עבור לתוכן

מעבד + לוח אם + זכרון | שימושים כלליים | עד 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש שילוב מעבד+לוח+זכרון למחשב לשימושים כלליים (אינטרנט, אופיס, youtube וסרטים אונליין).

הנ"ל יכנס למארז קיים, מתחבר לדיסק קשיח ולכונן אופטי (שניהם SATA), וכן לספק איכותי של 450W. המחשב יריץ ווינדוס 7.

במארז יש שני מאווררים (אחד מכניס, אחד מוציא) כך שאני מניח שהקירור הסטנדרטי יספיק. שקט אינו פקטור עיקרי, אבל כדאי שהמחשב לא ירעיש כמו טרקטור.

מעדיף חנות באזור חיפה (לצערי נשארה רק נעה-מחשבים, שם יש לי הנחה של 5%) אולם גם דברים אחרים יתכנו. בשום פנים ואופן לא מתקרב ל-KSP או אייבורי.

התקציב הוא כ-1000 ש"ח, עדיף קצת פחות אם אפשר.

אני נוטה היסטורית ל-AMD, אולם יתכן מאוד שמעבד ה-Sandybridge החדשים (G8xx) יכולים לספק את הסחורה מבחינת עיבוד גרפי. אני לא בקיא בצ'יפסטים העדכניים ואשמח לעצתכם בנושא, בהקשר של בחירת לוח אם. זכרון - עדיף 4GB (שיהיה) אולם לא קריטי (בזה אני מוכן לחרוג קמעה בתקציב).

אשמח לקבל הצעות.

תודה.

פורסם

האם אתה מחפש שילוש עם כרטיס גרפי או מאיץ גרפי מובנה?

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אני מחפש מאיץ גרפי מובנה.

מצד שני, אם יש שילוב מעבד-לוח-זכרון-כרטיס מסך חיצוני באותו טווח מחירים (פלוס מינוס) שיהיה עדיף מבחינת ביצועים, אין מניעה ללכת עליו.

השימושים כאמור לא ממש דורשים כרטיס מסך חיצוני.

פורסם
  • מחבר

אני מתלבט בין מערכת מבוססת Athlon X3 ומערכת מבוססת i3:

מעבד: Intel 2100 3.1GHz 1155 3MB with graphics tray

מחיר: ₪449

קירור למעבד:Intel Original for 1156

מחיר: ₪36

לוח אם: Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3

מחיר: ₪532

זיכרון: Corsair 4Gb Kit (2G X2) CMX4GX3M2A1600C9 CL-9-9-9-24

מחיר: ₪172

סה"כ יוצא 1,189ש"ח, שזה חריגה ממה שהגדרתי אבל זה פתרון עדיף על ירידה במעבד ל-g850 או ללוח בלי USB3.

אופציה שניה היא מעבד Athlon x3, עם לוח מבוסס 880

מעבד AMD Athlon II X3 450 Box

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14177

מחיר: 376 ש"ח

לוח אם ASRock 880GMH/U3S3

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=16206

מחיר: 466 ש"ח

זיכרון Transcend DDR3 2GB 1333MHz 9-9-9-27 X 2

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=22_571&products_id=8971

מחיר: 204 ש"ח.

סה"כ יוצא 1,046 ש"ח. גם חריגה, אולם אני מתחיל להבין שאין דרך לקבל גם USB3 וגם מעבד חזק בפחות מ-1000 ש"ח. אם אני לא טועה הצ'יפסט 880g עדיף על פני הליבה הגרפית של ה-i3, אבל אני לא סגור על זה.

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

1. אם אתה כבר קונה מעבד בגרסת Tray הייתי מוסיף גוף קירור מסדרת Alpine של Arctic Cooling במקום קירור הסטוק. הוא לא יקר באופן משמעותי אךשקט יותר לאורך זמן (או בכלל). אפשרות נוספת היא פשוט לחפש גרסת BOX של המעבד (בהנחה שההפרש אינו גדול מ-50-60 ש"ח).

2. למה חיבורי USB 3.0 חשובים לך? האם אתה מתכנן כבר עכשיו או בעתיד הקרוב לחבר התקן אחסון חיצוני ולהעביר אליו וממנו כמויות מידע גדולות? אני בהחלט חושב שנבון ונכון לקנות לוח עם בקר USB 3.0, אבל אם יש מגבלת תקציב ואין צורך להתחיל להשתמש כבר באופן מיידי, תמיד תוכל בבוא העת, כאשר באמת תזדקק לחיבור כזה, להוסיפו באמצעות כרטיס הרחבה (רק חושב לדאוג שבלוח יש חריץ PCI-Ex4 אחד לפחות, אפשר להסתפק גם ב-PCI-Ex1 אבל עדיף x4).

3. עבור פלטפורמת Intel אתה יכול לקנות את הלוח BLKDH67BL של Intel.

4. מבחינת פלטפורמת AMD הייתי ממליץ לנטוש את פלטפורמת AM3 ולבחור במעבד Llano. לדוגמה:

אמנם המחיר של המעבד מעט יקר וקיים סיכוי סביר שבעוד מספר שבועות הוא ירד קצת (כך זה בדרך כלל עם פלטפורמות חומרה חדשות) אבל המחיר שלו גם לא מוגזם במיוחד לאור התמורה, בעיקר בכל מה שנוגע לליבה הגרפית אם זה נושא שחשוב לך. לוח האם אמנם פחות עשיר בחריצי הרחבה מהלוחות שלעיל, אך מכיל חיבורים בתקן חדש יותר. כל חיבורי ה-SATA הם בתקן 6Gb/s (לא ממש רלוונטי, לרוב תצטרך חיבור אחד או שניים כאלה עבור SSD, אם בכלל, ולכן לא צריך להקנות לזה חשיבות יתרה) והוא מכיל 4 חיבורי USB 3.0 (המסופקים על-ידי בקר מובנה בערכת השבבים ולא על-ידי בקר הרחבה כמו בלוחות שלעיל). כך שלדעתי אין ספק שאם כבר לחרוג ממסגרת התקציב זאת אפשרות עדיפה יותר מאשר פלטפורמת AM3.

או דוגמה בפועל (יש כמובן גם בחנויות אחרות, המפרט להמחשה בלבד):

AMD A6 3650 2.6Ghz 100W HD6530D Socket FM1 Box, יחידות 1

₪550

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3030

ASRock A75M-HVS A75 Chipset Socket FM1, יחידות 1

₪369

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3039

Elixir 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 1

₪153

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2897

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1072

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

קשה לקבוע בדיוק איזה שבב גרפי יותר "חזק", ה-HD2000 של ה-Core i3 או ה-HD4200 של ערכת השבבים 880g. אפשר להגיד שהם פחות או יותר ברמה שווה כאשר זה של Intel אולי יעיל יותר במעט בשימושים מסוימים. בכל מקרה לצרכים שלך אין שום הבדל וכל שבב גרפי מודרני מובנה יספיק, אין איזה צורך בשבב גרפי ברמה מסוימת. מה שכן ניתן לקבוע הוא שהליבה הגרפית שבמעבדי ה-Llano חזקה משני אלה באופן משמעותי. אפשר להגיד שהיא כבר מתחילה להתקרב לכרטיס גרפי Mid-Range. כך שאם חשוב לך מעבד גרפי חזק יחסית גם בהשוואה לכרטיס גרפי ייעודי זול, זה הפתרון המושלם עבורך והוא אפילו "מצדיק" עוד יותר את החריגה הקטנה יחסית ממסגרת התקציב.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המושקעת.

מחשב מבוסס Llano אכן נשמע כמו בחירה טובה.

קראתי קצת חוות דעת ב-newegg לגבי הלוח שהצעת והן אינן אוהדות (BIOS בעייתי, דרייברים בעייתיים של VIA ו-USB). אני אחפש לוח אחר מבוסס A75 - אולי אוכל למצוא משהו טוב של Gigabyte (למשל - Gigabyte A75M-UD2H) או חברה אחרת, למרות שכנראה אצטרך לעלות במחיר.

בנוסף - האם ישנה חשיבות לשימוש ב2x2GB של RAM? או שמכיוון שמדובר ב-DDR3, רק שילוב של 3 זכרונות יניב מהירות גבוהה ולמעשה כרגע עדיף לי לקחת סטיק בודד של 4GB? בכל מקרה למחשב הזה לא יהיה שימוש ביותר מ-4 ותותקן עליו מע"ה 32bit.

פורסם

אני בדרך כלל פחות נוטה להמליץ על מעבר לפלטפורמה חדשה סמוך למועד השקתה בדיוק מהסיבות הללו של חוסר בשלות שרובן ככולן נפתרות עם הזמן (במקרה הזה באמצעות עדכון מנהלי ההתקן ועדכון ה-UEFI - בלוחות של ASrock וגם של יצרנים אחרים, אין יותר BIOS, יש UEFI). לפעמים אפילו מתגלות תקלות מהותיות יותר ממה שתארת שאותן לא ניתן לפתור בכזאת קלות. מצד שני, אם אתה קונה עכשיו מערכת ולא יכול להמתין עוד מספר שבועות, אני חושב שלמרות מחלות הילדות האופייניות לכל פלטפורמה שיוצאת, עדיין עדיף לקנות פלטפורמת FM1 מאשר AM3.

בנוגע ללוח, הכל תלוי בדרישות שלך. לא ציינת דרישות מיוחדות ולכן פרשתי זאת כמצב שכל לוח יספיק לך (ולכן המלצתי על לוח בסיסי וזול). אם יש לך דרישות מיוחדות מהלוח, סוג וכמות חיבורים מסוימת, אז זה עשוי לשנות את התמונה (ואז גם תצטרך למתוח את מסגרת התקציב). בלוחות הכל תלוי בכמות וסוג החיבורים שאתה מחפש בלוח. אין טעם לקנות לוח יקר יותר אם אתה יכול להשיג את כל מה שאתה צריך בלוח זול יותר.

אין שום הבדל מורגש בין עבודה בערוץ זכרון בודד לבין עבודה בערוץ זכרון כפול. אני באופן אישי מעדיף תמיד להשיג את הנפח הזכרון הרצוי לי תוך שימוש בכמות מודולי הזכרון הקטנה ביותר (אבל זה עניין של העדפה), כל שכן בלוח בעל שני חריצי זכרון (כמו זה שהמלצתי) שבו אני לא מוצא טעם ואף ממליץ מאוד שלא לסתום את שני חריצי הזכרון כבר מההתחלה וכך לסרבל הוספת נפח זכרון בעתיד, אלא אם כן יש חובה כלשהי לעשות זאת (לדוגמה שימוש בנפח זכרון שלא ניתן להשיג באמצעות מודול זכרון בודד).

פורסם

סליחה שאני מתפרץ לדיון, אך נראה כי דיון זה יחד עם הדיון שפתחתי די חופפים ובכל זאת קשה לי להגיע להחלטה בין הפלטפורמה החדשה של AMD לבין האתלון X3.

נראה כי בסופו של יום זה עניין כספי נטו, כיוון ששני הפתרונות יתנו מענה הולם ולפי מה שנאמר כאן נראה כי המענה יהיה די דומה, הלא כך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים