אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום,עבור I7 7820X: מהו קירור האוויר המומלץ עד 250 שח (לא מעוניין לעבור לקירור נוזלי) שלא יפגע בסטיקים של הזכרונות (לוח ASUS TUF MARK 1 זה חשוב כי הלוח עומד לנצל 8 סטיקים),לא יתבצע אוברקלוק אני יודע מביקורות עד כה שהמעבד צורך אנרגיה וחם יותר מברודוול אי, חשבתי ללכת על Arctic Cooling Freezer i32 CO
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
איזה מאורר מעבד איכותי עם גוף קירור טוב שיתאים ל E8400 במחיר של עד 170 שקל כדאי לי לקנות ? ואם אתם יודעים חנות שתמכור כזה באזור עכו-נהריה-קריות תודה לעוזרים
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש מארז חדש שיהיה נוח לModding שיראה יפה , יהיה גדול והכי חשוב מאוורר טוב המלצות?
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לפני חודש בערך קניתי מחשב חדש אחרי 5 שנים עם פנטיום 4.. בגלל שאז הטמפרטורה הגבוהה לא הדאיגה אותי בשל המעבד החם ההוא עכשיו אני מעוניין לדעת מה קורה אצלי עכשיו והאם הכל תקין ומבחינת OC עד כמה אפשר אולי לעשות במקרה ואני ארצה.. כרגע המעבד במנוחה כאשר הוא רץ על 2.0 גיגה הרץ בטמפרטורה של 40 מעלות לליבה הראשונה והשניה ונע בין 43-44 בליבה השלישית והרביעית. הלוח שברשותי הוא P5Q. האם הטמפרטורה היא טובה ועד כמה אני יכול לפי הערכתכם לעשות OC אם ואני ארצה..
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם מישהוא קרא או שמע על שיטה לקרור של רכיבים אלקטרונים/מעבד בשיטת פלטייר? אצלנו בעבודה יש רכיב כזה שמסוגל לקרר מקור חום (אלקטרוני) עד כדי הפרש טמפרטורה של 70 מעלות!!! כן כן זו לא בדיחה. רציתי לשמוע/ליקרוא עם למישהו יש ניסיון בנושא.
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קודם כל כל הכבוד ל-Tycoon על השיא החדש של 3000MHz@4564MHz ואני מניח שגם לאליאור... אמנם כבר סיפרתם על הפרוייקט בת'רד הזה, אבל קפצתם לשיא ממש מדהים עכשיו! יש לי גם שאלה: הA-DATA עבד לך 1:1 ביותר מ300 ?? גם המתח (כפי שמופיע בCPU-Z) ממש נמוך - 1.552V! סחתיין! הOC המדהים: לחץ כאן
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מאז העדכון שעשיתי, המערכת מסרבת לעלות ומתקבלת הודעה CPU FAN ERROR אני כן יכול להיכנס לממשק של ה BIOS וראיתי שמבחינת הביוס מהירות סיבוב של 525RPM זו בעיה. מדובר בקירור יחסית טוב, שכחתי כרגע את השם, הטמפ' בסדר לדעתי כך שהחלטתי להגדיר בביוס IGNORE CPU FAN SPEED, ועכשיו המערכת עולה והכל בסדר גמור. לשאלתי: איך אני מגדיר לו שיציג הודעת אזהרה רק מתחת ל 500RPM? כמובן רעיונות אחרים גם יתקבלו בברכה, ה IGNORE מבחינתי זה זמני, לא? תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חבר'ה, השאלה בכותרת. כרגע במאמץ מלא עם PRIME95 אני עומד על ~72 מעלות למעבד, ולליבות בין 80-92 מעלות. מוגזם מאוד הייתי אומר. קרור MUGEN II בכל אופן, נתונים מרשימים נכון לעכשיו. 4.2GHZ למעבד על 1.4V~
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז, לקחתי שנאי שבורר מ3V עד 24V חיברתי אליו מאוורר גנרי 80 מ"מ חלש יחסית, התחלתי לתת לו 7.5V וראיתי שהכל בסדר העלתי ל12V והוא ניהיה יותר מהיר מאשר ה12V שבמחשב טוב אז החלק היותר מסוכן: העלתי ל15V והוא היסתובב במהירות מהירה מאוד ודחף אויר כמו הדלתא האימתנית שלי (זיכרו זה היה מאוורר גנרי חלש) והוא עובד ללא תקלות ב15V. הבאתי את המאוורר היותר חשוב שלי: הדלתא, חיברתי אותו לשנאי ישר ל12V והוא ניהיה יותר מהיר וחזק מאשר שבמחשב, העלתי ל15V ופשוט, אתם יודעים.. הוא "צרח" מרב מהירות דחף אויר כמו משוגע (מתערב על יותר מ68cfm) ובטח יותר מ9000RPM. לקחתי את הניסוי הזה ברצינות וחיברתי את כל המאווררים של המחשב לשנאי. עשיתי חריר קטן מאחורי המחשב כדיי שהחוט של השנאי יכנס בתוכו ויש לי מין F…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם התוכנה לא עובדת אצלי בגלל שיש לי WIN 10 64BIT והיא לא תואמת ?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי בדקתי את הטמפרטורה של המעבד שלי, והיא נראית לי די גבוהה... בדקתי בכמה תוכנות כדי לוודא SpeedFan: טמפ' 60~ במנוחה, 75-80 במאמץ HWMonitor: טמפ' 70~ במנוחה, 85-90 במאמץ RealTemp: כמו HWMonitor, טמפ' 70~ במנוחה, 85-90 במאמץ *זו פחות או יותר הטמפרטורה ב-2 הליבות. אלה טמפרטורות תקינות למעבד הזה? ומה הסיבה להפרש בין SpeedFan ל-2 האחרות?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז ככה היום נסעתי לחנות שלא מאכזבת אותי אף פעם , ולאחר 3 ימים (הזמנתי ביום ראשון בערב) קיבלתי את ההזמנה, מארז עם חלון. בתור מישהו שחשב שהביצועים שלו יהיו פחותים ולא טובים התרשמתי לטובה. המארז נקנה כחלק מתוכנית ה"מודינג הקנוי" שלי , משום שהייתי צריך את החלון, אומנם אני לא ממליץ על הספק שמגיע הוא ממש ח-ר-א אני העברתי את הHec מהמארז הקודם, המארז יפה, קל להרכבה, רק החיסרון הוא שיש מקום רק ל2 מאוררים אבל אני מאמין ששני SF2 יעשו את העבודה. אני מחכה כרגע לשאר המוצרים שיגיעו מארצות הברית ואז תקבלו גם תמונות שהכל מוכן. עד אז, אם יש שאלות אשמח לענות, אדם.
-
- 33 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אוקיי אז ככה אני קונה מחשב בעל המפרט הבא: A643200+ NEWCASTLE EPOX 8kda3j 2*512 A-DATA DRR 500 R9800PRO MSI SLK948U + SF מארז RaidMax 868 בעל 7 מאוררים ! (זרימת אוויר מעולה ) בכל מקרה השאלות שלי הם א) האם אני יצליח להגיע ל250 ,כדי לנצל את הזכרונות מבלי לשנות שום מתחים במחשב חוץ מיזה של המעבד ולהגיע למצב של 1:1 ? אני חשבתי לעשות את ה OC פשוט לעלות כל פעם באיזה 5MHZ ואז כל 10MH זה להריץ פריימ או משהו כזה האם זה דבר טוב לעשות ? לפי מה שהבנתי הלוחות אם של EPOX מצויינים ל OC ולכם אני לא חושב שיהיה לי בעיה איתם וגם בקשר לזכרונות אין שום דבר שימנע ממני להגיע ל250 שלא נדבר על הטמפרטורה ! ב) מכיוון שקניתי את ה R9800 PRO בעל ליבה r360 אני רוצה לדעת האם אני יכול לעשות לו OC …
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. כחלק מבדיקות אחרונות, אני עומד הלילה להריץ את ה 2600K (שרץ כרגע על OC של 4.6 - ללא שינויים נוספים כלשהם) על פריים95. אני הדיוט, וחדש בתחום - לתשומת לב העונים (: השאלה היחידה שלי בבואי להריץ את המבחן היא - מי אמור לפקח על המערכת בזמן שאני יושן ??? שאלה נוספת - איך אי-יציבות באה לידי ביטוי? האם התוכנה עצמה תציג איזושהי הודעה??? או שמא אתעורר בעודי עולה באש? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי, קיבלתי מחשב ישן מחברים ואני מתכנן לעשות את המוד 771 ל775. לוח האם הקיים הוא gigabyte ga-g41-combo ספק antec ne550m קייס גנרי כלשהו אבל נמוך. ממדידה שעשיתי, כנראה לא יכנס גוף קירור ארוך מ14 ס''מ. אני מחפש קירור בתקציב מינימלי (עד 220 ש''ח) שיוכל לעמוד בכמה שיותר המהרה ל Xeon e5450 שהוא אם אני זוכר נכון בסטוק 85w. כמובן במגבלות הגובה של המארז. הקירור ששמתי עליו עין כרגע הוא scythe kama cross 2 מסטארט פי.סי. שעולה 185. אם למישהו יש המלצות אשמח לשמוע. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד dell v131, הגיע הקיץ ואיתו טמפ' הזויות שלא נתקלתי בהם בעבר עשיתי בדיקה בזמן שהמחשב במאמץ והטמפ' נראות לי גבוהות למדי אפילו למחשב נייד, צירפתי 2 תמונות אחת במצב מנוחה ואחת במאמץ.. בעבר הייתה בעיה במאוורר של המעבד והחליפו לי אותו (מטעם האחריות - עדיין יש אחריות) העניין הוא שהטכנאי היה כל כך לא מקצועי שאפילו את המשחה הטרמית הישנה לא הוציא לפני ששם את המאורר החדש עם משחה חדשה, ביקשתי ממנו להוציא אבל התעקש שזה לא משנה, יכול להיות שעכשיו אני מרגיש את זה? בקיצור החורף עבר בסבבה בטמפ' של 76 - 80 במאמץ ולכן לא מצאתי לנכון לפנות לדל בעניין, אבל עכשיו מרגיש בקלות שאפשר לקבל כוויה מהמחשב.. 99 מעלות זה מזכיר לי את פרסקוט של פעם.. בקיצור האם אני סתם …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המפרט: בחתימה למטה, קירור סטנדרטי -2 מאווררים. מה עשיתי: העלתי את המתח דרך הביוס ב5%(ניתן עד 10%) והשתמשתי בeasy tune להעלאת מהירות המעבד. התוצאות: מהירות מעבד 1600mhz (במקור 1467)- יציב כמו סלע(לא בדקתי מהירויות גבוהות יותר) למי שמוכרח לדעת ב- 3d mark 2001 קיבלתי 6860 (במקור 6504). ובנוסף המהרתי באמצעות riva tuner את ה-geforc3 ti 200 למהירות 220/500 (במקור 175/400) ועוד פעם הציון ב3d mark 2001 7628 . מסקנה: עליתי במהירות לפחות על פי 3d mark 2001 בכ-17% . הבעיה: טמפרטורת המעבד הגיעה במאמץ לכ-55%(במקור עד 50%) טמפרטורת לוח האם הגיעה במאמץ ל-44%(במקור עד 39%) השאלה: אפשר להתקדם( בעיקר עם המעבד) מבלי תוספת קירור?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה דעתכם? אשמח לטיפים לשיפורים dfi x48 black tt water cooling 9800 gx2 4 ddr2 qx9770 ואיך לעזאזל מצליחים לעלות בבאס של הלוח הזה?? :s05:
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מעבד,לוח אם ל-OC רצחני ביותר. זיכרון יש לי כבר של וידבונד 256 -3200 ואני לא יודע מה עדיף-2 סטיקים של 256 או אחד של 512. אם האפשרות השנייה עדיפה בהרבה אז זה בסדר כי יש תקציב(ודרך אגב זה יהיה טוב שיהיה לי גם סטיק של 512 וגם אחד של 256?)
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אני גולש מהמחשב של אחי, ויש לי שאלה. כמה זמן הסוללה של הלוח אם צריכה להיות בחוץ בשביל שה-CMOS יתאפס? היו לי בעיות עם האוברקלוק, ה-FSB לא היה מוכן לעלות מעל 266MHz למרות שהמעבד והלוח שניהם יכלו יותר מאז שעדכנתי ל-F14 את הביוס, ואמרו לי ב-XS ששווה לנסות לאפס את ה-CMOS על ידי הוצאת הסוללה. השאלה היא כמה זמן היא צריכה להיות בחוץ בשביל שהוא יתאפס?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מכיוון שרוב פירסומי היו בפורום זה אז אני אומר לכם שלום כאן עושה רושם שכל מה שאני כותב באתר הזה מצונזר נמחק או ננעל!!!!! נמאס לי מהמנהלים כאן והיחס המגעיל שאני ועוד אנשים מקבלים כאן(למעט מור ובני שאני מאד מעריך)חבורה של דיקטטורים שכל מה שאיכפת להם זה מעצמם מור תזכור את זה טוב (כי אני בטח אזכור את זה ) ולא תעוותו את הדברים אחר כך כמו שעשיתם לTHE BYTER או לCUPRA אני בין האוברקלוקרים הרצינים האחרונים שנשארו כאן וגם אני היום אומר שלום ועם יחס שכזה במקודם או במאוחר כולם יבינו אז להתראות חברים נ.ב פירסומים של הפרוייקטים החדשים שלי תמצאו במקומות אחרים בארץ ובעולם (שם לפחות יש יחס נורמלי למשתמשים) אני מניח שגם הודעה זאת תמצא את עצמה נמחקת או משהו כזה אז מי שהספיק להתראות
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחר קריאה מעמיקה נוספת של ביקורת המאוררים השקטים ולאחר חיפוש ממושך ברשת חנויות המחשבים בישראל, לא עלה בידי למצוא את המאורר הנ"ל (שעפ"י הביקורת הוא הטוב ביותר). חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי כלום :'( אפילו באתר של זיגזג, שסיפקו אותו לביקורת הוא לא נמצא! אנא, עזרו לי :-[
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חבר שלי אמר לי שהוא שם סיליקון רגיל על על כל החלקים במחשב (אני לא צריך לפרט) במקום משחה\דבק טרמי אני צחקתי עליו, והוא אמר לי שאני יכול לבוא ולבדוק טמפרטורות ובאמת הטמפרטורה של המעבד הייתה 55 מעלות במנוחה, הכרטיס מסך לא היה חם כלכך (AMD 1600) קרור רגיל ב 70 שח האם הסיליקון באמת יכול להחליף לי את הדבק טרמי? האם זה מסוכן? כי קשה לי להסיג דבק טרמי (ואני לא רוצה ליקנות) משחה טרמית יש לי הרבה השאלה אם הוא יכול להחליף את הדבק טרמי
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המסך היה כבוי ונשמעו רעשים מן המארז.. פתחתי וראיתי שהמאוורר וחלק מגוף הקירור פשוט נתלשו לא יודע אם לצחוק או לבכות.. אפשר לומר שלום ל Bioshock 2. הכרטיס בן 3 שנים.. מישהו יודע אם יש מצב שיש לי אחריות? או האם הוא בר תיקון?
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-