אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
ממ אני רוצה לעשות למעבד שלי OC חזק וכרגע אין לי את הכסף (170 ש"ח) להשקיע במאוורר חזק כמו הוולקנו 12+/3 ב 1 וכדומה... עכשיו על המעבד שלי כיום יש מאוורר של אינטל שבא עם המעבד אני יודע שזה לא מספיק ולכן אני רוצה לשאול אם אני "מלביש" על המאוורר של המעבד עוד מאוורר (80/120) זה יקרר את המעבד בצורה טובה יותר ואני יוכל לעשות אוברקלוגינג ממוצע ++ ? תודה
-
- 7 תגובות
- 580 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מנסה לעשות OC 200/230 בתור התחלה. עכשיו איך אני דואג שהזיכרון לא יעלה יותר מידי גבוה ??? כי אם אני משאיר אותו ביחס של 1:1 עם הבאס אז 230X2=460 נכון ? חשבתי על יותר מאוחר כשאני יעשה 250 אז לא תיהיה בעיה כי אני ישים יחס 5:4 וככה הזיכרון ישאר על 400MHZ. ועוד שאלה ממתי צריך לעלות לו גם מתח ? התיזמונים שלי כרגע הם 8-3-3-3 איך אני מעלה לכם תמונת מצב שלי ? (JPEG)
-
- 12 תגובות
- 860 צפיות
-
-
קניתי את 2 הדברים הבאים: Coolermaster Aerogate 2 Tt SMART CASE FAN 2 לא התנסיתי בהרכבה של סנסורים, איפה בדיוק אפשר לשים את הסנסורים? אפשרי לשים את הסנסור של המעבד מתחת להיטסינק? בין המעבד להיטסינק? בכלל כל סנסור אפשרי לשים ככה? ויש לי סנסור אחד שאני ישים אותו כטמפ' מארז, אז אני סתם מציב אותו באוויר? אני רוצה לשים גם סנסור בהארד דיסק איפה בדיוק ממקמים אותו שמה? בקשר לחיבורים של המאוררים, אני מחבר את המאורר של המעבד ישירות לפאנל ואז אני לא יקבל תוצאה למשל בתוכנות של ניטור טמפ? אלא רק בפאנל? ואני רוצה לעשות אותו דבר לHSF של הצ'יפסט, גם שמה איך בדיוק שמים את הסנסור? אנשים שיש להם ניסיון בתקנה של הפאנל הזה בבקשה כמה עצות..
-
- 5 תגובות
- 607 צפיות
-
-
אני הסתכלתי במדריך של האתר בקשר לבנייית מאוורר מאולתר מספק ישן. אז חתכתי את הכבל של החשמל של הכונן A מהספק הישן, זה ראש בעל 4 חוטים והוא מלבני כזה. כשמצאתי איזשהי יציאה על הלוח אם שלי שרשום עליה Fan וחיברתי את המאורר לשמה, המאוורר לא עבד לי. לכניסה של הFan יש שלושה רגליים ובמדריך אומרים לחבר אדום לאדום ושחור לשחור, כלומר 2 רגליים. לאיזה רגל אני אמור לחבר מה והאם המאוורר אמור ישר לעבוד לי אם הפעלת המחשב? תודה רבה מראש אילוסטרציה: אדום\שחור ||_ :::: ||| fan3
-
- 3 תגובות
- 535 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המארז הזה: RaidMax Scorpio 868 http://pch.co.il/docs/pd-2070557053.htm אבל יש לו פילטרים במאווררים, ופילטרים מורידים את עוצמת הרוח של המאווררים וכך מורידים את רמת הביצוע שלהם ועוד חיסרון שיש לפילטרים הוא שהם מתמלאים אבק ויש לנקות/להחליף אותם כל כמה שבועות (3 או 4). השאלה שלי היא אם כדאי לי ללכת על המארז הזה או שלא בגלל הפילטרים שיש במאווררים שלו. מי שאומר שלא כדאי ללכת עליו אז שימליץ לי על מארז יפה וטוב.....משהו בתקציב הזה (לא יותר), עדיף שיהיה בו 4 מקומות לכוננים. תודה מראש לעוזרים...! נ.ב מישהו יודע כמה מקומות לכוננים יש לו (למארז שאני רוצה)?
-
- 8 תגובות
- 687 צפיות
-
-
יש לי את המארז: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=33&products_id=1621 שבא עם מאורר אחורי 92ממ שמוציא אוויר כתוב שלמארז יש אפשרות להוסיף מאורר 80ממ קידמי, אבל כל החלק הקידמי חסום (יציאות USB, AUDIO...) 1. האם יש טעם להוסיף מאורר? 2. לאיזה כיוון צריך להיות המאורר? תודה
-
- 6 תגובות
- 681 צפיות
-
-
בבקשה אם מישהו יכול להביא לי קישור לראות תוצאות של 9800PRO וגם של FX5900 ......תודה
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
אני חושב שהכותרת מסבירה את עצמה הקירור כיום הוא TR2 בסיסי של TT http://www.tr2tt.com/Products/coolers/m3.htm טמפ' כיום 37/32 CPU 46/53 SYSTEM מנוחה/מאמץ חשבתי על וולקנו 12(אבל אני מודאג מהרעש) או ALX800 + המאוורר הקיים אם יתלבש עליו או ה COOLERMASTER AERO 7 אשמח לשמוע הצעות והתרשמויות ממי שיש לו מידע וניסיון בנושא
-
- 4 תגובות
- 528 צפיות
-
-
ראיתי ביקורת על המשחה הטרמית Nanotherm Ice & Blue וזה נשמע ממש טוב וגם זול ואני רוצה לקנות. חיפשתי בזיגזג וב PCH וב נועה מחשבים לא מצאתי (בזיגזג וב PCH לא מצאתי בכלל משחות טרמיות ). מאיפה אני יכול לקנות את המשחה? תודה...
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
יש ליכרגע סטיק אחד של זיכרון 256 MICRON שהתיזמונים שלו General Size 256 MBytes Channeles # Single Performance Mode disables Modules Information DIMM#1 - Micron Technology DDR-SDRAM PC3200 - 256 MB Timing Frequency 199.9 MHz FSB:DRAM 1:1 CAS# latency 3.0 clocks RAS# to CAS# Delay 3 clocks RAS# Precharge 3 clocks Cycle Time (Tras) 8 clocks כל השדות אחרים ריקים הלוח שלי : Asus p4p800 se Deluxe מעבד : prescot 2.8 איך משנים בביוס את התיזמונים ( אני חדש בזה....)
-
- 2 תגובות
- 563 צפיות
-
-
המפרט בחתימה. הסטיק של 512MB הוא מ rev2.0 ובעל צ'יפים BH-6 והסטיק של 256MB הוא rev1.1 ועם צ'יפים BH-5. המערכת כמו שהיא עכשיו חדשה לגמרי אבל עם צמד הזיכרונות היו לי בעיות מאז הימים הלא רחוקים שלי עם Epox 8RDA3+ ומעבד 1700+. ברגע שאני מעלה את הבאס ל400MHz המחשב אמנם מעלה ווינדוס אבל קורס לפחות פעם ביום ולא עובר 3DMark03 בלי לקרוס. כרגע אני על 195x11.5 והמחשב יציב לגמרי. ניסיתי לשנות את התיזמונים ל 11-2-2-2 והעליתי את המתח ל2.8 אבל בגלל העלאת התיזמונים המחשב אפילו לא עושה פוסט. ברור לי שהבעיה נובעת מהאי תאימות בין הזיכרונות אבל השאלה אם אני יכול לעשות משהו כדי להתגבר על הבעיה הזאת, כי אני חייב את ה 256MB הנוספים ואם אני אחליט למכור אותם אני אפסיד לא מעט כסף. טנקס.
-
- 4 תגובות
- 627 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת לאיזה fsb החברה פה הגיעו עם הלוח הזה המכפלה לא ממש משנה ועוד שאלה על הדרך..... אני נותן למעבד שלי נגיד 1.65 ובwinbond זה זז בין 1.65 ל 1.63 ככה זה קופץ בפריים יש לי 2600+ M אני לא מצליח להיות יותר מ8 שעות ב230 משהו הצליח יותר?
-
- 7 תגובות
- 723 צפיות
-
-
טוב, אז ככה.. קניתי לפני כמה ימים AMD XP Mobile 2600+ ולוח Abit NF7-SL .. בכוונה ברורה להגיע לאוברקלוק איכותי.. אז כמו שאתם רואים בחתימה, זה הצליח מצויין, אני כרגע על 2.53Ghz, שזה FSB220 ומכפלה של 11.5. הבעיה היא שאני מריץ את זה על מתח של 1.93 וולט למעבד. המחשב עובד יציב לגמרי ובלי בעיות, וגם לא חם מידיי תודות לקירור האיכותי של SP97. אבל השאלה שלי היא אם המתח הזה לא מסוכן למעבד? ובאופן כללי כמה אפשר להעלות מתח למעבד הזה בלי לגרום נזק? כי אני רואה אנשים בפורומים באינטרנט על אותו סטאפ כמו שלי בדיוק, שמריצים את המעבד הזה על 2 וולט ויותר, ורבים גם מריצים על 1.9 כמוני. כי תכלס אני יכול יכול להעלות עוד את המכפלה (כבר הגעתי ל-12 אבל המחשב היה קצת פחות יציב מעכשיו) אבל בשביל זה צ…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
למי שלא יודע מה זה: http://www.trigger-point.net/Computers/buildYours/fullProd.asp?MKT=177
-
- 1 תגובה
- 508 צפיות
-
-
Vantec ThermoFlow 120MM Smart ENERMAX 120MM Ball Bearing fan Thermaltake 120mm High Performance DC FAN מה האבדלים בין המאוררים האלו? כול המאוררים כאן בערך באותו רמה?
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
זאתי התוכנית לעניין כאשר המשאבה+הרדיאטור+המיכל יהיה מתחת למארז כאשר המארז יתחברלמארז ישן שיעבור כיסוח מודינג כדי שיתאים למארז המחשב עצמו . במארז הישן יהיה כול המפורט הנ"ל כאשר הראדיאטור יהיה מאחורה . יהיה קדחי כוסית קטנים בשביל הצינורות שיעברו בין השניים כול הגובה שאני מצפה שהמים יעלה הוא כמטר אחד מקסימום מגובה היציאה של המשאבה. אני אנסה להשתמש בראדיטור של אופנוע קטן (יש למישהו מושג איפה משיגים ??) למישהו יש המלצה למשאבה טובה ולא יקרה כ"כ שתספק צרכים של בלוקים למעבד+כרטיס מסך ? הבלוקים שיהיו במע' יהיו מתוצרית asetec (משהו כזה) למישהו יש ניסיון /דיעה /תחלופה טובה ?? מטרת במוד הזה הוא מהגת שקט מקסימלי תוך שמירת טמפ' שפויות עד כדי ביצוע OCING בריא (3.5-3.7 קבוע ממהירות 2.8 …
-
- 11 תגובות
- 826 צפיות
-
-
זה יוסיף המון ויעזור לי ולאחרים אם תוסיפו מידע בסטיקי לגבי המשקל המומלץ שניתן לשים על הסוקט... אם אי אפשר לפחות שמישהו יגיד לי מה המשקל המומלץ של AXP? תודה!
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
יש לי OCZ EL DDR PC-3200 400MHz Platinum Edition Dual Channel ובדף היצרן שלהם כתוב שהם מגיעים לתזמונים של 2-3-2-5, עם מתח של 2.8. כאשר ניסיתי במערכת שלי זה נראה שהם לא מחזיקים בכאלה תזמונים והמחשב לא עולה. אז וויתרתי על זה זה לא קריטי ההבדלים הם של אלפית השניה לא? אבל מה שכן אני מתלבט בין להחזיק את הזכרונות על 2-3-3-5 במתח של 2.7 והמחשב עולה ויציב או להחזיק את הזכרונות ב2-3-3-6 שגם זה לא רע במתח של 2.6? הבנתי שאין פה הבדל שמרגישים בו בין התזמונים אבל המתח אולי כן משנה? אני רוצה לשמור על קרירות וגם לשמור על הזכרונות ואני חושב שבמתח של 2.6 הם יהיו יותר בטוחים, אני טועה? אשמח לתגובות
-
- 1 תגובה
- 474 צפיות
-
-
שלום יש לי כרגע מעבד amd 1800 xp ועליו יש את ZALMAN CNPS6000-CU http://pch.co.il/docs/pd1964125499.htm] כרגע יושב לי בלי מאמץ על 50 האם כדיי להחליף לוולקנו 12 אם ביכלל אני יראה שיפור?? כי אני רוצה לעשות אוברקלוק 1 - יש מישחה 2 - הוא מורכב טוב 3 - המארז פתוח
-
- 7 תגובות
- 624 צפיות
-
-
אז ככה, קניתי: AMD 2600+ Athalon XP 512 DDR 400Mhz Elixir MB 2U400-A nForce 2 Ultra 400+MCP 266/333/400 Dual DDR 40 Giga 7200RPM Western Digital זה פעם ראשונה שאני מרכיב מחשב אז לקחתי על עצמי את האתגר. ההרכבה הלכה חלק, ידעתי לאן נכנס כל חלק. אחר כך, הלוח זיהה מעבד פחות טוב ממה שיש לי, אז חבר אמר לי שאמור להיות ג'מפר ליד היזכרונות לשחק איתו, לא היה ג'מפר אז הוא הדריך אותי לעלות בביוס את ה-FSB מ-100 (מוגדר כברירת מחדל) ל-133Mhz אבל עדיין לא זיהה את המעבד הנכון, העלתי ל-166Mhz ועובד :} עכשיו נמשיך, התקנתי אקס פי הכל עבר טוב וחלק ופתאום Blue Screen והמערכת כל פעם קרסה, התקנתי שוב אותו דבר, התקנתי עוד הפעם - אותו דבר. חבר שלי אמר לי שיש לי בעיה בחומרה וכנראה בזיכרון…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני מודד טמפ' ???????????? אני יודע שיש איזו תוכנה שמאפשרת את זה.. ניסיתי את SPEEDFAN אבל יש לי לוח אם של אינטל, ושם לא מופיעה האופציה הזו בכלל.. ומאיפה אפשר להוריד את התוכנה הזאת ? תודה!
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
ממ אני משנה את המאווררים שיש לי במארז אני עושה ככה: אחד מתחת לכל הכוננים - מכניס אחד בגב המחשב - מכניס אחד למעלה - מוציא השאלה שלי זה האם אני יכול לקנות מאוורר רגיל שיוציא את האוויר החם או שאני צריך משהו חזק? אם כן אז אם אפשר גם דגם וחברה תודה..
-
- 9 תגובות
- 676 צפיות
-
-
שלוווום לכולם . דבר ראשון והכי חשוב זה שאני חדש (מהיום ) ואתם עושים עבודת קודש פה והאתר הזה חבל על הזמן, אבל בגלל שחנופה לא עוזרת אני יגש לבעיה שלי. אז ככה כולם מדברים פה על התחממויות של 65 מעלות ומטה , מה שיש לי זה ככה: amd 1800 +, לוח epox 8k3a כשרק קניתי את המחשב הטמפרטורה של המעבד הגיע "רק" ל73 מעלות והטכנאי במעבדה אמר לי שזה תקין כל עוד זה לא עובר את ה75 מעלות והמחשב באמת עבד כמו בובהלה רק שכעבור שנה וחצי הגעתי לטמפרטורה מטורפת של 83 מעלות והמחשב מתחיל לעשות לי ריסטארטים , מסכים כחולים ותקיעות אם אני משתמש אפילו ב2 תוכנות ביחד ככה שהעבודה בלתי אפשרית והמצב חייב בתיקון. המצב ככה כבר חודש בערך ואי אפשר להשתמש במחשב איך שהוא עכשיו אלה לגלישה בלבד ( ולהשארת הודעות בפורומ…
-
- 16 תגובות
- 980 צפיות
-
-
http://tw.giga-byte.com/Peripherals/Products/Products_GH-PCU31-VH(3D%20Cooler-Ultra%20GT GH-PCU31-VH (3D Cooler-Ultra GT)
-
- 2 תגובות
- 592 צפיות
-