עבור לתוכן

העברת שקעי האינטרנט וסידור התשתית

Featured Replies

פורסם

שלום,

הבית שלי עובר כרגע שיפוץ ועל הדרך חשבתי לשנות ולסדר את תשתית האינטרנט בבית.

לבית שלי יש 2 קומות והראוטר יש בקומה השנייה בחדר שלי.

הבעיה שבחדר שלי, שקע הטלפון נמצא רחוק יחסית מהשולחן שבו נמצא המחשב והראוטר כמעט 3-4 מטר.

אני רוצה להעביר את הקו של הטלפון קרוב לשולחן.

מבחינת המקום אני חוצב בקיר ומתחת לבלטות אני מעביר צינור הגנה.

השאלה שלי היא איך אני מעביר את הקו טלפון לשקע החדש שאני מכין?

כשפירקתי את השקע טלפון ראיתי שיש 4 כבלים: כחול כתום ושני לבנים שמחוברים ל6,4,3,1 בהתאמה.

איזה כבל אני צריך לקנות על מנת לחבר את השקע טלפון?

בנוסף בקומה התחתונה הקליטה יחסית חלשה,עד עכשיו היה מחובר שם רפיטר, והגיע הזמן לעשות שינוי וגם שם לחבר את המחשבים בצורה קווית.

בקומה למטה יש 3 מחשבים, בחדר של אחי,בסלון ובחדר עבודה של אבא שלי.

מבחינת הראוטר יש לי 4 יציאות LAN שאחד מהם מחובר למחשב שלי והשני לVOD של YES.

אני רוצה להעביר כבל רשת לקומה התחתונה ומשם לחבר SWITCH ולחבר אליו את שאר המחשבים.

איזה כבל רשת צריך ומומלץ? ראיתי שיש CAT6 ו7

רק שכחתי לציין התשתית בבית היא בזק וכרגע תישאר ככה עד שunlimited ייצאו לשוק.

אשמח לעזרה,

- - - תגובה אוחדה: - - -

בנוסף שכחתי לציין שעבר ניסיתי לחבר את הקומה למטה בעזרת מתאמי חשמל שקניתי בחו''ל, וזה היה כישלון, רק אחר כך הודיעו לי שהבית יש חשמל תלת פאזי.

יש לי מודם של בזק 699u וראוטר Linksys ea2700 שקניתי דרך העבודה.

בנוסף יש לי מחשב itx עם מספר כוננים קשיחים שמשמש לסטרימינג שעד לפני כחודש היה מחובר ליציאת LAN השלישית בראוטר.

נערך על-ידי almor12

פורסם

אתה צריך להעביר כבל טלפון של 4 גידים (2 זוגות).

לגבי הרשת, אתה צריך לדאוג להשחיל כבל רשת מהחדר של הנתב לארון תקשורת לקומה התחתונה, שם תתקין מתג (switch) וממנו תחבר את כל שאר החדרים שאתה רוצה.

לגבי הכבל, CAT5E יספק את כל הצרכים שלך נכון להיום (תומך בקצבים של עד 1GBPS), במידה וזה לא מספק אותך CAT6 גם כן יתמוך ב 1GBPS ויהיה יותר חסין להפרעות ו CAT7 יתמוך עד 10GBPS ויסגור לך את כל אפשרויות ל 20-30 שנה הבאות.

תוכל לקרוא בהרחבה על רשתות קוויות ואלחוטיות בקישור הבא:

http://www.smartnetworks.co.il/#!wifi/cva3

דוגמאות לסידור ארון תקשורת:

0573f9_d128e621581542eb9f305efdd524bf22.jpg_srz_p_294_298_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz0573f9_cd933356b4e5471098d7444cb19829ba.jpg_srz_p_294_427_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz

נערך על-ידי Smartnetworks

פורסם
  • מחבר

האם כבל טלפון של בזק יוכל לעזור לי?

לחתוך את הראשים ואותם לחבר לכבל טלפון

פורסם

תעביר צינור שלם ובלי קיפולים חדים החל מהמקום שבו נמצא השקע הקיים ועד למקום של השקע החדש. לפעמים הצינור הקיים עובר ברצפה ויוצא ממנה לקיר, ואז תוכל לשים קופסת חיבור נמוך על הקיר במקום שבו עובר הצינורר הקיים במקום לחצוב עד לשקע

תמשוך לתוך הצינור את הכבל בזק + כבלי ethernet על ידיי שתאלבנד. את כבלי ה ethernet תמשוך כך שיהיו רציפים במעבר דרך כל הקופסאות עד למקום שבו אתה רוצה שהם ייצאו, בלי חיבורים בדרך. תמשוך את הכבלים על יבש, בלי שימוש בסבון (ודרך אגב אם אתם מושכים שם כבלי חשמל במקומות כלשהם, גם שם הם חייבים להיות מועברים על יבש בלי סבון)

בכבל הטלפון אלה לא סתם 2 חוטים לבנים, אלא 1 מהם קשור לחוט הכחול ו 1 לחוט הכתום (אם תבדוק במקום שבו הם נכנסים לכבל הלבן תראה את זה). קו טלפון הוא 2 החוטים שמגיעים לחיבורים 3 ו 4 בשקע - בדרך כלל הכחול והלבן שלו. אם יש 2 קווים על אותו שקע, הקו השני הוא חיבורים 2 ו 5. ככלל רוב הטלפונים/מודמים/וכו משתמשים רק בקו הראשון ולא צריכים בכלל את 2 החוטים האחרים

את כבל ה ethernet תבחר לפי המהירות שאתה רוצה, כמו ש smart networks אומר. בכל מקרה (בין אם אתה בוחר בכבל cat 5 6 7) תשתמש בכבל שהחוטים הפנימיים שלו קשיחים ויש עליו סיכוך (בכבל cat5 לא בכולם יש). ממליץ למשוך פנימה יותר מכבל 1 - למקרה שתרצה בעתיד להפריד ל 2 רשתות (למשל אם אתה משתמש ב cat6 ותרצה לקבל מהירות של 1Gb בו זמנית ל 2 מחשבים)

את הטלפון ניתן להעביר על כבל טלפון של בזק או כבל ethernet (תעביר כבל שיהיה רק לטלפון ותשתמש ב 2 או 4 חוטים מתוך ה 8 שיש בו). אל תחתוך את הראשים מכבל טלפון כלשהוא כי המוליכים בתוכו גמישים, תהיה לך בעיה לחבר אותם. הכבל חייב להיות אם מוליכים קשיחים. כמו כן לרוב הכבלי טלפון הגמישים יש בידוד שלא מחליק בקלות ויהיה קשה יותר למשוך אותו לצינור

בשביל 3-4 מחשבים ארון תקשורת הוא לא חובה, פשוט תוציא את כל הכבלים במקום מתאים (כמו מאחורי הממיר/טלויזיה) על שקעי ethernet סטנדרטיים (נניח 2 שקעים כפולים) ותחבר שם את הראוטר (לייד הממיר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים