עבור לתוכן

שינוי נפח כוננים ללא פרמוט ב win7 ,אפשרי?

Featured Replies

פורסם

ניסיתי לבדוק ב disk managment, אבל יש שם רק אופציה של Shrink drive והאופציה של expand drive אפורה...

אם יש אפשרות לשנות גודל של כוננים ללא לפרמט אני אשמח מאוד לדעת איך אני עושה את זה אחרת זה סרט ארוך לגבות את כל מה שיש על המחשב ולפרמט...

תודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

אם לא מדובר במחיצת מערכת ההפעלה אתה יכול לעשות את זה גם דרך מערכת ההפעלה. אתה צריך קודם ל"כווץ" את המחיצה שממנה אתה רוצה להעביר את השטח הפנוי (כדי לפנות מקום) ולאחר מכן להרחיב את המחיצה השנייה שאותה אתה רוצה להגדיל.

אם מדובר במחיצת מערכת ההפעלה, ואני באופן כללי ממליץ להשתמש בזה כאפשרות הראשונה בכל מקרה, אתה יכול לבצע זאת בעזרת Gparted, אבל כמו בכל תוכנה שבה מתבצעות מניפולציות על המחיצות/כוננים מומלץ לגבות את החומר כי קיים סיכוי לאובדן מידע.

אחרת זה סרט ארוך לגבות את כל מה שיש על המחשב ולפרמט...

אין תחליף לגיבוי. אם יש לך חומר חשוב ואתה לא מגבה אותו אתה לוחק סיכון מיותר שבעתיד עלול לעלות לך בכסף רב ובעוגמת נפש רבה (ובנוסף לא תמיד אפשר לשחזר את החומר) וזאת פשוט טעות לא לדאוג לכך. אפשר לנצל את ההזדמנות הנוכחית כדי להתחיל גם בגיבוי סדיר של החומר.

פורסם
  • מחבר

תודה ABOUT:BLANK

אז אם הבנתי נכון, בגלל שאני רוצה להגדיל את כונן C, זה שיושב עליו ה- Windows, אני צריך להשתמש בתוכנה שנקראת Gparted? אבל בכל מקרה לנסות קודם דרך ה Disk Managment?

גבוי בטח שאני יעשה בכל מקרה...אני משתמש גם בגיבוי של WIN7 עצמו וכל מה שבאמת חשוב שומר על אימג'ים וצורב פעם בחודש, אני די פרנואידי בקטעים האלה אפילו שזה מחשב חדש...

פורסם

אתה יכול לנסות להשתמש בכלי של מערכת ההפעלה, אני באופן אישי לא ממש יודע עד כמה הוא מאפשר לבצע מניפולציות על מחיצת המערכת (אבל בהחלט ייתכן שהוא מאפשר).

אם אתה רוצה המלצה כללית יותר, אז אני בהחלט ממליץ לפנות בראש ובראשונה ולהשתמש ב-Gparted על-פני הכלי המובנה שבמערכת ההפעלה.

Gparted זה LiveCD (או LiveUSB) שניתן למצוא גם כחלק מחבילת PartedMagic. אתה מעלה מהדיסק ומבצע את המניפולציות הרצויות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים