עבור לתוכן

איזה מהמעבדים יותר טוב i7-2670QM או i5-2 ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לקנות laptop, ויש לי התלבטות לגבי המעבד:

איזה מהמעבדים הנ"ל יותר טוב i7-2670QM או i5-2540M ?

ואם אין תשובה חד משמעית, אז ב"יותר טוב" אני מתכוון ליותר טוב מבחינת השימושים שלי: אני רוצה להיות מסוגל להפעיל את כל התוכנות האלו במקביל ולעבוד בצורה שוטפת:

visual studio, eclipse, photoshop cs5, office2010(all open), firefox(10 tabs min), mysql

ז"א, אני רוצה מחשב שיהיה מסוגל לעמוד בעבודה שבה אני מתכנת, עושה גרפיקה, גולש באינטרנט ומשתמש בword excel powerpoint, וגם עובד עם mysql לצרכי לימוד..

הסתכלתי על שני המעבדים הנ"ל בעמוד של אינטל: http://www.intel.com/content/www/us/en/processor-c...

מצד אחד יש כמה טכנולוגיות שיש ל-i5 ואין ל-i7, בנוסף לעובדה מהירות השעון של ה-i5 גבוהה יותר,

מצד שני ה-i7 מגיע עם Cache גבוה יותר ועם יותר ליבות..

מה לדעתכם מתאים יותר לאופי העבודה שלי ? מי מהם באופן כללי טוב יותר? והאם הדרישות שלי מהמעבדים האלו (לפי אופי השימוש לעיל) מוגזם בכלל?

תודה לכל המגיבים

פורסם

I7 מין הסתם היא הגירסה החזקה יותר של I5.

פורסם

הi7 מרובע הליבות יותר חזק מן הסתם, אך להפעלה של תוכנות רבות במקביל מה שיותר משפיע הוא הזכרון. למרות שיותר ליבות לא יזיקו במקרים של קומפילציה במקביל לעיבוד תמונה במקביל לגלישה (במיוחד באתרים עתירי פלאש) וכו', וזה מן הסתם תסריט שתיתקל בו.

הבעיה עם מעבד מרובע ליבה במחשב נייד הוא שזה מעבד שצורך הרבה יותר חשמל ופולט הרבה יותר חום. כלומר זה גוזר מחשב גדול יותר (כי במחשב קטן קשה יותר להתקין מערכת קירור חזקה מספיק לסילוק החום) וזמן סוללה קצר יותר. צריך להביא זאת בחשבון בהתאם לצרכים (בעיקר כמה אתה מתכוון לנייד את המחשב באופן קבוע ולעבוד בנסיעות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים