עבור לתוכן

דיסק חדש במחשב "נעלם" ללא כל סיבה נראית לעין.

Featured Replies

פורסם

הוספתי למחשב שלי (WIN7-64BIT) דיסק נוסף וליום-יומיים בכל היה תקין.

פתאום בלי התראה או משהו הוא "נעלם" גם מ-"computer" וגם מ-disk management ב-manage.

אם אני עושה restart או rescan בתפריט ה-disk management הוא חוזר להופיע והכל פועל כרגיל. :nixweiss:

שמתי לב גם שבשני הדיסקים (גם המקורי עם מערכת ההפעלה) נראה שהפלטות מסתובבות ללא הפסקה והם "רוטטים" קבוע בלי קשר לעומס עליהם - אפילו ב-IDLE במשך פרק זמן לא קטן. לא זוכר שזה היה כך קודם ולא מבין מה יכולה להיות הסיבה לכך.

כל עצה תקבל בברכה. :xyxthumbs:

תודה.

פורסם

שלום לך

פרטים בויה, פרטים :)

מה היא המערכת, איזה דיסקים,

לאיזה בקרים חוברו...

בקיצור - SHOOT :cool2:

פורסם

איזה לוח אם יש לך, באיזה דיסקים מדובר ולאיזה יציאה הם מחוברים בלוח האם? ניסית להחליף כבלי מתח וDATA?

פורסם

אני סתם זורק כל מיני סיבות שיכולות להיות רלוונטיות (כל עוד לא כיוונת אותנו ופירטת איזה מערכת יש לך):

1. יכול להיות בעיה של power managment שהדיסק "הולך לישון" ולא מתעורר - במקרה כזה תבטל את ה-sleep להרד דיסק

control panel-> advanced power settings-> disable hard drive sleep

2. אולי הכבל SATA לא תקין וצריך להחליף אותו

3.יש לוחות-אם שבחוברות שלהן כתוב שsata 0 ו-1 או 1+2 זה לsystem disk והשאר זה לDATA ובמקרה כזה צריך לוודא שלא התבלבלת.

פורסם
  • מחבר

* לוח GA-X58A-UD3R

1350.jpg

* דיסק ראשי WD 500GB.

* דיסק חדש WD 320G מהסידרה ה"עיסקית". היה דיסק ראשי במחשב ישן עם XP32.

הדיסקים מחוברים לחיבור ה-SATA הימני ביותר למעלה ולשמאלי הכחול למעלה.

שיחקתי עם החיבורים והכבלים אבל עובדה שאחרי RESCAN הוא תמיד חוזר אז לא נראה לי שזו בעיית חומרה.

אולי עניין ה-SLEEP באמת... מה יכולה להיות הסיבה שהוא לא "מתעורר"?

למה הם "טוחנים" בלי הפסקה? לא נראה לי שיש ממש SEEK לפי הרעש, רק שהפלטות מסתובבות נון-סטופ לדעתי.

פורסם

להיפך, בעיית מתח או DATA רגעית יכולה להראות למחשב כמו ניתוק של החומרה וRESCAN מגלה אותה מחדש. אל תשכח שSATA וא HOTSWAPPABLE.

פורסם
  • מחבר

אבל כשהמתח חוזר הוא לא אמור להיראות למערכת כחיבור מחדש והיא תזהה אותו בעצמה אוטומטית?

אני אבדוק בכל מקרה שוב (זה הדבר הראשון שבדקתי).

על הדרך, אני חושב שזו בעיה מוכרת של הלוח הזה, אבל הוא פשוט "מצרצר" בזמן העבודה, עם מתאם גבוה לפעילות במחשב (לא זמזום סטטי).

וידאתי שזה לא הדיסקים הקשיחים, לא המאווררים וגם הספק הוחלף. מה אפשר לעשות?

פורסם

תמיד יכול להיות שאולי דרייבר (במקרה הזה של לוח האם) עושה את הבעיה וצריך לבדוק אם יש דרייברים עדכניים יותר ,למרות שלא סביר כ"כ זאת בעיית דרייבר במקרה הזה.

הרצת בדיקה לכונן עצמו שהוא תקין? יכול להיות שהוא לא תקין אבל שווה לבדוק בשביל לפסול את האפשרות הזאת (MHDD)

פורסם

שיחקתי עם החיבורים והכבלים

החלפת בין החיבורים?

פורסם

טוב, מתבקש מכל מה שנאמר עד כה, לנתק את הדיסק ה"חדש",

ואז לראות איך מתנהג הדיסק שהיה מהתחלה.

לדעתי זה ימקד את הבעיה, כלומר אם החשוד הוא הלוח או הכונן שהתווסף.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הדיסק המקורי עובד כשורה מלבג הספינינג הלא קשור שלו.

החלפתי חיבורים ואין הבדל.

לא בטוח שהצלחתי לשנות את הגדרת ה-SLEEP. אפשר לעשות את זה לכל דיסק בנפרד או רק לכולם?

פורסם

כדברי ag43 בדיון ההוא, תבדוק בציציות את הספק,

ואם אפשרי, תפעיל את המערכת עם ספק אחר.

פורסם
  • מחבר

הדיסק והזיכרונות נבדקו ותקינים.

אבדוק את עניין הספק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים