עבור לתוכן

הדרכה לבוּר להתקנה נכונה לאחר קנית Intel 330 120GB (עדכון: מצב חיצוני ירוד?)

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

בשעה טובה ומוצלחת רכשתי כונן SSD מדגם Intel 330 בנפח 120GB.

רציתי להתקין עליו את מערכת ההפעלה מחדש, אולם הייתי שמח להכוונה לשם צורת עבודה נכונה ומיטבית עם החומרה שברשותי ושימושי במחשב.

להלן המפרט הקיים:

מעבד: Intel Sandy-Bridge i5 2500k 3.3GHz@4.5GHz

לוח אם: Asrock Z68 Pro3

זיכרון: 4x Kingston 4GB 1600MHz

כרטיס מסך: Sapphire 6950 2GB@6970

כוננים קשיחים: Western Digital 1TB 7200RPM (עליו מותקנת כרגע מערכת ההפעלה)

Western Digital 2TB 5400RPM (סרטים, שירים ותמונות)

Samsung 2TB 5400RPM (סדרות) - אחחח, איך לפני פחות משנה הוא עלה לי 280 ש"ח...

* הכוננים פועלים באופן אוטונומי ולא כחלק ממערך RAID כלשהו *

א. האם עלי לבצע הגדרות מיוחדות לפני התקנת מערכת ההפעלה (כמו שינויים ב-BIOS? ראיתי צורך בשינוי AHCI או משהו בסגנון)?

ב. האם במהלך ההתקנה עלי לטעון Driver כלשהו עבור בקר כזה או אחר?

ג. לאחר התקנת מערכת ההפעלה, אילו שינויים עלי לבצע? האם עלי להעביר את ה-Page File ואת תיקית הקבצים הזמניים ותיקית קבצי האינטרנט הזמניים לכונן אחר (לחסוך בכתיבה) או שמא קבצים/שינויים אחרים? הבנתי גם שאפשר לבטל/להגדיר את ה-Hibernate שכידוע גם הוא שוכן בקובץ מוסתר שגודלו משתנה?

ד. אני משתמש הרבה ב-Photoshop, Lightroom ו-Premiere - האם קיימת אופטימיזציה כלשהי לכונני SSD בסביבה זו?

ה. כל טיפ שהוא יתקבל בברכה, הן בניצול הכוננים באופן חכם יותר וכלה באופן העבודה והתחזוקה שיש לבצע לכונן SSD לאורך זמן.

תודה רבה מראש וסוף שבוע נעים ושקט,

אופיר

פורסם

מצטרף להמלצה לבטל את הHibernate.חוסך מקום ומונע בעיות.לגבי הPAGEFILE זה תלוי כמה זיכרון פיזי יש לך.אם פחות מ8 אז לא כדאי.

את הקבצים הזמניים לא כדאי להעביר לדיסק איטי כי זה מבטל את היתרון של הSSD.הייתי משאיר אותם.אם אתה מתעקש. אפשר להעביר על RAMDISK.

פורסם

לפי המפרט יש לו 16 ג'יגה זכרון ולכן מומלץ לבטל את הpagefile

פורסם

AHCI בביוס.

עדכון FW אם יש.

עדכון דריוור SATA בוינדוס.

ווידוי שTRIM עובד והכונן ALIGNED(כי better safe then sorry).

וזהו.

כל השאר אופציונלי ולא קריטי.

לבטל או להקטין את הPF מומלץ אם יש לך הרבה זיכרון(אני הקטנתי ל2GB במחשבה שזה יספיק לכל אפליקציה ש"מוכרחה" לעשות בPF שימוש).

את הHIBERNATE אפשר לבטל כדי לחסוך מקום, ובמקרה שלך בגלל כמות הזיכרון מדובר על קובץ גדול מאוד.

להזיז דברים לכונן מכאני כדי לא לטחון את הכונן זה כבר מוגזם לדעתי.

הכונן יחיה לפחות כמה שנים בכל מקרה, עוד שנה לא שווה את הפסד הנוחות והנאה מהביצועים בשימוש מלא איתו.

בכל מקרה עוד כמה שנים כונן זהה חדש(ועדיף) באותו הגודל(או יותר) יעלה הרבה פחות.

רוב ההמלצות לחיסכון בפעילות "מיותרת" מקורם בתקופת הדורות הקודמים של כוננים בעלי גדלים קטנים וחיים קצרים יותר, בתקופה בה TRIM אפילו לא היה קיים.

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה המהיר והמקצועי, קיבלתי מענה יותר ממקיף :)

מהו RAMDisk אותו ציינת ואיך הוא בא לידי שימוש מבחינתי?

כאמור, יש לי 16GB 1600MHz של RAM.

פורסם

ראם דיסק נוצר מהזיכרון הפיזי של המחשב (באמצעות תוכנה).אתה מוזמן להריץ חיפוש בפורום.אני אישית העדפתי לא להסתבך עם זה.

פורסם
  • מחבר

טוב,

פתחתי את הקופסא והוצאתי את הכונן מהשקית ונראה שמבחינה קוסמטית הוא קצת משופשף/לא צבוע טוב. בחזית מצבו טוב.

העלתי זוג תמונות של הכונן, גם המסילה הגיעה עם טביעות אצבעות ושינויי צבע. האם לדעתכם פשוט להבליג? זהו המצב בו כוננים אחרים מגיעים?

mg0392.jpg

mg0395.jpg

פורסם

^ אפילו לא שמתי לב אצלי.

זה פשוט חומר לא מגומר, ולדעתי זה הסטייל. (כמו התחתית של כונן BigFoot אם מישהו זוכר)

בכל מקרה, אם פרט לזה הכונן נראה חדש לחלוטין, אז זה חסר חשיבות.

פורסם
  • מחבר

מבדיקה ב-YouTube נראה כי גם אצל הבחור

קיימת אותה תופעה, כך הוא משווק? ???
פורסם

גם אצלי זה הגיע ככה.

פורסם

גם אצלי..

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אם כך זה מאפיין של המוצר/סדרת היצור.

מוזר, אבל מתקבל אני מניח.

תודה רבה, לילה טוב ונוחו על משכבבכם בשלום (משה גרטל).

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברה. המהירות של חיה זאת פשוט לא יאומן! טעינת מערכת הפעלה ירד מ4 דקות ל20 שניות ואני לא מדבר על פעילות ומהירות במערת הפעלה עצמה כבר!

fPAXW.jpg

כל השנים אנשים שידרגו מחשבהם עם מעבדים, כמויות של זיכרון עם צפי לביצועים כאלה ויתכן לא הבינו למה למרות כל השיפורים הם לא מגיעים לביצועים הראויים. מי היה יכול לחשוב שרכיב אחד הוא סיבה לאיטיות של מחשבהם? רבותיי - היום הגיע זמן לשנות את זה עם כונני SSD!

אני מתלבט בין העברת PAGEFILE לכונן HDD (לא מבין את זה כי זה שולל רוב היתרון של רכישת SSD) או כרטיס זיכרון SD (שלא כדאי ), להקטין או בכלל לבטל אותו. יש המלצות לכבות אותו, להעביר SEARCH INDEXER לכונן SSD יחד עם תיקיית קבצים זמניים. תקראו את המלצות כאן:

http://blog.superuser.com/2011/05/10/maximizing-the-lifetime-of-your-ssd/

האם התקנתם INTEL TOOLBOX לשם אופטימיזציה של כונן? אני עשיתי אופטימיזציה וכוונון לפי המלצות של אינטל:

QqAzg.jpg

הנה צילום מסך מRESOURCE MONITOR כדי לעקוב אחרי כתיבה של כונן. תנו לי לדעת אם יש משהו שגורם להרבה כתיבות. האם נורטון אנטיווירוס עדיף להיות מסולק מהמערכת ומוחלף עם אנטיווירוס אחר שלא גורם להרבה כתיבות?

G4aSZ.png

דרך אגב, אני עוד לא ניסיתי אבל יש אפשרות להחליף בין כונן אופטי לכונן קשיח וככה יהיה שני כוננים במערכת כדי להשלים אחד את שני. עבור זה נמכרים מארזים מיוחדים:

Newly Born Exact FIT SATA III 2nd HDD Caddy Module

$(KGrHqV,!h0E+0usCSj,BP+,fHPgqg~~60_58.JPG

9.5mm 2nd Hard Drive Caddy For Fujitsu LifeBook

$(KGrHqZ,!pgF!HfsNM8(BQMPC14vSg~~60_3.JPG

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים