עבור לתוכן

רשת על גבי חשמל?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי רשת למחשבים בחדרים שסה"כ עובדת בסדר.. מחשב אחד מחובר חוטית לראוטר ושאר המכשירים מתחברים אלחוטית.

יצרתי גם AP בסלון כדי שיהיה כיסוי יותר רחב עם ראוטר ישן שהיה לי. העיניין הוא ששידרגתי את המהירות ונוסף לי ראוטר חדש של בזק שלא תומך בAP אז מה שעשיתי זה לחבר ראוטר לראוטר החדש ושהוא ישדר אלחוטית לAP בסלון.

2fygmzmkz0yn.jpg

קו רצוף - חיבור קווי, קו לא רצוף - אלחוטי.

תמיד הייתי מגיע בsiemens 2 למהירות של 5-6 מגה שזה לא מדהים אבל סביר לגלישה בסמארטפון או משהו כזה. עכשיו כשאני בודק זה מגיע לפעמים ל3-4 מגה ולפעמים פחות מ1.

עכשיו החלטתי מחבר מחשב ליד הטלוויזיה ובכל מקרה גם מהירות של 6 לא מהירה מספיק כי אני רוצה לבצע סטרימינג וכו'.

איזה פתרון יש לי?

חשבתי על מתאמי חשמל.. זה אמור לעבוד טוב?

מחבר מתאם אחד ל6850U ואת השני לsiemens 2 ואז מתחבר חוטית/אלחוטית לsiemens 2? אקבל מהירות טובה? זה גם מייתר את siemns 1 וחוסך לי שקע חשמל.

או שגם נתקלתי במשהו כזה:

http://www.ebay.com/itm/Tenda-300Mbps-WIFI-Wireless-Powerline-Ethernet-Adapter-KIT-HomePlug-Repeater-/171446904226?pt=US_Powerline_Networking&hash=item27eb0825a2

שזה גם מייתר את siemens 2 ויוצר גם AP אלחוטי.

תודה.

פורסם

אם אתה מדבר על מתאמי רשת על חשמל - אני ניסיתי אצלי בממ"ד ודיי התאכזבתי.

יש לי הרבה מפצלים וזה מוריד מרחוב הפס - המקסימום שהצלחתי להגיע אליו הוא 35 מגה, עם אינטרנט של 100 מגה.

בנוסף, אחרי ששיחקתי קצת עם כמה שקעים לראות איפה הכי מהיר - הצעצוע הזה כבר הפסיק לחבר אותי לאינטרנט - לא ברור לי למה.

בסופו של דבר העברנו כבר כבל רשת מהממ"ד דרך תעלת המיזוג - פתרון קצת עקום, אבל זה פתר את הצרות של האלחוטי והרשת על חשמל.

פורסם

תעדכן מה הם הסימנסים האלה - נתבים? אם כן מאיזה דגם?

פורסם
  • מחבר

נתבים משולבי מודם של בזק. siemens sl2-141

פורסם

אם כך - די חבל"ז. הסימנס תומך רק בתקן G ושרשור שלהם מקטין את המהירות בחצי - כפי שמוסבר כאן - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm. זו הסיבה שאתה מקבל כאלה מהירויות מזעזעות.

פורסם
  • מחבר

אני מודע לזה, זה קורה רק בחיבור אלחוטי או גם בחיבור הקווי בין ה6850U לסימנס?

ומה לגבי הפיתרון של מתאמי חשמל? לחבר את ה6850U לחשמל ואת סימנס 2 לחשמל וליצור ככה WIFI וגם חיבור קווי שאני צריך ל2 מכשירים בקרבת סימנס 2.

פורסם

חיתוך המהירות בחצי קורה רק בחיבורים אלחוטיים - בחיבור קווי בין שני נתבים אין את הבעיה הזו. לפני שאתה הולך לפתרון של מתאמי חשמל - תשקול את החלפת הסימנסים לנתבים בתקן N. מה שאתה מתכוון לעשות עם רכישת מתאמי חשמל לסימנס הוא כמו לחבר מנו של פרארי ליפושית דגם 1970.

פורסם
  • מחבר

העיניין הוא שאם אני מחליף את הסימנס לנתב בתקן N אני אצטרך אחד נוסף בגלל שאני לא יכול ליצור ל6850U AP - מה שייקר את העיניין לרכוש שני נתבים.

מה יהיה הפתרון הכי נורמלי מבחינת ביצועים מספיקים (לא צריך יותר מ10-15Mbps - רק לסטרימינג של720p בעיקר) ומחיר?

פורסם

שני מתאמי חשמל יעלו כמה מאות שקלים טובים - לפחות 350 עד 400 שקל. זה פחות או יותר המחיר של נתבי N בינוניים.

פורסם

סליחה שאני אומר את המובן מאליו.

תעשה כל מאמץ להריץ כבל רשת בן שתי הנקודות כי זה הפתרון האולטימטיבי שישרת אותך לשנים רבות.

כל שאר הפתרונות הם גם לא זולים ולעיתים נותנים מענה סביר עד טוב אבל לרוב הם פחות יציבים וכל שינוי סביבתי (לדוגמא גוף תאורה פלורסצנטי או לדים) עלול להשפיע על האיכות של התעבורה ובכל מקרה אתה משלם מבלי לדעת בוודאות מוחלטת שזה יעבוד טוב.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

אני באמת שוקל לחבר את המכשירים קווית.

רציתי לשאול, במידה ואני קונה מתג 1000Mbps, אני מחבר אליו את כל המחשבים ואת ה6850U ככה הם מקבלים את המהירות אינטרנט מהנתב (בהגבלת המהירות שעליה אני משלם) ולהעביר קבצים בין המחשבים זה תיאורתית עד 1000mbps אבל מוגבל בכרטיסי רשת של המחשבים הרלוונטיים ומהירות הכתיבה של הדיסקים הקשיחים נכון?

ועוד שאלה, אני צריך יותר מחיבור 1 בסלון (מחשב וXBOX) אפשרי לחבר למתג את הsiemens 2 ולחבר את המחשב והXBOX לסימנס2? הם יקבלו חיבור לאינטרנט ככה? (אני כנראה אעביר כבל של 30 מטר ככה שלהעביר שניים זה די מסרבל את הנושא). אני אוכל גם לגרום לsiemens 2 לשדר אלחוטית וליצור AP שהוא הרבה יותר מהיר כי הוא מקבל את כל מהירות החיבור בצורה קווית, לא?

תודה.

פורסם

אל המתג אתה מחבר את כל המחשבים/XBOX/ טלוויזיה שלך. מהמתג יוצא כבל אחד שמתחבר אל הסימנס השני. אל הסימנס השני אתה יכול לחבר מתג נוסף ואליו עוד מכשירים.

פורסם
  • מחבר

מה שאני תיארתי לא אפשרי? מכיוון שבמידה ואני הולך לפרוש כבל זה לא הולך להיות בקיר אלה חיצוני דרך תעלה או משהו בסגנון ולא יהיה לי מקום להעביר שם יותר מכבל 1. המחשב והXBOX נמצאים ליד הסימנס השני שאר המחשבים מחוברים אלחוטית לDLINK. מה שאני רוצה לעשות זה לחבר למתג את הסימנס ואז את המחשב והXBOX לחבר קווית גם כן לסימנס.

פורסם

לצערי, לא הצלחתי להבין מהתיאור המילולי שלך איך בדיוק נראית הקונפיגורציה שאתה מתכנן. תצרף שרטוט.

פורסם

בבית שלי חיברתי נטגיר תקן N של בזק כרפיטר ! ולא איבדתי מהירות בכלל

יש לי 2 נתבים זהים אחד ראשי יוצא מהמחשב נייח ------------- > רפיטר [ נטגיר בזק ] ------------ > טאבלט שמקבל אינטרנט.

הבעיה שנאצלתי להוריד את רמת האבטחה ל WEP כדי שזה יעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים