אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
בהתחלה אני רוצה להגיד שנשבר לי מהכרטיס הזה כבר !!! ועכשיו לעיניין : במצב הרגיל(זאת אומרץת ללא שום שינוי במהיריות הליבה או הזכרונות) הניקוד שאני מקבל ב 3DMARK הוא : 7700~ לאחר שאני מעלה 20 מגה הרצים חופשי אין שום בעיות יותר מזה מתחילים לצוץ טיטושים במסך אני אני מקבל 7890~ אותו ניקוד בערך אני מקבל גם אם אני מעלה 15 10 או 5 מגההרצים בלבד לא ממש משתנה כל זה ללא קירור מיוחד (סטנדרתי). מה שמצחיק הוא כשאני מוריד ממיהירות הליבה והזכרונות ב 20 מגההרצים !!! אני מקבל סה"כ ב 300 נקודות(7450) פחות זה פשוט לא יאומן מה שקורה כאן ! למישהו יש רעיון כלשהו?. אני יודע שאני מנדנד לכם עם הכרטיס שלי כבר המון זמן, אבל אני רוצה לעבור לפחות את ה8K כי עדיין לא קיבלתי יותר מזה ... רעיונות משהו ?! כ…
-
- 14 תגובות
- 943 צפיות
-
-
המחשב שלי בזמן האחרון כבר לא עובד כל כך טוב עם משחקים חדשים (המחשב יחסית ישן הוא נרכש ביולי 2009) מפרט המחשב הוא: Intel Core 2 Duo E6300 2.8ghz (עם אוברקלוק ל-3.5ghz) - מעבד 4GB RAM 800MHZ DDR 2 G.Skill -זיכרון HD4850 512MB DDR3 - כרטיס מסך GA-EP45-DS3L - לוח אם Huntkey LW-6550SG - ספק כוח (הספק יחסית חדש הוא בן חצי שנה+- כי הקודם נהרס) XIGMATEK HDT-S963 - קירור למעבד ויש לי מספר שאלות בנוגע ל-OC ועוד: 1. אני שוקל אולי לחזק את ה-OC למשהו כמו 4.0GHZ, האם חיזוק כזה יעזור לי להריץ את המשחקים בצורה טובה (בשילוב כרטיס מסך חדש למשל hd6850) אני מתכוון למשחקים כמו: L.A. Noire ו-BF3 ו-Deus Ex וכו'. 2. האם בכלל OC כזה ימנע צוואר בקבוק כאשר אני יחליף כרטיס מסך ל-hd6850 3. האם אני צר…
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
יש לי בקביעות ארטיפקטים במשחקים כרטיס מסך 6600 ג'י טי agp נמצא על 43 מנוחה מאמץ 52 הכרטיס ללא אוברקלוק מעבד על 27 מעלות דריברים של אנוידיה 81.משהו הסרתי את הדריברים לא עזר יש למישהו הצעה אחרת?
-
- 7 תגובות
- 546 צפיות
-
-
שאלה שמסקרנת אותי,התקנתי את הזלמן ( ראה מפרט ) לפי ההנחיות של האתר וחיברתי את הקירור ישירות לספק הכוח בעזרת המתאם שקיים. השאלה שלי היא כיצד עכשיו מתבצעת קריאת מהירות סיבוב המאוורר שבקירור ? הלא הקירור לא מחובר ישירות לכרטיס כמו קירור הסטוק שהיה לי אלא ישירות לספק,כיצד לדוגמא ה ATI TRAY TOOLS עכשיו יודע שבטמפ' שהגדרתי לו הוא אמור לעלות את סיבובי המאוורר? תודה לעונים
-
- 6 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד AXP 2500, עכשיו יש לי קירור סטוק שבא עם המעבד. התחלתי לחפש במקומות שונים קירור שונה, האפשריות שלי הם ה VOLCANO 12 או ה COOLMASTER 12 , או VANTEC. השאלה שלי מה מאלה יותר כדאי, מביחנת רעש\קירור. וגם האם הVOLCANO מגיע עם איזה שהוא חומר טרמי או משהו למרוח מחדש על המעבד? תודה.
-
- 4 תגובות
- 518 צפיות
-
-
שלום לכם, רציתי לדעת איזו משחה עדיפה, זו שמגיעה עם הקירור NOCTUA NH-U12P SE2 או ZALMAN ZM-STG1 (המשחה עם המכחול)? שאלה נוספת - חיפשתי בסטיקי(ם) ולא מצאתי שום אזכור להוראות איך למרוח את המשחה, האם למרוח על כל משטח המעבד או רק על חלקו? מה מקובל היום? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
-
החלטתי לבדוק קצת את הקטע של טמפ' במעבד לקראת OC ראשון עתידי. אחרי 10 לופים של PCMark הטמפ' ב-Full Load הייתה ~40C. זאת טמפ' טובה, לא? למרות זאת, הטמפ' ב-Idle היא ~38C. זה נראה לי תמוה מאוד. בדר"כ ה-Idle נמוך מה-Full Load ב-10 מעלות לפחות, לא? אז למה אצלי הוא נמוך ב-2 מעלות? עוד דבר מוזר ששמתי לב אליו, זה שהטמפ' של הלוח אם לא משה מ-28 מעלות. לא כשהמעבד קורע את התחת שלו, ולא כשהוא נח. 28 מעלות תמיד. אולי החיישן דפוק?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו שכבר מזמן החלטתי אני רוצה לזרוק את הסמנסונג הזה ולקנות משהו רציני שיתן לי ביצועים טובים כמובן ב-OC עכשיו השאלה שלי היא מנ עדיף GeiL 512MB PC3700 DDR 466MHZ או Coisar 512MB PC3500 DDR 433MHZ למישהו יש איזה ביקורת ומבני ביצועים על הGeil הזה?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ובכן, עוד התייעצות ברשותכם. מכיוון שבעבודה מלאה הAC7PRO נשמע כמו מקדח קטן, ובעבודה עם QFAN הוא שקט, אבל מתחמם יותר מידי לטעמי. החלטתי לשאול בכיוון של בקרה ידנית... עם מה אוכל לבצע בקרה ידנית ? עדיפות למוצרים תקציבים ביותר וללא יותר מידי "פאנסי-שמאנסי" ועוד שאלה שאולי תהייה די טפשית, אבל מילא - נניח וארכוש לוח בקרה שכזה, דוגמאת Hardcano, המאורר של הלוח-אם/שאר המאווררים גם יוכלו להתחבר אל הלוח אם, כדי שאוכל לקבל מהם קריאות ? (בהנחה שהלוח בא רק עם בקר מהירות) בתודה מראש, אלירן.
-
- 14 תגובות
- 913 צפיות
-
-
בקרוב מאוד הלוח KX7 333 של ABIT הולך להגיע לידי ... אני רוצה כמובן לחבר אליו מאוררים כמה שאלות : 1) כמה כניסות מאוררים יש לו ? 2) יש לי 3 מאוררים 80 מ"מ עם כניסה של 2 פינים האם זה יתאים ? 3) אם לא אז מה אני עושה בנידון? 4) כמה מאוררים אפשר לחבר ללוח הנ"ל? תודה רבה לעוזרים
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לחבר לדים ליציאה המקבילית, ולשלוט על פעולתם בעזרת תוכנה. איך אני עושה את זה ?!?!? אשמח לקבל קישורים ישירים כמה שיותר להורדת התוכנות, תודה רבה מרשא ! , אבנר.
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
חברה אני מחפש מאורר+הטסיינק לדיורן 1300 שיוריד לי הכי הרבה מעלות בתודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב התקנתי את הזכרונות החדשים (4GB של GSKILL במהירות 1066, אבל עשיתי DOWNCLOCK ל-800 כי הלוח אם שלי מעפאן). עד שיגיע ה-WIN7 ULTIMATE אני רוצה להתנסות קצת ב-OC. כמו שניתן לראות במפרט שלי, המערכת מקוררת כמו שצריך! המערכת בסטוק, המעבד על 2.4 והכרטיס על 600/1500/900. הנה תמונה של מבחן ה-3DMARK: http://img689.imageshack.us/i/orbworldofperformance12.jpg/ יש לציין כי מתוך סקרנות הרצתי את ה-DEMO פעם אחת לפני שהתחלתי את המבחן, לא בטוח איך זה השפיע על המערכת. משום מה היו שני מבחנים שרצו מ-מ-ש לאט, כאילו במקסימום 2 FPS. זה נורמאלי? כי הם לא היו ממש מפורטים גראפית בהשוואה לכל האחרים שתמיד רצו חלק. השאיפה היא להגיע ל-3.2 במעבד, על הכרטיס אני לא סגור לאן אני אמור להגיע, אבל זה יהיה המק…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , עשיתי לאחרונה OC ל-E8400 אבל הוא לא מראה לי במערכת הפעלה שישנו אוברקלוק ולאחר עשיתי OC ל-E8400 נכנסתי לביוס כדי לאמת שלא אבד , עשיתי ל3.6 עכשיו אני רואה בביוס שזה 3.6 ובתוכנה Cpu-Z אני רואה שזה 3600Mhz אבל רק במאמץ כלומר שפועל משחק או סרט HD , אין לי בעיה של קירור. שאלה 1 : למה הוא לא מראה לי את האוברקלוק במערכת הפעלה? שאלה 2 : למה הוא מראה לי את האוברקלוק בתוכנה , רק במאמץ של המעבד?
-
- 3 תגובות
- 749 צפיות
-
-
מפרט המחשב: AMD 64 וינצ'סטר 3000+ לוח GA K8N SLI ATI X1600XT זכרונות KINGMAX HARDCORE 500MHZ יש לי בעיה בOC אני לא מצליח לעבור את ה215 FSB הורדתי מכפלת HT ל4X העלתי וולט למעבד ולזכרונות ולצ'יפסט הזיכרונות נועדו לעבוד על 500 אבל אני לא מצליח להעלות אותם מעל 415 בערך מה עוצר אותי באובר??
-
- 10 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום וברכה, עד 4Ghz הצלחתי להגיע ליציבות טובה, אך מהמהירות הזאת ומעלה רק מסכים כחולים. לפניכם תמונות של המצב בהם אני ניסיתי לעשות OC... אשמח לתיקונים כאלה ואחרים. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 921 צפיות
-
-
עכשיו הגיע לידי כמה פלטות של פרספקס שקוף בעובי 10 מ"מ, ומן הסתם אני חייב לעשות איתו משהו. אולי יש לכם רעיונות טובים? חשבתי להחליף את החלון שיש לי עכשיו ולעשות עליו חריטה ממש עמוקה ( 7 מ"מ) ולהעיר בצדדים אם הרבה לדים כך שהשבירה של האור תיהיה ממש חזקה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי לוח ABIT NF7-S2 נחמד כזה יש לי מעבד AMD 2200+ ועד לפני שלושה ימים היה לי גם 256 מגה זיכרון A-DATA מהסדרות הראשונות שיצאו בארץ עם המפזרי חום הכחולים. עכשיו הוספתי עוד 256 A-DATA בלי מפזרי חום עם CL דומה גם הוא אמור להיות 2.5 (הזיכרון הישן יותר הוא CL2.5-3-3-6) הבעיה היא שכאשר אני ניכנס לביוס ומגדיר לו על התיזמונים של הזיכרונות הוא קולט ושומר אותם אבל מתי שאני ניכנס לWINDOWS ובודק בתוכנה CPUZ הוא מראה לי CL של 2 אני לא בטוח אם זה מה שגורם לי לבעיה אבל אני מקבל מסכים כחולים בWINDOWS ואני לא יודע כבר מה לעשות כאשר התקנתי את הכרטיס זיכרון כמו טיפש הכנסתי אותו הפוך קצת והפעלתי ורק אחר כך שמתי לב לזה אין שום סימן על הכרטיס שמשהוא דפוק או משהוא כזה אבל אי אפשר לדעת כמ…
-
- 0 תגובות
- 457 צפיות
-
-
מצאתי לנכון להעלות קצת מידע על יחידות התזמון השונות של יחידות הRAM לטובת ביצוע OC נכון או סתם כדי לדעת לקנות את היחידות הזיכרון הטובות ביותר בשוק. (סליחה - לא היה לי זמן לבצע עריכה למידע) . (למי ששואל איך הגעתי לנושא? אז ראיתי שOC למעבד לא נותן יותר מיד. לעומת זאת OC לזיכרון השפעתו רבה יותר עבורי (הרחיב אם זה מעניין משהוא)). הזיכרון של המחשב שלנו או RAM כפי שהוא נקרא בדרך כלל, כל כך הרבה מספרים מה זה אומר? יחידית הזיכרון של המחשב RAM משתמש במגוון של תזמונים (יחידות זמן) בפעולתו. תזמונים אלה בדרך כלל בעלי שמות מאוד מעורפלים (כמו TCL, tRCD, TRP, וTras). אתה יכול גם לשמוע במונחים כמו CAS וRAS. כל יחידת זיכרון רשומים מספרים אלה ע"י היצרן כמו 7-8-7-24, אבל הם אף פעם לא באמת…
-
- 15 תגובות
- 11.6k צפיות
-
-
אני וחבר שלי מצאנו 3 מקלדות ברחוב שברנו 2 לקחנו את הלדים ולקחתי אחת הבייתה שלמה פירקתי את הקופסא של השלם חיברתי למחשב ובדקתי עם רב מודד כמה לוקח שם לד ( בדיוק אותם לדים כמו של האחרים ) הוא לוקח 1.85 וולט איזה נגד אני צריך בשביל ה12 וולט הספק נותן ב12 וולט 12 אמפר איך אני יכול לבדוק כמה אמפר הלדים לוקחים בשביל לבדוק איזה נגד אני צריך לפי חוק אוהם אני לא יכול למדוד עם רב מודד כי הלדים מופעלים מהמקלדת וזה מולחם על הבורד אז אי אפשר לחבר בחיבור טורי את הרב מודד יש למישהו הצעות? על הלדים לא כתוב כלום אם צריך לצלם אני אצלם תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
האם מישהו מכיר את הגוף קירור הזה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157&products_id=3486 שנראה כמו חיקוי של זה: http://hwzone.co.il/reviews/vga_coolers_roundup/14/ האם זהו חיקוי זול (תרתי משמע, הוא עולה פחות משליש המחיר של המקורי: 82 ש"ח בלבד) או איכותי?
-
- 2 תגובות
- 564 צפיות
-
-
יש לי אחד של samsung 2700 256MB DDR ואחד של GEIL256MB 3200DDR ערכתי והוספתי... מעבד axp2400 לוח epox8rda+
-
- 11 תגובות
- 794 צפיות
-
-
-
יש לי את המפרט שניתן לקרוא בצד ימין, ולמי שאין כח, אז זה AXP2100, עם 512 מגה זכרון של סמסונג, הזכרון הוא DDR266. בנוסף, נפל לידי סטיק בודד של 256 מגה, גם של סמסונג, אבל DDR333. המחשב כרגע עובד על 157 מה"צ FSB, ועושה פוסט עד 162 בקושי. ושאלתי היא מה עדיף לי, בהנחה שהמכונה שעוברת OC היא מכונה למשחקים בלבד? 256 מגה DDR333, או 512 מגה DDR266? האם יש סיכוי שהמערכת תעבור את ה-162 מה"צ FSB עם הזכרונן החדש? מערכת ההפעלה היא WINXP. תודה!
-
- 4 תגובות
- 621 צפיות
-