עבור לתוכן

דרושה רשימת ציוד להתקנה חדשה במבנה בן 3 קומות

Featured Replies

פורסם

מדובר במבנה בן 3 קומות,

הדרישות הם לחבר בין כלל הצרכנים בין הקומות באמצעות רשת אחת.

המבנה כבר כולל הכנה לרשת קווית, כאשר בוצעו השחלות של כבלי רשת המתנקזים בכל קומה לקופסת תקשורת.

בין הקומות קיימת תעלה אורכית שנועדה לחבר בין הקומות.

בדומה לצורה הבאה:

--|--

--|--

--|--

המודם? יושב בקומה העליונה.

המטרה? לחבר בין הצרכנים בכל קומה אל מוצר אחד, שיתן מענה הן לחיבור אלחוטי והן לחיבור חוטי (1GB\S),

ולבסוף, לחבר בין שלושת הקומות כדי ליצור רשת אחת ולקבל לינק לאינטרנט מהקומה העליונה.

אז,

איזה ציוד מומלץ? ראוטר בכל קומה? AP?

תודה

פורסם
  • מחבר

תודה.

חיכיתי לתגובתך.

האם יש לך המלצה למוצר ספציפי עבור מטרה זו?

פורסם

מה סוג הצרכנים האלחוטיים שלך? מה המהירות שאתה צריך ב-wifi ומה טווח הקליטה הנדרש?

פורסם
  • מחבר

נצא מנקודת הנחה שמדובר בצרכנים ביתיים, כך שלא צפוי להיות עומס של מכשירים על הרשת (נניח - 10-12 מכשירים),

מהירות WIFI, לא חייבת להיות שיא הטכנולוגיה, היות והמחשבים יחוברו ברשת קווית. הWIFI נועד לניידים.

טווח הקליטה סטנדרטי אף הוא. כמה חדרים בודדים בכל קומה, לא ממ"ד או דברים אחרים שצריך להתגבר עליהם.

מהניסיון שלי, הטווח של ה1043 (כשהוא עבד), היה יפה מאוד, אז עדיף מוצר שלא יפחת מזה (אין בעיה עם מוצר טוב יותר)

פורסם

בלי להשתגע עם ראוטרים יקרים מאוד, לדעתי ה-1043 יעשה עבודה טובה אם אתה מחפש ראוטר לא יקר יחסית עם אחריות בארץ וביצועים סבירים.

אם אתה רוצה להשקיע עוד טיפה ולקבל שידור DB, הייתי הולך על ה-archer C5 מאמזון צרפת - http://www.amazon.fr/TP-Link-Archer-C5-Routeur-Gigabit/dp/B00D8XXDB4/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1428503072&sr=8-4&keywords=ac1200

כולל משלוח לישראל הוא יעלה כ-300-330 שח ויתן לך ביצועים טובים מאוד ביחס למחיר שלו.

אופציה יקרה יותר תהיה ה-ac66u של אסוס שיעלה אחרי מיסים ומשלוח מאמזון צרפת כ-600 שח, או ה-R7000 שיעלה כ-100-200 שח יותר (לדעתי זה שניהם מוגזמים עבורך)

כל סוויצ' ג'יגה ביט פשוט צריך לדעתי להספיק במקרה שלך.

פורסם

יש לי כמה הפתעות עבורך

המודם ראוטר צריך להיות בעל 8 יציאות

הוא צריך להיות מותכן בקומת הביניים

חיווט 2 כבלים לעליונה

2 כבלים לתחתונה

המודם אינו יכול להיות מוצב בתוך ארון תקשורת הוא יתחמם וימות במהירות

בחר מכשיר אשר יהיה מותקן על הקיר בקומת הביניים מחוץ לארון התקשורת

פורסם

אני לא מבין את התשובה הזו.

1. אין מודם/ראוטר בייתי עם 8 יציאות. אם נדרשות יותר מ-4 יציאות בכל קומה, צריך לשרשר שם SWITCH.

2. למה שני כבלים לכל קומה? אחד כבר לא מספיק?

3. ההצבה בתוך ארון תקשורת היא בהחלט אפשרית. ארונות התקשורת שיש הים בבתים חדשים הם גדולים, כך שבעית האיוורור אינה מהותית, והם כוללים כבר שקע חשמל.

פורסם

מה לגבי רוחב הפס שאתה מתכוון לחבר שם

הייתי ממליץ לך לחבר ציוד של http://www.peplink.com/products/balance/

ולנתב תעבורה הרבה יותר טוב ויעיל

פורסם

אני לא מבין מה השטויות שאנשים פה זורקים.

למה שראוטרים פשוטים וזולים יחסית לא יספיקו פה?

ממתי מהירות העברת קבצים ברשת ביתית צריכה להיות גבוה מ-80-100 מגה או להיות מתועדפת?

ראוטר ג'יגה ביט פשוט יתן מהירות של 800mbps במציאות ויספיק לטעמי, ואפילו מאפשר בד"כ QOS אם זה כל כך חשוב.

אפשר לסגור את כל הקניה פה בפחות מ-1000 שקל, אז למה להשתגע?

פורסם
  • מחבר

האמת? שסיבכתם מה שרציתי לפשט.

התכנון הוא אכן לראוטר בכל קומה.

כאשר הראוטרים יחוברו בניהם ואליהם יחובר המודם היכן שלא יהיה.

תשתית של 1gbps היא די והותר.

פורסם

תקנה 3 ראוטר, אחד ראשי ליד המודם, ושניים לקומות האחרות וזהו.

אם לא חשובה מהירות החיבור, טווח גדול מאוד או שידור דואל בנד, אפשר ללכת על שלושה 1043nd של tp link ולסגור סיפור בכ-750 שח.

אם אתה רוצה להשקיע וללכת על ראוטרים חזקים יותר, קח ראוטר archer c5 של tp link במחיר של כ-100 שח יותר לכל אחד שתחליף, לקומה בה חשוב החיבור המהיר יותר.

זה יסגור לך את הסיפור במקסימום תמורה ובמינימום השקעה ובלי כל השטויות שזרקו פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים