by sagigi21,

היי.בעניין הo.c אני לא מבין גדול ולא רוצה לעשות דברים שאני לא בטוח בהם ב-100 אחוז.כיום יש לי core 2 quad q9550 2.83 ואני משתמש בתוכנה של אסוס שנקראת EPU-6 ENGINE לשנות את תדר המעבד...במצב "טורבו" אני מעלה אותו ל-+15% ולא יודע אם זה באמת מבצע המהרה כלשהי למעבד בפועל ובנוסף לא יודע איך אפשר לראות את התדר הנוכחי של המעבד לאחר "ההמהרה" שהוא מבצע. אני מכיר את המקום בביוס שמשחקים עם המתח של המעבד בשביל המהרה ולא רוצה סתם לעשות דברים שאני לא מתמצא בהם. אם מישהו יוכל לתת הסבר קצרצר על O.C בסיסי למעבד אני אודה לו מאוד. מבחינת המפרט הוא רשום בצד והאיוורור של המחשב מצויין כך שאני לא דואג. תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by ben-bassat,

שלום לכולם ! לא יודע מה תוקע אותי באוברקלוק ? ms 6163 sdrm 64 100mhz sdrm 128 133mhz modem 56k (לא בשימש) כרטיס קול voodoo3 3000 p3 450 העלתי את הבס מי 100 ל- 117 וזה עובד מצויין ואז ניסיתי לעלות ל 124 ,זה העלי את הווינדוס ואחרי כמה זמן נתקע הורדתי את המודם את הזיכרון של ה-100 וזה לא עוזר גם ניסיתי לעלות מתח למעבר העלתי מ2 ל-2.20 כלום לא עוזר. יכול להיות מהכרטיס קול או מהכרטיס מסך ?? תודה לעוזרים !

• 18 תגובות
    • 897 צפיות
  6. שלום לכולם, שמתי מאווורר של AC AF 12025 מקדימה שיכניס אוויר קר למערכת וחיברתי לפי הספר של הלוח אם (P5B)ל CHS C2 ואת המאוור שמוציא חיברת ל1 כמובן.. כי רק לשם הוא מגיע ביצעתי הכול לפי הספר..שלחתי את המחשב לIQPC להחלפה לLIBERTY 400W וכשהוא חזר אליי מופיע לי בביוס רק PWR FAN וCAS FAN1 זה שמוציא האחורי(לפני זה היה מופיע CAS FAN1 ו2 על 2000+- RPM בערך)עכשיו מופיע רק זה שמוציא בביוס והמאווור של הספק עומד על 800RPM בערך...למרות שהמאווור הקידמי מכניס אוויר איך הביוס לא מנטר אותו והוא מחובר לאיפה שהוא צריך להיות לפי הספר ..ממש מוזר מה אפשרי לעשות חברים??

• 0 תגובות
    • 467 צפיות
  7. שלום לכולם. (כבר פתחתי תרד בעבר בנושא אך הייתי במילואים בצפון ולא ממש יכלתי לעקוב אז אני פותח חדש) עד לא מזמן היה לי על המעבד גוף קירור סטוק של אינטל פרסקוט - שמורכב מגליל נחושת במרכז וסנפירי אלומיניום מסביבו, הוא עבד בסדר יחסית לגוף קירור כזה - מאוורר שקט שאף פעם לא הרעיש, וטמפ' יחסית גבוהות. רציתי לשפר את המצב וגם לעשות OC קטן, אז רכשתי את הערכה הבאה: Zalman CNPS7000b-AlCu הרכבתי אותה לפי ההוראות שמתי את הגריז התרמי שבא עם הערכה ועכשיו כשאני בודק הטמפרטורות גבוהות יותר בכל מצב - מנוחה עבודה וכו'. יש לציין שהמארז מאוורר באופן סביר: 4 מאווררי 80 מ"מ קדמיים שמכניסים אויר + 1 בדלת המארז שגם מכניס ו 2 80 מ"מ אחוריים שמוציאים אויר. והמחשב נמצא בחדר שהטמפ' בו חמות במרבית היום …

• 5 תגובות
    • 461 צפיות
  8. כן אני מודה שזו הייתה אחת הבחירות הגרועות ביותר שעשיתי כי הרעש אכן העיק מאז קנייתו (בשלהי 2004). בכל מקרה האם לדעתכם יהיה שיפור ניכר אם אני אבצע לו אובר קלוק ל 3200 או ליותר מזה(האם אפשר בכלל יותר?) ? איזה קירור מומלץ? המטרה שלי : האצת מהירות העיבוד של חישובים מבלי סיכון המערכת בשריפה, לא זקוק לאוברקלוק של הכרטיס מסך! מפרט מלא: לוח p4p800 e deluxe זיכרון 2 ג'יגה. מעבד 2.8 האם השיפור במהירות העיבוד שאפשר להשיג באמצעות ההשקעה הכספית והסיכון (קיים כזה הרי...) שווה לדעתכם? בתודה מראש לבעלי הניסיון בתחום!!

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  9. מנוחה = וינדוס אקס.פי + איסיקיו + וינאמפ עבודה חלקית = מנוחה + כמה חלונות אקספלורר + מקרומדיה פלאש + אימיול מאמץ = לופים ב 3DMARK מנוחה = 33-34 עבודה חלקית = 36-37 מאמץ = 49! הקירור לא משתנה נשאר באותה מידה אני לא מעלה ולא מוריד.. איך זה יכול להיות קפיצה כל כך גדולה בטמפרטורות בין מנוחה למאמץ רק בגלל לופים ב 3DMARK ?

• 5 תגובות
    • 598 צפיות
  10. יש לי לוח ASUS P5B .. ואני רוצה לקנות קירור לצ'יפסט עד 120 ש''ח בערך.. איזה יש לכם להמליץ לי?

• 7 תגובות
    • 664 צפיות
  11. Started by sub_man,

אני צריך שמישהו יתכנן לי מוד עם קופסאות ומים ואורות ולא יודע מה העיקר יפה ויחסית כל ומהיר להכנה(עד 4 שעות למתחילים במודינג) ושאף אחד לא יגיד לי שאני יתכנן בעצמי כי אני מבקש שאתם תתכננו לי או תעזרו לתכנן אז תוד לכולם ובמיוחד לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אוקיי אז ניסיתי להעלות כמה שיותר קרוב לבאס 370 במכפלה של 9, אבל לא הצלחתי :-\ עכשיו אני במתחים רגילים בבאס 350, ניסיתי להעלות לבאס 366 במתח 1.35 לפי הביוס ו+0.1V לזכרונות והוא עבד סבבה, חצי שעה של אורטוס ללא שגיאות. אבל שעשיתי ריסטרט הוא לא הגיע לפוסט, שלא שיניתי כלום. ניסיתי אח"כ להעלות ל 370 והוא לא הגיע לפוסט, מן הסתם. ניסיתי להעלות מתח ולא הצליח, פחדתי להעלות יותר מדיי כי הוא הגיע ל 66 מעלות במאמץ מלא של ה TAT במתח 1.35. אח"כ שניסיתי להחזיר לבאס 366 הוא לא הגיע לפוסט עוד פעם. יש משהו לעשות? בנתיים החזרתי למתחים רגילים ובאס 350 עם מכפלה של 9. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 599 צפיות
  13. שלום. לאור החורף המתקרב חשבתי על פיתרון קירור דומה למה שהציעו החברה מפינלנד - העברת צינור בין המחשב לבחוץ, כשהמחשב אטום לגמרי חוץ מפתחי אורור בתקרת המארז (להוצאת החום שכידוע עולה למעלה) עם מאור שיונק אוויר מהצינור ומאורר שיוציא אוויר מפתחי האיורור. האם הרעיון ריאלי והאם הוא יתרום איכשהו לקירור המחשב? יש לציין שאני ירושלמי ושבחורף בחוץ 20 וקצת מעלות כשבפנים מעל 27. תודה, Zzzz

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by Badi_Mami,

הנקודות בצבי אדום כחול ירוק כתום זה מאוור לדים והעגול הירוק והאדום זה שתי מאוררי קתודות של סאן בים הכרטיס מסך שלי פשוט חם Hercules 9800SE All In Wonder + TV + Remote -Bulit By ATI - 256BIT אז שמתי את המאורר קתודה הירוק מתחת זה המפרט מחשב שלי: Intel Pentium 4 3.00Ghz 800Mhz 512K Box Asus P4P800 Deluxe Hercules 9800SE All In Wonder + TV + Remote -Bulit By ATI - 256BIT HEC-475VD-T ATX 12V - 408W - PSU Kingston 256MB 400MHz DDR PC3200 X2

• 10 תגובות
    • 690 צפיות
  15. Started by karpad,

תגידו איך הכרטיסי מסך של gigabyte בOC?

• 0 תגובות
    • 493 צפיות
  16. Started by Holy,

אני רוצה לקנות מאורר לדים אבל אין שום סיכוי שאני אצליח לישון איתו בגלל האור השאלה שלי אם מישהו פה התנסה בהתקנת מפסק ללדים, כלומר שהמאורר תמיד יפעל אבל את הלדים אפשר יהיה לכבות ולהפעיל לפי דרישה. מישהו נתקל בזה פעם? זה אפשרי? פשוט אף פעם לא החזקתי מאורר לדים אז אין לי מושג איך זה בנוי

• 0 תגובות
    • 504 צפיות
  17. יש!!! סוף סוף ארטיפקטים ;D הגעתי עד עכשיו לזה.. 800@675 1150@1100 אם אני ממשיך מעבר יש ארטיפקטים (FAR CRY 2), הדרייבר הפסיק לעבוד בזמן בדיקה בOCCT..(ניסיתי רק פעם אחת)... השאלה שלי היא למה? הטמפרטורות נמוכות, מקס' 75 מעלות בOCCT... אולי אני לא מעלה בצורה נכונה\מאוזנת? עד עכשיו היה יציב..

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Jetway,

אני קונה קירור מים למערכת הישנה שלי עד 280$, רק למעבד ! מחו"ל תודה רבה !!! LGA1366 המעבד I7 920 , OC 4GHZ

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by americium,

לאחרונה החלטתי להחליף את המדבקה הטרמית שעל ההיטסינק במשחה טרמית כדי לייעל את המגע בינו לבין המעבד. התחלתי לחפש בארץ את Arctic Silver 5 מכיוון שהיא הגרסה האחרונה מבית Arctic Silver ולאחר שבזבזתי מספר לא מבוטל של שעות כדי לחפש חנות באינטרנט או חנות רגילה שמוכרת בארץ את המשחה שאני מעוניין בה כל מה שמצאתי היה מזרק 3.5גרם של Arctic Silver 3 במחיר מגוחך של 50-60 שקל (ללא משלוח). חשבתי לעצמי שלבטח ישנו מספר של אנשים אשר משתמשים במשחות טרמיות ונאלצים להסתפק ב-Arctic Silver 3 מכיוון שרק את זו יש בארץ. לצערי אני לא יודע מי היבואן של משחות אלו ולפי איך שזה נראה היבואנים אשר רוכשים את Arctic Silver 3 במחיר זול ככל הנראה מוכרים אותה במחיר די יקר ועושים רווח די נאה. לאחרונה התברר לי שא…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by TomerPerez,

ברשותי נמצא המארז corsair carbide 500r,הוא מארז מעולה אך יש לי בעיה אחת גדולה מאוד איתו-המאווררים שלו. הם מסתובבים על סל"ד מאוד נמוך,בקושי מזיזים אוויר וגורמים להצטברות רבה של אבק תוך זמן קצר מאוד במארז, ובפרט על המאווררים של גוף הקירור שעל המעבד ועל כרטיס המסך. לכן אני רוצה להחליף אותם במאווררים חזקים יותר,אך עדיין לשמור על רמת רעש נמוכה,של בערך 20-25 דציבלים. לא משנה לי מהיכן אני אקנה את המאווררים,אם זה מהארץ או מחו"ל. דפדפתי קצת באינטרנט וראיתי כמה דגמים שמשכו את עיני: דגמי הנוקטיואה למיניהם: http://ksp.co.il/?uin=13209 http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=52&lng=en&set=1 שהcfm שלהם יחסית גבוה לכמות הרעש שהם מייצrים ובנוסף כבר יש לי שנ…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by leahd3,

https://www.facebook.com/hardwarex.zone/videos/1833823990210193/

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by BeNzZy-BoY,

אני מנסה לבדוק יציבות של המערכת ב-PRIME95... פתחתי אותה הפעלתי הכל טוב ויפה אני רואה גם שהפריים עשה כבר את הבדיקה הראשונה אבל שום דבר לא קורה ולא זז... אחרי 40 דקות שהפריים פתוח הוא מציג לי רק בדיקה אחת והטמפ' לא השתנו במעלה אחת אפילו... מה הבעיה פה ? יש לי וינדוס אקס פי אם זה עוזר במשהו.. לפני זה כשהיה לי98 לא היה שום בעיה.. אני מצרף תמונה של הפריים אחרי 40 דקות שהוא פתוח : http://members.lycos.co.uk/csboy4ever/primeproblem.JPG בבקשה עזרה אני לא יודע מה לעשות כבר... אגב אם התמונה קטנה אפשר להגדיל אותה

• 6 תגובות
    • 516 צפיות
  23. Started by Snoopy2006,

שלום, קניתי מארז V4 http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1308&ID=1967#Tab1 המוכר אמר לי שהוא מגיע עם מאוורר אחד וששאלתי אם ניתן להוסיף עוד מאווררים הוא אמר שאפשר מקדימה. בבית גיליתי שניתן להוסיף גם מלמטה ומלמעלה. מרגיז מאוד (שלא ניתן מידע מדויק וצריך לגלות זאת לבד). אני רואה במארז שלמעלה יש מקום ל-2 מאווררים. האם זה נכון (באתר של היצרן כתוב שניתן להתקין מאוורר אחד למעלה). איזה מאווררים 120 MM מומלץ להתקין כתוספת ? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ccc,

1. קירור של אביט, החתיכת מתכת עם המאוורר 2. קירור של איפוקס, בעל שטח פנים קטן יותר, אך סינק גדול יותר ומאוורר 6K rpm עליו. המטרה: עמידה בטמפ' בריאה במתח 1.8 לצ'יפסט. הלוח: EPoX 8RDA+ 2.1 .

• 5 תגובות
    • 712 צפיות
  25. Started by jiddisch,

אני רוצה לקנות כמות גדולה (100-500 גרם) של משחה תרמית. איפה קונים את זה? תודה

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.