עבור לתוכן

מחשב לא עולה - נתקע במסך של ה-BIOS

Featured Replies

פורסם

מפרט:

CPU: i7-920

MB: GA-EX58-UD3R

GPU: MSI HD5850

PSU: Thermaltake Toughpower Qfan 750W

RAM: 2 X 2GB OCZ 1333MHz

No overclocking.

לפני כמה זמן פתחתי את הדיון הזה על בעייה שהייתה לי כבר הרבה זמן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=485603.0

היום פתאום ללא שום אזהרה מוקדמת (חוץ מאולי הבעיה שהייתה קודם):

screenshothx.jpg

היה לי גם כמה פעמים שהמחשב נתקע לגמרי או עשה ריסטרט, אבל מדובר בפעמים בודדות במהלך השנתיים שיש לי אותו.

אם אני לוחץ במסך הזה על DEL הוא עושה preparing to enter setup ונשאר תקוע. ctrl+alt+del עובד, המחשב עולה שוב ונעצר באותו מצב.

כל החיבורים בפנים תקינים בדיוק כפי שהם היו אתמול כשהמחשב עבד יפה. לא ראיתי קבלים מנופחים על ה-MB או משהו, אבל האם מה שקורה בעצם אומר שה-MB דפוק?

פורסם

תאפס הגדרות ביוס לברירת מחדל. מכיוון שאתה לא יכול להכנס לתפריט הביוס תצתרך לעשות זאת בחומרה (ג'מפר), תעזר בחוברת לוח האם, בסעיף שנקרא CLR CMOS

פורסם

נראה כמו בעיית זיהוי של כוננים...

חיברת כונן חדש ?

החלפת חיבור של כונן ?

הזזת את הג'אמפר שעל הכוננים ?

פורסם

גם לי זה נראה כמו בעיית כוננים. תנסה ללחוץ על .del לפני שאתה מגיע למסך הזה ותראה אם אתה מצליח להיכנס לBIOS.

פורסם

גם לי זה נראה כמו בעיית כוננים. תנסה ללחוץ על .del לפני שאתה מגיע למסך הזה ותראה אם אתה מצליח להיכנס לBIOS.

הוא לא מצליח להיכנס לביוס, מסיבה מאוד פשוטה, כניסה לביוס כרוכה בזיהוי מלא של הכוננים המחוברים(לעבור את מסך הBOOT), ואם הוא לא מזהה, הוא לא יכנס.

הוא אמר גם שהוא לא מצליח להיכנס, זה נתקע.

פורסם

אני חושב שתשאיר את הכונן הקשיח הראשי שלך מחובר.

ותפעיל את המחשב.

אם לא יעזור, תנתק את הכוננים האופטיים שלך.

פורסם

תנתק את כל הכוננים. גם קשיחים גם אופטיים. במקרה וזה חוזר לקדמותו כמו שצריך, הרווחת. תתחיל לחבר אחד אחד ותראה מי גורם לבעיה. רוב הסיכויים שזה רק כבל ה-SATA שנדפק לו (התייבש או משהו בסגנון, קורה), תחליף ותחזור לחיות את חייך.

אם לא, תחזור לעדכן.

פורסם
  • מחבר

לא נגעתי בכלום. כיביתי את המחשב לפני השינה, קמתי אחרי הצהריים והדלקתי אותו וזה מה שקרה. כתבתי את ההודעה פה ממחשב אחר והלכתי לכמה שעות, חזרתי, והמחשב עלה. מה שכן, הוא היה תקוע ב-"detecting IDE drives" למשך כמה זמן לפני שהוא הסכים לעלות, אבל שוב, עלה בלי שנגעתי בכלום (כאילו, לפני שהלכתי בדקתי את החיבורים, אבל זה לא עזר - המחשב עדיין לא עלה). עכשיו זה בכלל יהיה מסריח, כי שאני אביא את זה לחנות מן הסתם זה יעבוד ועוד שבוע עוד פעם יהיו לי בעיות...

אין בעיית טמפרטורות (לפחות לא במעבד או כרטיס מסך), עכשיו המעבד על 33 מעלות (למרות שזה עם קופסא פתוחה, כשהיא סגורה זה יותר לכיוון ה-40 ובמאמץ באזור ה-60, אבל זה עדיין ממש ממש לא overheating). כנ"ל לגבי הכרטיס מסך (תראו שבדיון השני הכרטיס מסך היה נתקע בטמפ' של 65 מעלות, בעוד שב-funmark הוא היה יציב גם ב-87 מעלות).

עכשיו השאלה האמיתית היא איך אני בכלל מוצא במה יכולה להיות הבעיה, כדי לא להגיע למצב שאני מביא מחר לאייבורי את המחשב והם מחזירים לי אותו ואומרים שהכל בסדר (כי תכל'ס אם היו נותנים לי לבדוק אותו לאיזה יום-יומיים גם אני הייתי חושב שהכל בסדר).

פורסם

אין לך למה ללכת עם זה לאייבורי.

זו לו בעיית טמפ'.

מה מחובר אצלך בIDE ?

פורסם
  • מחבר

כלום, הכל SATA.

פורסם

לך בנתים על האופציה הזולה יותר. אם זה קורה שוב, תחליף את כל כבלי ה-SATA שלך.

(אני מאוד רציני)

פורסם

תנסה לנתק אחד אחד, ולראות מתי המחשב יעבור מהר את מסך הבוט.

פורסם
  • מחבר

היום הפעלתי את המחשב מחדש - נתקע שוב. ניתקתי את ה-DVDR - עבד. חיברתי חזרה את ה-DVDR - עדיין עובד... וזה למרות שכבר בדקתי שהחיבורים יושבים טוב לפני וזה לא עזר... נקווה שלא יקרה שוב ואם כן נבדוק שוב אם זה באמת ה-DVDR, הקבל שלו או החיבור שלו ל-MB...

בכל מקרה תודה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

אחרי כמה ימים שעבד סבבה, במהלך ארמא המחשב נתקע לסירוגין וחזר לעבוד. לאחר שיצאתי מהמשחק המחשב המשיך בתקיעות דומות ב-windows ולאחר כמה מחזורים כאלה נתקע לגמרי וה-MB נתן צפצוף ארוך. כיביתי את המחשב מהכפתור, הדלקתי חזרה, ושוב הוא נתקע קצת ב-detecting IDE drives ואז עלה כרגיל.

מה אתם אומרים, יש סיכוי שהתקנה מחדש של מערכת הפעלה (עם פרמוט של הכונן שלה) יעשה סדר? או לעשות בכלל פרמוט טוטאלי? או שזה לא סביר שזה קשור ויותר סביר שהבעיה ב-MB או בחיבורים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים