עבור לתוכן

אז גם אני קניתי מסך Dell U2412M ונתקלתי בחוסר אחידות בפאנל, מבקש עצות

Featured Replies

פורסם

היי

שלשום קניתי את המסך המדובר בחנות KSP בעיר מגוריי, המסך הגיע מתאריך ייצור 04/2013, REV A00.

למרות שאין זליגות אור חריגות, נתקלתי בבעיה של חוסר אחידות בפאנל - השליש השמאלי של המסך מציג גוון מעט צהבהב ו"חם"

יותר משאר המסך, זה בולט על רקעים אפורים בהירים או לבנים, כמו למשל באתר ZAP, שרקעו אפרפר, או אפילו באתר הזה.

מצד אחד, אני לא רוצה לחזור למסך הישן שלי (גם Dell 2007FP ששירת אותי נאמנה למעלה מ-6 שנים ובינתיים עבר לאבי)

מכיוון שהמסך סה"כ מדהים בגודלו ובחדותו.

מצד שני, חשבתי שאוכל "לחיות" עם התופעה אך גיליתי שהיא מציקה לי.

מה האפשרויות שלי?

הבנתי שכיום אני יכול פשוט להתקשר לשירות הלקוחות של החברה והם ישלחו שליח עם מסך חדש?

או להתנהל מול החנות - והם יחליפו לי למסך חדש?

והיכן אני מוצא את ה-Service Tag? בתחתית המסך?

(אגב, אני מבין שיש סיכון שהמסך שאני אקבל יוכל לסבול מזליגות אור יותר חריגות)

מה דרך הפעולה הכי טובה?

אשמח לעצות שלכם.

פורסם

תממש אחריות אם לדעתך חוסר האחידות חריג.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז להתנהל מול החנות או להתקשר ישירות ל-Dell?

פורסם

בתור אחד שהחליף 3 מסכים U2412M בחודשיים עד לא מזמן עקב זליגות אור היה לי את הדבר הזה שאתה מתאר במסך השני ביחד עם הזליגות אור.

לי ממש היה חצי אחד לבן עם גוון מעט צהבהב שזה הנורמל וצד שני כולו צהוב וממש ראו את זה.

במסך השלישי יש לי גם את הגוון הזה אבל בקטנה ובצורה שווה ב2 הצדדים של המסך וזה לא מורגש,זה עוד אחד מתופעות הלוואי של הפאנל הזה,תריץ חיפוש בגוגל ותראה.

לגבי זליגות האור אני יכול להגיד לך שאחרי 3 מסכים זה מופיע בכל מסך,במסך הנוכחי זה מופיע אם כי בעוצמה פחותה מהשניים הקודמים,לדעתי זה מופיע בכל מסך שהוא לד+פאנל IPS.

דבר עם דל, לדעתי לא יעשו לך בעיות וישלחו לך שליח עד הבית,רק תעמוד על זה שאתה רוצה מסך חדש,שלא תקבל בטעות מחודש.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אני כבר במגעים איתם לגבי החלפת המסך, אעדכן בהמשך.

מוזר שמצפים שאנשים פשוט צריכים לשלם סכום כסף לא קטן ו"לחיות" עם התופעה הידועה של פאנל צהבהב בחלקו. זה משהו שלא אמור לקרות לדעתי.

לגבי זליגות אור חריגות, לא שמתי לב שהיו כאלה במסך, אבל הגוון הצהבהב ממש הפריע לי ביום-יומיים שהוא אצלי.

פורסם

הזליגות האילו בולטות כאשר החדר חשוך והרקע במסך שחור או רקע כהה כלשהו,כמו כן שזזים עם הפנים אז האור זז איתך כביכול זה נקרא LIGHT BLEEDING.

לגבי הגוון הצהבהב שהיה חזק זה בהחלט הפריע לי במסך השני.

אין מה לעשות,אתה לא יכול לצפות בעבור 1200 ש"ח לקבל מסך IPS שהוא מושלם.

למרות כל "החסרונות" שלו עדיין מדובר במסך מעולה.

פורסם
  • מחבר

לפני שקניתי אותו, חשבתי על ה-U2413 אך זה צג למקצוענים שצריכים צג שתומך בכל תקני ה-s-RGB וה-AdobeRGB ומחירו יחסית גבוה.

אך גם הוא לא חף מליקויים כאלה ואחרים (תחפש בגוגל) למרות שיש בו יותר תכונות פרמיום (חיבור HDMI, ועוד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים