עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by matanelm,

שלום לכולם , אני די חדש פה ולא כ"כ מתמצא בכל החוקים ובכל הדברים אז אם יהיה בעייה אני יתקן. אני רוצה לעשות oc למעבד שלי ורציתי לדעת איך לעשות את זה, מההתחלה ועד הסוף. זה מבטל לי את האחריות אם אני עושה את זה? זה המעבד שלי: יש לי לוח אם ep45-ds3 וזה הקירור למעבד שלי: Arctic Cooling Freezer Extreme והמארז CM690 עם 3 מאוררים ( אחד מקדימה, אחד בצד, וחד מאחורה) וספק כח VX550W תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 791 צפיות
  2. Started by Monstalicious,

-------------------------------------------------------------------------------- העלתי את ה fsbל 240. amd64bit2000@2400 ואני רוצה להמהיר את הזכרון לאותה מהירות. הזכרון הוא Samsung pc 3200, עם מתח של 2.7 וולט כיצד ממהירים את הזכרונות? לא מצאתי אפשרות בלוח. מי שיכול לעזור אני אודה לו מאוד

• 3 תגובות
    • 431 צפיות
  3. Started by maayan,

שלום לכולם בזמן האחרון אני לא יודע מה קרה לספק שלי הוא מגיע לטמפ' של 52 וגם 62 לא יודע למה מה אני יכול לעשות בנידון ומה היא הטמפ' המקסימלית שיכולה להיות בספק

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכולם. המפרט שיש לי רשום בצד. בכל פעם שאני מריץ אפליקציות על המעבד אשר מצריכות מאמץ מסויים מהמעבד וכרטיס המסך, טמפרטורת המעבד עולה במשהו כמו 10-12 מעלות, עד היום בבוקר במנוחה הטמפרטורה הייתה על 43 מעלות במנוחה ובמאמץ 50 ואפילו יותר. מה שעשיתי עד כה, הוספתי מאורר נוסף מאחורה למארז, ככה שיש מאורר משכניס מקדימה ומוציא מאחורה. בנוסף מרחתי משחה טרמית, arctic silver 5. מאז הטמפרוטרה של המעבד היא 50 מעלות במנוחה, אני חייב לציין גם שכנראה שברתי את אחת הרגליות של גוף הקירור, והוא כנראה לא יושב טוב על המעבד(למרות שכאשר אני מניע אותו, הוא לא רופף או משהו). בקיצר, צריך המלצה לגוף קירור טוב, לא לOC שיעלה גג 100 שקל. גם חנויות שמחזיקות מלאי זמין של כאלה יתקבלו בברכה

• 6 תגובות
    • 677 צפיות
  5. מישהו יכול לסמן בתמונה של הלוח איפה נמצא הPWM Area ולהעלות את התמונה לפה? כי המקום דיי חם ואני רוצה לראות איפה זה בדיוק ומה אפשר לעשות שם מבחינת קירור...

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  6. Started by most,

קרוב אני קונה geforce 6200 ואני כנראה יעשה לו פתיחת צינורות. ראיתי שהרבה אנשים עושים פתיחת צינורות עם תוכנה שנקראת riva tuner... אבל יש בעיה אחת...אני לא יודע איך עושים את זה הגירסה של ה-6200 היא purevideo ככה שאני יודע שאפשר לעשות פתיחת צינורות והכרטיס הוא בחיבור agp ... מישהו יכול להסביר לי איך עושים את בדיוק או לתת לי מדריך פשוט ומפורט כדי שאני ידע איך לעשות את זה? דרך אגב...פתיחת צינורות גורמת לעלייה בטמפרטורה? כרגע המחשב עובד לי על 38 מעלות...אני אצטרך להוסיף קירור בשביל אוברקלוק(או לפתיחת צינורות אם זה מעלה טמפרטורות)?

• 6 תגובות
    • 558 צפיות
  7. אני צריך קצת ייעוץ תשלחו לי הודעה פרטית

• 5 תגובות
    • 912 צפיות
  8. Started by ^Z^,

שלום אני גר בירושליים ויש לי מעבד פריסקוט מדגם 630 עם קירור סטוק. אני לא נוהג להפעיל קירור, אז המזגאויר הירושלמי שורה גם אצלנו בבית. עכשיו, המעבד שלי מגיע באמץ [בערך 80 אחוזי ניצול] לטמפ' של 40 מעלות, טמפ' נמוכה מאוד יחסית למעבדי פרסקוט. עכשיו השאלה שלי היא : יכול להיות שירושליים היא עיר טובה במיוחד לאוברקלוקרים בגלל שקר בה? [ יעלק אני מצחיק את עצמי ] תודה, ^Z^

• 13 תגובות
    • 723 צפיות
  9. כרגע אני נתקע ב152 באס עם וולט של 2.2 קרור וולקנו 7 + 60 מעלות מעבד ללא מאמץ סטפינג agoia 2000 xp רציתי לדעת למי שמכיר את הלוח שיתן לי כמה טיפים שאולי יכולים לעזור לי פשוט אין לי תחבורת וזה לוח מאוד מסובך תודה רבה לכך העונים

• 6 תגובות
    • 513 צפיות
  10. Started by itaysk,

קראתי את החוברת של הלוח ויש שם כל מיני חיבורים שקשורים ל INFRA RED... בידיוק רציתי לבנות את המקלט IR שמתחבר ל SERIAL PORT זה אומר שאני יכול לחבר משהו כזה ללוח? איך? ואיך אני שולט על זה? תודה

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  11. Started by weamir,

לכרטיס 6600 GT שכבר יש עליו מאוורר.

• 1 תגובה
    • 421 צפיות
  12. בדקתי דרך הביוס זה נורמאלי? המעבד הגיע עם הקוריר הזה P4 1700 לוח אם של אסוס לא הוספתי מאווררים נוספים חוץ ממה שהגיע איתו השאלה שלי היא האם כדאי ל להחליף מאוורר למעבד ואם כן לאיזה קירור מים גם אפשר =] אין לי בעיה להשיג כל מוצר אני רק צריך שם מלא כולל דגם והכל ואני גם מחפש משהו שקט אבל שיקרר טוב (אני אל הולך לעשות אובר קלוק רק רוצה לשמור על המעבד שלי =] )

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אני לא מומחה ב OC ולכן העלתי את המתח למעבד והשארתי את כל הנתונים שאני לא מכיר על AUTO. מסתבר שבלוחות של GIGABYTE (שלי EP43-DS3L) ההגדרה הזו לא שקולה להגדרות ברירת מחדל אלא משתנה עם שינוי נתונים אחרים. העלאת המתח למעבד VCORE גררה בלא ידיעתי גם העלאה במתח PLL ו MCH. לא ניתן אפילו לראות בביוס את הערך האוטומטי שהלוח משתמש בו. רק לאחר התקנת תוכנת הניטור של הלוח EASYTUNE, ניתן לגלות שהמתחים עלו. מסתבר שמתח PLL של 1.7 לא בריא למערכת (E5200) ועכשיו אני מקווה שלא נגרם נזק משבועות של שימוש במתחים גבוהים מהמומלץ. חשוב לשנות את ההגדרות לערך הרצוי או להגדיר NORMAL אבל לא להשאיר על AUTO במיוחד ב OC.

• 7 תגובות
    • 749 צפיות
  14. Started by oru85,

בתוכנה pc-wizard מה זה GPU Temperature ???? פשוט רשום לי GPU Temperature 54 תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. Started by shaniyakov,

הלוח שלי הוא +ecs p4vxasd2 בביוס לא מופיע לי שום דבר שקשור לfsb.....מישהו מוכן לעזור לי...... נואש לשפר את המחשב

• 3 תגובות
    • 477 צפיות
  16. אני רוצה לקנות מחשב עם מעבד פנטיום D930 ואני לא יודע איזה קירור כדאי לי אני רוצה שבעיקר הוא יהיה קר ולא יתחמם על המידה או משהו כזה ויגיע ל50 מעלות או משהו גבוה מאוד ועדיף גם שלא יהיה רועש ושלא יעלה כול כך הרבה כסף עד 200 ש"ח או קצת יותר וגם אני רוצה לדעת אם כדאי לי לקנות עוד דברים כמו נוזל או דברים כאלה והאם זה יעזור לי

• 7 תגובות
    • 478 צפיות
  17. מה נשמע חבר'ה? אני רוצה להמהיר את הכרטיס. לפני זה ניקיתי אבק במארז וכו'. האם הטמפ' סבירות?: אוורסט: Aux: 54 ATITool: 57c יש עוד טמפ' שרשומה מעל ה57, שהיא 77. האם הטמפ' בסדר? אפשר להתחיל לעלות קלוקים ואת הזכרונות?

18. Started by Inzagi,

שלום, יש לי כרטיס מסך GIGABYTE ATI RADEON HD 4870. כשאני שם את מהירות המאוורר על AUTO הטמפ' מגיעות ל80 מעלות וזה שומר אותו ככה. לדעתי זה חם מדי, מה גם שהמארז שלי לא מאוורר כ"כ טוב. בשביל לפתור את זה עשיתי כמה פרופילים של מהירויות מאוורר שאני מחליף ביניהם לפי הצורך, אבל זה מסורבל ומעצבן. אז רציתי לשאול אם יש דרך לקבוע לAUTO לשמור את הכרטיס בטמפרטורה יותר נמוכה, או אם יש דרך אחרת לשמור את הכרטיס יותר קר בלי להתערב ידנית כל פעם.

• 9 תגובות
    • 973 צפיות
  19. קניתי לאחי את הזכרון הנ"ל והשוותי אותו לזכרון הכי בסיסי שהיה לי: Kingston 800MHz CL6. את הקינגסטון הרצתי עד היום בצורה יציבה ב890MHZ על 5-4-4-14 במתח של 2.1V וכן על מצב Turbo ולא Standard. את הG-Skill לא הצלחתי להריץ באותם הגדרות אפילו ב970MHz ובמתח של 2.3V - המחשב קרס. כמו כן המחשב לא יציב כשהזכרון במהירות 1100MHz על 5-5-5-15 גם במתח של 2.3V ובמצב Standard! יש לכם עצות?

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  20. Started by mb74ever,

יש לי AMD athlonXP2000+ עכשיו אני עם קירור סטוק והמעבד מגיע ל60-65 במאמץ, 55 בערך מנוחה. אני רוצה להחליף את המאוורר שלו, לא מתכוון לעשות אוברקלוק גדול..אולי קצת תלוי כמה יתן המאוורר.. הרעש לא ממש גורם משפיע..זה לא מפריע לי.. מחפש משהו שלא יהיה יותר מדי יקר( אולי משהו כמו עד 200 ש"ח או משהו כזה), ושיתן ביצועים טובים, יש המלצות?

• 4 תגובות
    • 433 צפיות
  21. Started by נמו789,

יש לי מאוורר בלוח אם שכנראה עומד למות וממש מרעיש רשום עליו dtc-aat01 12vdc 0.60A delta איזה מאוורר עלי לקנות ?כלומר דגם,סוג גודל ? תודה

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by asafasaf,

אני לא מצליח לעבור את ה-3... העליתי מתח להכל הכי הרבה שאפשר. המעבד הזה יכול להחזיק עד 1.3625 .. ועדיין לא עושה לי פוסט ברגע שאני מרים תבאס מעל 400.. המכפלה היא 7.5 מה עוד אפשר לעשות?

• 6 תגובות
    • 790 צפיות
  23. Started by חן מ,

תראו אינ רוצה לקנות 8800 GT למחשב החדש החלטתי שכן ואני רוצה לדעת איזו חברה עושה לכרטיסים שלה את הקירור הכי טוב מבין החברות המוכרות:LEADTEK או GIGABYE?ואם יש עוד חברות מוכרות שעושות קירורים טובים תביאו לי הכל חוץ מאסוס כי הם נורא יקרים

• 4 תגובות
    • 583 צפיות
  24. חשבתי על האופציה הזאת בגלל שבדרך כלל המעבד שלי מגיע ל55 מעלות בקבוע(כרגע הוא באוברקלוק של 3.8 ורק בתוספת של 125w ‎‏ הוא יציב במתח של 1.49) אני יודע שזה נרמלי וכמובן שהמקסימום שהוא בדרך כלל מגיע במאמץ זה 60 מעלות אני לא אוהב לראות את הטמפ' ככה במנוחה המעבד על 43-45 ,בקיצור חשבתי על הקירור הבא יש עליו הרבה ביקורות טובות www.coolitsystems.com/index.php/eco.html

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by e_perera,

הרבה זמן לא כתבתי מה קורה אם המערכת, אבל האמת היא שדי התקדמתי. נושא זה יטפל במיכלי המים. אחרי הרבה חיפושים הצלחתי למצוא משטח נקי ודנדש של פרספקס 5מ"מ. זה לא משהו טוב ועבה כמו 10מ"מ, אבל זה יעשה את העבודה והכי חשוב זה היה בחינם! אז כמו שאתם זוכרים, אני הולך על שתי מיכלים: 1. פנימי - גובה 10ס"מ, אורך ורוחב 15ס"מ. (משאבת המים תשב בתוך מיכל זה). 2. חיצוני - מיכל בגובה של 25ס"מ אורך ורוחב של 6ס"מ. חיתוך החומר יתבצע באמצעות סכין מיוחדת לחיתוך פרספקס (הגיע מאותו מקום שממנו הגיע הפרספקס). הדבקת החלקים היתה בעיה רצינית! התחלתי בהדבקות אם דבק חם ואחרי שהוא יבש ציפוי בסיליקון. אבל כל הזמן היו לי נזילות :-[ אחרי זמן מה כבר לא ראו את הפרספקס מרוב ששפכתי עליו דבק חם. במהל…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.