עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Animor,

שלום, המעבד שלי הוא 2500K והקירור שלו הוא ThermalTake Big Typhoon VX שקניתי לפני שנים בהמלצת הפורום. הקירור הזה מגיע עם בקר מובנה שאפשר היה לסובב פעם כדי להגדיל את המהירות. הבעיה היא שהחוטים שמחוברים לבקר התנתקו ולא הצלחתי לחבר אותם כמו שצריך. יש שם 2 רגליים שכל הזמן בורחות ו-3 מקומות אפשריים להכניס אותן, ניסיתי את כל הואריאציות ובאף אחד מהן לא הצלחתי להגביר/להנמיך את מהירות הסיבוב באמצעות הבקר. נראה לי שמהירות המאוורר קבועה על המינימום (1300 RPM), לפי speccy היא 1250. שאלות: 1. תחת עומס, ה-2500K מגיע ל-60-64 מעלות. האם זו טמפרטורה גבוהה מדי? כמה המקסימום הבטוח שאפשר להגיע אליו במעבד כזה? אני מעוניין לבצע OC קל ולא יודע אם הטמפרטורות האלה סבירות. 2. האם אפשר להגדיר את הק…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by ag43,

אני מעוניין להחליף קירור ל3 תחנות עבודה בעלות קירור סטוק של אינטל. מדובר על מחשבי C2D ללא אוברקלוק וללא עומס מיוחד. מחפש קירור שקט, אמין וזול לתחנות אלו. אשמח להמלצות. כמו כן - האם כדאי לחכות לBLACK FRIDAY?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by benyben,

האם האופנה הזאת - של "להלביש" מאווררים על הזכרונות, איננה רק גימיק? האם יש באמת השפעה או משמעות לכך? מעניין אותי ברמה התאורטית. תודה!

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. אני רוצה לנסות לעשות OC מתישהו ולא הבנתי מה זה מכפלת המעבד ומהירות באס שאותם אמורים להעלות ב-OC. אשמח אם תתנו הסברים קצרים. והאם FSB קשור לנושא? אם תוכלו לכתוב משהו גם עליו.. 8)

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by Or ei,

אני מניח שחלקחם ראו את המארז הנ"ל במפגש זה מה שאני מתכנן לעשות כרגע אולי יעלו לי רעיונות אחרים בהמשך או שינויים אז זה לא סגור (אני מדבר על הצביעה והחיתוך) שלב א' כרגע אני מתכנן להוסיף לו 3 מאווררים 12 ס"מ אחד למעלה אחד למטה ואחד בין הספק לקופסא של החיבור כונני CD. שלב ב' חיתוך שני אוטיות UT (ואם אפשר להפוך אותן לחלון) והדבקת (או ציור ) unrel tournement מתחת לחיתוך של האוטיות (או אם יש למישהו רעיון יותר טוב איך לעשות משהו עם האוטיות UT??). שלב ג' ריפוד המארז ראיתי בכמה מודינגים שיש בגלרייה ששמו ספוג כדי להשקיט את הרעש . שלב ד' צביעת כל שאר המארז בצבע שונה (לא הוחלט עדיין צבע\שילוב צבעים). שלב ה' החלפת הLEDים של הON\off והשני (של ההארדיסק?). החיתוך רא…

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by leahd3,

תיהנו https://www.youtube.com/watch?v=Yq1Zr4Xl0uo

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Omry,

היי אנשים. בשעה טובה, הכול הגיע. (חוץ מהמארז, יגיע מחר) ברגעים אלו, כל החומרה מחוברת כמו שצריך (גם למסך ומקלדת ג'נרים כמובן ). אני מעוניין לחנוך את המערכת בעזרת איזה OC עסיסי. אז היה המערכת: i7-920 Cooler Master V8 Rampage II Extreme OCZ Platinum 3x1GB 1,333MHZ CL7 GTX295 SupremeFX X-Fi 3x WD3200AAKS RAID0 HD103UJ Backup בואו עזרו לי, חברי ה-OCרים! אילו מתחים מומלצים? האם זה נכון שהזכרונות שברשותי יכולים להגיע ל-1,800MHZ על 8-8-8-21 ומתח של 1.65V? אילו הגדרות לתת לכל הרכיבים? אילו בנצ'מרקים תרצו לראות? אילו בדיקות מאמץ מומלצות? תודה רבה ויום טוב תמונות של החלקים והמערכת רק מתי שהכול יורכב במארז כמו שצריך

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by KF,

תהיתי עם איזו תוכנה עדיף יותר לעבוד ? איזו מהן יותר מומלצת ?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. היום חזרתי הביתה עם לוח חדש: EPOX 8RDA+ והוא נותן אפשרות של מכפלות עד 25 בערך אבל כל מכפלה מעל 12.5 הוא מתנהג מוזר: או שהוא מריץ אותו ב 100*11=1100 (11 כי זה מעבד AXP1700 JIUHB) או שהוא נותן FSB של 166 (או מה שאני רוצה) אבל מכפלה קטנה מ12.5!!!! עכשיו הוא רץ אצלי ב 12.5*170=2135MHZ ואני היתי מרוצה אם היה לי זכרון DDR400 אבל יש לי DDR333 אז כדי להגיע למקס אני צריך יותר מכפלות! בבקשה עזרו לי, אולי אני מפספס משהו?

• 28 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by Xstyle,

תודה אח דלי דרך אגב עשיתי את העובר קלוק וזה עכשיו על 3.47 אבל יש בעיה אחת שאני מפעיל את תוכנת בדיקת היציבות זה עובר את ה 6 שעות אבל זה מגיעה לחום של 53 54 ועשיתי חור בגג ועוד מאורר אני קונה מחר ויתקין אותו זה כניראה יוריד מעלה שתים אני צודק רק תגיד לי עים 54 זה מסוכן

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by HWgeek,

שלום יש לי מחשב ישן Q6600 B3 P5N-E SLI קירור ענק של סקיטת' 4x1gb ddr2 800mhz hk gskill ספק סיסוניק ריתייל הלוח שברשותי בעל 3 מייצבי מתח ובקושי מחזיק את המעבד במאמץ וOC ביכלל לא בה בחשבון, כעת יש לי צורך לשדרג זיכרון ל8GB האם שווה להחליף ל4X2GB DDR2 הגוסס או לקחת 2X4GB DDR3 עם לוח G41 של גיגבייט באותו מחיר? ללוח גיגבייט 4 מייצבי מתח ותומך במעבדים בעלי TDP של 130W האם ללוח אמורה ליהיות בעיה להפעיל בFSB של 333MHZ? (כלומר 3GHZ?) והאם ארגיש תוספת ביצועים במעבר ללוח זה עם DDR3? תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. שלום, אני מעוניין בהמלצה לקירור עבור Intel I7 5820K על לוח Mini ITX. כלומר השטח שתופס הקירור חייב להיות קטן כדי שהלוח עדיין יהיה נגיש, שקט ויעיל (גם לנעבדים של 140 TDP). אני לא מתכנן Overclocking, אולי משהו של 5%-10% (אפשרי בכלל עם מעבדים אלו?). ככה שבעיקר חשוב השקט והקומפקטיות. האם יש משהו משתלם מבחינת תמורה למחיר? תודה!

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. עשיתי OC למעבד מ3.4 ל3.8 והוא כרגע על 45-46 מעלות בidle.. האם זה תקין?oO

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by shmulik2,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב עם מערכת קירור מים עם אחריות והרכבה. האם אתם מכירים חנות שמתחמה בנושא ?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by BeNzZy-BoY,

טוב אז סוף סוף המהרתי את המעבד שלי amd 2500+ barton ל- amd 3200+ ... עד סוף היום אני יעלה אותו עוד יותר כדי לראות לאן באמת הוא יוכל להגיע .. כולל העלת מתח ושינוים של הגדרות :-\ אני רק חייב לציין שאני ממש ממש מרוצה מהמעבד הוא עובד כ-3200+ בלי להזיע ולא היה שינוי קיצוני בין הטמפ' שהיו לי ב-2500+ לבין עכשיו ערכתי גם בדיקה מקיפה בנוגע לאיוורור של המעבד + המארז בשתי מצבים שונים.. כשהמחשב שקט לגמרי וכשכל המאווררים מוגברים עד הסוף (SF'S & V12)... הנה התוצאות : idle 3200+ volcano 12 at 3300~ rpm 2 smart fan 2 at 2500~ rpm cpu : 37 MB : 19 volcano 12 at full speed (5500-5700 rpm) 2 smart fan 2 at full speed (4500-4700 rpm) cpu : 34 MB : 16 BAD NOISE !!! :c…

• 28 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by supercars,

קניתי את המאורר הזה לפני כמה ימים. ניסיתי לחבר אותו לספק כוח כמאורר חלופי (כי הקודם שבק חיים). בקיצור חיברתי 3 פין ל2 פין - לא עבד. אח"כ ניסיתי לחבר אותו רגיל ללוח-אם לבדוק אם הוא בכלל עובד והוא לא הסתובב. כשאני פותח את המחשב הוא עושה שמינית סיבוב ואז מפסיק. האם שרפתי אותו? ועוד משהו, איך אני מחבר אותו ישירות לספק כוח? (אולי זאת הבעיה). יש איזה מתאם שעושה את זה? כבר היה לי מאורר PWN של ארקטיק שלא עבד שחיברתי אותו ללוח אם, ורק כשחיברתי אותו עם מפצל מיוחד לספק כוח הוא עבד. הייתי מנסה לחבר גם את הF12 למפצל הזה הבעיה היא שאין לו את היציאה הזאת, האמצעית בתמונה: לF12 יש רק את השמאלית. בקיצור, איך אני גורם לF12 שלי לעבוד?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by ehud101,

שלום. הבוקר הרגשתי שהמחשב חם מדי (המארז). פתחתי אותו וראיתי שהמאוורר הראשי לא עובד. המאוורר של המעבד ושל הספק תקינים. החיבור ללוח האם תקין (לוח אם של MSI) ואני יודע שיש חיישן למאוורר. האמת אף פעם לא בדקתי (די דבילי) אם המאוורר אמור לפעול באופן קבוע או רק כשהחיישן מורה לו לעבוד. כיצד אני יכול לבדוק אם המאוורר תקין בכל זאת. וכיצד אני יכול לגרום לו לפעול באופן קבוע? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by ronoz,

היי, באחד המחשב שלי יש מעבד AMD A10-7800 כשאני מפעיל HWMONITOR מוצג הפרש עצום בין טמפרטורת Package לטמפרטורת Cores הפרש עצום של כמה עשרות מעלות כפי שרואים בתמונה... ממה זה נובע לדעתכם ומה הטמפרטורה הנכונה? תודה.

19. Started by Mr Gadget,

P4 2.0GHZ @2.66GHZ FSB 100 @133 Vcore: 1.5 @1.625V VDDR: 2.5 @2.9V

• 35 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. מעבד E8400 כרטיס מסך 8800GTS 512 G92 ללא אוברקלוק. זכרונות XMS2 800 DDR2 ספק קורסייר 450 וואט. קיצר אני מעוניין לברר מהם המתחים הנכונים ביותר שאוכל לתת הן למעבד והן לזכרונות. בתודה מראש.

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. בעיקרון מה שעשיתי זה לקחת את המנורה האחורית של רכב. פרקתי את הפלסטיק הקדמי ונגלו לעיניי 16 לדים אדומים ונחמדים. במקרה המנורה צריכה 12V אז לא היה בעיה לחבר את זה לספק שלי. הנה כמה תמונות (אני ממש מצטער על האיכות, אבל אין לי משהו יותר טוב כרגע).

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. אורח athlon
    Started by אורח athlon,

http://members.nana.co.il/planet/offer_//ati/ati.html המדריך המלא "לשיפור הביצועים" של הATI שלכם! עריכה: אשמח לקבל תגובות על כך.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by ברק דדון,

שלום לכולם צריך עזרה לגביי OC לזיכרונות. הלוח שלי הוא MSI Z270 PRO CARBON מעבד I7 7700K ועכשיו קניתי זכירונות של G.SKILL TridentZ RGB Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200Mhz DIMM CAS 16 ואני רוצה לעשות אוברקלוק קצת וצריך יעוץ הצלחתי להביא אותם ל3200MHZ עם תזמון של 15-16-16-32 וגם ל3466 16-18-18-36 מה עדיף מבינהם? והאם אפשר למתוח אותם עוד קצת בלי לגרום נזק? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by WarMachine,

מישהו ראה כבר את זה במבחנים? אני רוצה שיביאו לי אותו מחו"ל כדי לקרר את הAMD שלי שפשוט מזיע ב69 מעלות...... שווה לקנות אותו?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by Omry,

היי אנשים. בשביל לעבור בדיקה של 3 שעות ב-OCCT (שימוש של 100% במעבד) נאלצתי לתת למעבד מתח של 1.4375V (בפועל 1.43V, אני לא מאמין שה-RIIE עושה לי VDROP). התדר אליו הגעתי בסופו של דבר הוא 21x195, תדר סופי של 4,095MHZ, יציב כמו סלע. בחוץ הטמפ' המקסימלית היא לחלק מהליבות 60 מעלות צלסיוס ולחלק מהן 59 מעלות צלסיוס, אני משער שבתוך המארז, במקרה הגרוע, הטמפ' המקסימלית לא תעבור את ה-75 מעלות צלסיוס. אני משתמש ב-V8 של CM. אז כפי שצוין, נתתי למעבד 1.4375V, נתתי לזכרונות 1.645V, נתתי לגשר הצפוני 1.3V, נתתי לכל מה שלא בליבה 1.3V ונתתי לאיזה משהו ששכחתי איך קוראים לו (אני לא מאמין שזה קרה לי) 1.865V. (לפי הלוח זה טיפה יותר מהמינימלי המומלץ) רציתי לשאול האם המתחים שנתתי הם בסדר לעבודה …

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים