עבור לתוכן

גיגה בייט התחילו לעדכן לוחות Z68 מביוס לגאסי ל UEFI - התווסף וידאו עם בנצ'מארק

Featured Replies

פורסם

במקרה היום נכנסתי לבדוק אם יש עדכון ביוס ובאופן מפתיע לפני כמה ימים גיגה בייט התחילו לשחרר ביוס UEFI למגוון לוחות Z68.

ההבדל בין הביוס הישן ל- UEFI די מורגש! המחשב עולה הרבה יותר מהר (לא "נתקע" בשלב של זיהוי דיסקים). אח"כ יש את עניין הממשק הגרפי שהוא מאד נוח ויותר "נקי" בעין. ניתן לעבוד עם העכבר ובנוסף הכניסו פיצ'רים חדשים שקשורים למעבדי Ivy Bridge שכן הרבה דגמים של Z68 קיבלו תמיכה במעבדים החדשים באמצעות עדכוני ביוס קודמים.

79Biu.jpg

העדכון מביוס לגאסי לביוס UEFI לא נעשה דרך BIOS@ וגם לא דרך QFLASH! זה פשוט לא עובד!

צריך להוריד את הביוס מאתר של גיגה בייט ואז להכין דו"ק שהוא BOOTABLE לדוס. השתמשתי בתוכנה שנקראת FLASH BOOT. אחרי שהדו"ק BOOTABLE צריך להעתיק את הקבצים של הביוס (לפני שמעתיקים יש לשנות את השם של הקובץ BAT למשהו אחר כמו AUTOEXEC2) ולעשות אתחול. לפני שהוינדוז עולה להכנס ל- BOOT MENU ולבחור USB HDD. אם הכל הלך כשורה, יעלה ממשק ניהול קבצים (סגנון נורטון קומנדר הותיק) שמציג את הקבצים שבדו"ק. משם כל מה שנשאר זה לבחור את הקובץ AUTOEXEC2.BAT או למה שלא שיניתם אותו ולתת לזה לרוץ (רץ בערך דקה - שתיים).

אחרי שזה מסיים זה יודיע שהעדכון הושלם ויש לכבות את המחשב. מה שצריך לעשות בתכלס זה לכבות ע"י כפתור כיבוי ואחרי זה גם לכבות את הספק ע"י המתג. לחכות דקה או שתיים ורק אז להדליק.

סרטון בנצ'מארק קצרצר שעשיתי לאחר העדכון ושינויים קלים בהגדרות הביוס:

Cold Boot with Gigabyte's new Z68 UEFI Bios & Crucial M4 SSD

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לשלי יש ביוס כפול, אז אני רגוע... סיבכת אותי עם המדריך, תן לי להבין, אני צריך אני צריך להפוך את ה-DOK למצב שאפשר לעשות מימנו BOOT, להכניס את הקבצים, לעשות BOOT מ-DOK כ-USB HDD... לבחור את הקובץ הרצוי ומשם הוא יעשה את הכל לבד? אפשר הורדה של ה-FLASH BOOT?

פורסם

איזו מערכת קבצים לשים על ה-DOK?

פורסם
  • מחבר

DOS

פורסם

^ יש את זה בתוכנה...?

בכל אופן, אני חייב לשנות את השם של הקובץ? למה צריך לנתק את המחשב מהחשמל?

פורסם
  • מחבר

לא יודע. זה מה שההוראות אומרות. יש מן הסתם איזשהו תהליך שקורה ב CMOS... פשוט תעשה. :)

אתה צריך לשנות את השם של הקובץ רק אם יש קובץ באותו שם. שהתוכנה עושה את הדוק bootable היא שמה עליו כל מיני קבצים. אם יש שם שמתנגש עם השם של הקובץ ביוס, תשנה את השם של הקובץ ביוס.

פורסם

אני יעשה את זה בפעם הבאה שאני יפתח את המחשב (אני צריך לבדוק אם יש לי לוח גרסה 1.0 או 1.3)...

פורסם
  • מחבר

תפתח @BIOS ותראה את הגרסה.

פורסם

זאת התוכנה שבאה עם הדיסק?

זה משנה אם אני מנתק אותו מהחשמל או רק מכבה את הספק?

פורסם

אני מוריד את זה עכשיו... נראה איזו גרסה יש לי...

פורסם
  • מחבר

זה תוכנה שמורידים מהאינטרנט...לא מתעסקים עם הדיסק. תעשה מה שרשום במדוייק.

פורסם

אני מתקין עכשיו...

תגיד הביוס הכפול, מה הוא עושה? הבנתי שאם יש בעיה בהגדרות הוא בעלה את הביוס התקין (זה תקף גם לעדכון ביוס?).

הוא לא מראה לי את גרסת הלוח...

פורסם
  • מחבר

הגרסה שלך היא F9.

פורסם

לא גרסת הביוס אלא הלוח עצמו (את ה-F9 אני שמתי), אני דיברתי על ה-REV1.0 או REV1.3, בשביל זה חייבים לפתוח את המארז... רק שבוע שעבר פתחתי בשביל לנקות, עכשיו עוד פעם להתעסק עם זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים