עבור לתוכן

סיבות שהאטו אצלי את ה840 EVO - לא דברים ברורים מאליו

Featured Replies

פורסם

קודם כל בלי קשר למהירות - SAMSUNG MAGICIAN בווינדוס 8.1 מעיר את המחשב מSLEEP MODE תוך 30 שניות ושולח אותו חזרה תוך 2-3 דקות, בלי סוף, מהרגע שהוא נכנס לSLEEP עם טיימר. אני חושב שזה קורה רק אם משתמשים בMAX PERFORMACE/RELIABILITY/SPACE. הפתרון הוא לבטל אותו מהתוכנות שעולות בהדלקה, הRAPID הוא תהליך נפרד אז אין בעיה. ממליץ לשים לב - המחשב שלי נדלק ונכבה בערך 200-250 פעמים בגלל זה במשך לילה שלא שמתי לב. :cognee:

עכשיו בנוגע למהירות - אני בדקתי עם הMAGICIAN ורציתי להגיע למספרים שכתובים שם (בודקים עם RAPID כבוי).

מה שהוריד לי היה:

- דרייבר AHCI של MS. צריך להוריד את החבילה של הדרייבר RAID+AHCI עם התוכנה של הRAPID STORAGE מהאתר של הלוח אם. אני ממליץ גם להתקין את הRAPID STORAGE, יש שם אפשרות לבטל את הSATA POWER MANAGEMENT, מה שלא אפשרי בווינדוס וברוב הביוסים.

-סמכתי על הMAGICIAN לגבי הSYSTEM RESTORE. אבל מצאתי באינטרנט בעייה נפוצה שהSYSTEM RESTORE מאט מאוד את הRANDOM WRITE, אצלי הוא היה על "כבוי", אבל היה שם כמה ג'יגה שמורים של RESTORE, והייתי צריך להפעיל ולכבות אותו. אחרי זה הRANDOM WRITE הכפיל את עצמו , מ40-35 אלף ל80 אלף - ללא RAPID! לא יודע איך זה.

-כשהמעבד יורד אצלי ל1600MHZ זה מוריד את התוצאות, בדקתי כמה פעמים. יש אצלי OC אז לא רציתי שהוא ירוץ כל הזמן על המתח המירבי אם אני ישים אותו על 100%, בינתיים שמתי אותו על 70% וזה מגביל אותו ל2400MHZ מינימום במנוחה, שזה יוצא אצלי על 1 וולט.

-לא היה אצלי מופעל שום over provisioning, שמתי 10% (המומלץ), וזה שיפר לי את הSEQUENTIAL.

-למרות שהMAGICIAN היה אמור לבטל לי INDEXING כדי לחסוך הרבה כתיבות מיותרות, זה היה פעיל.

אישית אני כבר לא סומך על הMAGICIAN עם השטויות שהוא עשה לי, ממליץ לשנות ידנית במיוחד ב8.1.

ועכשיו אחרי שבאתי לבדוק כל הגדרה שהוא אחראי לשנות בעצמי ... מסתבר שגם הוא לא כיבה PREFETCH, וSUPERFETCH כבוי בSERVICE אבל ברג'יסטרי הערך שם עדיין 3 גם כן. מארגנים תביעה קבוצתית ? :cwm27:

פורסם
  • מחבר

כן אה? אני מקנא באנשים שמסתפקים בקונסולה+סמארטפון כל כך לפעמים :jump:

פורסם

לא כל כך הבנתי לגבי ה

SYSTEM RESTORE, איך אני מבטל את זה ומה הכוונה בדיוק... תודה

עריכה:

עשיתי את הכל ועדיין אותו טווח תוצאות.. אומנם השטפר מעט אבל עדיין...

פורסם

ביטלתי אצלי את ה Indexing (אני גם ככה לא מחפש כמעט כלום) לגבי השאר לא ממש יש לי בעיה איתם אבל תודה על המידע.

פורסם

מה שהוריד לי היה:

דרייבר AHCI של MS. צריך להוריד את החבילה של הדרייבר RAID+AHCI עם התוכנה של הRAPID STORAGE מהאתר של הלוח אם.

שתי שאלות:

1.באתר של לוח האם שלי כתוב:

Intel SATA Preinstall driver"

(For AHCI / RAID Mode)

"Note: Windows setup to read from USB thumb drive

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4144#dl

הכוונה פה היא שאני צריך להתקין את הדרייבר בזמן התקנת מערכת ההפעלה ולא לאחר ההתקנה ?

או שפשוט אני צריך להתקין את זה מהUSB כשוינדוס כבר מותקן ?

2.במידה ויש לי רק 4 גיגה ראם , אין טעם להפעיל rapid כי זה יעשה לי צוואר בקבוק במערכת או שאני טועה?

פורסם
  • מחבר

מה שכתוב אם אני לא טועה, מדובר על דרך להוסיף את הדרייבר להתקנה של הווינדוס, כי אם למשל תנסה בXP אני חושב שלא תוכל בכלל לזהות את הכוננים שלך בלי זה... אבל בווינדוס 8 למשל אתה פשוט הולך למנהל התקנים ועושה שדרוג לדרייבר AHCI ומכוון אותו לתיקייה של מה שהורדת.

ובנוגע לזכרון אם אתה משתמש רק ב200 מגה זכרון וירטואלי כמו שהMAGICIAN מציע, אתה יכול לנסות ולראות פשוט אם תקבל את האזהרה שנגמר לך הזכרון לפעמים... אבל אם אתה על AUTO בזכרון וירטואלי, אתה באמת עלול להשתמש בהרבה זכרון וירטואלי שזה איטי בהמון גם כשזה בSSD מהזכרון האמיתי, וגם זה גורם להמון כתיבות מיותרות על הכונן ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים