עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום,אני עוד מעט קונה מחשב חדש ורציתי לדעת מה כדאי לקנות? אני קונה מארז thermaltake kandalf silver שבא עם 4 מאוורים וניתן להוסיף לפחות עוד 3 ( לא כולל של המעבד הספק והכרטיס מסך) אני רוצה שיהיה לי קירור הכי אופטימלי שאפשר אולי לאוברקלוק בעתיד.. השאלה ..עזבו רגע את השימושים שאני עושה במחשב...אני רוצה לדעת באופן כללי מה יותר טוב כאילו ברור שאויר זה טוב כי זה מכניס ומוציא אויר ואפשר להבין את העיקרון שעליו הוא עובד אבל הבעיה מספר 1 זה אבק אבק ועוד פעם אבק...אמנם יש פילטרים שעוצרים חלק נכבד מהאויר...וגם יש את הבעיה של הרעש שהיא אומנם נהיית ככל שהזמן עובר קטנה יותר ויותר.... ולעומת זאת קירור מים אין בכלל רעש או ממש מזערי... אבל השאלה אם הקירור שלו אופטימלי השאלה מה הוא עושה בדיו…

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. שלום, מזה כמה חודשים שיש לי מארז FRACTAL DESIGN DEFINE R3 לא שיניתי את מערך המאוררים שלו מאז שהוא יצא מהקופסא - יש לו מאורר אחד מקדימה ואחד מאחורה (שניהם 120מ"מ) אני רוצה להוסיף לו מאורר אחד או שניים בשביל לשפר את הקירור של החלקים בזמן מאמץ יש לי במארז מעבד i7 2600K ללא OC ועליו קירור Mugen 2 rev. B וכרטיס מסך SAPPHIRE 6950 אני אשמח לקבל המלצות לגבי שדרוג הקירור, דגמים של מאוררים מומלצים ואיפה הייתם מוסיפים אותם במארז. יש לי עכשיו הרבה מקומות פנויים למאוררים במארז אבל אני לא רוצה לשים יותר מידי מאוררים (1 או 2 מקסימום) בגלל היבט של רעש. תודה

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by ^DaRk-MiNd^,

ובכן אין לי שום ניסיון עם אוברקלוקינג אבל אני רוצה לנסות על הסלרון כדי שיוכל לשרוד עוד קצת כמחשב צד הלוח אם מבוסס via apolo pro ובביוס ראיתי שהוא כרגע 66X5.5 כשאפשר להעלות את שניהם האם פשוט להעלות אותם ? באיזה קצב ? את ה66 או את השני ? האם אני אצטרך קירור ואם כן איזה ?

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by or323,

שלום, יש לי מעבד amd fx8150, והקירור שלו לא עושה תעבודה מלבד זה שהוא מאוד מרעיש במאמץ המחשב נכבה מחימום יתר, אני מתלבט כרגע בין 2 דגמים Scythe Ashura Shadow או Scythe Kotetsu, אם יש לכם המלצה אחרת מאייבורי אני אשמח.

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. אני מדבר על הדגמים: THERMALTAKE TMG: ND1/2 AT1/2 לכרטיסי מסך. ו - THERMALTAKE TMG: A1, I1, THERMALTAKE MAX ORB, THERMALTAKE V1 למעבדים.

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by jioht games,

לי אין מספיק ידע במחשבים כדי לדעת כול מיני דברים מי שיכול שיכתוב בתגובות מה כדי להחליף במחשב שהיה יותר זול או עם כדי לבנות ולעשות אוברקלוקינג בשביל המחשב שאני יבנה או עם כדי בכלל לעשות את זה אני מוכן להוסיף על המחשב עצמו 1000 שח ובשביל האוברקלוקינג עוד 2000 שח לי נראה שכדי כבר לקנות\לבנות מחשב יותר טוב מצורף המפרט של המחשב שלי תודה מראש

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by KF,

שלום לכם עכשיו עשיתי OC למעבד שלי(בחתימה) והגעתי לזה... אני יודע שזה OC צנוע... אבל מה שמגביל אותי כרגע זה החום ואני לא רוצה יותר מידי לשחק עם זה (69 מעלות עם פריים 95) לעומת זאת שאני משחק במשחקים המחשב לא עובר את ה60 מעלות במאמץ! הטמפ במנוחה הם 53-55 לעומת שלפני הOC היה לי 50-54 בכל זאת הOC שלי הוא עם לוח של אינטל! אז ככה שאפשר לעשות OC גם עם לוחות של אינטל והלוח עדיין לא עצר אותי! השאלה שלי היא: האם כדאי להעלות את הבאס מ215 ל220 ? תודות מיוחדות ל VATOS LOCOS ו YE3333 שהדריכו אותי בביצוע האוברקלוק מצפה לתגובות. SuperSheep. [attachment deleted by admin]

• 40 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. אז ככה- יש לי מעבד INTEL 3 G פרסקוט 530, קירור SONIC TOWER(פאסיב לחלוטין), עוד שתי מאווררים במארז AC T2 השקט. המעלות במנוחה 66 (בצלזיוס כן?!) מה אני (סליחה על הביטוי) לעזאזל עושה? אולי להוסיף לסוניק מאווררים\ אולי להחליף קירור כי קיץ עכשיו(כי זה פאסיבי)... אני ממש לא יודע למה זה כזה HOT. אני מפחד נורא שפתאום.... בוםםםםם... אם אתם יודעים למה אני מתכוון... תודה מראש. .swg

• 29 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by OR007,

אני מחפש רדיאטר קטן ככל האפשר, איפה הם נמצאים בד"כ ?, אמרו לי שבמערכות מזגן של רכב יש, אבל גם הם גדולים מידי. מישהו יכול לתת לי עוד מקומות לבדוק בהם ?

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. שלום, כבר זמן רב שלא התעסקתי עם המחשב שלי, אז הגיע הזמן לעשות משהו. בעקבות הפסקת פרוייקט קירור המים לאקס בוקס עקב פטירתו בגלל הטמטום שלי נשארו לי חלקים ללוף שלם. אז החלטתי להוסיף לוף נפרד לרכטיס מסך שלי. כרגע בלוף גם המעבד וגם הכרטיס מסך יושבים על הרדיאטור הכפול של BLACK ICE GTX, והמעלות לא להיט, סביב ה 50 מעלות למעבד. זו המערכת הנוכחית: אז אלה החלקים: משאבה של DD 500L/H: פילפורט, כי אני לא סומך יותר על מיכלים: רדיאטור BLACK ICE PRO: וצנרת 1/4 של CLEARFLEX: חשוב לציין שהטמפ' של הכרטיס מסך פחות מעניינת אותי כי הוא ללא OC, והמעבד E6300 ב OC ל 3.4.

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by EpoXi,

שלום. אני רוצה להתחיל לבצע המהרה למעבד. זה המפרט שלי: לוח אם: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ראם: KINGSTON DDR3 1333MHZ 2GB X2 מעבד: AMD Athlon 2 X4 630 ספק: SEASONIC 500W כ.מסך: ATI HD4770 SAPPHIRE קירור: Arctic Cooling FREEZER 64 PRO במארז ישנם 2 מאווררים של 12CM אחד מכניס אוויר מקדימה ואחד מוציאה אוויר מאחורה (האחורי מחובר ללוח אם והקדמי לספק). קראתי את המדריך להמהרה של המעבד שיש בנעוץ והבנתי בכלליות את הנושא אבל את התהליך עצמו בפירוט לא כל כך. כשאני נכנס לביוס איזה אופציות צריך לכבות בדיוק ? האם אותן אופציות שמצוינות במדיך משנת 2006 עדיין זהות? מעבר לFSB ,מכפלה ומחלק, ראיתי שאנשים מדברים על דברים נוספים בזמן הOC כמו למשל תזמונים של הזכרונות שעל זה לא מוזכר במדריך או כל כמה…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. שלום תכנון מערכת קירור המיים שלי מתקדם, והגעתי לשלב שבו אני צריך לבחור משאבה ובלוק קירור לכרטיס מסך (בסוף וויתרתי על הבלוק למעבד בגלל שהטמפ' שלו מעולה ובגלל שהלוח מגביל באובר). אני מקווה למצוא בלוק שיעלה פחות מ200 ש"ח, אולי אפילו 150. קיים? כמו כן, רציתי לשאול מהי כמות הליטרים בשעה המינימלית שתתאים למערכת קירור? האופציות כולן של אטמן: 600 ליטר - 30 ש"ח. 800 ליטר - 50 ש"ח. 1200 ליטר - 80 ש"ח. 2000 ליטר - 115 ש"ח. השאיפה היא להגיעה לעלות מינימלית בביצועים שעולים על ביצועיו של קירור אוויר. תודה, Zzzz

• 32 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by Astrix-D,

אם המחשב שלי לא יעשה POST(לאחר OC),אני יוכל להיכנס אח"כ לביוס ולשנות את ההגדרות?הלוח שלי במפרט(צד ימין<). מה זה CMOS?

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by Luffy,

החלטתי לקבץ את כל השאלות לגבי לוח האם שלי יחדיו. תכינו את עצמכם נפשית, הנה זה בא: 1) באופן כללי, מידת החום שמשוייכת ללוח האם (נניח באוורסט) - איזה רכיב זה משקף? אולי הצ'יפסט? למה אין חיישן חום על הצ'יפסט? למה? 2) לוח האם הזה(אסוס פי חמש קיי אס אי - ראה כותרת), אני מוכרח להודות, נוח להפליא והופך אוברקלוקינג לחוויה מרנינה. פונקציית הAI BOOSTER עובדת נהדר, לא צריך לאתחל את המחשב כל הזמן, וזה נוח להפליא. עד עכשיו העליתי את תדר ה-FSB ל-360 (המקורי 333), והמכפיל של כל העסק הזה הוא 7.0=2520Mhz (המעבד הוא אינטל CORE DUO E6550 2.3). בכל בדיקות היציבות המעבד לא עובר 40 מעלות צלזיוס (ונדיר לראות אותו מגיע לשם). הוא יכול לקבל עוד - בכיף. השאלה שלי היא: האם להמשיך ולהעלות את תדר ה-FSB…

• 37 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by Madboy,

הפעם עשיתי stealth http://www.pbase.com/madboys_lair/stealth הצביעה קצת חיוורת כי נגמר לי הטוש באמצע היום אני הולך לקנות עוד אחד ולעבור על זה איך יצא? דרך אגב כל המדריכים על זה מראים עבודה קשה זה לקח לי בדיוק 10 דקות לשניהם בעזרת קצת ספוג , איזולירבנד ודבק מהיר למי שתוהה למה לא עשיתי מגע לכפתור בשביל לפתוח דבר ראשון לא היה לי משהו קשיח מספיק ובגודל המתאים בבית וזה היה ב4 בבוקר אז אי אפשר לחתוך דבר שני אני עכשיו שולט על זה דרך התוכנית הבאה: http://www.cmdtools.com/files/eject.zip שילבתי את זה עם השלט של הflyvideo שלי ויש לי גם שליטה דרך השלט בסה"כ יצא שווה לאללה ושאלה אחרונה מה אתם חושבים נשמע יותר טוב : Burner או Cd-Rw ?

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. במסגרת הניסיון להשקיט את המחשב, סיימתי להחליף היום את כל המאוררים שהיו לי במחשב. כל המאווררים זה אומר 3 מאוררי מארז 80 מ"מ (GlacialTech), קירור לכרטיס מסך (Silancer), לפני כמה שבועות שמתי ביג טייפון (והיום חיזקתי ברגים - זה הקטין את הרעידות של המארז), קירור לנורת'ברידג (לפסיבי של זלמן) ואפילו ספק החלפתי לאנרמקס 420 (שאמרו לי שהוא אחד הספקים השקטים יותר) אבל המחשב עדיין מרעיש קצת, למישהו יש רעיונות מה עוד אפשר לעשות? (התלבטתי אם לפרסם את זה פה או במודינג ואלקטרוניקה - כי נראה לי שמה שצריך עכשיו זה איזשהו מוד. אז אם זה לא מתאים - בבקשה להעביר).

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by nadavP3,

שלום אני אולך לעסות כירור מים מעולתר ואני צריך מקום(או מישהוא) שאפשר לכנות ממנו רדיתור משאוות מים וסוקת למעבד(שמתי שיש מישהוא שמוחר ב150 אבל אני לא זוחר איך כוראים לו) תודה מרוש נדב עריכה: אגב אני יחול להסיג משאוות מים אבל היא חלשה יחסית (עם אנ יסים אותה בקלי מים ואני יקון אותה למלע עז היא תעיף מים לגובה של שנים שלושה סנתימתרים לא משהוא רציני אבל אני בחולזות אני מעונין לדעת עם זה שווה משהוא)

• 33 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. קניתי מעבד חדש והוא התלכלך לי טיפה מהמשכה הטרמית בחלקו התחתון,זה בעיה?

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. [glow=red,2,300]יש לי E2160-1.8 עשיתי OC ל 3.7 האם זה נחשב OC גבוהה?[/glow]

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. יש לי מעבד 2.8 פרסקוט ht 800fsb 1mb הלוח אם asus p4s800d זכרונות 2x256 ncp 400mhz 3200 וקירור למעבדsilent tower והוא חייה רק רציתי למשוך אותו ל3500 האם זה אפשרי? ???

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by avsb,

יש לי לוח אם ABIT IP35-E ומעבד E4500 עם OC כרגע 2.2@3.41 והכל יציב קירור מעבד ARCTRIC COOLING FREEZER 7 PRO עכשיו השאלה שלי כמה הכי הרבה שאפשר להגיע בOC עם הלוח והמעבד הזה? אני חפשתי והכי הרבה שמצאתי שעשו זה OC ל3.3 ואני עברתי את זה

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. אוקיי, קבלו את המוד שהתעסקתי בו ביממות האחרונות..... תופים בבקשה..... ו..... http://www.avner.cjb.net/proj/ledfan/ כנסו ! יש שם תמונות מהתחלה ועד הסוף ! 8) אשמח לקבל תגובות !

• 29 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by Demon,

יש לי התלבטות קשה בקניית מאווררים. המועמדים העיקריים כרגע הם: Thermaltake 120x120x25 High Performance DC FAN Enermax UC-12FAB 120mm יש לי מארז Generic Midi tower. אני קונה זוג. איזה מבין ה2 יותר טוב? אם יש לכם הצעות משלכם תרגישו חופשי לפרסם פה, רק בבקשה תכתבו איפה ניתן להשיג בארץ.

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. אני מעלה את השאלה עקב חוסר שביעות רצון מהמערכת מים שבניתי. אני משתמש ב Yate Loon 120mm Medium Speed Silent Case Fan - D12SM-12 - Sleeved אשר נותן 70.5 CFM (לפי נתוני חברה כמובן). נעזוב לרגע את הדיון של עוצמת הרעש (המאוורר הנ"ל אמור לתת 33db, ואני לא שומע אותו), ונתרכז רק ב CFM. השאלה היא כזו אם מאוורר שנותן לדוגמא 110 CFM כמו ה Scythe "SLIP STREAM" 120mm Case Fan" 1900 rpm Quiet Case Fan - Ultra Speed - Sleeved יקרר יותר טוב את הרדיאטור ? ואם כבר למה לא לקחת את Delta 120x25mm FFB1212EH High Speed Case Fan - Sleeved שנותן 150 ? (למעט בעיית הרעש, לDelta יש מאוורר שמספק גם 250cfm). ההגיון הבריא אומר כן, אבל מתי "כמות" ה cfm מפסיקה להיות רלוונתית ? (אולי צריך בכל זאת להסתכל ע…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by hen1235,

מתח מעבד 1.6V מתח זיכרון 2.1V כל שאר המתחים על מקסימום. לפי דעתי מה שמגביל אותי עכשיו זה הטמפ'... הנינג'ה מאכזב אותי. יש הצעות להמשך?

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים