עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ag43,

אני מעוניין להחליף קירור ל3 תחנות עבודה בעלות קירור סטוק של אינטל. מדובר על מחשבי C2D ללא אוברקלוק וללא עומס מיוחד. מחפש קירור שקט, אמין וזול לתחנות אלו. אשמח להמלצות. כמו כן - האם כדאי לחכות לBLACK FRIDAY?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by shar00750,

יש לי מעבד ATHLON IIX3 440 ולוח MSI 785GTM-E45 שתומך בפתיחת הליבה. המעבד מסוג RANA ניסיתי לפתוח אך ללא הצלחה השאלה שלי האם בכלל ניתן לפתוח ליבה במעבד הזה?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שידרגתי את המערכת ל-ASUS P5E וזכרונות OCZ HPC REAPER 1066 הלוח הקודם היה P965P-DS3 שאיתו הגעתי ל-4GHZ ללא בעיה מיוחדת, עקב המלצה שלכם שידרגתי ל-ASUS X38 P5E שהוא לוח די מרשים ומתברר שהוא אכן אוברקלוקר מעולה. השיא שהצלחתי להגיע היה 4700GHZ ותוצאת SUPER PI של 09.865 שניות - המערכת היתה לא יציבה וממש עמדה על הקצה. הביוס של ASUS לא ידידותי כמו של GIGABYTE ודי איבדתי את עצמי שם, פעלתי לשינוי ההגדרות לפי הידע המצומצם שלי בנושא ויכול להיות שהייתי מגיע לתוצאות טובות יותר אם הייתי מכיר את ההגדרות של הלוח. כך נראים הגדרות OC של הביוס: קצת תמונות התרשמות מהמערכת: [attachment deleted by admin]

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by danielzy,

שלום לכולם, אני רוצה בימים הקרובים להתחיל עם OC למערכת שבצד... המעבד האחרון שעשיתי לו OC היה Phenom II 940BE, וזה היה עניין פשוט מאוד (הוא היה ממש גרוע וכל מה שהיה צריך זה להעלות את המכפלה) עם המעבד הזה אני רואה שיש קצת יותר מרחב פעולה (אם כי כולם אומרים שהוא גם גרוע ל OC) קראתי וראיתי כל מני סרטונים על העניין ויש כמה דברים שאני לא מבין (אשמח להסבר מעמיק שכן אני אוהב להבין בדיוק מה אני עושה) - מה זה Ring ? אני נתקל במושג הרבה כשעד היום לא ראיתי אותו בחיים - בעקרון אני יודע מה זה cache, אבל אשמח להבין יותר לעומק מה התפקיד שלו ב OC, ולמה אני צריך לשאוף ליחס של 1:1 בינו לבין המכפלה - OC לזיכרון... למה אני קורא שאני צריך להוריד את מהירות הזיכרון שלי ל 1333 ? אני לא אמור לשאוף…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by haimamazavs,

שלום לכולם אני חדש פה יש לי בעיה במן האחרון הכרטיס מסך שלי עושה לי בעיות הוא מתחמם ממש וא שאני באמצע משחק המסך נכבה והמחשב נתקע אין לי מושג מה גורם לזה כי עד עכשיו הוא עבד מעולה כנראה בגלל שאלה משחקים חדשים שקצת כבדים עליו אז מה שאני צריך זה ככה הצעה לפתרון קירור לא יקר מידי והצעה לכרטיס מסך שגם יתאים לחחומרה שלי וגם יהיה טוב למשחקים חדשים שיצאו זה המחשב שלי http://up203.siz.co.il/up1/lzezhjmtziy0.png תודה

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. יש לי את הכרטיס xfx 6600gt agp , והטמפ' יותר מדי גבוהה. במנוחה 52 ובמאמץ 85+. התקציב הוא עד 100 שקל, יש לכם הצעה או משהו? תודה.

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by WarMachine,

מישהו ראה כבר את זה במבחנים? אני רוצה שיביאו לי אותו מחו"ל כדי לקרר את הAMD שלי שפשוט מזיע ב69 מעלות...... שווה לקנות אותו?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by felixil,

היי אבקש את עזרתכם בנושא מערכת קירור נוזלית . מה עדיף? מערכת קירור נוזלי לCPU מונדור או מערכת קירור נוזלית KIT (סוקט, משאיבה, מיכל מים, רדיטור, צינורות ומחברים). א.) ביצועים. ב.) איכות. ג.) מחיר. ד.) אפשרות הרחבה עתידית. (לקירור כרטיסי מסך מרובים) ואם אשפר המלצות לKIT או לונדורים השמח. תודה והמשך יום נעים.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. בעיקרון מה שעשיתי זה לקחת את המנורה האחורית של רכב. פרקתי את הפלסטיק הקדמי ונגלו לעיניי 16 לדים אדומים ונחמדים. במקרה המנורה צריכה 12V אז לא היה בעיה לחבר את זה לספק שלי. הנה כמה תמונות (אני ממש מצטער על האיכות, אבל אין לי משהו יותר טוב כרגע).

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by DJO,

כמו שודאי חלקכם זוכרים בערך לפני שבועיים עשיתי את האוברקלוק הראשון שלי והוא היה דיי מוצלח. העליתי את מהירות הבאס מ 100 ל 112 והכל עובד טוב. עבר מ 350 ל 390 לא שיפור משמעותי אבל משהו בכל זאת. על הלוח יש אפשרות אחרי 112 לדחוף ל 133, עשיתי את זה והמחשב נדלק אבל ווינדוס לא עלה. אני הולך עוד מעט לפרמט ולהתקין XP אולי אחרי הפירמוט ולפני ה XP אני ישים 133 ויראה אם ווינדוס יקלוט את זה טוב? 133 זה כבר יתן לי דחיפה רצינית בביצועים - 465mhz... המכפלה נעולה. לפי מה שהבנתי אין אפשרות להגביר את המתח ללוח/למעבד. תודה!

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by rarara1,

צריך מאוורר 1 וזה מה שמצאתי http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6298 האם זה תקין ? לא מעניין מאווררים של קורסר , הם גרועים , דפוקים , מרעישים

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by ברק דדון,

שלום לכולם צריך עזרה לגביי OC לזיכרונות. הלוח שלי הוא MSI Z270 PRO CARBON מעבד I7 7700K ועכשיו קניתי זכירונות של G.SKILL TridentZ RGB Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200Mhz DIMM CAS 16 ואני רוצה לעשות אוברקלוק קצת וצריך יעוץ הצלחתי להביא אותם ל3200MHZ עם תזמון של 15-16-16-32 וגם ל3466 16-18-18-36 מה עדיף מבינהם? והאם אפשר למתוח אותם עוד קצת בלי לגרום נזק? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. הפתרון הוא די פשוט , ואפילו די מפתיע .. אז הנה כמה נתונים מפתיעים , כיצד להוריד 10 מעלות ללא מאמץ ... מצב לפני : , ללא מאמץ 58-62 C ב LOAD - 70-72 מעלות בהתחלה חשבתי שצריך מאוורר יותר חזק ואולי גם היטסינק חדש , אולי אפילו משחה טרמית .. אז הזמתי משהו פצצתי מחול , אתם תקבלו דווח בהמשך .. אבל בינתיים הזמנתי משחה טרמית מסימפלטק : http://www.simpletech.co.il/ nannoterm blue II והחלתתי שעד שיגע ההיטסינק אני אנסה אותה .. מה שהפתיע אותי יותר היה מה שגליתי שפירקתי את ההיטסינק : פשוט זוהמה . אבק וטינופת אותם רואים מייד כשמפרקים את המאוורר.. הנה התמונה: אחרי ניקוי מסיבי ומריחת משחה במקום הגריז הטרמי שאגב היה מרוח בכמות אדירה על ההיטסינק .. כן איפו לא על הליבה , …

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. אני רוצה לנסות לעשות OC מתישהו ולא הבנתי מה זה מכפלת המעבד ומהירות באס שאותם אמורים להעלות ב-OC. אשמח אם תתנו הסברים קצרים. והאם FSB קשור לנושא? אם תוכלו לכתוב משהו גם עליו.. 8)

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by yoav9,

אם למישהו מכם יש מחשב ישן ערבי דפוק עלוב ממש ממש שלא עובד או שאתם מתכוונים לזרוק או שאתם מכירים מישהו שיש לו אז אתם יכולים בבקשה לפני לפרק ממנו את המאוורר של הספק העלוב שלו ואולי עוד איזה מאוורר ערבי אחר וליצור איתי קשר? אני מחפש כול כך!!! בקשה, סתם מאווררים עלובים, לא אכפת לי שיעשו cfm 1 רק שיעבדו בתודה מראש יואב אהה ואם במקרה למישהו יש והוא נדיב מספיק לשאול איזה חברים שלו אם יש להם והוא מוכן לשלוח לי אז שיצור איתי ווקשה קשר בהודעות הפרטיות

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. מה נישמע אחים שלי? אחרי שניסיתי הכל על המחשב החדש שלי A64 3000 939 ווינצ'סטר K8NF-9 גיגבייט 2X256 HYNIX D43 ולא הצלחתי לעשות OC נורמלי מעל 2200 גיליתי את הבעיה בפורום הזה http://www.rhcf.com/sisubb/ultimatebb.php/topic/29/58.html#000001 מיתברר שהNF3/NF4 לא אוהבים צ'יפים של HYNIX בOC ולי יש צ'יפים של HYNIX D43 ולמרות שהן מדורגים ל500+ זה לא עוזר בכלום בלוח שלי אני מרגיש ממש מבואס!!! ולא יודע מה לעשות אין לי עכשיו תקציב לזיכרונות TCCD ואני זוכר שיש כאן אנשים עם לוח ומעבד כמו שלי ושהגיעו מעל 2400 אני ישמח לדעת איזה זיכרונות יש להם באסה רציני וד.א הינה מודים ללוח שלי שמאפשרים 3.3V ~3.0V לזיכרנות http://www.rhcf.com/sisubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=41;t=000006

• 33 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by -LosNir-,

אוקיי אז ככה, עשיתי OC ל D805 שלי המפרט בצד. BUS: 168.5Mhz FSB: 674Mhz הגעתי ל 3370MHz מתח: 1.4125 קישור: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=112568 הממ כמה שאלות, שאני מעלה את ה FSB אז גם התדר של הזכרונות עולה, זה נורמלי? האם להעלות את תדר הזכרונות גם כן או לתת לביוס להעלות לבד? באיזה מהירות להעלות מתח? תודה

• 38 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום וברכה! הרכבתי את הקירור שלי כמו שצריך, מדובר בקירור מדגםNoctua NH-U12P SE2 , ההרכב הייתה יחסית קשה אבל גברתי על הבעיה עכשיו הבעיה הגדולה היא הקושי הרב בלהרכיב את שתי המאוורים שיושבים על הגוף קירור קראתי את ההוראות ובנוסף חיפשתי בגוגל אך ללא הצלחה אם מישהוא חווה ניסיון עם קירור כזה או שיודע להרכיב את המאווררים ויוכל לעזור לי אני יודה לו מאוד תודה ושבת שלום

19. שלום, כמו שנכתב בכותרת, שיהיה כמה שיותר חזק, לא אכפת לי מהרעש. * הולך להשתמש בו לקרר רדיאטור.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. עשיתי OC למעבד מ3.4 ל3.8 והוא כרגע על 45-46 מעלות בidle.. האם זה תקין?oO

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by shmulik2,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב עם מערכת קירור מים עם אחריות והרכבה. האם אתם מכירים חנות שמתחמה בנושא ?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by DJAVI2010,

My Computerמעבד אינטל Intel Core i7 5820K 3.3Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 לוח אם Asus RAMPAGE V EXTREME LGA2011-3, Intel X99 2 כרטיסי מסך GTX970 4GB STRIX OC DirectCU II GDDR5 ספק כח אקטיבי ומודולארי SeaSonic 760W 80+ Platinum SS קירור נוזלי GTX Corsair Hydro H110 זיכרון למחשב Corsair Dominator Platinum 8x4GB DDR4 2666MHz CL15 Kit כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III Samsung 950 SSD M.2 כונן קשיח Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA כונן קשיח Samsung 840 Pro Series MZ-7PD128BW מארז מחשב NZXT Switch 810

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by yotam360,

קניתי לפני שבועיים כרטיס מסך חדש GTX470 וכשאני משחק בCOD:BO המשחק מקרטע בטרוף אפילו עם הגדרות נמוכות הבנתי שיכול להיות שנוצר אצלי צוואר בקבוק ולכן אני רוצה לעשות OC למעבד... כשקיבלתי את המחשב חבר שלי עשה איתי OC והצלחנו להגיע ל-3.2, ניסיתי לשחזר את זה, אבל לא ממש הצלחתי. המערכת שלי היא: מעבד: Intel Q6600 לוח אם: Asus Striker II Formula זיכרונות: OCZ 4GB Reaper HPC כרטיס מסך: Gigabyte GTX470 OC 1280MB קירור: Thermalright Ultra-120 eXtreme מאוורר:SilenX Ixtrema Pro 120mm x 38mm 14dBA יש למישהו הנחיות איך לעשות OC למעבד עם הלוח אם שלי? (הסתכלתי על המדריך בפורום, ולא הצלחתי להבין) עידכון: מצאתי מדריך והתחלתי לעשות OC, אבל ברגע שאני מעלה אפילו ב-0.5 ב-Ref Cloc…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by jambo222,

יש לי כרטיס מסך 6770 HD שפיר מהירות השעון שלו MHZ 850 ומהירות הזיכרון 1200 MHZ הפעלתי את הסימולטור p3d והיה 18 FPS עשיתי אוברקלוק ל 940MHZ / 1290MHZ בטמפרטורה של 50 מעלות הבעיה שה FPS נשאר על 18 עשיתי ריסטרט לסימולטור וזה לא השפיע השאלה האם בכלל כדאי לעשות אוברקלוק במצב הזה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. שלום אז ככה אני משתמש בכרטיס gigabyte gtx760 windforce x3 רציתי לבצע לו OC נוסף ומשום מה לא מגיע ליציבות ניסיתי לבצע את ה OC עם התוכנה של MSI גרסת בטא אבל לא נתנה לי לשנות מתח. בכל מקרה ניסיתי לבצע איתה ולא היה יציב או שהיו ארכיפקטים איך שלא רושמים את זה או שהמסך קפא ועשיתי ריסט. ניסיתי גם בתוכנה של EVGA שם הייתה לי אפשרות לשנות מתח עשיתי בקפיצות של 50 שניתי את הPOWER ל 100 אחוז ואת המעלות מקסימום שיגיעו ל 80. המאווררים על אוטומט שמתי GPU 50 ולזיכרון 50 עשיתי APPLY והרצתי 3DMARK 11 עבר בשלום לאחר מכן העלתי בעוד חמישים לכל אחד זאת אומרת GPU 100 זיכרון 100 שמרתי ושוב בדיקה וכבר אז התחלתי לראות ארכיפקטים ואחרי שתי דקות קפא המסך עשיתי ריסט ונכנסתי שוב לתוכנה והפעם שמתי מתח 1…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים