אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
אני צריך כמה הבהרות לגבי טמפרטורות ותקינותם במעבד: לצורך העניין אני מאובזר במעבד E6400 של intel התקנתי עליו את המאוורר שהגיע איתו מהאריזה - מאוורר סטנדרטי ופשוט של intel היום החלטתי לבדוק את הטמפרטורות בהן הוא עובד. על פי easytune5 שקיבלתי באנדל עם הלוח אם gigabyte שלי במדור הpc health מורה לי התוכנה שהטמפרטורה שלו בעת שהמערכת עובדת היא 20-21 מעלות צלסיוס האם זו טמפרטורה תקינה כאשר אני *רק* גולש ויש לי ICQ דולק או לא ומהי הטמפרטורה שכאשר עוברים אותו מורגשת ירידה מוחשית בביצועי המערכת - זה מעניין אותי יותר מבחינת ההשפעה על משחקים ליתר דיוק. אשמח לקבל הבהרות ועצות על קניית מאוורר או קירור פאסיבי חדש אם צריך.
-
- 5 תגובות
- 571 צפיות
-
-
לצערי אין סטיקי בנושא (אבל אני מקווה שהתראד הזה יהפוף בסופו של דבר לסטיקי) אני די חדש בקטע של הOC עצמו יש לי רקע אבל אני צריך עוד הבהרות על חלק מהנושאים נתחיל מהתחלה טמפ' יש 2 טמפ' חשובות IDLE - שלפי הבנתי אפשר להתיחס לזה כאל הטמפ' שהמחשב מגיע אחרי COLD BOOT ובערך חצי שעה ללא פעילות LOAD - טמפ' של המעבד בתנאים קיצוניים בעזרת תוכנות מיוחדות לנושא, אילו תוכנות יש ובמה כדאי להשתמש? באנץ תוכנות באנצים יש המון יחסית אני רוצה לדעת במה כדאי להשתמש תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 509 צפיות
-
-
אהלן אנשים. לא מזמן רכשתי את החומרה הבאה: לוח - GIGABYTE EX58-UD5 ספק- TAGAN 1100W מעבד- I7 920 קירור למעבד- TRUE 120 FOR 1366 SOCKT זכרונות- CORSAIR DOMINETOR 3X2 6G 1666 כרטיס מסך- GIGABYTE NVIDIA GTX295 אני חייב לציין שאין לי שום ניסיון בעברי ב-OC זוהי הפעם הראשונה שאני עושה OC למחשב ואני מודע לסכנות שבזה, אז תודה מראש לכל מי שמתכוון להזהיר אותי בנושא. אז ככה הקראתי קצת מאמרים פה מהאתר, ואתרים אחרים, ואפילו מצאתי בגוגל מדריכי OC מאתרים בחו"ל ללחו הזה ולמעבד הזה. התחלתי קצת לפי נתוני OC של אחרים ממעבדים ולוחות כמו שלי. כמובן שהתוצאות שונות במקצת ולכן החלטתי לפנות לעזרה בפורום. אז ככה זהו מדריך שעבדתי לפי מה שנאמר בו, מדריך זה נכתב לפי מה שהבנתי ע"י אחד מאנ…
-
- 66 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום רב, אוקיי - המפרט מופיע בצד... לנוחיות נדפיס אותו פה כדי שיופיע מול העיניים: Cpu: Intel E4300 C2D CpuCooler:AC Freezer 7 Pro M.B:Gigabyte 965p-s3 Memory:SuperTalent 2048 DDRII 667Mhz CL5 VideoCard: BFG 8800GTS 320MB OC Edition case: Compucase 6A19+Enermax 400W Liberty אוקיי- המטרה שלשמה המפרט נקנה היא כדי להריץ מעבד ב3GHZ ... אני צריך הדרכה מכם בכמה נושאים: *מבחינת טמפרטורות... אני רוצה לעשות OC ולעזוב אותו ככה תמיד - לא לשבור שיאים-לכן העניין של הטמפרטורה קריטי לי ... לאיזה טמפ' מקסימלית (בעומס כמובן) אני צריך לכון מתוך שיקול שהוא יפעל עליה כל הזמן מבלי לקצר את חיי הרכיבים ... *מבחינת מתחים- אין לי מושג איזה מתחים לתת למה- על סמך ניחושים אני מאמי…
-
- 0 תגובות
- 532 צפיות
-
-
Gigabyte aorus z790 I9-14900k 2x 32gb corsair dominator cl30 6000mhz Psu 1200w Arcric AIO ניסיתי עם CHATGPT אבל הוא מביא אותי לפרמטרים שלא קיימים, ולא נראה לי הגיוני לשנות רק חלק מהערכים. אשמח לעזרה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי נייד של COMPAQ EVO N1015V עם מעבד AMD ATHLON XP2000 האם אפשר לעלות לו את המהירות? האם חייב להוסיף מע' קירור? אם יש משהו שעשה זאת בעבר אשמח לקבל פרטים על איך לעשות overclocking תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 513 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד amd 2800 ולוח msi delta ilsr זכרונות בתזמונים 333 של kingmax bga אם אני לא נוגע במיכפלה זה מגיע עד ל 180 בלחץ מה אפשר לעשות כדי לעבור את זה חוץ מלהוריד מכפלה תודה לכול העונים
-
- 0 תגובות
- 422 צפיות
-
-
אז אוברקלוקינג זה בעצם "המהרה" (?) של רכיב מסויים במחשב אם הבנתי נכון. אם ככה, אז יש אפשרות ללא גוף קרור לבצע אוברקלוקינג לכרטיס מסך שלי? יש לי GeForce 6800 GT, אבל לא PCIE, אלא AGP. מישהו יכול לתת לי כיוון התחלתי או ליצור איתי קשר במסנג'ר/אייסיקיו/אחר כדי להדריך אותי? אני אודה על כל תשובה! תודה, שי.
-
- 8 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום, קראתי קצת באתר על OC וקניתי מחשב די מתוכנן לOC ע''פ היעוץ שלכם [שיניתי רק את המארז והכ.מסך]: מעבד E4300 לוח GA-965P-DS3 REV3.3 זכרונות שכרגע לפי CPU-Z פועלים על CL5 ואין לי מושג איך לשנות ל4 G.skill 800mhz 2gb[1GBx2] 6400 CL4-PK כ.מסך leadtek 7900gs extreme הארד דיסק wd 250gb 2500ks צורב lg h42 מארז hec 6c60 עם הספק HEC-300AR-TF 300w אוקיי, אז זאת המערכת, עכשיו קראתי את המדריך לOC באתר והוא לא כל כך הספיק לי כדי לדעת מתי צריך לעלות את המתחים ובכמה, וכיצד לשנות את תזמוני הזכרונות לCL4 כך כרגע המערכת פועלת כרגע אני עם קירור סטוק ככה שאני לא מחפש OC גבוהה מדי, רק עד שאקנה קירור טוב למעבד. תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים... אני צריך בבקשה עזרה ב-OC למעבד כיוון שלא נגעתי בנושא ה-OC כבר 7 שנים לפחות. הביוס קצת עמוס לי עם כל ההגדרות שם. המעבד i5 3570k, לוח אם Z77X-D3H, זכרונות 4X4GB XMS3, קירור מים H80. הגעתי למסך של המכפלה ואני פשוט צריך הדרכה קטנה, מכפלות מתחים ותדרים. יש לי את התוכנותהבאות מותקנות: cpu-z, hwmonitor,occt,speedfan. אין לי בעיה לקבוע גם ערכים של מישהו שכבר עשה ולהתחיל לשחק משם. מצאתי משהו פה: http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=168395 יש יותר מדי משתנים ... יש הבדל אם בקישור שהבאתי לבחור יש 8GB ולי יש 16GB, אולי תדרים אחרים? ניסיתי לשים אותם ערכים כמו בתמונות של הבחור אבל נתקלתי בבעיה עם התזמונים של הזכרונות והמחשב נתקע.
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
-
-
אני צריך בבקשה תוכנה להכוונת המהירות של המאווררים. תודה
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
טוף, אז הכרטיס שכתבתי שיגיע אליי לפני שבוע סוף סוף הגיע, ואני צריך קצת עזרה בוולטמוד שלו מפני שכמו שאמרתי אז- הידע שלי באלקטרוניקה דיי מוגבל. אז ככה, זה הכרטיס מקדימה: http://img254.imageshack.us/my.php?image=pict0016jv8.jpg מאחורה: http://img376.imageshack.us/my.php?image=pict0015aw8.jpg זה לפי מה שהבנתי המקום שרלוונטי לוולטמוד, עם פירוט הקוד שעל בקרי המתח: http://img99.imageshack.us/my.php?image=14881495149315121492150je3.jpg טרימר 10K אוהם שקניתי: http://img108.imageshack.us/my.php?image=14961512149715021512ka0.jpg אני מאוד אודה לכם אם תוכלו להגיד לי איך לעשות וולטמוד עיפרון (ויותר חשוב- איך לעשות וולטמוד נגדים) צעד אחריי צעד כי אני דיי נוב בזה, אני מודה ועוד ד…
-
- 2 תגובות
- 508 צפיות
-
-
מה אתם אומרים יותר יפה, עם פרספקט(אני כנראה אצבע אותו ואשאיר איזו צורה נחמדה באמצע) או, שאני אצבע אותו בכסף עם איזה צורה נחמדה? ( עכשיו זה אחרי שיוף ארוף ומייגע...אני אצטרך לעבור על זה עם ספרי כסוף) אגב,התמונה של הכסף ממש לא יצאה כמו שזה נראה במציאות....זה הרבה יותר חלק במציאות
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי המלצה למשאבה מים הכי שקטה שאפשר מחיר לא חשוב ואם אפשר לדעת כמה dba
-
- 1 תגובה
- 366 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד אינטל סוקט 775 ואני רוצה את הדבר שיקרר לי הכי הרבה את המעבד התקציב הוא 250-300 שקלים תודה.
-
- 10 תגובות
- 620 צפיות
-
-
יש לי היטסינק Thermalright SP-94 עם מאוורר Vantec tornado 80mm הוא נותן ביצועים מצויינים, אבל אני כבר לא יכול לסבול את הרעש שלו. גם שאני מכוון אותו על מהירות הכי נמוכה ( 3200), הרעש שלו מטורף. אני רוצה המלצה על מאורר שקט יותר? אפשר גם 80mm וגם 92mm , מה עדיף? האם מאוורר רגיל בעובי 25mm ( לא כמו ה- tornado ) , יתן ירידה גדולה בביצועים? או שזה מהשהו שניתן לספוג, בתמורה לרעש. המעבד ה- P4 3.0 , כרגע לא ב- OC .
-
- 1 תגובה
- 423 צפיות
-
-
יש לי מעבד p4 מחפש מעבד טוב ושקט עד 250 ש"ח תודה
-
- 4 תגובות
- 427 צפיות
-
-
תראו אני מתכנן לקנות מחשב חדש עם לוח אם של ASUS שהוא טוב ל-O.C הדגם הוא: P5NE-32 680I SLI ומעבד E6600 CORE 2 DUO. האם חברות של מחשבים נותנות אחריות על O.C לדוגמא IQPC? חברת מחשבים יכולה לדעת אם עשיתי O.C? עכשיו כדאי לעשות O.C למעבד ל-FSB ל-1333 כי הלוח אם תומך עד 1333 או לעשות O.C ל-CORE CLOCK? את האובר קלוק אני מתכנן משום שאם אני יעשה SLI בעתיד לשני 8800GTS אני דיי בטוח שיהיה צוואר בקבוק בין המעבד לשני כרטיסי המסך. המלצות ותגובות בבקשה.
-
- 3 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אני היום מזמין מחשב מבוסס AMD Barton 2500,... (שמגיע בגירסת הtray - בלי מאוורר) אני לא מתכנן אוברקלוק בתקופה הקרובה.. אבל ייתכן שיום אחד אני יעשה. אני שואף להגיע לטמפ' נמוכות בלי שום קשר לאוברקלוקינג... וחשוב לי שהוא לא יהיה יותר מדי רועש. הוצעו לי 2 HSF's... ואני ממש לא יודע במה לבחור: ThermalTake Volcano 10+ (ב-80 ש"ח) או AeroCool DP-101 (Deep Impact) - ב160 ש"ח האם האירוקול שווה את המחיר? המון תודה.
-
- 6 תגובות
- 513 צפיות
-
-
צריך המלצה בנוגע לגוף קירור לכרטיס מסך fx 5200....
-
- 1 תגובה
- 425 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב לחדר...עם המארז הזה Thermaltake Soprano VB1000SWS ואני צריך פאנל שליטה טוב על המאווררים כי בכול זאת זה החדר שלי ואני רוצה שקט לפעמים....אז משהו טוב מבחיר סביר...עד 200 שקל..
-
- 10 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום! לפני כמ הזמן המאורר של המעבד שלי הפסיק לעבוד ואני צריך לתת לו דחיפה קלה בשביל שהוא יתחיל להסתובב. ככה עשיתי עד היום. .. עכשיו לא משנה כמה אני אסובב את המאורר הוא בקושי יסתובב לבד, ואם כן לו מעל 1000-1500 סל"ד. זה מגיע למצב שכשאני משחק משחקים (לדוגמא SIMCITY4 - כן הי הלי התקף נוסטלגיה) הטמפרטורה של המעבד הגיע ל91 (!) מעלות והמשחק ממש קרטע. הטמפרטורה נלקחה ע"י הPROBE של אסוס. עכשיו אני רוצה לקנות HSF חדש: א. מכיוון שאני קונה מחשב חדש בקרוב אני מעדיף להשקיע כמה שפחות במחשב הנוכחי, ולכן עדיף את המאורר הזול ביותר שיעשה את העבודה. ב. לא יבוצע OC בכלל. הוא צריך לקרר את המעבד בסטוק (NORTHWOOD ב2400 מגה הרץ ו533 באס). ג. אעדיף שהוא יהיה כמה שיותר שקט. ד. המארז הוא די קטן כך …
-
- 8 תגובות
- 585 צפיות
-
-
אני צריך קירור מים שיחזיק לי את המעבד ואת כרטיס מסך אבל הכי שקטה שאפשר לא חשוב תקציב ולא מתכן אוברקלוק למעבדי קונרו
-
- 4 תגובות
- 456 צפיות
-
-
אז ככה יש לי את ה כ.מסך 8600GT silen pipe II http://www.proline.pl/imgart/gigabyte_gf_8600_gt_silent_pipe_ii.jpg עכשיו רציתי לדעת האם שווה לחבר על הקירור עצמו מאוורר אחד (או יותר) ואז לעשות לו C@.. האם זה יביא לביצועים משמעותיים? שאר המפרט דיי ישן... P4 1 GB ram לוח אם p4gpl-x של ASUS *אז סיימתי את המוד ! עדכון בעמוד 3 !!!*
-
- 47 תגובות
- 3.3k צפיות
-