עבור לתוכן

מסך כחול לא פתיר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

נתקלתי לאחרונה בבעיה של מסך כחול מלווה בריסטרט, במחשב הנייח שלי.

נתחיל עם כמה פרטים על המחשב:

לוח - MSI P965 NEO

מעבד E6600

מערכת הפעלה WIN7 64bit

הכל התחיל לפני כמה חודשים. המחשב החל להציג את המסך הכחול מלווה בהפעלה מחדש, או לעיתים פשוט קפא. בהתחלה חשבתי שמדובר בהתחממות של המעבד, ובדיקה הראתה שאכן הטמפ' גבוהה. החלפתי את המשחה הטרמית, והטמפ' ירדה לסביבות ה 45-50 מעלות, הבעיה עדיין לא נפתרה.

התחלתי לעשות נסיונות לברר את הבעיה - החלפתי זכרונות (ווידאתי שהם תקינים), בדקתי שגיאות לדיסק הקשיח - לא נמצאו סקטורים פגומים.

פירמטתי את המחשב ועברתי מוינדוס XP 64bit לוינדוס 7. במהלך התקנת מערכת ההפעלה הייתה לי שוב נפילה או 2, לבסוף הצלחתי להתקין את הוינדוס. גם הפורמט לא עבר חלק, אבל כמו שציינתי בדקתי את הדיסק הקשיח ונמצא שהוא בסדר.

מכיוון שהבעיה מתרחשת בעיקר בשימוש באינטרנט ובמיוחד בהורדת קבצים, ניסיתי אפילו להחליף את הכרטיס רשת ולא להשתמש בכרטיס המובנה. כשניתקתי את הראוטר לחלוטין תדירות הנפילות ירדה מאוד, אך עדיין היו נפילות.

בדקתי את קובצי השגיאה שהוינדוס יוצר (ה dmp) ובחלקם נכתב:

Probably caused by: Hardware

Probably caused by: Unknown_Image

השגיאה הראשונה נפוצה יותר. היו עוד סוגי שגיאות.

כמו שאמרתי - מצד אחד הבעיה עלתה גם במהלך התקנת מערכת ההפעלה, אך מצד שני כשבדקתי שגיאות לדיסק הקשיח תהליך שלקח מעל לשעתיים, לא היו נפילות. המסכים הכחולים+ריסטרטים מופיעים לרוב בהפרש של דקות ספורות, לפעמים אפילו כמה פעמים ממש ברצף. גם במצב בטוח הבעיה דומה, וגם שם היא נפוצה יותר כשאני מתעסק עם האינטרנט.

אני אצרף לכאן את קבצי ה dump האחרונים -

http://f2h.nana10.co.il/7g5a6kvh9gho

וגם תמונות מהמסכים הכחולים-

http://f2h.nana10.co.il/kum5tuw4irr8

בגדול - די שללתי את האפשרות שזו בעית תוכנה, זיכרון, דיסק קשיח, כרטיס רשת. או שבכל זאת יש אפשרות שאחת מאלה היא הבעיה?

ממה עוד הבעיה יכולה לנבוע? ספק? כרטיס מסך? יש למישהו רעיונות?

תודה רבה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

זו יכולה להיות בעיה בחומרה או בדרייבר. אם אתה חושד בכרטיס הרשת המובנה, נסה לעדכן לו דרייבר, או לחלופין נסה לבטל אותו מהביוס.

האם שמת לב גם לטמפרטורת לוח-אם? האם היא סבירה?

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את כרטיס הרשת מהביוס וניתקתי את הראוטר, הבעיה עדיין הייתה קיימת, אם כי בתדירות הרבה יותר נמוכה.

הטמפ' של הלוח אם וגם של הכרטיס מסך תקינות.

פורסם

הcrash dumps שלך טוענים לבעיית חומרה, קרוב לוודאי בלוח או מעבד, ייתכן שנגרם נזק כתוצאה ממהתחממות יתר. לאיזה טמפרטורות הגיע המעבד לפני שהחלפת משחה?

פורסם
  • מחבר

הוא הגיע לסביבות ה 85 מעלות...

פורסם

איזה ספק כח יש לך ?

ניסיתה להריץ מאמץ על המעבד ? אם לא אז מומלץ עם OCCT

פורסם

שגיאות מעבד.

אולי אולי בגלל דרייבר לא טוב

אבל דבר ראשון במעבדה - מנסים מעבד אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

הספק הוא של EZcool

420W (socket 775)

ניסיתי להריץ בדיקה של OCCT ואכן הייתה פעם אחת נפילה למסך כחול ובפעם השנייה קפיאה.

אם זה אכן המעבד, איך עובדת האחריות לכל החיים שיש לי עליו? למי אני אמור לפנות?

ולא כדאי לפני שרצים למעבדה לנסות ולעדכן את הדרייבר?

פורסם

תכנס לביוס ותעשה שיחזור הגדרות ברירת מחדל ואז תחזור על הבדיקה ב- OCCT

הנפילות היו על ההתחלה ? לאיזה טמפ' הגיע המעבד ? איך נראו הגרפים של המתחים ?

פורסם
  • מחבר

הבדיקות שכתבתי עליהן קודם היו לאחר שחזור ההגדרות ברירת המחדל בביוס.

הנפילות התחילו לאחר כמה שנים של עבודה, המחשב לא חדש וכנראה התחילו בעקבות ההתחממות של המעבד שכתבתי עליה. המעבד הגיע לכ-85 מעלות.

יש טעם בלנסות לעדכן דרייבר או שזו בעיית חומרה?

האם האחריות שאינטל נותנים לכל החיים תקפה גם אם החלפתי משחה תרמית בעצמי? איך היא עובדת? אני אמור לקחת אליהם את כל המחשב או רק את המעבד?

פורסם

אני נוטה לחשוד בספק. זהו ספק גנרי וישן.

נסה להחליף ספק.

פורסם
  • מחבר

גם לי החשד הזה עלה, אבל הוא ירד חזרה ברגע שראיתי שבחלק מהתהליכים שאני מריץ יש נפילות ובחלק לא (למשל בבדיקת הקשיח, למרות שהיא לקחה זמן...).

ספק יכול לגרום בכלל למסכים כחולים?

פורסם

בוודאי. הוא עלול לספק מתחים לא תקינים / לא יציבים ולגרום לקריסות.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה.

עוד שאלה קטנה לפני שאני רץ לקנות ספק - האם יש דרך לשלול את בעיית המעבד? אם אוריד את הביצועים שלו דרך הביוס זה יוכל לעזור כדי להעריך את המצב? ניסיתי גם להריץ בדיקה של Intel Processor Diagnostic Tool, בפעמיים הראשונות הייתה נפילה, בפעם השלישית המעבד עבר את הבדיקה. זה אומר משהו?

פורסם

הצעתי לך להריץ OCCT ולהסתכל על הגרפים של המתחים - זה אמור לתת אינדיקציה לגבי הספק

תריץ שעה לפחות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים