עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום אני בונה מחשב ב RSM הבסיס זה i5 2500 על Asus P8H67 (ללא OC) היה גם כרטיס מסך GigaByte Ati Radeon 5870 1GB DDR5 המארז זה Antec P183 ללא מאוררים נוספים (רק מה שבא עם המארז) ספק, כנירא SeaSonic 12II-620 620Watt 80Plus Bronze אני רוצה להחליף את המאורר המקורי של המעבד במאורר טוב יותר הדרישה היא שקט, וקירור מספק למערכת, כאמור לא צפוי OC והמחשב נועד לשימוש כללי, עבודה וקצת משחקים תודה

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  2. ראיתי בתמונות שקדותה אחת זה פשוט לא יפה, זה נותן אור מעומעם כזה ולא ממש מרשים, אז החלטתי ששתים טובות מאחת, הבעיה היא איזה צבעים יש: כחול ירוק צהוב אדום עכשיו אפשרות מעניינת זה אם אני יקנה כחול וצהוב יהיה לי באמצע ירוק?????? (OWNZ) יש המלצות, נראה לי שאני ילך על כחול ואדום

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by catsmonster,

יש לי מעבד בן שנתיים וחצי שנשארה לו חצי שנה אחריות וחשבתי שהגיע הזמן לעשות לו OC. עד עכשיו הסתדרתי איתו אבל לאחרונה קניתי כרטיס מסך חדש וראיתי כמה הוא מפריע לביצועים. יש לי לוח אם GA-M55S-S3 וזכרונות DDR II 800MHZ של G.SKILL. מארז CM 690 עם 5 מאווררים וספק 650W של SEASONIC 80+ ביום חם המעבד שלי מגיע ל- 50 מעלות במנוחה ול- 60 מעלות במאמץ. ביום רגיל כמו היום למשל, כשהוא במצב מנוחה נמצא באזור 38 מעלות ובמאמץ 55. האם כדאי לי לבצע OC ואם כן כמה? נראה לי שכדאי להוסיף שזו הפעם הראשונה שאני מבצע OC.

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by הדוד משה,

פשוט שוכב פה איזה מאוורר אחד כזה, וחשבתי אולי... "לשלב" אותו במארז תוך הפעלת לחץ פיזי מתון אני לא אעשה זאת אם הוא סתם ישב שם ליופי, כמובן. יש סיבה להשתמש בדבר כזה בכלל? הוא דוחף אוויר כראוי?

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  5. אני מתכנן לעשות 2 מאווררי 120 שיכניסו אוויר ואחד 120 שיוציא אוויר ככה שיהיה לחץ, אז האם כדאי לי לקחת את מקדחה של אבא שלי ולעשות איזה 20 חורים בקוטר של 3-4 מילימטר בחלק העליון של המארז??? בבקשה אל תעבירו לפורום אוברקלוקינג וקירור כי לקח לי 10 דקות לחשוב עד שהגעתי למסקנה שהפורום הזה יותר מתאים.

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by shikasha,

שלום, אני חדש לעניין האוברקלוקינג ולא תזיק לי עצה או 2. הסתכלתי במדריכים למיניהם כולל פה באתר לגבי ביצוע אוברקלוקינג ובינתיים הולך לא רע. (מפרט מצורף בסוף) המהרתי את המעבד בשלבים בעזרת המדריך פה באתר ל 4180MHZ שזה 190X22 מה שעשיתי עד עכשיו זה רק להגדיל את מהירות הבאס (ועוד כמה הגדרות ליציבות כפי שמומלץ במדריך). כשמהירות הבאס היא 200 הווינדוס לא עולה(נתקע, מסך כחול וכו'), ב 195 זה עדיין בסדר. לשאלות שלי: * האם אני פועל נכון עד עכשיו? * האם הצעד הבא הוא הרמת מתח? בכמה? * בתדר באס 200 הזכרונות מגיעים למהירות המקסימלית שלהם, זה אומר משהו? האם יתאפשר יותר מזה? * שווה להמשיך להמהיר, או שזה סתם הורג את המחשב? יש לציין כי המעבד לא מתחמם, הכי הרבה שראיתי זה 78 מעלות שז…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  7. לפני שבוע בערך אני קניתי צג LCD 240X64. הצג עלה לי סכום לא קטן של 160ש"ח כולל משלוח. כידוע יש בעיה עם צגים כאלה. הם מתחממים כאשר נותנים להם -12V ולא -8V. אז בקשתי ממישהו שיעזור לי והוא בנה והלחים לי סכמה מיוחדת שנותנת את המתח הדרוש בעזרת מייצב והכל חובר יפה וטוב ועבד ולא התחמם בכלל. אני ברוב טיפשותי חברתי את חיבור הMULEX הפוך (היה ניתן לחבר אותו בשני אופנים כי חציו היה שבור למען הכנסת החוטים). בכלל שהכנסתי אותו הפוך הוא נשרף לי ובנוסף גם הצורב שלי נשרף. אני ממש ממש מעוצבן ועצוב בגלל זה. לא רק שהלך מלא זמן גם ההשקעה של ה160ש"ח הלכה לפח ובנוסף הצורב נשרף ואני צריך להקשיע מלא כסף באחד חדש. מה שהכי מעצבן זה שהכל קרה בגלל הכנסה אחת הפוכה. אוי אוי אוי אני ממש לא מאחל את החוייה…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by slater,

אני מתלבט בין שלושה מאווררים: 1. vantec tornado 92 2. thermaltake smart case fan 2 3. vantec thermoflow 92 אתם יכולים להגיד לי איזה מהם הוא הטוב והמתאים ביותר בשביל הקירור?? המלצות על מאווררים אחרים יתקבלו ברכה......

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  9. אני מתכוון ליצור אוברקלוק של 350-400 Mhz . ואם כן תביאו לי בבקשה אפשרויות שלפי דעתכם הם הטובות ביותר מבחינת סחיטת מיץ/חום ואם אפשר גם שיפור ביצועים. הHSF שברשותי הוא של ספייר 4500 סל"ד (מה שמגיע עם המעבד). החלקים: AMD דורון 800. ASUS A7V266-E. 512MB DDR266 Micron. 128MB DDR 266 Kingston. נ.ב לכל מי שהיה מעורב בת'רד הקודם שלי אז זה לא אקטאולי , הבעיה נפתרה. עריכה: הכוונה בצירוף היא שילוב טוב של מכפלה וFSB ולא חומרה חדשה.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by rap_tr,

אהלן, אני רוצה למרוח משחה טרמית על המעבד,קראתי כמה וכמה מדריכים וכולם כאמור זהים,הבנתי את העיקרון ואעשה הכל בזהירות. השאלה שלי היא כיצד "לגעת" במעבד,בחלק מהמדריכים נכתב שצריך לעמוד על הרצפה ולהיות משוחרר ממתח חשמלי,בחלק נכתב שצריך לשים שקית מיוחדת כלשהי וכו.. השאלה שלי היא האם מותר להניח את המעבד על שולחן עץ(לא מלא אם זה משנה) והאם אפשר להחזיר את המעבד למקום מיד לאחר המריחה כדי לטפל בחלק של הקירור? אשמח לתשובות ולטיפים ל"מורח המתחיל" יום טוב.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by iveco,

מה הטמפרטורה המקסימלית של המעבד ? יש לי גוף קירור של אינטל שמתי משחה טרמית מחדש אבל בביוס זה מראה 46-52 מעלות זה הרבה , אני יודע שהמעבד חמים 95W השאלה אם זה תקין ?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Davidmag1,

אוקי אז ככה ישלי תמעעבד Q6600 msi P6N SLI V2 זה האתר ללוח אם http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1169&maincat_no=1&cat2_no=170 OCZ 2GB 800MHZ CL 4 עם צלעות קירור. WD 250GB YS 7200RPM 16MB קירור למעבד AC PRO 7 כרטיס מסך: bfg 8800GT 512MB+OC 17% ישלי שלושה מאוררים במארז בצד זה 12 ס"מ ומאחורה ומקדימה ישלי מאוררים גדולים מאוד!! המארז של soprano כנ"ל לגבי המאוררים. ספק: librty 400 הייתי על OC של 3.2 ואני לא מצליח להרציץ בדיקה עם הסופר פאי הוא סוגר לי תתוכנה באמצע וכנ"ל לגבי כל שאר התוכנות של הבדיקה של המאמץ של המעבד ניסתי גם תתוכנה S&M ישלי VISTA 64 אולטימטום אם זה עוזר. תודה על העזרה!!!!

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by stingeR-,

קירור GLACIATECH IGLOO LIGHT אצל חבר, מעבד סטפינג LBBLE0522VPMW 2700MHZ על 1.50V - אני מעריך שהוא מסוגל ליותר פשוט לא ניסיתי להוריד את המתח, עשיתי על בטוח, אולי פעם הבאה ננסה, יציב לגמרי בסופר פאי 32מגה. 38מעלות מנוחה ו42מאמץ. עריכה : VAILD : http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=30408 זיכרונות TWINMOS VALUE, לא עוברים את ה455MHZ... [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by Gil80,

שלום. אני מחפש קירור חדש, ושקט הרבה יותר מהנוכחי שיש לי. כרגע אני שוקל לקנות את ה- OCZ Vendetta 2 ואשמח לשמוע את דעתכם. המפרט שלי: מעבד: Intel E8500 3.16GHz עבר OC וכרגע הוא על 3.45GHZ זיכרון: OCZ PC2-9200 Platinum http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_pc2_9200_platinum_low_voltage_dual_channel מאוורר נוכחי: Zalman 9600CnPU שעובד קבוע על 2600 סל"ד רועש ולא יכול לשנות את המהירות בהתאם לטמפ'. מארז: Coolermaster 690 טמפ' עבודה לא במאמץ: 40 מעלות. תודה.

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by MiniMizer,

לאחר קריאה מעמיקה נוספת של ביקורת המאוררים השקטים ולאחר חיפוש ממושך ברשת חנויות המחשבים בישראל, לא עלה בידי למצוא את המאורר הנ"ל (שעפ"י הביקורת הוא הטוב ביותר). חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי כלום :'( אפילו באתר של זיגזג, שסיפקו אותו לביקורת הוא לא נמצא! אנא, עזרו לי :-[

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by KoDkOd,

שלום,אני בדקתי את הנושא של הקבלים העגולים וממה שהבנתי ממהנדס אלקטרוניקה זה ממש לא רצוי והינה ההסבר... בכבלים האלה יש גלי חשמל ופולסים של מידע כאשר שני כבלים צמודים לשני כלכך והם במצב תמידי ככה הם עלולים לקבל בטעות ובתמימות פלוס אחר של מידע וזה עלול לגרום לבעיות אני השתכנעתי מההסבר שלו [אנדסאי אלקטרוניקה] אבל לא יודע אתם חושבים אחרת? נראה לכם אחרת ? יש לכם הוככות אני ישמח לקבל... נ.ב כאשר אני יצור איתו קשר אני ידע בידיוק להסביר בכל המובנים המקצועיים זה יהיה עוד היום אני מאמין ישלמה לחכות...

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Tov_Tov,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד dell v131, הגיע הקיץ ואיתו טמפ' הזויות שלא נתקלתי בהם בעבר עשיתי בדיקה בזמן שהמחשב במאמץ והטמפ' נראות לי גבוהות למדי אפילו למחשב נייד, צירפתי 2 תמונות אחת במצב מנוחה ואחת במאמץ.. בעבר הייתה בעיה במאוורר של המעבד והחליפו לי אותו (מטעם האחריות - עדיין יש אחריות) העניין הוא שהטכנאי היה כל כך לא מקצועי שאפילו את המשחה הטרמית הישנה לא הוציא לפני ששם את המאורר החדש עם משחה חדשה, ביקשתי ממנו להוציא אבל התעקש שזה לא משנה, יכול להיות שעכשיו אני מרגיש את זה? בקיצור החורף עבר בסבבה בטמפ' של 76 - 80 במאמץ ולכן לא מצאתי לנכון לפנות לדל בעניין, אבל עכשיו מרגיש בקלות שאפשר לקבל כוויה מהמחשב.. 99 מעלות זה מזכיר לי את פרסקוט של פעם.. בקיצור האם אני סתם …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  18. הרכבתי מחשב חדש ויש לי מספר שאלות: 1. המעבד בא עם מדבקה עם מספר על החלק העליון שלו, שמכסה כ- 20% ממנו. האם הייתי אמור להסיר אותה? 2. לפי הביוס הטמפ' של המעבד 23 מעלות עם קירור רגיל של אינטל. הבעיה היא שהוא עובד כל הזמן על 3000RPM. יש דרך לסדר שהוא יוריד את המהירות לפי הטמפרטורה? בביוס האפשרות על enabled 3. יש לי במארז שני מאווררים, ורק חיבור אחד בלוח האם. איך אפשר לחבר את המאוורר השני? זה חיבור 3 פינים. תודה

19. Started by amisha,

מתחים : זיכרונות 2.85V מעבד 1.6V את התזמונים אני זוכר למחצה CAS 2.5 והאחרון 7 אני לא יודע מה לעשות , יש הצעות ??

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by speedyhead,

שלום חברים, אני חדש לפורום וזאת ההודעה הראשונה שלי, וזו עומדת להיות גם מערכת קירור המים הראשונה שלי הלוח שאשתמש בו הוא asus p6t deluxe v2 עם מעבד core i7 920 יש לי מספר שאלות: 1. צריך המלצות על waterblock טוב ל-cpu 2. האם שווה להשקיע בקירור מים גם ל-northbridge chipset? האם זה ייתן לי שיפורים משמעותיים ב-overclocking של המעבד ו/או ביצועים טובים יותר על הכרטיס מסך שלי (4850x2 2gb אגב...)? אם כן, אשמח לקבל המלצות גם ל-waterblock מתאים בשביל ה-northbridge, אחד שמתאים אל הלוח 3. האם יש אפשרות לקנות את הרכיבים הנ"ל בארץ או שאין סיכוי ועדיף/חובה להזמין מחו"ל? אציין גם שהנסיון שלי ב-overclocking גם הוא מועט, ותמיד היה על קירור אוויר, אבל אני להוט ללמוד תודה , עידן

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by House M.D.,

המאוורר שבקירור למעבד ממש מרעיש ואני צריך לשמן אותו כי כבר ניקיתי. הוצאתי את המדבקה שבצד החיצוני שלו אבל אין מתחת המדבקה כלום, שום חור שאפשר לשים בתוכו שמן. כנראה אותו חור נמצא בצד האחורי של המאוורר שפונה לכיוון הצלעות. הבעיה היא שאני לא יכול להפריד את המאוורר מהצלעות! יש כאן איזו מערכת מוזרה של קפיצים . כשאני מוציא את הקירור הוא יוצא ביחד עם המאוורר ואפילו ככה כשהוא בחוץ אי אפשר להפריד ביניהם כיוון שזה קירור ג'נרי של coolermaster (בלי שם , יש רק שם של חברה) אני אביא תמונה שמצאתי: כן אני יודע שהרזולוציה ממש קטנה, אין מה לעשות הקירור ג'נרי וזה מה שמצאתי הברגים הגדולים עוברים גם דרך המאוורר וגם דרך הצלעות. הברגים נמצאים בתוך קפיץ (שעדיין לא הבנתי למה צריך אותו , כשא…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  22. בקצרה, מדובר על מעבד Phenom X4 955 שהומהר ל 4.1GHZ ביציבות. עם 8GB זיכרון ולוח מיושן (Sata2, USB2). השאלה היא, האם הוא יספק אותי לשנים הבאות כמערכת גיימינג בינונית, או שעדיף לי להשאיר אותו מקורר אוויר עד שאקנה מערכת אחרת? (תקופת זמן של שנה / שנתיים, אולי קצת יותר). הסיבה העיקרית שבעינה אני רוצה להחליף קירור היא הרעש הופק ממנו בעת עבודה שהיא מעט מ Idle (אפילו לא בעומס מלא). הטמפרטורות כרגע נעות סביב ה 76-78 בעומס מלא. לא מדובר במאווררים האחרים, בדקתי.

23. Started by yoav9,

חשבתי על משהו, נכון שאסור להכניס מזגן לתוך המחשב, אבל מה עם אני בונה מין "מכלאה" מיוחדת שכול המארז נמצא בה ולידו אני שם מזגן... הרי לא אמורה להיכנס לחות כי זה כמו שיש מזגן בחדר.... וזה אמור לקרר בהרבה... אפשרי?

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  24. שלום חברי הפורום היקרים המחשב שלי רץ כבר זמן רב על 3.2Ghz במעבדו, אבל קניתי כרטיס HD5850 זאת אומרת שיהיה לי קרוספייר בקרוב, וארצה להפחית את צוואר הבקבוק כמה שאפשר על ידי OC למעבד. המטרה שלי היא להגיע ל3.5Ghz, ואת זה ניתן לעשות ע"י העלאת באס לוח האם ל467Mhz, היום הוא רץ על 427Mhz, מדובר על לוח GA-EP45-DS3. כדי למצוא את ההגדרות הנכונות יש לשחק עם מתחי לוח האם, אבל לא משנה כמה העלתי את המתח, לא הצלחתי לייצב את המחשב ואחרי דקה בOCCT המחשב היה קורס (למרות שככל שהעלתי את המתח היציבות השתפרה במעט) אלו הן ההגדרות שיש לי כיום במחשב. מישהו יודע מה יהיו ההגדרות אותם אצטרך ליישם על לוח האם כדי לאפשר תדר שכזה? בנוסף לכך, מהו המקסימום מתח שאני יכול להחיל על הMCH/ICH? MB In…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. טוב אז אני יודע שזה דפוק לרצות להמהיר את ה-AMD XP 1800 שלי, אבל הוא "רק" 1.53 ג'יגה הרץ, וחשבתי שזה יכול להיות נחמד לנסות להעלות את זה ולראות מה קורה (בחיים לא המהרתי שום דבר). עכשיו, בנושא הדבר הזה בשם FSB ... אני יודע פחות או יותר מזה ומה התפקיד של זה, אבל האם זה יכול לעזור לי להמהיר? כי פשוט ההגדרות ברירת מחדל שלי הביוס אצלי קבעו שה-FSB הוא 100mhz, וכשזה היה על 100, הקלוק של המעבד היה 1.1 גיגה עהרץ. כשהעליתי את זה ל-133mhz, הקלוק קפץ ל-1.53. אז חשבתי: היי רגע, למה לא לעלות את זה יותר ולקבל עוד קלוק ספיד? הרי כתוב שאפשר עד 220mhz ... אבל כשניסיתי להעלות ל-166mhz, ולעשות ריבוט, המחשב לא עלה בכלל. אפילו הביוס לא אתחל! הייתי צריך לנתק הכל מהחשמל, ולהוציא את הסוללה ע…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים