עבור לתוכן

כרטיס רשת אלחוטי מסרב לעבוד לאחר עדכון ביוס

Featured Replies

פורסם

בעקבות תקלה שהיתה לי עם לוח האם, נאלצתי לפנות לTMS למימוש אחריות. הם סידרו את הבעיה (פחות או יותר - לא רלוונטי לנושא הדיון) מבלי להחליף את הלוח, ועל הדרך עדכנו את הביוס של הלוח - מבלי שביקשתי, אגב. הרכבתי את המחשב מחדש ביום ראשון האחרון, ומאז יש לי בעיות בלתי פוסקות עם כרטיס הרשת (EDIMAX 7711ln, חיבור PCI). בתחילה, המחשב וכל התקניו עלו כמו שצריך, מלבד כרטיס הרשת. התקנה של הדרייבר שהגיע עם הכרטיס לא עבדה. התקנת הדרייבר המוצע באתר היצרן לא עבדה. התקנה של איזשהו דרייבר בטא שמצאתי באינטרנט שבכלל מיועד לוינדוס 8 (לי יש 7) כן עבדה - עד אתמול, לאחר שאתחלתי את המחשב בפעם הראשונה מאז אותה התקנה. אחרי האתחול, הוינדוס לא עלה (נתקע). אחרי שהעלתי אותו במצב last known good configuration, הוא עלה במצב בו הוא היה לפני התקנת הדרייבר (לא מפתיע, שכן זו היתה ההפעלה הקודמת של המחשב).

אחרי שהמחשב עלה, ניסיתי להתקין שוב את הדרייבר. המחשב נתקע במהלך ההתקנה. אתחול, נסיון נוסף, אותה התוצאה. ניסיתי להתקין הן ידנית והן אוטומטית ע"י הסרת ההתקן במנהל ההתקנים וזיהויו מחדש - עדיין נתקע. ניסיתי להעלות את המחשב ב"מצב בטוח" ולהתקין שם - ההתקנה עבדה, אבל כשהפעלתי מחדש את המחשב באופן רגיל הוא שוב לא הצליח לעלות. אחרי repair הוא עלה, אבל עתה כרטיס הרשת בכלל לא מזוהה במנהל ההתקנים.

מה לעזאזל אני אמור לעשות עם כרטיס הרשת הזה? אודה לכל עזרה.

ועניין קטן נוסף: מאז עדכון הביוס, אני בכלל לא מצליח להכנס לביוס (לוח האם של אינטל). F2 שאמור להעלות את תפריט הביוס לא עושה כלום. לעומת זאת, F10 שאמור לפתוח את הBoot Menu לבחירת ההתקן ממנו אני מעוניין להעלות את המחשב, דווקא עובד מצויין. מה עושים?

נערך על-ידי vic07

פורסם

בדר"כ אפשר לשנמך ביוס, רק שתדע.

אולי כדאי שתעבור לגרסת חלונות מתקדמת יותר ותראה אם הבעיה עברה.

8.1 או 10

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל אין לי כוונה להשקיע עכשיו במערכת הפעלה חדשה שאני לא צריך. בקשר לשנמוך ביוס, אני מעדיף קודם לנסות פתרונות שלא יכולים לדפוק לי את המחשב עוד יותר, מה גם שאין לי מושג איזו גרסה היתה מותקנת אצלי קודם.

פורסם

אם אתה רוכש כרטיס חדש תיקח USB

אם אתה מעונין יש לי אחד משומש

פורסם
  • מחבר

למה USB?

פורסם

פחות בעיות תואמות ולא פחות מהיר

מתאים לכל מחשב עם USB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים