עבור לתוכן

רשת ע"ג תשתית חשמל

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עובר לבית חדש והפתרון הנ"ל נראה לי חלופה מעניינת לרשת אלחוטית ו\או לחיווט הבית (אני לא רוצה אלחוטית בגלל קרינה).

יש לי די הרבה שאלות\הבהרות בנושא, אשמח לתשובות.

באופן כללי איך הביצועים? הדרישות שלי די נמוכות. בעיקר גלישה באינטרנט, קצת צפייה ONLINE (לא מחפש איכות צפייה).

אני אצטרך 2 נקודות רשת ואח"כ אולי עוד 2 או 3. ראיתי שמוכרים בד"כ את המתאם בזוגות או ביחידים. האם המתאם שמיועד להתחבר לראוטר (HOT במקרה שלי) דומה לשאר נקודות הרשת, או שיש יחידה "ראשית" ועליה יש להוסיף יחידות קצה?

האם מתאמים של חברות שונות יעבדו זה עם זה בהנחה שאני מוודא שעובדים באותו התקן והמהירות?

לגבי מחירים, המחירים נראים די יקרים גם בחנויות הזולות יותר. למישהו יש ניסיון עם מוצרים סיניים (סטייל מה שנמכר DX ושות')?

אודה לעונים.

שיהיה יום טוב ושקט.

נערך על-ידי gil.

פורסם

במידה ואתה עובר לבית חדש והוא לא בשכר דירה מומלץ לבצע הכנה של תשתית רשת קווית ולהתרחק ממתאמי החשמל שהרבה פחות אמינים והביצועים שלהם נחותים משמעותית מכבל רשת.

בנוסף, רשת קווית היא פאסיבית ותשרת אותך לעשרות שנים בניגוד למתאמים אקטיבים שתצטרך להחליפם כל כמה שנים.

מידע מורחב על פתרונות לרשת קווית ואלחוטית תוכל למצוא בקישור הבא:

http://www.smartnetworks.co.il/#!wifi/cva3

פורסם
  • מחבר

תודה על התייחסותך.

הבית כבר בנוי וללא הכנה לתשתית רשת. מה הכוונה לפחות אמינים ופגיע בביצועים? כפי שרשמתי, הדרישות שלי לא גבוהות, אני גולש היום על מהירות של 5 מגה ומרוצה.

במה שונה מתאם כזה מראוטר אלחוטי למשל שאותו אין צורך להחליף כל כמה שנים?

אודה אם מישהו יודע לענות לגבי שאר השאלות.

יום טוב,

פורסם
תודה על התייחסותך.

הבית כבר בנוי וללא הכנה לתשתית רשת. מה הכוונה לפחות אמינים ופגיע בביצועים? כפי שרשמתי, הדרישות שלי לא גבוהות, אני גולש היום על מהירות של 5 מגה ומרוצה.

במה שונה מתאם כזה מראוטר אלחוטי למשל שאותו אין צורך להחליף כל כמה שנים?

אודה אם מישהו יודע לענות לגבי שאר השאלות.

יום טוב,

כבלי רשת ניתן להשחיל בתשתית הקיימת של הטלפון וה TV.

כל מתאמי הרשת שקיימים בשוק (HOMEPLUG,HPNA וכו') נועדו כתחליף לדבר האמיתי שהוא הכבל רשת.

במידה ובבית שלך יש 3 פאזות בחשמל ייתכן ומתאמי החשמל כלל לא יעבדו.

פורסם
  • מחבר

האם יעבדו גם עם כל החיבורים הם על אותה הפאזה (כפי שבד"כ קורה)?

מן הסתם ברור שמדובר בתחליף לכבל, זאת הרי מהות המוצר. אני מנסה להבין מניסיונם של אחרים לגבי פעולת המתאם והאם עונה לצרכים שלי.

פורסם

במתאמי חשמל עד שלא מחברים ובודקים למשך מספר ימים לא ניתן לשער כיצד, האם ואיך יעבדו.

פורסם

כפי שאמרו לך לפניי.

תעשה כל מאמץ להשחיל כבל רשת בקירות, זו תשתית שתשרת אותך לאורך שנים ושווה להשקיע בה.

אם אתה מרוצה מהחמש מגה שלך אז כנראה שאתה לא בדיוק טיפוס טכנולוגי ולכן אתה לא מבין את המשמעות של מה שהציעו לך לפניי (אני לא אומר את זה חלילה כעלבון אבל כדאי לך להקשיב לעצות של בעלי המקצוע מהפורום).

כל פתרון שלא מבוסס על רשת קווית הוא פתרון דחק עם לא מעט פשרות שלפעמים זה עובד נהדר ולפעמים לא.

נערך על-ידי shlomi6

פורסם
  • מחבר

תודה שלומי,

כמו קודמך, הבהרת היטב את הנקודה שעדיף לסלול כבלי רשת. "לעשות כל מאמץ" נראה לי לא סביר לאור התמורה הנמוכה שאקבל ממאמץ זה.

בשלב זה לא מתאים לי לעסוק בסלילת רשת. אולי בהמשך.

מכל התגובות, הבנתי שלעתים ישנם בעיות עם מתאמים אלו, אבל בשום אופן לא הצלחתי להבין מה עלולים להיות הגורמים לבעיות.

האם בהינתן תשתית נתונה לא ניתן לדעת האם המתאם עובד או לא?!

אני כנראה אקנה זוג מתאמים לניסיון. אם יעבוד יופי. במקרה שלא, גם בסדר.

בכ"ז הייתי שמח לשמוע מניסיונם של אנשים שעובדים אם כאלו.

אגב, לא הבנתי איך חוסר הצורך שלי ביותר מ 5 מגה קשור לאי יכולתי להבין דברים (שלמעשה אינם מנומקים או מוסברים לגופו של עניין).

נערך על-ידי gil.

פורסם

אתה יכול לקרוא כאן סקירה על מתאמים שעובדים על רשת החשמל, גם תלת פאזית. באופן עקרוני אני ממליץ לך לרכוש מתאמים שמצהירים על מהירות של 500Mbps כי הם אלה שמתאימים לרשת חשמל תלת פאזית - היתר יגרמו לך לתסכולים. תקפיד לחבר את המתאמים ישירות לשקע ולא דרך מפצל ("אמבטית שקעים"). האמבטיות האלה מיצרות רעש אלקטרומגנטי ומאוד מנחיתות את הביצועים. http://www.netcheif.com/Reviews/DHP-500AV/DHP-500AV.htm

פורסם
  • מחבר

מעולה. תודה!

פורסם

מי שמשתמש בחמש מגה לא באמת יבחין בהבדל בין הפתרונות השונים.

גם אם תשתמש בפתרונות שאינם סלילה של חיווט כיום אתה לא תרגיש בהבדל, אבל זה בית שלך ולא שכור וזה אומר שכל הפתרונות צריכים להיות ארוכי טווח.

לא רחוק היום ויהיו כאן עוד ספקי טלויזיה רב ערוצית על האינטרנט IPTV, המשמעות של זה שסביר מאד שלא תוכל להיות לקוח שלהם כי חיבור האינטרנט לממיר שליד הטלויזיה חייב להיות איכותי ואז הכשל של הפתרונות החלופיים יבוא לידי ביטוי כי אז תצטרך רוחב פס ויציבות ברשת הפנימית.

לבחור מראש בפתרונות חלופיים זה ראיית צרכים קצרת טווח וחבל שכך.

בכל אופן המידע הובא בפניך וזכותך לבחור בין החלופה הנכונה מקצועית לבין החלופות שמוגדרות מראש כפשרה שלפעמים עובדת לא רע בכלל ולפעמים באופן נורא.

פורסם
  • מחבר

סלח לי שלומי, אך התשובות שלך הם כמו של מוכר שמנסה "לדחוף" סחורה. אתה קובע בנחרצות מה נכון ומה צריך מבלי לעצור לרגע ולהבין מה הצורך. אתה משקיע זמן בלענות ולרשום הודעות (ותודה על כך, כי אתה לא חייב) אך שים לב כי על רוב השאלות ששאלתי אפילו לא טרחת להשיב. זה כמו להציע למישהו שרוצה לדבר בטלפון ושלוח מיילים טלפון של 3,000 ש"ח ולהסביר לו על היתרונות באפשרות לערוך וידאו באיכות גבוהה.

אתה רושם ש "מי שמשתמש בחמש מגה לא באמת יבחין בהבדל בין הפתרונות השונים" אך למרות שרשמתי שזה כל מה שאני צריך אתה מציע לי פתרון מסובך ויקר יותר.

אתה מתעקש שאני צריך להשקיע בתשתית למרות שרשמתי שזה לא מתאים לי בשלב זה. למה? לא חבל אל האנרגיה?

פורסם

כל המידע פרוש בפניך.

תעשה מה שבא לך ובהצלחה.

פורסם

מניסיון אישי עם מוצר סיני מאיביי, יש הרבה התנתקויות ולפעמים המהירות גלישה יורדת... קודם היה לי כבל שעבר בבית בצורה לא הכי אלגנטית ועבד יופי.

אני לא יודע אם הבעיה במוצר הספציפי או ברעיון הכללי של המוצר.

מקוה שעזרתי.

נערך על-ידי uziel

פורסם

הגיע המתאם שהזמנתי.

עובד, אבל ההתקנה לא קלה, לקח לי כמה שעות עד שמצאתי מיקום אידיאלי, ובדרך המתאמים גם עשו קצת בעיות.

אבל כרגע עובד ללא תקלות.

המהירות קצת מאכזבת, 20 מגהביט (BIT) באלחוט, ככה שהייתי ממליץ לקחת מתאמים עם קצב כמה שיותר גבוה במסגרת התקציב.

וגם, הם מתחממים יותר משהייתי רוצה. כאילו, לא מבין למה זה מתחמם כלכך.

נערך על-ידי yossi_s1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים