עבור לתוכן

עזרה במציאת זיכרון מתאים ללוח אם GA-Z68AP-D3 בנפח 8GB

Featured Replies

פורסם

שלום, אני רוצה להתאים זכרונות זולים ומהירים מחברה איכותית ללוח אם ולמעבד.

השימושים שלי במחשב הם משחקים כבדים בFHD וסרטים.

אני מבין שככל והMhz יותר גבוה כך המהירות של הזיכרון גבוהה יותר תקנו אותי אם אני טועה.

כמו כן אני מעדיף 8GB כדי להימנע משדרוג במסגרת השנה שנתיים הקרובות.

מעבד : i5-2300

לוח אם: GA-Z68AP-D3

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3897#sp

כמו כן אני מוטרד מהעניין של הרצועות קירור על הזכרונות, האם זה קריטי? יש עדיפות שיהיה?

מישהו יכול למצוא לי זכרונות מTMS?

http://tms.co.il/cat/57

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את נפח הזכרון הרצוי, דגם לוח האם שלו הם מיועדים ותקציב.

על כל זה כבר ענו לך בדיון שלך בפורום מפרטים, אבל למקרה שאתה רוצה להתייעץ נקודתית:

תדר גבוה יותר משמעותו רוחב פס גדול יותר. בפועל זה חסר משמעות כך שאתה לא צריך לחפש זכרון בתדר גבוה, אלא פשוט את המשתלם ביותר.

שנית, אני גם לא ממש מבין מה ההתעקשות שלך על 8G של זכרון לאור התקציב המוגבל יחסית (שוב, אני מבסס את זה על הדיון בפורום מפרטים) ו-4GB של זכרון בהחלט מספיקים למערכת למשחקים, אבל Micron Rendition 4GB DDR3 -1333 או Crucial 4GB DDR3 -1333 יהיו הבחירה המשתלמת ביותר מהחנות הנ"ל (קנה שתי יחידות מכל אחד כמובן אם אתה רוצה 8GB). אם מאוד חשוב לך לעבוד בתדר של 1600 או יותר תוכל לשנות את מחלק הזכרון בהתאם (בתדר של 1600 סביר שהזכרונות פשוט יעבדו ללא שום התעסקות נוספת מצדך, בתדרים גבוהים יותר ייתכן שתצטרך להעלות מתח), אך כאמור, זה די מיותר.

לגוף הקירור שעל הזכרון אין משמעות, זה יותר גימיק לצורכי מיתוג.

אם אתה רוצה ערכת 2x4GB עם גוף קירור בתדר של 1600 (למרות שזה לדעתי כאמור מיותר, אבל ראיתי שיש באתר של החנות ואם שאלת כנראה שאתה מתעניין) אז רק תקפיד לבחור בזכרון שעובד בתדר של לא יותר מ-1.5V בנתונים הנקובים. מעבר לזה קנה את הערכה הכי זולה/זאת שהכי מוצאת חן בעיניך מכל סיבה אחרת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה שי,

איכשהו אתה תמיד בא לעזרתי.

אני לא יודע למה אני אנטי לזכרונות האלו שאתם מציעים לי פשוט בחיים לא שמעתי על החברות האלו... ועוד גם יש להם את המינוס שתופס לי את העיניים כל הזמן (הגופי קירור)

אני אלך על הCruical

אבל היות ואני אקשן אתה יכול לבדוק לי איזה זיכרון של 1600 עם גוף קירור מומלץ מTMS?

אגב בסוף הגדלתי את התקציב ל4000

פורסם

אתה יודע שזה לא באמת מקרר, אלא מפזר את החום מהר יותר.

פורסם

http://tms.co.il/product/10537

רק שים לב כמה הרבה יותר אתה משלם על כלום בגזרת הביצועים (מה עוד שכפי שהסברתי לך תוכל להביא כמעט כל זכרון 1333 ל-1600 ללא מאמץ מיוחד), ועל חתיכת פח/נחושת/פלסטיק בגזרת הגימיק.

פורסם
  • מחבר

(מה עוד שכפי שהסברתי לך תוכל להביא כמעט כל זכרון 1333 ל-1600 ללא מאמץ מיוחד)

שוב תודה,

אגב איך אני יכול להביא את הזכרון ל1600? דרך הביוס? אוברקלוק?

פורסם

שינוי מחלק (או מכפלת) הזכרון ב/BIOS של הלוח שלך.

מבחינה הגדרתית זה OC, אבל בפועל רוב הסיכויים שלא תצטרך להעלות מתח ושינוי מחלק הזכרון יספיק (ואפילו יש סיכוי שליותר מ-1600).

רק שאני שוב מעוניין להדגיש עד כמה כל זה מיותר בהתחשב בתמורה שתקבל בפועל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים