אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
הי, קיבלתי מחשב ישן מחברים ואני מתכנן לעשות את המוד 771 ל775. לוח האם הקיים הוא gigabyte ga-g41-combo ספק antec ne550m קייס גנרי כלשהו אבל נמוך. ממדידה שעשיתי, כנראה לא יכנס גוף קירור ארוך מ14 ס''מ. אני מחפש קירור בתקציב מינימלי (עד 220 ש''ח) שיוכל לעמוד בכמה שיותר המהרה ל Xeon e5450 שהוא אם אני זוכר נכון בסטוק 85w. כמובן במגבלות הגובה של המארז. הקירור ששמתי עליו עין כרגע הוא scythe kama cross 2 מסטארט פי.סי. שעולה 185. אם למישהו יש המלצות אשמח לשמוע. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מארז חדש שיהיה נוח לModding שיראה יפה , יהיה גדול והכי חשוב מאוורר טוב המלצות?
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז רשמית החורף הגיע איך יודעים זאת ??? טמפ' מעבד צונחת בהדרגתיות מ29C ל22C לכל מי שרוצה להשוות טמפ' ומעניין אותו על כמה טמפ' יושבים מחשבים עם חומרה דומה לשלו מוזמן לכתוב את סוג המעבד ולציין את הטמפ' שלו היום ומלפני חודש וכמובן סוג הקירור כולל מארז נתחיל עם שלי AMD 3200+ VENICE CORE ללא OC ירידה מ29C ל22C מאוורר סטוק של SPIRE מארז גנרי שעבר שידרוג לשני מאווררי 120 גנריים אחד בגג ואחד בדופן +מוד ל3 דרגות מהירות
-
- 37 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום וברכה, ע"פ ביקורות ברשת, ה-OC המקסימלי שאפשר לעשות לכרטיס הנ"ל מבחינת GPU זה 1190mhz כולל הבוסט. לא ברור לי למה כאשר אני מנסה לעבור את ה-1150mhz אז המסך קופא/הופך ללבן כשאני משחק. האם אני צריך לעשות סטאפ בסיסי מסויים כדי שאוכל להתחיל עם ה-OC? האם ה-boost עובד אוטומטית או נדרש לו הפעלה? כמובן שלא נגעתי במתח, אלא רק העלתי מהירות שעון. נ.ב. רצוי להגיד שהכרטיס המסך האחרון שהיה לי מחברת Nvidia הוא GeForce FX5200.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המאוורר שבקירור למעבד ממש מרעיש ואני צריך לשמן אותו כי כבר ניקיתי. הוצאתי את המדבקה שבצד החיצוני שלו אבל אין מתחת המדבקה כלום, שום חור שאפשר לשים בתוכו שמן. כנראה אותו חור נמצא בצד האחורי של המאוורר שפונה לכיוון הצלעות. הבעיה היא שאני לא יכול להפריד את המאוורר מהצלעות! יש כאן איזו מערכת מוזרה של קפיצים . כשאני מוציא את הקירור הוא יוצא ביחד עם המאוורר ואפילו ככה כשהוא בחוץ אי אפשר להפריד ביניהם כיוון שזה קירור ג'נרי של coolermaster (בלי שם , יש רק שם של חברה) אני אביא תמונה שמצאתי: כן אני יודע שהרזולוציה ממש קטנה, אין מה לעשות הקירור ג'נרי וזה מה שמצאתי הברגים הגדולים עוברים גם דרך המאוורר וגם דרך הצלעות. הברגים נמצאים בתוך קפיץ (שעדיין לא הבנתי למה צריך אותו , כשא…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
צירפתי תמונה מ- RivaTuner. זה ה- Defaults. על איזה מהירות ליבה וזכרון אתם ממליצים לי? יש לי קירור סטוק ואין לי חיישן על הכרטיס כך שאני לא יודע מה המעלות בדיוק. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המממ יש לי לוח EPOX 8KDAJ... עכשיו אני שיחקתי באיזה משחק ופתאום יצא מהרמקול של המחשב רעש כאילו של אמבולנס כזה.... כשיצאתי ונכנסתי לאוורסט ראיתי שהמעבד היה על 57 מעלות (יש לי AMD 64 ) ונזכרתי שעשיתי בביוס של הלוח שמתי שהמערכת מגיעה ל60 מעלות אז שהלוח יעשה AUTO SHUTDOWN... יש מצב שזה קשור? ובכלל זה לא מסוכן 57 מעלות למעבד? תודה לעוזרים
-
- 45 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי מחשב נייד לינובו N500 כרטיס המסך NVIDIA GETFORCE 9300 M GS ! לצערי אני לא מצליח לשחק בPES 2011 כי אחרי כמה שניות מהפעלת המשחק , המחשב נתקע ולא מגיב יותר לכן אני נאלץ לכבות אותו ידנית ולהפעיל שוב ! אני לא יודע מה הבעיה ! אבל המחשב שלי נורא חם בד"כ , הטמפרטורה דל ה GPU היא בסביבות 70 לפני שאני מתחיל לשחק ! מה הטמפרטורה הממוצעת המומלצת ? האם הבעיה טמונה בטמפרטורה או יש בעיה אחרת ? מה לעשות בשביל לפתןר את הבעייה ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בקצרה, מדובר על מעבד Phenom X4 955 שהומהר ל 4.1GHZ ביציבות. עם 8GB זיכרון ולוח מיושן (Sata2, USB2). השאלה היא, האם הוא יספק אותי לשנים הבאות כמערכת גיימינג בינונית, או שעדיף לי להשאיר אותו מקורר אוויר עד שאקנה מערכת אחרת? (תקופת זמן של שנה / שנתיים, אולי קצת יותר). הסיבה העיקרית שבעינה אני רוצה להחליף קירור היא הרעש הופק ממנו בעת עבודה שהיא מעט מ Idle (אפילו לא בעומס מלא). הטמפרטורות כרגע נעות סביב ה 76-78 בעומס מלא. לא מדובר במאווררים האחרים, בדקתי.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן. המפרט שלי הוא כזה: לוח אם - Gigabyte EX38-DS4 מעבד - Intel E8500 @ 3.16GHz זכרונות - 2x2GB OCZ Titanium PC2-9200 עומדים במתח של 2.12v ותדר של 1150MHz 5 5 5 18 2x2GB G.Skill PC2-8500 1066MHz 5 5 5 15 סה"כ הזכרונות כרגע עובדים בתדר של 800MHz 5 5 5 18 ומתח של 1.8v. קירור Xigmatek Achilles S1284 Exposed heat pipes טמפ' ליבה במנוחה 48מעלות ו-1252 סל"ד. טמפ' מעבד 32 מעלות. אני מניח שליבה יותר חשוב. בכל מקרה, רציתי לדעת האם אני יכול להביא את שתי הזכרונות ל-1066MHZ? והשאלה השניה, אם בכלל אני יכול לעשות OC למעבד ומה ההמלצה בתור צעד ראשון ב-OC? תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז, לקחתי שנאי שבורר מ3V עד 24V חיברתי אליו מאוורר גנרי 80 מ"מ חלש יחסית, התחלתי לתת לו 7.5V וראיתי שהכל בסדר העלתי ל12V והוא ניהיה יותר מהיר מאשר ה12V שבמחשב טוב אז החלק היותר מסוכן: העלתי ל15V והוא היסתובב במהירות מהירה מאוד ודחף אויר כמו הדלתא האימתנית שלי (זיכרו זה היה מאוורר גנרי חלש) והוא עובד ללא תקלות ב15V. הבאתי את המאוורר היותר חשוב שלי: הדלתא, חיברתי אותו לשנאי ישר ל12V והוא ניהיה יותר מהיר וחזק מאשר שבמחשב, העלתי ל15V ופשוט, אתם יודעים.. הוא "צרח" מרב מהירות דחף אויר כמו משוגע (מתערב על יותר מ68cfm) ובטח יותר מ9000RPM. לקחתי את הניסוי הזה ברצינות וחיברתי את כל המאווררים של המחשב לשנאי. עשיתי חריר קטן מאחורי המחשב כדיי שהחוט של השנאי יכנס בתוכו ויש לי מין F…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח מסריח GIGABYTE K8NPRO והצי'פסט 44 מעלות! שאני משחק בדרך כלל, המעבד 34 ככה. לצי'פסט יש מאוור כזה קטן. מה אפשר לעשות?
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
טוב אז ככה היום נסעתי לחנות שלא מאכזבת אותי אף פעם , ולאחר 3 ימים (הזמנתי ביום ראשון בערב) קיבלתי את ההזמנה, מארז עם חלון. בתור מישהו שחשב שהביצועים שלו יהיו פחותים ולא טובים התרשמתי לטובה. המארז נקנה כחלק מתוכנית ה"מודינג הקנוי" שלי , משום שהייתי צריך את החלון, אומנם אני לא ממליץ על הספק שמגיע הוא ממש ח-ר-א אני העברתי את הHec מהמארז הקודם, המארז יפה, קל להרכבה, רק החיסרון הוא שיש מקום רק ל2 מאוררים אבל אני מאמין ששני SF2 יעשו את העבודה. אני מחכה כרגע לשאר המוצרים שיגיעו מארצות הברית ואז תקבלו גם תמונות שהכל מוכן. עד אז, אם יש שאלות אשמח לענות, אדם.
-
- 33 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי ידוע לכם היכן ניתן להשיג בארץ פדים כאלו, פירקתי את הקירורים ואין לי אפשרות להדביק אתם.
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לשים מסך lcd קטן בbay הפנוי שנשאר לי במארז אני עוזב לרגע בצד את ה"מאיפה לקנות מסך כזה" כי זה לא אקטואלי עד שאני לא ימצא מדריך טוב הידע שלי במעגלים חשמליים שואף בערך ל-0 (איזה נגד לחבר לאן וכו'...) אז אבא שלי יעזור לי אני רק צריך מדריך שיגיד לי מה החומרים שדרושים, ואיך להרכיב אותם המדריך היחיד בעברית שמצאתי הוא היה למסך שמתחבר דרך הכניסה\יציאה של המדפסת paralel, וחיבור זה לא אקטואלי בשבילי כי אני לא רוצה לנתק ולהחליף בין המדפסת למסך כל פעם (ואני לא יחבר ת'מדפסת בusb) למישהו יש מדריך לחיבור ליציאה הסריאלית? או בכלל מדריך בעברית? או טיפים ? כל דבר יתקבל בברכה
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד dell v131, הגיע הקיץ ואיתו טמפ' הזויות שלא נתקלתי בהם בעבר עשיתי בדיקה בזמן שהמחשב במאמץ והטמפ' נראות לי גבוהות למדי אפילו למחשב נייד, צירפתי 2 תמונות אחת במצב מנוחה ואחת במאמץ.. בעבר הייתה בעיה במאוורר של המעבד והחליפו לי אותו (מטעם האחריות - עדיין יש אחריות) העניין הוא שהטכנאי היה כל כך לא מקצועי שאפילו את המשחה הטרמית הישנה לא הוציא לפני ששם את המאורר החדש עם משחה חדשה, ביקשתי ממנו להוציא אבל התעקש שזה לא משנה, יכול להיות שעכשיו אני מרגיש את זה? בקיצור החורף עבר בסבבה בטמפ' של 76 - 80 במאמץ ולכן לא מצאתי לנכון לפנות לדל בעניין, אבל עכשיו מרגיש בקלות שאפשר לקבל כוויה מהמחשב.. 99 מעלות זה מזכיר לי את פרסקוט של פעם.. בקיצור האם אני סתם …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי ספק כח של SPIRE, 550W לא יודע בדיוק איזה דגם, אין לי סבלנות לפתוח שוב את המחשב בשביל לבדוק. המאוורר שלו קצת רועש יחסית. נראה לי שזה הדגם הזה: Jewel 550W - SP-ATX-550WTN-PFC™ http://power.spire.nl/product_detail.asp?ProdID=697 מאוור 12 ס"מ. רשום במפרט שהעצמת רעש שלו היא 21dB ב MAX, לדעתי זה יותר מזה, אפילו שהוא עובד על LOW. פה בכלל רשום שהוא 26dB: http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=697 נסיון לנקות ולשמן את המאוורר לא הועיל, גם זכור לי שחיברתי אותו לאחר הקניה הוא גם לא היה שקט משהו. לא רשום במפרט מה ה AIR FLOW שלו וה- RPM. כאן אני צריך את עזרתכם. אני מעוניין להחליף אותו במאוורר אחר, שקט (המחשב בחדר שינה דולק תמיד), אבל שעדיין יקרר כ…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת האם ניתן לשנות את הכיוון של המאוורר (כלומר להכניס אוויר לרדיאטור במקום להוציא וההפך) והאם ניתן להוסיף מאווררים בשני הצדדים? במידה וכן האם צריך מאווררים מיוחדים או שמאווררי מארז בגודל המתאים יעבדו? אם לא אז איפה אפשר לקנות מאווררים כמו אלה שמגיעים איתו? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תראו חברים,יש לי את הכרטיס הנ"ל והוא פועל במהיריות של אולטרא (400/1.10) חשוב לציין שאין כל הבדל בטמפרטורות בין מהירויות הסטוק לבין מהירות האולטרא. (הכרטיס הוא של חברת Albatron עם קירור סטוק.) עכשיו,הבנתי שה 6800GT הוא אותו כרטיס בדיוק כמו ה 6800U רק עם DownClock זאת אומרת שהליבה שלי סוחבת את המהירויות של האולטרא בלי כל בעייה נכון? (שעה ATI TOOL בלי רבע שגיאה.) ניסיתי להעלות מהירויות ל 410/1.12 קיבלתי עלייה של שתי מעלות במאמץ 72 עכשיו,ו 70 קודם. ויש ארטיפקטים אחריי שתי דקות. השאלה שלי היא האם זה נובע מזה שאני עם קירור סטוק וזוהי בעיית התחממות? או שפשוט נפלתי על ליבה לא מוצלחת (כי מה הההבדל כבר 10מ"צ לפה או לשם לא אמורים לתת ארטיפקטים לפי דעתי) מה דעתכם? תודה רבה!
-
- 37 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מכיוון שרוב פירסומי היו בפורום זה אז אני אומר לכם שלום כאן עושה רושם שכל מה שאני כותב באתר הזה מצונזר נמחק או ננעל!!!!! נמאס לי מהמנהלים כאן והיחס המגעיל שאני ועוד אנשים מקבלים כאן(למעט מור ובני שאני מאד מעריך)חבורה של דיקטטורים שכל מה שאיכפת להם זה מעצמם מור תזכור את זה טוב (כי אני בטח אזכור את זה ) ולא תעוותו את הדברים אחר כך כמו שעשיתם לTHE BYTER או לCUPRA אני בין האוברקלוקרים הרצינים האחרונים שנשארו כאן וגם אני היום אומר שלום ועם יחס שכזה במקודם או במאוחר כולם יבינו אז להתראות חברים נ.ב פירסומים של הפרוייקטים החדשים שלי תמצאו במקומות אחרים בארץ ובעולם (שם לפחות יש יחס נורמלי למשתמשים) אני מניח שגם הודעה זאת תמצא את עצמה נמחקת או משהו כזה אז מי שהספיק להתראות
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חבר'ה! אני מתכנן על מערכת חדשה מבוססת ה-XP (כנראה 1900+) ויש לי כבר חלק מהדברים. ואני כנראה אעשה המהרה קטנה (אולי לאיזה 1700 מגה-הרץ?), ומודינג חביב (חיתוך, ניאון, צביעה). עכשיו יש לי את המארז של אנטק ה-SX-1240. ועוד הרבה מאווררים שונים מחו"ל. הקירור על המעבד יהיה כנראה ה- Alpha PAL 8045 עם AC2. לכמה אתם חושבים שאפשר להגיע עם קירור אווירי בלבד (אחד הלוחות מבוססי KT266A כמובן)? כמו כן, בבקשה עיזרו לי להחליט על סידור המאווררים. צילמתי תמונות וסידרתי קצת בפוטושופ איך זה בערך יראה, אני לא בטוח בקשר לכל הכניסה יציאה של אוויר (ירוק זה נכנס, אדום יוצא), הערות יתקבלו בברכה! תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מעבד,לוח אם ל-OC רצחני ביותר. זיכרון יש לי כבר של וידבונד 256 -3200 ואני לא יודע מה עדיף-2 סטיקים של 256 או אחד של 512. אם האפשרות השנייה עדיפה בהרבה אז זה בסדר כי יש תקציב(ודרך אגב זה יהיה טוב שיהיה לי גם סטיק של 512 וגם אחד של 256?)
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המפרט: בחתימה למטה, קירור סטנדרטי -2 מאווררים. מה עשיתי: העלתי את המתח דרך הביוס ב5%(ניתן עד 10%) והשתמשתי בeasy tune להעלאת מהירות המעבד. התוצאות: מהירות מעבד 1600mhz (במקור 1467)- יציב כמו סלע(לא בדקתי מהירויות גבוהות יותר) למי שמוכרח לדעת ב- 3d mark 2001 קיבלתי 6860 (במקור 6504). ובנוסף המהרתי באמצעות riva tuner את ה-geforc3 ti 200 למהירות 220/500 (במקור 175/400) ועוד פעם הציון ב3d mark 2001 7628 . מסקנה: עליתי במהירות לפחות על פי 3d mark 2001 בכ-17% . הבעיה: טמפרטורת המעבד הגיעה במאמץ לכ-55%(במקור עד 50%) טמפרטורת לוח האם הגיעה במאמץ ל-44%(במקור עד 39%) השאלה: אפשר להתקדם( בעיקר עם המעבד) מבלי תוספת קירור?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-